לאמא שלי יש פיברומיאליגה, נפתח בזה.
הגוף שלנו הוא מכונה דיי משוכללת שבנויה בצורה כזו שהיא אמורה לרפא את עצמה אחרי שהיא נפצעת. לדוגמא את הולכת ותוקעת את הרגל בקצה השולחן, תנוחי כמה ימים, והגוף ירפא את עצמו. מה יקרה אם תמשיכי להיתקע שלוש פעמים ביום בקצה השולחן? לא תירפאי, זה ברור.
פיברומיאלגיה זה שם כללי למחלה שהרופאים אין להם מושג מהי, אין להם דרך לעזור לרפא אותה והם המציאו לה שם כדי שאנשים ירגעו, הם לא משוגעים ומדמיינים אלא יש לזה שם.
עכשיו, אמא שלי שנים סבלה, שנים שנים!
בשנה האחרונה היא עשתה שינוי תזונה משמעותי. עברה לתזונה שמבוססת על מזונות מן הצומח. ומצבה השתפר פלאים. זה לא שהיא לא סובלת יותר אבל הרבה הרבה פחות. היא שוחה 20 ברכות שלוש פעמים בשבוע כשבעבר היו ימים שהיא לא יכלה לצאת מהמיטה.
עצה שלי? קחי אחריות על החיים שלך ותנסי לעשות משהו שבאמת יכול לעזור.
אל תיכנעי לחולי הזה. יש לך יכולת לשפר את איכות החיים שלך באופן משמעותי.
מה אוכלים?
הרבה פירות וירקות, דגנים מלאים כמו קוסקוס מלא, אורז מלא, קינואה, כוסמת. קטניות- כל הסוגים, חומוס, אפונה, עדשים, שעועיות לסוגיהם. בעיקרון אפשר אגוזים אבל אמא שלי הרגישה הרבה יותר טוב אחרי שהוציאה אגוזים וקראנו בספרות שבאמת אגוזים פחות טובים לאנשים עם מחלות אוטואמוניות כמו פיברומיאלגיה.
אני מאמינה לך שכואב לך, אבל אני מאמינה שאת יכולה לשפר את המצב שלך.
מה לא אוכלים? מוצרים מן החי ומוצרים מעובדים.
את לא בעונש, את בתהליך של ריפוי שכשתתחילי אותו תרגישי כל כך טוב ולא תרצי להפסיק.
מצרפת שיחות על הקשר בין תזונה לריפוי ממחלות. לא תאמיני כמה נזק נגרם לנו בגלל מה שאנחנו אוכלים.
אם את צריכה משהו מוזמנת לפנות באישי