נראה לכם חילול ה' ללכת בתור זוג חרדי לקולנוע?אמא יפה
התלבטתי רבות בענייןג'נדס
באופן כללי אנחנו מאוד מאוד מתאמצים לא ללכת למקומות בילוי שפתוחים בשבת, מהסיבה הברורה...
אז זה מקטין את ההתלבטות....
ואם במקרה יש לידכם קולנוע שומר שבת, אז בהחלט בסרטים מסויימים זה לא נראה בכלל חילול!!! מזכיר זוג שמבלה בבית קפה/מסעדה...
לא התכוונתי מבחינת חילול שבת וכזה...אמא יפה
הבנתי את שאלתך
ג'נדס
תודה מענין לשמוע עוד תגובותאמא יפה
לדעתי-כן.מקום שבו מוקרנים סרטים שברובם הגדול יש פריצותהדסדס
ומלאים בתכנים שלא מתאים לירא שמים -זה חילול השם.
לפי הידוע לי הגדרת חילול השם זה כל מי שחוטא ומחטיא את הרבים.לעשות עבירה בפרהסיה זה בדיוק זה. יש איסור הלכתי ללכת לקולנוע משום "מושב ליצים" .יש איסור "לא תתורו" ואני בטוחה שעוד הרבה עניינים בעייתיים אחרים. לדעתי אין למשהו שמגדיר את עצמו כירא שמים מה לחפש בקולנוע.
מה?ג'נדס
אולי כדאי, כשכותבים דבר שלא בטוח ברור לכולם, לכתוב מהו המקור לדברייך (ספר הלכה/רב).
יכול להועיל בעניין.
עדין מחכה לתשובהג'נדס
תשובההדסדס
"הדבר פשוט וברור שאסור ללכת לסרטים ובתי קולנוע, שהוא איסור חמור מאוד,שמגרה יצר הרע בעצמו ועובר משום מושב ליצים,ומישם ביטול תורה,ומשחית נפשו הוא יעשנה"(אוצ"ד ש"ע)- מובא ב"ילקוט יוסף"-קיצשו"ע-חלק אבן העזר סימן כ"א-להתרחק מן העריות,סעיף י"ג
תודה רבהג'נדס

בשמחההדסדס
בודאי שיש כאן בעיה של מראית עין ומעבר לזהחניתה
באופן כללי גם לשבת במקום שהאוכל שמוגש בו הוא ללא השגחה , וכן במקום שאופיו והסגנון היה שונה ממה שמתאים לאופי שלכם.
היום גם אם הסרט הוא לא פרוץ - הרי יש פרסומות. למה להעמיד בניסיון?
אני גם בטוחה שאנשים ירימו גבה על כך. ומעבר לזה, יכולים להסיק מכך על כלל החרדים כי פעם שהם ראו פעם זוג חרדי בסרט...אז מה הבעיה?
היה לא מזמן סיפור עם חיילים שחייבו אותם להיות בהצגה מסויימת עם סצינה מאוד לא צנועה, כשבאו בטענות לצבא על כך...התגובה של הצבא היתה שבסופו של דבר רק 2 חיילים דתיים יצאו מההצגה באמצע אז כנראה שלרוב הדתיים זה כן בסדר.
יש סרטים של חרדים שמוקרנים מידי פעם שתוכלו ללכת.
ואם הוא סגור בשבת, אז מה?מזקני העדה
מקום שמציג פריצות ותועבה, את כן הולכת אליו אם הסרט הנוכחי בסדר.
מה ההבדל?
כדי לחזק את הטוב שברעג'נדס
ואני כותבת בתור דתית לאומית תורנית.
"אין דרכן של ישראל לילך לבתי תיאטרות ולבתי קרקסאות"חניתה
המקור שאני מכירה:
במגילת רות, שם למדים הלכות גירות, לאחר בקשת רות, להדבק לעם ישראל. פרק א` פסוק ט``ז(רות רבה פרשה ב` סימן כ``ב):``התחילה סודרת לה הלכות גרים.אמרה לה בתי אין דרכן של בנות ישראל לילך לבתי תיאטראות ולבתי קרקסאות שלהם. אמרה לה אל אשר תלכי אלך``.
ובאמירה אישית,
יש דברים שאולי לא נכתב במפורש שזה אסור אבל זה מרגיש לא נכון. לא רצון השם.
:ובחוקותיהם לא תלכו", "לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עינכם", "והיה מחניך קדוש".
אפילו משחקי הספורט האוליפיים - זו תרבות יוון. לא מזמן היה חנוכה שבה מנציחים את נצחון המכבים שלא היו מוכנים לתת לתרבות שמדגישה את היופי והגוף להשתלט על עם ישראל....
כמה זה חורה לי באופן אישי כשבהדלקת נרות חנוכה, הטלוויזיה פתוחה - שהיא כל מה שהמכבים נלחמו נגדה....
כמה פעמים מוזכר בתורה בדרכים שונות ובהנהגות שונות - להתרחק מהתרבות של הגויים. את עכשיו חיה במדינה עם רוב של חברה חילונית שמושפעת מתרבות העולם. אבל מדובר בהשפעה מהגויים לחלוטין. שמעתי סיפור אישי של תסריטאי הולויוודי שחזר בתשובה - הוא מספר על הכסף הגדול שעושים בתרבות הקולנוע, ומדגיש ששם לא מעניין ערכים ולא חינוך. מעניין לעשות כסף, וכמה שהסרט יותר נועז הוא מכניס יותר כסף. וזה הדבר היחיד שמעניין את החבר'ה שם...
יקירתי, אין לך סיכוי בכלל להתמודד מול הצריכה של הסרטים הנועזים והפרוצים. תוותרי מראש...
המקורות - מתוך אתר מורשתחניתה
מהי תרבות(קולטורה)?
לא אגדיר את המילה תרבות, אבל אכתוב מה שנראה לי
דעת חז``ל על תרבות הגויים. זה מוסכם ,לדעתי, גם על
מה שנקרא``סרוג``.
במגילת רות, שם למדים הלכות גירות, לאחר בקשת רות, להדבק לעם ישראל. פרק א` פסוק ט``ז(רות רבה פרשה ב` סימן כ``ב):``התחילה סודרת לה הלכות גרים.אמרה לה בתי אין דרכן של בנות ישראל לילך לבתי תיאטראות ולבתי קרקסאות שלהם. אמרה לה אל אשר תלכי אלך``.
במה נעמי התחילה בהלכות גירות? לא במצוות, לא בשמירה מעבירות. בדבר שנראה דבר רשות. בלשון הדרשנים ``לא מגופי תורה`` אלא מדבר צדדי
ביותר.זאת אומרת בתי תיאטראות לא שייכים לבני ישראל, אין דרכם ללכת לשם.מה מטרת התיאטרון? לחנך חינוך אנושי את בני האדם. למלא קצת את הרוח האנושית באידאות ובמחשבות מרוממות. אבל חז``ל במסכת עבודה
זרה דף י``ח עמוד ב` החשיבו את אותם מקומות כמקום ליצנות או מושב ליצים.
דוד המלך אמר ``אשרי האיש אשר לא הלך ...ובמושב ליצים לא ישב``. יש אנשים שלא רוצים להיות מאותם שדוד המלך אמר עליהם ``אשרי``, הם מוכנים לוותר על האשרי.
יש מקומות חינוך שלא כדרך התורה, הם משרישים הנהגות שלא מתאימות למי שחפץ ללכת בדרך התורה. אין בתורה מקום שהוא לא קודש ולא חול. כל הנהגות החיים הם חלק מהתורה.כל שעה וכל חלק מהיום יש בתורה הוראה כיצד להתנהג ומה לעשות.
לא זו בלבד. יש בפרשת אחרי מות פרק מיוחד על עריות שקוראים אותו במנחה של יום הכיפור, לפי שנפש האדם מקילה בדברים כאלו, ונמשכת להקל באיסורים אלו. לכן באים חז``ל לחזק את הדבר הזה.דווקא ביום כיפור.
יש בפתיחת אותו הפרק, פרק י``ח פסוק מיוחד האומר:``כמעשה ארץ מצרים אשר ישבתם בה לא תעשו,וכמעשה ארץ כנען אשר אני מביא אתכם שמה
לא תעשו ובחוקותיהם לא תלכו``. שואל שם מדרש הלכה,(ורש``י שם מביא אותו) הרי מנה את כל מעשה ארץ מצרים וארץ כנען שלא לעשותם, מה חיסר שלא אמר? ומבאר המדרש אלה החוקים, והכוונה כאן לטבעים של
גוי, טבע והתנהגות של גוי אי אפשר להסביר, זה דרך חיו וכך הוא חי. ובאו חז``ל להזהיר לא ללכת בטבע של הגוי, ומהו הטבע של הגוי? הליכה לתיאטרון ואיצטדיון.
יש שאלה ידועה בשאלות ותשובות ``נודע ביהודה`` חלק
שני חלק יורה דעה סימן יו``ד. עשיר אחד שהקב``ה חננו בנחלה רחבת ידיים ויש לו כפרים ויערות, אשר בהם תרמוש כל חייתו יער. האם מותר לו ללכת ולצוד כמעשה האצילים והמלכים.
ואחרי הפלפול ההלכתי מוסיף הרב ה``נודע ביהודה``:``ומאוד אני תמה על גוף הדבר ולא מצינו איש ציד רק בנמרוד ובעשיו ואין זה דרך בני אברהם יצחק
ויעקב .... ולכן השומע לי ישכון בטח בדד ולא יאבד זמנו בדברים כאלה``.
מה פירוש ולא יאבד זמנו?
לך תגיד לגוי..שלא ילך אחרי העבודה למשחק כדורגל או כדורסל, או שלא ילך לבית שנקרא ``יושבי חושך וצלמוות``(קולנוע), זה יצחיק אותו.
וזו דוגמא הכוללת הרבה דברים של תרבות המערב, ונראה שהתורה לא מסכימה עם אותה תרבות. לא מצאתי היתר לנצל את אותה תרבות לבזבוז זמן. אולי ``תלמיד חכמים`` מכיר איזה רב שמתיר
לדעתי, לא הולך טוב בעיןה-מיוחד
לדעתי חילול השם להיות חרדישורש וגרביים
לדעתי תשמור את התגובות שלך לעצמךבתשירות בדימוס
לדעתי את מזלזלת בגדולי ישראלשורש וגרביים
"כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה--הרי זה חילל את השם, וביזה את התורה, וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות בדברי תורה, בעולם הזה"
"חרדי" זה חרד לדבר ה'.. מה הקשר למה שכתבת על פרנסה?פשושון
ואיך זה מתיר ללכת לקלנוע?
חרדי הוא אדם המשייך את עצמו חברתית לציבור החרדישורש וגרביים
יוצא מכך שכל הקורא לעצמו חרדי (כמו פותחת השרשור) הוא מחלל ה' ומבזה התורה. (לרמב"ם, לא כולם פסקו כך)
כך יוצא שאין נפק"מ לדעת הרמב"ם אם ילכו לקולנוע או לא, שהרי בכל מקום שהולכים הם מחללים את ה'.
וואו אתה מכפיש ציבור שלם, חבר...חניתה
תבדוק דברים לעומק לפני שאתה מדבר בבוטות כזו ובהכללה כזו...
לא שמעתייעל בר
כול החרדים שאני מכירה (ואני בניהם) עובדים מי פחות ומי יותר. סתם שטיפת מוח של התקשורת ואת\ה אוכלת את זה בכיף.
יש כאלה שהם מיעוט שלא עובדים אגב גם בציבור הנאור והמושלם שלך (בין דתי ובין חילוני)
א. גברים חרדים עובדים הכי פחות מכל השאר.שורש וגרביים
ב. גם מי שעובד עושה זאת מחוסר ברירה.
ולכן גם נכנס תחת דברי הרמב"ם.
יפה שאתה כופה את דעתך על כולם...הרבה צדיקים לא חשבו כמוךפשושון
שטויות במיץ עגבניותחניתה
אנחנו חרדים. אני עובדת ובעלי הוא סטודנט ושיקבל את התעודה גם יעבוד.
החברות שלי עובדות. הבעלים שלהם גם עובדים (מי בעבודת לימודי קודש ומי במשרות אחרות). רובם גם עשו צבא.
אחד עובד ב"הצלה", אחד מזכיר של ר"מ, אחד הוא מלמד שיעורים, אחד הוא שף, אחד הוא קוצ'ר, אחד הוא חייל בצבא, אחד נהג אוטובוס, אחד מהנדס, וכו' וכו'.
כן יש לי גם חברות שבעליהם "בן תורה", אבל זה בגלל שהאשה מרויחה סכום יפה מאוד מאוד, וגם כי יש החזקה כלכלית של ההורים של שני הצדדים שרוצים שילמד תורה.. ואני לא אפרט בעניין החשיבות של לימוד תורה ושהיא מחזיקה את העולם ואת הבית,..ממש לא מסתמכים על צדקה. אם מישהו מקבל מהכולל זה רק אם למד מכסת שעות מסויימת (שהיא יותר ממשרה מלאה), וגם הסכומים שמקבלים כ"כ לא משמעותיים ולפעמים בכלל לא מקבלים.
ואני ממש יכולה לספור על יד אחת...
תאמין לי שהעולם לא עומד אלא בזכות לומדי התורה. בתור אשה שבעלה מנסה לשלב, אני יודעת כמה זה לא קל.
הרב קנייבסקי, הרב עובדיה ועוד גדולי עולם מחזיקים אותנו - ואתה מכפיש אותם גם כן!
הרב אלישיב עבד כדיין, וגם הרב עובדיהשורש וגרביים
אדון יקר ומלומדיעל בר
מאיפה אתה לוקח את הסטסיסטיקות שלך? האם הסתובבת בבורסת היהלומים? או אולי ברחובות ירושלים? בת"ת למיניהם? בישיבות? בבריתות? שוחטים, משגיחי כשרות, ועוד היד נטויה
מי שבוחר ללמוד תורה כל היום אשריו ואשרי חלקו זה ממש לא קשור למגזר החרדי.
מכירה חברות דתיות שהבעלים שלהן חוזרים הבית בשש אחרי יום מלא תורה ומכירה הרבה חברות חרדיות שהבעלים חוזרים בשש וישר גולשים לשיעור היומי.
מכאןשורש וגרביים
90 אחוז מהגברים הלא חרדים עובדים, ובערך 55 מהחרדים.
כמובן שהעליה התחילה ב2001 עם קיצוץ קצבאות הילדים.
אם זה לא נקרא לחיות מהצדקה אז מה כן?
רוב החרדים עובדים..זה העיקר.עיניים תכולות
אם כבר תגיד , חלק מהחרדים לא עובדים ומתפרנסים מן הצדקה אז דרכם אולי לא נכונה..אבל להגיד שזה חילול ה' להיות חרדי רק כי חלקו או מיעוטו לא עובד?
שוב, זה כי הכריחו אותם על ידי הפסקת הצדקהשורש וגרביים
מה זה משנה למה,עיניים תכולות
אכן משתפרים. מחכה שתרבות הבטלנות תעלםשורש וגרביים
אגיד לך דבר אחדאריק מהדרום
זכותם להסתפק במועט ומי אתה שתקבע להם כמה מפרנסים יהיו בביתם?
קח את הדברים בפרופורציות, עיקר החילול השם במצב הזה זה חסימה של התורה מלהגיד את דבריה נגד המפרנסים שלה שהרי אם היא תגיד פתאום דבר נגד מי שמפרנס אותה לרבבות אברכים לא תהיה מילגה.
זה לא נכון שהפרה לא רוצה להניק, חלק מהפרה של עם ישראל היא, מה לעשות, הסיעות החרדיות, והן רוצות בהחלט להניק מילגות לאברכים, אני עצמי אינני רוצה לתת כסף לכנסיות וחילול שבת אבל מה לעשות שככה זה בפוליטיקה, אני רק אחד משמונה מליון אזרחים אז אני בולע את הצפרדע.
איפה אתה חי?!?!?!יעל בר
למה אתה חושב שמי שלומד תורה הוא פחות ממך?!?!?!
לא מצליחה להבין את הגאווה הסרוחה הזו.
מי שנותן כסף ללומדי התורה לא עושה זאת כי הם מסכנים אלא כי הם מחזיקים את העולם בלימודם
יששכר וזבולון אומר לך משהו?פשושון
העגל רוצה לינוק והפרה לא רוצה להניקשורש וגרביים
ביטוח לאומי משלמים עליו! הוא לא צדקה.אור זורח
מי שלא עובד מפריש 100 שקל לחודש החל מגיל 18, ומי שעובד מפריש מהמשכורת, מעניין שאת זה שכחת לבדוק, אז תרגע ותפסיק להקניט. אף אחד לא ביקש ממך צדקה. הרבה מהאנשים עובדים. וגם אלו שלא ואני מעריכה!!!!!!!!!! אותם!!!!!!!!!!!!! חיים בצמצום שאתה לא היית מוכן לו. אז תפסיק לקנא.
לידעתך: אזרח עובד משלם פי חמש בט"ל (כולל המעסיק שלו)שורש וגרביים
מסקנהה-מיוחד
אתה יודע קרוא וכתוב.
וגם לעשות העתק-הדבק
אם רבנים גדולים כיום אומרים שזה בסדר אני נוטה להאמין יותר להם. מה שגם אף אברך נורמלי לא בא ואומר למישהו אני ילמד תורה ותיתן לי כסף. מה גם ש150 שקל שאברך מקבל מהמדינה זה לא ממש נקרא "להתפרנס מן הצדקה" מי שנותן ותורם כספים תורם מרצונו כדי שהאברך ילמד תורה ויעשה משהו חשוב בחיים שלו. גם הרמב"ם בעצמו בהתחלה לא עבד, רק אחרי שאחיו נפטר והשאיר אחריו חובות הוא יצא לעבוד.
וכבודו הינו הרמב"ם, כי מסע בזמן נחשב לבלתי אפשרי עד כה...אביי
כן~א.ל
בעיני נראה שיש בעיה הלכתית. צריך לחפש יותר מדוייקמתגברת
וחוצמזה עצם ההסתובבות ב"קניון" עם כל שלטי החוצות הקשים שם מהווה בעיה לגבר. בהנחה שזה בקניון
הזהוג'נדס
גם אני דוסית. כנראה יש כמה זנים...מתגברת
אבל לא הייתי מתקרבת לשם לא עם עצמי ולא עם בעלי
נראה לי תרבות לא דתית
זו דעתי
ואני צריכה לשאול את בעלי למקור הלכתי...
לא על כל דבר צריך לשאול "איפה זה כתוב בתורה"!מודדת כובעים
זה פורום באתר דתי. אני מתפלאת למה זה לא מובן מאליו. אתם פשוט מצחיקים!
אני לא מגדירה את עצמי כ"דוסית" לפי ההגדרות הרגילות.
אבל אני משתדלת לחשוב בעצמי.
דווקא לי זה בכלל לא מובן מה הבעיהלשם שבו ואחלמה
אז תמשיך ללכתמודדת כובעים
מה הקשר?!?!יעל בר
השואלת שאלה על חרדים.
ותתפלאי לשמוע גם חרדים מפעילים את הראש ואת הזנב מחביאים מאחורי החליפה או החצאית
ה' מחפש כמה אנחנו מתאמצים לחשוב מה הוא היה רוצהמודדת כובעים
לא רק צ'ק ליסט שהוא יסמן V/X אחרי 120.
שהחרדים יעשו מה שהם רוצים. מה זה נוגע אלי?
השאלה אמנם נפתחה מחרדים, אך התגלגלה הלאה.
אני זוכרת שפעם התבקשתי ללכת לקולנוע עם ילדיםחניתה
אבל עדין הרגשתי ממש לא נוח עם זה.
הייתי בהחלט בולטת ברוב החילוני במקום.
הדיבורים, התכנים לא הולמים - זה רגישות שיש למי שהתנזר מאלו לתקופת מה..
תאמיני לי כמה שטויות מכניסים לראש של ילד בשעה וחצי, זה פסיכי!
וג'נדס - לגבי המקורות הסתכלי בתגובותי האחרות
קניונים גם מזיקים לארנק...משה
אתה עם הארנק שלך!
מודדת כובעים
כןמושיקו
בארץ מצפים ליותר מזוג עם חזות מסוימת
כן. חילול הלשם שבו ואחלמה
לא יודעת אם זה קשור לחילול ה'...צ'ילי מתוק
תשאלי כל רב בציבור החרדי(כי אני מבינה שית משתייכת לשם, אבל גם רבנים מהציונןת הדתית) והוא יגיד שאסור ללכת לבית קולנוע כי יש בזה איסור מצד עצמו לא רק מצד חילול ה'...
הרב סתיו כתב על זה פעם ספר שלם...משה
על מה?צ'ילי מתוק
יש בזהדחוףףףף
לא נראה בכלל טוב בעין
לדעתי זה איסור כי תכלס רוב הסרטים שם זה חוסר צניעות משווע
ובינינו...דחוףףףף
מה את צריכה שבעלך יהיה במקום הזה?????למה שישטוף ת'עיניים.?.
חילול ה'. לא ללכת לדעתיאין כמו אמא
אם תיאורטית,ד.
היה מדובר בסרט נקי מאה אחוז, עם איזה מסר ערכי, בלי אף פרסומות בעייתיות תוך-כדי (חייב להודות שאני לא מכיר את זה, "מבפנים", לחלוטין. לא יודע מה כיום המציאות), וגם בסביבה שם אין פרסומות לא צנועות על סרטים אחרים -
אז זו שאלה מעניינת, האם בגלל שעצם המקום הוא של "מושב ליצים" לא ראוי ללכת לשם. או שכמו שעושים באיזה "היכל ארנה" כינוסים תורניים... אז גם שם, המקום לא פוסל את האירוע.
מצד כבוד שם שמיים, יש להניח שאם כל מי שנכנסים לשם באותו הזמן, נכנסים רק לסרט הספציפי שעומד בתנאים הנ"ל, אז למה שייראה להם "חילול השם" כשזוג חרדי גם שם? בפרט אם זה בחורף, שכללית לבושים צנוע. אולי אדרבה, ייהנו מזה ש"גם הם", כשיש משהו "טוב" - מגיעים..
אבל זה תיאורטית. לחידוד הדיון. כי אינני יודע אם מציאותית בכלל יש דבר כזה. ובכלל, שומר נפשו ירחק מ"הרגל" להגיע למקומות כאלו שרובם לצערנו אינו "כינוס לצדיקים" מבחינת ה"תכנים".
תשובהac93
ולי רב אמר שכבר עדיף להוריד את הכיפהלשם שבו ואחלמה
נו...ד.
מזעזע!ת.
בעניין הכיפהac93
בוודאי שזה הגיוני להוריד את הכיפה כי חילול ה׳לשם שבו ואחלמה
הנקודה היא אחרתמושיקו
מי מסתובב שם
נניח שהשאלה היתה ללכת לתיאטרון של אקספלריה וכדו - מיילא
אבל בקולנוע זה אומר לקחת מישהו עם רמה מוסימת ולהוריד אותו למקום שהלבושים וההתנהגות של בני המקום ברמה מאוד נמוכה
דבר שיכול לפגוע בשלום הית של הזוג..
ברור שלא מדובר על "לקחת"..ד.
אלא בהנחה ששניהם מעוניינים.
ואתה מאד צודק - צריך להוסיף, גם בהנחה שמדובר שאחרים שיגיעו לזה ברובם, אינם סביבת-התנהלות נמוכה/גסה. הייתי צריך להוסיף את זה לחשבון התיאורטי (נניח היה משהו להורים, או משהו דוקומנטרי שלא יגיעו אליו אנשים שאתה מתאר, או שהם לא כאלו שהנוכחים מסביב משמעותיים עבורם).
וזה באמת עושה את הענין ללא כ"כ מציאותי בפעל, לרוב.
אני באתי יותר לדון על הצד ששאלה, של כבוד שם שמיים שבזה.
זה לא עניין של דיעות-יש בזה הלכות מפורשות שאוסרות אתהדסדס
ההימצאות שם וכל מני עניינים הנובעים משהיה כזאת-במישרין או בעקיפין
ברור!!!נחש משקפיים
כמה שטויות בפוסט אחדמייקל 32
אם מרגיש לכם כזוג ללכת ולצפות בסרט בקולנוע, לכו.
בחרו סרט יחד מבעוד מועד
והפכו את זה לחוויה מרגשת.
אולי תתאכזבו , אולי תאהבו
מה שבטוח, יהיה לכם משהו שונה לעשות יחד.
אני הייתי שמח לראות בכורסא לידי זוג חרדים שהיו שמחים לראות אותי ואת אשתי כזוג חילונים לידם.
לא מתייחס הלכתית לשאלה, כיוון שאין לי סמכות כזו.
תהנו בסרט!
זה בדיוק העניין, לא הולכים לפי מה שמרגיש..arixon
הולכים לפי השכל, האם זה טוב או רע נכון או לא נכון
מרתק. אתה תשמח לראות אדם ששונה ממך אבללשם שבו ואחלמה
ספר לי עוד על כמה אתה ליברלי
כןברקת
בבתי קולנועכוחות שמימיים
לי אישית זה היה מספיק כדי לא לרצות ללכת לשם גם בלי להיות דתיה, דוסית, תורנית וכו' וכו' .
לשיקולכם
לגמרי...חניתה
ולכן אם יש "רב" שהתיר זאת, ואמר לעצום עיניים בקטעים מסויימים,
שידע, ושתדעו גם אתם, שעדיין הוא שילם כסף לאותה שחקנית שהתפשטה.. גם אם לא במישרין...
חרדים לא אמורים ללכת לקולנוע.shindov
הייתה פעם תשובה סקנדלית של הרב חיים דוד הלוי זצ"ל שהציע לזוגות חרדיים להתחפש לזוגות לא כל כך חרדיים ( ומי שמבין מבין מי שלא שישאל למי הכוונה) וכך יוכלו ללכת לקולנוע. התשובה עוררה רעש גדול ועצבני. זה מה שהוא ענה.
תשימי את עצמך בצדיעל בר
מה את היית חושבת על זוג כזה?!
האם היית נותנת לילד שלך להסתובב בכזה מקום (כל הפריצות שיש שם)?
גם אם המקום שומר שבת (לא מכירה כזה דבר) וגם אם הסרט כשר למהדרין (לא מכירה הרבה כאלה) לזוג שמחשיב עצמו כחרדי( וגם דתי) אין מה לחפש שם. זה לא מסעדה או בית קפה זה בית קולנוע שבדרך כלל מלא זימה. זאת אמירה מאד ברורה- לא נותנים למקום לגיטמיות.
אני חושבת שהקרנה יומית היא דווקא בסדרנהורא
לדעתי כן*שלי*
חרדי?שולמית מילר
מהמגזר החרדי?
או כהגדרה כוללת לדתי - החרד לדבר ה?
כי אם ככה אתם מגדירים את עצמכם אתם לא אמורים להיות שם בכלל וחילול ה זה הבעיה הקטנה
קודם כל אם זה חילול ה' זה שייך לד"ל וחרדי כאחדזה אני
מאיפה באה החלוקה המוזרה הזו שחרדי חייב בתורה ומצווה יותר מדתי לאומי?
ולגוף השאלה אם יש איסור בללכת לקולנוע אזי זה חילול ה' ללכת בתור זוג דתי/חרדי אם אין כל איסור ללכת לקולנוע אזי אין חילול ה' - חילול ה' מגיע כתוספת לדבר איסור כאשר עושים אותו ברבים.
בכל מקום שתהיו- תהיו בני אדם.אבישפ
אהיה חריגה בתשובתי.ט!הר
אני אוהבת.
עיקר חילול ה' הוא בקביעת נורמות פסולותאיש מרגיש
מתוך הדוגמאות של הגמרא במסכת יומא ,
למשל של האמורא שדחה תשלום והיה עלול להיראות כאילו הוא מתחמק לגמרי
ומדברי רש"י :"שלומדים ממני להקל באיסורים"
נארה שעיקר חילול ה' הוא לא שחילוני מסתכל עליי ואומר "ככה דתיים מתנהגים"
אלא שאחרים עלולים ללמוד ממני לעבור על איסורים או לזלזל במצוות.
לדעתי זה בדיוק העניין כאן.
הציבור החרדי והדתי לאומי החזק מתרחקים מהקולנוע בגלל השפעותיו השליליות.
חרדי שהולך לקולנוע פורץ את הגדר הזו.
יישבת את דעתי! תודה!לשם שבו ואחלמה
(לא מהפורום) לדעתי- יותר גרוע זה לגנוב סרט באינטרנט.ונסי
אם תראו אותו בקולנוע, תשלמו עליו. אם הברירה השנייה היא להוריד אותו, אז עדיף קולנוע.
אולי גם נוח להחליף אותו בספריית סרטים, אם יש אפשרות כזו ואת מעדיפה אותה.
בכל מקרה: חילול שם השם זה ביטוי קשה. חושבת שצריך להיות מדוייקים איתו מאוד.
(טריגר?>>>>>>)על הגירוש-ההתנתקות, נכון לי לומר אותו - איך שזה נצפה בעולם.
על סרט בקולנוע לא מתאים לי לומר אותו.
ובעיניי: אם זה תקף לומר אותו על קולנוע, אז זה תקף לומר אותו על צפייה בסרט באופן לא ראוי. ודווקא כשלא רואים אותך אנשים נוספים.
אם זה סרט טוב- במובן הרחב, במיוחד במקום סגור בשבת- כמו שג'דנס אמרה,
השיקול של איך שאנשים רואים אותך הוא חיצוני.
איזה פוסק סובר שזה גניבה?לשם שבו ואחלמה
כמה כאלוה-מיוחד
ראיתי לפחות רב אחד (לא זוכר את השם)
יש מספיק אתרים לא חוקיים שעוברים על זכויות יוצריםונסי
אם אתה צריך לשמוע ממני גם הודאה באפשרות שיש סרטים באינטרנט שהם ניתנים לצפיה והורדה והם לא גנובים, אז בבקשה.
החוק הוא לא ההלכה.לשם שבו ואחלמה
אבל כדי לדעת מה גניבה ומה לא אני אבדוק אצל הפוסקים ולא אצל החוק.
יש הרבה פוסקים שסוברים אחרת מהעמדה שאתה מציג ככה שאין סיבה שתהיה נחרץ כל כך בעניין
מזה רלוונטי ההשוואה לגניבת סרט באינטרנט??~א.ל
אין עניין להשוות את זה, לעומת הליכה לקולנוע כדי להצדיק.
אם כך- הייתי יכולה להשוות את זה להמון דברים אחרים שאינם טובים,
שמאירים את ההליכה לקולנוע באור חיובי, וככה היו באמתחתי הסברים וצידוקים לרוב...
ניתוח מצב כזה:ונסי
יש לי מספר אפשרויות:
להשאיל מספריה/חבר
לקנות בעצמי/כרטיס לקולנוע
להוריד באינטרנט (באתרים חוקים או לא)
מהאפשרויות האלו, ללכת לקולנוע היא אפשרות מכובדת.
באיזו אפשרות את בוחרת?
אוישכוחות שמימיים
תגידו שרוצים לראות סרטים ( ולא, לא מדובר על סרטים כשרים.. ) אבל אל תתחילו להצטדק בשם התורה, זה כבר מעשה נחש.
זה לא רלוונטי מה הכי מכובד יחסית לשאר~א.לאחרונה
או: קולנוע זה לא טוב, אבל לפחות לא גרוע
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה
ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.
אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.
בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.
ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...
בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.
וצריך חלבון...
אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול
בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה
אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.
מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.
אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.
אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.
לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).
אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?
קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות
המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.
אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.
רעיונותנפשי תערוג
פרגית במחבת
חזה עוף במחבת
שניצל
קציצות בקר
קציצות הודו
לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון
נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)
המבורגר מבשר טחון
קבב מבשר טחון
צלי בשר
זה בגזרת הבשרי
אפשר גם דגים
דג מטוגן
דג ברוטב
דג בתנור
סלמון
קציצות דג
טונה
קציצות טונה
ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות
מגדרה
חומוס ביתי
קוסקוס עם חומוס
מרק אפונה
מרק שעועית
גם במוצרי חלב יש חלבון.
זה מה שעלה לי לראש כרגע.
מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים
ככה שיש מבחר
רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)
השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר
ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24
מאד קל לבשל ומאד טעים.
פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.
כמה זמן זה די מהר?פצל"פ
לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע
לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.
כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:
נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.
דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני
תודהפצל"פ
10-15 דקותרינת 24
👍🏻פצל"פ
תודה
אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית
הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)
הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית
להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.
(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')
ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה
חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק
בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.
פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.
מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות
אפשר גם פשטידות שזה אחלה.
אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה
דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה
הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)
פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)
דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.
קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.
חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)
אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.
ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה
לא ממש קשור לפורום..
בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.
מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?
תודה תודה
ברכת השם על ראשיכם
הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה
פשוט.
כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.
מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+
יש למישהו?
התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות
הי שלום לכולם!
נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..
העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,
ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.
הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.
אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.
בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...
הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).
אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).
לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)
מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...
והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.
בהחלט מבינה אותוזקנת השבט
וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.
פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.
אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.
חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש
לא קשור לפורום **
מחפש אומים לג'אנטים
משהו נדיר
מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות
אם מישהו מכיר אשמח לשמוע
בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100
חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.
וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס
אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.
איזה רכב?משה
זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש
אז מה?משה
מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.
יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___
חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.
חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ
מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג
אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד
אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב
תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה
מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה
האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה
מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי
גם לנקיון באופן כללי.
קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה
לשמוע פרטים נוספים. תודה!
די קטן, של חברת KARCHERהסטורי
מה עוד מנקים איתו?שמשית123
הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי
ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.
לי יש, מאושר עד.המקורית
אחלה מכשיר. מרוצה.
אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות
קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה
ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת
אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה
תעדכנינהג ותיק
ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.
האם שווה את המחיר
בע"המפלצתקטנהאחרונה
מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום
ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?
אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!
שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.
קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון
הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.
הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום
מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.
מה הניקוד ולמה.
הכל מפורט לפרטי פרטים.
מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.
ויש גם תיקונים לאלה שמתקנים את המצעאריק מהדרום
זה חלוםמשהאחרונה
אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.
טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123
איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?
אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.
אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).
נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.
כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.
לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.
עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.
התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.
לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.
מה הייתם מייעצים?