אני משתדלת לנקות פעמיים בשבוע ואחת לכמה שבועות נקיון יסודי גם לחלונות אבל מרגישה שממש קשה לי ולא מספיקה בין הכביסות לעבודה לשמור על בית נקי כפי שהייתי רוצה שיהיה ומתוסכלת מהמצב..
אני משתדלת לנקות פעמיים בשבוע ואחת לכמה שבועות נקיון יסודי גם לחלונות אבל מרגישה שממש קשה לי ולא מספיקה בין הכביסות לעבודה לשמור על בית נקי כפי שהייתי רוצה שיהיה ומתוסכלת מהמצב..
כשי כמה ילדים אז הם משחקים ביחד.
כשיש ילד אחד - את החברה שלו ודי כבולה.
לא שאני מצליחה להיות מסודרת אבל קצת יותר קל.
אם בכל זאת רוצים, צריך לקחת עזרה בנקיון או להפקיד את הילדים בידי מישהי - ביביסיטר, מטפלת, סבתא - למשך שעות רצופות פעם בשבוע, ואז כשהם חוזרים אליך, את מלאת סיפוק אבל ממוטטת מעייפות...
אז מגיע השלב של חוסר סבלנות קיצוני, ואם את מניקה, אז גם אין לך מספיק חלב.
והעצבים, אחרי כל העבודה, כשהם שופכים משהו (חוק מרפי) או מפזרים הכל בשניות - כי הכי כיף לפזר את המשחקים על רצפה מבהיקה מנקיון....![]()
לא שווה את זה.
כמו שאמא שלי אומרת לנו מאז שאנחנו עם ילדים - כשתהיו זקנות כמוני תשתוללו עם הניקיון.
אני כל כך מבינה את הצורך וההנאה שבנקיון יסודי, אבל אני חושבת שעיקר העבודה בשלב הזה בחיים הוא עבודה על שלוות הנפש.
אני עובדת 5 ימים בשבוע- יוצאת ב7:00 וחוזרת ב16:30, אז אין מצב להספיק,
מנקה חפיף ופעם בשבועיים מגיעה עוזרת ל4 שעות ועושה יותר יסודי.
מי שהיא אמא לכמה ילדים קטנים, לא נראה לי הגיוני בכלל שהבית יהיה נקי ומסודר תמיד.
אני יכולה לנקות ולסדר ולשטוף וגם לנקות חלונות ואחרי יום כבר הכל חזר לעצמו ![]()
צריך להחליט על כמה דברים שחשובים לך שאת מרגישה שאת יכולה לעמוד בתחזוקה השוטפת שלהם, ועליהם לנסות להקפיד.
כמובן שבזמן הריון ואחרי לידה צריך להנמיך עוד יותר את הציפיות מעצמנו. או לקחת עוזרת.
והכי חשוב- לתת לעצמך טפיחה על הכתף על כל מה שאת כן עושה!
את עושה כביסות? לכולם יש בגדים נקיים כשצריך? 20 נקודות
את מבשלת אוכל מזין וטעים? 20 נקודות
השרותים במצב סביר? 10 נקודות
חלק מזמנך את נמצאת עם הילדים- משחקת, מספרת, יוצאת? קבלי עוד 30 נקודות
יש לך גם את בעלך וגם את עצמך- גם לכם צריך לדאוג, נכון? קצת לשבת, לדבר, לצאת, לקבל החלטות חשובות. עוד 20 נקודות.
זהו, רק מהדברים האלה יש לך כבר 100 נקודות...
כל חלון שתנקי, כל ארון בגדים שתסדרי, כל מדף שתאבקי- זה בונוסים...
![]()
מתוסכלת מהבלאגן השמייאח והתמידי.
מפעילה את הדיבוט כל יומיים בערך בשביל שישאב ויעביר סמרטוט על הרצפה, עושה עבודה מעולה... ניקיון יסודי משתדלת לעשות פעם אחת בשבוע, לפעמים מפספסת ומנקה יסודי פעם בשבועיים.... אבל אומרים ש"יש לי כלים בכיור, בלאגן בחדרים וילדים מאושרים"
אבל בהחלט לא היה מזיק לי יותר זמן לסדר.
ecovacs זה סוג כזה של "רובוט" שמטאטא/שוטף?
פרטי, הסבירי, ונמקי...
אולי זה פיתרון...
זה רובוט ששואב ומעביר סמרטוט על הרצפה, קטן, נוח מאוד לניקוי, נטען מהר ואני מריצה אותו בבית בדרך כלל משהו כמו פעמיים בשבוע וזה מקל מאוד!!!
אנחנו הזמנו מהאתר הזה https://www.ecovacs.co.il/
אורניתאבל לפעמים, כשהמטלה על הילדים, אז הבית מטוטא אבל הסימפוניה נשארת, ואז בעצם לא עשית כלום..
לי קשה להכניס מנקה כי אני רגישה לביקורת. ואני גם ביישנית. ולמרות שאני יודעת בדיוק מה אני רוצה ואיך, מנקות תמיד נוטות לחשוב שאני חסרת ישע ולא מתפקדת בתחום הנקיון, ומרגישות בנוח להשתלט ולהעיר.
בעבר בעלי לחץ שניעזר במנקה (כולם היו קטנטנים והמצב היה בלתי אפשרי), ולמרות שעשיתי לעצמי דמיון מודרך, לא ישנתי בלילה לפני שהמנקה הגיעה.
אני מודה לה' שהילדים גדלו והם אלו שמנקים. אומנם גם להם יש ביקורת
אבל אני מרגישה בנוח לבקש שדברים יעשו בדרך שאני אוהבת.
אחרי ניסיונות אין ספור להסתדר בעצמי (בשיתוף הבעל והילדים, שלצערי לא ממש ששים לשתף פעולה), הגעתי למסקנה שכשאימא עובדת ללא ימים חופשים, ויש ילדים קטנים בבית - מוכרחים להעסיק עוזרת...
מקווה שאצליח לשכנע את בעלי (הוא מוכן שאעסיק עוזרת, אך אינו משוכנע שיש צורך בכך. חוששת שכל עוד הוא אינו משוכנע, לי יהיו ייסורי מצפון...)
זה מועיל בשני אופנים:
1. זה מוריד ממך את רוב הזמן והמאמץ של הניקיון, ואמא פחות עייפה ועסוקה זה יתרון לכל הדעות
2. זה ייתן לך נחת שהבית יהיה נקי יותר או יותר בקלות, והשמחה שלך היא גם דבר ששווה הרבה כסף, לא?
ועוד משהו צדדי:
פחות תצטערי אם יתלכלך..
כמו שכתבו כאן שאחרי שמנקים נורא מצטערים כשמתלכלך. כשממישהו אחר עושה את זה תמורת תשלום זה לא אותו דבר. את תגידי לא נורא, שבוע הבא ינקו יסודי שוב ותנגבי את הלכלוך וזהו.
אני לא הייתי מסתדרת בלי.
שווה לחסוך בדברים אחרים ולהשאיר לעוזרת.
אם רוצים למזער את המחיר אפשר להשאיר לעוזרת רק ספונג'ה ושרותים ודברים גדולים כמו חלונות שלא מנקים כל שבוע.
את הסדר והאבק את תעשי וככה גם "תעברי" על הבית פעם בשבוע ותראי מה קורה ותארגני.
זאת עבודה קלה שאפשר לעשות בחלקים מדי פעם, בניגוד לספונג'ה.
חי..לא??
navabאחרונהמי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות