1. לא ברור מתי נוצר החוק שאוסר לרקוד עם סכינים, אבל מסתבר שקיים כזה. היום נעצרו ארבעה אנשים שהשתתפו בחתונה המדוברת בניהם החתן. על מה? על כלום.
גם אם הריקוד הזה מאוד ילדותי, מאוד מפגר וגם אם הוא כולו נוטף שנאה עזה - אין בזה שום בעיה חוקית ואין שום סיבה למעצר הזה. אלא מה? המערכת הביטחונית החליטו שיש כזה דבר שנקרא טרור יהודי ועל כן חייבים לטפל בו בכל חומרת הדין! גם אם זה לעצור חתן שבחתונה שלו דקרו תמונה ורקדו עם סכינים. טרור, כבר אמרנו.
2. אבל עד כמה הטרור הזה מסוכן? כנראה שאפילו בית המשפט לא יודע.
אתמול בהצהרת התובע לגבי אחד החשודים שלא נפגש עם עו"ד וקיבל עינויים במשך 30 יום, התברר שכל חטאו בכלל לא קשור להצתה אלא שהוא היה מעורב בקטטה לפני שנתיים עם בדואים. בית המשפט קבע לשחרר אוותו במיידית. גם הערער שהוגש היום לא התקבל. אבל החשוד - שבעצם כבר כולם יודעים שהוא חף מפשע(!!!!) - עדיין בכלא. למה? כי במשטרה ובשב"כ לא משחררים אותו בניגוד לפסיקת בית המשפט.
האם פעם קרה שמחבל עם דם על הידיים שהשתחרר על ידי בית המשפט עוכב כך ע"י השב"כ? התשובה היא לא.
3. וזה לא צירוף מקרים.
לא סתם דווקא היום עשעומד להשתחרר עצור אז עוצרים חבר'ה אחרים. השב"כ לא טיפש והוא יודע את העבודה שלו ולכן פעם אחר פעם הוא מסית את החקירה לדברים שוליים. פרסום הסרטון חודש אחרי שהוא צולם היה בזמן שבו המאבק צבר תאוצה והוא אכן הצליח במכה אחת לפרק את הכל. גם כאן בחרו בשב"כ לעצור את החתן ומשתתפים נוספים, העיקר שיתעלמו מזה שאחד העצורים שוחרר. כי הרי חייבים הצלחה וחייבים לשדר שהכל בסדר והחקירה לקראת הגשת כתבי אישום. עצור שמשתחרר יכול רק להרוס את הכל.
4. הבעיה היא שמנזר השתקנים ממשיך בשתיקתו.
אחרי שבנט שאל את כולנו האם אנחנו מאמינים לאיילת שקד או לאיתמר בן-גביר. אחרי שראש הממשלה, שרים וח"כים נתנו את גבם לשב"כ היינו צריכים לצפות שמשהו יגיד משהו על העוול הנורא של מעצר ללא עו"ד שבכלל הוא לא חשוד במעשה. אבל הם כנראה בוחרים להמשיך לתת גיבוי לשב"כ להמשיך לעצור אנשים ללא סיבה ולמנוע מהם כל זכות בסיסית.
מותר לצאת נגד תג מחיר, מותר לגנות גרפיטי/פיצור/הצתה אבל זה לא סותר שברגע שנעשה עוול צריך לצאת ולמחות נגדו. ואת זה לצערי לא עושים.
בציונות הדתית יודעים תמיד לקרוא לבדק בית פנימי לבדוק מהיכן צמחו ה"עשבים השוטים", עכשיו נראה האם הציונות הדתית יודעת גם לעשות עם עצמה בדק בית פנימי למה היא ממשיכה לשתוק למרות שעוד ועוד חשודים מתבררים כלא כאלה, ומשתחררים.
אבל זה לא יעשה - כי חייבים לטפל בטרור היהודי לפני שהוא יפיל חלילה את מדינת ישראל.
בהחלט מדאיג מה שקורה כאן הם מנסים בכל דרך למנוע את הכישלון שלהם עד שנעשים מעשים שלא זכורים לי מעולם
