משהו יפה על מקומה של האשה בבית המקדש ועל אי מקומה בביתחסדי הים
הכנסת (אולי זה קצת מתריס, במיוחד נגד מגמות פמניסטיות מעוותות ורפורמיות, אבל זה מאוד נכון ואמתי):

צריך להבין שתי הנחות יסודיות: 1. ההבדל בין המקדש לבית הכנסת. 2. אשה יחסה ל-ה', היא דרך עצמה, ולא צריכה את הציבור.

קודם נקדים ונאמר, צריך לדעת שהיחס לתפילת נשים במקום המקדש-משכן, יש לה מקום נרחב.

*כותב האבן עזרא על הנשים "אשר צבאו פתח אוהל מועד" (לח, ח)- "והנה היו בישראל נשים עובדות השם שסרו מתאות זה העולם ונתנו מראותיהן נדבה כי אין להם צורך עוד להתיפות,  רק באות יום יום אל פתח אוהל מועד להתפלל ולשמוע דברי המצוות."

*תפילת היחיד במקום קדוש הראשונה שמפורטת בתנ"ך, היא תפילת חנה, תפילה של אשה.

*העזרת נשים במקדש הוא 135 אמה על 135 אמה, הרבה יותר גדול מעזרת ישראל שהיה 135 אמה על 11 אמה.

המקדש-משכן מקבל את קדושתו מעצם השרייית השכינה בו, לכן גם אם נעשים בו עבודות ציבוריות, אבל יש לו בחינה ששייך גם ליחיד, כפי שביאר שלמה בתפילתו "כל־תְּפִלָּ֣ה כָל־תְּחִנָּ֗ה אֲשֶׁ֤ר תִֽהְיֶה֙ לְכָל־הָ֣אָדָ֔ם לְכֹ֖ל עַמְּךָ֣ יִשְׂרָאֵ֑ל אֲשֶׁ֣ר יֵדְע֗וּן אִ֚ישׁ נֶ֣גַע לְבָב֔וֹ וּפָרַ֥שׂ כַּפָּ֖יו אֶל־הַבַּ֥יִת הַזֶּֽה". (מלכים א, ח, לח).

לעומת זאת בית כנסת, הוא מקבל את קדושתו ושורה בו השכינה, רק מכוח כינוס הציבור וקביעת הציבור. "אמר רבין בר רב אדא אמר רבי יצחק: מנין שהקדוש ברוך הוא מצוי בבית הכנסת? שנאמר תהלים (פ"ב, א'): 'אלהים נצב בעדת אל' " [ברכות ו.], רק בגלל שיש 'עדת אל'-הציבור, אז אלוהים ניצב שם.
{נכון שגם תפילת יחיד מקובלת בבית הכנסת, אבל זה בגלל שהציבור מתפללים שם, "תניא אבא בנימין אומר,אין תפלה של אדם נשמעת אלא בבית הכנסת, שנאמר  (מלכים א' ח', כ"ח): 'לשמוע אל הרנה ואל התפלה', במקום רנה שם תהא תפלה." [ברכות ו.]}

אשה בגלל צניעותה, "כל כבודה בת מלך פנימה" (תהילים מה, יד), לא משתתפת בדברים שבציבור, לכן בית כנסת שמקבל את כל תוקף קדושתו רק מהציבור, תפקידה זניח, אם בכלל יש לה תפקיד.

יותר מכך, אשה מתקשרת ל-ה' בתפילה דרך עצמה ולא דרך הציבור. בשירת הים, יש שירה הומגנית של גברים "אשירה ל-ה' "-לשון יחיד (לא משנה איך בדיוק עשו לפי הדעות השונות, עיין סוטה כז:, בסופו של דבר זה היה שירה הומוגנית ציבורית), בנשים כתוב לשון רבים "שירו ל-ה' ", כי כל אחת שרה בקישור המיוחד שיש לה ל-ה', כך שהיו הרבה שירות שונות.

הייתי מדגיש לבנות, שהן לא צריכות את האמצעי של הציבור והבית כנסת כדי להתקשר ל-ה' בתפילה, אשה בתפילתה בעצמה ביחיד כבר ממשת את האידיאל של התפילה.
לא חושבkly3
שיש מן השוביניזם במה שהבאת.
פמניזם לא מדבר על ההגדרה של האישה, אלא על הזכות שלה להגדרה שיוויוניתת.

אתה פשוט חילקת הגדרה, זה הכל. זה לא משהו שוביניסטי לדעתי.
יפהכמעין הנובע
אין פה שובניזם, להיפך. העצמת האישה
רעיון יפה מאוד.שום וחניכה

וע"ע בקידושין (נב: ) אשה בעזרה מנין ע"ש ברש"י ותוס'. ובתוספתא פ"ג דערכין מעולם לא נראית אשה בעזרה אלא בשעת קרבנה בלבד, ובירושלמי דמע"ש (פ"ה ה"ג) אתה וביתכם - ואשה נכנסת לעזרה ע"ש במפרשים. ועי' בסוטה (כב.) וקיבול שכר מאלמנה וכו'. ובירושלמי דברכות (פ"ה ה"ד) שעונים אחרי הכהנים הנשים והטף. ומראה מקום אני לך.

ומכל אלו יש קצת להעיר על הרעיון שהעלית.

הנה הערותיי סביב המקורות שהבאת וקצת הרחבה:חסדי הים
*לפי רש"י, אשה לא הייתה נכנסת לעזרה אלא לצורך, בגלל המעלה של המקום, כמו שאין ישראל נכנס לעזרת כוהנים אלא לצורך (עיין תוספות רא"ש בקידושין).

לפי תוספות, תוספות רי"ד, המאירי, לא היה לה איסור, היא הייתה נמנעת בגלל צניעות (ספר מנהגים דבי מהר"ם סדר מילה ד"ה 'ואין מלין', תשב"ץ קטן שצז ד"ה 'אינו נראה') המהר"ם מרוטנברג שם משווה למשהו קיצוני יותר בבבלי נזיר מה, שנזירה לא מגלחת בעזרה שמא יתגרו בה פרחי כהונה.

אבל סוף סוף גם לפי רש"י שיש משהו מהותי שמונע נשים מעזרת ישראל, היה להן חלק גדול במקדש שמיועד להן (גם אם היה לזה שימושים אחרים), שהיא עזרת הנשים.

*לגבי שכר פסיעות באלמנה שהלכה לבית כנסת (בעצם בסוף לבית מדרש) רחוק יותר (סוטה כב.). בוודאי שיש ענין, שאשה תתפלל בבית כנסת בגלל השראת השכינה שם, אבל אין לה חלק מרכזי בעבודת ה' בבית כנסת.
אוסיף, שמשמע מהסיפור על הבתולה, שהיא באה להתפלל כשלא היה שם תפילה בציבור, כי איך ר' יוחנן שמע אותה. אם נשווה את האלמנה לבתולה, יש אפשרות להגיד שהיא לא הייתה באה כשיש שם תפילה בציבור.

*לגבי ברכת כוהנים יש ענין מיוחד שיבואו נשים (כמו שהבאת בירושלמי ברכות ה,ד) כי הכהן מברך את כל העם. גם במסכת סופרים (יח, ה-ח ועיין כבר יד, ח) משמע שיש ענין שהנשים ישמעו את הקריאה בתורה, "שהנשים חייבות לשמוע קריאת ספר כנשים", ועוד "מיכן נהגו בנות ישראל קטנות לבוא לבית הכנסת". אז ברור שיש להן מקום בבית הכנסת, אבל הם לא מרכזיים בו, במיוחד בתפילה.
הערותיך הן בדיוק מה שניסיתי לרמז:שום וחניכה

גם בבית המקדש וגם בבית הכנסת יש מקום לנשים אך לא מקום מרכזי, ונראה שאין חילוק בין השניים.

בבית המקדש יש להן עזרה של עצמן שיותר גדול מעזרתחסדי הים
ישראל והוא חלק מהותי בבנין המקדש, גם אם זה משמש לצרכים אחרים, שמה מעיד עליה שהיא בעיקרה לצורך הנשים שהיו באות שם לתפילה, זו הוכחה שיש להן תפקיד מרכזי ומהותי בבית המקדש בתפילה, ומצטרף לזה חנה והראב"ע שהבאתי.

בבית הכנסת, אמנם הן באות בשביל ברכת כוהנים וקריאת התורה, אבל אין מקור שמייחד להן מקום בבית הכנסת לצורך תפילה.

כל זה כמו שביארתי בהתחלה בארוכה, שאשה לא צריכה את הציבור כדי שתפילתה תהיה משמעותית ותתקבל, לכן אין לה יחס מיוחד בענין התפילה לבית הכנסת שקדושתו נובעת ביסודו מהציבור. בבית המקדש לעומת זאת, נכון שהיא לא חלק מרכזי בעבודת הקרבנות של הציבור שהתקיימו במקדש, אבל בגלל שבית המקדש משמש כ"בית תפילה לכל העמים" וקדושתה נובעת מעצם מקום השכינה, יש לה יחס מיוחד לתפילה בבית המקדש.
לא מדוייק.שום וחניכה

ראשית, דיתכן לומר דבביהמ"ק הכינוי עזרת נשים דבק לעזרה לאו דווקא בגלל יעודו הבלעדי לנשים אלא בגלל ההיתר.

ולאידך גיסא, עיין בשו"ת ברית יעקב (חאו"ח סי' ח) שהאריך להוכיח שיש חיוב לייחד מקום לנשים בבית הכנסת, ואף כפין בני העיר זע"ז לבנותה.

וידעתי גם ידעתי ששתי טענותיי לא עולות בקנה אחד, ונקטתי בשיטת זיל הכא מדחי לה וזיל הכא מדחי לה, לומר שאין הדברים ברורים כ"כ, ולענ"ד שתי העזרות - של בית המקדש ושל ביה"כ - שוות בחשיבותן אותה המידה, אם זו שולית - כך גם חבירתה, ואם זו מהותית - כך גם חבירתה.

*תמוה להגיד שחלק שלם בבית המקדש, נקראחסדי הים
רק על שם היתר. ברור שהדבר הוא יותר מהותי, כי שם היה מקום מיוחד לנשים בבית המקדש, וכדברי הרב קוק זצ"ל בשו"ת: "והרי השם עצמו מעיד על הענין שהרי חלק מיוחד מהעזרה היה נקרא עזרת נשים, וחלק אחר עזרת ישראל דהיינו עזרת אנשים, והיו מובדלין ע"י המעלות. ואנו רואים מזה שמאז ומעולם, זהו דרך הקודש של קדושת ישראל, שיהיו במקום קדוש, מקומות מיוחדים לאנשים לבד ולנשים לבד". [או"ח ל"ה]

*ה'ברית יעקב' תמוה ומוזר ביותר. חלילה להגיד שההלכה של "בני העיר כופים זה את זה לעשות בית כנסת" [תוספתא בבא מציעא יא, כג; רמב"ם תפילה ונשיאת כפיים ו,א; שו"ע או"ח קנ,א] כלול בתוך זה החיוב לכפות לבנות עזרת נשים. כמעט בכל בתי כנסיות הישנות מבית שני וימי הביניים, לא היה בהן עזרת נשים. ידוע גם על קהילות רבות, כמו תימן ועוד, שעד לפני כמה זמן, לא היה להם עזרת נשים. האם הם עברו על ההלכה הזאת? חלילה לומר כן.
מקובלים עלינו דברי המהר"ם מלובלין בשו"ת (נח): שרק העזרת גברים חייב לעמוד.

ממש לא תמוה. המקום היה מיוחד לנשים שכבר באו.שום וחניכה

אם כבר נשא ליבן אותנה לבא למקום הקודש, היה להן מקום ייעודי לכך, בדיוק כמו בית כנסת. ואין לזה כל סתירה מדברי הרב קוק שדן בהיסטוריית ההפרדה והכרחיותה.

ובנוגע למה שנתקשית מדברי הברית יעקב ממנהג כמה מהקהילות: הקושייה מתבססת על משוואה שגוייה, במחילה מכת"ר. אתה מניח שכופין = חובה. ולא היא. ראה למשל דעת הגאון ר' חיים פלאג'י שהובאה בספר יד ימין (חאו"ח סי' ג) שאין חובה אפילו מדרבנן לבנות בית כנסת ומה שכופין זא"ז לבנותו הוא מדין צרכי העיר ולא משום חובה. ומעתה אין כל תימה על הקהילות שלא נהגו בעזרת נשים, שלעזרת נשים יש דין בדיוק כמו בית כנסת, וכמו שאפילו בבית כנסת גופא אם עלו בהסכמה כל בני העיר שלא לבנותו רשאין, כן ה"ה לעז"נ.

*טוב בדבר הראשון, נצטרך להישאר במחלוקת, כיחסדי הים
אינני מבין איך אפשר להגיד שזה לא מהותי, כשקוראים את כל חלק העזרה (שיש בו גם שימושים אחרים) דווקא על שם נשים.

* לגבי הדבר השני: עיין באג"מ או"ח חלק ב', מד, שאומר שזה חובה מדברי נביאים לבנות בית כנסת.
גם המשנה ברורה [או"ח קנ,ב] משתמש בלשון חובה: "ואם אין בכוחם לבנות מחוייבין על כל פנים לשכור מקום מיוחד לתפילה."
וזה פשטות לשון הרמב"ם שמקדים: "כל מקום שיש בו עשרה מישראל צריך להכין לו בית הכנסת", ולא מסתפק בעצם האמירה שכתוב בתוספתא על "כופין זה את זה".
וגם זה פשטות הביטוי "כופין זה את זה" ולא "אלו את אלו", כדהעיר בזה כבר מוהר"י מינץ סימן ז', כי אלו את אלו משמע שיש כוח לקבוצה מסוימת על אחרת. "זה את זה", משמע שהם חייבים לשלב ידיים יחד לעשות המלאכה.

עכ"פ מעצם העובדה שבמשך הדורות, על הרוב לא הקפידו על עזרת נשים, זה בעצמו מעיד, שהעזרת נשים טפל לבית כנסת, ולא מהותי.
זה פשוט שהעזרות במקדש נקראו ע"ש השימושים וההיתריםשום וחניכה

בהן ולאו דווקא ע"ש המהות הפנימית והרעיון הנאצל העומד מאחריהן. עזרת ישראל - העזרה שעד אליה מותרין ישראל להיכנס. לא היה שם מהות מיוחדת לישראלים. עזרת כהנים - כנ"ל. וכן בעזרת נשים.

כמו כן פשוט וברור שיש פוסקים שסוברים אחרת מר' חיים פלאג'י, והדעות בעניין עצם חיוב ביה"כ נעות מחיוב דאורייתא, עבור בדרבנן, וכלה בלא כלום. הבאתי אותו כמקור לכך שהמשוואה שיצרת איננה הכרחית, ולכן אין כל תמיהה על מנהג ישראל שלא לבנות עז"נ, גם אם נניח כדברי הברית יעקב. כוונתי הייתה להניח את דעתך בדבר התימה המתעוררת לשיטתו, לשיטתך.

ובנוגע לחתימה: אם בהיעדרותה של העזרה במשך הדורות, תמכת יתדות חידושך, בא ואשאלך: מדוע איפוא במשכן (במדבר) נעדרה עזרת הנשים כליל? ואף אם תרצה לחלק מטען כל דהו בין המשכן למקדש, מה עם בית המקדש הראשון? לרוב ככל הדעות עזרת הנשים נהגה בו רק מתקופת יהושפט וגם זה בספק גדול. אם היא כ"כ מהותית וכרוכה במקדש למה נגרעו המשכן ובית ראשון ממנה?

כשחז"ל באו וקבעו את השמות לכל החלקים, הםחסדי הים
קבעו את זה על פי בחינות שונות פנימיות מהותיות שתמיד היו במשכן ובמקדש, רק חז"ל באו וקבעו להם מקומות מוגדרים.

תמיד היה בחינה מהותית של עזרת נשים, בין בצורה גלויה מהותית לנשים שבאו לצבוא בפועל למשכן ולמקדש כדי ללמוד ולהתפלל, ובין בענין נסתר מהותית {"עזרת נשים רמיז במטרוניתא" [מגיד מישרים-וישב]
"עזרת נשים הוא שיעור קומת המלכות שבה". [ספר הליקוטים-פרשת אמור פרק כג]
"והאמת כי עזרת נשים היא שיעור... בבחינת יסוד דמלכות שבה" [טעמי מצוות-פרשת משפטים]}

חז"ל רק באו וקבעו לבחינות האלו מקום מוגדר.
[כמו שעשו בעוד המון מצוות וגדרי קדושה]

לגבי חידוש העזרות של הנשים בבית הכנסת, זה לא מעשה פנימי של חז"ל, אלא מעשה חיצוני טכני.

חז"ל קבעו את השם ע"פ השימוש וההיתר כאשר כתבתי לעיל.שום וחניכהאחרונה

וכאשר הוכחתי מהכינוי עזרת ישראל שאין לה פשר אלא כנ"ל.

הטעמים הפנימיים שליקטת מספרי הקבלה והחסידות הם רק בדיעבד. אין הכרח כלל שכאשר בחרו בשם זה היה בחלק המודע שלהם שלל ההסברים והתבלינים שנאמרו במשך הדורות, אלא שרוח ה' הייתה בם ומילתו על לשונם לשים בפיהם כינוי זה שמקפל בתוכו עוד משמעויות, וכדרך זה גם ברוב ככל התורה שבע"פ. וכעין שאמרו בפסחים (קיד: ) רבא מיהדר אסילקא וארוזא הואיל דנפק מפומיה דרב. והפשט לא יופשט.

הדילוג לעולם הקבלה לא צריך להיעשות בדרך קפיצה אלא רק אחרי שהרובד הגלוי מבוסס. רק אז באה הפניומות ונוסכת בו רוח חיים. לא במקומו - בו.

ועי' ביומא (ח: ) בטעם השם של לשכת הפרהדרין שהוא ע"פ לשון יווני, וכן שם (לה.) בפשר בית הפרווה שהוא ע"ש מכשף אחד ע"י מעשה שהיה בו, כמ"ש התוס' שם בשם הערוך. וכן כה"ג לגבי שערי ניקנור שם (לח.). וכן לכל אחת מהלשכות והמקומות יש טעם פשטי ברור, ואין ספק שהם הם עיקר הטעמים הנראים לעין.

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך