איזה יופי של מאמר לרב מלמד.kly3

האמת, לא ציפיתי.

ישר כח עצום לרב בנושא הזה.

/Articles/Article.aspx/14369

אמת ויציב!אחד אחד

כנראה שלא רק המלך ערום.

מכתב תגובה של מישהוצריך עיון
(לא אני כתבתי, הוא ביקש להפיץ)

בעזרתו יתברך ויתעלה שמו טבת תשע"ו

מכתב בגילוי לב כואב לרב אליעזר מלמד שליט"א

הרב אליעזר
הברכה והשלום

אפתח ואומר כי אני קטן וצעיר ואולי אפילו קל דעת, ובכל שנותיי -אלה שחלפו, ואלה שיבואו כנראה לא יתקרבו למעט מעשייתך למען התורה והתיישבות בשומרון ובנחלת יוסף הצדיק בפרט. ויש שיאמרו שמכתב זה עלול להתפרש כחוצפה אך אין זה כוונתי כלל וכלל, לב יש בקרבי והוא כואב וברצוני לכתוב לך את כאבי וזעזועיי ממכתב שהתפרסם היום ושמך חתום עליו.

אני בן 26 גדלתי ללא משפחה ונאלצתי לעבור תחנות רבות בחיי. בגיל 16וחצי הגעתי לגבעות- החיבור העמוק לאדמה היה בשבילי לבית, לפינה חמה בעולם, אז, זה אולי היה הפעם הראשונה שהרגשתי שצמחו לי שורשים, דלתות בתים רבות נפתחו בפניי של אנשים טובים ואוהבים ובכל בית קבלתי שיעור על מהו חסד ומהי אהבת הארץ ומסירות נפש של ממש וכיצד בכלל נראית משפחה יהודית לתפארת בדור של גאולה.

כיום אני עובד כמדריך טיפולי לנוער בסיכון באחת מן הפנימיות בארץ. אני נפגש עם מקרים כואבים שאין באמת מילים לספר ולתאר, עם זוגות רבות של עיניים שרק מבקשות שיאמינו בהם ומתחננות שיעזרו להם להאמין בעצמם, ומעל כל זה מבקשות אישור לכך שהם טובים על אף כל מה שהם עברו ועשו.. והעבודה היא רבה- להשתיק את הקולות האלה שצורחים להם דרך קבע בראש ובלב. ולפעמיים ברגעים של כישלון הם מתכווצים ומפוחדים מאימת המציאות בחוץ המטיחה בהם את הפחד הגדול ביותר שלהם- שהם רעים ורחוקים מכל סוג של תקנה, ושמחשבות על הווה ועתיד פשוט לא בשבילם.
הם אומרים הרבה "המשחק מכור" ואני אומר "יש בכם לב יהודי וחלק אלוקי, מכור או לא מכור? בידכם הדבר.

וביני ובין עצמי בלחש נרקמת הודיה לבוראי שאני זכיתי!!!
שאהבת הארץ והגבעות שמרה עלי מן הרחובות הקרים והסמטאות החשוכות
ושקולו של השטן המבקש לרמוס את לבי ונשמתי נעלמו בתוך הד ההרים והמרחב הפתוח ולחשה לי שאני טוב ואהוב גם בזמנים הקשיים ביותר.

קראתי את המכתב בוודאי יחד עם רבים מ"עמך ישראל", והרגשתי איך המילים נהפכות לחיצים וכל שרציתי לעשות, הוא לאסוף את כל הילדים ונערים שהתכוונת אליהם במכתבך, לחבק אותם חזק ולספוג במקומם את אותם חיצים. ודיממתי עת קראתי את דברייך ואני עוד מדמם, מנקה מן הדף המוגש לך את כתמי הדם. דם לבי, דם נפשי, דם אחיי וחבריי, דמם של אלו הילדים.
הם יאמרו שהם כבר רגילים שמדברים עליהם כך, אך שמעתי רבות את המשפט הזה מחניכיי בכפר הנוער ולמדתי להבין כמה שהקשוח ביותר, ליבו עדין ורך.

בשמם ובשמי רוצה אני לומר כי כבוד גדול אני חולק לך, ישנם חילוקי דעות, ובתי מדרשות שונים אך כמו שפתחתי אני קטן ועפר לרגלייך אך דווקא בגלל זה אני זועק ואומר: הכפשת את שמנו, ורמסת את כבודנו!! במילים לא מדויקות ובעובדות לא עובדות, דווקא בזמן שבו העם כולו ובפרט אלה הילדים זקוקים לחיבוק וחוסן.

נכון סיפור חייהם רחוק מלהיות דומה לאותם נערים יקרים שאני זוכה לעבוד עמם בכפר נוער וכמו שכתבת "בחורים ממשפחות טובות" אז מה כן קורה? איפה ישנם דברים שנכונים בכל מצב, לכל נער ואדם?!
וברשותך אגע גם בנקודות שציינת.

ילד בגבעה- זו אינה תרבות רעה. תרבות רעה- זה ילדים שנשפכים ברחובות כשריח אלכוהול נודף מהם ואינם מצליחים לענות לך איך קוראים להם? או היכן הם גרים? תרבות רעה - זו נערה תמימה שהיא כולה חסך אחד גדול של חום ואהבה, ומתוך כך מגיעה למקומות נמוכים ושטופים בגועל וזימה, מנוצלת כואבת, אך סופגת ובלבד שתשמע שהיא יפה ורצויה. תרבות רעה- אלה מסכי הטלוויזיה שתולשים מילדנו ומעצמנו את התמימות והקדושה זו תרבות רעה זהו טרור רוחני.

דברת על כך שהם בזים לבני גילם לומדי התורה והמשרתים בצבא, הידעת כי אחד הנערים שהיה במרתפיי השב"כ במשך חודש ימים ושוחרר ללא כלום (מלבד נפש פצועה) רצה להתגייס על אף קולות חבריו שהתנגדו?!?!
נכון, אחרי כל הסיפור והתעללות שווא הזו ספק עם עוד הרצון רלוונטי..
האם שמעת על יצהר קלמנוביץ שגם הוא שהה במרתפי השב"כ ושוחרר ללא שום אשמה (ושוב עם שלל צלקות בנפשו) שעלה בגפו ארצה ללא שום משפחה ושירת בצה"ל 3 שנים. אלה אולי לא דוגמאות רבות אבל מספיקות בהחלט.

אהבת תורה יש בי ובהם, אהבה הספוגה היטב בכל רמ"ח אברינו ושס"ה גידנו, חונכו היטב, ואיני מסתיר או מכסה, מאורעות העבר והשברים הלאומיים- פגעו בנו וגרמו לנו ולרבים להטיל ספק הן בממסד, ולצערי, גם בתלמידי חכמים.. והדבר בהחלט זקוק לתיקון וטיפול גדול!
אך לא בדין אלא, בחסד גדול ובזהירות רבה כשנוגעים בפצעים שממאנים להגליד .( בעקבות המציאות שחוזרת על עצמה שוב ושוב רק בלבושים שונים וזמנים אחרים)
אך גם בזאת צריך לבוא חידוד האם ישנו פשע בלומר איני ציוני? ואם הם אינם משרתים בצבא הם פחותים? פושעים? האם בכך שהם בחרו בדרך השקפתית אחרת מהוריהם הם עוברים על כיבוד הורים? וכן, גם ובעיקר אם יש מחלוקות.

דברת גם על עין הציבור כולו, ואני שואל מהו עין הציבור? עדשת המצלמה? כותרות העיתונים שמלאים במסרים שונאים וסמויים? האם כבוד הרב חשב לבוא ולפגוש את נערי הבלאדים לדוגמא? ולהתכבד בכוס תה חם מן המדורה או בחלב עיזים שבהן הם מטפלים במסירות והשקעה בשלג ובקיץ, ואולי אף להזמין אותם לביתך ולשוחח עמם, לחזק את הטוב ולדבר על הרע..
אך במקום זה קראת לנו רשעים, קבעת כי אין אלוקים בקרבנו, ובכך אני חש כי חיזקת והצדקת את הפשע שאנו עדים לו בחודש האחרון שהוא רחוק ממוסר וצדק וכולו רדיפה ואכזריות וסופו לפגוע בציבור כולו.

ציינת גם את עניין המחלוקת על רבנים- מה שגרם לי לחשוב על ההבדלים הגדולים בינינו לבין הציבור החרדי ומדוע הם כ"כ גדולים?
האם באמת ציבור הכיפות הסרוגות משקיע את מירב כוחו בנושא הזה מתוך הבנה שזה העיקר?
האם אולם שבו מתקיימת שיחה עם מפקד בסיירת מטכ"ל יתמלא כמו באולם שבו יש שיחה של צדיק או תלמיד חכמים חשוב?
האם הריבוי בבתי מדרשות מעיד על גיוון או שמא אולי בלבול וקושי ציבורי כללי לקבל דעת יחידים?

דברים רבים זקוקים לליבון ובירור נוקבים גם לגבי נוער הגבעות והנוער הגדל ביהודה ושומרון ואולי גם לגבי הנוער בכלל. איך מרפאים פצעים של שנים? איך וכיצד נגשים ונוגעים בצלקות טראומתיות? איך משקמים אמון שנקרע לגזרים? אך מחנכים לאהבת תורה וכבוד תלמידי חכמים באמת?
לצערי המכתב של הרב והדברים הכתובים בו משרתים אך ורק את הרוח שכבר נושבת בכלי התקשורת, המבקשת דבר אחד: לזרוע מחלוקת ושנאה בנינו, מתוך הבנה, שכוחנו באחדותנו ורק כך, נוביל לשינוי. ואם אנו מפורדים ומפוזרים אנו מנוצחים.

המכתב והדברים הכתובים בו אינם מסייעים לנו ליישב דעתנו לחשיבה מחודשת או מסייעים לנו לחבוש הפצע ולנסות להיות קשובים או בכלל לרצות לדון ולהשמיע את קולנו הוא מרחיק ורק מוסיף עוד בלבול והתנגדות.

כואב אני את ההרגל להכיל כמעט הכל מלבד היכולת להכיל את מה שקורה בתוך ביתנו ומחננו.
האם גם לאחינו החילונים "המדרדרים לתרבות רעה ומקולקלת" היית קורא בריש גלי רשעים וטיפשים? או "שאין אלוקים בקרבם"?
האם גם לגבי התרבות החילונית היית מסביר ש: "לעתים מטוב לב או חוסר דעת אנו נוטים שלא לחרוץ עמדה כלפי מעשים רעים ודעות רעות. זה לא נעים להגדיר בחור שמתפרע ומתחצף כרשע, במיוחד כשלטענתו הוא צדיק ומקדש ?שם שמיים. אבל המחיר החינוכי של חוסר ההגדרה הוא כבד"

בכאב גדול ובתפילה
שנדע להבחין בין טוב לרע באמת

החותם בכאב בשמי
ובשם כל נערי הגבעות

אלישוב הר שלום
בלי קשר למאמר של הרב מלמד אני מסכים לכל מילה שנאמרההמיואש

במשפט הבא של אלישוב הר שלום: "כואב אני את ההרגל להכיל כמעט הכל מלבד היכולת להכיל את מה שקורה בתוך ביתנו ומחננו". זו לדעתי הרעה החולה של הציונות הדתית ממש על המון מהחלקים שלה

נכון. אין ספק.ותן טל

להרבה מנוער הגבעות מאוד קשה להכיל את מה שקורה בתוך ביתו ומחנהו, ומה שקורה במדינה. זאת הסיבה שהוא לא מצליח להכיל את זה. אז אני מבין את הכאב של אותו אלישוב על החבר'ה שלו, שלא מסוגלים להכיל את רוב שאר המתיישבים.

#אופס_החזרתי_את_זה_בהפוכה.

להבדיל בין טוב לרע...אחד אחד

חחחחחחוחח

"אולם אסור להתייחס בעוינות כלפי שאר הבחורים הפראיים "

להבדיל בין מילה למילה לפני...

תגובה ל"ותן טל" על קצה הלשון שלי לשחרר משפטהמיואש
שיפתח פה מלחמות ישנות וכנראה הרבה אמוציות, אבל אל תאשים רק את נוער הגבעות בחוסר הכלה אתה יודע טוב מאוד שאם יש שם את זה, זה לא קיים רק אצלם זה קיים בעוד כל מיני מיין סטרים למיניהם
לא עשיתי כאן "האשמת רק" אלא רקהצגתי בדיוק את ההפוכהותן טל

למשפט שכתבת כדי להראות שמאוד קל למישהו לכתוב אותו בלי לשים לב שהוא מצט אחד לאחד רבים מאוד ממעשי חבריו...

מעולם לא אמרתי שיש "מיינסטרים" מושלם, רק אני תמה על חבורת נערים שלכשעצמה אין לה בעיה להטיח הרבה מאוד דברים בהרבה מאוד אנשים, וכן, כולל רבנים, אבל ברגע שמטיחים בה עצמה כל מיני אמירות פתאום ישר הם תמהים "איפה אהבת האחים שלכם/איך אתם מדברים אלינו ככה/למה אתם לא מכילים" וכן הלאה. כמובן, לא כולם כאלו. יש כאלו שמגדפים ומבינים בשכל שאם יגדפו אותם בחזרה זה רק הגיוני בנסיבות שהם בעצמם החליטו ליצור. 

אני לא מאשים "רק את נוער הגבעות" אבל בהחלט טוען כלפיהם כל מיני טענות. ובסופו של יום כולנו, באמת, בני עם אחד, ואנשים אחים אנחנו.

כן אבל נוער כל נוער הוא קצת יותר קשה להכלההמיואש
לעומת זאת כשאברכים בני 40 או קרוב לשם משתגעים כשאומרים להם אמירה שהיא לא לפי התוכנה שתיכנתו אותם, ולעיתים זו סתם הלצה ולא יותר, לפעמים זה ניראה שהמגעים בין האונות של המוח התפייחו לגמרי, זה קצת יותר מעציב מאשר נוער שלא מכיל.
לקרוא לרב מלמד אברך בן 40 זה קצת מוגזם, אבל שוין.ותן טל

זוהי דעתו התורנית של הרב מלמד. מתאים לך, יופי, לא מתאים לך, גם יופי. אבל מכאן ועד להפוך את זה בשם הנוחות לכך ש"הוא משתגע כשאומרים לו אמירה שהיא לא לפי התוכנה שתיכנתו אותו..בלה בלה בלה.." - זה קצת קצת קצת קצת מרחיק לכת (ועוד קצת קצת..) . 

ומדהים שלבחורים שיכולים לגור לבדם, להקים גבעות, לרעות צאן, באופן כללי להסתדר סבבה בלי המבוגרים האחראיים ואפילו עלמוד לפחות חלק מהמזמן בעינויים אכזריים (באמת אכזריים) - לא נותנים שום "אחריות" "הם רק נוער..מה אתה רוצה מהם..תין אותם.." בלה בלה בלה. מצטער, אני קצת יותר נותן כבוד לנערי הגבעות וקצת יותר חושב שיש להם שכל ממה שכמה אנשים מנסים "להפיל" עליהם בשם הניסיון להגיד "הם לא אשמים".

אדם לא יכול להילחם בכל הכוח כדי לצאת מהחברה, ואז כאשר מישהו אומר לו שהוא מחוץ לחברה בשבילו, לבכות על זה ולהגיד ש"הוא לא מכיל אותו". כי זה לא ממש נראה שחלק מהם ממש רוצים שמישהו יכיל אותם. (או לפחות - מישהו "מהצד של ותן טל" אם אתם מתעקשים להיות קטנוניים...) 

חבל על כל הבלאגן ממש לא התכוונתי לרבהמיואש
מלמד, הבאתי דוגמא שלי אישית מהחיים של אברכים מישיבה מסויימת, שהיא די מצטיינת בלהיכנס חזק במי שאמר משהו שהוא לא כל כך לרוחה, לגבי הרב מלמד באמת הפתיע אותי הסגנון אבל כאחד שקורא אותו לא מעט ולומד ממנו הלכה, היה ברור כנראה שלסגנון החריף יש סיבה, ומישהו פה אמר כנראה מה הסיבה וגבי ההמשך חס וחלילה אני לא מסיר מהם אחריות בידיוק כמו שאני לא יסיר אחריות מנוער מועדונים שמדרדר לסמים ואלכוהול (בסוף עם כל החריפות יש הבדל). ואני לא מדבר רק עליהם אלא שהיא תופעה שקיימת בכל הציונות הדתית בין החלקים שמרכיבים אותה, לכן אני חושב שהוא צודק כי לא צריך להתנזר מהחברה כדי להרגיש כדי לומר את המשפט שהוא אמר.
אולי זו גם הסיבה שיש כאלה לא מעט שמחליטיםהמיואש
לחתוך מהציבור ולמצוא להם קהילה במקומות אחרים אולי בין היתר בגבעות
עם אחים כאלה,מי צריך אויביםארץ

לפעמים אני תוהה

הלנו אתה או לצרינו.

ותנוח דעתך, ברור לי שתגיב. הרי א"א אצלך אחרת.

תהנה!

לצריך <צ>. עכשיו אתה רגוע?ותן טל

כן, כמובן, עם אחים כאלו שכינו אותי בלא מעט כינויי גנאי בגלל דעות שלי (לא אתחיל לפרט כאן) מי צריך בכלל אויבים..אוי נו באמת...אתה רציני? כי בוא נגיד שאני לא זה שהתחיל ב"השמצות". אבל שוין. מה שתרצה.

ובאמת סליחה שאני מגיב בפורום פתוח שכולם יכולים לכתוב בו ולהגיב גם להודעתך שלך. אך, הצדקנות.

ברוריזהר

כי לגמרי מצופה מנערים בני 17 הכלה ואחריות על קהילתם, בדיוק כמו שמצופה מרבני ישובים.

במיוחד בשבילךדי"מ

^^^ היום יודעים להכיל את הכלמרדכי
בס"ד

אם זה נוער פושע שגונב ומתעסק בסמים, אז צריך לקרב אותו ולהכיל ולחבק. אבל כשמדובר במי שמקצין דתית (ולאו דווקא לכיוון הגבעות) פתאום קשה להכיל אותו.

ולצערי יש לי דוגמאות רבות לכך. ואולי זאת הבעיה המרכזית. הרבנים ואנשי הצוות של היישובים מחבקים את השוליים ומוותרים על החבר'ה הטובים שלא עושים בד"כ בעיות ואז מתפלאים למה הוא מרגיש מכופח. אני מכיר את הסיטאוציה הזאת מקרוב וכדאי שגם על זה רבנים ואנשי חינוך יפקחו את העניים ולא רק את האלה שיורדים לשוליים ומורידים את הכיפה.
הרב שמחבק את הנוער שמיתדרדר דתית - מביע בזה הסכמהותן טל

למעשיו הלא דתיים? פשוט שלא. אלא הוא מחבק אותו ומנסה להחזיר אותו למקור. כי זה נער שאולי מיתדרדר דתית אבל הוא עדיין לא מראה סימן שהוא רוצה ניתוק מוחלט מהקהילה שלו, זה לא נער שמתנער מכולם - זה נער שעוד אפשר לקרב שוב אל היהדות ואל התורה.

לעומתו, נער שמקצין מבחינה אידיאולוגית, ומרצונו החופשי מחליט לנתק כל קשר ומגע עם הרבנים וכו' וכו', ולא מעוניין לקבל מהם שום לקח, מזלזל בדבריהם וכו' - מה אתה רוצה שהרב יעשה? 
או במילים אחרות, למה אתה קורא "להכיל"? האם אתה רוצה שהרב יקבל את מעשיו בהבנה ויגיד לו שמותר לו לזרוק אבנים על ערבים? הרי פשוט שהרב לא יעשה את זה...

והאם אותו נער גבעות בכלל ר-ו-צ-ה שמישהו יכיל אותו?  זה כבר נראה כמו מעשה מרידה קלאסי שרק לקח בערך מאתיים צעדים קדימה לניתוק מוחלט. 

ולסיכום - פרקטית, מה היית רוצה שרבני הישובים / הקהילות יעשו? דבר איתי בפועל, במעשים, באמירות וכו' - לא ערטילאי. איך היית רוצה שהם ינהגו במצב הזה?

הוא לא דיבר רק על נוער הגבעות. והוא ממש צודק.די"מ
כתבתי על זה בעבר בעלון היישובי שלנו וקבלתי הרבה תגובות מאנשים שהסכימו איתי. נוער ומבוגרים.
כשמישהו מדרדר דתית צריך לחבק אותו. אבל נער שמחליט לטבול כל בוקר? שומו שמיים!
ומה לדעתך הסיבה להבדל בהתייחסות?אדם כל שהוא

הרבה יותר קשה לקבל את מי שיותר דתי/אידאולגי ממך מאשר ההפךדי"מ

ומה הסיבה לזה?אדם כל שהוא

לא יודע. אולי כי זה מפחיד. צריך לךחשוב על זה. איןלי מושג.די"מ

נראה לי די ברורצריך עיון
אדם שהקצין ונהיה דוס בעצם משדר שהדרך שבה הוא גדל היא לא מספיק טובה, בניגוד למישהו שמשדר חולשה, כשאתה מחבק אותו אתה מרגיש עליון...
ח"ו - אני לא אומר שהם מסכימים עם הדרךמרדכי
בס"ד

כוונתי הייתה שנער שמוריד את הכיפה יחבקו אותו ויקרבו אותו ואילו נער שלא עושה בעיות - אף אחד לא יסתכל עליו. ואולי מכאן נובע הנתק מהרבנים ואנשי החינוך. כי הם אף פעם לא התייחסו לאותם הנערים, הם אף פעם לא הביאו להם תשומת לב, בעיקר כי לדעת הרבנים ואנשי החינוך - לא צריך. אבל נער שרואה איך הרב מדבר עם חבריו שנפלו ואיך הוא מתייחס אליו - זה משפיע. ושוב, הדברים שאני כותב הם מציאות מישובים.

כן. גם נוער הגבעות רוצה שמשהו יבין אותם. גם נוער הגבעות רוצה שמשהו תמיד יהיה לצידם. שגם אם הוא עושה מעשה רע, לא כולם ירוצו לגנות אותו ולהתכחש אליו (הרי אף פעם לא שמענו רב שמגנה 2 נערים מהיישוב שלו שעשו תאונה כשהם נוהגים ברכב גנוב בזמן שהם שיכורים. או אף פעם לא ראינו שרב מגנה נוער שמעשן סמים בקהילה שלו. כמובן הוא יוצא נגד זה, אבל לא בריש גלי לתקשורת).

הרבנים צריכים דבר ראשון לשבת איתם. בשיחות הראשונות לא להטיף להם מוסר, אלא שיחה על אידיאולוגיה עם כוס תה ועוגה. כך לאט לאט להיקשר אל אותו הנוער ואז תהיה לו השפעה.אבל רב שיניע אותם מהדרך הכללית מראש לא יצליח.
ואוסיף עוד כמה דבריםמרדכי
בס"ד

אני חלילה לא רוצה להכליל את כל הרבנים ואנשי החינוך. כיום ב"ה בקהילה שבה אני גר יש רב שמעריך את נוער הגבעות (למרות שהוא לא מסכים עם כל דבר שהם עושים), רב שמגיע למאחזים, מחבק את הנערים ומדבר איתם על נושא ארץ ישראל. והנערים מעריכים אותו בחזרה. הם אומנם לא תלמידים שלו, אבל יש הערכה. עד היום אני שומע נערים שמספרים איך כשהם פונו כמה דקות לפני שבת ממקום סמוך, תמיד חיכתה להם ארוחת שבת חמה בבית הרב.

כיום יש ישיבות שמשלבות את הגבעות עם התורה בדיוק לאותם הנערים והרבנים שם מצליחים להשפיע על החבר'ה כי הם מצאו הדרך לדבר איתם. בדיוק כמו שיש כל מיני מכינות לנערים שהתדרדרו למקומות אחרים.

אגב, גם בקהילה הקודמת שלי היתה בשנים האחרונות שיפור ביחס לנוער שגידל פאות והגדיל את הכיפה, ואיך שאני רואה את זה - אז באמת מתקרבים גם לרב ולומדים להעריך אותו יותר, למרות שמבחינה אידאולוגית לא מסכימים איתו כמעט בכלל.

וזה כמובן נוגע גם להורים. ראיתי הורה שהבן שלו התחיל ללכת לגבעות מתחיל לריב איתו. עד שדיברו איתו כמה נערים ואותו האבא שינה את גישתו והתחיל ללמוד עם אותו הבן את הנושאים האלו (מתוך הספר של הרב מלמד ) והיחסים בניהם רק ישתפרו ומתוך כך כל צד הקשיב לצד השני.

זאת החוכמה בחינוך וכל אחד יגיד לעשות את זה להורה או למחנך שהבן או התלמיד שלו יורדים מהדרך הישרה. לצערי כלפי אותם הנערים שבגבעות עדיין לא מתנהגים כך.
ותמסור לו ד"ש ממני..די"מ

הנה (בערך) התשובה של הרב מלמד לשאלתך ושאלת רבים..:ותן טל

(לקוח מתוך המאמר שלו בבשבע, שפורסם כבר עכשיו באתר...)

מדוע הביקורת נכתבה בסגנון נוקב

שאלה:    מדוע כבוד הרב הוקיע את השובבים שבנערי הגבעות בלשון נוקבת וחריפה? האם הם הגרועים ביותר? האם לא צריך להוקיע קודם נערים שמתדרדרים לסמים ופריצות?

תשובה:   אף אחד לא חושב שנערים שמתדרדרים לסמים ופריצות עושים מצווה, כולם יודעים שהם חוטאים, וכל שיחות המוסר מופנות כלפיהם. אין תנועה שטוענת בשם היהדות והתורה שצריך לחלל שבת ולאכול טרף. הבעיה שנוצרה בשנים האחרונות, שאנשים שהרצון הבסיסי שלהם טוב מרשים לעצמם להתייחס לקודשי ישראל בפראות ורשעות, ועוד טוענים שמתוך צדיקות וחסידות יתרה הם מבזים את התורה ונושאיה, את המגינים על עם ישראל ואת העוסקים ביישוב הארץ. הפוך מכל היסודות שליבן וביאר מו"ר הרצי"ה זצ"ל בשיעוריו ובמאמריו החשובים ב'לנתיבות ישראל'. לכן יש הכרח להגדיר את הרע כרע. כי בלא זאת אין שום אפשרות לתקנו, במיוחד כאשר הוא מתלבש במחלצות של קדושה.

אני לא מבין במה זה עונה על ה'להכיל'?מרדכי
בס"ד

ברור לי שמתייחסים לזה כרע ולא חלילה מצדיקים את זה, אבל ההרגשה היא שיודעים לקבל אותם יותר.

ואתן דוגמאות שאני מכיר ושמעצי ממקור ראשון -
איך אמור להרגיש תלמיד בישיבה תיכונית שאחד הר"מים שמלמדים אותו אמר עליו שהוא הכ'ישלון החינוכי של הישיבה', בגלל שהוא חתם על מכתב שקורה לסרב פקודה בעת פינוי וכשהצבא מכריח לשמוע שירת נשים? איך נער כזה יתייחס למערכת בזמן שחבריו לכיתה מורידים את הכיפה, מתדרדרים לסמים ואלכוהול, אבל הוא זה שמוגדר הכישלון החינוכי?

או -
איך צריך להתייחס למערכת תלמיד בישיבה תיכונית שר"מ לענייני אמונה אומר לו שעדיף שהוא יכנס לאתרים לא צנועים, כמו שיש תלמידים אחרים שעושים מאשר יכתוב בפורום ארץ מולדת.

2 סיפורים אמיתיים שלדעתי ממחישים את מה שאני אומר. הפחד מאותם נערים שמקצינים את דרכם יוצרת מצב שבו הנער מבין שמבחינת המערכת הדרך שלו יותר גרועה משל חבר שלו שמוריד את הכיפה והולך לבלות במועדון.

ונער כזה מאבד את האמון שלו במערכת, ואת זה לצערי לא מבינים אנשי החינוך. הם ידברו הרבה על לאהוב ולקרב את האחר, אבל מנערי הגבעות הם יתפסו מרחק.
אני לא מסכים עם רוב מה שכתב שם הרב. אבל עיקר הטעותחסדי הים
של הרב, שהוא כותב דברים שלא נשמעים להם, וזה רק יוסיף עוד פילוג ושנאה. ה' ירחם!

הרב ליאור, גם מוכיח אותם לפעמים, אבל בצורה הרבה יותר חכמה ונשמעת.
טוב נו...צעיר רענן

כנראה מה שיקותיאל בן יעקב והחברים שלו שעשו לרב מלמד את המוות עלו לו על כל העצבים ועכשיו זה מתפוצץ מהכיוון הזה...

הרבנית רבקה שמעון:די"מ

תגובה לרב מלמד

קשה. קשה להגיב לדברי תלמיד חכם ידוע ומפורסם שכוחו רב לו בהנהגת ישוב וישיבה ומערכות תקשורת. קשה גם מצד העובדה שלחלק מן הדברים אני מסכימה. אני גם מודעת לעובדה שלישוב או מוסד או בית כנסת או חברה מאורגנת, צעירים מחוסרי מסגרת הם כמו עצם בגרון. הם מטרד. קל להבין את מי שצעירים אלו מעייפים אותם והופכים ל'בעיה'.

נראה לי שרוב הכותבים בביקורת על נוער הגבעות – מחזיקים ראש במקביל על מחויבות להנהגת המדינה. צבא, משטרה, שב"כ וממשלה. במידה מסוימת גם אני מעריכה את הממסד על גווניו השונים ומודה לה' על הקמת המדינה, הצבא ומשטרה ישראלית. אבל!! ופה באה גישה אחרת, הסתכלות אחרת שפיתחתי מאז במו עיני ראיתי איך מדינה-ממשלה-צבא-משטרה, גורמים נזק למדינה אותה הם מתיימרים לייצג.

במה דברים אמורים?

לענ"ד, נערי הגבעות הם הילד מהספור 'בגדי המלך החדשים'  שצועק: המלך הוא ערום!! אני לוקחת כמובן מאליו את העובדה שקוראי מכירים את הספור.

מאז אמצו ממשלות ישראל השונות  את הסכמי קמפ דיוויד ואוסלו, ממשלות ישראל השונות מדרדרות את מדינת ישראל והעם היושב בה אל עברי פי פחת. צעירים שבינינו לא יכולים לזכור מציאות ביטחונית שונה בהרבה ממה שמתגלה בשנים האחרונות.

אבל לי יש זיכרון טוב.

לפני שממשלת בגין עקרה את עם ישראל מסיני וחבל ימית,  אני הסתובבתי בשוק הערבי בעיר העתיקה לבדי ועשיתי שם קניות ללא פחד ומורא. סכינאות אז לא באה בחשבון.  לפני העקירה המבישה הזו עמדתי לבדי , בפתח הממשל הצבאי בעיר שכם לתפוס טרמפ, ולא פחדתי. בעלי היה עושה שם קניות של רהיטים וכלים ללא פחד ומורא.

מאז שממשלות ישראל השונות מתרפסות, נכנעות, מוותרות ומכילות את הטרור והלוחמה של הערבים סביבנו ובתוכנו- מצבנו הביטחוני הולך ומדרדר, והוא ייעשה יותר גרוע. עוד ערבי מפגע בתל-אביב,  שנעלם ומסתתר -והעיר תל-אביב נבוכה. כל הארץ אז משותקת-מנוטרלת.

אזרחי ישראל מתרגלים. הם לא שמים לב למצב שהולך ומדרדר. יש אופוריה ויש שאננות- עד שתכה בנו המלחמה הבאה- ל"ע. ובינתיים בטחון אזרחי ישראל רק הולך ומדרדר, הולך ופוחת. אויבינו מרימים ראש, ואין כוח- לא לרבנים, לא למנהיגים, לא לחברי כנסת- לדרוש את החזון: עם ישראל בכל מרחבי ארץ ישראל בונה ומפתח ומיישב. עם ישראל ממשיך עם היעוד והחזון וריבון שלם בהר הבית, בית המקדש. עם ישראל מתקדם לעבר היעוד שלו.

בפועל, הכול בנסיגה. ואין פוצה פה ומצפצף.

באיזה שהוא מקום גם רבנים ואנשי צבור, המאמינים בשיבת עם ישראל לארצו לא רואים בעין יפה מסירת שטחי הארץ הקדושה לנוכרים, טרור בכל מקום בארץ  וכניעות ליחסי חוץ. אבל הגישה האפולוגטית ,המלמדת זכות על מוסדות המדינה, מסנוורת את עיניהם והם נמנעים מביקורת. מסתפקים במה שיש.

הרב מלמד מצטט את הרב קוק. הרב קוק הוא זה שהזהיר אותנו שאהבתנו לאומתנו לא תמנע ממנו לבקר את מומיה. לא בטוח שהציטוט מדויק- אבל זהו רוח הדברים. ועוד חכם גדול לפני הרב קוק- הנשר הגדול- הרמב"ם- הזהיר אותנו, שאם המלך אומר לך לעבור על אחת ממצוות התורה- אין שומעין לו.

מי הם  שמעיזים להמרות את פי המלך שעובר על מצוות התורה? מי הם שמבקרים את מומיה של המדינה בה הם חיים? נערי הגבעות. נערי הגבעות שרואים הכל בשחור-לבן, שמים לב למקומות הבעייתיים בהם הרבנים ואנשי הצבור סביבם מיישרים קו עם הנהגת המדינה. נערים צעירים שלמדו בישיבות ובבתי הספר על ארץ ישראל השלימה מביטים קרועי עיניים על קצינים דתיים הנותנים יד לעקירות, פינויים וגרוש עם ישראל מארצו, בחותמת הכשר של הרבנים שלהם.

למה שהם יכבדו רבנים?

מסגרות חינוך מעצם הווייתם הם מסגרות שמגנות על עצמם. בכל הדורות נערים יהודיים לא למדו במסגרות. רובם עבדו מגיל צעיר והלימוד היה שייך רק ליחידי סגולה. העובדה שהחינוך במסגרת התקבל כמובן מאליו- לא מוכיח שזה טוב לכ-ו-ל-ם. יש צעירים שעדיף היה לשלוח אותם לעבוד מגיל 16 ולא לכפוף אותם לספסל מבוקר עד ערב. חינוך מסגרת לא מתאים לכולם.

תוסיפו לכך חוויות קשות שחוו צעירים בעקבות פגועי טרור, כשאין פתרון באופק- והמצב רק מחמיר- מי יצעק בקול גדול המלך הוא עירום?!

בתקופה בה היה מן הצורך למתוח בקורת על ממשלתנו ומוסדותיה - לטובת כל עם ישראל כולו- נראה לענ"ד, טעות למתוח בקורת על המתריעים –  קבוצת נערים שעיניהם לא טחו מלראות גם את השקר  עם כל היתרונות שיש במוסדות המדינה.

לפעמים- והחכם בעת ההיא ידום!!!
התגובה שלי למאמרמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ח בטבת תשע"ו 21:01

עריכה: תיקון שגיאות הקלדה.

בס"ד

אתחיל בכך שכל הדברים שנכתבים כאן, נכתבים מתוך הערכה גדולה לרב מלמד, שחלק נכבד מספריו ממלאים לי את הסיפריה ואני משתמש בהם לא מעט. אך על הדברים שכתב הרב השבת אני מרגיש צורך להגיב.

1. להגיד שנוער הגבעות מגיע מנערים שנזרקו מהמערכת או ממשפחות קשות יום, זאת הפגנת חוסר הכרות עם הנוער עליו הרב כותב (וכן של רבים נוספים). נכון, יש כמה נערים שבאמת לא מצאו את עצמם במערכת החינוך, אבל רבים הם הנערים שמשלבים את ישוב ובניית הגבעות יחד עם מסגרת מסודרת. רוב הנערים שמגיעים לגבעות אלו נערים ממשפחות טובות ואידיאולוגיות שנטעו בילדיהם את האהבה לארץ ישראל ואת החשיבות להגדיל את ההיתישבות. פעם אלו היו ההורים של אותם הנערים שיחד בגוש אמונים נלחמו על כל פיסת קרקע והקימו שם ישוב ועוד ישוב. הורים אלו הם מודל לחיקוי של אותם הנערים.

אלו לא נערי שוליים שמיישבים את הגבעות והם לא חלילה עשבים שוטים. אלו נערים מבתים טובים שלקחו קדימה את האידאולוגיה אותה הם קיבלו, ולפעמים קצת יותר מידי קדימה.

2. הרב כתב שאותם נערים מפריעים לדרשות הרבנים ומדברים בתפילה. ואני שואל - האם רק הם הבעיה? רק הם (אם הם אכן מדברים) מתנהגים כך?

הרי לא חסרים תלמידים שבדיוק חזרו מהפנימייה שלהם והם חייבים בדיוק בזמן התפילה לשתף את החברים שלהם על כל מה שעבר עליהם בשבוע האחרון. גם לא חסרים 'בעלי בתים' שמתקנים את העולם בזמן התפילה, מפרקים ממשלות ובונים חדשות. כל זה בזמן שאחרים בכלל שקועים או בשינה עמוקה או בקריאת מדור הברנז'ה בעיתון מצב הרוח או בשאר "עלוני השבת". התופעה הזאת לא קיימת? היא קיימת רק אצל נוער הגבעות? ממש לא. ויותר מכך - הלוואי שכך היה.

אגב, לפחות הם מגיעים לתפילה. כמותם יש נערים אחרים שגם לבית הכנסת אינם מגיעים. בזמן הזה הם שותים ועושים שטויות אחרות. האם לא עדיף שהם יגיעו לבית הכנסת לדבר מאשר להסתובב בחוץ? מהכרות קטנה אישית שלי (וממש לא קובעת) על כל קבוצה אחרת התשובה הברורה הייתה שכן.

3. הרב העלה את הנקודה שאותם הנערים שונאים את הצבא.
א. ממש לא כולם כך. רבים מתגייסים לצבא ליחידות קרביות ואחרים מנסים להתגייס וזורקים אותם.
ב. זה אומנם לא מצדיק שנאה, אבל מה מצפים מנער ששולחים עליו ועל חבריו שגרים בבית מעץ, עשרות חיילים שיפרקו להם אותו? כל זאת בזמן שהבנייה הבלתי חוקית מסביב אצל הערבים חוגגת ואין פוצה פה.

אולי הפתרון לכך הוא להוציא את צה"ל מתפקיד המגרש. התפקיד של צה"ל זה להלחם באויבי ישראל ואילו על אכיפת החוק אחראית המשטרה. אני מניח שברגע שיעשו את ההבדלה הזאת ויפסיקו להיות חיכוכים בין הנוער לבין החיילים, אז נראה שינוי לטובה גם ביחס של בני הנוער לצבא.

4. הרב כתב על כך שבני בנוער האלה חושבים שרק הם צודקים והם לוקחים את התורה ומפרשים אותם רק איך שהם מבינים. אם היה מגיע אדם חרדי ומדבר נגד הציונות, האם הרב לא היה מזמין אותו לברר את הנושא הזה לעומק?

באחד מהספרים בסדרת 'פניני הלכה' של הרב יש כרך שכולו מוקדש לנושא ישוב ארץ ישראל. הרב בקיא בהלכות ויש לרב תורה מוסדרת, אז למה שהרב (וכל רב או איש חינוך אחר) לא ינסה לקבוע איתם חברותא על הנושאים האלה? שלא יבוא ויענה להם על הדברים וביחד איתם לפתוח את המקורות.

בנקודה הזאת צריכים ללמוד מחב"ד. איך גם את האדם שנראה לכאורה הכי רחוק מהם וחלוק עליהם, בסוף הם מצליחים להושיב אותו ביחד איתם ללמוד ומטוחר יותר גם להשפיע עליו.

אני הקטן מציע לכל אדם - רב או איש חינוך, שחפץ באמת להכיר את אותם בני הנוער שיבוא לביקורים בגבעות ולמאחזים, ידבר עם הנערים האלה ויתחיל להקשיב להם. אני חותם על כך שהוא יגלה עולם אחר לחלוטין ממה שהוא חשב. ולא רק זה, גם אותם הנערים יעריכו אותו.

ההוכחה שלי לכך הם השאלות הרבות שמקבלים הרב דוב ליאור והרב שמואל אליהו מאותם בני הנוער. ולמה אותם הרבנים מקבלים את השאלות? כי הם מגיעים לגבעות, הם פוגשים את הנוער הנפלא הזה ומתוך כך נוצר הקשר ביניהם.

אני בהחלט מאמין שאם מעט הידברות והכלה, הדברים יראו שונים לחלוטין.

(הדברים נכתבו כחבר של נערים מנוער הגבעות וכאדם שמעריך את פעילותם הרבה למען ארץ ישראל, מבלי להסכים בהכרך לכל דבר שהם עושים)

פרסם את המאמר בסרוגים כיפה ושות'עוגי פלצת

תנסה לפרסם בערוץ 7....די"מ

שלחתי, נראה אם הם יפרסמומרדכי
כתבת מאוד יפה ופוליטקלי קורקטלשם שבו ואחלמה

סתם בלי קשר ספציפי למה שכתבתותן טל

רק רציתי לציין כבדרך אגב שהשבת הייתה הפעם הראשונה שפגשתי את @שמוליק פיין פנים מול פנים - והוא בנאדם נחמד מאוד, באמת. וגם (בפעולה) נראה אבא נהדר... .

עכשיו אני רק מחכה לראות מתי יצא לי לפגוש גם את @די"מ פנים אל פנים

לא בחודשים הקרובים...די"מ
אלא אם כן אתה מתכנן לצאת מהארץ
כן,כמובן,אני יודע...ולא,בעז"ה לא מתכונן לצאת.ותן טל
לפחות לא כל עוד אני ממש חייב.

אבל אני מאמין שעוד יבוא יום שבמפגש או בכלל, אראה אותך במציאות
אגב,מרדכיאחרונה
בס"ד

מה שכתבתי ב-2 תקף גם לדברי הרב על כך שנוער הגבעות יכול להגיע למצב בו הם ח"ו הורגים את השכנים שלהם.

זאת בעיה שתקפה רק בגבעות? לא. זאת לצערנו בעיה שקיימת בכל החברה הישראלית וגם ביישובים ביו"ש (רק בשבת שמעתי על מקרה באחד היישובים על אדם ששלף סכין על אחד השכנים שלו בגלל סכסוך). אז כמו שהרב מלמד לא רוצה שיכתבו ב'הארץ' שהמתנחלים עלולים להרוג את השכנים שלהם בגלל כמה מקרים, כך שלא יאשימו את נוער הגבעות כולו בגלל מקרה או שניים שהיו.
אני מחכה למאמר שבוע הבא-די"מ
"נוער הר ברכה-רשעים"
סמים,אי שמירת שבת ועוד מחכים בקוצר רוח.
אני רואה פה הרבה תגובותkly3

שאומרות שהאמירות של הרב מלמד נובעות מחוסר היכרות.

איזה היכרות צריך בדיוק? נוער הגבעות הוא נוער חסר מסגרת ונחשב ל"פליטים" שוליים של החברה.

זה ממש אבל ממש לא משנה לי האם הרקע שלהם הוא ממשפחות נורמטיביות או הרוסות. עצם הפעולות שלהם זה האישיו ולא הרקע הסוציו אקונומי של ההורים שלהם.

בדיוק כמו שהרקע של מי שרצח את גדי ויכמן (האיש שירד לבקש מנוער להיות בשקט בשכונה שלו ונרצח) ממש, אבל ממש לא מעניין אותי.

היכרות עם המציאות. אם אתה לא מכיר את הנוער, איך אתה יכוללשם שבו ואחלמה

לכתוב עליו עובדות או להביע עליו את דעתך. 

זה כמו שאכתוב את דעתי על הנוער בצפון מערב סין. 

ודאי שצריך היכרות..אדם כל שהוא

נוער חסר מסגרת - לגבי זה בדיוק מרדכי טוען "רבים הם הנערים שמשלבים את ישוב ובניית הגבעות יחד עם מסגרת מסודרת"

"נחשב ל"פליטים" שוליים של החברה." - מה זה משנה איך מחשיבים אותו? על זה בדיוק הויכוח, האם הדברים שאומרים עליהם נכונים.

על איזה פעולות אתה מדבר שהם האישיו-

על מה שהרב מלמד כותב עליו "על החשד לגבי אותם פשעים חמורים איננו יכולים לדבר, כי אולי יתברר שאינם אשמים, והלוואי שכך יהיה.",?

או על מעשים אחרים שאותם הרב מלמד מתאר?

ואיך בדיוק אפשר קבוע איך הם מתנהגים, בלי היכרות איתם?

[אני לא בא לנקוט עמדה בשאלות העובדתיות, אני מניח שגם הרב מלמד וגם מרדכי (ובוודאי די"מ) מכירים את הנוער הזה יותר ממני].

זה בדיוק הסיבה למה כן צריך להכיר את הנוערמרדכי
בס"ד

כי בגלל אנשים שלא מכירים את נוער הגבעות אז ישנם הודעות כאלה שמכלילות את כולם כנוער שוליים. תבוא אתה ותכיר באמת את אותם הנערים, תקשיב לאידאולוגיה שלהם ותבין למה הם בחרו לבלות את הזמן שלהם בלבנות בגבעות. אני מבטיח לך שתגיע לתובנות חדשות ואחרות ממה שיש לך עכשיו.

אם אתה רוצה אני מוכן לסדר לך פגישה עם אחד החבר'ה, סתם על כוס קפה, או מספר לשיחת טלפון שתשמע את הסיפורים שלהם ותכיר מעט את השקפתם.
נחמד לכתוב מאמרי עמדה ודעהארץ

הרב מלמד יקרא אותם??

לדעתי המאמר הזה עושה עוול גדול.

לשבת "במגדל השן" ולכתוב דברים על "ההם" זה לא אמין, לא אמיתי וודאי שלא מקדם...

ולכל אלה שכותבים עליהם בלי להיפגש איתם, אם רוצים להיות כנים ואמיתיים ולכתוב עליהם צריך לבוא עם ראש ולב פתוח להכיר אותם בלי דעות קדומות.

ואם תעלה ביקורת (ויש מה לבקר, כמו בכל קבוצה) הביקורת תאמר בצורה אמיתית ומכבדת שלא שורפת גשרים ולבבות

ויש לה סיכוי גדול להישמע.

הרב מלמד קורא הרבה תגובות ששולחים לואדם כל שהוא

והרבה פעמים גם עונה.

ברכה בן פזי:די"מ
שלום וברכה,

אני אם לנער גבעות, אשה פשוטה, ואף על פי שאיני ראויה להגיב לכבוד הרב, לא יכולתי לשתוק.

בני היקר לי מאד הוא לפי כל ההגדרות נער גבעות (מהגרעין הקשה..) אבל משום מה התיאורים שהרב מתאר את נערי הגבעות אינם תואמים את מעשיו ואישיותו.

בתור אם לנער גבעות נפגשתי עם לא מעט מחבריו, נערי גבעות, שהיו אצלנו בבית והם נערים עדינים (אף אם כלפי חוץ אינם נראים כאלה) העוסקים במסירות ובמאמץ רב, ללא לאות בחריצות ובגבורה בבניה ובטיפול בעדר הכבשים שלהם.

לקרוא לנערים אלו פראים זו ממש הוצאת שם רע על בני וחבריו.

על אף שבהמשך דבריו כותב הרב שרוב תושבי הגבעות הם טובים בבסיסם, מי שקורא מאמר זה יוצא עם מסר ברור, נערי הגבעות הם פראים ורשעים. אני, כאם לנער טוב וישר דרך, העוסק ביישובו של עולם, נפגעתי מאד מדברי הרב.

כשאני רואה את בני שהורסים לו כל דבר שהוא בונה, (דברים שלא מפריעים לאף אחד ובלי שום פרופורציה לאכיפת חוק במקום אחר) וממש מתנכלים לו, והוא שותק, ולא נוהג באלימות פיסית או מילולית, אני עומדת משתאה על הגדלות של הנוער היקר הזה. וכשאני רואה איך אחר כך הוא קם וממשיך ובונה מחדש ומשקם את העדר שהחרימו לו, ואת הבית שהחריבו לו, אני באמת לא יודעת מאיפה הכוחות העצומים האלה. והם לא נראים לי כוחות של רשעות.

גם אם כבוד הרב חושב שדרכם מזיקה ולא טובה, להכליל את התנהגותם על פי התנהגות של בודדים מהם, כהתנהגות פראית שיכולה להוביל לרצח (ואפילו רצח של יהודי, כפי שהרב רומז) זה רצח אופי לקבוצה שלמה של יהודים, שגם אם לא הולכים בתלם, אינם ראויים לקללות ומילות גנאי.

האם כבוד הרב היה כותב מאמר על בנות שנפלו לזנות וסמים כפראיות ורשעיות??

האם הם הנוער היחיד המנער מאמונת הוריו ומחנכיו, שכך צריך לפגוע בו בריש גלי?

האם בכינויים רשעים ופראים יבוא התיקון עליהם ועל עם ישראל? האם בהוצאתם מחוץ לתחום ובהעלבתם והוצאת שם רע תבוא הגאולה? האם אין הם ראויים לקירוב לפחות כפי שמקרבים יהודים תועים שנפלו למקומות קשים הרבה יותר??

האם הם לא יהודים???

לאחר החודש הקשה שעברנו, בו לא הצלחנו להרדם מדאגה לבחורים המעונים, הפגיעה בנו ובכל הנערים קשה שבעתיים.

כותבת בדמע,

ברכה בן פזי

כוכב השחר

נ.ב. על אף שאיני רואה בצבא חזות הכל, ברצוני לציין שמי שלא מאפשר לנער הזה להתגייס זה הצבא בעצמו. הם שולחים לכל הנערים שיש להם קשר עם הגבעות פטור מטעמי אי התאמה.
שלומית שלום:די"מ
בס"ד

מכתב מאמא גאה!!!

הם מופיעים שוב ושוב, בעקשנות אופיינית, לאורך כל ההסטוריה - הם צעירים חולמים, שמוכנים להילחם למען התגשמות חלומותיהם. רוחם חופשית, ואוזניהם כרויות לשמוע את קול הגאולה, ההומה במעמקי  המציאות. הם מוכנים להיות מוזרים, עניים, רדופים, ובלבד שיצליחו לצעוק בקול גדול את הצעקה, שהי"ת רוצה שיצעקו. 

אמנם הם לא יודעים לשער את כוחה הגדול של בשורתם וגם לא את המחיר, שהם עלולים לשלם עליה, אבל הם יבצעו את תפקידם נאמנה ויקריבו הכל למענו...(ותמיד יהיו אלה שימצאו מניעים סוציאליים קרים למעשיהם ה"בלתי אחראיים"...)

ואחריהם יבואו המבוגרים, המיושבים בדעתם, עם החליפות והחיוכים המכובדים, וימשיכו את מה שהם התחילו, עד שהחזון יתמסד ויהפוך לחיים רגילים, שחיים אותו מבוגרים רגילים, ששכחו, שפעם הם התרוצצו בעולם עם חלומות...

ואז יקומו צעירים, ששומעים את החזון החדש, ובנפשם הבוערת ילחמו בממסד וירימו את קול השלב הבא בגאולת העם והעולם...

אברהם אבינו, יוסף הצדיק, דוד המלך, מרדכי היהודי, רשב"י, הרוגי המלכות שבכל הדורות, מתתיהו ובניו, אנשי העליות של 200 השנים האחרונות, אנשי המחתרות, אסיר ציון בבריה"מ, מקימי ההתיישבות ביש"ע ובגולן... (כמובן אפשר להוסיף, והאמת היא, שיש גם גויים כאלה.)

את כולם החשיבו משוגעים חסרי אחריות ומסוכנים לקיום המשטר/הממסד הקיים. את כולם גינו וניסו לעצור, כולם סבלו הרפתקאות קשות, כולם הקריבו חיים,רכוש וכבוד.

היום אלה נערי הגבעות, שמעזים להרים דגלים, שאף אחד לא מעז עדין להרים: אהבת ה', אהבת העם ואהבת הארץ בגאווה ישראלית אמיתית! יהודים צנועים, טהורי עינים, אנשי עמל ,שמוכנים לחיות בסטנדרטים חומריים נמוכים, וחלומם הוא להחזיק גבעה במבנים ארעיים עם כמה כבשים. הם רק נראים קלי דעת ומסכנים, אבל זו לא האמת. האמת היא שמניעה אותם רוח גדולה מאת ה'. 

במקום להסתכל עליהם בהתנשאות ובזלזול ממרומי הכיסא המלומד והמכובד שלנו, בואו נסתכל עליהם בענווה ונשמע מה יש להם לחדש לנו. נשמע מה ה' גילה להם, שלנו - עם המסכים העבים, שהשנים החולפות העמיסו עלינו - הוא לא יכול לגלות, כי פשוט לא נשמע...

באמת אנחנו צריכים להיות גאים בהם! לא היו נערים כאלה בעם ישראל כבר 2000 שנה כמעט! נערים, שכל חזותם זועקת: אני יהודי של ארץ ישראל של גאולה! אני יהודי קדוש! גאה! חופשי! גיבור! אני יהודי מלא אהבה לה', לעמו ולארצו!

הרי אלמלא הם היו נושאי החזון הזה, השב"כ וחבר מרעיו לא היו מבוהלים כ"כ.

ודבר נוסף שכדי שנשים על לבבנו:כמי שחושב שאיזה כח בעולם יכול לעצור את שליחי ה' לגאול את העולם, טועה! שום קונספירציה, ותהיה החזקה/המרשימה/העשירה ביותר בעולם, לא תעמוד מול הטוב והיושר הטהור הזה, המדהים בתמימותו, שיופיע שוב ושוב ויוביל את כולנו לגאולה השלימה בב"א.

והם הילדים שלנו - מייסדי ההתיישבות ביש"ע! 
ז כ י נ ו ! תודה לה'

שלומית שלום
(אלון מורה-שכם)
אמא גאה לנערי גבעות
המכתבים פורסמו במקום כלשהו?יזהר

(חוץ מכאן?)

בווצאפצריך עיון
(אולי חוץ משל ברכה בן פזי, לא יצא לי לראות אותו)
של אלישוב פורסם בסרוגים ושל ברכה בן פזי בקול היהודידי"מ
מאיר דרך (פורסם בקול היהודי):די"מ

מכתב לרב מלמד מלב כואב של אברך צעיר

לרב אליעזר מלמד!

האמן לי שבכיתי אחרי שקראתי את המאמר שפרסמת, הכאב היה גדול מאוד.

שבועות של הכפשות לא עשו לי מה שעשה המאמר שלך, משום שאני הקטן באמת ובתמים מעריך אותך - את תורתך ואת כל מפעליך למען העם והארץ. אם אתה מכפיש את הציבור שאתו אני מזדהה, אז זה הכי כואב.

כאב לי שאתה מאמין במדינה ובמוסדותיה, שכידוע לא חרטה על דגלה את חיפוש רצון ה', יותר מאשר בנוער יקר שמחפש את ה' בכל מאודו.

כאב לי שאתה מטיל רפש על ציבור שלם בלי לברר לעומק ובלי להכיר מספיק, בעוד שלשב"כ והמשטרה אתה נותן גיבוי, ורק 'אם יתברר שעשו שלא כהוגן צריכים לתת את הדין'.

כאב לי שאתה חושב שרק מי שהולך בתלם הוא בסדר, ומי שבוחר לו דרך חדשה והשקפה אחרת ו'חולק על מו"ר הרצי"ה והרב קוק' הוא לא לגטימי.

כאב לי שאתה לא נותן מקום לתמימות ולרצון לחפש משהו אחר, ומעריך יותר חייל חילוני שהתגייס לצה"ל רק כי ככה כולם עושים.

כאב לי שאחרי כמה חודשים של רדיפה מאז האירוע בדומא, רדיפה שהגיעה לשיאה בחודש האחרון, לא פרסמת שום מאמר על ההבדל בין יהודי לגוי, ועל הבלבול במושגים (זה שאין אויב אלא רק טרוריסטים משני הצדדים).

כאב לי שמצאת לנכון לפרסם אחרי כל הפרשה הנוראה והמחרידה שלא נותנת לי לישון בלילה, אחרי שיהודים שגם לשיטת השב"כ הם לא קשורים עונו במרתפיהם לשווא, אחרי כל זה פרסמת גינוי נגד נוער הגבעות.

כאב לי שאתה ועוד רבנים היו חלק ממה שנתן את הלגיטמציה לכל הרדיפה הזו, בכך שפירסמת מיד אחרי האירוע בדומא גינוי תקיף ותנחומים לערבים המסכנים, בלי לדעת בכלל מי עומד מאחורי האירוע הזה.

כאב לי שאתה מאמין באמת ובתמים למדינה ו'לאחראים על הביטחון', ונותן להם הצדקה לענות ולהתעלל רק בשם העיקרון הקדוש של 'איש את רעהו חיים לא יבלעו'.

כאב לי שאת מי שמחפש את רצון ה' אתה מכנה רשע, בשל החובה להבדיל בין טוב לרע, ואילו במנהיגי המדינה והצבא אתה לא עושה הבחנה כזו, וכולם טובים רק בגלל כוונותיהם הטובות (שגם הם נתונות בספק מצד אינטרסים שונים).

כאב לי שבשבילך 'גיוס לצה"ל' זה ערך עליון וקדוש, ורצון להקמת מדינה יהודית באמת זה פשע.

אחרי הכאב הייתה לי גם התחזקות גדולה. שמעתי את השיר של ביני לנדאו 'משכן' שמדבר לשכינה הקדושה:

'את צערך אני חש, הן גם עלי רוחות הסערה נשבו, את שביקשת גם אני ביקשתי בכל מאודי למצוא את מקומי, ואין'.

נזכרתי בנוער הזה, שמחפש את המקום שלו ולא מוצא, שכולם רודפים אותו ומכפישים אותו, החל מראשי המדינה, שריה ויועציה, מפקדי הצבא וכוחות הביטחון, רוב ככל הרבנים, וכלה בהורים שלהם.

נזכרתי גם בעוד נער גבעות אחד, אדמוני ויפה עינים, לא הולך בתלם, מוזר לאחיו ולבני אמו, מתבודד ומנגן, רועה צאן וגיבור.

נזכרתי איך גם הוא נלחם בגבורה למען עמ"י, ואיך הוא היה בהתחלה בראש של כולם.

נזכרתי איך התחילו הרדיפות, כשהרוח השונה שלו התחילה לאיים על מלכות שאול.

נזכרתי איך גם הרבנים וגדולי הדור דנו אותו, שאין הוא ראוי לבוא בקהל.

נזכרתי איך הם הכשירו את הרדיפות, ואיך הם נתנו מקום להריגת נוב עיר הכהנים רק בגלל שתמכו בו.

נזכרתי באנשי קעילה, שאחרי שהושיע אותם דוד מיד הפלישתים, הם דיווחו בממלכתיות ונאמנות יתר על מקומו של דוד, ורצו להסגירו ליד שאול.

התחזקתי מתפילותיו, מכל ספר תהלים שבו הרודפים והאויבים הם לא תמיד גויים, אלא גם פעמים רבות יהודים שתעו בדרכם ורדפו אותו.

התחזקתי ממילותיו, איך הוא מאמין בצדקת דרכו, איך הוא בז לרשעים שמתירים את דמו.

התחזקתי מרוחו, שלא נשברה אלא המשיכה הלאה, עד שנהיה למלך על ישראל.

התחזקתי מאמונתו, שיקדה בלי הרף גם במצבים הכי קשים, כשנרדף על ידי בנו ועוד.

התחזקתי מיכולתו, להיות עדין נפש בתורה, ואכזרי כדב שכול במלחמה.

התחזקתי מהמשיח, הוא דוד בעצמו שיבוא וימלוך עלינו.

ושמחתי שאני משתייך לאותה קבוצה שמחפשת את רוחו ללא הרף, רוצה לגלות את מלכות ה' בעולם על ידו, ונרדפת על ידי רוב הציבור.

שמחתי להיות הבודד - אם אני בחברה שלו, שמחתי על הרדיפות - אם אני עם ה' ומשיחו.

בכאב ובתקווה.

מקור

סולברג וסמוטריץ' ומה שביניהם.איתן גיל

ראשית כל, ההתקפה הנפשעת על בית השופט סולברג ראויה לכל גנאי, ולמיצוי הדין עם הפורעים.

זריקת נעל על שופטת הסתיימה בשלוש שנים בכלא, והשחתת רכוש פרטי מקל וחומר.

ומצד שני, השופט סולברג נטל על עצמו את תפקיד כלב התקיפה של סמוטריץ', והציונות הדתית, במקום לדבוק בעמדות וגישות מאוזנות כיאה לשופט בשר ודם.

סולברג משום מה העמיד את עצמו במקום שאפילו ה"צדיקים הגמורים" יצחק עמית וברק ארז נזהרים מלהתקרב אליו.

מצופה היה ממנו להוביל קו שגורס שלא מעשי ולא ניתן לגייס מגזר שלם באמצעות פלוגות מג"ב ומעצרים המוניים.

והיה ממשיך: קיים חשש עמוק שדחיפת הציבור החרדי לקצה של הקצה תוביל לפיצוץ חברתי חסר תקדים ולמלחמת אזרחים ברחובות, עקובה מדם.

סולברג מסיבותיו הפוליטיות, ועולמו הפנימי המופקר, לא ניתב את הצדדים לעבר פתרון יצירתי שמתבקש וזועק לשמיים, והרי ברור לכל בר בי רב, שמדובר בפוליטיקה נטו, וביתר שאת בשל העובדה, שהמגזר הערבי מוחרג מהויכוח הציבורי, ולא מנותב לחיל רפואה ו/או קטיף תפוזים...

סולברג בהחלטותיו החצופות והשערורייתיות, והזדוניות, והציניות, יורק בפרצוף של כולנו, ושם ללעג את המורכבות הסוציולוגית של החברה הישראלית.

סולברג שבא מאזור החיוג של סמוטריץ' כופר בהנחת היסוד הכי טבעית שמאפיינת חברה בריאה ו... "דמוקרטית" חחחחחחה. 

כי הפתרון לסוגית הגיוס צריך להגיע בדרך של הדברות, והסכמות פוליטיות, ובתהליך הדרגתי, ולא דרך התנגשות חזיתית של מערכת החוק בקיר בטון חברתי.

אם סמוטריץ' אכן ימצא את עצמו בסוף יום הבחירות מחוץ לכנסת, כפי שצופים רבים וטובים, את החשבון הוא ידע לאן לשלוח. 

אתה ורועישםטוב יכולים להתחרות על תואר האובססיבי שלהסטורי
הפורם' הוא עם האובססיה שתולה כל דבר בביבי ואתה עושה אותו דבר לסמוטריץ'.

איך לכל הרוחות הגעת לזה?! אין מי שנלחם בהתערבות של בג"ץ בכל תחום כמו סמוטריץ' ומפלגתו.

תזכיר לי מתי סמוטריץ' ביקר את ההחלטות השערורייתיותאיתן גיל

של בג"ץ בסוגית הגיוס.

אשמח למראה מקום.

גיניתי את ההתקפה על הבית של סולברג, ואמשיך לגנות, ועדיין חייבים לתהות מדוע התקפת הפורעים כוונה אל ביתו בדווקא.

האם הוא זוהה כמשת"ף קטן ששם לו למטרה לדוג במים עכורים, ולרקוד מה יפית בכל החתונות הפוליטיות.

האם מדובר בפוגרום פלילי נטו, או שמא, או בעיקר, אירוע סוציולוגי שולט בכיפה, תרתי משמע.

תשובה לא נקבל, ובכל זאת:

גם היום עדיין לא מאוחר לסמוטריץ' לצאת אל הציבור, ולהבהיר ולעדכן את עמדותיו המסוכנות.

סמוטריץ' ביקר את בג"ץ, שנים, כשהחרדים הגנו עליוהסטורי
אם דרעי ושות' לא היו עוצרים את הרפורמה - בג"ץ לא היה רלוונטי לסוגיה.

האובססיביות שלך לסמוטריץ', בהחלט צריכה אבחון.

טען בחיטיןאיתן גיל

תן לי את החצי לירה שלך על סולברג.

למה התנפלו החרדים עליו בדווקא, ולא על שופט אחר.

תדייק, לא 'ה-חרדים'הסטורי
כמה עשרות סיקריקים או דומיהם מקצה סניף בית שמש של מאה שערים. כל החרדים שאני מכיר אישית (ויש לא מעט כאלו) - לא השתתפו ולא ישתתפו בהתפרעות כזאת.

אני לא יודע למה דווקא, אם זה היה דווקא ולא סתם שלשם הכי נח להם להגיע. לא התייחסתי לסולברג.

כל מה שהתייחסתי אליו, זה שהאובססיה שלך לדחוף את סמוטריץ' לנושא - זהה לאובססיה של ניק אחר כאן בפורום שדוחף את נתניהו לכל דבר.

כמה חרדים תומכים בחסימות הכבישים?קעלעברימבאר
אם הוא יבקר הוא יאבד קולות לבנט.קעלעברימבאר

זה מה שאתה רוצה, ממשלת 61 של בנט-לפיד?

עזוב, הוא אובססיבי לסמוטריץ'הסטורי
עד כדי לשים תמונה של סמוטריץ' בפרופיל של עצמו. אין מה להקשות קושיות הגיוניות על אובססיה.
פסוק מפורש בספר משליאיתן גיל

כי את אשר יאהב... יוכיח.

אתה יכול להאמין לי שאני אוהב אותו...

אמת, פעם האיש הזה היה שפוי, ועכשו התחרפןאיתן גילאחרונה

פעם הוא לבדו היה שווה 10 מנדטים, והיום הוא מתחרה בפייגלין

דווקא מסכים לגמרי עם הדבריםקורא נלהב לשעבר

וזה לא האובססיביות הרגילה שצצה מידי פעם שגם מאחוריה עומד חשש תהומי מרסיסי מפלגות שיפילו את גוש הימין...

כי הציונות הדתית, כמגזר, בגלל שמאד בוער בה הגיוס לצבא ועוד יותר בשנתיים וחצי האחרונות שאנשים קורסים תחת סבבי מילואים לא נגמרים, אז מסערת הלב מתקשים לראות את המורכבות והפיתרון המדורג ודורשים הכל ומיד גם עם זה לא ריאלי ואפילו לא באמת ישים מבחינת הצבא.

וגם אם הצ"ד לא יפילו את הממשלה בידיים הם לא מתאמצים לבוא לקראת החרדים, אפילו לא בתמיכה בחוקים או הצהרת תמיכה בעלמא.. והחרדים מצידם מתקשים לעשות את הצעד הנכון ובינתיים קורסים כלכלית וקרובים לצעדים דרמטיים שהם יקראו להם להציל את יבנה וחכמיה..

צריך לבוא לראות מה החרדים כן יכולים להסכים, שגם אנחנו נוכל להסכים כמובן,  ובתמיכתם להעביר חוק גיוס על האף של בג"ץ ירצו או לא.

אסור לאבד את הברית עם אחינו החרדים בגלל סערת לב ותרגילים שקופים של בג"ץ

לא לגמרי הבנתי אם אתה מדבר על הציבור או על המפלגההסטורי

אבל המפלגה, באה הרבה מאוד לקראת החרדים בסוגיות רבות מאוד והתאמצה מאוד שלא לשבור את הברית הקואליציונית,  למרו ששילמה על כך מחיר אלקטורלי יקר מאוד בקרב מצביעה שלה, שגם מלווים את הבנים, הבעלים, האחים שוב ושוב לחזית (או להר הרצל...) וגם חוטפים מהציבור החרדי לא רק עמידה מנגד, אלא גם כתף קרה ודיבורים מבזים של המנהיגות הרוחנית והפוליטית.

נ.ב.

אם החרדים היו עושים את חלקם בשותפות הקואליציונית ומשתתפים בצורה פעילה בהעברת הרפרמה המשפטית ולא נעים על הספקטרום שבין תמיכה אדישה (ג') לבין מאמצים לתקוע אותה (דרעי ובמיוחד משה ארבל) - רוב הסיבוכים הנוכחיים היו נחסכים מהם. עכשיו נזכרו לבכות על קואליציוניות?

שוב, כולם יכולים וראוי היה להתנהל אחרת. אבלקורא נלהב לשעבר

כדאי שיהיה מבוגר אחראי ולא כל אחד יגיד 'אבל השני...'

צדקת עם מתי התכוונתי למגזר ומתי למפלגה

זה היה רק הנ.ב. העיקר הוא מה שנכתב קודםהסטורי
ולגופו של אירוע, כמו שאמרוקורא נלהב לשעבר

מי שמאפשרת לפורעים 'לפרוץ לבלפור' להקיף בהמון זועם מספרה ששרה נתניהו הגיע לשם לא עלינו. שלא תתפלא.

ומי שמזדעזע רק ממקרים מאד מסויימים שירשה לי לא להתרגש מצביעותו.

והנשיא הרצוג שמרגיש שהמצב לפני פיצוץ רק כשזה בצד אחד של המפה מוזמן לשתות כוס מים

השאלה אם ההחלטותקעלעברימבאר

השמאלניות של סולברג לא נבעו מרצון להשתחל לבית המשפט העליון בלי שיסירו אותו, כדי שבעתיד יוכל לפסוק פסיקות ימניות. מה שנקרא פוליטיקה בלעז

הנקודה אינה החלטות 'שמאלניות' אלא התערבות משפטיתהסטורי
לא לגיטימית בעניינים שבסמכות נציגי העם.
בית המשפט לא אמור להתערב בחוקי הכנסת ובהחלטות העםאיתן גיל

יש שופטים בירושלים- אמר מנחם בגין, כדי לרומם ולפאר את שם ישראל בעיני העולם.

אבל מאז ועד היום במקום שבית המשפט יאדיר את עצמו בהחלטות מרהיבות עיניים, הוא קידש את הבינוניות, ואת האינטרנטיות, ועוד לא הגענו לתחתית.

סולברג כמשל, רוצה להיות בעת ובעונה אחת גם ימני וגם שמאלי, וגם מתנחל וגם קפלניסט, וגם דתי וגם אתאיסט, ובצדק הוא חוטף. אם המפגינים היו מתנזרים מאלימות, הייתי מצטרף אליהם.

הבחירות יהיו לכל המאוחר בעוד 20 שבועות, ונכון לעכשו בכל הקשור לתיקון מערכת המשפט שמענו רק קשקשת ועוד קשקשת... ושום כלום על מה שצריך לעשות באמת.

אני מזהה ששוב אנחנו הולכים לפספס את העיקר.

זה בגץ באופן כללי.קעלעברימבאר

השאלה אם סולברג לא היה זורם אם בגץ לא היו מדיחים אותו. אולי עשה מעשה חושי הארכי?

אי אפשר שלא להסכים עם הרב אילעאי עופרן, שכתב:פ.א.

הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.

החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.

האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.

כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.

אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.

כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?

הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.

המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.

לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.

בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.

משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.

והקרדיט לגלי ביהרב:קעלעברימבאר

שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"

אילעאי עופרן... נו נו.. לא מפיו אנו חייםנקדימון

אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי. 

אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.

אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.

טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.

אפשר קצת ללמד זכות,קעלעברימבאר

שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)

הבליםנקדימון

אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.

אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!

לא דיברתי דווקא על הרב עופרן,קעלעברימבאר

אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.

אין לי שום זכות ללמד על הצבועים ועל מי שדומה להםנקדימון
"החברה האלימה ביותר בישראל". הוא צריך לשטוף את הפה באקונומיקה, ומוטב פעמיים.
נו לא דיברתי עליו. דיברתי על ההדהודקעלעברימבאר

של זה אצל הליברלים

אני דווקא ראיתי 'גושניקים' שממתנים את האירועהסטורי

הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.

הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר  הפשעים שנעשו בקפלן:

ההפגנות של החרדים הן פשע - אך הם לא הפושעים הראשונים

לא דיברתי על רבנים גושניקיםקעלעברימבאר
רבים וטובים חיים ברוח ובהשקפה זו של הרב עופרן,פ.א.
הרב של קיבוץ יבנה

הרב חיים נבון סובר ההפך ממנוקעלעברימבאר

כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן

נכוןמשה
לא יודע כמה רבים וכמה טוביםנקדימון

חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...

אם כבר אי אפשר להסכים עם הדברים...קורא נלהב לשעבר

איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?

יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.

יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.

ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.

כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות

אפשר שלא להסכיםזיויקאחרונה
הוא לא כתב את זה על החברים שלו בשמאל
לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

פייגלין מחרטט בכל מקום.איתן גיל

בערוץ 7 הוא לוקח קולות משמאל ומעביר לימין, ובגבעתיים הוא לוקח קולות מימין ומעביר לשמאל. 

ובתכלס הוא בכלל לא לוקח קולות 😂שלג דאשתקדאחרונה
וואי, סבתא שלו חזרה לחיים שגוש הימין מעניין פתאום?הסטורי
לגבי פייגלין ודומיואיתן גיל

לפי הכהן הגדול פילבר, ששה מנדטים שורפים רסיסי מפלגות הימין, ושלושה מהם יעברו לשמאל בסופו של יום.

ואני תוהה, ברצינות, מדוע כל אותם רסיסי מפלגות לא ירוצו ברשימה אחת עם הסכמי רוטציה ביניהם.

נראה לי שכולם יסכימו חוץ מפייגלין שבטוח מעכשו שהוא ראש הממשלה הבא 

סמוטריץ ובן גביר צריכים להתאחדקעלעברימבאר

אין מכנה משותף בין פייגלין לסמוטריץ

פייגלין לא יעבור וישרוף שני מנדטיםאיתן גיל

ואם יעבור- ישרוף 4 מנדטים.

באסיפות הבחירות שלו הוא מבטיח שלא יתפשר על פחות ממשרד האוצר.

זאת אומרת, שישאר בחוץ, או שנלך לסיבוב נוסף.

מסקנה: אסור להצביע לפייגלין, כי במקרה הטוב נגרר לסיבוב נוסף, ובמקרה הפחות טוב- קפלן ירכיב את הממשלה הבאה.    

אשמח לדעת המומחים כאן על חוק הגיוס שפייגלין מציעמתוך סקרנות

מעניין אותי מה דעתכם על התכנית של "מרן" משה פייגלין? ישימה? ריאלית?
כאן הוא מסביר אותה בפרוטרוט

מצ"ב גם תקציר ai שהועלה לרוטר:

החלילן מהמליןאיתן גיל

עוד חרטטן בשקל ועשרים, שמוכר לוקשים להמונים ומצליח בסופו של יום לשרוף שנים וחצי מנדטים לימין.

תגידו, מי מממן את החרטטן הזה, וממה הוא מתפרנס ביום יום.

איפה הנהגת הציונות הדתית שתקרא לכל המשוגעים ותומכיהם די בכל אתר ואתר, לרדת מהעץ ומהגג.

תודה על הטיעון המנומק והמשכנעמתוך סקרנות

תקרא למנהיגיך להוריד את אחוז החסימה (אן לפחות לאפשר הסכמי עודפים גם מצד מפלגה שלא עוברת).

2.5 מנדטים (בערך מה שגם סמוטריץ' כנראה יקבל), אלו לפחות 100 אלף איש שזכאים לדעה משלהם.

בגלל כמה משוגעים שרוצים להיות בכנסתאיתן גיל

לא נוריד את אחוז החסימה.

לחילופין אני מציע לבטל את אחוז החסימה ולאפשר לכל אזרל סמדינת ישראל מבן חודש ומעלה להיות חבר כנסת.

במדינה דמוקרטית כל אדם זכאי לדעהמתוך סקרנות
המצב הקיים משרת רק את אנשי הקונספציה החוששים משינוי.
באתונה ערש הדמוקרטיה כך היה - לא מגיל חודשהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ח בסיוון תשפ"ו 0:38

אלא כל אדם בוגר.

במציאות של מליונים אי אפשר להתנהל כך (למרות שעל נושאים מהותיים ראוי שיהיה משאל עם) ולכן בוחרים נציגים במספר מוגבל וממילא 'תג המחיר' ההכרחי הוא שמינימום לקבל נציג, זה לקבל תמיכה של 1\x, כש -x זה מספר חברי הפרלמנט.

נ.ב.

לא שאני בעד פייגלין, אבל זה לא קשור לוויכוח הספציפי.

אני נגד פייגליןאיתן גיל

האיש הזה יודע שאין התכנות מעשית שיעבור את אחוז החסימה.

הדעת נותנת איפוא שכל כוונתו היא אך ורק לשרוף קולות לימין.

ומי משלם לו בעד שריולות פת הקולות?

הדעת נותנת שלא מישהו שמזוהה עם הימין.

לו ישמעו בקולי, החוק חייב להגן על המצביעים מפני שרלתנים ושרלטנים. כל רשימה חדשה שתוגש לועדת הבחירות המרכזית תחוייב בהפקדה בסך 2 מיליון ש"ח, שתחולט לטובת המדינה כל אימת שהרשימה לא קיבלה לפחות 2.5 אחוזים מכלל הקולות הכשרים.

מה ההבדל בין פייגלין לסמוטריץ' שגם בסכנה ולבן גבירמתוך סקרנות

בן גביר כמה פעמים לא עבר עד שנכנס, פייגלין בפעם שעברה קיבל כמעט כמו בנט.

סמוטריץ' גם באזור הסכנה.

פייגלין השקיע רבות בקמפיין לחבר את כל הגוש שמימין לליכוד ולא נענה.

אין שום זכות לבוא בטענות למי שרוצה שינוי, ויציאה מהקונספציה, ואם לא עכשיו אימתי.

הפתרון האמתי- הוא כמובן הורדת אחוז החסימה, או לפחות הסכמי עודפים שמפלגה שלא עברה- תוכל להעביר את קולותיה למפלגה אחרת שתבחר.

בפעם הראשונה שבן גביר נכנס לכנסתאיתן גיל

היה על גבו של סמוטריץ'.

יתכבד פייגלין לרוץ לכנסת ברשימת בן גביר או סמוטריץ', ולהשיג מקום ריאלי.

כי לא מורידים אחוז חסימה בשביל אדם אחד, ובפרט שאותו אדם כבר היה חבר כנסת, ולא מן המצטיינים שבהם בלשון המעטה.

שוב, הוא הציע להם חיבור ולא נענהמתוך סקרנות

אתה לא יכול למנוע בכוח כל מי שרוצה לשנות.

הורדת אחוז החסימה היא לא "בשביל אדם אחד", ראשית -מדובר בלפחות 100 אלף מצביעים כאמור.

בנוסף, זה בשביל הדמוקרטיה ושאפשר יהיה להציע רעיונות מקוריים לרענון ושינוי הקונספציה.

בנוסף, אתה ממשיך להתעלם מכך שגם סמוטריץ' באזור הסכנה לא פחות מפייגלין(מה שגם מראה את האבסורדיות של אחוז החסימה), אז מציע שסמוטריץ' לא יתמודד הפעם כדי "לא לשרוף קולות", או שיתכבד וירוץ עם פייגלין.

בצדק.המחאהאיתן גיל

20 אלף תומכים נשארו לו. מחציתם ילדים חסרי זכות הצבעה.

לא תמצא אדם אחד עם יושרה פוליטית שירצה להיות איתו באותה רשימה ובצדק הוא נדחה

חצי הכוס המלאה היא ששריפת הקולות שלו תהיה על חשבון הנוכל.

אין לי מושג איך הגעת למספרים האלומתוך סקרנות

יש לו בייס יציב של לפחות 70/80 אלף, בן ארי אני מבין שהוא מבחינתך ללא יושרה פוליטית.

לא יודע מה אתה רוצהאיתן גיל

עקב הגידול הצפוי הפעם במספר המצביעים ובאחוז ההצבעה ידרשו 170 אלף קולות כשרים כדי להכניס רשימה לכנסת. גם אם יורידו את החסימה ל- 1.6, לא יהיה, ידרשו 85 אלף קולות, כאשר לשיטתך הוא יכול לגייס 70- 80 אלף בלבד.

ולכן, אם אתה חבר אמיתי שלו, קח אותו הצידה, ותסביר לו את החשבון הפשוט .

אמרת שלדעתך אפשר לבטל בשניה את התמיכה שלומתוך סקרנות

ולזלזל במצביעיו, במקום להציע לחבר'ה אחרים להתחבר אתו כדי למנוע שריפת קולות.

לא מן הנמנע בכלל שהוא יקבל הרבה קולות וגם יצבור מומנטום, אמרתי רק שיש לו בייס של *לפחות* 80 אלף קולות.

תיהנו לכם אנשי האתמול מהמשך הקונספציה והמשך מניעת כל שינוי ומקוריות בכוח.

סמוטריץ יעבור. נקודההסטורי
זה לא מפלגה שיש לה ציבור,אלא ציבור גדול מאוד שיש לו מפלגה. ברגע האמת, מספיק אנשים זוכרים שלא אביחי בוארון ולא עמית הלוי ולא מתן כהנא או חילי טרופר יהיו הכתובת של ראש האולפנה של הבת - אלא מפלגת הציונות הדתית.

בן גביר באמת היה לא בסדר בפעמים שהתמודד לבד. כיום הוא יעבור.

זו לא שאלה של זכויות. יש בחירה חופשית, זכותו המלאה להזיק לעם ישראל בשביל ההזיות שלו ועדיין פשע לעשות זאת. אין שום סיבה לחשוב שהוא יעבור, ואין שום סיבה לחשוב שלו יצוייר שיעבור, הוא יצליח במשהו מהתכניות המנותקות שלו.

בסבב עם רפי פרץ היו קרובים מאוד לאחוז החסימהמתוך סקרנות

מלמעלה, פייגלין היה קרוב מאוד מלמטה ב-2019, לא רואה הבדל מהותי , מעבר לכך שאחרי ה7/10 הרבה בציבור מתפכחים מהתיוג של פייגלין ורעיונותיו כ"קיצוניים" ו"הזויים".

גם אני הקטן, אזכיר את חטאי, שגם בעבר כשתמכתי בו, ספציפית התכנית שלו לעזה הייתה נשמעת לי קיצונית מדי, ודווקא היא במיינסטרים כיום.

זה ממש לא הסבב הקודםהסטורי

מאז לסמוטריץ' יש הרבה מאוד קבלות על עשיה

ולפייגלין הרבה מאוד רוח ואפס עשיה. אלו שהצביעו אז לפייגלין, הצביעו משלל סיבות שלא רלוונטיות היום.

אבל כל זה לא משנה - כאז, כן היום - המפלגה של הציבור הציוני דתי, תעבור. מפלגה של פופוליסטים, שמתלהבים מרעיונות יפים, בלי שום התחשבות ביכולת הישום במציאות - לא תעבור.

הבדל של 40 אלף קולותמתוך סקרנות

צריך להיןת נביא כדי לצאת בסיסמאות על דברים שתלויים בתזמונים "על הקשקש".

אתה מתעקש לא להביןהסטורי
לא חושב שיש טעם להמשיך להסביר
עכשיו השתכנעתי באמתמתוך סקרנות
תודה
רק פייגליןאיתן גיל
הוא היחיד שהציע (בסיבוב הקודם) לבטל ברית מילה.
מצחיק מאודמתוך סקרנות

נכון, היה לו חבר ברשימה שלדעתו האישית ברית מילה היא לא להיט, לא בטוח שהחיבור היה טוב.

אבל הרעיון של המפלגה זה "בית חב"ד פוליטי", שמקבלים את כולם תחת דגל הזהות היהודית, אבל לא מנסים להתערב להם בחייהם מתוך הבנה שזה לא תפקיד המדינה.

להבנתי זה מדהים ל-2 הכיוונים (גם להפחית את הרגשת האנטי שיש להרבה חילונים בישראל מסיבה מוצדקת או שלא, וגם להפחית את הפחדים שיש להרבה חרדים מהתערות בישראליות מסיבה מוצדקת או שלא).

גילוי נאות - החזון החברתי הזה הוא מה שמשך אותי מלכתחילה למקום, וזאת אכן המפלגה היחידה שאני מכיר שמאחדת חילונים קיצוניים עד נטורי קרתא ואנשים ממאה שערים.

ממש מעליב הדימוי לבית חב"דהסטורי
בבית חב"ד מארחים את כולם, אבל ברור מאוד מי קובע את סדר היום. פייגלין ניסה לעבוד על הציבור האמוני, שהמטרה היתה ונשארה החזון האמוני והדרך למקדש ועל הצד החילוני - שהוא עם חזון החירות הרפובליקני.

היו פתאים משני הצדדים שקנו את הפרדוקס והיו רבים וטובים - שלא.

הוא שואב את חזון החירות שלו מתוך היהדותמתוך סקרנות

במקום לשאול מתי יהיה לנו את "חאביר מיילי הישראלי", כדאי לשים לב שיש לנו אחד כזה.

גם הנצרות שאבה מהיהדותהסטורי
במחילה, הוא מעולם לא ישב ושקד על תלמודו יומם ולילה בקביעות, במשך תקופה ממושכת ומשמעותית בחייו. מעולם לא קרא ושנה ושימש תלמידי חכמים בצורה משמעותית. מעולם לא ביסס משנה תורנית מסודרת ומתוכה בנה את השקפתו הפוליטית.

להפך, הוא לקח את התפיסה הרפובליקנית מארצות הברית - תפיסה שאכן שאבה יסודות מסויימים מהיהדות, בעיקר דרך התרגום וההשלכה הנוצרית-פרוטסטנטית של 'האבות המייסדים' של ארה"ב והלביש עליה כמה ציטוטים ממקורות כמו הרמב"ם, בצורה שמשכנעת את מי שלא מכיר את הדברים בהקשרם ומשמעותם האמיתיים.

הוא לא חבייר, הוא חיקוי של בנט, ואפילו עלה על רבואיתן גיל

הלשון החלקלה שלו אינה מאכזבת, ומפעם לפעם הוא מצליח להפיל ברשתו כמה עשרות אלפי מצביעים נאיביים.

כל אחד מאיתנו, אם ימכור לוקשים ושקרים לציבור ימצא את עצמו מהר מאוד בחדרי החקירות של המשטרה, חוץ מהאיש הזה כמובן.

כן, הוא בושה, כל שומר נפשו ירחק ממנו.

30 קנה לא זז מהקו שלומתוך סקרנות
ולזה אתה קורא חיקוי של בנט 🤦
אין לו שום קו, ולא עמוד שדרהאיתן גילאחרונה

אופורטוניסט בכל רמ"ח איבריו.

שועל קטן מחבל בכרמים.

חחח ואחרי זה הוא מדבר על מודל בזבזני חחחחחחחחחחחהסטורי
אחת הטענות, של מתנגדי שירות החובה כמו פייגלין, על מודל צבא העם - היא שהוא בזבזני. העובדה שהמדינה מחייבת את כולם להתגייס - גורמת להרבה בזבוז על חיילים שלא באמת מועילים.

לגייס את כולם 'כדי להגן על ביתם' - זה מודל סופר בזבזני. אולי בישובי ספר, יש בזה טעם. אם כי גם בעוטף עזה הוכח לחלוטין שבישובים בהם היתה כיתת כוננות מאומנת באמת ושדאגה להחזיק את הנשק זמין - כמעט שלא היו נפגעים. כך שאפילו בישובי ספר, לא באמת צריך לכולם, רק להחזיק כיתות כוננות מאומנות ומצוידות.

בערים הגדולות זה פשוט מוגוחך. התוצאה היחידה של מהלך כמו שהוא מציע תהיה דו"צים מטורפים, כשמאות אלפי בעלי נשקים בגוש דן לדוגמא, שאינם מאומנים כראוי ולא מתורגלים בעבודה קרבית עם אלפי שכניהם ברחובות הסמוכים - יתחילו לירות תוך כדי אירוע שאף אחד לא מנהל אותו ולא באמת מסוגל לנהל אותו.

מעבר לזה, כיום נשארים בקבע, האידיאליסטים. הצורך להחזיק בתנאי קבע מספיק משכנעים, את עשרות האלפים שכיום לא נשארים, שיהיה צריך בשביל להחזיק את הקווים והפעילות הקיימת ובשביל שיהיו עתודות מילואים מספיקות למלחמה בכמה חזיתות - יעלה למדינה הרבה הרבה יותר ממה שעולה צבא החובה היום.

לא בטוח שאתה צודק לגבי הבזבוזמתוך סקרנות

כי סדר הגודל השוטף יהיה עם הרבה פחות חיילים.

ואלו שכן יישארו, יוכלו להתמקצע כמו שצריך.

הבזבוז הוא קודם כל בהכשרת 2 מליון חיילי הגמ"רהסטורי
במרחב גוש דן. אין שום צורך ושום תועלת בהם, מה גם שהם יחסרו בשאר יחידות צה"ל הלוחמות והעורפיות.
הוא מדבר על בחורי הישיבות בעיקרמתוך סקרנות

יזיק אם הם יהיו חיילי הגמ"ר (לא שאני יודע מה זה ראשי התיבות האלו🙂) במקום מי שהיום כזה?...

הןא די מפצח את הפסיכולןגיה החרדית שכיום לא מזדהה עם ה"מדינה", ומציע לחבר'ה לא "להשתלב" באיזה כןר היתוך, רק להשתתף בהגנה על הבית שלך ןעל עירך.

ואם חלילה תהיה מלחמה ויצטרכו אותם הם יתגייסו.

אז כדאי להבין על מה מדברים, לפני שמנסים לשווקהסטורי

תוכניות מנותקות מהמציאות.

1. 'הגמ"ר' זה "הגנה מרחבית" - כוחות כוננות מקומיים שממצאים בישובים שעל הגבול או באיזורים עוינים. במצב רגיל הם 'כיתות כוננות' אזרחיות, שמתאמנות למקרה של אירוע. בזמן חירום (כמו בשלוש שנים האחרונות) הם מגוייסים בישוב/אזור מגוריהם.

2. הוא לא מדבר על בחורי ישיבה, הוא מדבר על כולם.

3. אין שום צורך ושום תועלת בעשרות אלפי מחזיקי נשק בתוך בני ברק, אם הם מיועדים רק להגנה על המקום באירועי חירום. 

הבנתי את הרעיון, גם בלי להכיר את כל הפרטיםמתוך סקרנות

. הוא מדבר על המרכיב של גיוס חובה, הטיעון העיקרי שהתעורר כיום כנגד החרדים הוא ש"במלחמה התגלה שחייבים כוח אדם".

אז הוא בעד להכשיר את החרדים בשוטף להיות עם נשק ולהיות מוכנים להגן על משפחתם וישובם כשצריך, ואם חלילה תהיה מלחמה הם יתגייסו כמו כולם.

אין לך מושג כמה הגישה שלו יכולה לעזור לחרדים פחות להתבצר, רק בשביל זה כדאי למי שחולם על גיוס חרדים, לתמוך בזה.

הם לא 'יתגייסו כמו כולם'הסטורי
כי מי שלא עבר הכשרה קרבית מספקת (וחודש זה ממש לא מספיק) - לא יוכל לתמרן בעזה ולבנון.

לעומת זאת, ההכשרה שהוא כן מדבר עליה, כדי להיות כח הגנה מקומי - רלוונטית בישובי גבול וחסרת משמעות לעשרות אלפים בבני ברק.

מיכאל ראביליו נבחר למבקר המדינהאיתן גיל

יאיר לפיד הודיע שיערער על המינוי.

היועצת, אמא של גנב האפוד, עודנה שותקת.

האם בג"ץ ידחה את העתירה העתידית על הסף? 

בגצ לא צריך לדחותשלג דאשתקד
מה אכפת לו מי הנתינים שלו. הרי תכלס הוא קןשר ומתיר להם את הידיים בדיוק לפי רצונו.
מסתברדוסיתת

שיש יועצת משפטית לכנסת

וכנראה שאחרי החוות דעת שלה

כבר לא יפסלו את המינוי

אכן נראה שקפלן השלים עם המינויאיתן גיל
ממש לא בטוחברגועאחרונה
אבל האמת שממש לא משנה מי יהיה המבקר, גם ככה אין לו שום משמעות, הוא רק מוציא דוחות מידי פעם
המסקנה ההגיונית היחידה: ההתנתקות הובילה לאסון 7/10hamedinai
כיום כבר ברור לכולם שההתנתקות הייתה טעות נוראית. למעשה, הכתובת הייתה על הקיר כמעט מיד לאחר הביצוע – עם חטיפת גלעד שליט והפיכת עוטף עזה וישובי הדרום למטרות קבועות לירי רקטות בלתי פוסק.

​אך גם מי שסירבו להכיר במציאות אז, נאלצו להתפכח בעקבות אירועי השביעי באוקטובר. הטבח הנורא הוכיח סופית שההתנתקות היא שסללה את הדרך לאסון. כיום, אין למצדדי התוכנית מרחב תמרון לוגי: הם מחויבים להודות בטעות, אלא אם כן יבחרו לאמץ תיאוריית קונספירציה מופרכת. הרי כדי לטעון שההתנתקות אינה הגורם, הם יצטרכו להניח שלמחבלים לא הייתה שום דרך לפרוץ את הגדר ללא סיוע מכוון מבפנים – כלומר, שגורמים בצבא עצמו העלימו עין בכוונה ונתנו "אור ירוק" לטבח כדי להפיל את הממשלה. מובן שאם מישהו מסוגל להאמין בתרחיש בגידה חמור שכזה, המשמעות היא עונשי מאסר עולם ומעלה למעורבים. לכן, המסקנה ההגיונית היחידה שנותרה היא אחת: ההתנתקות הייתה ונשארה שורש האסון.

אין קשר ביניהםאיתן גיל

ההתנתקות הובילה לחסימת כבישים של פייגלין.

ואילו אסון 7/10 קרה בגלל נסיעת חליווה לאילת ובגלל שכל צמרת הצבא והבטחון המשיכה לישון.

אם מה שכל הצמרת הצבאית המשיכו לישון זה מצב רגילhamedinai

אם כן כל זה בגלל ההתנתקות.

ואם זה לא מצב רגיל,  צריך להעמיד אותם לדין על בגידה, או על גרימת מוות ברשלנות. 

להעמיד לדין על בגידהאיתן גילאחרונה
הדאגה שלך לזעם של המחבל טיבי ימ"שהסטורי
יועצו האישי של רב המרצחים ערפאת ימ"ש, מעלה תהיה בצד של מי אתה...
גזל זה גזל! ואל תפרש מעבר לכך.מגלגל עניים שכמותך.סיעתא דשמייא1
גלגול העינים הוא שלךהסטורי
מדובר על כנס של טרור. לפי חוקי הבחירות, טיבי היה אמור להפסל. הבג"ץ שעובד אצל האויב מאשר אותו. הכנס המדובר, לולי התערבות המשפטנים, היה נמנע ע"י השב"כ.

לקחת להם את הכיבוד, זה מינימום של מלחמה באויב.

איזה כבוד. קידוש השם ושמירה על הכבוד הלאומי.נקדימון

כנס של מחבלים מקבל כאפה. ככה צריך.

הם ותומכיהם מוזמנים לדלג למוקטעה כדי להמשיך בדיוני האס.אס שלהם.

חחח איזה גבררקאני
זה גסות רוח לקחת אוכל לא שלך…סיעתא דשמייא1

… לא בכדי האיש יודע שקהל בוחריו או מעריציו הם מן הסוג שיאהב מעשה כזה. לא פלא שגם האשה עם הקונסטרוקציה על הראש השתתפה בחגיגה.

בושה למי שחושב שאלה הם מנהיגיו.

זה גסות רוח להשתמש בביטויים פוגענייםהסטורי
כלפי לבוש של בני אדם ובכלל לכנות אדם לפי פריט לבוש שלו.

החלטת כבר אם אתה בצד של עם ישראל או בצד של האויב?!

גסות רוחרקאני

גם לקרוא לכיסוי ראש של אישה בצורה משפילה

יש כל מיני סוגים של גסויות

אני מעדיפה את אלה שמשפילות את האויב ולא את הסוג השני

ממני אישה עם קונסטרוקציה על הראש

זכותי להביע דעה לגבי קונסטרוקציות….סיעתא דשמייא1

… אני גדלתי בחברה צנועה שבה אימי וחברותיה הלכו עם מטפחת וזה היה מאוד יפה. כל אשה יכולה ללכת איך שבא לה. פאה, כובע, מטפחת או קונסטרוקציה.

אני בעד מטפחת.

זכותך להיות גס רוח ובמקום להשתמש בשם האמיתיהסטורי

של אשה יראת שמיים וצנועה (שגם נפגעה בגופה ואיבדה את בעלה בטרור שחברך טיבי מימן ועודד) - ללעוג לה על הבחירה מה ללבוש

(אגב, לי אין מושג, אני מאוד משתדל לא להסתכל גם בתמונות ולא לשים לב מה נשים לובשות),

אבל לעשות את זה תוך כדי ביקורת על גסות רוח - זה חוסר מודעות בוטה.

ידידי האשה הזאת מקפידה…סיעתא דשמייא1
… להיות בתמונה. קשה להתעלם ממנה. בכל מצב עכשיו אני יודע איך לענות לבוש כזה בצורה מכובדת.
מה הקשר?! תתייחס לגופם של דבריםהסטוריאחרונה

ואל תכנה כינויים מעליבים לפי בחירת סגנון הלבוש. כמה גס רוח אפשר להיות?!

נ.ב.

הוכחת סופית, למי שלא הבין עד רגע זה - אתה בצד של המחבלים ולא בצד של אלו שנפגעו מהמחבלים. 

קונסטרוקציהרקאני

זה לא מילה נרדפת למטפחת

גם לא למטפחת בקשירה גבוהה

כשמשתמשים במילה הזו זה מגיע מתוך זלזול ולא שום דבר אחר

היום למדתי שקוראים לזה בינטד. זכותי…סיעתא דשמייא1
… להביע את דעותי על זה. וכמו שאמרתי מטפחת זה יותר צנוע.
אההמרקאני

לעניות דעתי סון הר מלך לובשת מטפחת

האוכל של הכנסתנקדימון
זה של ואטורי כמו שזה של טיבי, ואפילו יותר כי טיבי הוא מחבל שהיה היועץ האישי של רב הרוצחים עראפת, והוא רק במקרה נמצא בכנסת ישראל ולא בצינוק עם הנוחבות.
יפה מאוד!שלג דאשתקד

הבהרת שיש לך דעות על ביגטד של אישה (באיזה יקום נשמע לך נורמלי שגבר מביע דעות על בגדים של אישה?).

וגם יש לך מה לומר על שיקול דעת של אנשים במי להצביע.

תקשיב, אתה פאשיסט במהותך. טיפת כבוד לרצונות ובחירות של אנשים אין לך. חשבת להגר לצפון קוריאה?

מה הבעיה? ואם זה היה מחבלים בעזה?זיויק
לאיזה עוד שפל ביבי יוביל?רועישםטוב

בגלל ביבי ארצות הברית דיברה (הרבה) עם חמאס, ועכשיו גם עם הכיזבלה.

עכשיו גם 'ביבי' מחליט לטראמפ עם מי לדבר?הסטורי
מתי תתחיל לטעון שהוא גם קובע לקב"ה מתי ירד גשם??
אפשר שאלה?שלג דאשתקד
על סמך מה החלטת שזה בגלל ביבי?
פעם ראשונה שטראמפ אומר דבר והיפוכו*איתן גילאחרונה

* בניכוי 899 פעמים קודמות שאמר דבר והיפוכו.

אבל ביבי.

אולי יעניין אותך