שמעתי שהרבה אנשיםהזקן בן המאה
שמגדירים את עצמם ימניים או אפילו ימניים קיצוניים, שמעו על תחקיר עובדה על עזרא נאווי וגינו אותו מאד.
אני רוצה לשאול, ואני יודע שיש פה כאלה שחושבים ככה, מה ההבדל בין מה שעזרא נאווי עושה לבין מה שקרה בדומא?
אה"נ גם את דומא צריך לגנותהדעה והדיבור

"שופך דם האדם באדם דמו יישפך כי בצלם אלוקים עשה את האדם"

יותר ימנים גינו את דומא מאשר נאווי...די"מ
לגבי גינוי נאווי לעומת דומא~מישי~
וודאי שימניים מתנגדים לנאווי לא פחות מדומא (אני אישית לגמרי יותר התנגדתי לנאווי אבל לא בטוחה לגבי רוב הימניים) אבל גינו את דומא יותר כי מבחינתם מישהו משלנו צריך יותר לגנות (אולי לדעתך מתיישבים רגילים ונוער גבעות לא קשורים אחד לשני יותר מציבורים אחרים אך כנראה לדעת הרבה מתיישבים ואנשי ימין כן). אגב מסכימה עם איש השקים ועם המצב חסה שזה ההבדל.
עזרא נאווי התכוון לבגוד בעמואיש השקים
ובדומא אם נעשה ע"י יהודים הכווהה היא לטובת העם. גם אם המעשה לא נכון
שעזרא נאווי בוגד בעם שלו ומי שעשה את דומא לאהמצב חסה

מה ההבדל בין פיל לאקמול?טאבולה ראסה
(זה גדול אפור ומחוספס וזה לבן קטן חלק)

במילים אחרות: אין שום קשר
פה מדובר על עובדות מוצקות ומצולמות על פשעים ואדם שרק כשניסה לברוח עצרו אותו ובדומא מדובר על ספק ללא ראיות וקודם עצרו אנשים גרמו להם להודות וזה הדבר המפליל שיש כנגדם בבית המשפט
מי שלא מבין את ההבדל בין עמירם בן אוליאל לבין עזרא נאווי-אריאל דל"ת

כנראה שהוא מהאו"ם או משהו.

כל יהודי מבין שיש הבדל עצום בין מי שבוגד בארץ שלו ובעם שלו לבין מי שפועל למענה.

ועוד הערה קטנה- נערי הגבעות אף פעם לא קראו לעצמם "פעילי זכויות אדם"..

יש שתי בעיות במה שהוא עשה..אדם כל שהוא

1. שהוא פגע בערבים חפים מפשע, סיכן את חייהם, ואולי גם הוביל לרצח של אחד מהם.

2. שהוא פעל נגד שליטה יהודית בחלקים של א"י.

כנראה שאת רוב האנשים כאן מטרידה יותר הבעיה השנייה. 

גם מי שהבעיה הראשונה מטרידה אותו, יכול להסתכל על הנסיבות של מה שנעשה בדומא כנסיבות מקילות.

אבל  אני מתנגד גם להצתה בדומא.

תכלסהזקן בן המאה
אם להיצמד למטרה של נערי הגבעות- מיטוט השלטון היהודי לא בטוח שזה יותר טוב מלגרום לשטחים למכירה בפוטנציה לא להימכר.
חוץ מזה, עזרא נאווי ועמירם בן אוליאל עשו פחות או יותר את אותו מעשה ולכן יש לשניהם את אותה לגיטימציה.
שכחתם משהו, עמירם בן אוליאל שרף תינוק, עזרא נאווי הלשין וגרם לעינויים ומוות. זה לא אותו דבר, כדי לשרוף תינוק צריך להיות מאד רשע, כדי לגרום למוות צריך להיות סתם רשע
המטרה שלהם - החלפת שלטון היהודי בשלטון יהודי אחר..אדם כל שהוא

[בדרכים לא הגיוניות.]

נכון שעמירם בן אוליאל חשוד במשהו יותר ישיר, מצד שני, הקטין שעצור על שותפות במעשה ועונה גם הוא בצורה קשה, חשוד על חלק הרבה פחות מכריע בגרימת המוות, מאשר עזרא נאווי.

אוקי,הזקן בן המאה
לגבי העינויים, יש גם להלכה עמדה. http://www.dintora.org/print_page/articles/334
מה המדינה עשתה זה דיון אחר. השאלה היא מה חומרת הדברים
ראיתי את הדיון ההלכתי במקור שקשרת אליו..אדם כל שהוא

המסקנה מהדברים בעיני לגבי המקרה הזה היא חד משמעית שאסור לענות.

[ההלכה הבסיסית - אסור לענות לצורך הודאה, יש מקום ע"פ ההלכה לתקנה כזו מדין המלכות אם היא נצרכת ונעשית בצורה הוגנת ושוויונית, אין תקנה כזו במדינת ישראל, ולהפך]

לגבי חומרת הדברים, עניתי.

תקרא שובהזקן בן המאה
קראתי שוב.אדם כל שהואאחרונה

מה לדעתך ממה שכתבתי לא נכון?

הנקודה האחרונה - "אין חוק כזה במדינת ישראל, ולהפך" אולי לא מספיק מפורשת שם, אבל היא פשוט נכונה.

[יש החלטה של בג"ץ שמחריגה מקרה של "פצצה מתקתקת", תוך נתינת הגדרה מאוד מגבילה למושג הזה, אבל לסחיטת הודאה מחשודים באמצעות עינויים אין בסיס חוקי במדינת ישראל].

"כדי לגרום ל*עינויים* ומוות"די"מ
צריך להיות רק "סתם רשע"?
אתה לא בעד רצח של ערבים?הזקן בן המאה
בכל מקרה פחות רשע מלשרוף אותם
א.הכל הולך אחר הלב.די"מ
אומרים שהריגת רשעים זה כמו להקריב קרבן. אז הקרבן של נאווי הוא פיגול...
ב.לא בטוח בכלל. למות השרפה זה לא תענוג, אבל נראה לי עינויים ברשות זה יותר גרוע.
אתה חושב שמה שהוא עשה זה טוב אבל זה לא ממניע טוב???הזקן בן המאה
לא.די"מ
בעיני השאלה שלך הייתה מגוחכת אז עניתי תשובה חצי צינית
אז מה אתה רוצה?הזקן בן המאה
אני לא רוצה לענות ספציפית על שניהםאמא, ברוך ה'

אלא על המעגלים הסובבים.

אני חושבת שגם ה"גרעין הקשה" של נוער הגבעות וגם פעילי השמאל הקיצוניים פועלים באותה שיטה.

שניהם לא מאמינים בדמוקרטיה ומנסים לכפות את דעתם על שאר האומה בעזרת יצירת מציאות חדשה בשטח, התססה, עימותים וכו' שקיימים בשטח ברמה מסויימת והם, מסיבות שלהם, רוצים לנפח אותם.

עצם השיטה של לפעול בכוחניות ובצורה לא חוקית או על גבול החוקית כדי לייצר מציאות חדשה ולכפות את דעתך על הרוב היא בעייתית במדינה דמוקרטית מתוקנת. שני הקצוות יודעים שכרגע אין בכוחם לגרום לרוב העם ללכת בדרכם, אז מנסים בכוח לכפות את דעתם. 

ברור שאם כבר, אני יותר מזדהה אידואולוגית עם נערי הגבעות, וגם רואה את "פעילי זכויות האדם" שפועלים בדרך לא דמוקרטית כצבועים, אבל עצם השיטה פסולה בעיני בכל מקרה.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך