יש לי משהו מעצבן להגיד, אבל אתם תתמודדו יראה מאהבה
לפי הסטטיסטיקה, 80% מהמחזיקים מכשיר לא מסונן (גברים בציונות הדתית) מדווחים שהם נכנסים לאתרים פורנוגרפים בכוונה תחילה, כלומר - לא בטעות. |תת דיווח|
35% מהמחזיקות מכשיר לא מסונן (בציונות הדתית) מדווחות שהן נכנסות לאתרים פורנוגרפים בכוונה תחילה. |תת דיווח!|

לא נדבר על מי שלא נכנס בכוונה תחילה (בטעות) למרות שהאחוזים הרבה יותר גבוהים ומלחיצים (לפרוטוקול, 98% מדווחים שהם נכנסים לזה גם לא בכוונה תחילה), כי די בנתונים הנ"ל.

כלומר, גבר המחזיק בידו מכשיר לא מסונן הוא 80% בחזקת לא "כשר" ב"מזיד" ועוד 18% בחזקת נופלים בשוגג.

וכנ"ל נשים.

אני לא מפרסמת את הנתונים הללו בכדי ח"ו להתיר את החטא, אלא להפך, בכדי להראות את הנחיצות שבמסננים האמיתיים למינהם.

חז"ל כבר אמרו שאין אפוטרופוס לעריות, צריך להפסיק להתחכם מולם. הם ידעו מה שהם אומרים, והמציאות מוכיחה.
צריך להפסיק להשלות את עצמנו שיש סיכוי להיות עם מכשיר כזה לא מסונן ולא ליפול.
אין אפוטרופוס לעריות.
אין אפוטרופוס לעריות!!!

מה יותר חשוב מלבנות בית על בסיס של קדושה וטהרה?
מה יותר טוב מלשמר את האהבה התמימה, מלשדרג את האהבה במין, ולא לקדש את המין לבדו עד שיהיה חסר טעם וריח, משביעו רעב... רעב... רעב... והוא אף פעם לא שבע, כי הוא לא תענוג אמיתי כשהוא חסר טעם של אהבה.
מלהעצים את תענוגות החיים ע"י הקדושה והרוח.
מה יותר חשוב מלשמור על התמימות שלנו, ושל ילדינו?
מה יותר חשוב מלא לאבד את הרגש הישר והטבעי ולהירתע ממה שאסור, ממה שהוא נגד הטבע הבריא.

יש היום סינונים במחירי בדיחה, וגם אם זה היה יקר מאוד... "טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף".

אחרי הנתונים הנ" ל, הייתם מוכנים להתחתן עם מי שאין בידו\ה מכשיר מסונן?

מכל הלב...
איסור דאורייתא, ונשמרת מכל דבר רע שלא יהרהר ביום ויבוא לידילא יוכלו לכבות

טומא בלילה ופסקוהו הפוסקים.

אז אין לנו את אותה התורה, בתורה שלי זה איסור דאורייתאלא יוכלו לכבות

ותתמודד עם הטענות והמקורות.

ונשמרת מכל דבר רע על פסוק זה דורשים חז"ל איסור הרהורלא יוכלו לכבות

וכן נפסק בשו"ע.

חוץ מזה גם אם דרבנן, כל העובר על דברי חכמים חייב מיתהלא יוכלו לכבות

המקור שזה דאורייתא זה תוספות במסכת עבודה זרהחסדי הים
כ:

הגמרא שם דורשת: ת"ר 'ונשמרת מכל דבר רע'- שלא יהרהר אדם ביום ויבוא לידי טומאה בלילה".
תוספות שם כותב ד"ה 'שלא מהרהר אדם ביום'- " האי קרא דרשה גמורה היא ולא אסמכתא", והם מוכיחים את זה מגמרא בכתובות דף מו. .

[אני לא צדיק גדול, ואין לי סמטרפון מסונן, אבל רציתי רק להראות שהאיסור הוא דאורייתא, וחלילה להגיע לידי איסור זה.]
דרבנן חמור מדאורייתא!פרפר סגול

"לא תתורו"??זמן הגאולה

"אין אפוטרופוס.."

כמה סיפורים צריך לשמוע על משפחות שהתפרקו, אנשים שנהרסו מהדבר הזה?

חוץ מזה מהקלות שבה אתה מדבר על העניין יש לך בעיה קשהלא יוכלו לכבות

ואם אין לך את ההרגשה הבסיסית להבנה לקדושה או אתה כופר או רחוק מתורה ומצוות או

עם מדות מקולקלות. מזוויע לשמוע את מה שאתה אומר.

"ולא תותורו...והייתם קדושים לאלוקיכם"יראה מאהבה
כי אתה לא סומך על דברי חז"ל...יראה מאהבה
לא נעים לומר, אבל זאת בעיה של צדוקים.
זה נגזרת ישירה מדאורייתא יראה מאהבה
(איזו דרך אחרת אפשר להבין את זה?)
בסדר אתה בסדר... אל תוותר לעצמך
מה פתאום? צודק. תמיד היו התמודדויות. תמיד היו נופליםיראה מאהבה
אפילו בזמן הגמרא, במשנה, בזמן הנביאים, ואפילו בזמן האבות...
אבל תמיד צריך להלחם בזה.
הבעיה באינטרנט זו הקלות שמביאה לחטא...
גם אתה צדיק ואמן. הלוואי שיהיה יותר ממני...יראה מאהבה
מה פתאום!!תסיר חרפה מעיר
אם נפלת פעם אחת והצלחת להתגבר פעמיים ,יש לך שכר על פעמיים, אך גם עונש על הפעם שנכשלת!! זה לא מתקזז!!
בודאי שיש איסור, תתחילו ללמוד הלכהפרפר סגול

גם לאישה יש איסור הלכתי לראות אישה אחרת שלבושה שלא לפי גדרי ההלכה. !!

את ההלכה הזאת לא שמעתי. איפה זה רשום?אנונימית1111
אני שואלת באמת.
לא נכון.יזהר

אשרייך! הכי חשוב בעולםסוג'וק

אנשים לא מודעים עד כמה המכשירים האלו הורסים. בריאות, משפחה, זוגיות, נפש וכו

מומלץ מאוד לסגור אותו כמה שעות ביום. להשאיר בבית. להשאיר באוטו. להגמל

אשרייך צודקת. רק תישבי שאם 80 אחוז הודו באשמהלשם שבו ואחלמה
כמה עוד יש שמתכחשים לזה...
בהחלטהייתי מוכנה. ללא ספק.הלליש
מוסיפה-מי שרוצה יגיע לזה בעוד דרכים חוץ מאשר בסמארטפון.הלליש
בנוסף-תבחנו את אחוזי הבגידות בציבןר הדתי. האם בשל כך לא נסמוך על אף בחור?
אתמהה.
לחטוא כולם יכולים בכל דרךיראה מאהבה
מי שרוצה לחטוא יחטא, הסינון נועד לעזור למי שלא רוצה לחטוא ולא רוצה להעמיד את עצמו לידי ניסיון...
מי שלא רוצה לחטוא לא יחטא. מי שמכיר תפעול של סמרטפוןהלליש
מבין שזו חרטא מחורטטת ביותר.

משעשע שאנשים עוד מאמינים לזה..
חז"ל אמרו שאין אפוטרופוס... לא אני.יראה מאהבה
ואני דווקא מכירה תפעול של סמרטפון, ואני לא רוצה לחטוא אבל לא נעים להגיד, זה לא תמיד הולך כשאין סינון.
את מה זה לא צודקת. השאלה עד כמה החטא זמיןלשם שבו ואחלמה
וקל היא משמעותית מאודדדדד
אני יודע בוודאות ומכיר כאלה שהסינון הוא מה שעוצר אותם מלחטוא, ורק בעזרתו הם מצליחים
להתגבר.
אני גם יש לי סמארטפון עם סינון ואני לא יודע איך לעקוף אותו.
זה נכון..ד.

הם לא רוצים, אבל אם יקפוץ להם מול העיניים - יכשיל אותם.

אבל אם יצטרכו לעשות "מאמץ" קטן כדי להגיע לכך - הם לא יעשו אותו. שמחים ב"מעצור".

וזה כדברי הגמרא על מה שאמר למנשה לרב אשי, אם היה בדורותיהם שהיה "מרים את שולי בגדו" כדי שלא יפריעו לרוץ לע"ז.. ל"ע. והמהר"ל מסביר, שבמצב רגיל, אדם רוצה שיהיה משהו ש"יפריע" לו להגיע לחטא.

השאלה גם אם יש לך ראש טכני...אריק מהדרום
הטיעון הזה נכון אבל לא באמת מספיקעוגי פלצת
כמה שאפשר להתרחק מאיסור מתרחקים

אין ספק שכשאיסור פחות זמין אז גם יש פחות מזידים

ובעצם זה שעשינו השתדלות להתרחק מאיסור אז הקב"ה
רואה את מאמצינו ואת הממון שהשקענו

אם אין דרך ודאית להנצל מעישון זה לא פוטר אותנו ממאמץ כמובן
זה לא איסורה-מיוחד

אבל האם הייתם מוכנים להכיר מישהו\מישהי שצופים בכל מיני אתרי פורנו למיניהם? הייתם מסכימים לילדים שלכם לצפות?

מה לא איסור? די לחיות בסרט הזוי, ברור שזה איסורלשם שבו ואחלמה
לפחות לפי התורה...
אני מופתע שיש כאן כמה רפורמים (או סתם חיים בסרט)
לא בטוח שהבנת אותו. ח"ו רפורמים...יראה מאהבה
גם מה שהלליש אמרה, יכול להיות שזה בגלל שהיא באמת לא נופלת (מאמינה לה, כי יש דברים כאלה) אבל מספיק להכיר את האחוזים האחרים בשביל להבין את המצב.
רפורמים מי שמתכחש לתורה שבעל פה או מעדכן אותהלשם שבו ואחלמה
אומר שזה לא אסור. לא קשור להלליש הצדיקה
באמת לא הבנת אותי...ה-מיוחד

זה היה שיא הציניות.

אם אין איסור אז למה מפריע לאנשים שהילדים שלהם יצפו בזה? או הבן\בת זוג?

העניין הוא הרבה מעבר לאסור\מותר (גם אם זה "רק" איסור דרבנן זה עדיין חמור") כל אדם בר דעת צריך להבין דבר כזה.

עיין בגוגל "חוק פו"לשם שבו ואחלמה
מזלשאת מאמינה.. תראו רק לאיזה מצבזה מגיע-הלליש
מי שאין לו סינון צריך להאמין לו לזה שהוא לא חוטא.

אז אני מעדיפה לתת יותר אמון באנשים סביבי, ולהאמין שכל אדם שאני מכירה לא בקטע של להיכנס לאתרי פונוגרפיה. אםקרה ומישהו נכנס-זה היוצא מן הכלל אצלי. וזה לא משנה כמה אחוזים יהיו... אגב-זה קשור גם לשאלת האחריות והבחירה של האדם במעשיו.
זאת המציאות לצערנו...יראה מאהבה
דיברתי על צורת הסתכלות, לא על מציאות.הלליש
זו צורת ההסתכלות המועדפת עלייראה מאהבה
אבל יש מקרים שהיא לא מתאימה לעובדות...
אני מאמינה בדברי חז"ל ומכירה גם את עצמי, ולכן אני יודעת שרוב מי שיש לו אינטרנט לא מסונן, לפי הסטטיסטיקה הוא (אולי) בחזקת 2% כשר לגמרי. תת דיווח.
מצחיק מרוב שזה מפחיד...
עדיף שלא לחשוד סתם באנשים, אבל צריך להלחם במציאות הזאת ולסנן... ולא להשלות את עצמנו.
לאן הילדים שלנו יגיעו, זה לא מדאיג?
לסנן צריך. זה ודאי.הרוזן!
אבל חובה - חובה! - שלא לרמוס אגב הניסיון לקיים את מצוות השמירה מעריות, את מצוות "מדבר שקר תרחק" ואת מצוות לשון הרע הרבות למיניהן.
אתה לא יכול להוכיח שזה שקריראה מאהבה
ולשון הרע זה לא, גם אם לא נעים לשמוע את זה...
לכן אין לי איך להתייחס לטענות שלך.
למה זה לא לשון הרע?הרוזן!
אמרתי שזו הוצאת שם רע מסיבה פשוטה - מי שמתאר מציאות שלילית, ומתאר אותה שלילית יותר ממה שהיא - זו הוצאת שם רע. אין פה שום חידוש, כך ההלכה...
כתבו פה שהסקר מגזים לטובה. אמירה כזו, היא ודאי בגדר הוצאת שם רע, עפ"י הכלל הנ"ל...
לשון הרע על מי?לשם שבו ואחלמה

על עמ"י ועל בחורי ישראלהרוזן!
לשון הרע על קבוצה, הוא לא פחות חמור - מפני שאיננו לשון הרע "על מישהו"... אלא אדרבה, חמור פי כמה, מפני שהוא לשון הרע על ציבור (ושוב, אינני מחדש דבר... חפץ חיים מפורש)
אבל זה לא שכל הקבוצה עושה משהו רעלשם שבו ואחלמה

אלא כמה פרטים מתוכה. אמנם הרבה מאוד, אבל זה עדיין לא מצביע על אף אדם. 

מתוך הדברים שנאמרו אי אפשר לומר על אדם מסויים שהוא חטא, ולכן זה לא לשון הרע. 

אני חושב שאתה טועה...הרוזן!
אבל צריך לעיין במקורות בשביל לראות אם אכן כך. אז לא היום
עובדה שמי שכלול בקבוצה הזו,הלליש
אמור להוכיח את חפותו, כי ישר חושדיםבו לפי זה.

וזהבהחלט כלול בלשון הרע על קבוצה...
גם אם כן זה לשון הרע לתועלת.לשם שבו ואחלמה

מציעה ללמוד בשנית את החפץ חיים.הלליש
בהחלט מומלץ ללמוד היטב.יזהר

בהקשר זה, את כלל ד:

אַךְ יִתְחַלֵּק זֶה הַדִּין לִפְרָטִים אֲחָדִים וּכְמוֹ שֶׁאֲבָאֵר, דְּאִם הוּא (ט) אִישׁ בֵּינוֹנִי כִּסְתָם אִישׁ יִשְׂרָאֵל, שֶׁדַּרְכּוֹ לְהִשָּׁמֵר מֵחֵטְא וְנִכְשָׁל בְּחֵטְא רַק לִפְעָמִים, (י) וְיֵשׁ לִתְלוֹת, שֶׁעָשָׂה דָּבָר זֶה שֶׁלֹּא בְּמִּתְכַּוֵּן, (יא) אוֹ שֶׁלֹּא הָיָה יוֹדֵעַ שֶׁדָּבָר זֶה אָסוּר, אוֹ שֶׁהָיָה סָבוּר שֶׁהוּא חֻמְרָא וּמִדָּה טוֹבָה בְּעָלְמָא, שֶׁהַכְּשֵׁרִים נִזְהָרִין בָּזֶה, (יב) אֲזַי אֲפִלּוּ רָאוּהוּ כַּמָּה פְּעָמִים שֶׁעָבַר עַל זֶה, בְּוַדַּאי יֵשׁ לִתְלוֹת בָּזֶה, וַאֲסוּרִים לְגַלּוֹתוֹ, כְּדֵי שֶׁלֹּא יִהְיֶה לְבוּז בְּעֵינִי עַמּוֹ, וַאֲפִלּוּ בְּעֵינִי עַצְּמוֹ גַּם כֵּן לֹא יִתְבַּזֶּה, וְאָסוּר לִשְׂנֹא אוֹתוֹ עֲבוּר זֶה, דְּצָּרִיךְ לְדוּנוֹ לְכַף זְכוּת, וְהוּא מִצְוַת עֲשֵׂה דְּאוֹרַיְתָא שֶׁל "בְּצֶּדֶק תִּשְׁפֹּט עֲמִיתֶךָ" לְכַמָּה פּוֹסְקִים.

אֲבָל אִם (יג) יֵרָאֶה לָהֶן, שֶׁהַחוֹטֵא יָדַע אֶת עֶצֶּם אִסוּרוֹ וְגַם בְּמִתְכַּוֵּן עָשָׂה אֶת הַחֵטְא כְּבִיאַת עֲרָיוֹת וַאְכִילַת דְּבָרִים אֲסוּרִים וְכַיּוֹצֵּא בָּזֶה, (יד) שֶׁנִּתְפַּשֵּׁט יְדִיעַת אִסוּרָן בְּיִשְׂרָאֵל, תָּלוּי בָּזֶה, אִם הוּא אָדָם בֵּינוֹנִי בִּשְׁאָרֵי דְּבָרִים, שֶׁדַּרְכּוֹ לְהִשְׁתַּמֵּר עַל פִּי הָרֹב מֵהַחֵטְא, וּבָזֶה לֹא רָאוּהוּ שֶׁנִּכְשַׁל, רַק פַּעַם אַחַת בַּסֵתֶר, אֲסוּרִין לְגַלּוֹת אֶת חֶטְאוֹ לַאֲחֵרִים, (טו) אֲפִלּוּ שְׁלֹּא בְּפָנָיו, וְהַמְגַלֶּה אוֹתוֹ, אָשׁוֹם אָשַׁם עַל זֶה כִּי אוּלַי הַחוֹטֵא הַהוּא שָׁב מִדַּרְכּוֹ הָרָעָה וִיגוֹנָיו בְּרַעֲיוֹנָיו עַל זֶה הַחֵטְא וְהוּא נְשׂוּא עָוֹן לִפְנִי ה', כִּי עִקַּר הַתְּשׁוּבָה לְפִי מְרִירוּת הַלֵּב, וּכְשֶׁיְּסַפֵּר זֶה אֶת הַחֵטְא לִפְנִי הֶהָמוֹן, יִהְיֶה לְבוּז וּלְקָלוֹן בְּעֵינֵיהֶם, אַחַר אֲשֶׁר נִחַם עַל רָעָתוֹ וְנִסְלַח לוֹ עַל עֲוֹנוֹ, עַל כֵּן יֶחֱטָא וְאָשֵׁם הָאֱוִיל הַמַּזְכִּיר עֲוֹנוֹ. (טז) וַאֲפִלּוּ לְדיָּנִי הָעִיר אֵין לְגלּוֹת, וְאַף שֶׁיֵּשׁ אִתּוֹ עֵד שֵׁנִי לְהָקִים דָּבָר (דְּאִי לֹא בְּלָאו הָכִי {בלא זה} אָסוּר לְגַלּוֹת, כִּי אֲסוּרִין הַדַּיָּנִים לְהַאֲמִין לִדְבָרָיו וְיַחֲזִיקוּ אוֹתוֹ רַק לְבַעַל לָשׁוֹן הָרָע, וּכְמוֹ שֶׁנִּכְתֹּב אַחַר כָּךְ) כֵּיוָן שֶׁלֹּא יִהְיֶה תּוֹעֶלֶת מִדָּבָר זֶה, רַק צָרִיךְ לְהוֹכִיחַ אוֹתוֹ (יז) בֵּינוֹ לְבֵין עַצְּמוֹ, עַל אֲשֶׁר הִמְרָה אֶת אֱלֹהָיו בְּחֶטְאוֹ, וְשֶׁיִּרְאֶה לִגְדֹּר אֶת עַצְּמוֹ מִכָּאן וָאֵילָךְ מֵהַסִבּוֹת שֶׁהֱבִיאוּהוּ לָזֶה, כְּדֵי שֶׁלֹּא יָבוֹא עוֹד לִידֵי חֵטְא, וְיִזָּהֵר הַמּוֹכִיחוֹ לְדַבֵּר לוֹ בְּלָשׁוֹן רַכָּה כְּדֵי שֶׁלֹּא יַכְלִימֶּנּוּ, כְּדִכְתִיב: "הוֹכֵחַ תּוֹכִיחַ אֶת עֲמִיתֶךָ וְלֹא תִשָּׂא עָלָיו חֵטְא" (יח) וְכָל זֶה שֶׁכָּתַבְנוּ הוּא אֲפִלּוּ אִם הוּא רַק אָדָם בֵּינוֹנִי בִּשְׁאָר דְּבָרִים, וְכָל שֶׁכֵּן אִם הוּא אִישׁ תַּלְמִיד חָכָם וִירֵא חֵטְא, אַךְ עַתָּה גָּבַר יִצְּרוֹ עָלָיו, בְּוַדַּאי עָוֹן גָּדוֹל הוּא לְפַרְסֵם חֶטְאוֹ וְאָסוּר אֲפִלּוּ לְהַרְהֵר אַחֲרָיו כִּי בְּוַדַּאי עָשָׂה תְּשׁוּבָה, וְאַף אִם יִצְרוֹ נִתְחַזֵּק עָלָיו פַּעַם אַחַת, נַפְשׁוֹ מָרָה לוֹ אַחַר כָּךְ עַל זֶה וּלְבָבוֹ יָרֵא וְחָרֵד מְאֹד עַל אַשְׁמָתוֹ, וּכְמוֹ שֶׁאָמְרוּ חֲזַ"ל: אִם רָאִיתָ תַּלְמִיד חָכָם, שֶׁעָבַר עֲבֵרָה בַּלַּיְלָה אַל תְּהַרְהֵר אַחֲרָיו בַּיּוֹם, שֶׁבְּוַדַּאי עָשָׂה תְּשׁוּבָה *.

אֲבָל (כג) אִם הוּא רוֹאֶה שֶׁהַחוֹטֵא הוּא מֵהָאֱוִילִים הַלֵּצִּים הַשּׂוֹנְאִים לְמוֹכִיחָם, כְּדִכְתִיב {משלי ט' ח'}: "אַל תּוֹכַח לֵץ פֶּן יִשְׂנָאֶךְ ", וּבְוַדַּאי לֹא יִתְקַבְּלוּ דְּבָרָיו בְּאָזְנָיו, וַאֲנָשִׁים כָּאֵלּוּ בְּנָקֵל לָהֶם לִשְׁנוֹת בְּאִוַּלְתָּם, וְאִם כֵּן יוּכַל לִהְיוֹת שֶׁיָּבוֹא עוֹד הַפַּעַם לִידֵי חֵטְא, עַל כֵּן טוֹב לָהֶם, שֶׁיַּגִּידוּ לְדַיָּנִי הָעִיר, כְּדֵי שֶׁהֵם יְיַסְרוּהוּ עַל עֲוֹנוֹ וְיַפְרִישׁוּהוּ מֵהָאִסוּר עַל לְהַבָּא, וְנִרְאֶה דְּהוּא הַדִּין (כד) לִקְרוֹבָיו שֶׁל הַחוֹטֵא, אִם דִּבְרֵיהֶם יִהְיוּ מִתְקַבְּלִין לוֹ, וְעַיֵּן בִּבְאֵר מַיִם חַיִּים. וְכָל כַּוָּנַת הַמְסַפֵּר תִּהְיֶה לְשֵׁם שָׁמַיִם וּבְקִּנְאַת ה', לֹא בְּשִׂנְאָתוֹ לוֹ עַל דָּבָר אַחֵר. וְהַשּׁוֹפְטִים גַּם כֵּן יְיַסְרוּ אֶת הַחוֹטֵא (כה) בְּהַצְּנִעַ וְלֹא יַלְבִּינוּ פָּנָיו בָּרַבִּים, כְּדִכְתִיב "הוֹכֵחַ תּוֹכִיחַ אֶת עֲמִיתֶךָ וְלֹא תִשָּׂא עָלָיו חֵטְא" וְכָל זֶה אִם רָאוּהוּ בִּשְׁנַיִם, אֲבָל אִם הוּא עֵד אֶחָד, (כו) לֹא יָעִיד עַל חֲבֵרוֹ, כִּי עֵדוּתוֹ חִנָּם, לְפִי שֶׁאֵין סוֹמְכִין עָלֶיהָ כְּמוֹ שֶׁנֶּאֱמַר {דברים י"ט ט"ו}: "לֹא יָקוּם עֵד אֶחָד בְּאִישׁ לְכָל עָוֹן וּלְכָל חַטָאת". לָכֵן מוֹצִּיא שֵׁם רַע יֵחָשֵׁב, וְאָמְרוּ רַבּוֹתֵינוּ: כָּל הַמֵּעִיד יְחִידִי עַל חֲבֵרוֹ בִּדְבַר עֲבֵרָה וְכוּ' וְאָמְרוּ חֲזַ"ל: ג' הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא שׂוֹנְאָן, וְאֶחָד מֵהֶם הָרוֹאֶה דְּבַר עֶרְוָה בַּחֲבֵרוֹ וּמֵעִיד בּוֹ בִּיחִידִי. (כז) אַךְ יָכוֹל לְגַלּוֹת הַדָּבָר בְּהַצְּנֵעַ לְרַבּוֹ וּלְאִישׁ סוֹדוֹ, אִם יֵדַע כִּי יַאֲמִין דְּבָרָיו (כח) כְּדִבְרֵי שְׁנֵי עֵדִים, וּ מִתָּר לְרַבּוֹ לִשְׂנֹא אוֹתוֹ עֲבוּר זֶה וּלְהִתְרַחֵק מֵחֶבְרָתוֹ, עַד אֲשֶׁר יִוָּדַע לוֹ, שֶׁשָּׁב מִדַּרְכּוֹ הָרָעָה, אֲבָל אָסוּר לְרַבּוֹ לְסַפֵּר דָּבָר זֶה לַאֲ חֵ רִים, דְּלֹא עָדִיף מֵּאִם רָאָה בְּעַצְמוֹ, וּכְמוֹ שֶׁכָּתַבְנוּ לְעֵיל בְּסָעִיף ד'.

שמע לשון הרע עסיסי:יזהר

98% מאלו שקופצים מצוקים מוצאים את מותם באופן מיידי.

להגיד שמישהו מחזיק טלפון פרוץ - זה לשון הרע (ומותר רק לתועלת וכו'). להניח שאדם שיש טלפון פרוץ נופל - זה לא לשון הרע, אלא חזקה פשוטה.

כדי לייצר את עצם החזקה השתמשת בנתונים שאיכותם לא ברורהעוגי פלצת

זו חזקה כבר בחז"ל. אין אפוטרפוס לעריות.יזהר

שמע, אנחנו דנים כאן במציאות שלא הייתה בכל הדורות. לאדם יש בכיס מכשיר שהולך איתו לכל מקום, ותוך שניים-שלוש קליקים הוא חשוף לכל זוועות העולם. זה הרבה הרבה יותר מ"הרחיצו וסכו והאכילו והשקהו ותלה לו כיס על צוארו והושיבו על פתח של זונות"

החזקה הזו לא מוסרת במקרה זה נתונים קונקרטייםעוגי פלצת

כמו 80%

היא בהחלט מוסרת מידע שמספיק לנו כדי להבין שחייבים לסנן

נכון. מן הסתם האחוזים יותר גבוהים.יזהר

ההנחות שלך נשארות שלך...עוגי פלצת

ונאמר זאת כך:יזהר

אם בחורה שואלת בחור שיש לו מכשיר לא מסונן אם הוא נופל, והוא אומר שלא. אז בהנחה שהיא מאמינה לו לגמרי - אני במקומה הייתי חושש לבעיה רפואית בתחום של יצר העריות. לא באופן וודאי כמובן, אבל בהחלט חשש.

12 הצעדים פר אקסלנסעוגי פלצת
המכשיר בכיס, זה נכון, אבל אתה שוכח את צדדיו האחרים של המכשירמשה

החל מהיכולת למלא כל טיפת זמן בתוכן מועיל (ובכך לצמצם -בראייתי, מהותית, את הסיכון לנפילות, הן בעזרת המכשיר והן באמצעים אחרים) ועד לעובדה שאדם לעולם לא לבד על כל המשתמע.

זה נכון שהמכשיר יכול לשמש לרעה, אבל לדעתי תכונותיו האחרות (שלפעמים אינן חיוביות לכשעצמן) מצמצמות התדרדרות  מהסוג הזה.

אני מתעב את קבוצות ה-whatsapp החופרות, אבל ברור לי שאדם שמתחזק מס' רב של קבוצות כאלה פשוט יהיה עסוק מדי מכדי למצוא לעצמו זמן לחטוא בצורה רצינית.

זה לא הופך את זה לבלתי אפשרי, אבל מפחית את הסיכון לשיעמום מהסוג הזה.

אם ניקח בחשבון את הסיכון הידוע של שלב ההליכה לישון בתור סיכון למחשבות אסורות, הרי ששימוש יעיל במכשיר מונע את הצרה הזו - דוחפים לאוזניות משהו להקשיב לו ובזה מסתיים הסיפור.

(כך עשיתי אני בגילאי ההתבגרות - מאחר ואיני מלאך היה לי לידי כמעט כל הזמן מכשיר עם משהו מעניין להקשיב לו בעת סיכון למחשבות אסורות).

המכשיר הוא בסך הכל כלי. הבחירה כיצד להשתמש בו היא בידיו של המשתמש, והמשתמש בלבד.

גם אם אתה יוצא דופן, אתה לא מעיד על הכלל.יפה זה לא סיבה
רוב המחזיקים אינטרנט פרוץ, טוענים אחרת ממך...
ויתכן שאתה חריג.
ואת החושד בכשרים ועוד ועוד.הלליש
זה לא עניין של לחשוד בכשריםה-מיוחד

כל אדם צריך להיזהר על עצמו, הכי חשוב

אוקיי.הלליש
דיברתי על הגישה שנכתבה למעלה,

לפיה כל אחד שיש לו כבר חשוד-אם לא הוא יוצא דופן/צריך להוכיח את זה/יאמינו לו.

זו צורת חשיבה שמראה שיש שם אמירה על קבוצה שלמה מהאוכלוסיה-וזה כלול בסעיף בו החפץ חיים כותב על לשון הרע שנאמר על קבוצה.
ממש לא בסדר. 80% מוציאים שם רע לכל השאר.יזהר

שרשור-פלצת..בן של מלך
ב"ה
נראה לי שהשרשור הזה הולך לכיוון שלא אליו הוא יועד..
אז אני אנסה להחזיר את השרשור לכיוון.
לשאלתך,
אני כן אסכים להתחתן עם מישהי שיש לה פלאפון לא מסונן.
כי הסינון הוא לא מה שיגרום לאנשים לא להכשל.
יעזור להם לא להיכשל...יראה מאהבה
לא ידעתי שהטעות הזאת כל כך מקובלת.לשם שבו ואחלמה
מעולם החטא לא היה זמין כל כך.
כאשר יש לאדם שתי דרכים והאדם עבר בדרך שיותר קל לחטוא בה והאדם התגבר ולא חטא, הגמרא מכנה אותו רשע!
ברור שהמכשולים לחטא הם כל העניין.

בעניין הרחקות מהחטא זה הנושא היחיד כמעט שיש איסור דאורייתא שנועדמרק להרחקה מהמעשה עצמו(איסור ייחוד) ומי שאומר אחרת או שהיא לא מבינה או שהוא מרמה את עצמו
ללא קשר לשאלה אליה התייחסת -ד.

אבל לגבי הענין השני - הסינון "לא יגרום" למי שרוצה להיכשל.

אבל בהחלט יעזור למי שלא רוצה.

ולפעמים, עלול להיות שהתחלת "רצונו", תהיה משימוש במכשירים כאלו לא מסוננים. שמענו גם על דברים כאלה.

"סייג", זה לא דבר שהתחדש בזמננו. בוודאי כאשר מדובר על "ולא תתורו", שהוא עצמו איסור. ואומרים חז"ל, שאם יש לאדם שתי דרכים לעבור, אחת ליד הנהר היכן שנשים מכבסות, ואחת אחרת - העובר שם הוא "רשע". ולא התנו האם זה יגרום לו בפעל משהו או לא. למה? כנראה כי עצם זה שלא איכפת לו להיזהר כשיכול בקלות לעשות זאת, אומר משהו...

סטטיסטיקות תמיד, אבל תמידהרוזן!
מציגות דברים בצורה מעוותת.

אני, לא מבין כלום בסטטיסטיקה. לא למדתי מעולם איך להציג בעזרתה מה שאני רוצה. אבל עשיתי זאת בקלות ממש... היה איזשהו סקר בישיבה התיכונית, וכתבתי כתבה על התוצאות. אני בפירוש אומר שאני החלטתי מה להוציא מהנתונים, לפי מה שרציתי להראות (זה היה לכבוד פורים... לא ששיקרתי לצורך איזה משהו). לא שיקרתי בשום נתון. אבל חיתוך הנתונים היה לפי מה שרציתי להראות... בפירוש לא נתתי לנתונים ללמד אותי על המציאות; אלא נתתי למציאות שאני רוצה להציג, לבחור את הנתונים. ואת זה עשיתי בקלות, ובלי שיהיו לי יד ורגל בסטטיסטיקה...
לא סומך על הסקר הזה. רוצים דוגמה? הנה דוגמה. לי יש סמרטפון מסונן, ואני בטוח שאם היה לי לא מסונן לא הייתי נכנס - לא בכוונה ולא בטעות... ברוך ה' שזיכה אותי להימלט מהפגע הנורא הזה. אז בעצם, אני לא משתמש באמת בסינון. כי גם כך לא הייתי נכנס. אבל הסקר היה סופר אותי בתור מישהו עם סינון - ולדעת הסקר, לכן, כביכול, אני לא נכנס - בגלל שאין לי סינון...
זה ממש על דרך ה"מקרה". אין שום התאמה אצלי בין שאלת הסינון לשאלת הכניסה.
ולעומת זאת, אני די בטוח שמי שבאמת יש לו בעיה, ימצא היום את הדרכים גם בלי סינון - ממש בקלות...
רק אתמול סיפר לי חבר, שמישהו באוטובוס ביקש ממנו להשתמש בכמה דקות לפלאפון. אז באופן טבעי, החבר שלי רצה לראות מה הוא עושה בפלאפון... וכשהוא רףגילה, הוא נגעל, לקח לו את הפלאפון ועבר מקום (מרוב שזה דחה אותו). אגב, כאן הוכחה כפולה - לאותו חבר אין סינון בפלאפון, ואני משוכנע שאם מישהו נגעל כך מכניסה לדברים כאלה, ודאי שהוא לא נכנס בעצמו... ודווקא לאותו אחד בטח יש סמארטפון מסונן, או שאין לו סמארטפון, וזה לא מציל אותו.

בקיצור. סטטיסטיקה היא שקר. צריך לבחון לפי האדם.
ובלי כל קשר, יש צורך ברור לשים סינון - כי כך אתה שומר על עצמך - הן ממעידות, אם תקרינה ח"ו, והן מפרסומות ודברים שאולי עלולים לקפוץ.
ושלא תבינו לא נכון.הרוזן!
צריך לדעתי לשים סינון. ואני מסכים שמי שלא מסנן, יותר עלול לחטוא. בפירוש.
אבל להכריע דברים כך... לצבוע אוטומטית בשחור את כל מי שלא שם... עד כדי כך שמכשילים לו את השידוך? ידוע לך מהיכרות אישית עם כ"א מהם שהוא לא-בסדר?

כשנלחמים בחטא, האמת צריכה להיות נר לרגלנו. אם נגזים בתיאור הרוע יותר ממה שהוא כפי האמת, אנשים לא יקבלו את דברינו כפי הראוי להם.
צודק הרוזן. סטטיסטיקה היא הגדולה שבשקריםעוגי פלצת
ובפרט כשהתוצאות שלה מובילות לתבהלה רבתי
ובחוסר אמונה בבחורים שומרי תורה

אין ספק שסינון אינטרנט הוא המינימום בדורנו,
ועדיין לסקר אין הרבה ערך אם הוא מצוטט בחוסר שקיפות.

למה אני כותב כך? כי כבר ראיתי סקר דומה מאוד,
שבשאלות הסקר נכתב: האם נכנסת לאתרים *לא צנועים*
והיו אחוזים דומים, והבעיה היא ש"לא צנוע" יכול להיות
גם אתר חדשות מצוי ולאו דווקא אתר פורנוגרפי

הסקר ההוא הוביל למסקנות מפורשות (עם טורי דעה
שהודפסו באותו דף) שאין טעם להשקיע בחינוך דתי
איכותי כי זאת הסטטיסטיקה בקרב בוגרי המוסדות
ה"חרדליים" כלשונם

אז זו הסכנה בהפרחת סקרים בלי הבאת מקור מדוייק
ודיון עליו
תפסיקו להתחכםיראה מאהבה
חז"ל אמרו שאין אפוטרופוס... אתם מתווכחים איתם?
גם מי שמחזיק מעמד כמה שנים, עלול ליפול, גם אם לא בכוונה, אז בטעות (אל תתכחשו לעובדות... לפעמים כשמחפשים משהו מסויים, קופצים דברים אחרים) משתלם ליפול בטעות?
לאף אחד אין עניין להוציא סטטיסטיקה שיקרית. גם לא לחברות הסינון שבקושי מרוויחות.
יש אינטרס. לצערי הרב, ישהרוזן!
בכוונה הדגשתי בהודעה שאח"כ, שלדעתי צריך לשים סינון. וכל הסיבות שאתה, דן ולשם שבו ואחלמה מזכירים לכך שחובה סינון, הן נכונות.
אני רק יוצא נגד ההגזמה.

יש אינטרס... משום מה, אפילו אנשים טובים וצדיקים (באמת צדיקים), לפעמים מרשים לעצמם להגזים כדי לחנך. כדי להראות "עד כמה זה רע".
אני לא יודעת כמה אפשר להתיחס להודעה שלךיראה מאהבה
ברצינות...
אני חושבת ש80% זה נס ופלא. הייתי חושבת שזה 95%. וא"א לדעת.
הסטטיסטיקה לא מפתיעה במיוחד...
כן??הרוזן!
ומאיפה בדיוק את מביאה את הנתונים שלך, שיותר חכמים מהסקר, ויודעת יותר ממנו?
בכלל. יש לדון אם מותר לפרסם סקר כזה מטעם לשון הרע, ואם מותר להאמין במקרה שפורסם... אבל דברייך שהסקר מפתיע לטובה, הם, במחילה, ודאי בגדר הוצאת שם רע ממש.
זה לא לשון הרעיראה מאהבה
זה כמו שתגיד שלדבר על תופעת הלהטבים זה לשון הרע...
אנשים כבר מודעים למציאות, גם אם לא מודים בה.
שבת שלום
סטטיסטיקה היא שקר ולכן תנהג גם בהשפעת אלכוהולותן טל

כי תגיד שהסטטיסטיקה שמעידה על כך שנהיגה בהשפעת אלכוהול מסוכנת פי כמה וכמה מנהיגה ללא אלכוהול, ושאחוז תאונות גבוה מאוד נגרם בגלל אלכוהול?

סטטיסטיקה היא שקר ולכן לא תשים חגורת בטיחות ברכב כי תגיד שהסטטיסטיקה שמלמדת שחגורת בטיחות באחוז מאוד גבוה של מקרים מצילה חיים, היא שקר?

סטטיסטיקה היא שקר ולכן לא תשים מעקה בטיחות בגג שלך כי תגיד שהסטטיסטיקות על נפילות מגגות הן שקר, ובכלל, אם אני עולה לגג אז אם ארצה לקפוץ או ליפול אעשה את זה עם או בלי מעקה? ושבכלל גם אין שום סיכוי שאמעד בטעות בלי מעקה מעבר לגג (כמו ש"אין סיכוי שבטעות אראה ואכנס לדברים לא צנועים באינטרנט. אתה נביא במקרה?).

אנשים מצחיקים אותי לפעמים בטיעונים הקלושים שלהם, המנותקים מהמציאות ושנועדו להכשיר מה שלא צריך להכשיר.

אצלנו בבית לא היה אינטרנט בכלל, עד שלא נוצר אינטרנט רימון, ואז התחברנו לאינטרנט רק עם רימון.

אצלנו בבית לא היו סמארטפונים בכלל, עד שלא רימון ונטספארק פיתחו את הסינון לפלאפונים, ורק אז קנינו סמארטפונים עם סינון (וגם זה עדיין לחלקנו אין - משתמשים במכשיר ישן שמנותק מהאינטרנט בכלל).

ואג אחרון, חבר - אף פעם אל תגיד על מישהו שהוא לא אתה (גם אתה, אבל זה כבר סיפור אחר) ש"הוא לא יפול, בטוח". כי אתה לא יודע.

רוב השימושים הפופולריים בסטטיסטיקה חוטאים בשקרעוגי פלצת
ודווקא לכן היא כה רווחת בתקשורת
חלק מהשקרים גדולים וחלק קטנים

במקרה של השפעת אלכוהול היא יעילה וטוב שיש אותה
בלי קשר לאמיתותה

זה לא פוטר מהחובה לבחון את רצינות הנתונים היטב
בכל פעם שמציגים לך סקרים
שמת לב שבכותרת הודעתך טענת טענה סטיטיסטית מובהקת?יזהר

האם יש לך נתונים סטטיסטיים ל"רוב" הזה שאתה מדבר עליו?

אתה צודק, אוסיף הבהרה שהטיעון שלי מסתמך עלעוגי פלצת

קולמוסים רבים שנשתברו בעניין, מציטוטים של הוגים מפורסמים שבאמת מבינים

עד למאמרים רבים שחושפים את החולשות הרבות בסקרים וסטטיסטיקה שמפוזרים

כלאחר יד בלי ציון כלי המחקר ואופיו

יש בזה גם היגיון פשוט מאוד: 

מי שחוקר ואוסף סטטיסטיקה ויש לו מניע מובהק (אג'נדה פוליטית, להזהיר מפני

סכנת תאונה או נפילה ברשת) יכול לשחק עם הרבה דברים:

עם קהל העונים, עם שאלת המחקר, עם הצגת התוצאות, עם עיוות הנתונים בפועל.

(וכשהמטרה רצויה ללא השלכות שליליות רציניות, עיגול פינות לגיטימי בעיני)

מי שרוצה להתייחס לדבריי, אנא ייקח בחשבון את הדברים הנ"ל

(שלא לדבר על אלה שמעבירים הלאה את הנתונים מכוונה טובהעוגי פלצת

אבל בלי לדייק בכל הדברים שציינתי מחוסר תשומת לב)

חגורת בטיחות היא יותר מורכבת משנדמה לךמשה

מצילת חיים בסיטואציות מסויימות (בעיקר תאונות בכביש מהיר, וכנראה שלא רק) והורגת במקרים אחרים (שריפות ברכב, פיגועי ירי, זריקות אבנים וכו'). 

זה לא מקרה שבאוטובוסים אין חגורות בטיחות (למעט חריגים)- זה נובע (בין השאר) מסיכוני העובדה שהחגורה תעמיס על משקל האוטובוס בהתנגשות את משקל הנוסעים ותחמיר את הנזק.

כמעט כל דבר סטטיסטי שמתעמקים בו מורכב יותר מאיך שהוא נראה בהתחלה, גם אם המסקנה שלו נכונה.

באוטובוס אין חגורות בטיחות גם בגלל שאוטובוסים מעורביםותן טל
בהרבה פחות תאונות וגם כשהם מעורבים בתאונות לרוב הנזק שנגרם לאוטובוס קטן בהרבה בגלל גודלו המאסיבי.

ולכן אמרתי סטטיסטיקה. הסטטיסטיקה הראתה בצורה ברורה שעדיף לחגור חגורת בטיחות מאשר לא לחגור. כי באחוזים גבוהים מאוד,לעין ערוך מהמקרים ההפוכים, היא מצילת חיים.
גודלו המאסיבי זה נכון, אבל חגורת בטיחות הייתה מחמירהמשה

משקל של עוד כ- 5-6 טון (משקלם של 50 נוסעים) היה מחמיר את הפגיעה באוטובוס ובצד השני לתאונה בצורה משמעותית.

אבל זה סתם דוגמא למה הנחה סטטיסטית לא תמיד נכונה בכל סיטואציה, גם אם משתמשים בה כדי להציל חיים.

זה הוכחה לכך שבכל מחקר צריך לבחון היטב את התוקף החיצונייזהר

וכן את שאר מאפייני התוקף והמהימנות. אבל השיטה עצמה לא דפוקה. כולנו חיים על פיה, אפילו בלי לדעת.

מחקרים טכנולוגיים רפואיים וחברתיים שעומדים בתקנים מחמיריםעוגי פלצת
עבר עריכה על ידי עוגי פלצת בתאריך כ"ט בטבת תשע"ו 15:44
והם אלה שפירותיהם מצליחים בשוק כי התבססו על ידע אמיתי וממשי
בחור שיש לו מכשיר לא מסונן ולא צופה בפרונוגרפיהלשם שבו ואחלמה
הוא או בחור מזן נדיר מאוד או בחור עם בעיה נפשית
רציתי לכתוב את זה, אבל לא רציתי להעליב...יראה מאהבה
ההפתעה היותר גדולה, אלו האחוזים שאצל הנשים...
כנראה ש"אין אפוטרופוס" לא פוסח עלינו.
צריך להפסיק להאשים את עצמנו על כך שאנחנו אנושיים ומועדים לחטוא, ולהודות בזה ולקחת אחריות.
קשה לנו להודות בכך שזה מחטיא אותנו, כי אנחנו אוהבים להרגיש שאנחנו שולטים בעצמנו, אבל אין אפוטרופוס לעריות... אין אפוטרופוס לאף אחד. זה לא בושה.
"איןד.

אפוטרופוס" - 

אין פירושו שאדם יפתח בכוונה אתרים כאלה. גם לא ב"מסונן".

אם כבר, שלא יכול לסמוך על כך שיצפה ויגיד שבטוח לא יפריע לו..

ללא סתירה לכך שברור שחייבים להתאמץ ולשים חסימה.

"בכוונה"יראה מאהבה
זה אומר שלא בטעות...
מי שיש לו ביד סמארטפון, וזה נגיש אצלו, קשה מאוד שלא להיכנס לזה שלא בטעות.
על זה דיברתי, אכן..ד.

אם כי אני לגמרי מסכים שצריך את הסייג הזה.

לא נכון!ד.

זה חמור מאד לכתוב כך.

על סף המגעיל.

חבל שאנשים פורקים ממחשבות ליבם על אחרים.

הוא בחור בריא. נורמלי. מבין מה פירוש הריסת החיים והזוהמה להיסחף לכך - ולא מתחיל עם זה.

כמו  גם מי שלא ילך לצפות בסרטים כאלה.

חבל מאד להגיע מהצורך להיזהר, לקיצוניות כזו. זה עצמו גורם שיכול להחטיא.

כנראה שאין לך מכשיר לא מסונןיראה מאהבה
כי זה באמת נדיר מאוד וזאת לא הגזמה.
יש לך בית בושת ביד, כמה זמן תחזיק מעמד בלי להיכנס לזה?
או שאתה ממש מוכשר (וזה נדיר) או מה שהוא אמר...
ודווקא אמירות כמו שאתה אומר, מעודדות לחשוב שיש סיכוי אחר.
דיברתי על העיקרון.ד.

גם על מציאויות שאני מכיר.

לא עושה "סטאטיסטיקה".. הרי גם אני סבור שצריך חסימה, וגם אני משתמש בה במחשב (ולא מחזיק סמארטפון... לא נזקק לזה).

אני חושב שהקצנת האמירות לכיוון השני, היא אחד הדברים שמחטיאים בעצמם, במידת מה.

כמו שצריך מאד להיזהר - כך גם צריך להיזהר מ"אזהרות" מה בטוח שיקרה, כביכול...

וכמו שמקומות שכל הזמן מדברים על "שמירת העיניים", לא בטוח שזה לא גורם גם ל"רגישות יתר".

כמשפט הידוע, שמכללי הצניעות לא לדבר יותר מידי על צניעות..

נכון, יש כאלה שלא חוטאים. אבל זה נדיר.יראה מאהבה
זאת המציאות, וצריך להכיר אותה ולהתמודד איתה...
אם לא נגיד את האמת, אף פעם לא נוכל לטפל בה.
ונכון שיש סיכון באמירת דברים כאלה...
מסכים שיש סיכון בענין עצמו..ד.

יש סיכון גם באמירה...

ואינני יודע מה "הרוב".

אבל הסיכון הראשון עצמו, מספיק כדי להיזהר בכל תוקף, ולחסום כפי האפשר....

שתהיה  שבת שלום..

אבל אם נגזים את האמת,הרוזן!
ונשתמש בלשון הרע ובהוצאות שם רע, ובקביעות מוחלטות על אדם שאינך מכירה עד כדי פסילת השידוך מראש -
ובכן, זו בעיה.

שבת שלום
אני אישית לא פוסלת יראה מאהבה
אבל מנסה לעזור לנו להכיר את המציאות ולהתחזק בזה...
לי יש מכשיר לא מסונן ואני לא עושה שימושים כאלהמשה

יש לי דברים יותר חשובים לעשות עם המכשיר מאשר לחפש כל מיני שטויות מהסוג ההוא.

(וכמובן גם במחשבים בבית/במשרד אין סינון, אין באמת דרך לעבוד כשמשנים לך פרוטוקולי תקשורת ומתערבים לך ב-HTTPS).

אז אתה שייך ל20%... מה הראיה?מבקש אמונה

א"א לוכיח על "לא", רק על " כן".יראה מאהבה
פעם אחת מישהו הואשם במשהו, אמרו לו "ביום פלוני, שמעון ולוי ראו אותך מכה את יהודה" אמר להם "אני יכול להביא את כל בני השבטים שלא ראו אותי מכה אותו"...
ואם זו אמת, אתה יוצא מן הכלל, ולא לומדים מזה על הכלל...יראה מאהבה
אתה נשוי ועמל למחיתך זה אחרתלשם שבו ואחלמה
מה זה הכלל הזה?יראה מאהבה
לנשואים אין יצה"ר? הבל הבלים!
לא כתבתי שאין יצר הרעלשם שבו ואחלמה
אבל לאדם נשוי שעמל למחיתו יש יותר איזון בהקשר הזה ויתכן לפעמים שההתמודדןת של ן תהיה קלה יותר מאשר לבחור רווק שלומד.
אז... צר לי לחדש לךיראה מאהבה
שזה לא נכון.
מנסיון עם נשואים שעוסקים למחייתם ואני פוגשת אותם מחוסר ברירה (והם דוסים.. בעיקרון...)
תראי, ברור שיש נשואים שנופליםלשם שבו ואחלמה
ואדם נורמלי, אפילו אם הוא נשוי ועובד למחיתו, אם יש לו אינטרנט לא מסונן, סביר שיחטא.
אבל אם אני שומע על אדם נשוי שעמל לפרנסתו, שלא חוטא למרות שיש לו אינטרנט מסונן, אני אאמין לזה וזה לא נראה לי משהו מאוד מאוד יוצא דופן,
בניגוד לבחור שזה ישמע לי הזוי.
אין שום הבדל בין נשוי לרווקיראה מאהבה
ההבדל היחיד הוא שפתו בסלו, אבל ראינו מספיק נשים שמתלוננות שהבעל שלהן רואה פורנו.
ומספיק גברים דוסים נשואים שסורקים גוף של אישה ברחוב. (סליחה על התאור המדויק)
אז נשואים צריכים לשמור על עצמם בדיוק כמו רווקים.
בוודאי שיש הבדל. אמנם הם צריכים לשמורלשם שבו ואחלמה
עצמם כמורווקים, זה נכון.
אבל הדרך להתמודדות עם היצר היא לא רק על ידי מחסומים ושמירות, זה לא יעזור בלי עבודה נפשית שאדם עמל ןחי את החיים באופן זורם ומלא.

מים עומדים מושכים יתושים, מים זורמים הם נקיים,
ככה האדם, אם הוא מתקדם בחיים, משלב לימוד תורה עם דרך ארץ, על זה אומרים חז"ל יגיעת שניהם משכחת עוון.

לכן אדם שמשלב תורה עם דרך ארץ אני יכול להאמין שהוא "שוכח את העוון", זאת אומרת שיש מצב שמכיוון שהצורך הגופני שלו בא על סיפוקו, והוא חי חיים מלאים ואינטסיביים, הרי שממילא הוא לא רעב לזה במקום אחר.

אמנם כיום בתרבות השפע יש לנו הרבה שיעמום, ושעמום מביא לידי חטא, אבל אדם שאין לו כלל שיעמום והןא מחובר לקדושה,
אף על פי שהוא חוטא בעצם זה שאין לו סינון ונקרא רשע לפי הגמרא של שתי דרכים לעבור את הנהר (אם שזה לא אילוץ עבודה), יתכן שהוא לא יחטא.
מסכימה עם רוב הדברים שלךיראה מאהבה
אני רק חושבת שנשואים לא יכולים להתיר לעצמם פחות הגנה. (זה אפילו חמור יותר במקרים מסויימים)
ולא תמיד נשואים מסופקים, ולכן זה שאדם נשוי זה לא ערבות לכלום.
רואים את העובדות בשטח לצערנו.
הדור שלנו פרוץ וצריך להלחם בזה לפני שהילדים שלנו יטמאו...
זו שליחות.
חז"ל כבר עומדים על ההבדליזהר

"שלושה הקב"ה מכריז עליהם בכל יום... רווק הדר בעיר אינו חוטא" (ציטוט מהזיכרון)

וכן בהלכות בית הכסא ועוד.

ברור שיש הבדל. לכולם אין אפוטרופוס לעריות, אבל עדיין המציאות שונה. אין לי נתונים, אבל אפשר בהחלט להניח שאצל נשואים אחוזי הנפילה יותר נמוכים. הם עדיין גבוהים, ועדיין אין שום הצדקה והתנצלות למי שלא שם סינון, ועם זאת יש הבדל.

אינטרנט לא מסונן היה לי גם לפני 14 שנה. אין קשר...משה

אז אתה יוצא דופן. בכל מקרה, גם מי שלא נכשל הוא רשע.לשם שבו ואחלמה

אלא אם זה, כמו במקרה שלך, זה אילוץ .

אני חושב שאתה קיצוני ומגזיםמשה

כן, אפשר לחפש את הרוע בעולם. לא - לא חייבים לעשות את זה.

אדם שנמצא בעשיה יעילה ומנצל את הזמן שלו (דבר שאינטרנט מסייע לו מאוד) - עסוק, מאושר, ויש לו פחות זמן לבלבל על זוטות ודברים מזיקים.

אדם שמתבטל, עלול ליפול לחיפושי שחץ (לא רק במקלדת, גם בעולם הגדול והרחב) ולבזבז את זמנו על דברים מזיקים אחרים, הן על המקלדת והן בלעדיה.

כה אני מבין את דבר חז"ל. מוזמן להתווכח עליהם.לשם שבו ואחלמה

כמעט אין אדם שתמיד עסוק או תמיד בריכוזעוגי פלצת
יש כאלה שרוב הזמן כאלה אבל רוב בני האדם חיים מצבים מגוונים ומשתנים

לפעמים החיים זורמים ולפעמים יש משברים וגם שעמום ובטלה
לשם הזהר בלשונךאיש השקים
הקורא לחברו רשע יורד עמו לחייו
לא קראתי לאף אחד רשע. כך כתבתי שדברי חז"ל על איכא דרכאלשם שבו ואחלמה

אחרינא נכונים גם כאן. 

יתכן תאורטית אדם שלא ישים סינון ולא יהיה רשע, אני לא שופט מיקרים ספציפים ולא שופט אף אדם, רק מדבר על עקרונות תורניים

אתה יכול גם לומר על מי שיש לו סמארטפוןאיש השקים
מסונן שיש דרכא אחרינא שלא ילך עם סמארטפון בכלל.

אפשר לעות סקר על כמה אנשים עם סמארטפון מסונן נכנסו וכו.

אם הוא נכנס לאתרים שהם בסדר זה לא נקרא הוא עובר ליד נשים לא צנועות.ובטח שלא לעניין לכנותו רשע
לדעתי הוא כן נקרא.לשם שבו ואחלמה
וגם לדעת תלמיד חכם ששאלתי.

אבל מותר לחלוק
אתה באמת לא דוגמא לכלוםעוגי פלצת
אתה יהודי נהדר ושונה מאוד מרוב רובו של העולם
אני לקחתי את החיים ברצינותמשה

מי שלוקח את החיים ברצינות לא צריך "שומרים" מהסוג הזה...

מה זה "שומרים"?יזהר

באיזו דור מן הדורות הפריצות הכי חמורה הייתה נגישה כל כך? באיזו תקופה נדרש מיהודי להלך כל כך קרוב לתהום באופן תמידי ולא ליפול? זה פשוט עולם הפוך.

אז אתה מסתדר? אשריך וטוב לך. מן הסתם יש לך גם היתר הלכתי, כי בתוקף עבודתך ליכא דרכא אחריתא. אבל ההטפה שלך לאחרים בעניין הזה היא חוסר אחריות נוראית.

הבעיה העיקרית זה לא הפריצות אלא השיעמוםמשה

הפריצות הייתה נגישה בהיקף קרוב מאוד לנוכחי גם לפני עשור וגם לפני 15 שנה (הרחבתי על זה בשרשור אחר פה). העניין זה בעיניי לדאוג שלא יהיה זמן להתעסק בה.

השיעמום הוא בעיה של התרבות המערבית עוד הרבה יותר מהחשיפה לפריצות. הפריצות לא מזיקה אם אין זמן לעסוק בה.

השיעמום זה אלמנט חשוביזהר

אבל אני לא חושב שהוא חזות הכל. יותר מעומק זה חזון, מטרה, דרך, חיוניות וכו'.

נאמר זאת כך: אדם שכבר במציאות של נפילה, לענ"ד אין לו שום סיכוי להיכנס לתהליך של תיקון בלי שלב ראשוני (אך בהחלט לא מספיק) של חסימה.

אני לא חושב שאתה צודק לגבי הזמינות. לא הרי לקנות עיתון במקום ציבורי כהרי לשבת בחדר בלי שאף אחד רואה אותך, ולא הרי החדר כהרי מכשיר שנמצא עליך כל הזמן.

נכון, ברצינות באמת יוצאת דופןעוגי פלצת
גם אתה תסכים שאין הרבה כמו הסולידית
ח"והרוזן!
אפילו לפי הסקר, שאיננו אמין בעיני ללמד רע כך על עמ"י, עוד לפני שניכנס להלכות לשון הרע של כמה מותר לומר את הנתונים, ואח"כ - כמה מותר להאמין להם אם כבר נאמרו, אפילו לפיו יש חמישית מבעלי הסמארטפונים הבלתי-מסוננים שלא נכנסים...
ח"ו לומר כך.

והאמת צריכה להיאמר... הנורמליות היא, שאפילו מי שיצרו מתגבר עליו, עושה זאת, במחילה, במעשה... לא בעיניים ובדימיון. מי שכ"כ עושה זאת כך, במובן מסויים - זוהי מחלת הנפש... גם אם היא נפוצה לרבים-רבים. מצינו תקופות שעמ"י כולו היה חוטא בגילוי עריות, ואז לא היה אינטרנט... זה היה ממש.
ב"ה שהיום איננו שם! אבל להגיד שזו מחלת נפש לא לחטוא בצורה כזו, במחילה, מטופשת - נו.
מסכימה איתך לגמרי!אנונימית1111
הנתונים באמת נראים מנופחים בצורה מוגזמת. (חייבת חייבת להאמין שהם מוגזמים!!)
וצריך להדגיש שיש נזק בפרסום כזה שמצייר את מי שלא נופל כאילו אצלו הבעיה..אולי מי שנופל רוצה להרגיש טוב עם עצמו ע"י שמצייר את מי שלא כבעייתי..?
ונזק נוסף בציור תמונה כאילו כמעט כולם שם בטינופת, פוגע ברצון להתחתן בכלל..כי אם חלילה זאת המציאות..ה'ישמור. . מי ירצה להתחתן ?? עדיף קודם להתגרש ..
אני חושבת שמה שגורם לך לא להאמיןיראה מאהבה
זה מה שכתבת למטה.
אבל אם נמשיך לעצום עיניים כי עדיף שלא להכיר את המציאות, איך נטפל בה?
במציאות נורמלית, הייתי מסכימה איתך. אבל זו האמת... וכשאנשים יתחילו להבין שהם אנשים, הם יקחו אחריות בהתאם.
העובדות קשות, אבל צריך להכיר אותם ולטפל בהם.
אם נראה לכם הגיוני שמה שהיה פעם צריך ללכת במיוחד לקנות סרט, לשלם עליו כסף ולהתבייש מהמוכר, נמצא בכמויות לא שפויות בידיים שלך יום יום בלי שאנשים יפלו בו, אז אנחנו צריכים לפתוח את העיניים, האוזניים וכל החושים בשביל שההגיון יחזור אלינו.
זאת לא בושה להיות אדם. הבושה היא לא להאבק ביצר בכל מחיר...
זאת המציאות, כואבת כואבת... אבל צריך להכיר בה ולהלחם בה בכל תוקף.
למה אין לך שמץ של פקפוק בנתונים? באמת נראה לך 98%??אנונימית1111
אם בתוך ה98% את כוללת גם את מי שרואה שלטי חוצות או נשים לא צנועות ברחובות - הגיוני, אפילו הייתי אומרת 99.999%....

זה שצריך לסנן, להשתדל לדעתי כולם מסכימים ( או הרוב).
כי אני שמעתי את זה ממישהו יותר אמין מאמיןיראה מאהבה
וכי אני מכירה את עצמי ואת הטבע האנושי ולא משקרת לעצמי גם אם מעדיפה לחשוב אחרת...
אין "מישהו" אמין בכך..ד.

אין אדם שחקר את כולם, ופילח לפי המושגים הבסיסיים, הרקע וכד'. ואנשים גם מדברים מ"הרהורי ליבם".

לפי "סטאטיסטיקה" על סמך סקרים, גם תוצאות הבחירות האחרונות היו אחרת...

ב"טבע האנושי", יש נטיות טובות ויש נטיות רעות. ויש נטיות שצריך להשתמש בהן לטובה. ויש גם ערכים ושכל, ויכולת לראות ולחוש את הכיעור והזוהמה שבהתמכרות לדברים כעורים, גם כאלה שהיצה"ר יכול לבוא "לעזרתם".

ו"לחשוב אחרת", זה לא "לשקר לעצמך".. זו בחירה, לראות את הצד הנעלה יותר באדם. הצד שיכול לראות את הכיעור שבשפלות, ולנסות לעדן ולעלות, ולחיות בפאזה טובה יותר, עד סיגול תחושה טבעית של הטוב שבה מול הסלידה מהגסות.

כמובן, לא סותר כלל ש לצורך זה עצמו, ראוי להתאמץ כמה שאפשר לא להיפגש עם הזוהמה, כולל חסימה.

יש מישהו אמין. שאין לו שום אינטרס לפרסםיראה מאהבה
סטטיסטיקה שיקרית. והוא בטוח יותר אמין מאנשים באינטרנט...
ואם אתה רוצה לדעת מי הוא, אומר לך במסר.
יש יצר הרע, וכשהוא זמין, רוב הסיכויים שיפול. (מי שחושב אחרת, הוא או חריג, או נדיר, או שאין לו סמארטפון והוא חי בסרט של אנשים מבוגרים)
זה שטבע האדם ישר, אף אחד לא חולק.
אבל יש גם מציאות ויצר הרע, וא"א להתווכח עם זה.
לא...ד.

לא התכוונתי חלילה שהוא רוצה "לשקר".

התכוונתי שככלל, סטאטיסטיקה אינה כ"כ אמינה בכך. זה "מדגם", לא ממש כל הציבור.

שיש יצה"ר, זה לא דבר שהתחדש בזמננו... בזה כולם מסכימים: גם ש"האלוקים עשה את האדם ישר" - וגם שצריך לשים לב להיזהר מלגרות בעצמו יצה"ר. לכן לא שייך להגיד יש "מציאות".

אבל יש גם בחירה. בחירה חופשית זה אומר שאדם יכול לבחור לא ללכת אחרי זה. בוודאי לא "לחפש" את זה. וגם יכול לבחור לעבוד על עצמו היטב ולראות כמה הדברים כעורים - זה עוזר להגביר את הטוב.

[ואין צורך לומר "מי שחושב אחרת הוא...." הוא לגיטימי לא פחות מדעה שונה, ואולי מועיל בכך יותר ממנה..]

אבל לגבי המסקנה המעשית, אנחנו מסכימים לגמרי. שאכן, צריך לחסום גם את האופציה. יש להשתדל במה שאפשר. וכמו שכבר הוזכר לעיל מאמר הגמרא על מי שעובר בדרך ליד מקום שנשים מכבסות ע"י הנהר, כשיכול לעבור בדרך אחרת. שחז"ל אומרים על כך שהוא "רשע".  ולכאורה, יש צד של דמיון בנושא, שהרי בלא-חסום יכולים גם "לקפוץ" דברים שלא במתכוין. אז למה ללכת בדרך זו - אם יש דרך אחרת, "בטוחה" יותר...

ובוודאי שכוונתך בכל הענין - מעולה לגמרי. יישר כח.

טוביראה מאהבה
אז אני אומרת שאותו אדם אמין, בטוח מתחשב גם במה שאתה אמרת...

ברור שיש בחירה,
נקודת המחלוקת היחידה בנינו, היא כמה סיכויים לאדם בעל בחירה לא ליפול עם אינטרנט פרוץ. מידיעה, הם כמעט אפסיים.
עם כל הרצון שלי לא להגיד רע על הציבור שלי.

המטרה בלפרסם נתונים כאלה, היא שאנשים יבינו שאין מנוס.
כולם צריכים אינטרנט מסונן. (כבר ראית למעלה שיש כאלה שחושבים אחרת, זה בא בדיוק מול הטענות האלו)
אכן,ד.

אני לא מסכים עם ה"מידיעה" שלך..

א. כי גם מציאותית, אף אחד לא שאל את  כ ו ל ם. כולל כל הרוצים לבחור בטוב.  לכן אין בזה "ידיעה". לכל היותר אפשר לומר שנתקלו במספיק מקרים כדי להזהיר.

ב. אין דבר כזה "מידיעה" מה הסיכוי לאדם בעל בחירה. פשוט אין. הקב"ה נתן לאדם בחירה חופשית. ואין אדם שיכול לומר שכל זמן שמשהו אינו מול עיניו, אז "מידיעה", הרוב, גם מאלו שרוצים לבחור בטוב, יבחרו לפתוח מה שאינו ראוי. ח"ו. זה לא ענין של "להגיד רע על הציבור שלנו".. אלא על יכולת הבחירה של אדם הגון מישראל. אין לך בזה "ידיעה" יותר ממישהו אחר - ולא יכולה להיות.

אבל אם יכתבו כך הרבה-הרבה, אז באמת עלולים להחליש את כח הבחירה של אנשים טובים - ומי שישאו בחלק נכבד מהאחריות, הם אלו שאמרו הרבה שהם כביכול "יודעים" כך. כמו לא מעט "מזהירים" שהפריזו והכניסו לאנשים בראש דברים שלא עלו על דעתם.

לכן, צריך איזון: חייבים להזהיר, ואכן לומר שזה לא משהו אבסורדי נדיר, בפרט שיכולים גם סתם "לקפוץ" דברים בלי שפותחים אתרים ספציפיים -

אבל לאידך, לא להשתמש לצורך זה ב"הפחדות" שרק מולידות גם דברים שאינם קיימים. אדם צריך להיות מספיק אחראי כדי להימנע גם מקרבה אל מה שלא צריך.

בקיצור, אין לי כח להתבחבש.יראה מאהבה
נלך על המסקנה וזהו, כולם צריכים סינון.
מסכים....ד.

זו מסקנה שאני לגמרי בעדה.הרוזן!
ודווקא משום כך, ומשום כבדות העניין והחשיבות שלו, חובה לעשות את המלחמה לכך באמצעים כשרים בלבד.
לדוגמה, לא לפסול שידוך על זה... אלא לעורר מודעות לחשיבות.
וגם ההתעוררות לחשיבות - לא בגלל ש"כנראה גם אתה חוטא"... אלא בגלל, שכחברה, חשוב שהסטנדרט יהיה לסנן. גם בשביל שאיננו צריך...
אם חז"ל אומרים שהוא רשע, אז למה לא פסול שידוך על זה?לשם שבו ואחלמה

נראה לי שאין טעם להתווכח ככה...הרוזן!
אתה מכריע דברים בקיצוניות תקיפה עוד לפני שהכרת.
אם הייתי בלי חסימה, והייתי נופל בהסתכלויות כאלה ברשת בדיוק באותה מידה שנפלתי עד היום - כלומר, בחסדי ה' האדירים עלי, אפס פעמים - היית קורא לי רשע, מראש...
כיצד אוכל לדון כך?
דווקא הוויכוח מאוד ענייני. לא אני קורא רשע אלא חז"ל. ואם אתהלשם שבו ואחלמה

מבין את דבריהם אחרת אתה מוזמן להסביר לי במה אתה חושב שטעיתי. 

האם אתה לא חשוב שזה בדיוק כמו המקרה שאדם יכול לעבור בדרך אחת שיש שם נשים 

ודרך אחרת שאין נשים

והוא עבר בדרך שיש נשים ונשמר ולא הסתכל עליהם, נקרא רשע.

זה לא אותו דבר?

אדם יכול לגלוש בלי סינון ויכול לגלוש עם סינון, האם לא ברור לך שמי שגולש בלי סינון למרות שהוא יכול לגלוש עם סינון , נקרא רשע?

לא דומה...הרוזן!
שם ודאי יש נשים שעושות כביסה ואינן בצניעות, צריך לעשות מעשה כדי לא להסתכל.
פה אולי לא תיפול...
ואם מטעם זה אתה בא לקרוא לו רשע - ודאי לא מדובר בלאו שאיסורו ברור לכל העם (לא דייקתי בביטוי כי אינני זוכר), ולכן לפסול על כך מראש, כשאולי נעשה בתמימות... זה סתם.
גם ביחוד אפשר לומר שאולי לא תיפול..מבקש אמונה

נכון...הרוזן!
ולכן צריך שהתורה תאסור במיוחד, כי אחרת לא היינו אוסרים
לא הבנתי את ההבדל. לא צריך לעשות מעשה כדי לא להסתכללשם שבו ואחלמה

צריך פשוט לא להסתכל. זה לא באמת קשה. 

כתבת "פה אולי לא תיפול", גם בעושות כביסה אולי לא תיפול. והרבה יותר קל שלא ליפול. שהרי באינטרנט הן לא רק עושות כביסה....

ושוב, אני לא בא לקרוא לו רשע, אלא מבין שחז"ל קוראים לאדם כזה רשע, 

והוא לא רשע כי ידע שיש איסור ועבר עליו אלא כי הוא הביא את עצמו לידי נסיון ללא צורך

ולכן גם באינטרנט, גם אם אדם לא יודע שיש איסור להיות בלי סינון

עדיין הוא הביא את עצמו לנסיון ללא צורך.

לא נכון.הרוזן!
הגמרא מדברת במציאות שצריך עצימת עיניים.
ומצטער, אדם שיודע שלפניו יש שתי דרכים, ובוחר בדרך שבה יש נשים שמצב לא צנוע - הוא גרוע מאדם שסומך על עצמו שלא ייפול... גם אם זו טעות לסמוך על עצמו.

לא מכיר שפוסלים שידוך על אדם שהביא את עצמו לניסיון ללא צורך, בגלל שבטעות האמין בעצמו...

בכל אופן - די נגמר לי הזמן והכוח להגיב... אתה מוזמן להגיב, נראה לי שבגדול דעתי הובהרה
ענית לעצמך:יזהר

"חייבת להאמין שהם מוגזמים". את לא מסוגלת להתמודד עם המציאות.

זה לא שאנשים נמוכים ושפלים, אלא שהמציאות עצמה מעוותת. לא היה שום דור בהיסטוריה שהפריצות הייתה בו כל כך זמינה. זה פשוט טבע האדם הנורמאלי. אדם בריא בנפשו מתגבר על יצרו ושם חסימה, ומתפלל לה' שלא יביא אותו לידי ניסיון, כי גם גדולים וצדיקים ממנו לא עמדו בכל ניסיון.

דווקא לא בדיוק נכון...ד.

מה שהיא אמרה זה בריא לגמרי.

כשאומרים סטאטיסטיקות מגעילות, וגם שלא יכולות להיות מדויקות מדעית, "מייצרים מציאות" מבחילה. גורמים לה ח"ו.

אתה צודק שהמציאות מעוותת. אבל חלק מטבע האדם הנורמלי מישראל, הוא גם לחוש את הכיעור, וממילא לעזור לעצמו לא לפנות לזבל הזה.

כמובן, גם צריך לשים חסימה. הרחק מן הכיעור ומן הדומה לכיעור.

בפרט שגם בלי "לחפש" יכולים לקפוץ דברים לא הגונים. ואם אפשר בקלות לשמור על אוירה נקיה, מה ההיתר לא לעשות זאת..

אני לא חושב שהמציאות מבחילהיזהר

כי ב"ה רבים מאוד אכן שמים חסימה. ה'סטטיסטיקה המגעילה' שייכת לאותם אלו שלא שמים חסימה. ושם אין שום סיבה לייפות את העובדות, ואדרבה: חשוב ונחוץ מאוד שלא לתת שום לגיטימציה לאי חסימה.

בוודאי שגם אני בעד לא לתת לגיטימציהד.

לאי-חסימה. כבר הדגשתי כמה פעמים..

[אני מעריך גם, מעבר לאי דיוקי הסטטיסטיקה, שחלק מאלו שלא שמים, זה לא בדיוק מי שרוצים להימנע מכיעור, לצערנו. אבל כבר אמרתי, בצד היכולת לא לפנות לכך, חייבים לעשות מה שאפשר כדי למנוע בכלל אופציה. ולו רק מהסיבה של מה שקופץ מעצמו בלי סינון]

ומכל מקום, אני מציע, בצד האזהרה מהתקרבות אל השלילה, לכתוב על החיוב. אולי לפתוח שרשור על שאיפות חיוביות מנישואין, של אישיות, ערכים. כשמדברים על האור שבחיוב, לא פעם זה עוזר לסלוד מהכיעור הנמוך. לרצות בטוב.

בוודאי צריך לנקוט למעשה בשלילת אופציית השלילה - ועם זה, עיקר הדיבור על החיוב והטוב. והחושך יידחה מפני האור.

הנורמליות לחטוא במעשה?! מאיפה הבאת את זה??מבקש אמונה

בוא נעשה השוואה קטנה מה צריך לעשות כדי לחטוא במעשה, ומה צריך לעשות כדי לחטוא באינטרנט...

במעשה..

1.צריך להתחיל עם מישהי (יש מצב שתקבל כאפה)

2.להיות איתה בקשר זמן ממושך...

3.לתת לה מחמאות,

4.לקנות לה מתנות..

5.לשכנע אותה לחטוא

(ואולי שכחתי משהו באמצע)

באינטרנט

לכתוב בגוגל: #$$#%  ואתה מסודר...

אז תגיד לי אתה איפה יש יותר יצר הרע? ומה קשור מחלת נפש?

במחילה, זו שטות גמורה לומר את זה...

נראה לי שלא הבנת אותו...יראה מאהבה
הוא התכוון שאדם שיש לו יצה"ר כל יום בכף היד והוא לא חוטא, אולי היצר שלו לא תקין.
(או שאני לא הבנתי אותו)
התכוונתי למה שלשם שבו ואחלמה כתב, למי שלא הבין אותו...יראה מאהבה
ח"ו נורמליות לחטוא במעשה!הרוזן!
נורמליות לא לחטוא.
אני אוכל להבין מי שיגיד שחטא במעשה נובע מיצר נורמלי - אבל חטא ברשת נובע אפילו מיצר משובש... שום דבר לא נורמלי פה.
א"א להגיד שחטא זה נורמליות, ובמיוחד שמדובר ביצר שהוא בעצמו שיבוש של הנטייה הבריאה והנורמלית...

ובכלל... יש דרגות בחטא. אני לא חושב שזה נכון לפרט על גבי הפורום, אבל מצד מסויים חטא "קל" במציאות הממשית גרוע מחטא "חמור" במציאות הוירטואלית. כי חטא בעולם הממשי, הוא ממשי...
ונכון, שמצד ריבוי החטאים וזמינותם, אפשר גם לומר ההיפך, שחטא "קל" ברשת גרוע מחטא "חמור" במציאות. כי זה קורה יותר, ובקלות רבה יותר.
אבל פה דיברנו על השאלה מה נורמלי...

ברור שיותר *קל* לחטוא בפלאפון. אבל זה לא נכון לומר שזה כ"כ טבעי עד שמי שאיננו חוטא הוא לא נורמלי... שקר וכזב
כמעט קשה למצוא את ההבדל בין 12 הצעדיםעוגי פלצת
לבין האמירה הזו... במחכ"ת
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^די"מ
וכמו תמיד מתברר שכולם מדברים בגלל האג'נדה שלהם ולא מחפשים את האמת.
ומה הבעיה בזה?יפה זה לא סיבה
לא מכירה את השיטה, אבל יש הגיון בטענה שלו... ואם השיטה מטפלת בזה, מה אתה רוצה לומר בזה?
ההנחה שאדם נורמלי תקוע בחטא ואין לו מזור אלא כוח עליוןעוגי פלצת

לא נראה שזה מה שהוא אמריפה זה לא סיבה
ההנחה שלו זה שלאדם יש יצר ואם הוא גר מול בית #*# וזה לא מדגדג לו, אז כנראה שמשהו לא תקין אצלו.
הוא כתב שאם הוא לא *חטא בפועל* יש לו קרוב לודאי בעיה נפשיתעוגי פלצת

איפה הוא אמר את זה?יפה זה לא סיבה
ואיך השיטה קשורה לזה? שמעתי על השיטה ממישהי שמטפלת בזה, לפי הראשי פרקים שהיא סיפרה לי, מדובר על התמכרות ואין קשר בין האמירה שלו לשיטה...
בתגובה שהגבתי עליהעוגי פלצת

השיטה מבוססת על הרעיון שאדם צריך להכיר שהוא לא יכול להושיע עצמו מהחטא

אלא רק כוח עליון יכול להושיעו

אני לא אמרתי שיש זהות, אלא שיש דימיון גדול מדי

אני לא רואה שזה מה שהוא כתביפה זה לא סיבה
זאת פרשנות לא נכונה שלך.
כי האמירה שלו די הגיונית ולגיטימית. במילים אחרות מה שאמרתי על מי שגר ליד בית ***
הקשר הוא שזה אחת הבעיות. שיזהר מנה כנגד השיטהדי"מ
(אני גם נגד השיטה בעיקר בגלל זה)
יזהר מתנגד חריף לשיטה.די"מ
ממש לא נכון.יזהר

בניגוד גמור לטענת 12 הצעדים, לכל אדם יש יכולת להתגבר בכוחות עצמו (כמובן, עם עזרה תמידית מה', ובכל זאת בכוחות עצמו). השאלה היא האם נקודת הבחירה היא לשים חסימה, או לא ליפול בלי חסימה. מי אמר שנדרש מאדם לא ליפול בלי חסימה? זה בדיוק "מה יעשה אותו ובן ולא יחטא". נקודת הבחירה היא קודם לכן, אבל ברור שיש בחירות של האדם שלאחריהן הוא כבר במציאות שקרובה לאונס.

מה שדי"מ VVVעוגי פלצת
עבר עריכה על ידי עוגי פלצת בתאריך כ"ט בטבת תשע"ו 13:28

האמירה שמי שאין לו חסימת. בטוח נופל זה בדיוק כמו 12 הצעדיםדי"מ
לא בטוח, אבל באחוזים מאוד מאוד גבוהים.יזהר

יותר מדוייק: יש אחוזים גבוהים של אנשים שבלי חסימה בטוח נופלים.

וזה שיש כוחות יותר חזקים מהאדם זה ודאי נכון לכולי עלמא. השאלה היא האם יש בחירה לעצור לפני שמגיעים למקומות האלה. זה בדיוק המשמעות של "תחילתו בפשיעה סופו באונס".

אחוזים של קרוב לודאי, ועל בסיס השערהעוגי פלצת
"אין אפוטרופוס"יפה זה לא סיבה
זה אומר 100%. ולא אחוזים מאוד גבוהים... אלא אם כן יש לכם מחלוקת על דברי חז"ל.
זה לא משנה אם אדם בטוח חוטא, או בטוח לא מסוגל להיות חסין מהחטא. מבחינה מעשית הוא צריך הגנה ולא לשקר את עצמו שהוא לא צריך.
"אין אפוטרופוס לעריות" לא קשור לסטטיסטיקה הזאתעוגי פלצת

אין משמעותו שכל מי שהיה בניסיון נפל,

אלא שאסור לסמוך על עצמך, גם אם אתה צדיק, שלא תכשל.

אין במשמעותו שאנחנו מניחים שכל מי שהיה בסיטואציה נפל,

בתור עובדה קיימת.

הנה קישור לויקישיבה להסבר נוסף

משל למה הדבר דומה? לשדה מוקשיםעוגי פלצת

30 מכוניות נקלעו לשדה מוקשים נרחב.

מתוכן 25 שרדו והצליחו לצאת.

אין ספק שזו היתה טעות להכנס לשם, כי אין דבר שיבטיח להם את שלומם.

בלשון אחרת, "אין אפוטרופוס לעריות".

לא ראיתי שלשם שבו ואחלמה אמר שכל מי שהיה בנסיון נפליפה זה לא סיבה
הוא אמר שזה נדיר שלא נפל, והוא צודק.
ולדעתי זה כן אומר שכל מי שעומד בפני נסיון יום יום, רוב הסיכויים שהוא יפול, כי אם לא, חז"ל לא היו אומרים שאין אפוטרופוס.
הם מזהירים אותנו ומודיעים לנו ודורשים מאיתנו לא להעמיד את עצמנו בנסיונות של ייחוד ובנסיונות אחרים כי אין אפוטרופוס. אפילו לרבנים הכי גדולים.
ומה שאני ניסיתי להגיד, זה שלא משנה אם אתה נשוי, אם אתה עסוק או אישה או לא משנה מה, אין אפוטרופוס לאף אחד. אז "זה לא משנה אם אדם חוטא או בטוח לא חסין מהחטא" ברגע שהוא מכניס את עצמו לזה, זה בעצמו חטא.
ומהאמירה שאין אפוטרופוס, אתה יכול להבין שגם אם היו אנשים חזקים מאוד, הם אנשים נדירים...
ואתה צודק שזה לא אומר שהם בטוח חטאו, אבל קרוב לוודאי...
אם אני אומר שאין בטחון מהחטא,עוגי פלצת

זה לא אומר שאני יודע כמה חטאו, ואפילו לא יודע שהרוב חטאו.

יכול להיות שכן, אני לא יכול לקבוע ובטח לא להאשים.

אין ספק שקיימת סכנה, אבל כאן מאשימים אנשים בחטא. בפועל. בתור עובדה.

לא מאשימים... להפךיפה זה לא סיבה
אומרים שדרך העולם לחטוא בעריות במצבים מסויימים.
אם לא, לא היה כלל של הרחקה. אם לא היו רוב כאלה, ההכללה של ה"אין" היתה מסוייגת.
להגיד לאנשים לקחת אחריות בגלל שאין אפוטרופוס, זה להגיד להם שהם בסדר שהם אנושיים, אבל אל תתווכחו עם חז"ל.

לא מאשימים בחטא, אומרים שקרוב לוודאי שחטאו.
"והייתם נקיים..."
"אין אפוטרופוס לעריות" לא מדבר על רוב או מיעוטעוגי פלצת

הסברתי את זה עם הדוגמא משדה המוקשים

אם יש סיכוי של 5/30 למות ממעשה מסויים, גם אם זה מיעוט ולא רוב, זה עדיין טעות חמורה.

כשאני אומר ש80% מהבנות שלובשות חולצה סגולה מסמסות בשבת (נגיד), אז אני מאשים.

ואם עשיתי כזה דבר, כדאי מאוד שיהיה לי מידע רציני שאספתי, ולא שקראתי את זה איפה

שהוא באינטרנט.

כשאומרים "אין משהו"יפה זה לא סיבה
זה אומר שזה כלל גורף על כולם. כלומר, אף אחד לא מסוגל לשלוט בעצמו לגמרי בנושא הזה, ולכן הוא זקוק להרחקות.
חז"ל לא הוציאו מהכלל את מי שנשוי ועוסק במלאכה, ולא הוציאו מהכלל את הנשים.
ואם זה לא היה רוב, הם לא היו אומרים "אין" אלא "במצבים מסויימים, לאנשים מסויימים, אין"
אבל בגלל שהכלל גורף, אתה מבין מזה (לפחות אני מבינה מזה) שרוב הסיכויים שהכלל הזה חל על כולם אם לא על כל האנשים הרגילים.
ולכן, קשה לי להאמין למישהו שאומר לי שיש לו מכשיר לא מסונן והוא אף פעם לא חטא... למרות שזאת לא הנקודה. הנקודה היא שאף אחד לא חסין מזה, אז אין לאף אחד הצדקה להישאר עם אינטרנט פרוץ.
פחות מעניין אותי הנתונים, מי חטא ומי לא, מעניין אותי שאף אחד לא יכול להרשות לעצמו, כי אף אחד לא יכול להגיד שהוא יכול לשלוט בעצמו לגמרי בעריות.
השליטה היא בשלב שלפני הנפילה, ולא בנפילה עצמה...
בדיוק, מי שנכנס לשדה מוקשים שום דבר לא יציל אותו מזהעוגי פלצת

כלומר, אין משהו שהוא יכול לעשות כדי להציל את עצמו

ועדיין, לא כל מי שנכנס לשדה המוקשים הזה בהכרח מתפוצץ...

(זה שאנחנו יודעים שיש סכנה, לא אומר שאנחנו יודעים משהו לגבי התוצאות)

זה רעיון פשוט מאוד

תחשבי על המשמעות, אנשים נשואים קוראים את הסטטיסטיקה הזאת וחושבים:

"מה הסיכוי שבן/בת זוגי כאלה?" זה מכניס הרבה חרדה וחוסר אמון לחיי הזוגיות שלהם.

הם עשויים ליפול בעצמם מהמחשבה שבן זוגם גם נופל.

יכול להיות שהיא מוצדקת, אבל לא ברור. 

ואם מעוררים חרדה כזאת, כדאי מאוד שזה יהיה ברור.

ואני רק בא לומר, ש"אין אפוטרופוס לעריות" לא אומר לנו דבר על אחוזי הנפילות בפועל.

אז שיעשו סינון ב"ה יש פיתרוןיפה זה לא סיבה
ולא צריך לברוח ממנו.
אם בן זוגך כזה, אז תני לו פיתרון... אל תכעסי, אל תאשימי זה ניסיון לא קל. אבל תעזרי לו...

אוקיי, כבר אמרתי שלדעתי זה כן מעיד על נפילות בפועל, גם אם יש חריגים, יש תמונה כללית די ברורה. (לי לפחות).

סתם שאלה, בלי קשר לדיבורים כאן.
אם 100 אנשים היו מכניסים פרוצה הביתה למשך כמה חודשים, היא תהיה בחדר מיוחד משלה, מידי פעם היא תצא לשרותים ובעל הבית יזכר שהיא קיימת, ובכלל הוא תמיד יודע שברגע שיתחשק לו לפרוק מתחים, הוא יכול לגשת לפרוצה שם בחדר.
והוא יר"ש, והוא נגעל מזה...
אבל פעם אחת היא עברה בבית ופיתתה אותו, והוא התגבר, והיא נכנסה לחדר. ובראש שלו תמיד יש לו אופציה להיות איתה.
ויותר מזה, היא איתו בחדר, ישנה לידו...
כמה סיכויים יש לו לא ליפול לזה?
אם נראה לך שזה אפשרי, לא הייתי אומרת לך לנסות את זה, אבל רק תתאר לעצמך.

יש מספיק נשים פרוצות באינטרנט.
וזה קושי דומה. אפילו יותר פשוט, כי זה יכול להיות כמעט חסוי לגמרי.
אז אני לא צריכה סטטיסטיקה בשביל להבין שאנשים נורמלים, טבעי שלא יחזיקו בזה מעמד...
ויש פתרון הכי טוב - לעודד סינון בלי לייצר חרדה וסכנותעוגי פלצת

לשלום בית

לא מעוררים חרדהיפה זה לא סיבה
מדברים על המציאות בשביל להתמודד איתה. כדי שלא יהיו עוד כאלה כמו פה בשרשור שיגידו "לי מותר כי אני נדיר ונהדר"
כולם צדיקים, ואין יוצאים מן הכלל ב"אין אפוטרופוס".
"אין אפוטרופוס" = מציאותעוגי פלצת
הסטטיסטיקה = מי אמר שמציאות?

גם לפי "אין אפוטרופוס" יתכן שרק 10% נפלו
וצריך להזהיר כי כל אחד יכול להיות ה10% הזה
גם אם הוא צדיק

אבל אם קובעים עובדה שיש 80%,
יצרת חרדה מיותרת שודאי תגרום נזק
ולא ברור שתצליחי לתקן את כל הנזקים

הדלקת אש, מי מבטיח לך שתוכלי לכבות בזמן?
טוב אנחנו חזרנו לדבר על הסטטיסטיקותיפה זה לא סיבה
ואני דיברתי על מה שאני מבינה מ"אין אפוטרופוס" בלי קשר לסטטיסטיקה...

לגבי הסטטיסטיקה שהוצגה כאן, באמת מעניין מה הכי נכון לעשות לפי דעת אותו רב שמדבר על זה... ברצינות.
אני מצדי מנסה להסביר, "אין אפוטרופוס" לא מספק נתוניםעוגי פלצת

אתה ולשם אמרתם שמי שלא נופל יש לו כנראה בעיה בתחום המיניות.די"מ
זה בדיוק 12 הצעדיםת
או שהוא אדם נדיר.לשם שבו ואחלמה
אבל שוב,
זה בגלל שנקודת הבחירה של האדם היא לשים סינון.
כל כך נדיר שאולי סביר שיש לו מחלת נפש...עוגי פלצת

נכון. זו לדעתי האמת. ואם זה משחיר יהודילשם שבו ואחלמה
זה משחיר בצדק...
הלוואי שאני טועה
ואם זו טעות יש לכך השלכות מכאיבות...עוגי פלצת
זה מנוגד לעקרון הבחירה חופשיתדי"מ
הבחירה היא אם לשים סינון או לא.לשם שבו ואחלמה
אדם שמכניס את עצמו לידי נסיון לא חייבת להיות לו בחירה חופשית.
הרי חז"ל אמרו שאדם לא יכול לגבו על היצר הרע אלמלא הקב"ה עוזרו,
והקב"ה לא יעזור למי שמתנהג כאילו הוא לבדו יותר חזק מהיצר הרע.
הבחירה החופשית תמיד קיימת.די"מ
כמו שמובא בהלכות ביאה למה הבועל תמיד חייב גם אם הוא אנוס.
לא יית חייב להביא את ההלכה הזאת.אריק מהדרום
לא פרטתי. מי שמכיר יבין.די"מ
אז מה זה "תחילתו בפשיעה וסופו באונס"?יזהר

אפשר לחזור בתשובה באמצעדי"מ
לפעמים כן ולפעמים לא.יזהר

לחשוב שיש לי בחירה על כל דבר כל הזמן - זה טעות. אתה ודאי מכיר את הרב דסלר המפורסם על שטח ההתמודדות. אין לנו בחירה על כל דבר כל הזמן. אנחנו כובשים שטחים, ומתקדמים. הבחירה היא לעשות תהליכים ולהתקדם.

(וראה כאן דיון על היחס בין הצעדים לרב דסלר.)

ועדיין זה לא אומר שמי שיש לא אינטרנט לא מסונן בודאי נופל.די"מ
לא בודאייזהר

אבל בהחלט באחוזים גבוהים.

הדיון מתחיל לחזור על עצמו.

אתה מסכים שייתכן אדם ללא בעיות בציניות עם אינטרנט פרוץדי"מ
שלא נופל?
אחלה.די"מ
כי עד עכשיו הבנתי אחרת.
אני באמת לא מסכימה עם ההגדרה של ה"חולה נפש"יפה זה לא סיבה
אבל כן מסכימה שזה לא מעיד על תקינות מינית.
ממש ממש לא נכון!טהרני

אשמח שתביא את הציטוט מספרות התכנית שמאשש את דבריך.

האם אתה בכלל יודע את שמות הספרים?...

יכול להיות שאני לא נגד השיטה הזאתיפה זה לא סיבה
אבל צריכה להכיר מספיק טוב בשביל להביע את דעתי..
תודה יזהר. לפי מה שכתוב כאן על השיטה אין לה קשר למהלשם שבו ואחלמה
למה שכתבתי. ואם יש דמיון זה בסדר, כי דמיון הוא רק דמיון, במקרה הזה הוא לא מראה על משהו אמיתי
לא מכיר את השיטה, אני כתבתי את מה שנראה לי האמתלשם שבו ואחלמה
בתור מי שנמצא מעל 700 יום בתכנית 12 הצעדיםטהרני

ובחסד ה' גם נקי מאז, אוכל לומר שלמיטב הבנתי דווקא ההיפך הגמור הוא הנכון.

אדם שאינו מכור יכול תיאורטית להישמר. אדם מכור הוא זה שאין לו שליטה (אני במשך עשרים שנה כל הזמן הייתי עסוק בלצאת מזה ללא הצלחה), אבל אדם רגיל יכול לצרוך במינון סביר, אם הוא חילוני ומתחבר לזה, או לא לצרוך אם זה מנוגד למערכת הערכים שלו. ממש כמו אלכוהול - אדם רגיל יכול "לשתות כמו ג'נטלמן", אבל אלכוהוליסט לא יכול לעצור.

יתירה מזו - בעבודה רוחנית נכונה, גם אדם מכור (במצבים מסוימים) יכול להיות עם סמארטפון לא מסונן מבלי ליפול (ולא זה המקום להיכנס לדיון למה הוא לא פשוט מעדיף סינון ליתר בטחון, אלא אם כן מאוד תרצו).

למשל, המדריך האישי שלי בתכנית נמצא עם סמארטפון לא מסונן בארבע השנים האחרונות, ולא נפל אפילו פעם אחת (כאשר לפני התכנית הוא חצה את כל הקווים, על כל המשתמע מכך). הדבר גם כלל לא עלה בדעתו. אני, לעומת זאת, כרגע בלי סמארטפון מבחירה, וגם אם יהיה לי, אני חושב שאעדיף את חגורת הבטיחות של הסינון.

לפני התכנית חשבתי שכולם נופלים. היום אני יודע שהרבה נופלים, אבל בהחלט מאמין שיש כאלה שלא.

כל זה לפי הבנתי בלבד. ואגב, מאוד מצוי שמי שנמצא מחוץ לתכנית מייחס לה הרבה דברים לא נכונים. התכנית היא מורכבת, ויש בה המון פרדוקסים. דוגמא אחת: מי שנמצא מחוץ לתכנית בטוח שהיא שוללת את הבחירה החופשית, בעוד שמי שנמצא בפנים מבין שממש ההיפך הוא הנכון. לראשונה יש לי יכולת אמיתית לבחור היום לא לפעול על תאווה. לפני כן הייתי עבד, עכשיו בחסד ה' אני בן חורין. רק להיום.

עשית לי חשק ללמוד על השיטה הזויפה זה לא סיבה
רק להיום
דווקא באסהחכחעחילםכ
אני לא בשיטה הזאת, ואני בן חורין לכל החיים!

אתה לא מבין את ההיגיון של השיטה כנראהיפה זה לא סיבה
כשאנחנו רוצים להגיד לשון הרע ואז היצר הטוב מזכיר לנו "היי, אסור לדבר לשון הרע" אז אנחנו אומרים לו "וואי, צודק, טוב... אז לא אומר" אז היצה"ר אומר "חחח מה אתה בא להגיד לי שמהיום לא תדבר שום לשון הרע כל החיים?"
אז אנחנו מקבלים חלישות הדעת. כי אין לנו כרגע את הכח של כל החיים, אלא את הכח של הרגע הספציפי הזה.
ולכן השיטה לפעמים, היא לומר "רק לעכשיו" רק השבוע...

ואם אין ברירה אחרת, היא עדיפה.

אתה בן חורין כי כנראה שאתה לא מכור.
דיברתי עם הרבה מכורים מהרבה סוגים ושום שיטה אחרת לא הועילה להם.
אני מכיר את השיטה יותר קרוב משהייתי רוצהחכחעחילםכ
ומתעב אותה לחלוטין.

במקרה האופטימלי שלה זה להחליף התמכרות למשהו מסוים בהתמכרות לפגישות ,זה האופטימלי.
ממש לא לפי מה ש"מטפלת בשיטה הזו"יפה זה לא סיבה
יראת שמיים, הסבירה לי. הבנתי שאפשר להפוך את התלות לתלות טוטאלית באלוקים.
מה יותר טוב מזה
טוב,אני לא מכיר "מטפלים" רק מטופליםחכחעחילםכ
אז תשמע על השיטה הזאתיפה זה לא סיבה
ולאו דווקא מהצד ה"מבקר" בשביל להחליט כמה אתה בעצמך בעד או נגד.
שמעתי מצד אוהד לא השתכנעתיחכחעחילםכ
להבנתי השיטה הרסנית
אם שמעת מספיקיפה זה לא סיבה
בלי דעות קדומות, אז דעתך מקובלת...
להבנתי, ר"מ בישיבה תיכונית או במקום אחרטהרני

שמפסיק לצפות בפורנוגרפיה לפני ואחרי שהוא מעביר שיעור גמרא, זה דווקא טוב מאוד.

להמשיך בפיצול הזה - הרסני ביותר.

מכיר אישית כמה כאלה...

לא הבנתי על מה הבאסה?טהרני

על זה שלא היית עבד לפני כן?

האמן לי שזה לא כיף...

אל תתבלבלויראה מאהבה
יש לנו הרבה טענות נגד אינטרנט מסונן, אבל כל הטענות האלו יצה"ר מדבר מתוך גרונינו.
הוא עושה הכל בשביל שניכנע לו, הוא אומר שגם ככה כל מי שרוצה לחטוא חוטא, ושמי שלא רוצה לחטוא לא חוטא (חולק על דברי חז"ל שאומרים שאין אפוטרפוס), ויצה"ר לפעמים גם מתחפש לדוס שאומר שזה לשון הרע להציג סטטיסטיקה (כי יצה"ר יודע שאם אנשים יכירו את המציאות, ילחמו בה כמו שצריך), או שהוא מתחפש לדוס שאומר שזו הגזמה, או שהוא אומר שהוא לא כזה ובטח כולם לא כאלה... ושסינון זה דבר מגביל ומעצבן (אז מה?!עדיף לחטוא בגלל זה?)
כשכל מה שהוא רוצה בעצם, זה דבר אחד; שלא נילחם בתופעה הבלתי הגיונית הזאת.
קשקוש גמור. היכולת להשתמש ברשע לא אומרת שהוא קייםמשה

גם בסכין אפשר לדקור למוות וגם ברכב אפשר להרוג אנשים, זה עדיין לא סיבה לא להשתמש בהם.

אינטרנט מסונן דבר מגביל ומעצבן ולמעשה לא מאפשר לעשות כמעט שום דבר משמעותי בתחום (ובמילא מי שיש לו ידע טוב, יכול גם להיפטר מהסינון עצמו).

זה המצב הקיים, ויהיה יותר גרוע לענ"ד.Benny1988
אנו בדרך של אמריקה הגדולה, הודות למדינה ה"יהודית". בסה"כ אנו בפיגור של כמה שנים. המשמעות - מה שקורה שם היום יהיה בעוד כמה שנים כאן, אם ממשיכים בכיוון הזה.

לעצם העניין - בעייה רצינית למי שמחזיק בסמארטפון (כולל גם אותי). מעניין הוא שלא שומעים מספיק רבנים בציבור הדתי-לאומי (בציבור הלאומי-דתי לא מצפה שיהיו) שמדברים על הנושא (מצטער אם מישהו נפגע - אבל על גוש קטיף ידעו להרעיש ולהשקיע בפרסום. על זה לא ראיתי מודעות שאינן מסחריות).
האחריות היא כמובן אישית, אף אחד לא יכול לטעון כנגד "מנהיגי ציבור" (שלדעתי לא באמת קיימים), והניסיון הוא ניסיון.
יש רק רב אחד שמתעסק בזהיראה מאהבה
ועכשיו הוא עמל לכך שרבנים נוספים יהיו מודעים למצב...
נכון. ובזכות זה שקם להתעסק בזה נוצר סוף סוף הסינון הטובותן טל

ביותר שידענו עד כה ושמאפשר להרבה אנשים שממילא כבר היה להם אינטרנט בבית ולא ממש היו מוציאים אותו, להתחבר לאינטרנט נקי הרבה הרבה יותר מבעבר (ושממשיך כל הזמן להשתכלל. וזה מה שטוב בו. לא מדובר על תוכנה שקופאת על השמרים ולא מתפתחת אא על פיתוחים כל הזמן, ועל יד ועין אנושיות שגם עוסקות בעניין.

בואו נגיד שהרבה מאוד מנערי, ילדי, וגם מבוגריי (ואולי ילדות, נערות ומבוגרות גם, על פי הסקר והחיים) עם ישראל, ניצלו מהרבה נפילות בזכות הרב יהושע שפירא היקר.

יש יותר מאחדהרוזן!
אגב סינונים-פצלש למען שמו
מישהו מכיר אפליקציה של סינון לפלאפון, בחינם?
(יודעת שחשוב גם אם יעלה מלא, אבל אין אפשרות להוציא כסף עכשיו)
חברת הסלולר כמדומני אמורה לעשות את זהBenny1988
בחינם, אם הלקוח מבקש (רק מעניין שהן לא מפרסמות את השירות כמו את שאר השירותים).
לא יודע לחוות דעה לגבי איכות הסינון הזו.
אני יודע. איכות גרועה. חברת סלקום נותרת סינון של רימון בחינםלשם שבו ואחלמה

ברמה הכי בסיסית. 

יש בלי סוף, אפליקציות של הוריםאריק מהדרום
אבל אני לא מכיר אפליקציה באמת טובה, אין משהו שהוא בלתי נפרץ.
לא כזאת טובה במחשבים, אז אפשר גם משהו שאפשר לפרוץ..פצלש למען שמו
בעבר המליצו על k9אריק מהדרום
הבעיה המרכזית שהיא חוסמת גם יוטיוב.
לקח לי זמן להבין איך היא עובדת, אבל גם היאדי פשוטה לפריצה.
לי יש K9טהרני

קניתי מחשב נייד חדש אחרי שהצטרפתי לתכנית 12 הצעדים עם ווינדוס 8. תכנת רימון לא פעלה לפחות באותה העת, אז השארתי את המחשב החדש בארון במשך חודשיים...

בסוף פניתי דרך "שמור עיניך" לאיש מחשבים שקשור לאתר "ונשמרתם" מטעמם, שמציע את כל פתרונות הסינון, והוא המליץ לי על K9. הסינון טוב ולחסום את youtube זה ממש לא כזה נזק גדול. מתרגלים.

מה שכן, אף פעם לא ניסיתי לפרוץ...

שמעתי מכמה חברים שהם פרצו את התכנה. אבל שמעתי גם על המון חברים שפרצו את רימון.

בהקשר לזה שמעתי משפט מאחד החברים: "מכור לא יכול לבנות חומה שהוא לא יכול לטפס עליה...".

קישור לשרשור (קטן) בנושאBenny1988
נט ספארק איננה בחינם, סייף מובייל נשמע מעניין לנסותאריק מהדרום
כן.תסיר חרפה מעיר
יש את האפליקציה CM Security. בתוך ההגדרות שם יש "app lock" שזה אומר שאפשר לחסום איזה אפליקציות שרוצים..
אבל מישהו אחר צריך לעשות את הקוד..
אפשר בבקשה, הפניה לסקר?ונסי
מצטרף. חובה סינון.היום הוא היום
למי שזה לא מועיל שיהיה עם פלאפון ישן יותר.
דרך אגב חשוב לדעת שיש סינון בסיסי נגד פורנוגרפיה שכל חברות הסלולר חייבות לתת לכל לקוח לפי החוק. הן לפעמים מסתירות את זה ומציעות סינון בתשלום ואפילו בחברה אחת אמרו לי שאין אז חזרתי אל החברה ואמרתי להם שאני יודע שהן חייבות לתת ופתאום זה הסתדר. אבל כדאי גם רימון על גבי זה כי רימון עוזר גם מול אתרים ממוצעים שיש בהם בעיות צניעות
תגידו את האמתה-מיוחד

ותפסיקו לחרטט. מי שאין לו סינון- נופל. וכל מי שמעיד על עצמו שלא, הוא או משקר את עצמו, או לא במצב תקין, או שזה יקרה לו מחר...

סליחה על ההתערבותכישוף כושל

בס"ד

אבל לא כולם נופלים?

מה הסיכוי שיש פה אחד

אחד

אני לא מבקשת כמויות

אלא רק אחד שלא נפל

זה דבר שקורה

עם ובלי בכל אופן

(ומי שיש לו סינון לא נופל?)אריק מהדרום
עשיתם פסיכומטרי? יפה זה לא סיבה
כל מי שאין לו סינון- נניח, בהכרח נופל.
וכל מי שיש לו סינון, לא בהכרח נופל...
מי שאין לו ברקסים ברכב תמיד עושה תאונהה-מיוחד

למי שיש גם עושה לפעמים אבל היית נוסע עם רכב בלי בלמים...

לא משנה איזה דיון זה יהיה, בסוף בנים ישוו כל דבר לאוטוכמעין הנובע
לא קשור לברקסיםאריק מהדרום
הכלל כדי לא ליפול זה הוא:
א) לא לרצות ליפול בזה.
ב) לעשות מאמצים עילאיים לא להשתעמם.

תוכניות הסינון נתגלו לאחר מעשה כלא יעילות, אפשר לעקוף אותן יחסית בקלות, גם את רימון, ואפשר לחטוא גם עם דמיון בלבד.
פעם הייתי לועג למי שאומר שצריך עבודת המידות בשביל להילחם בזה, עכשיו כשאני מבין כמה תוכנות הסינון לא יעילות אני לועג על העמדה שהייתי בה אז.
צריך את שניהם.יזהר

וחלק מהמלחמה ביצר זה לא לחקור ולא לגלות איך לפרוץ את הסינונים. כל סינון וכל סייג וגדר - זה גורם מעכב ומרחיק, אבל לא תחליף לעבודה ולבחירה בטוב.

לי, למשל, יש בהחלט גישה לטכנולוגיה, אבל אני בוחר בטוב ולא מגלה איך פורצים את הרימון.

כל מי שעובד בתחום יודע איך פורצים את רימוןמשה

זה חלק מהידע המתבקש בתקשורת מחשבים, א.ב. (כמעט) של פרוטוקולים בסיסיים שמשתמשים בהם לעבודה.

זה לא משנה..ד.

הרי יש דוגמה מעשית,

שגם בתוך הרימון אפשר להעביר בקלות מרמה לרמה.

ואע"פ כן, אדם בוחר רמה - אז הוא לא עובר לאחרת, אם לא לצורך ספציפי, כי הוא לא רוצה בכך.

לא צריך להקצין לאף כיוון. בוודאי שצריך תפיסה ישרה, ועבודת המידות, ורצון לטוב ונורמליות ונקיות, וגם לא "שיעמום" כמו שכתב אריק - וגם לייצר "עיכובים טכניים", כדי שלא יקפצו דברים; כדי שלראות משהו לא טוב ב"מכוון" ח"ו, יהיה צריך "השתדלות", ואדם בריא כבר לא ירצה בהשתדלות הזו, וגם השכל יכול לעבוד בינתיים.

לא צריך "ללעוג" לא לעבודת המידות, ולא לחסימות, ולא לכך שאכן יש "גריעות יתרה" ב"מראה עיניים". צודק יזהר - אחוז בזה, וגם מזה אל תנח ידך.

דווקא יותר דומה לנהג שנוהג ברשלנותטהרני

לא חוגר, נוסע מעל המהירות המותרת, עוקף מימין.... לא פלא שמתרחש תאונה. האחריות היא לגמרי שלו.

אם הוא מקרה חריג, שלא מצליח בשום פנים ואופן לא לנהוג כך, כמו שקלפטומן לא מצליח לא לגנוב, וכמו שפירומן לא מצליח לא להתעסק עם אש, וכמו ש-OCD לא מצליח להפסיק לשטוף ידיים ולבדוק שהדלת נעולה - הוא כנראה צריך עזרה... והאחריות היא לגמרי שלו לבקש אותה ולפעול לפיה ככל יכולתו.

איזה קל זה להעיף תאחריות מהאדם עצמו לאיזה מכשיר מתכת...הלליש
לא. הבנאדם אחראי הבלעדי על מעשיוה-מיוחד

כמו שמחבל אחראי על הרצח ולא הנשק אחראי

**התכוונת- כמו שהנהג אחראי על התאונה ולא האוטו...כמעין הנובע
אםכך-לא בהכרח שיפול מחר.הלליש
כפי שבדוואות אני כותבת חדשות 2 מתוך בחירה-כך מי שמציין אתרי פונוגרפיה עושהזאת.

אנקדוטה- רובהאנשים לא גולשים בפורנו מהמחשב בעבודה. למה? כי יש הסטוריית גלישה, מנהל יכול להפתיע במשרד ועוד. מה זה אומר? שיש יכולת שליטה לאדם. במקום להאשים חתיכת ריבוע ממתכת, תתחילו לתת לאנשים לקחת טחריות על מעשיהם.
מה זה הפלפול ההזוי הזה? במחילהמבקש אמונה

אז למה להלחם בסמים? באלכוהול...? 

עזבי יותר מזה.. למה לא ללכת ערומים ברחוב?

יש אנשים שלא חוטאים ויש להם אחלה הזדמנויות (ואני הכרתי בעבר כאלה) רק בגלל שהם פחדו שיהיה להם ילדים מחוץ לנישואים..

נו אז מה זה אומר??  

בואו נסיר את כל המחסומים וניתן לאנשים לקחת אחריות...

ביום שאנשים יתחילו לחשוב כמוך אני עובר לירח

את צודקת, אבלהרוזן!
חשוב שדברייך לא יצדיקו שלא לחסום.
כי חסימה היא לא במקום לקיחת אחריות, אלא היא ביטוי של לקיחת האחריות - במקום לחכות לעמוד מול היצר ולהצליח להתגבר, לגבור עליו מראש ולחסום יותר אפשרויות...
מסכימה עם התוכן שלךיפה זה לא סיבה
היה חשוב לי להגיד שאני מסכימה איתך חחח
אין לי בעיה שיחסמו,הלליש
ומי שרוצה זהיכול חהיות מבורך.

יש לי בעיה עם ההכללה של "מי שלא חוסם" ועם חוסר בלקיחת האחריות שזה מביא איתו.
בהכרח שאם אדם מביא את עצמו למציאות בלתי אפשריתיזהר

שמעבר לכוחות שלו - אז הוא יפול.

הוא אחראי למעשיו, אבל הוא צריך גם כלי עזר.

גם בחינוך ילדים, אגב - אין דבר כזה לחנך באויר, בלי משמעת וכפייה ברמות מסויימות. צריך את שניהם, וכל אחד לבד לא יכול להצליח.

יזהר, חשבתי שאין מציאות בלתי אפשרית...טהרני

ודאי שיש מציאות בלתי אפשרית.יזהר

למשל, אדם שקפץ מצוק לא יכול לחזור בו ולהתחרט.

ראה דיון על 12 הצעדים כאן למעלה.

דיברתי על מציאות נפשית, שעליה דיברת קודםטהרני

יש גם מציאות נפשיתיזהראחרונה

שבה הבחירה של האדם היא לא אם ליפול או לא ליפול, אלא האם להיכנס למהלך של עבודה, עד שיוכל להגיע להתגברות על החטא. יש תהליכים, יש תפיסות. לא כל דבר זה זבנג וגמרנו.

לפי מה שאומרים פה..אנונימית1111
כנראה יש באמת הבדל גדול בין בנים לבנות ביכולת לא ליפןל.גם בנות נופלות אבל בשיעורים נמוכים משמעותית .. אני ממש מזדהה עם התהייה שלך. .
המסקנה היחידה :להפטר לגמרי מהסמארטפון. !הנזק גדול מדי אם זאת אכן המציאות..!!
אז לאור כל השירשור,אתם רוצים להגיד שאין בן אחד שלא נפל וחטא?כמעין הנובע
אחד?

ומי שכזה מעיד עליו שהוא מוזר, שונה ולא נורמאלי?
זה לא אמור להיות ההיפך?
אדם שאין לו יצר הרע זקוק בדחיפות לפסיכולוגאריק מהדרום
או ששמו דוד המלךה-מיוחד

אבל אין סיכוי שהוא כאן

דוד המלך העיד על עצמו שחטא!!קוצ'ינית =)
ואל תגידו "מי שאמר על דוד שחטא אינו אלא טועה"
אמר ולבי חלל בקירביה-מיוחד

לאחר החטא הרגו בתעניות.יזהר

והוא גם אמר "גַּם מִזֵּדִים חֲשֹׂךְ עַבְדֶּךָ אַל יִמְשְׁלוּ בִי אָז אֵיתָם וְנִקֵּיתִי מִפֶּשַׁע רָב".

זה שש לו יצר הרע מחייב כל בן (אבל כל בן) ליפול?כמעין הנובע
לא.ד.

לא? ככה בפשטות? אחרי כל השירשור הזה?כמעין הנובע
זה לא מחייבאריק מהדרום
אבל מעלה את הסבירות לרמה כמעט ודאית.
ציינו כאן כמה פעמים בשירשורכמעין הנובע
והראו את המצב שמי שמוזר כיום זה מי שלא חטא

אז אני אמורה להסיק מזה שכל בן חטא? אין בן שמצליח לשמור על עצמו ולרסן את היצר שלו?
אין *כמעט*אריק מהדרום
ואני לא הייתי אומר מוזר בהכרח.
יש לי חברים שהעידו על עצמם שלא נפלו בזה (נשואים) אבל הם מועטים.
יש אולי...ה-מיוחד

בחור שעוסק רוב הזמן בתורה, לא מסתובב ברחוב ובמיוחד בקיץ, לא צופה באינטרנט\ סמארטפון (לא מסונן-בטוח, מסונן נגיד שלא בטוח)

מי שלא חטא,ד.

אינו "מוזר" - הוא מעולה.

ובוודאי שבנושא שדובר כאן, דהיינו זהירות מכניסה לאתרים לא ראויים, הוא המתנהל בצורה נורמלית וטובה. ויש רבים טובים.

סליחה שאני אומרת, אבל זה כאילו מייאש מלכתחילהכמעין הנובע
לייאש זה תפקידו העיקרי של היצר הרעה-מיוחד

התפקיד שלנו זה לקום אחרי הנפילה

יש לי עוד הרבה מה להגיב ולענות בנושא..אבל פחות מתאים על גביכמעין הנובע
הפורום...

ולאו דווקא התכוונתי לנפילה עצמה
למה מייאש?ד.

דווקא כתבתי לכיוון "שלך"..

כי מה הסיכוי אז שאזכה בבעל כזה?כמעין הנובע
ועוד סיבות..
נראה לי שאכלנו אותה בדור הזה בעניין הזה..אנונימית1111
אפילו אוסיף על זה-כמעין הנובע
אז למה שמרתי (ושומרת) על עצמי בשבילו כל כך?

דיון לא לפה..אבל גם מפריע מאוד
יש גם צדיקיםיפה זה לא סיבה
מכירה כאלה...
אני יכולה להכיר לך.
תחפשי מישהו בלי סמארטפון או מישהו שהיה לו סמארטפון מסונן מראש.
ותמיד נושא שמירת הברית היה ניסיון, זה לא חדש בדור שלנו. רק שהיום הנגישות לחטא יותר זמינה...
ממש לא בשבילו. בשבילך כי כך מצווה ה'.אנונימית1111
נכון, מבאס לדעת שהסיכוי שגם הוא תמים כנראה לא מאוד גבוה..
נכון.ברור. אבל מבחינתי גם בשבילוכמעין הנובע
תגידי מה את חושבת?ה-מיוחד

הקב"ה לא רואה ויודע מה את עושה ואיך את שומרת על עצמך?!

את חושבת שהקב"ה לא יודע מי הבחורה הצדיקה ומי רק נראית ככה?!

מה את חושבת הקב"ה יביא לבחורה ששומרת על עצמה בחור שלא מפסיק לחטוא ולבחורה זורמת בחור ישר?!

אל תתכנני להקב"ה את העניינים, תשארי טובה כמו שאת ותסמכי עליו שהוא יודע מה הוא עושה.

הצלחת להרגיז אותי פטיש

אבל בוא לפחות נסכים שסטטיסטית הרבהאנונימית1111
מאוד מבנות ישראל הצדיקות כן "יאכלו אותה" בעניין הזה..אין מספיק מקרים "חריגים" בשביל הכמות הגדולה יותר של הבנות שלא נפלו בזה..
לא חושבת שזה נקרא לאכול אותהיפה זה לא סיבה
יש התמודדויות, ואם ה' נתן לנו את הניסיון הזה, נעבוד אותו משם.
בטוח שיש שכר לעמלנו...
היד ה' תקצר?!מבקש אמונה

תגידי "סטטיסטית" אני זורק עלייך נעל ה-מיוחד

מאיפה את יודעת מה "הצדיקות" האלו עשו.

בכל אופן את מסכימה שבחורה לא צריכה להכניס את זה למערכת השיקולים שלה מה ואיך לעשות?!

"תמים תהיה עם ה' אלוהיך" וגם אם היא כן את יודעת מה היה איתה בגלגול שעבר?

תגיד שאני צודקת וזהו..תמים ולא טיפש..אנונימית1111
בחיים לא ה-מיוחד

תכניסי לעצמך יותר מידי סרטים בחיים לא תצאי מזה.

אתה לא היית מכניס לעצמך סרטים לראש אם זה היה הפוך,אנונימית1111
כלןמר מסקנה כמעט וודאית שמי שתתחתן איתה נופלת בדברים מהסוג המזוויע ביותר?
אני מסכימה שאם טומנים את הראש בחול כמו בת יענה החיים הרבה הרבה יותר פשוטים וקלילים..
לא בגלל שהיא טיפשה היא טומנת את הראש בחולה-מיוחד

סתם הערת אגב

את לוקחת את זה כאילו אם אין אף אחד אז כולם צופים כל היום בסרטי פורנו.

יש אדם לא נופל, יש אדם שנפל, יש מידי פעם נופל, יש כל הזמן נופל. את חושבת שבחורות לא רואות בכלל ואף פעם לא ראו ?

אל תעידי על עצמך, את לא יכולה להצביע על בחורה ולהגיד היא אף פעם לא חטאה בצפייה? לא. יכול להיות שאת צופה ואת משקרת? את מבינה שאין לאף אדם שום יכולת להעיד על אדם אחר שהוא חטא או לא חטא. את יכולה להעיד רק על עצמך. אני מאמין לך אבל יש בנאדם שיגיד מאיפה אני יכול להאמין?!

נכון. האדם והקב"ה.אנונימית1111
צריך לזכור שהאדם לא נמדד רק לפי העניין הזה..
הוא התכוון שזה לא יגרום לנו להרפות בעבודת ה'יפה זה לא סיבה
בגלל דברים כאלה...
ואל תדאגי, צריך להאמין בכח התשובה, לא רק שלנו, גם של הבעלים שלנו.
תבקשי מה' בעל צדיק... תתחנני על זה, ותמשיכי להוכיח לך ולקב"ה שאת ראויה לזה.
7 יפול צדיק, איך הוא נחשב לצדיק אחרי הפעם הראשונה שנפל? אנחנו לא מתחתנות עם מלאכים...
לא צריך להתייאש בגלל זה.
ויש גם צדיקים גמורים.
יש פה אחד שאןמר שלא נפל ותראי איך מתייחסים אליואנונימית1111
כאילו עב"ם.. ואני נוטה להאמין להם שזה תןפעה נדירה במיוחד- קיומם של עבמי"ם כאלה..
מה זה אומר?
יש כאלה בלי סמארטפוניםיפה זה לא סיבה
ויש כאלה עם סמארטפון מסונן מראש... וזה הגיוני, כי אדם עוד לא חטא, אז הוא לא מחפש את זה כמו מי שיש לו סינון.
אבל מי שיש לו סמארטפון לא מסונן והוא החזיק מעמד?
קשה לי להאמין... באמת סליחה מכבודכם. אבל ההיגיון אומר את שלו...
אוף, לא עומד בזה...הרוזן!
לא נכון. גם Admin וגם אני כתבנו כך (ושוב מדגיש, שאני לגמרי מייחס את הצלתי לגמרי לחסדי ה').
והרגע העיד בפני מישהו שהוא איננו נופל ואין לו סינון. ואני משוכנע שגם אחי איננו נופל, וגם לו אין, למיטב ידיעתי.
ואלו רק מי שאני מכיר... אני גם מאמין בוודאות גבוהה שרוב גדול בישיבה שלי, לדוגמה, לא נופלים...

שוב אדגיש. אלו עניינים שממש קשים לנפש. גם אנשים שלא נפלו, לא כל אחד ירגיש בנוח לכתוב "לא נפלתי"... מודה שאני בעצמי הרגשתי לא בנוח לכתוב זאת, כי מדובר במשהו אישי ופנימי. שנוגע בתחומים מאוד רגישים. אבל הבנתי שזה כנראה חשוב שיישמעו גם הקולות האלה... אז בכ"ז כתבתי.
ויש גם כאלה שנפלו ויצאו מזה...
אסור לשאול אנשים שאלות כאלהיפה זה לא סיבה
אתה גורם להם לשקר...
גם אם קיימים מעטים כאלה, בגלל הרבים שלא, אסור לשאול את זה...
העיד בלי ששאלתיהרוזן!
זה לא נכון.ד.

א. אדם לא "חייב" לפתוח אתרים לא ראויים. יש לו בחירה. כמובן, הבחירה הנכונה היא לחסום מראש.

ב. לגבי הבנות "עדן-עדן" ו"אנונימת1111" ששאלו על בחורים כמו שהן מחפשות, בוודאי שיש. הרבה. ממש הבל לחשוב שלא. וטוב מאד שאתן מתאמצות - ותמצאו אנשים טובים וצדיקים מתאימים.

מה לא נכון? שאסור לשאול?יפה זה לא סיבה
בפני עיוור לא תתן מכשול.
לא נכון שבוודאות ישקרהרוזן!
(כי כך היה נשמע ממה שכתבת)
דן, היא לא התכוונה שבוודאות ישקר. אלא שיש חשש רציני לזה
רוב האנשים לא יעידו על עצמםיפה זה לא סיבה
שהם נופלים באינטרנט. זה מספיק בשביל לא להעמיד אדם במבוכה כזאת...
וגם החשש הרציני שישקרהרוזן!
לא תמיד מבוטל מעיקרו
או שהם בהכחשהטהרני

והם יגידו לעצמם "לפני יומיים זו הייתה הפעם האחרונה... אז אני כבר יכול להגיד שאני לא עושה את זה... זה היה פעם..."

אני הרגזתי?כמעין הנובע
תראה מה כולכם אומרים פה...
תראה את האחוזים של הבנות מול הבנים. כן? כל אחת ששמרה על עצמה תקבל גם בן כזה?
לא נראה שככה אם בכלל.
אני לא כ"כ בטוח באחוזיםה-מיוחד

אני נתקלתי בבנות שהודו שהן כן נפלו ולא רק בצפייה, לא אפסול בהכרח על זה.

אז לך זה לא מפריע..כמעין הנובע
בשביל עצמךטהרני

להיות לא שמור זה דבר מאוד כואב.

במיוחד בשביל אדם ערכי ורוחני.

וודאיכמעין הנובע
רשמתי על זה פה איפה שהוא. וודאי בשביל עצמי וגם בשביל ה' וכו'..
אבל זה מבחינתי משהו בנוסף וחשוב גם כן
אין הרבה מעולים כאלהיפה זה לא סיבה
בלי סינון. הזוי לגמרי שיש בכלל שאלה בנושא.
מי שאין לו אינטרנט מסונן, הוא חוטא גם אם הוא לא חוטא, כי הוא מעמיד את עצמו בנסיון.
ואני בעצמי נחשבת לכזאת, ומחר אני אעשה סינון בע"ה.
יש להניח,ד.

שבד"כ סתם אדם "מעולה", גם שם סינון - כי ראוי לשמור מרחק.

אך גם מי שלא - לא יחשוב כאילו זה איזה "היתר" להתעסק עם מה שלא צריך. מה פתאום לגשת לזה.

אבל ברור שאכן מסקנתך נכונה, וכל הכבוד שאת "אומרת ועושה"..

כן אבל אם אומרים שיש סיכוי אחריפה זה לא סיבה
זה גורם לאנשים להמשיך להתיר לעצמם להיות בלי סינון ולשקר לעצמם שאפשר ככה...
יפה אמרת ^^^מבקש אמונה

כמובן, זו לא חלילה הכוונה..ד.

כדי לומר את האמת שבוודאי ראוי לשים סינון - 

לא צריך או לומר ש"חייבים להיכשל" (שזה עצמו גם גורם מכשלה), או שאין בעיה גם כך..

צריך לשים כי זה גדר נכון ובסיסי.

וזה עדיין לא פוטר מאחריות גם את מי שאין לו סינון, שלא לגשת בשום אופן למה שלא ראוי.

וכמובן, זה גם לא "היתר" לכלום. גם בלי לחפש משהו לא טוב, חלילה, בלי סינון יכולים "לקפוץ" דברים שאינם ראויים, גם בחיפוש רגיל לגמרי.

בסדריפה זה לא סיבה
אבל לפעמים אנחנו צריכים להודות בזה שאנחנו חלשים ולא להתגרות ביצר.
אני מבינה את המטרה שלך, אתה לא רוצה ליצור לגיטימציה למי שמחליט שלא לסנן, אבל אין בה צורך כ"כ, כי המציאות היא שא"א לעמוד בנסיון הזה ביותר מ50% וזה מספיק בשביל לדבר על זה כתופעה מכלילה...
לא רק לא ליצור לגיטימציה,ד.

אלא שאני חושב שהרבה דיבור על כמה "לא יכולים", כביכול, הוא בעצמו גם לעיתים מייצר חולשות.

וזה לא סותר שאכן צריך כדברייך, לא ליצור קרבה ל"גבול", אלא לשים את המחסום הרבה לפני כן.

נכוןיפה זה לא סיבה
מבינה אותך... אבל זה כמו לשים לילד את הממתק שהוא הכי אוהב מול העיניים ולהגיד לו שהוא מסוגל שלא להתקרב לזה.
אז נכון שחיזוקים כאלה בד"כ מועילם. אבל לפעמים הם מזיקים. כי אדם מצפה מעצמו להתמודד עם ניסיון שהוא לא יכול להתמודד, וזה שאומרים לו שהוא מסוגל, הוא מרשה לעצמו להניח את הממתק מול העיניים, והוא נופל ונופל וממשיך לנסות את מזלו...
זה לא ממתק..ד.

זה רעל.. (ברור שגם את מבינה כך, התכוונת רק להמחיש נסיון).

וזה לא מול העיניים. שלא יפתח את זה.

ואדם יכול וחייב לא לפתוח מה שמכוער ואסור. ועם זה, גם ליצור מראש את החסימה לאופציה הזאת.

ואת צודקת, שלפעמין ה"חיזוק" מועיל - ולפעמים מזיק. כל אחד לפי עניינו.

לכן, העיקר מבחינה מעשית, זו המסקנה: לשים חסימה בלי חכמות. וגם לשים לב בכל מצב, לא להתעסק עם הכיעור. והבא ליטהר - מסייעין בעדו.

זה כן כמו ממתקיפה זה לא סיבה
יצר הרע תמיד נראה ממתק גם אם הוא רעל.

זה בתוך היד, ומה אם אני אגיד לך שבמקרה שאני כותבת מילה תמימה כמו "בננה" זה מביא לי אתר כזה? ועכשיו תגיד לי כמה סיכויים יש לגבר לעבור ליד חוף מעורב כשהבחורה מול העיניים שלו ולא יסתכל? אז נכון שמי שנפשו חזקה מאוד, יחזיק מעמד פעם אחת (אולי) ויברח משם.
אבל צדיק אמיתי מכיר נפש בהמתו.
אתה בעצמך כתבת למעלה על המכבסות האלה שאסור לעבור לידן (לא הכרתי את זה)

ועם כל מה שאמרת אני מסכימה...
כמדומניהרוזן!
שדן לא הזכיר את הנשים העומדות על הכביסה.
אני הזכרתי, אחרי ש"לשם שבו ואחלמה" הזכיר בצורה לא מפורשת.

רק מבחינת הדיוק -
הגמרא אומרת שאם יש דרך שעוברת כך שתראה נשים שמכבסות (על הנהר, אם אינני טועה), ויש דרך שבה אין את זה - אסור לעבור בדרך שבה הנשים נמצאות.
ואם זו הדרך היחידה - מותר לעבור בה, ועליו לעצום עיניו (אם אינני טועה, אפשר גם להבין שם בגמרא שזו מידת חסידות, ושמן הדין מספיק שלא יסתכל בדווקא).
אבל אינטרנט לא מסונן זו לא הדרך היחידהיפה זה לא סיבה
ברוך הוא וברוך שמו
אני שמעתי רב שמדבר על זה שונה ממך... אבל לא משנה.
העיקר שאתה מסכים שצריך סינון...
באיזה אופן שונה?הרוזן!
אין לי כח לכתוביפה זה לא סיבה
אבל הוא אומר שזה חטא. אנשים מתפללים "אל תביאנו לא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון" אז הוא אומר שזו צביעות ושקר! כי הם מביאים את עצמם לזה.

לילדים שלך תיתן אינטרנט לא מסונן? למה לא? למה לך כן?
אז אם אני לא מתפלל את זה זה בסדר?די"מ
הרעיון מובןיפה זה לא סיבה
במה זה שונה ממה שכתבתי?הרוזן!
אמרת שזו מידת חסידותיפה זה לא סיבה
וזה לא נכון. גם לגבי אותו מקרה (גיגלתי עכשיו וקראתי על זה קצת)
ולגבי אינטרנט בטוח שלא, כי יש דרכים אחרות...
כתבתי שגם כך אפשר להבין בגמרא.הרוזן!
ובכוונה כתבתי את זה כפירוש שני אפשרי, בסוגריים, ותחת הסיוג "אם אינני טועה"
ועדיין כך זכור לי (זה לא פוגע לך בנשיות לעיין בגמרא?)
לא כשזה לשם שמיים חחיפה זה לא סיבה
חחח, מה?הרוזן!
כשמישהי פונה למישהו זה לא לש"ש??
(עד כאן נצלו"ש, מצדי... בע"ה בל"נ)
חחח מה הקשר????יפה זה לא סיבה
להתחיל עם בחור, אסור בכל אופן.
ללמוד גמרא לשם שמים ולא בשביל להראות שאני רפורמית או פימיניסטית גאה, זה לא פוגע בנשיות.
לכן אמרתי,ד.

[בין השאר]

שאכן צריך חסימה.

כי בלי זה, גם בלי שירצה, יכול להיתקל בדברים לא טובים. ואע"פ שגם היתקלות כזו עדיין אינה בהכרח "סוף פסוק", אבל היא בכ"ז פגישה עם כיעור, וגם סיכון להיסחפות. להרחיק מן הכיעור ומן הדומה לו.

תלוי איפה מחפשים, כלומר באיזה ציבור..Benny1988
עבר עריכה על ידי Benny1988 בתאריך כ"ט בטבת תשע"ו 01:26
אם מחפשים בציבור שבו יש היתרים מסוימים, כגון ראיית סרטים תוצרת חוץ (הוליווד), פרסומות שפעם לא היו בסגנונן, תנועות נוער... אז נדיר יותר יהיה למצוא בו מבוקש כזה, מאשר בציבור החרדי, שבו מלכתחילה שללו את השימוש באינטרנט לגמרי (לא המצב כיום לפי הנראה).
זו הכללה גסה אולי, וכמובן שיש תמיד יוצאים מן הכלל (לטוב ולרע).
נדמה לי שברמה מסויימתכישוף כושל

בס"ד

זה כמו להאמין שתתחתני עם מישהו שלא אמר לשון הרע בכל ימי חייו

לא נראה שדיברו כאן על "ברמה מסויימת",ד.

אלא מעבר לה.

אם כי גם "ברמה מסויימת" יש, אבל כמובן כמו כל דבר - ככל שהרמה יותר גבוהה ללא חריגה כלשהי, כך יש פחות צדיקים בעלי מדרגה כזו.

לא קשור,ד.

"יצר הרע" זה כח באדם.

צריך להתמודד, להתגבר, להשתמש לטובה.

בוודאי שיש רבים שלא פותחים אתרים לא ראויים במכוון.

אם כבר, ל"פסיכולוג" זקוק אדם שלא מצליח להתגבר על הנטיה לפנות לאתרים כאלה..

הנתונים שכתבת מאוד ציערו אותי..יהל
רק אומר נקודההרוזן!
(להשקיע בדיון כולו, כולל לענות לתגובות שהגיבו לי ולא עניתי - דורש כוחות, עיון, וזמן - שאין לי מהם בשבועות הקרובים בשביל זה. רק מעיר)

השרשור הזה גורם לי חשק חזק לבטל את החסימה שיש לי בפלאפון, כדי לחזור לפה מתישהו כשאתחתן או משהו, ולהגיד - הנה, לא היתה לי חסימה ולא נפלתי בזה.
אתם כ"כ מגזימים לרעה, עד שזה מה שאני כבר רוצה לעשות...
כי ב"ה אני יודע שה' בחסדיו פשוט חסך ממני את הצרה הזו. ואני מאמין שאין שום סיבה שיקרה אחרת...
והנה, ראו. יש פה יותר מאחת, שלא אומרות רק - וואלה, אני אחסום, אלא גם - מתחילות להרגיש רע לגבי הנושא כולו, וחוששות שלא ימצאו בעל כזה...
ולא, זה בסדר. אני לא מתכוון לבטל את החסימה. רק מרגיש צורך עז, שלא אממש אותו.

רק שאני משוכנע שאם חמישית ממי שסוקרו בסקר הזה, שגם כך לא הייתי סומך עליו לומר כזה לשון הרע, הם לא נופלים למרות שאין להם סינון - אז קל וחומר לגבי מי שבאופן טבעי ברור לו שיש צורך לשים סינון, לא בגלל שנפל או משהו, אלא כי צריך להשתמש באינטרנט בצורה בטוחה.
וקל וחומר לגבי אנשים שאין להם בכלל סמארטפון, אפילו אם יש להם אינטרנט במחשב...
אני לא אומר שהמצב מזהיר.
אבל הציגו אותו פה כ"כ הרבה יותר שחור ממה שהוא... ב"ה אני משוכנע שבהחלט אפשר למצוא בעל שלא נופל. באמת משוכנע, לא מן השפה ולחוץ.

ועוד נקודה אחרונה להסתכלות טובה בעניין זה. נפילה בעניינים ששייכים ליצר העריות היא נוראה. הנפש סובלת ממנה בצורה איומה. ולכן, יתכן מאוד שאנשים שעומדים מול סקר, והיתה להם נפילה קלה מאוד כלשהי פעם בעבר, כועסים על עצמם מאוד ומרגישים רע עם זה, וליבם לא יניח להם לומר שהם אינם נופלים באינטרנט. או שמרוב העיסוק בנושא, עלתה להם סקרנות לשמוע במה מדובר, וסליחה שאני אגיד - נכנסו רק כדי לבדוק במה מדובר... ונגעלו וברחו, ומאז לא חזרו ולא יחזרו. אבל יסמנו בסקר שנכנסו מרצון...
ואני לא אומר שכל מי שענה כך בסקר הוא כזה. לא. הלוואי. צריך להכיר שהמציאות איננה שם. אבל האם זה אומר שהמצב נורא עד כדי שיהיה קשה למצוא?
באמת. שלא. ב"ה.

אשתדל בע"ה שזו תהיה תגובתי האחרונה בשרשור.
הרבה הצלחה לכולם ולכולן. אם לא שמתם חסימה, שימו. אם מישהו בסביבתכם לא שם חסימה, נסו לדבר על ליבו שישים. ואם בכ"ז לא שם... עדיין, אל תתחילו לחשוב עליו כל מיני מחשבות.
באמת שזה לא יתרום לכם
ונסו להרבות בראיית טוב, מתוך הכרה שהמצב באמת דרוש תיקון. זה עוזר
גם חלק מהתנאים והאמוראים צחקו על היצר הרע ואמרו שהואותן טל

פסח עליהם. הגמרא אומרת שחלק מהמקרים האלו לא נגמרו טוב בכלל... 

אז שמור נפשך מלצחוק על היצר הרע ולהתרברב שהוא פסח עליך לחלוטין בקטע הזה - כי לעולם לא תדע איפה הוא יפול עליך. ולמעשה, גם אנחנו לא נדע - רק שאנחנו לא נדע לא לפני ולא אחרי, ואילו אתה כן תדע אם חלילה יקרה משהו ולא תדע איפה לקבור את הבושה שלך...

אם אמוראים וענקי רוח כרבי עקיבא ורבי מאיר היו יכולים ליפול, מי אתה שתגיד שאתה אין סיכוי שבעולם שתיפול? ואני שואל את זה לא כדי לזלזל בכבודך אלא כדי להמחיש לך כפשוטו את אמרת חז"ל שאין אפוטרופוס לעריות. כי נראה שאתה כן עשית להן אפוטרופוס "דמיוני"...

לא ראיתי שהוא צחק או זלזל ביצר הרע..הלליש
ציטוט:ותן טל

השרשור הזה גורם לי חשק חזק לבטל את החסימה שיש לי בפלאפון, כדי לחזור לפה מתישהו כשאתחתן או משהו, ולהגיד - הנה, לא היתה לי חסימה ולא נפלתי בזה.
אתם כ"כ מגזימים לרעה, עד שזה מה שאני כבר רוצה לעשות...
כי ב"ה אני יודע שה' בחסדיו פשוט חסך ממני את הצרה הזו. ואני מאמין שאין שום סיבה שיקרה אחרת...

אם זה לא זילזול ביצר הרע ואמירה "לי זה לא יקרה" אני לא יודע מה זה כן.

אם יהיה לי כוח, מחר אחפש את הקטעים בגמרא על כך ואפרסם כאן כדי שכולם (וכולן) יראו (מי פעם ראשונה, ומי בפעם המי יודע כמה...) שגם צדיקי עולם שעליהם ב-א-מ-ת היינו אומרים שה' חסך מהם את היצר הרע הזה - יכולים ליפול...

הציטוט קטוע, ולכן הלליש צודקתהרוזן!
לא אמרתי שאין סיכוי שאפול, ולא התכוונתי לצחוק על היצר.
(בכ"ז מגיב שוב, כי חשוב לי שלא ייצא שאמרתי כך...)

וגם מה שב"ה עד היום לא נפלתי באינטרנט בכיוון זה, ושבע"ה מאמין שגם ימשיך כך - הכל בחסדי ה' ממש, ושלא יובן כאילו אני משייך לעצמי איזו צדיקות מיוחדת שהצילה אותי, באיזשהו אופן שקרוב לתנאים ואמוראים, אלא חסדי ה' שחסך ממני.
ולמה להביא את זה? לא מספיק ייאשו פה את האנשים?
די, כולם הבינו שצריך לחסום. מה הקטע להראות למי שכבר חסם / חוסם לכמה רע עלול להגיע חברו שלא חסם? לא יוסיף כלום להראות עוד ועוד כמה רע יכול לבוא מהיצר הזה
אוףףף אתם
די כבר
אין פה מישהו שלא הבין כמה נחוץ לחסום. כל מי שמתווכח רק מנסה לפתוח עין חיובית יותר גם על מי שעוד לא ביקר בשרשור הזה, ושעוד לא הבין... ואין שום צורך להסתכל עליו בעין שלילית. כבר גלשנו משאלת החסימה, ועברנו רק לשאלת ההסתכלות... אז די
יוסיף מאוד. קוראים לזה לחץ חברתי חיובי. שזה דבר מאוד מבורך!ותן טל

רק בזכותו אני יכול לספר לך על בערך 30-40 חבר'ה מהישיבה שלי שהצטרפו בשלושת השבועות האחרונים לתוכנת הסינון, ואני בטוח שזה הציל לפחות כמה וכמה מהם מנפילות חמורות. ואל תיתמם, אתה יודע שאני צודק.

ולמה הם הצטרפו? כי היה לחץ חברתי חיובי. באו אליהם אחרים כל פעם ושאלו אותם, נו, אז גם אתם הצטרפתם כבר לנטספארק? וכל פעם שענו לא, חזרו והסבירו למה זה חשוב..ועוד ועוד.. וככה, לאט לאט, מצטרפים עוד ועוד ועוד... וכל נשמה תמימה שתישאר יותר תמימה בעקבות זה, שווה את הלחץ החברתי הזה ואת ה"חפירה" בנושא הזה.

ואם רק עוד מישהו/מישהי אחד/ת כאן בעקבות ה"חפירה" בשרשור הזה, יחליטו בכל זאת לנסות את הסינון, יראו כי טוב 1ולא יעצרו אותו - זה כבר שווה את זה!

בכל מקרה לגביך, אני רק מעיר שממה שכתבת " ה' חסך את זה ממני.." ושכתבת ש"אני מאמין שאין שום סיבה שיקרה אחרת" - זה בהחלט סוג של זילזול ביצר הרע. לא למדת פעם ש"אל תאמין בעצמך עד יום מותך"?

אפילו צדיקים מבוגרים מעידים על עצמם שהם עדיין צריכים להישמר מהיצר הזה, אז איזה אדם כיום בן 20+- יכול להעיד על עצמו שאין לו את היצר הרע הזה (אלא אם יש לו בעיות, כמובן - זה כבר עניין אחר וחבל עליו..) בעולם כל כך שטוף גרויים מסביבנו? אני לא אומר שבהכרח הוא נופל, עכשיו - אבל לכל הפחות שיהיה מודע לכך שהוא בהחלט יותר ממסוגל ליפול - דווקא זה יעזור לו להישמר יותר. מי שממעיט מהערך של האפשרות שיפול, הסכנה שיפול מתגברת אפילו רק בקצת.

נכוןיפה זה לא סיבה
תגיד, למה אתה כותב כ"כ ארוך?
אני כותב ארוך כי אני חפרן, מצטער זה טבוע עמוק...ותן טל

אני צריך להתאמץ הרבה כדי להכריח את עצמי לתמצת את כל מה שאני רוצה להגיד לשלושה משפטים, ואני תמיד ארגיש אז מתוסכל שלא באמת פרסתי את מה שאני רוצה להגיד ושלא יבינו אותי.. (פרפקציוניזם..). לכן לרוב אני מגיע לכתיבה ארוכה. כן, אני יודע שזה מוריד דרסטית את כמות הקוראים ובכל זאת אני מעדיף את זה על פני להרגיש שאני מחטיא לעצמי...

הלחץ כבר נוצרהרוזן!
מקור זה או אחר לא יעלה ולא יוריד

מודע, ב"ה. תודה
(לדוגמה, אעפ"י שבאמת הייתי רוצה, לא אבטל את החסימה. גם כי "אל תאמין בעצמך" וכו')
יעלה, יעלה, בעזרת ה'... לחץ זה דבר שצריך לשמר ולהגביר...ותן טל

תשאל את אלו שעברו עינויים בשב"כ  (סתם, חלילה..אבל לצערנו זה דוגמא לא רעה להוכיח את זה..

לכן להגיד "הלחץ כבר נוצר ויותר זה לא יוסיף.." זה לא נכון. תמיד יש את הרגע שבו עוד אחד מחליט ש"אם כולם מנסים ואומרים שכדאי אז בוא ננסה גם אני ומקסימום אחרי זה אחזור לבלי סינון" וככה כבר נשאבים לתוך הסינון, וזה טוב, כי רע לא יצא להם מזה. מי שצריך עבודה וזה, כנראה בכל מקרה לא יסנן, ומי שיסנן - לא יאבד את מקום עבודתו או לימודיו בגלל זה, ככל הנראה...

וואוו זה ממש ציטוט חלקי!!תקרא כל מה שכתוב שם.הלליש
אם באלך להביא ציטוטים בעבוד-רק אל תשליך את זה על ניקים שלא כתבו דבר כזה.
קראתי כל מה שכתוב שם כמה פעמים ואני עדייןותן טל
עומד מאחורי מה שאמרתי וגם עניתי לכותב בהתפתחות הענף...

מה לעשות שאותה הודעה משדרת מבחינתי דבר דומה למה שהחכמים בגמרא אמרו רגע לפני שהיצר הרע החליט להראות להם שהם טועים...
רק שהוא כתב בהמשך שהוא לא באמת מתכנן לעשות את זה, למשל.הלליש
קצת מספריםה-מיוחד

השרשור נפתח ביום שישי 2 בצהריים

סה"כ 36 שעות - שבת= 11 שעות= 660 דקות

סה"כ תגובות : 217

19.72 תגובות בשעה 0.32 תגובות בדקה

לשעה 2 בלילה בין שבת-לראשון

לך לישוןכמעין הנובע
חחח משועמם יפה זה לא סיבה
מזל שיש לי פלאפון עם אינטרנט לא מסונן.די"מ
ככה מי שתתחתן איתי לא תחיה בסרט שהיא מתחתנת עם צדיק תמים.
פששיפה זה לא סיבה
סיבה טובה להתיר את העריות...
לא התרתי כלום.די"מ
אני באמת לא בסדר. יש עוד דברים לא בסדר שאני עושה.
מודה ועוזב ירוחם יפה זה לא סיבה
חח אני מקווה שאתה צוחק...יפה זה לא סיבה
אני דווקא מעריכה את האמירה הזאת..אנונימית1111
אבל כן חשוב להתקדם לעבר סינון..גם אני
כןשרה שרה שיר

עם כל הכנות

מהסיבה הפשוטה שגם לי יש מכשיר כזה (לא כשר)

ובימינו, מי שאין לו את זה בפלא' ונכנס בכוונה- ימצא דרך אחרת

וכ"כ הרבה נופלים בזה

וזה כ"כ קשה לא ליפול 

שאני לא ככ מאשימה אותם

כועסת על זה, לא מוצא חן בעיני בכלל, דוחה אותי ומעציב אותי

אבל אני בהחלט מבינה שכיום- מאד מאד מאד קשה להמנע מזה...

כמו שאני עושה את ההשתדלויות שלי- אני סומכת עליו שהוא גם עושה השתדלויות

ומעריכה אותו מאד על זה.

כשאין שום נתונים על הגוף החוקר או על אופי המחקרעוגי פלצת

מעניינת אותי התייחסותם של אנשים כמו @הלל גרשוני

וכמו כן "מחצית מבני הנוער הדתי, הם או חבריהם, נחשפו לתוכן מיני"

כמה חברים יש לכל אחד? וכמה חברים משותפים בין הנסקרים?

אם למישהו אחד יש 10 חברים ו-2 מהם נחשפו,

כשה-2 הם חברים גם של עוד כמה מאלו שנשאלו,

זה רק מקטין את הכמות לכאורה

ומה זה "תוכן מיני"? אתר פורנוגרפי או כותרת צד באתר ספורט?

חבריי בתיכון נחשפו לתוכן מיני, זה לא אומר שום דברמשה

כל מי שמחכה בתחנת אוטובוס מתחת לבית של סבתא בכפר סבאעוגי פלצת

נחשף לתוכן מיני (בתחנת אוטובוס, על האוטובוסים שעוברים, 

דרך חלון האוטובוס על המודעות וכו')

השאלה אם מצבם של אלו שהודו בכך פחות טוב מהבחור הממוצע

שלא נחשף לזה דווקא במכשיר שלו

אין דרך לדעת.משה

לעולם אין, אבל גם אין סיבה להניחעוגי פלצת

שמי שנחשף ל"תוכן מיני כלשהוא" בסלולרי לפי הסקר המדובר,

נחשף ליותר תוכן מהסוג הזה כמו חברנו מתחנת האוטובוס בכפר סבא.

כך שהסקר למעשה לא אומר דבר, גם אם הוא מהימן

אתם עושים טררם גדול מידי מהסטטיסטיקהיפה זה לא סיבה
כאילו שבלי סטטיסטיקה ההגיון אומר דברים אחרים. לא צריך להיות חכם גדול בשביל להבין שזה נסיון. אם זה היה כ"כ נדיר, אף אחד לא היה משקיע בתוכניות סינון.
כולם צריכים סינון וזהו, אתם מתעסקים בטפל...
אז את מסכימה שהיא מיותרת. הבעיה שהיא גורמת לבעיותעוגי פלצת

ומשחירה את פניהם של בחורים צדיקים והורסת להם ממש סתם

לא חבל? לא עדיף בלי?

הם לא צדיקיםיפה זה לא סיבה
הם צריכים סינון וזהו. ושלא יעמידו את עצמם בידי ניסיון.
הסטטיסטיקה באה להראותיפה זה לא סיבה
שבלי סינון אתה בחזקת נופל, מה כ"כ קשה לשים סינון?
אם כ"כ חשוב למישהו מהשם שלו, הפיתרון פשוט, תעשה סינון. שלום וטוב לישראל.
מה כ"כ קשה לא לפגוע בכל כך הרבה יהודים על אוטומט?עוגי פלצת

הרי את בעצמך מודה שיש הגיון פשוט, ואין צורך בסטטיסטיקה

אז למה להשחיר פני יהודים לשווא

כי זה לא משחיר אף אחדיפה זה לא סיבה
ומי שלא שם סינון הוא לא יהודי מספיק כשר. מה לא ברור בזה??
ואני חייבת לומר שגם לי עדיין אין סינון, כי לא נעים לי להיות בעמדת מחנכת שקרנית.
אבל צריך לומר את האמת!
התקנתי היום את האפליקציה של רימון, ובע"ה עוד היום אסדר את זה.
"יהודי לא מספיק כשר", הוכחת בעיני את הנזק והסכנה שחששתי מהםעוגי פלצת

יהודי מספיק כשר גם נזהר מאוד ושוקל דבריו לפני שהוא שופט אחרים

מצטערת...יפה זה לא סיבה
לא מספיק מבינה איך יהודי שמכניס פרוצה הביתה נחשב לכשר...
הוא פשוט לא מבין מספיק את הבעיה, בדיוק כפי שאת לא הבנתעוגי פלצת

עד להיום, כדברייך

אתה מתווכח עם עובדותיפה זה לא סיבה
כי גם מי שלא מחפש תכנים לא ראויים בעצמו, עשוי להיתקל בזה.
אז הוא מכניס פרוצה הביתה. לכיס.
אני עדיין מחכה שתוכיחו לי שזה עובדות...עוגי פלצת

עובדות זה לא "נראה לי שככה..."

אני לא פה בשביל להוכיח את זהיפה זה לא סיבה
אני אומרת את דעתי...
ואני לא מרגישה שאני מוציאה שם רע על מי שלא שם סינון, כי זה ידוע מראש.
את קראת לזה עובדות, ועלייך חובת ההוכחהעוגי פלצת

מותר לך לומר שכך נראה לך או שכך דעתך

העובדות שהתכוונתייפה זה לא סיבה
"אין אפוטרופוס לעריות" ו"צדיק מכיר נפש בהמתו"
סליחה, התכוונתי פהיפה זה לא סיבה
שגם אם לא מחפשים תוכן לא ראוי, זה עשוי לעלות.
אם תכתוב בגוגל "יפה" תראה מה זה נותן לך...
מי שמקיים בהידור את כל התורה כולה ובמיוחד בבן אדם לחברועוגי פלצת

וכל מה שהוא לא בסדר (באמת!) זה שהוא לא מתקין סינון במכשיר שלו.

את באמת יכולה להגיד לבת להתרחק ממנו על סמך זה?

את באמת יכולה להשחיר פניו לפני שהכרת אותו?

את מבינה את גודל האחריות שלקחת על עצמך בהינף מקלדת?

אני לא אומרת את זה!יפה זה לא סיבה
אבל בהחלט חושבת שמי שלא שם סינון, צריך להתבייש בזה. במיוחד אם הוא צדיק שלא נופל.
כי אם הוא צדיק שלא נופל לא שם סינון, איך חברים שלו הלא צדיקים ישימו סינון???
הכל מתחיל מהצדיקים, הפחות חזקים לא ירצו לשים סינון כי זה כביכול כאילו יעיד על חולשה שלהם.
זה בדיוק מה שהסטטיסטיקה שאתם מביאים עושהעוגי פלצת

משחירה לשווא את פניהם של צדיקים

את לא חייבת להשתמש בה כדי לעודד סינון. בכלל לא.

צדיקים הם אלו שמכירים את נפש בהמתםיפה זה לא סיבה
התכוונתי לצדיק במובן של יהודי שיש לו רוב זכויותעוגי פלצת

ובטח שאין לנו כל ידיעה שחטא בפועל

טוב נראה לי שהסברתי את עצמי מספיקיפה זה לא סיבה
צדיק לא מעמיד את עצמו בנסיונות קשים.
ואם כן, אני אישית בספק לגביו ואני גם לא חושבת שיש לי מה להיבהל מעצמי.
את בעצמך אומרת שעד היום לא התקנת סינון. מה דעתך על עצמך?עוגי פלצת

כבר אמרתי למעלהיפה זה לא סיבה
שזה בושה וחרפה שרק עכשיו אני נזכרת... וכן, אני לא כשרה ואני צריכה לחזור בתשובה.
את יודעת בעצמך שאת טובה, והנה עובדה שברגע שקראת על זהעוגי פלצת

חזרת בתשובה בפועל

אני לא הייתי מדבר ככה על הרבה מאוד צדיקים וצדיקות שבדיוק כמוך

לא צריכים סקרים בשביל לחזור בתשובה, והם רוצים להתחזק

אני בטוחה שכולם צדיקיםיפה זה לא סיבה
זה לא סותר את זה שיש להם יצר הרע שהם צריכים להילחם בו בכל העוצמה
אז תני להם צ'אנס, כמו שאת יודעת שאת התחזקת בהזדמנות שהיתה לךעוגי פלצת

אז בואי ניתן צ'אנס לכל אלה שכמוך ונאמין שהם יכולים לתקן בצורה חיובית

ונימנע מלהרחיק מהם ולמנוע מהם שידוכים

אני נותנת להם צ'אנס יפה זה לא סיבה
אני רק מנסה שלא יפספסו אותו בגלל אמירות שיקריות כאלו שיש סיכוי להיות עם זה ולהיות חסין מנפילות.
ואני בעצמי נפגשת עם מישהו שאין לו סינון.
אז תעוררי מודעות בדרך חיוביתעוגי פלצת

השרשור הזה מוביל למצב חברתי שמי שאין לו סינון אז יתרחקו ממנו

כמו ממצורע

את הוכחת שגם למי שאין סינון יש תקווה להתחזק בדרך חיובית.

לא צריך להתרחק ממך ולספר לכל העולם שאת לא כשרה כדי שתצליחי

להתחזק בעצמך

האמת שלא ראיתי שזה עוזריפה זה לא סיבה
ואני בעד... ויש גם טעם וריח בשמאל דוחה, כי לא תמיד הימין מקרבת.
הדרך להיות יותר כשר מאוד קלה, ולכן אני לא משתגעת מזה שאומרים עלי שכרגע אני לא כשרה. כי הם צודקים...
אבל הוכחת שימין מקרבת הרבה מאוד פעמיםעוגי פלצת

ושיש מקום לימין מקרבת לפני נשק יום הדין של שמאל דוחה

תארי לך כמה אדם סובל כשכולם אומרים "אין לך סינון, אתה לא כשר"

מה הסיכוי שלו להתחזק?

אני אגיד לך מהיפה זה לא סיבה
אני מסכימה איתך שזה קצת לא נעים, אבל לפעמים אין ברירה והחרדים צודקים בגישת השמאל דוחה...
אסור להתיר את העריות, ולפעמים צריך גם להלחם בעבודת ה'.
אנחנו התרגלנו לעשות הכל בדרך נעימה ומחבקת, אבל יש גם גבולות בחינוך.
למשל, כשילד בורח לכביש, לא יעזור להגיד לו בנעימות שלא יברח. צריך לתפוס אותו בכח גם אם זה לא נעים...
אבל פה, על ההתחלה את מאבדת את הצדיקיםעוגי פלצת

את יכולה להבטיח לעצמך שאם חברה שלך היתה מתרחקת ממך

כי "זאת אין לה סינון, היא לא כשרה" אז היית מצליחה ככה להתחזק?

בעצמך הוכחת שימין מקרבת מצליחה, אז למה את לא מאמינה במה שאת בעצמך הוכחת

לא חושבת שצריך להתרחק מהםיפה זה לא סיבה
אבל כן חושבת שצריך להודות בזה שהם כנראה חוטאים...
ואם הבושה בזה תעזור, מה טוב...

מה שקירב אותי זה הנתונים האלו אז אני לא יודעת למה אתה מתכוון בימין מקרבת...

גם מי שחטא, מבחינתי יכול לחזור בתשובה...
אולי זה ההבדל בין הגישות.
מי שאין לו סינון, הוא לא פסול מבחינתי, אבל הוא כן צריך לעשות סינון.
ימין מקרבת לענייננו זה שאת מקבלת תוכחה או קוראת מאמרעוגי פלצת

ומתחזקת מעצמך

שמאל דוחה זה שאומרים לך "את לא כשרה, תתרחקי מאיתנו"

כפי שהוכחת בדוגמא אישית,

הדרך הראשונה היא מצויינת לגרום להם להתחזק.

אין טעם להשתמש בדרכים קשות יותר מזו אם היא מוכיחה את עצמה

אבל זה מה שעזר לייפה זה לא סיבה
למרות שאני יודעת שאנשים רואים שאין לי סינון, ויודעים שאני לא מספיק כשרה, אני החלטתי לסנן...
לכן אני לא חושבת שזה לגמרי שמאל דוחה, כי אף אחד לא מוקיע אותי משום מקום.
אבל גם אם יש בזה מעט מן השמאל דוחה, אין בזה כל רע. לפעמים צריך את זה.

ואם יש לך רעיון איך להשפיע בדרך חיובית (למרות שאני לא מרגישה ראויה להשפיע) אשמח לשמוע ולהמליץ לעוסקים במלאכה... ברצינות גמורה.
להסביר את הסכנות, ולומר ש"אין אפוטרופוס לעריות"עוגי פלצת

וש"יודע צדיק נפש בהמתו", בדיוק כמו שאת כתבת 

אם יותר אנשים ייחשפו לרעיון ככה, אין ספק שרבים יתחברו אליו

זאת דרך חיובית להעברת מסרים, דרך שאנחנו רוצים יותר בחברה שלנו

דרך שפעלה ודרך שתפעל

אז אתה בעצם רק נגד הצגת הסטטיסטיקה? יפה זה לא סיבה
כי כל השאר נבע מהציטוטים שנתתי ולא מהסטטיסטיקה... מבחינתי הסטטיסטיקה הזאת היא לא אישיו גדול, כי גם בלעדיה כל בר דעת מודע למצב... אבל לא אחזור על עצמי שוב ושוב.
ואני חושבת שאתה באמת אדם טוב
אני חושב ש(א) הסטטיסטיקה לא עוזרת גם אם היא נכונהעוגי פלצת

(ב) אנחנו לא יודעים שהסטטיסטיקה נכונה

(ג) כמו שאמרת אנחנו לא צריכים אותה כדי להצליח להתחזק

תודה

אז בקיצור אתה נגד הצגת הסטטיסטיקה...יפה זה לא סיבה
לגבי ב) גם אם אנחנו לא יודעים, אנחנו משערים וזה מספיק

בכיף, זה נעים לראות אנשים שאכפת להם מעמ"י... אשריך...
כן... כי רק היא מייצרת את השמאל דוחהעוגי פלצת

אבל אם יש בה סכנה אז חשוב שלפחות נדע בבירור שהיא נכונה...

שוב תודה

אז פה אנחנו חולקים בקשריפה זה לא סיבה
לתועלת שבשמאל דוחה
כי למרות שאני לא אוהבת אותה, אני לא תמיד נגדה...
אבל באמת אנחנו חוזרים על עצמנו. אבל טוב שהדברים מבוררים...
באמת מסכים שבהרבה מאוד מקרים אין ברירהעוגי פלצת

ורק כשאין ברירה משתמשים בזה

אוקיייפה זה לא סיבה
אז צריך לבדוק באמת את הברירות ועל פיהן לפעול בע"ה...
וגן יש הבדל גדול בין בת שלא שמה סינון לבן..אנונימית1111
בחור שמודע לגודל הנזק ולא עושה עם זה כלום.. צריך לחשוד בו לאין ערוך יותר מבת..העובדות מדברות בעד עצמן לצערינו.
נכוןיפה זה לא סיבה
אבל תדעי לך שגם אנחנו צריכות... מספיק 4 בנות מתוך 10 שמעידות שהן נכנסות לזה במודע...
כן, גם אני קבלתי עם עצמי..אנונימית1111
תראי כמה זכויות יש ל"יראה מאהבה"...
וגם אם לא ל"זה",טהרני

בעיניי, צריכה מוגזמת של תרבות חילונית מערבית גם היא מזיקה מאוד.

השאלה אם מודע לגודל הנזקעוגי פלצת

וכן השאלה האם תדחי הצעות אם זאת הבעיה היחידה ששמת לב אצל הבחור

ואני מעדיפה להגיד את האמתיפה זה לא סיבה
מאשר לטהר את השם שלי ולהתיר דברים מקולקלים לכלל. (כמו כמה שעושים את זה פה)
איפה אמרתי לא להיפגש עם כאלה?יפה זה לא סיבה
אבל צריך שהמציאות תשתנה, ואם זה מה שיעזור, אני בעד...
אם את אומרת "יהודי לא מספיק כשר", את מרחיקה מהם בנותעוגי פלצת

זה מה שיוצא מדברייך

אתה כנראה צודק, אכן משחיר.אנונימית1111
צרך שיעבור זמן עד שנשכח את כל מה שכתוב בשרשור הזה ואז נחזור לראות כבעבר...מקווה
זה לא משחיריפה זה לא סיבה
יש אנשים שמסננים... לא כולם לא מסננים.
אני משתפת עכשיו בשיא הכנות:אנונימית1111
השרשור הזה עושה לי רע מאוד! ואני בטוחה שאני לא היחידה...
אז אל תקראייפה זה לא סיבה
האמת שהנתונים עשו לי רע בעצמי, אבל אם זאת האמת, אני שמחה לדעת אותה ולא להיקבר בגללה.
גם אני לא מעוניינת לחיות באשליות..אנונימית1111
הנתונים שלו שונים משמעותית מהמחקר שהובא בהודעה הפותחתצריך עיון
בנתונים בהודעה הפותחת מתייחסים ספציפיתיזהר

לבעלי אינטרנט ללא חסימה.

הנתונים האלו מתייחסים לבני נוערנתי שוורצמן
יש מחקר אחר שמתעסק בבחורים ובחורות מעל 18
אני לא יודע אם הוא פורסם עדיין
חבל שאני לא מצליחה להעלות שיעור בנושא הזהיפה זה לא סיבה
שמדבר על אחוזים אחרים והרבה יותר מפחידים, אבל האחוזים בכלל לא משנים את המציאות.
רק צריך לחשוב קצת בהגיון...
מסכים, לא צריך להמציא אחוזים. ברור גם בלי אחוזים שצריך סינוןעוגי פלצת

והאחוזים סתם גורמים דברים רעים מיותרים

אחוזים זה לא דבר חדשיפה זה לא סיבה
זו סטטיסטיקה כמו כל סטטיסטיקה אחרת, על מה אתם מזדעקים?
כולם יודעים שסטטיסטיקה לא משקפת ב100%, אבל מה שונה בין הסטטיסטיקה הזאת לסטטיסטיקה שמדברת על חולי סרטן?
הבעיה הגדולה זה מי שמעיד על עצמו שהוא חסין מנפילות וגם פה בשרשור יש כאלה, תסלחו לי אבל אני לא מאמינה לאף אחד כזה.
במה היא שונה? אני כבר עניתי על זה כמה פעמיםעוגי פלצת

אין סיבה להאמין לסטטיסטיקה כפשוטה כשלא ברור מי הגוף הסוקר,

מהי שאלת המחקר (במדויק! ולא מה שאתה זוכר) ואיך בחרו את קהל הנסקרים.

בטח כשהגוף שערך את הסקר בעל דעה מוקדמת מאוד ברורה (ויש לו רעיון להבהיר).

ועוד, כשתוצאות של סקר עוברות מפה לאוזן באופן סתמי, הדיוק הולך ויורד,

וממילא גם היכולת להסיק מסקנות רציניות ממנו.

עד עכשיו, בשרשור של קרוב ל330 הודעות, לא הוצג מחקר רציני אחד מהסוג הזה,

למרות שנשמע לכל כך הרבה אנשים שהמציאות כ"כ ברורה וודאית להם.

(לפחות מספיק וודאית כדי להסיק מסקנות ברורות על כל כך הרבה יהודים)

היא לא באמת שונה מסטטיסטיקות אחרותיפה זה לא סיבה
כי גם אם נביא לך גוף אמין שערך את הסקר, זה עדיין לא ישקף.
אני כן חושבת שההתעסקות בזה טפלה, כי כל בר דעת יודע שהמציאות היא שבלי סינון- נופלים.
וכל מי שמכחיש את זה, שותף לעברה.
היא שונה, כי הרבה סטטיסטיקות אחרות מבוססות יותר ממנהעוגי פלצת

את מה שאת כתבת, את החלטת בעצמך, ולא מידיעה מסויימת או בירור מסויים

אני לא מכירה אישית את הסטטיסטיקה המדוברתיפה זה לא סיבה
אבל גם אם אדע שהגוף הזה אמין ואכיר אותו אישית, לא אתפלא!
לכן אני חושבת שאתם מתעסקים בטפל
לא מכירה, הנה עוד סיבה לא להשתמש בהעוגי פלצת

חח אבל אני לא משתמשת בסטטיסטיקהיפה זה לא סיבה
מספיק לי שאין אפוטרופוס לעריות...
אתם אלו שמתעסקים יותר מידי בסטטיסטיקה ומנסים להפריך אותה ואני לא מבינה מה הטעם בזה. (אותך מילא שחושש לשמם, אבל מי שאין לו סינון ולא בעד סינון, אני לא יודעת כמה אני יכולה להתייחס לטענות שלו ברצינות)
אני מנסה לבסס את הסטטיסטיקהעוגי פלצת
כרגע היא פשוט לא סטטיסטיקה

בכלל, לא יותר מאשר שמועת וואצאפ

כי איש לא יודע להצביע על המקור
חח סבבהיפה זה לא סיבה
אבל לדעתי זה מיותר, כאמור...
אגב, יש סיכוי שאמצא לך את זה.
אכתוב לך במסר... יפה זה לא סיבה
מוטב לדעתי כאן שיוכלו לראות את הנתוניםעוגי פלצת
תבקש ממנויפה זה לא סיבה
ותפרסם אחרי שיתן לך...
יישר כח עוגי פלצת
מאה אחוז!!!!!! כמה צריך אנשים שיגידו את זה בדור שלנו!!!זמן הגאולה

כל הכבוד שהעלית את הנושא.

חייבים מודעות!!!

וואו!! מעל 400 תגובות!! נושא חשוב..חלושששש
עשית מלאכה חשוב בזה שהעלת יותר למודעות!
חשוב מאוד שיהיה סינון! עכשיו אני יודעת שלא אתפשר על זה..
תודה לך, ישר כוחך!
בוקר טובBenny1988
http://ch7.io/abmNc

לקח זמן.
אולי זה בזכות השרשור... אי אפשר לדעת.
הרב יהושע שהקים את רימון אמר שמעל 95% נפלוהה"ה

ומי שרוצה לקבור את הראש בחול ימצא חול חדש לכסות בו את הראש.

מה זה נפלו? נכנסו לאתריםעוגי פלצת
או פעם אחת ראו פרסומת?

הבאתם אחוזים, מהי משמעותם?
תשובה לגבי האחוזים.הה"ה

נגיד שרק ראו פרסומת האם זה מותר? ואם אפשר למנוע את זה אז למה לא? 

בנוסף הרבה פעמים אנשים שנפלו בעברם ונכנסו לאתרי חושך שכאלה, החליטו שהם לא רוצים להכנס לשם יותר והם עמדו בזה עד שהם ראו "רק" פרסומת לא צנועה באינטרנט ומכיוון שהם כבר היו עם המכשיר ביד הם המשיכו לאותם אתרי חושך. וגם אם הם לא הדרדרו לשם, אני שוב שואל אם אפשר למנוע הסתכלות אסורה למה לא לעשות את זה? לצערנו כשאנו הולכים ברחוב אין באפשרותנו לשלוט על מה שנמצא מסביב וגם שם צריך להיות חכם לא להכנס למקומות שיש בהם פריצות, אבל במכשירים שלנו למה שלא יהיה שם סינון? למה שנצטרך להתקל בטעות בדברים שמטמטמים את ליבנו הטהור? 

ערבוב של שני דברים.ד.

"לזרוק" אחוז חמור כזה, בלי להבדיל בין קל לחמור, ובלי שאפשר באמת לדעת אותו (אף אחד לא ראיין את "כולם", עם פירוט), זה דבר בעייתי מאד. אין לכך כל קשר ל"אם אפשר למנוע את זה אז למה לא" ולכל שאר הדברים הנכונים שכתבת. אדרבה, לפעמים אמירות כאלהיכולות לגרום לאנשים לחשוב שהם ב"נורמה" חלילה, ושמדובר בדרישה ל"יחידי סגולה".. שזה כמובן שטויות.

אז צריך להתרגל, להציג חומרה של דברים בלי להגזים ב"הפחדות". לכתוב דברים חשובים כמו שכתבת, בלי לפרסם נתונים חמורים ללא הבחנה.

להגדיל את הרצון הטוב, להאמין בבחירה הטובה, בעליונות הטהרה והשמחה בה - ולנקוט כל אמצעי סביר שלא להיתקל בהפכה, חלילה.

רק מי שאין לו מכשיר כזה או כזה שתמיד היה עם רימוןיפה זה לא סיבה
יכול לחשוב כמוך.

והרב בטוח לא "זורק" סתם אחוזים.
לא יודעת לגבי האחוזים, אבל הוא מספיק חכם בשביל לחשוב על מה שחשבת...
הוא מבין ועוסק בתחום הזה יותר מכולם.
כל מילה נכונה. הבעיה היאעוגי פלצת
שאנשים מבינים ש95% נופלים בצורה החמורה ביותר

זה מעורר פאניקה, ולכן טעון בירור וזהירות
לפני שמפזרים מספרים
המספר הזה ככה"נ שקרימשה

אני לא יודע מאיפה הוא לקח את המספר הזה, אבל כשמשתמשים בסטטיסטיקות המוכרות באינטרנט, אפשר לקבל מספרים אחרים לגמרי של "נפילות".

(וזה כולל התייחסות לעולם החילוני ששם זה כמובן לגיטימי ומותר).

בישראל אין אף אתר "למבוגרים" במקומות גבוהים מאוד, וגם אתרים כאלה מחו"ל מדורגים נמוך יחסית.

http://www.similarweb.com/country/israel

מקום 47 (ומטה) זה האתר המגעיל הראשון שראיתי שם.

יש כמובן דברים אחרים כמו פרסומות לא צנועות, בגדי ים בפייסבוק, כתבות זנות באתרי חדשות מובילים וכל אלה, אבל לא מדובר על אתרים לא צנועים במובן הפשוט של המילה.

לא הבנתי איך הסטטיסטיקה הזאת היא ראיה.יזהר

א. אף אחד לא טען ש95% נופלים כל היום וכל הלילה, עד שזה נתח מאוד משמעותי מכלל נפח הגלישה שלהם.

ב. יתכן בהחלט שבתחום הזה, בניגוד לאתרי חדשות או קניות, אנשים עוברים מאתר לאתר, ולכן זה לא ניכר בסטטיסטיקה הבוחנת אתרים ספציפיים, אלא רק בסטטיסיקה מקובצת, הבוחנת סוגי אתרים ולא אתרים ספציפיים.

לא, זה לא בזכות השרשור, המהלך הזה רץ כבר כמה וכמה חודשיםותן טל

בצורה גלויה, ועוד קודם לכן רץ בצורה יותר שקטה בכל מיני ישיבות, כולל תיכוניות - במסגרת מאמץ גם הסברתי וגם שיווקי של חברת נטספארק (רימון, היינו אך - רימון במשתמש הפרטי ונטספארק עובדת מול קבוצות מאורגנות) - שיחד עם הרב יהושע עוברת בישיבות (ואולי גם אולפנות למרות שאני לא בטוח) ומסבירה על עניין הנפילות באינטרנט וכו', ואז מציעה סינון שיותאם לישיבה וינוהל באופן מערכתי על ידי "נאמן" של הישיבה שיהיה אחראי לסינון של כל התלמידים שיצטרפו לסינון (הוא יחזיק בידו את כל הסיסמאות, אפשרויות הגישה, וכו' - וגם יקבל גישה יותר נוחה למוקדי השירות של החברה במקרי תקלות ובקשות עזרה שהוא לא יכול לספק).

אז יש כבר כמה וכמה ישיבות שבתוך זה - תיכוניות והסדר - ובעזרת ה' יצטרפו עוד ועוד. הגם שזה הרבה עניין של כסף, ברור, שהחברה רוצה להרוויח - כאן יש מצב של וין-וין - היחשפות לעובדות ולחץ חברתי חיובי שמופעל על תלמידים כדי להגן על עצמם טוב יותר - הוא מבורך מבחינתי. ולא משנה אם בסוף יבחרו גם סינון אחר... 

נשמע כמו חלום ורוד.יזהר

גישה נוחה למוקדי השירות של החברה במקרי תקלות ובקשות עזרה. וואו..תאב בצע

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

מסכימה אבל איך זה נראה בפועל?מישהי 1

אני אומרת תחזרו לעולם הישן והטוב שלא מבקשים תמונות

הלואי

המציאות כבר נסעה משם

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

תמונה טובה זה תמונה טובהמישהי 1

לא משנה מארוע או לא

מה שיותר טוב מוכיח את עצמו.

לגבי מה שכתבת אחר כך אני לא מכירה את זה

צודקת..בנות רבות עלי

מי שנראת טוב וזה יכול לתרום לה להתקדם.... למה לא.

רק חשוב שזו תהיה תמונה משקפת.. לפעמיים יוצאות תמונות ממש טובות שלא תואמות למציאות.

כן, רק צריך להגיד ביחד עם זה לצד שמקבל את התמונההרמוניהאחרונה

שלא צריך לחשוב שהיא משקפת את הכל...

אם הייתי יוצאת רק עם מי שיש לו תמונה יפה כנראה הייתי יוצאת עם בן אדם אחד לשנה

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסאאחרונה

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך