מה נסגר עם האנשים פה?? ממתי מותר לרצוח ערבים?
ראיתי שהזכירו פה נקמה. אז ככה, לגבי שמעון ולוי- "שמעון ולוי אחים כלי חמס מכורותיהם בסודם אל תבוא נפשי בקהלם אל תחד כבודי כי באפם הרגו (שימו לב)*איש* וברצונם עיקרו שור ארור אפם כי עז ועברתם כי קשתה אחלקם ביעקב ואפיצם בישראל" קשה להבין את זה כדבר טוב.
שמשון- שמשון הרג עובדי ע"ז שכולם היו אויבים לישראל במוצהר. לא תינוקות.
בנוסף, רוב (לא מצליח לחשוב על מקומות שזה לא כך) המקומות שמוזכרת נקמה בתנ"ך, זה נקמה של הקב"ה באויבי ישראל - ונקם ישיב לצריו, אל נקמות ה ועוד.
במסכת אבות כתוב להישמע למלכות (מדובר במלכות רומא- אנטישמית+++) כי "אלמלא מוראה של מלכות איש את רעיהו חיים בלעו". כלומר, להישמע למלכות גם בדברים שאני לא מסכים איתה כי אם לא, צהיה פה אנרכיה.
בתור ציוני דתי, שהולך בדרך הרב קוק, אני מסתכל על המדינה ועל גופיה כראשית צמיחת גאולתינו. אמנם המדינה צריכה עוד תיקון גדול אבל לפני האשמה והשמצה שלה, אני חושב יותר מפעמיים.
לעניינינו, אם אכן הנערים האלה רצחו את משפחת דוואבשה, הם פושעים. ויותר מזה, הם רוצחים. הם לא סתם רוצחים אלא רוצחים שחוץ מהמעשה החמור לאין שיעור של רצח, הם גם פוגעים פגיעה קשה ביחסי החוץ של המדינה וכן בימין בתוך המדינה, לכן, יש לעשות את כל המאמצים כדי לתפוס אותם ולהעניש אותם בחומרה הראויה. לגבי העינויים, כפי שהרבה נערי גבעות מספרים, הם מענים את מי ששותק, מי שמדבר, לא נשאר שם יותר מיום יומיים, כלומר, יש להם מה להסתיר. וברגע שידברו, הם לא יסבלו. כמובן שאם השבכ עובר על החוק צריך לבדוק ולהעניש את הפושעים וזה תפקידה של המדינה.
בהנחה שהם לא הרוצחים, למה הם לא מדברים? כשכתוב שאחד נשבר, מה זה אומר? שהוא דיבר! הם כנראה יודעים דברים שהם לא רוצים לספר ובכך מגינים ומסתירים פושעים.
במישור המוסרי, קודם כל, דרך ארץ קדמה לתורה. מי שיכול להביא את עצמו לידי רצח תינוק, צריך לעבוד על המידות שלו לפני שהוא נלחם למען מדינת הלכה.
בנוסף, הרב יעקב אריאל, רב העיר רמת גן, שמזוהה מאד עם הציבור הציוני דתי, פירסם את דעתו שיהודים שרוצחים חמורים מערבים שרוצחים כיוון שהציווי על היהודים לא לרצוח חמור מהציווי שלהם.
לטענת האומרים שאנחנו מעליהם, זה נכון אבל זה אומר בדיוק ההפך. אנחנו מעליהם בגלל שאנחנו העם הנבחר-אור לגויים. אור לגויים ביד הקשה כלפי טרור איסלאמי, כלפי פשעים במדינה וכן, גם במוסר האישי שלנו.
לטענת מי שחושב ש"צריך להעיף מפה את כל הערבים" אז אני מבין את זה, אבל מה עם "כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים" מה עם דיני "גר תושב"? מובן שמי מהערבים שעוסק בטרור מאבד את זכותו על הארץ ואת זכותו לחיים.
אז, אידיאולוגיה נכונה היא אידיאולוגיה שתעבוד גם אם מיליוני אנשים יישמו אותה ואם מיליוני היהודים בארץ יישמו אותה, זה יזכיר את גרמניה בשנת 1939 קצת יותר מדי. אז חלאס. חלאס עם השנאה החייתית הזאת, חלאס עם הצדקת מעשי רצח, חלאס עם דמגוגיות של "אם הוא היה אח שלך?" כי גם רבין היה יכול להיות אח שלי וחלאס עם דעות שמגיעות ממקום רגשי ולא מסתכלות במבט שכלתני על המציאות. א"י שלנו!










