למרות האשכולות הרבים שנפתחו בנושא,הזקן בן המאה
השתדלתי לענות כאן לכמה שיותר טענות שראיתי פה. עם עובדות לא מתווכחים.
מה נסגר עם האנשים פה?? ממתי מותר לרצוח ערבים?
ראיתי שהזכירו פה נקמה. אז ככה, לגבי שמעון ולוי- "שמעון ולוי אחים כלי חמס מכורותיהם בסודם אל תבוא נפשי בקהלם אל תחד כבודי כי באפם הרגו (שימו לב)*איש* וברצונם עיקרו שור ארור אפם כי עז ועברתם כי קשתה אחלקם ביעקב ואפיצם בישראל" קשה להבין את זה כדבר טוב.
שמשון- שמשון הרג עובדי ע"ז שכולם היו אויבים לישראל במוצהר. לא תינוקות.
בנוסף, רוב (לא מצליח לחשוב על מקומות שזה לא כך) המקומות שמוזכרת נקמה בתנ"ך, זה נקמה של הקב"ה באויבי ישראל - ונקם ישיב לצריו, אל נקמות ה ועוד.
במסכת אבות כתוב להישמע למלכות (מדובר במלכות רומא- אנטישמית+++) כי "אלמלא מוראה של מלכות איש את רעיהו חיים בלעו". כלומר, להישמע למלכות גם בדברים שאני לא מסכים איתה כי אם לא, צהיה פה אנרכיה.
בתור ציוני דתי, שהולך בדרך הרב קוק, אני מסתכל על המדינה ועל גופיה כראשית צמיחת גאולתינו. אמנם המדינה צריכה עוד תיקון גדול אבל לפני האשמה והשמצה שלה, אני חושב יותר מפעמיים.
לעניינינו, אם אכן הנערים האלה רצחו את משפחת דוואבשה, הם פושעים. ויותר מזה, הם רוצחים. הם לא סתם רוצחים אלא רוצחים שחוץ מהמעשה החמור לאין שיעור של רצח, הם גם פוגעים פגיעה קשה ביחסי החוץ של המדינה וכן בימין בתוך המדינה, לכן, יש לעשות את כל המאמצים כדי לתפוס אותם ולהעניש אותם בחומרה הראויה. לגבי העינויים, כפי שהרבה נערי גבעות מספרים, הם מענים את מי ששותק, מי שמדבר, לא נשאר שם יותר מיום יומיים, כלומר, יש להם מה להסתיר. וברגע שידברו, הם לא יסבלו. כמובן שאם השבכ עובר על החוק צריך לבדוק ולהעניש את הפושעים וזה תפקידה של המדינה.
בהנחה שהם לא הרוצחים, למה הם לא מדברים? כשכתוב שאחד נשבר, מה זה אומר? שהוא דיבר! הם כנראה יודעים דברים שהם לא רוצים לספר ובכך מגינים ומסתירים פושעים.
במישור המוסרי, קודם כל, דרך ארץ קדמה לתורה. מי שיכול להביא את עצמו לידי רצח תינוק, צריך לעבוד על המידות שלו לפני שהוא נלחם למען מדינת הלכה.
בנוסף, הרב יעקב אריאל, רב העיר רמת גן, שמזוהה מאד עם הציבור הציוני דתי, פירסם את דעתו שיהודים שרוצחים חמורים מערבים שרוצחים כיוון שהציווי על היהודים לא לרצוח חמור מהציווי שלהם.
לטענת האומרים שאנחנו מעליהם, זה נכון אבל זה אומר בדיוק ההפך. אנחנו מעליהם בגלל שאנחנו העם הנבחר-אור לגויים. אור לגויים ביד הקשה כלפי טרור איסלאמי, כלפי פשעים במדינה וכן, גם במוסר האישי שלנו.
לטענת מי שחושב ש"צריך להעיף מפה את כל הערבים" אז אני מבין את זה, אבל מה עם "כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים" מה עם דיני "גר תושב"? מובן שמי מהערבים שעוסק בטרור מאבד את זכותו על הארץ ואת זכותו לחיים.
אז, אידיאולוגיה נכונה היא אידיאולוגיה שתעבוד גם אם מיליוני אנשים יישמו אותה ואם מיליוני היהודים בארץ יישמו אותה, זה יזכיר את גרמניה בשנת 1939 קצת יותר מדי. אז חלאס. חלאס עם השנאה החייתית הזאת, חלאס עם הצדקת מעשי רצח, חלאס עם דמגוגיות של "אם הוא היה אח שלך?" כי גם רבין היה יכול להיות אח שלי וחלאס עם דעות שמגיעות ממקום רגשי ולא מסתכלות במבט שכלתני על המציאות. א"י שלנו!
תודה רבה! כל מה שלא הצלחתי לנסח אוהבת את מלכנו
שטויות בקצב כמו כל הקודמיםהמצב חסה

1. אם אתה חושב שהם עשו טעות, צא ולמד משנה תורה לרמב"ם הלכות מלכים ומלחמות פרק ט הלכה י"ד.

2. כתוב בפירוש שהוא הרג נשים  "וְהַבַּיִת, מָלֵא הָאֲנָשִׁים וְהַנָּשִׁים, וְשָׁמָּה, כֹּל סַרְנֵי פְלִשְׁתִּים; וְעַל-הַגָּג, כִּשְׁלֹשֶׁת אֲלָפִים אִישׁ וְאִשָּׁה, הָרֹאִים, בִּשְׂחוֹק שִׁמְשׁוֹן". ומיד אחר כך "וַיִּהְיוּ הַמֵּתִים, אֲשֶׁר הֵמִית בְּמוֹתוֹ, רַבִּים, מֵאֲשֶׁר הֵמִית בְּחַיָּיו". שופטים פרק ט"ז.

3. זה שיש מקומות רבים שבו ה נוקם, זה כמו שיש מקומות רבים שכתוב שה' הוא רחמן "כי אל רחום ה' אלהיך". וכן "ונתן לך רחמים וריחמך.". זה לא אומר כלום בעד וכלום נגד.

4. דינא דמלכותא דינא- לענין ממונות בלבד. לך תלמד הלכה.

5. לא רואה שום הוכחה חוץ מתאוריות מלוות באמוציות בהם יש הוכחה ששווה לקש כי אין בה הרבה שכל אלא בעיקר חוסר שכל למה זה גאולה.

6. אני רוצה לראות אותך אזוק עם ידיים מאחורי הגב 14 שעות (זה מה שהיה לחבר שלי שנחקר בשב"כ לפני שנה), לא מקבל אוכל, עושה צרכים לתוך דלי - כי אין שרותים. לא רואה אור יום, מקבל מכות מחברים בתא, ולא מודה בדבר כזה. 

לגבי החקירה עצמה- אני לא יודע אם הוא קיבל מכות או לא, אך די לנו ברצח תאיר זאדה כדי לראות כמה קל לגרום לאדם להודות במה שלא עשה.

7. במישור המוסרי- אתה מוזמן לתת לדוד המלך מוסר על זה שהוא זרק את האדומיים בגיא מלח לתוך תנורים כשהם חיים, ושהוא זרק עוללים בנחל מדבר יהודה ישירות אל מותם.

8. ביתי בית תפילה לא יקרא לרוצחים ולאויבי עם ישראל. 

9. גר תושב נוהג רק בזמן בו היובל נוהג, ולא בזמן בו יד ישראל תקיפה או שיש מלחמות.

10. אמוציות לא מרגשות אותנו כבר הרבה שנים, במיוחד לא כאלה שמדברות על השואה. לפחות לא בהקשר הזה. 

פניני הלכה של הרב מלמדהזקן בן המאה
עבר עריכה על ידי הזקן בן המאה בתאריך י"ח בטבת תשע"ו 16:53
עבר עריכה על ידי הזקן בן המאה בתאריך י"ח בטבת תשע"ו 15:08
ולענייננו, אין ספק שמחבל שבא לרצוח יהודים באמצע הרחוב, נכנס לדרגת הרשעות הגבוהה, שעליה נאמר בתלמוד: "מורידין ולא מעלין", כלומר, אם אפשר להורגו, צריך לעשות זאת. ולפחות אין לעזור לו ולהצילו. ואמנם "דינא דמלכותא דינא", וכיוון שאסור על פי החוק להרוג מחבל שכבר לא נשקפת ממנו סכנה, אסור להורגו. אבל יחד עם זאת, גם על פי חוקי המדינה, אין חובה לעזור למחבל ולהצילו. ולכן לא היה צורך על פי ההלכה להציל את המחבל, שהרי הלכה פסוקה היא "אין מעלין", כלומר אין מצילים רשע שכזה.
כלומר אסור לפגוע אפילו במחבל שרצח וכבר לא מסכן יהודים. קל וחומר ערבי שלא רצח והרגע נולד.
הרב גורן, ספר משיב מלחמה עמ יד-
ברם על אף מצות הלחימה המפורשת מצוים אנו לחוס גם על האויב שלא להרוג אפילו בשעת מלחמה, אלא בזמן שקיים הכרח להגנה עצמית לצורך כיבוש ולנצחון, ולא לפגוע באוכלוסיה בלתי לוחמת ובודאי שאסור לפגוע בנשים וילדים שאינם משתתפים במלחמה. אותו עיקרון. נערי הגבעות רוצים מדינת הלכה, מעולה. אז יש הלכה.
מה שאמרת על כי ביתי בית תפילה, מי אמר לך שהערבים שנרצחו הם אויבי ישראל?!
לגבי מה שאמרתי על נקמה, התכוונתי שאם מותר למישהו לנקום זה לקב"ה
בקשר לרמבם שהבאת, כתוב שם במפורש שאכן הורגים בן נוח גם אם נתן לעבירות לקרות, אבל גם כתוב שזה ע"פ עד אחד ודיין אחד
>>הדובדבן שבקצפת

מדינת ישראל ספק גדול אם היא נחשבת מלכות, וכמו שאמר המצב חסה, דינא דמלכותא דינא זה רק בדיני ממונות.

אתה לא שם לב למה שאתה אומר כל בוקר? 

"לעשות נקמה בגויים תוכחות בלאומים...הדר הוא לכל חסידיו"!

מה שלומדים מהפסוק "אל נקמות ה'" זה "גדולה נקמה שניתנה בין שתי אותיות".

ובנוסף "בשעת מלחמה - טוב שבגויים הרוג"! יש איזשהו ספק שאנחנו במלחמה?

הגדרת האוייבהזקן בן המאה
העתקתי רק את סיכום המאמר של הרב עידו רכניץ שמתעסק המון בתחום הזה. למאמר המלא http://www.dintora.org/article/43
לחימה בטרור מציבה אתגר מושגי, מוסרי, משפטי ומבצעי, ובראשו הקושי להגדיר מיהו בכלל האויב. הטענה העיקרית המועלית במאמר הזה היא שכל מלחמה, כולל מלחמה בטרור, היא מאבק בין קולקטיבים. זאת בניגוד להנחת היסוד של מחברי דו"ח גולדסטון. הנגזרת של הנחת היסוד הזאת היא עקרון האחריות הקולקטיבית שמוטלת גם על מי שאינו לוחם באופן אישי ואף מתנגד ללחימה, ומכאן ההיתר המקובל בכל העולם לפגיעת אגב באזרחים במהלך לחימה.
בלחימה בטרור הקולקטיב איננו מדינה, ובכל זאת כאשר יש קולקטיב, חל עליו עקרון האחריות הקולקטיבית. קולקטיב נוצר כאשר קבוצה חיה בטריטוריה מסוימת שבה היא שולטת. ניתן למנות כמה תצורות של קולקטיב כזה:
יישות מדינית שאינה מדינה, כגון הרשות הפלסטינית או ממשל החמאס בעזה.
אוכלוסייה שחיה בתוך שטחה של מדינה מסוימת אך הצליחה להשיג לעצמה מידה רבה של שלטון עצמי. זהו, למשל, המצב בצפון פקיסטן, בדרום לבנון ובאזור הכורדי של עיראק.
עקרון האחריות הקולקטיבית אינו מתיר ענישה קולקטיבית, אלא רק פעולות למניעת טרור. אולם את הפעולות נגד הטרור מותר לכוון גם נגד תומכיו וגם נגד הדרג המדיני שלו ולא רק נגד לוחמיו. בלית ברירה אחרת מותר לפגוע אגב כך גם בבלתי מעורבים. לעומת זאת פעולות של הרג סתמי אסורות באיסור חמור.
בא תנסה להיות ראש גדוללאיודע א

1. שום עם היום בעולם אינו ריבון לעצמו.. קח לדוגמא את רוסיה כשהיא כבשה חלק מאוקראינה הוטלו עליה עיצומים.

2. עם ישראל מחולק, בעולם יש כ20 מיליון יהודים ורק 6.5 מתוכם בארץ ישראל. כשאתה תתקוף פה ערבים אתה מסכן את כל היהודים בכל העולם, יש יהודים בארצות ערב.. אתה מוכן לקחת את האחריות על שירצחו אותם עליך?

3. אין שום צידוק להרוג, במצב שאינו מלחמה. וגם במלחמה התורה מזהירה ומתנה ומגבילה את ההרס האפשרי- לדוגמא אסור להרוס עצי פרי. עמ"י יוצא ממצרים לאחר 210 שנות שיעבוד הוא בטוח כועס מאד על המצרים.. בכל זאת שיעבדו אותו והרגו את התינוקות שלהם. הם שמחים שהמצרים טבעו בים.. דמיין את הסיטואציה מצרים רודפים אחריך כדי להרוג (או להחזיר למצרים- אבל אם יתנגדו יהרגו) וה עושה נס והם טובעים. עמ"י שמח והקב"ה כועס עליהם "בריותי טובעים בים ואתם שמחים??"

4. הדתיים לאומים ובטח החרדלים בעמדת מיעוט במדינה. אתה לא יכול לקבוע עובדות לאחרים. 

5. יש הלכה שעדיף שיהיה בארץ גוי מאשר יהודי שלא שומר תורה ומצוות

6. לגבי המישור המוסרי- אין לקחת דוגמאות מהתנך. לכל סיפור כמו שהבאת יש פרשנויות שונות- עיין ברמבן. גם משמשון אני מעדיף שלא לפרש את התנך בפשטות שהוא רצח כמו שאמרת.. כי אז אני גם צריך לקחת כעובדה דברים אחרים שהוא עשה שלא ממש מחמיאים לגיבור שלנו..

לגבי הגורמים מהציבור הדתי לאומי שמצדיקים את השבכ

1. אין ספק שאם באמת את דומא ביצעו יהודים צריך לעצור אותם על הפרת הסדר במדינה, על ניסיון לפעולות טרור. ועל הריגה- אני מאמין ומקווה שלא הייתה להם כוונה לרצוח, אבל הכוונה שלהם הייתה "לזעזע את מוסדות המדינה", אבל אין שום צידוק לענות אדם כשלא הוכחה אשמתו, וכשלא מדובר בפצצה מתקתקת- גם לא כשמדובר באינו יהודי. אבל בטח כשמדובר ביהודי מהסיבה הפשוטה שאם לדוגמא תענה ערבי כל העולם יקום עליך ויבדוק שאתה לא עובר את הגבול אבל כשתענה יהודי לאף אחד זה לא יפריע. 

2. היה טיעון שבמסגרת צה"ל מותר להרוג אזרחים חפים מפשע או לפחות מי שעשה אתזה נשאר נקי, ואם אתה אזרח ובאמת מאד כואב לך וכל זה.. אסור בשום פנים ואופן סתם כי זה לא מסודר ויגרום לבלגן. אז לא.. אסור לרצוח סתם שום בנאדם בשום מצב.. ברגע שאתה מתיר לעצמך להרוג קבוצות שלמות באוכלוסיה אתה די מתקרב כבר לרעיונות הנאציים.

3. הנערים האלה (חלקם חברים שלי) מונעים וכלי משחק בידי השבכ. כהכנה לפינוי הבא? אולי.. תבדוק מקרים קודמים.

לגבי שלא מרגש אותך השואה.. חבל.. הכוח של עם ישראל הוא בזיכרון של הדברים ולא בשכחה.

אם את באמת חושב כל מה שכתבת.. יש אולי בעיה תחשוב על זה.

רק תחשוב במה אתה יותר טוב מהנאציים שכל מה שהם רצו היה קצת לדלל את החלקים החלשים באוכלוסיה כדי שלחלקים החזקים יהיה יותר טוב.. אוכל שתיה וכו. או במה אתה יותר טוב ממחבל ערבי?

סתם לידע כללי יש אנשים שצריכים לצאת מהסרט מדינת ישראל אולי תיפגע מהמאמצים האלה אבל בסופו של דבר היא היחידה שיכולה להחזיק אותנו כרגע..

הכל אבל הכל לא מכוון אליך באופן אישי, כי אני בטוח שאתה טועה גם מאיך שדיברת על רבנים כנראה אתה עייף או משהו

אני גם בכלל לא מבין את התועלת שבלרצוחהזקן בן המאה
הרי זה לא מונע פיגועים, זה הורס את התדמית של הימין הקיצוני, של הימין ושל המדינה וכל מה ש"הרווחנו" זה איזה תינוק ערבי מת?! בשביל מה?! אם זה היה איזה מחבל אז אולי הייתי מבין מה הפואנטה אבל וואלה זה רק מזיק
..הדובדבן שבקצפת

1. מה אתה מנסה להגיד בזה?

2. זה כבר לא קשור לדיון אם מותר לעשות את זה, אלא לדיון אם זה יעיל וכדאי.

3.אתה לא חושב שאנחנו במלחמה היום? ומה הקשר לעצי פרי? 

הקב"ה לא כועס על עמ"י אלא על המלאכים שאמרו שירה- "בריותי טובעים בים ואתם אומרים שירה?" אבל עמ"י - "באבוד רשעים רינה"! בכ"מ- איך זה קשור לדיון?

5. מאיפה הבאת את זה?? אני דווקא שמעתי שעדיף יהודי שאינו שומר תומ"צ בא"י מאשר יהודי שומר תומ"צ בחו"ל.

6. מה זה אין לקחת דוגמאות מהתנ"ך? אז איך תקבע מהו מוסר?

בעז"ה אמשיך אחרי שבת

בתור התחלה.. נגד לרצוח בני אדם סתםלאיודע אאחרונה

אסור לרצוח ערבים, חפים מפשע- אלא אם כן הם מסכנים אותך דבריו של הרמבם סויגו. 

יעיל ממש לא ובטח שלא כדאי. 

אנחנו לא במלחמה יום יומית. נכון שאנחנו נמצאים בסכנה קיומית אבל זה לא מוגדרת כמלחמה. סתם לידע כללי יש דעות שכל המלחמות מלחמות רשות. אם בעצים נצטווינו להיזהר קל וחומר באנשים. 

נכון, בסנהדרין (נראה לי בדף לט) מובא שהקבה כועס על המלאכים אבל לומדים חלק מהדעות שזה גם על עמ"י (הדעות האחרות מבינות את שירת המלאכים כביקורת על האדם באשר הוא אדם, אותה ביקורת שמתחילה מחוסר הרצון לברוא אותו). קשור לדיון בהקשר שאסור להרוג בני אדם אם את המצרים שרדפו אסור לשמוח קל וחומר שבחפים מפשע. 

"באבוד רשעים רינה" יש פרשנויות שונות מדובר דווקא אם האדם מנותק לחלוטין- אוביקטיבי שמח נטו כי משנאי הקב"ה נפגעו. כמובן שלא אתה זה שיכול להגדיר מה זה רשעים (גם לא אף אחד אחר)

לגבי יהודי שאינו שומר תורה ומצוות ארץ מקיאה יושביה וכו'

ברור שאפשר מותר וצריך ללמוד מהתנך אבל לא איך שמבינים אותו סתם, צריך להתעסק במפרשים לחפש ולבדוק.

אלא אם כן מותר לדעתך לדוגמא ללכת לטיול לראות אשה שבא לי עליה ולשכב איתה סתם?

לעבור מאשה לאשה וכו

אני לא חושב שצריך ללמוד משמשון בלי ללמוד את דעות המפרשים.

מסכים! אבל אני חושב שאין צורך לענות אותםרחמו
הם יהודים טובים, ולא יודעים באמת אם זה הם שעשו. ... וככה כל הרבנים אומרים
כל זה היה יכול להיות נכוןמוריוש

אם היו מטפלים ככה בערבים שרצחו, ואם היו הוכחות שבאמת הם אשמים.

בנתיים כמו שזה נראה סתם תפסו ילדים אקראית ומנסים לגרום להם להודות במה שלא עשו.

זהירות גדולה נדרשת בנושא.בן-ציון

ראש הישיבה שלי נמנע מלהגיב על זה מכיוון שכל מילה שנאמרת כאן יכולה להיות מובנת במספר דרכים וכך נוצרים עיוותים.

אני אומר לכם בצורה חד משמעית -

כל רמז לזלזול ברב יוביל למחיקת ההודעה.

ריבוי של תגובות כאלו יגרום לנעלית השרשור.

אז שמרו על המקלדת שלכם.

דיון פורה! 

חברה תפסיקו לקשקש בשכל!אל ההרים

אין כמעט רב שלא יצא היום גם נגד הנערים [שבמקרה שעשו את המעשה צריכים לקבל עונש]  וגם נגד השבכ שמתיחס ליהודים כמו לערבים...

|מסתכן בנפשו|בת אדם
עבר עריכה על ידי בת אדם לעניין בתאריך כ' בטבת תשע"ו 10:48

תהילים, קל"ז:מצודת דוד:

"אשרי שישלם"-"משובח ומהולל יהיה זה אשר ישלם לך את גמולך

הראוי לך כפי אשר גמלת לנו."

"אשרי יאחז"-"משובח ומהולל יהיה זה אשר יאחז בידו 

את עולליך וירצצם על פני הסלע".

שכחת את תחילת הפסוקטוביה2

בת בבל השדודה - כלומר אחרי שבבל כבר תוחרב ולא תהווה איום. אז אשרי מי שינקום בך - אשרי שיוחז וניפץ את עולליך אל הסלע

כוונתך לומר שאסור לנקום מחשש לנקמה חוזרת?בת אדם

כלומר, אם הערבים לא מהווים איום מותר לנקום בהם?

-אני לא בעד תג מחיר ובטח לא הרג, מהסיבות שנידונו פה, ועוד,  

אבל המובאה הזו מוכיחה שבמידה ומותר לנקום,

אין מושג של "תינוקות חפים מפשע".-

ממש לא הובנתיטוביה2

כוונתי היתה שחבל שלא כתבת את הפסוק המלא שמימנו ברור שלא מדבר רק על מקרים של מלחמה באויב שיכול להזיק - אלה מתחילת בפסוק ברור שבבל כבר חרבה וכעת שזה נקמה בלבד אז אשרי...

מקבץ של שטויות ללא כיסויטוביה2

קודם כל אין דבר כזה רצח של ערבים אלה הרג - שהוא מטבעו פחות חמור,

עם עובדות לא מתווכחים ולכן נתחיל מהעובדות

אסור סתם להרוג גויים - אבל הטענה (המגוחכת מעט) כי הריגת אויבים בשעת מלחמה - היא זו הצריכה הוכחה.

לגבי שמעון ולוי - אומנם יעקוב התנגד, אבל בפשט כלל לא ברור שהתנך מסכים איתו ("המילה האחרונה" בוויכוח היא שלהם) וכן הרמבם פוסק כמותם להלכה (וכן יש דרשת חז"ל - שמשה ברך את לוי ולא את שמעון כי בעגל הוכח שאצל לוי זה אמת ואצל שמעון זו רק תאוות רציחה - בכול אופן אם זה אמיתי זה הכי רצוי שיש ולכן "ישימו קטורה באפך וכליל על מזבחך, ברך ה' חילו ופועל ידיו תרצה") 

לגבי שמשון זה פשוט בורות לשמה, "והבית מלא האנשים והנשים ושמה כל סרני פלישתים" "ויפול הבית על הסרנים ועל כל העם אשר בו - ויהיו המתים אשר המית במותו רבים מאשר המית בחייו" גם חפים מפשע

לגבי נקמה של אנשים אז כמובן נפתח במה שסימנו - שמשון "ואינקמה נקם אחת משני עיניי" ודוד המלך כמובן "ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם"

ונאמר ביחזקאל (כה) "ונתתי נקמתי באדום ביד עמי ישראל ועשו באדום כאפי וכחמתי". 

(דרך אגב קל נקמות ה - זה תאור של שבח ה' וקשה לומר שצדיק וישר ה' זה לא דבר שגם אדם אמור להתהדר בו צווי והלכת בדרכיו זה גם זה)

המשנה באבות מדברת על מצב שבו אחרת יהיה יותר גרוע - אבל כאשר המלכות רודפת את ישראל - אולי עדיף אנרכיה, במיוחד כיום שאנחנו הרוב 

הרב זצ"ל כתב רבות על הנתקות מהתנועה הציונית והקמת תנועה נפרדת (ח"ג מאגרות הראי"ה מלה מ'דגל ירושלים') אז בא לא נהיה עיוורים למצב בגאולה אין קיצורי דרך - ואם המדינה לא הגאולה הרי שלא ניתן לכפות לכך

(דרך אגב על ערך הנקמה בשיטת הרב זצ"ל - עיין עין איה ברכות סוף סעיף צ"ז)

לענייננו גם אם הצדיקים הללו הרגו את משפחת דוואבשה וגם אם אנחנו חושבים שהם טועים - צריך לזכור שמדובר ביהודים שרגישים לכבוד ה' ושחיים את זה ששפלותם של ישראל היא חילול שמו, ושיהודים נרצחים כאן כמעט על בסיס יומי בעוד שהערבים ישנים בשקט ובבטחה, אז גם אם הם טעו וגם אם זו לא הדך וכו' וכו' הם האחים שלנו ולא הגויים הארורים ורחמינו עליהם - זה לא שהם בצד שלו הם הם הצד שלנו. וגם אם עשו טעות הם לא שונים מאחרים שטעו וזיקו (אני רוצה לראות את תגובתך לאדם שאומר שהיה צריך לענות את הגר"ע יוסף - על סמך הודאתו שטעה באוסלו) 

אם השבכ מענה - הוא עובר על החוק אין סעיף בחוק המתיר לענות (פצצה מתקתקת היא לא התר לענות אלה סיבה בגינה אולי לא יועמדו המענים לדין) ואם הדרך שלך להלחם במי שעובר על החוק - היא לעבור על החוק - הרי שהחוק לא מעניין אותך והסיבה הסבירה שאתה מצטרף לשבכ היא שאתה אדם אלים שאוהב להצטרף לחזק בהתעללותו בחלש

במישור המוסרי - מי שלא מוכן להרג תינוקות אויב שלו ישתתף במלחמה בא האויב מעמיד תנוקות בחזית כאידאל 

בנוגע לדברי הרב אריאל - זה אולי נכון לגבי רציחה אבל אם הוא רוצה להגיד את זה גם על גוי ועל מלחמה - שיביא מקור לדבריו

אור לגויים משמעותו היא מלחמה נכונה - ואם אנחנו מאמינים שזה כולל ילדים אז עלינו להראות זאת לעולם, אור לגויים אין משמעותו להיות מחזיר-אור לגוים על פי המוסר שלהם

הערבים כעם בחרו להלכם בנו ולכם אין מקום לטענת בדיקת היחידים

גר תושב אף אם היה קים היום לא שייך במי שלא מקבל את זה שא"י ירושה היא לנו מאבותינו 

טענת הנאציזם לא שייכת כי כמובן מי שרוצה להצרף יכול - וכן מי שרוצה להשלים 

אם הוא היה אח שלך זו לא דמגוגיה זו מתקפה על מי שלא באמת מרגיש כי הנפגעים הם אחיו זה ממש לא מקום של רגש בלבד אלה מקום של רציונאל אמיתי הבנוי על אמפטיה ומי שלא מבין את אז שלא יכעס כאשר האום מגנה את הקיצונים בשני הצדדים

ארוך אבל נחוץ

מה זה החוצפה הזאת?!הזקן בן המאה
ושהרב יעקב אריאל מתיר עגונה אתה גם מחפש מקור לדבריו?! איפה האמונת חכמים?! "ועשית ככל אשר יורוך"!
אני דיווחתי ואדווח על הזילזול הנורא פה ברבנים.
ככול אשר יורוך זה בסמוכיםטוביה2

אם היתי רוצה לשאת עגונה לשעבר -כנראה שהיתי בודק את ההתר למה לא??

רגע..בן-ציון

יש הבדל בין לשאול מה המקור לדבריו לבין לפקפק בפסק שלו.

למה שלא תדע עפ"י מה הוא פסק את זה?

זה לא כמו לומר: "זה פסק מופרך\הזוי\מעוות" וכו'.

בגמ' אנחנו רואים הרבה מקרים שבהם באים לאמורא מסויים ושואלים אותו שאלה. אח"כ התלמידים מקשים\שואלים על הפסק. זה חלק מהלימוד! אז כן, שם מדובר בתלמידים שהם גדולי עולם בעצמם, לכן הם מקשים, אבל אנחנו רק שואלים. 

אני לא מחזיק מעצמי כ"כ שאעז להטיל ספק בפסק של רב עפ"י דעתי האישית.

זה לא אומר שאסור לי לשאול מה המקור לדבריו. אין בזה שום זלזול. במיוחד כשהם עושים את זה בעצמם!

בשו"תים בד"כ מסבירים את המקור לפסק, וזה בדיוק העניין.

ד"א -

כתוב "ועשית ככל אשר יורוך", לא "ולא תשאל על מקור". 

נעשה ונשמע - תעשה, תקשיב לרב - ואז תשאל למה.

לשאול על מקור, זה סבבההזקן בן המאה
להטיח כלפי גדולי הדור זה לא. אם כן, זה צריך להיות בכבוד גדול ומתוך אמונה בכך שהרב צודק.
בנושא הזה ספציפית מי שרוצה מוזמן לקרוא את מספר הרבנים שהבאתי שרובם הביאו מקורות
מה לא מנומס בדברי על דברי הרב אריאלטוביה2

כתבתי שאם יש מקור לדבר הרי שצריך להביא אותו כי זה חידוש מאוד גדול, והוספתי דבר שאני בטוח שגם הרב אריאל יסכים לו - שאם ההלכה היא שצריך לפגוע בחפים מפשע  אז אור לגויים (בניגוד לתפיסת הרפורמים) זה להראות לעולם את דרך האמת

(למען הסר ספר הרב אריאל נתן הסכמה לספר "דרך המלך" וטען שמשיב היטב על תורת המלך - בלי שקרא אף אחד מהם (על פי דבריו) ככה שהכבוד שלי כלפיו הוא לא גדול ואני לא חושב שיש בזה בעיה - המחבר של תורת המלך קיבל סמיכה לרבנות בלי לעבור מבחנים והוא נסמך כי הגר"א שפירא אמר שהוא יודע שהוא לא יבחן אבל הוא יודע שהוא ראוי לסמיכה - קצת כבוד לזה שת"ח רציני ישב ולמד משהוא כמה שנים בהחלט היה גורם לי לכבד את הרב אריאל יותר)

אם אתה כבר עושה פה השוואות בין רבניםהזקן בן המאה
אז, אני לא שמעתי כלום על המחבר של תורת המלך חוץ מזה שהוא כתב את תורת המלך. על הרב יעקב אריאל לעומת זאת, שמעתי. אם לא היה את החוק הקטנוני שרב ראשי צריך להיות מתחת לגיל 80 הוא היה נבחר, הוא רב עיר, דיין, מה זה "הכבוד שלי אליו גם ככה לא גדול"?!
אני לא בא לומר שהייתה אמור לשמועטוביה2

לכן הסברתי לך מי זה לפי מדד של רב גדול מאוד - הגר"א שפירא - והסברתי שהיות והרב אריאל מסוגל לכתוב שטויות בשם הפוליטיליקורקט (ואתה מוזמן לראות את הסכמתו לדרך המלך - שניכר ממנה שלא קרא אפילו את המבוא שכותב הפוך לגבי מהות הספר). 

ובכל אופן לא הסברת מה לא מכובד בלבקש מקור על כזה חידוש

נ.ב. במיוחד לאור ההתחנפות בדרך המלך

מה זו השאלה "בהנחה שהם לא הרוצחים, למה הם לא מדברים? "אדם כל שהוא

כפי שאמר אחד הנחקרים-

"חוקרים אותי באלימות על משהו שאני לא יכול לעזור להם כי אני לא יודע. הם מפרקים אותי... מה אני אמור לעשות? איך אני יכול להגן על עצמי? מאשימים אותי במשהו, מראים לי שמות, חושבים שאני קשור אבל אני לא יודע, ואני לא יכול להגיד שמות כי אני לא יודע גם אם יהרגו אותי.

"לילה שלם התעללו בי ולא התקדמנו כלום כי אני לא יכול לעזור להם,"

מה אתה חושב, שהשב"כ רק מחכה לזה שהם יגידו - "מצטער, לא הייתי שם, באותו לילה ישנתי, אז אני לא יכול לספר לכם כלום", ואז חוקר השב"כ יאמר, סליחה, אתה משוחרר הביתה?

חרטאהזקן בן המאה
אתה חושב שהשבכ מחכה שהם יגידו "כן, זה אני" ואז יעיפו אותם ישר לכלא?
הנה הפרוטוקול הנ"ל:די"מ

ה' ישמור .. עד מתי ?!?גושקטיףאנינשבע

קצת יותר מזה...אדם כל שהוא

השב"כ מחכה שיגידו, כן, זה אני ועשיתי את זה עם פלוני ואלמוני באופן כזה וכזה, וישחזרו את האירוע, ויספרו על עוד דברים שהם עשו.

ואז הוא יוכל ללכת עם זה לבית משפט, ולטעון שהם אשמים, ועובדה שהם הודו, ועובדה שהם ידעו דברים שהם לא אמורים  לדעת אם הם לא עשו את זה בעצמם וכו' ושבית המשפט ישלח לכלא, והוא גם יוכל לתפוס אנשים נוספים.

זה נכון בין אם המטרה לגלות את האמת, ובין אם המטרה להפליל בכל מחיר, תוך התעלמות מהאמת.

כל אחד יכול להגיד אני לא יודע כלום, אני חף מפשע, זה לא אני. ברור שהשב"כ לא מקבל את האמירה הזו.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך