סקרר!!אוהבת את מלכנו
אם הייתם חייבים לבחור- מה לדעתכם עדיף:
ילד ש'עף על עצמו' כלומר, קצת שחצן, אבל מודע לערכו!
אוווו...
ילד שממעיט בערכו, וחושב על עצמו שהוא 'אפס'..
איזה מבין שתי הקצוות הייתם בוחרים, אם הייתם חייבים???
הראשוןירא ורך לבב

אני מחבב ילדים כאלה!

נראליי שהשני..סתמישוו
למרות שזה מוזר הראשון.. כי אם הוא מודע לערכו אז למה הוא עף על עצמו?! יענוו.. הוא יודע שהוא פחות ממה שהוא מציג את עצמו? אם כן, אז הוא גם טמבל..

חושב שהשני..
השני, הוא בעייתי מבחינת עצמו, אבל הוא לא יזיק בזה לאחרים..
הראשון מזיק בזה גם לעצמו וגם לאחרים
כך נראליי.
מה מזיק בראשון?חייה בספר

הראשון הוא אחד שעף על עצמו..סתמישוו
בד"כ השיטה זה להנמיך אחרים כדי להעלות את עצמך.. אבל לא תמיד
הראשון יותר חמוד.. כשהוא קטןקיפודה

אבל לויידת.. כי השניי זה יותר טוב.. פחח לויידת.. חירטטתי פה בקצבב

הראשון. אני כזהדי"מ
השני..מוריוש

יותר כיף לשנות אחד כזה...

הראשוןכבשה
בעומק, אלו 2 ביטויים מנוגדים של אותו דבר.*בננית*
בניגוד למחשבה הרווחת שענווה היא ממוצע בין שתי התכונות, ענווה היא ההפך של כל אחת מהן.

עניו הוא אדם שמכיר בערך עצמו במדויק, לטוב ולרע.
כל סטייה מהדיוק הזה היא מעילה בתפקיד האדם (שהרי הקב"ה מצפה מאיתנו להשתמש בתכונות הטובות ולשכלל אותן, ולשנות את הרעות).

לכן מבחינתי שתיהן גרועות באותה מידה.
ברור שהראשון!איש חשוב

כל בן אדם שעף על עצמו זה טוב זה סימן שהוא אוהב את עצמו ושהוא מרוצה מהחיים!

אבל כמובן שהכל בתנאי שהוא לא רומס אחרים בדרך...

ניראלי הראשוןאין קדוש כה'

אני לא זה ולא זה...

הרמב"ם רושם שצריך ממוצע בין כל המידות.דוס

אז אני לא בוחר שום קצה.

דעת הרמב"םאמישראל

מה שאתה אומר לא מדוייק. משמע מהרמב"ם שבמצב שבו הדור נמצא במקום מסויים, יש צורך לאזן זאת. ולחליפין, כשאדם נמצא במצב קיצוני אחד הוא צריך לאזן זאת בכוח לצד השני.

בפנייה חדה של 360 מעלות, פרויד אומר בכתביו שישנן בחירות בחייו של האדם, שהוא עומד מולן וצריך פשוט לבחור. הבחירה של לא לבחור, או לבחור בחירה שאינה קשורה, "בוחרת" בריחה.

ולשאלת השואל(ת)- הייתי בוחר את האופציה הראשונה, שבה האדם ניתן יותר למימוש עצמי של כוחותיו ויכולותיו.

(אף על פי שנאמר שגאוותנים הם אחת משלוש כיתות שאינן מקבלות פני שכינה...)

אבל האידאל נשאר להיות ממוצע בכל במידות.דוס

...אחת העם=)
חוץ מכעס וגאווה! הרמב"ם אומר שצריך להיות ממוצע בכולם- חוץ משני אלו, שמהם צריך להתרחק לגמרי!
לא נכוןדוס

חבל שהרמבםיאירוש

כותב אחרת.

משנה תורה לרמב"ם - ספר המדע - הלכות דעות - פרק שני:

הלכה ג

ויש דעות שאסור לו לאדם לנהוג בהן בבינונית אלא יתרחק מן הקצה האחד עד הקצה האחר והוא גובה לב שאין דרך הטובה שיהיה אדם עניו בלבד אלא שיהיה שפל רוח ותהיה רוחו נמוכה למאד ולפיכך נאמר במשה רבינו ענו מאד ולא נאמר ענו בלבד ולפיכך צוו חכמים מאד מאד הוי שפל רוח ועוד אמרו שכל המגביה לבו כפר בעיקר שנאמר ורם לבבך ושכחת את ה' אלקיך ועוד אמרו בשמתא מאן דאית ביה גסות הרוח ואפילו מקצתה וכן הכעס מדה רעה היא עד למאד וראוי לאדם שיתרחק ממנה עד הקצה האחר וילמד עצמו שלא יכעוס ואפילו על דבר שראוי לכעוס עליו ואם רצה להטיל אימה על בניו ובני ביתו או על הציבור אם היה פרנס ורצה לכעוס עליהן כדי שיחזרו למוטב יראה עצמו בפניהם שהוא כועס כדי לייסרם ותהיה דעתו מיושבת בינו לבין עצמו כאדם שהוא מדמה כועס בשעת כעסו והוא אינו כועס אמרו חכמים הראשונים כל הכועס כאילו עובד עבודת כוכבים ואמרו שכל הכועס אם חכם הוא חכמתו מסתלקת ממנו ואם נביא הוא נבואתו מסתלקת ממנו ובעלי כעס אין חייהם חיים לפיכך צוו להתרחק מן הכעס עד שינהיג עצמו שלא ירגיש אפילו לדברים המכעיסים וזו היא הדרך הטובה ודרך הצדיקים הן עלובין ואינן עולבין שומעים חרפתם ואינם משיבין עושין מאהבה ושמחים ביסורים ועליהם הכתוב אומר ואוהביו כצאת השמש בגבורתו.

אכן אתה צודקדוס

הייתי בשיעור של הרב צוקרמן ושאלו אותו את זה והוא ענה להם שהוא מתכוון פה על חמה ועיין הקדמות הרמב"ם למסכת אבות פרק רביעי.

ותראה ששם שהוא כביכול סותר את עצמו.

אבל הרב צוקרמן אמר שהן סתירה כי בהלכות דעות הוא מדבר על חמה.

וסתם משהו שחשבתי עליו לעניות דעתי הרמב"ם רשם את היד החזקה כדי שיהיה קל לאנשים פשוטים ללמוד הלכות ולאנשים הפשוטים שהרמב"ם ידע שלא יתעמקו מספיק ויגיעו להקדמה למשנה שלו הוא רשם את זה ומי שבאמת מוכן לעבוד על עצמו צריך למצוא את האמצע(אל תנסו לסתור אותו זאת רק השערה).

ולגבי מה שאמר הרב צוקרמן הוא שאל האם לא צריך לכעוס על עול שנעשה שלא בצדק אנו לא צריכים לכעוס על דברים רעים שאנשים עושים.

אני יביא דוגמא:

אנו לא צריכים לכעוס על מה שהנאצים עשו לנו??

כמובן שצריך לראות מה אנו עושים עם הכעס הזה אבל כן צריך לכעוס ולמחות על עול שנעשה לנו או לאחרים שלא בצדק.

שבת שלום ובהצלחה

בושה וחרפה.שובל.

פניה של 360 מעלות היא בעצם סיבוב במקום כך שאתה לא פונ אלא חוזר לאותו מצב קיים! זה ניסיון בוטה להטעות את הקורא התמים אשר הוא ב3 יחידות וגם מהשיעורים האלו הוא מבריז. בנוסף זה חוצפה לכתוב בשפה גבוהה כי לא כולנו חכמים (למרות שתושבע זה לטיפשים....) וזה יכול לבלבל וליצור מבוכה (לרחוב הצר וכו) לסיכום אני רוצה להוסיף שאיתי לא שחקן כדורגל יום נעים לכולם ונפגש בשמחות (בא לי קליק...)

את נהראשון...שאלו פרטי תדעו

שמעי מתוקה.. ברור שאת הראשון , גם שהם עפים על עצמם- הם עושם אתזה בהכי צחוקים וזרימה בטירוף והשני זה סוג האנשים שפשוט מכריחים את עצמם לחיות במסכנת ואנלא סובלת אתזה בדרך כלל אם אני נפגשת באנשים כאלה אני מנסה לעודד אותם ולתת להם מסקנות על החיים שיבינו בדד שהם כע שווים שכל עוד הם בריאה של הקב"ה זה שוווה אחרת זה יוצא שהם מזלזלים בבריאה של ה' וחוצמזה כל זה נובע כי אתה משווה את החסרונות שלך לאחרים (ואתה אפילו לא מודע לזה שישלך דברים טובים)

זה מסובך לבחור בין שני דברים שהם לא ממש טובים....אין קדוש כה'

נראה לי את השניגפן המתוקה

למרות שזה לא ענווה, אבל זה הכי קרוב לזה

אבל גם גאוותים מזלזלים לא פחות בבריאה של הקב"הגפן המתוקה

בשני.כי הייתי תומכת בו ומעלה אותו''הכל לטובה''

עדיף השני!Reminder

כי את השני יותר קל לשנות מאשר את הראשון!

לאא נאכוןןשאלו פרטי תדעו

ממש לא... זה עניין של אופי של בנאדם יש כאלה ויש כאלה

הראשון ממש חמוד! אבל הוא גם מעצבן כשהוא גדלילדונת אחרת

תלוי לאיזה עניין.אני77

העדיפות של נטיה אחת על אחרת היא לעולם תלויה במקום שבו היא מופיעה.

לא בהכרח מי שעף על עצמו יש לו ביטחון עצמי..יהודיה***
עבר עריכה על ידי יהודיה*** בתאריך י' בשבט תשע"ו 14:51

!לפעמיים עדיף את הילד השני מאשר את הראשון..שאולי נמצא  בנמקום נמוך יותר.

תלוי בסיטואציה.

אני שילוב של שניהם;) אז..אינלי מושגרייצ'ל=)

שאתה עף על עצמך יותר מידי באיזשהוא שלב אינלך חברים כי זה מתסכל ממש..

מצד שני זה גרוע לחיות באשליה שאתה אפס כי ככה לא תצליח שומדבר בחיים!!

היית מעדיפה להסתובב עם מישו ש..שאלו פרטי תדעואחרונה
היית מעדיפה להסתובב עם מישהו שכל הזמן בתוך רחמים עצמיים ?? זה מתסכל ולא כיף.. עדיף להסתובב עם מישהו שחצן ולאט לאט להוריד לו כדי שהוא ישאר מודע לעצמו ולעוצמית ולמסוגלות שלו אבל במצד שני שלא יהיה שוויץץ... חוצמזה יש כאלה שעושים את זה סתם בצחוק ואני מכירה כאלה..
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך