שלום לכולם.מתנחלת גאה!

יש לי חברה נהדרת. ממש מותק של נערה. 

לאחרונה היא מתחילה לפקפק קצת בזה שיש אלוקים. היא שואלת מי ברא את ה', איך אנחנו יכולים לדעת שיש גן עדן, היא חושבת שחז"ל זה לא נכון...(ח"ו!!!), היא שואלת הרבה על קבלת התורה ואם זה לא חירטות אחד גדול.. 

אני מזדעזת מהשאלות שלה ומנסה להסביר לה אבל כל הזמן יש לה עוד שאלות ועוד שאלות, היא מקשה ואני לא יודעת מה לענות לה. אני רואה איך היא מתחילה להתדרדר מול העיניים שלי: לא להתפלל, לקצר את החצאית, לשמוע שירים לא צנועים...

שתבינו, היא נערה איכותית מבית טוב היא עד עכשיו עבדה את ה' באמת ובתמים ועכשיו... כואב לי הלב. 

מה לענות לה על השאלות שלה? אולי יש איזה ספר שיוכל לענות לה על שאלותיה? 

עיקר השאלות שלה הם על ה' והתורה. 

תעזרו לי!!!!!

שאלת רב.סתמישוו
לענ"ד אני כן חושב שאני יכול לנסות לענות כאלה ודומיהם .. אבל יש פה משו פנימי יותר.. עדיף שתשאלי רב ולא תסתמכי על החבר'ה שפה..

ו.. בכל זאת כדי לעזור

בזה שהיה קיבוץ גלויות היא מאמינה? (זה היה לפני 70 שנה וזה קורה גם בשנים האחרונות..) אז כנראה שכן, כי הוא יכולה לראות אתזה. אם כן, והתורה כתבה את זה, אז זה הובטח שזה יקרה כבר מאז..
ולא עוד אלא שהאומה היהודית שרדה הכל לנגד כל הסיכויים.. ולא מדבר רק על דברים שקרו ממש פעם (כי אולי זה סתם אגדות שהמציאו.. למרות שברור שלא) קחי למשל את השואה, לא רק שניצלנו, גם הקמנו מדינה, צבא, וכל זה בארץ שהתורה הבטיחה לנו! ברור שהקב"ה נמצא מאחורי כל זה!
ו.. קיבלנו את התורה, אח"כ היו גלויות וכל אחד התפזר למקומו, והא ראיה? שעלו לארץ יהודים מכל הארצות! וכל אחד הביא איתו ספר תורה.. שימי לב שספרי התורה כתובים אותו הדבר! (חוץ מאיזה 3 הבדלים, למשל - פצוע דכא/פצוע דכה) אם אין הבדלים משמע שהתורה מן השמיים.. כי הנוצרים למשל, יש להם כמה מאות גרסאות לספרים שלהם..
ויש עוד, וזה הרב דסלר כותב.. להתבונן בבריאה וגם בגוף האדם. תראי איזה חכמה יש פה, ברור שהחכמה הזאת היא לא חוכמה אנושית!! מי יכול ליצור את כל זה?! ועוד בסדר כ"כ יפה ומרשים!! זה רק "מוח" אלוקי ..

ויש עוד..
שיהיה הרבה בהצלחה!
תודה רבה!!!מתנחלת גאה!

אני יעביר את הדברים האלו לחברתי

אני חושב שתלוי אם היא עצלנית ולא רוצה לקיים את הכל או שמשורחמו
קרא בבית ולא בא לה עכשיו לשמור את כל המצוות כמו צניעות, תפילה, שבת. שאז אני חושב שצריך להיות מיקל וממתין ולהסביר לה למה עושים את המצוות... ואם היא לא רוצה זה עניין שלה. אבל העיקרי היהדות צריך שיהיה לה ברור שיש בוא עולם אחד ושאר שלש עשרה עיקרים, וכן שאר עיקרי היהדות, יעני אם היא לא רוצה לשמור כל פרטי הילכות שבת לפחות היא תישמר קצת. לא לפתוח אש, לא ללכת לעבודה וכו׳ וכן בענין צניעות.
אבל אם לילדה באמת יש לה שאילות רציניות, אז צריך להראות לה את ההוכחות שלנו עם חכם שיודע בדברים אלא טוב מאד. ולהסביר לה את הכול. בהצלחה (:
תודה רבה!!מתנחלת גאה!

תנסי לארגןן ביישוב או בעיר שלך שיחה של הרצל ניקרקיפודה

אחד הדברים גם אצלנו היו כאלה ועכשיו יש הרבה הרבה פחות

יש ספר של הרב ראובן ששון "התבהרות". ובאישי.נפש חיה.
מקורותאגוז מוסקט

בס"ד

באמת קודם כל כפי שכבר משהו אמר צריך להבין ממה זה נובע? איזשהו קושי נפשי אולי לדוגמא?

וגם על הקטע של האמונה:

הספר "בגן האמונה" של הרב שלום ארוש.

וערוץ מאיר- יש שם שיעורים שבטוח יתאימו לה

לדוגמא לשיעור שבדיוק עוסק בקושי של אמונה ש"נפל" על אדם מאמין:

האם יש אלהים - הרב ראובן פיירמן

אבל בנוסף לסדרת השעורים של מכון מאיר שהבאתי ממליץ ביחד גם את הספר בגן האמונה. ובמיוחד אם הקושי האמוני נובע מקושי נפשי כלשהו. וכן דרך הספר היא תלמד איך להתפלל נכון על האמונה ועל כך שהלימוד שלה של אמונה (כמו סדרת השיעורים) יצליח.

בהצלחה! וכל הכבוד

תודה רבה!!!מתנחלת גאה!

שמעתי את השיעור הזה וממש התפעלתי!!! 

אני ימליץ לחברתי עאל שיעור זה ועל הספר

תודה!!!

בשמחהאגוז מוסקט
בס"ד

ב"ה שיהיה בהצלחה
לא להזדעזעמוריוש

זה קורה להרבה אנשים, התקופה הזאת של השאלות.

וזה לגמרי טבעי ולגיטימי.

תעודדי אותה לשאול- אבל לשאול כדי למצוא תשובות. ולהפנות את השאלות לאנשים שיכולים לענות- רב, מורה..

בהצלחה

ר' חיים מבריסק זה היה, נדמה לי,פינג.

שאמר כי לכל השאלות באמונה שבעולם- תהיה לו תשובה.

אולם, פעם אחת סרב לענות לשאלות של אחד הכופרים.

את סירובו לענות הסביר במילים:

"לשאלות אני יכול לענות, אך לתירוצים לא."

החברה שלך גדלה בבית דתי. נכון?

התשובות מוטמעות עמוק בתוכה. אני בטוחה שמציאות ה' ברורה ונהירה לה.

אלא מה?

תירוצים, היצר של כולנו מנסה לספק לנו.

שאלות באמונה, הוא אומר לנו.

אולי אין הוא קיים ח"ו, אז אפשר לעשות מה שמתחשק.

אני בטוחה שאפשר לספק תשובות אינטלקטואליות לשאלות שלה,

אבל השאלה אם אוזניה פנויות יהיו לשמוע.

אולי כדאי לברר איתה את הנקודה הזאת, דווקא, ולא להיגרר לוויכוחים, לענ"ד.

תודה רבה לכל מי שענה!!!מתנחלת גאה!

סליחה על התשובה המגעילה אבלפוסעת

לפחות היא שואלת.

ההפך! חשוב מאוד לשאול אם זה בשביל לברר את האמת...פולמוס

זה מה שאמרתי, שלפחות היאפוסעת

שואלת ולא משאירה אתזה בפנים...

זו לא תשובה מגעילה...(הכותרת)פולמוס

טוב... אולי...פוסעת

אני מעידה על עצמי שאני לא שואלת... עושה פשוט...

מכמה תגובות כאן נראה שהשאלות זה אסון ממש...פולמוס

בס"ד

אני לא רב אבל לענ"ד שאלות זה דבר בריא מאוד. פשוט צריך לשאול רב שעונה בצורה מספקת. אני יכול להמליץ על שיעורי הרב שרקי שלדעתי הם מדהימים וב"ה יש הרבה שיעורים שלו בערוץ מאיר.

בנוגע למקרה דנן, אני מסכים עם מי שהעלה את השאלה - מאיפה השאלות נובעות? האם יש בעיה עמוקה יותר?

הנה קישור שאולי יעזור בסיעתא דשמיא:

http://www.kipa.co.il/ask/show/220024-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%9B%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%94,-%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%9E%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%94

ספר הכוזריאנונומיה
דבר ראשון לדעתי שאלות זה דבר חיובי, זה מאפשר להבין ולהעמיק בצורה טובה יותר. כמובן שיש דרך לשאול למשל לא להגיד חס וחלילה אין ה' בעולם תראי לי שיש!! אבל לעניות דעתי אין בעיה לשאול ממקום שרוצה לדעת ולהבין...
אולי תלמדו ביחד את ספר הכוזרי... מראה על מציאות ה' בעולם...
קבלי אותה כפי שהיא ואהבי אותה כפי שהיא, יחד עם השאלות.ציפי כהן

אם היא תרצה לקבל תשובה- היא תגיע לתשובה בעזרת חקירה וחיפוש ועיבוד ומציאת התשובות שמתאימות לה- מפנים.

ואז זה יהיה הכי אמיתי והכי עמוק.

ישנן תשובות רבות לשאלות אמונה רבות.

השאלה היא לא האם שואלים (זה מצויין לשאול) אלא- מאיפה שואלים. כלומר, מאיזה מקום בנפש היא שואלת את השאלות, והאם היא באמת רוצה לקבל תשובות או שהיא רוצה למרוד? או אולי משהו אחר קורה לה והיא מחפשת משהו אחר?

לא תמיד שאלות באות כדי לקבל תשובות,

ולא תמיד יש תשובות ברורות לכל השאלות.

התשובות האמיתיות, אלה שבסוף נשארות בפנים, הן אלה שמגיעים אליהן בעצמינו, בעזרת חיפוש אמיתי ורצון.

מה שאת יכולה לעשות בתור חברה זה לשמוע את השאלות, לא להיבהל, להבין שיש לה רצון לחפש, לשמוע, להבין מה היא עושה, ולהיות שם אוזן קשבת. אם אין לך תשובות להציע אינך צריכה להציע אותן.

לפעמים השאלה חזקה ואז פשוט אפשר לתת לה מקום. כשיגיע הזמן של השאלה להיענות- היא תיענה. 

ואם היא לא תיענה זה גם בסדר.

העולם שלנו לא מלא בתשובות להכל. יש חלקים שבהם יש פשוט אמונה. בלי תשובות ברורות.

אבל זה דבר שמגיע מבפנים, ואף אדם לא יכול לתת לך או לה את האמונה. זו בחירה אישית של כל אחד.

מה שכן אפשר לתת- זו תמיכה נפשית ואהבה ללא תנאי, לא משנה כמה רחוק היא הולכת בשאלותיה. אם את חברה אמיתית והיא חברה קרובה שלך- האהבה ביניכן יכולה להיות יציבה גם מעל השאלות שלה.

ואני שואלת את עצמי- מה זה עושה לך. ואיפה זה פוגש אותך. ולמה זה מפחיד אותך כל כך שהיא שואלת?

האם את פוחדת גם להידרדר?

בדקי זאת עם עצמך. ואם את פוחדת מכך- עשי מעשים והתחזקי עם עצמך על מנת שתרגישי בטוחה ויציבה יותר מול שאלותיה.

בהצלחה רבה!

יש את הספר מסילות אל האמונהתסיר חרפה מעיר
קצת ישן, אבל עושה את העבודה כמו שצריך.
הי אני ינסה לעזורסתם מתנחלת
אוק אז ככה: פעם בשבועות שאלו אותנו שאלה אמיתית: איך באמת אנחנו יודעים שקיבלנואת התורה-וכל מה שכתוב בה- אמת?!
ואז, כאילו בלי קשר שאלו אותנו שאלה נוספת: (סליחה אם ההדמיה לא עושה למישו טוב אבל זה יצאטוב בסוף)
איך אנחנו יודעים שהייתה שואה? כולם מייד ענו, מזתומרת-הרי סבא שלי! המשפחה שלי הייתה שם!! וברור ומובן לכולנו שהורינו דוברי אמת ולא סתם כתוב להם מספר על היד.... השאלה הבאה הייתה: עוד כמה דורות קדימה, סבא שלכם לא יהיה כאן לספר מה עבר כליו, איך הם ידעו שהייתה שואה? אז ענינו, שאנחנו נספר לבנינו, והם יעבירו את זה הלאה וכו. בקיצור כל אחד מאמין להוריו בוודאי וכך הם ידעו שהשואה הייתה-ויזכרו אותה. ולעניין מתן תורה- שש ריבוא אנשים קיבלו אותה- וכולם העברו לבניהם- וכך מאב לבן זה הגיע אלינו, לכן זה הכי מיתי שיש, כי זה מסורת, מאב לבנו, הוא אמר עוד דבר: אם באמת הכ המצאה (חו)- נניח שהתקבצו עשרה אנשים ואמרו- אוקי בוא נכתןב תורה, וכולם יאמימו וכו-זהבאמת היה עובד?! מובן שלא, לכן עצם זה שאנו מכירים, מקיימים ועושים את התורה זה ההוכחה לאמיתותה... סליחה על האירוןך!
תודה רבה. עזרת לי מאודמתנחלת גאה!

היה לי מקרהארי-אל
של חברה שפשוט אף פעם לא האמינה, ואותה אני לא מנסה להחזיר בתשובה, אבל במקרה שלך, רואים שזה אפשרי. לכל אחד יש את הרגע בחיים שלו שהוא שואל "ומה אם לא?" החוכמה היא למצוא תשובה, או אדם שיודע אותה. את יכולה להפנות אותה למקורות שמתעדים בדיוק את חז"ל, להראות קטעי מידע שמתעדים את יציאת מצרים וכ'ו...וזה רק כדי שתשתכנע שזה נכון. בנוסף, לשאול רב, ברור. תני לה לקרוא ספרי אמונה ולשמוע שיעורים בנושא, ותראי לה גם את החלק ההגיוני שבדבר. למשל, כפי שאמרתי, הקטע עם יציאת מצרים, שיש מסמכים מצריים שמתעדים את זה, ואת זה שרק ביהדות יש את הקטע של מעמד עצום עם עדים שראו זאת, וכ'ו...נגיד אבא שלי סיפר לי משהו מעניין: בנצרות, יש את מעשי יש"ו שעשה נפלאות וכאלה, ומספרים שזה נכון והכול, אבל...אין עדים. במעמד הר סיני- יש שישים אלף רגלי שיעידו! בספר הכוזרי- כתוב שהיהודים אומר משהו מעניין: איך אפשר להאמין במשהו שאין לו הוכחה? הרי למשל קריעת ים סוף ובריאת העולם- אלה פלאים מעל הטבע! אבל יש לו הוכחות ליציאת מצרים ולמכות מצרים ואירועים כאלה, אז אם זה הגיוני שהיה מישהו שעשה את זה, הגיוני גם שאותו אחד עשה גם דברים לא טבעיים..אבא שלי המליץ לפנות לרבנים המתמחים בתחום, כמו אורי עמוס שרקי. בקשר לגן עדן וכאלה- את פשוט גם צריכה להגיד לה שלא הכול אנחנו יודעים, ובשום דת ובחירה שתעשה בחיים היא לא תדע הכול. 
ספרים שיעזרו:ארי-אל
בראשית ברא/פרופסור נתן אביעזר. אלוקים משחק בקוביות/ מיכאל אברהם. יש מאין /פרפסור בנימין פיין. דלות הכפירה/פרפסור בנימין פיין. וכמובן- הכוזרי, ורב המכר הגדול והאדיר בעולם- התנ"ך כמובן! בהצלחה!
חס ושלוםדי"מ
אין מצווה להאמין בהשם יש מצווה לידע את השם.די"מ
"יְסוֹד הַיְּסוֹדוֹת וְעַמּוּד הַחָכְמוֹת *לֵידַע* שֶׁיֵּשׁ שָׁם מָצוּי רִאשׁוֹן, וְהוּא מַמְצִיא כָּל הַנִּמְצָא, וְכָל הַנִּמְצָאִין מִן שָׁמַיִם וָאָרֶץ וּמַה שֶּׁבֵּינֵיהֶן לֹא נִמְצְאוּ אֶלָּא מֵאֲמִתַּת הִמָּצְאוֹ"
(הלכות יסודי התורה פרק א הלכה א)
לא נכון. ודנו על זה רבות אבל סרור שזה לא דעת הרמבם.די"מ
והרמבם לא חיבר את יג עיקרי האמונה אלאמזה על פי דבריו.
לפי הרמבם לפחות יש חובת ידיעה לא אמונה.
אמונה זה כלום. מה מבדיל אם כך בין אלהי ישראל לבודהה?
חובות הלבבות..אחת העם=)
אין שאלה בלי תשובהתסיר חרפה מעיר
אולי התשובה היא לא החלטית או שהתשובה היא שאנחנו לא יכולים לדעת משהו גבוה, למשל מהות ה'.
אבל עדיין זה תשובה
צריך לענות על השאלות על פי הסדר.די"מ
האם יש אלהים?
האם הוא נתן לנו את התורה?
האם אנחנו מחוייבים לחז"ל?
האם אנחנו מחויבים לתלמוד?
אני ליבנתי בעבר את הנושאים האלה עם הרב שלי ולא השתכנעתי ממש שאני מחוייב למשהו אחרי התלמוד.
אבל זו הדרך ללבן שאלה שאלה.
אבל לא פחות חשוב מזה לזכור למה השאלות באות.
לדעתי, ולפחות אצלי זה ככה, שאלות לא צצות סתם.
אצלי הם צצו כי מכל מיני סיבות היה לי רע אז חיפשתי תרוצים לא לעבוד את השם.
והיו לי תירוצים.
אחלה תירוצים.
אבל זכרתי שזה רק...תירוצים.
וכמו שאמרתי לרב שלי, אני לא מתכחש לכך שהשאלות שלי מגיעות מכך שרע לי ואני מחפש תירוצים אבל זה לא סותר את זה שהתרוצים שלי הם תירוצים טובים ואני צריך תשובות עליהם.
אחרי כשזוכרים את כל זה צריך לגשת לחיפוש התשובות.
השאלה היא כמה חברה שלך אמיתית עם עצמה.
דבר ראשוןברכה11

לא להבהל מהשאלות- מותר לשאול וזה דבר מאוד אופייני ומוכר בגיל ההתבגרות.

בעיני זה מראה גם על איזושהיא אמת פנימית חזקה, אין בזה שום דבר רע.

כמובן בהנחה שהיא שואלת באמת כדי לדעת ולא מתוך התרסה או לגלוג.

דבר שני- יש 2 ספרים מעולים של הרב מרדכי נויגרשל - מסע אל עמקי ההויה ומסע אל פסגת הר סיני שמוצגים בצורת שאלות ותשובות ויכולים לעזור. אם זה לא מספיק לה הכי טוב שתדבר עם מישהו מבוגר שמבין, זה לא שאלות לחברות בגיל שלה.

חוץ מזה, לדעתי בגיל הזה אם צצות השאלות האלו יש המון פחד והמון אי וודאות, הכול חזק ועוצמתי וכל מצווה אם עושים אותה לפעמים יכולה להיות מלאה בספקות- אולי אני בכלל עושה משהו לא תועלתי ח"ו. אז בתור חברה את בכלל לא צריכה לענות לה תשובות ואולי גם עדיף שלא תשאל אותך ישירות, אלא רק תהיי איתה ביחד, תשדרי לה שאת חברה שלה אפילו שהיא כביכול אומרת דברים "כפרניים", אל תכעסי... תאהבי ואל תעמידי את הרוחניות שלה במרכז החברות שלכן, זה פשוט מרחיק יותר. 

המון הצלחה וכל הכבוד לך שאת דואגת לה!

הבהרה!מתנחלת גאה!

חברתי שואלת את השאלות שלה ממקום אמיתי ולא ממקום של התרסה או בעיות בבית.

הספר מורה נבוכים.ליזי בנט
עבר עריכה על ידי ליזי בנט בתאריך ב' בשבט תשע"ו 22:31

בדיוק בשביל זה הוא נכתב- בתקופה שעם ישראל התחילו להאמין בפילוסופיה היוונית ועזבו את התורה, ופקפקו בקב"ה ובהכל.

יש שם תשובות לכל השאלות האלו, והכל כתוב שם. אומרים לא לקרוא את זה אם אין לך בעיות קשות באמונה, אבל נראה לי שהספר הזה בדיוק בשבילה..

תמליצי לה, לפחות לנסות.. בהצלחה ושבעזרת ה' היא תחזור לעצמה!

להסביר לחברה זה חשובהדעה והדיבור

מה את עונה לעצמך?

תני לה לקרוא את סדרת ספרי "המהפך" של הרב זמיר כהן, בהם ישהדסדס

הוכחות שכליות לאמיתות התורה- דברים שכתובים בתורתינו אלפי שנים, ורק היום המדע מגלה. מדהים! יש תשובות!יש תשובות מדהימות וברורות שלא משתמעות לני פנים. יכולה גם לצפות בשיעורי וידאו באתר "הידברות" בנושאים אלו. צריך להכיר את הסגהנון שלה, אבל יש גם הוכחות מתחומים נוספים כמו כאלו שמובאות בספר "גליה" -יש רשימת ספרים כגון "החיים שלאחר החיים" של ד"ר מודי,שמוכיח את קיום הנשמה ועוד.

אם את רוצה -אני מוכנה בשמחה רבה לשוחח איתה-בנושא. אשלח לך במסר אישי את מספר הפלאפון שלי

לא לא לא!!פוסעת

מה לא?מתנחלת גאה!אחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך