ממלכתיות ושאר ירקות613

בפגישה שניה סיפרתי לבחור שלומד באחת מהישיבות הממלכתיות מה שנקרא, שבהשקפה האידואולוגית אני בראש של הרב כהנא. ואז הוא חתך מהסיבה הזו. היה לנו מאוד טוב בפגישות. כך אני מרגישה. כשבררתי דרך המשדך נודע לי שזו הסיבה.

אני בדעה שבכל מקום אפשר למצוא אמת. וזה שאני בעניינים מסוימים חושבת X לא אומר שאני חייבת להתחתן עם מישהו שחושב אותו דבר. ככלות הכל את הילדים לא מחנכים האם נכון לעלות להר הבית או לא, אלא לתורה וליראת שמים. לכן אני אין לי בעיה לצאת עם בחור שלא חושב בדיוק כמוני בכל התחומים (זה דווקא יכול להיות נחמד-ויכוחים שיוסיפו פלפל לחיים מידי פעם), העיקר מבחינתי הוא יראת השמים ושמירת המצוות. 

מה אתם חושבים? שאני טועה וזה דבר שאי אפשר להכיל, או שזה מיותר לפסול על כזה דבר?

אני מתחילה לחשוש ולתהות האם אני צריכה לסנן הצעות של בחורים ממלכתים כדי למנוע עוגמת נפש מיותרת...

נראה לי שזה תלוי בבנאדםה-מיוחד

אני כמוך חושב שזה לא אמור להוות הפרעה, מצד שני זה גם תלוי בגבר אם מפריע לו.

נראה לי שעדיף לפגישות הראשונות לא לדבר על השקפות אידואולגיות  "שנויות במחלוקת" ולהתמקד בדברים החשובים באמת.

באופן אישי כואב לי תמיד להיפגש במקרים שאנשים חותכים על שטויות כאלו, במיוחד אם טוב לכם ביחד.

מהם הדברים החשובים באמת?לא באמת
וד"א, אולי יש אנשים שבשבילם להתחתן עם כהניסטית זה כמו שבחור מבני עקיבא יתחתן עם חרדית..
יכולים להיות הבדלים באמת מהותיים
אני יהודיה-מיוחד

בגלל זה אני עונה בשאלה...

מה זה הבדלים מהותיים? מה זה משפיע ביום יום? איך זה משפיע על החינוך ילדים?

בנאדם שחושב שחשוב לעשות צבאלא באמת
זה מהותי? הגיוני שיפסול בחורה אם היא חרדית ולכן חושבת שאסור להתגייס, ובכללי עם יחס שונה משלו למדינה?
נראה לי שרוב האנשים יגידו שכן. זה מהותי.
אדם ממלכתי שחושב לדוגמא שצריך לפנות יהודים מהבית שלהם בגלל שהמדינה אומרת, ולא לסרב פקודה, זה לא הבדל מהותי מאדם שחושב שחובה לסרב פקודה? (סתם זורקת דוגמאות, אני לא יודעת מה הדעות של פותחת השרשור כמובן, וגם לא רוצה להכליל דעות על כל הממלכתיים.. )
אדם שחושב שאם הרבנות הראשית פסקה משהו אז צריך ללכת לפי זה, מול אדם שחושב שלא.. זה לא מהותי?
אדם שחושב שכל מה שהמדינה תעשה זה קדוש, מול אדם שחושב שממש לא, זה לא מהותי?
זה לא יכול להשפיע על דילמות ביומיום?

תכלס אני באמת שואלת כי זו התלבטות שלי עם עצמי.
אבל אני לא חושבת שאפשר לומר שזה בכלל לא משפיע
שימי לב שזה לא דברים שנפגשים איתם ביום-יוםה-מיוחד

טלוויזיה בבית זה דבר ששייך לחיי היום יום. לאיזה בית ספר הילדים ילכו-שייך ליום יום. כיסוי ראש. אמונה. קיום מצוות. יראת שמיים כל אלו שייכים ליום-יום.

א. זה לא סותרלא באמת
אפשר למצוא אנשים שמסכימים איתך גם בזה וגם בזה.
ב. אולי זה תלוי בן אדם, כמה הוא מעורב פוליטית וכדומה
ג. אז אתה היית מתחתן עם מישהי שחושבת שאסור להתגייס לצבא? (בהנחה שאתה חושב שזו מצווה)
א. אפשר למצוא אבל בשביל מה?ה-מיוחד

אם מוצאים בחור\בחורה טוב\ה לא צריך להגיד אפשר למצוא יותר טוב.

ב. רוב האנשים לא מעורבים פוליטית

ג. באופן אישי זה לא ממש משנה לי אז אין לי תשובה.

ד. זה בסדר אנחנו לא חייבים לחשוב אותו דבר חיוך

ברור שאנחנו לא צריכים לחשוב אותו דברלא באמת
אבל אני גם רוצה באיזשהו מקום להשתכנע
סתם כי אני עדיין בהתלבטות עם עצמי
כי הקושי אח"כ יהיה גדול, חבל להוסיף עליו עודmatan

אין פערים שלא ניתן לגשר מעליהם מבחינה זוגית- אפילו חרדי וחילונייה יכולים לחיות כזוג, מבחינת זוגיות.
אבל, זה מצריך כוחות נפש אדירים ודבקות במטרה, שחבל ולא תמיד יש לנו לתת-
אין מה לעשות, להתחתן זה קשה, גם אם שני הצדדים לומדים תחת אותו רב ומקבלים ממנו הדרכה באופן ישיר,

תמיד יהיו מחלוקות וכיוונים שונים, אפילו ברמת הלבוש, היחס, צורת הדיבור- ואם יש השקפות אמוניות שונות,

כיוונים פוליטיים שונים, זה רק עוד "שמן". חבל, הצורך שבן הזוג יקבל אותך הוא חזק- ואם בן\בת הזוג לא מסוגלים

לזה, זה קשה, ולא משנה במה. על אחת כמה וכמה שכשזה מגיע לעולם המחשבה והאמונה, וויכוח כזה לא יעשה טוב,

אז חבל להוסיף עוד קושי.

מצטער, לא ענית לי על השאלהה-מיוחד

מה הקשר בין דעות פוליטיות לבני הזוג? איזה השפעה יום יומית יש? אם מחליטים בממשלה לפנות אותם מהבית אז מה עושים? זאת הדילמה?

עצם השוני הוא קשה, והוא קיים בלי קשר לשוני בדעות פוליטיותmatan

זה שזה לא משפיע ביום-יום, זה אולי נכון(רק אולי, כי יש דברים שמאוד משפיעים על היום יום),

אבל תחשוב שבבית כל פעם שתגיד את הדעה הפוליטית שלך לאישתך יהיה פרצוף חמוץ, כל פעם

שתביע את דעתך, היא תתבאס. גם אם תוכלו להתגבר על זה, התקופה בהתחלה שבה היא לא תסכים

לשמוע אותך או שאתה לא תסכים לשמוע אותה ישאירו כאב ויקשו על ההתפתחות הזוגית, שיש לה מספיק

קושי בפני עצמה בלי להכניס את הראש לסוגיות אחרות.

הדבר שאדם הכי רוצה מבן הזוג, והוא חייב להיות הוא שהוא יקבל אותו כפי שהוא, ואדם שחושב שדרך מסויימת

שגויה, או מזיקה, לא יוכל לקבל את האדם השני בשלמות, כל עוד הוא מחזיק בדעה שנראית לו ככזו,

זה משאיר מרחק וכאב. וחבל.

תלוי עד כמה ההשקפה והאידיאלים תופסים מקום מרכזי בחייםה-מיוחד

אנונימית הגדירה את זה יפה

כנראה זאת נקודת השוני בנינו

אל תהיי בטוחה שזו הסיבה היחידה בגלל הוא חתךלולי הקטנה
ואז מה אם זה מה שאמרו לך.
לא כל דבר אומרים.
יתכן שהיו עוד סיבות שהוא העדיף לשמור לעצמו.
יכול להיות שהוא התלבט לגבייך באופן כללי
וזה היה מה שהכריע בסופו של דבר.
^^ נוטה להסכים איתך..אולי זו הסיבה שנוח להתייחס אליה...חלושששש
אני ממש לא רואה את הדברים כמוךmatan

זה נכון שבכל מקום אפשר למצוא אמת, אבל איזו אמת.
מי שהאמת שלו הם דברי הרב זצ"ל והרצי"ה- רוצה שאישתו תבנה איתו בית שהולך לאורם,

שמקבל את הדרך הזו, שמחנך לדרך הזו.

זה נכון שהעיקר הוא יראת שמיים ושמירת המצוות- אבל מי שלא רואה בעלייה להר מצווה?

מי שרואה בכך עבירה? את יכולה להתווכח- ולא בטוח שהוא יסכים איתך, וכל מה שיווצר זה

מרחק וכאב של "הוא לא מבין אותי".

אם הוא יגיד שהוא לא מסוגל לקבל את זה שאת עולה להר והילדים ילמדו ממך- תפסיקי לעלות?

בשבילך, אני מציע שתחפשי מראש אנשים יותר קרובים לדעה שלך, כי כל הבדל או אפילו בדל

של צד ש"לא מרוצה" מהצד השני הוא קשה וכואב, הוא התמודדות זוגית. זה שאת אומרת שלא אכפת

לך זה יכול להיות- אבל כשזה מגיע למחשבה אמיתית על ילדים שלנו זה שונה(מניסיון), את באמת תקבלי

את מה שהוא מאמין בו?

אם לא, אז חבל, יש כל-כך הרבה דברים אחרים להתמודד איתם מתוך השוני הטבעי, שהשקפה שונה

זה בכלל קשה.

ומהצד הגברי, לפחות ממה שאני מכיר, אלו לא ויכוחים שמוסיפים שום פלפל, ויכוחים באופן כללי לא מוסיפים

שום פלפל, אלא רק כאבי לב וקושי. אם תתווכחי על זה עם בעלך אחרי החתונה, אפילו אם הוא ידע מראש,

הדבר היחיד שזה יכול להגיע אליו הוא וויתור של אחד מכם או כאב, ורוב הסיכויים הם שהוא ירצה שאת

תקבלי את הדרך שלו ותלכי איתו.

הדוגמה של עליה להר היא לא דוגמה טובה בעיניי.מוטיבציה

למה?matan

סתם מתוך סקרנות.

אם לא טוב-

הוא רואה במדינה ערך, היא רואה בה שטויות וכפירה,
כל פעם שהוא יתרגש מהמדינה היא תתייחס לזה כאל כמעט ע"ז? איך הוא יוכל לשתף אותה?

כשהיא תשמח במקומות שהוא יתעצב איך היא תשתף אותו?

כל וויכוח הוא מראש מתכון לכאב, אין וויכוחים טובים, אלא אם כן באמת מצליחים לקבל את השני למרות

השוני- וזה לוקח שנים של עבודה(בטח לא בתוך השנה הראשונה), וכל שוני כזה לפני שיש ביטחון אמיתי,

הוא מרחיק ומכאיב.

זה העניין,613

שכהניסטים לא רואים במדינה שטות וכפירה, ולא ע"ז. וגם לא כל הממלכתים רואים במדינה פרה קדושה, יש רמות ודעות שונות גם בתת מגזר הזה.

נראה לי שאתה חושב שהפערים הם יותר גדולים מהמציאות.

מהרבה שיחות עם ממלכתים רובם חושבים שזה לא מצווה ואולי מזיק אפילו, אבל ממש לא עבירה. אז שויין, הוא לא עולה להר ואני כן. בגלל זה לא כדאי להתחתן? לא יודעת, אולי אני טועה וכן, לא כדאי להתחתן בגלל זה.

בלי קשר בכלל לגודל הפעריםmatan

הקצנתי, בכוונה כדי לחדד, אבל פערים בין בני זוג הם כואבים גם בהבדלים דקים,
צריך להיות שם בשביל להבין.

מספיק מבט לא מרוצה אחד, אפילו קצת לא מרוצה בשביל לערער שלוות נפש, זה כח עצום.

לוקח זמן עד שזוג מתעצב והקשר מתחזק, ובזמן הזה הדברים קשים אפילו עוד יותר,

כאידאל- זוג צריך להיות זהה(נלמד מבן סורר ומורה שהוריו צריכים להיות זהים בכל כדי להוכיח שאעפ"י שקיבל

את התנאים הטובים ביותר, קרי ההורים הטובים ביותר עדיין אין לו תקנה והעניין תלוי בו ולא בהוריו), ככה אין הפרדה בכלום,

למעשה זה לא יקרה ולא קורה(ולכן אין בן סורר ומורה אף פעם)ותמיד ישאר מרחק והבדל מסויים, טבעי ובסיסי(גבר\אישה, חוויות שונות, חינוך שונה) ולכן מומלץ, בעיני לפחות לדאוג לכמה שפחות מקומות כאלו.
אני לא אומר שלא להתחתן אם יש משהו שמתאים בגלל זה, אבל לחפש יותר בכיוון שלך.

מבחינתו האישית זה דבר שהוא "גבול", מבחינתך - לא. לגיטימיותן טל

את לא צריכה כלפי עצמך "לסנן" בחורים ממלכתיים אם לך אישית אין בעיה עם זה שהם כאלו - אלא הדבר הנכון לעשות, לדעתי, זה פשוט לדאוג מראש להודיע למשדך שיודיע לצד השני שאת בראש כזה וכזה, ולמרות זאת אין לך בעיה להיפגש גם עם כאלו ממלכתיים בהרבה ממך, ושאת סוברת שזה לא צריך להפריע לפגישות.

גם אם את לא חושבת/יודעת את זה - כמו שלך זה לא מפריע, ככה יש גם בחורים ממלכתיים שזה לא יפריע להם - וחבל, אולי הפוטנציאלי שלך הוא כזה?  

(וזה, נכון, כמובן, לשני הצדדים...גם במקרה הפוך משלך...).

אם לצד השני לא יהיה מתאים דבר כזה מראש, אז הוא יבחר שלא להתחיל את הקשר וזה בסדר גמור, חסכת פגישה מיותרת...

ב"הצלחה!

לפגישות וודאי שלא יפריע. מה עם החיים אח"כ?כמעין הנובע
אני אישית מסכימה שזן לא מציאות אידיאלית אבל מי שיש לואנונימית1111
מוכנות לפשרה אפשר להסתדר,להתגמש..מאוד תלוי עד כמה ההשקפה והאידיאלים תופסים מקום מרכזי בחיים. בחיים השוטפים אפשר להסתדר.יש מקומות שבהם הבכרח תהיה הץנגשות בין ערכים והשקפות כמו חינך ילדים וכו...הרוצה יכול.
וודאי שאפשר.תמיד יהיה אפשר להסתדר ולהתגמש. אבל זה צורך כוחותכמעין הנובע
נפש מיותרים. לא חבל?

כל עוד היא עכשיו לא בתוך קשר כזה, בשביל מה להיכנס לזה מלכתחילה?
יש משהו בדבריך..אבל אם היא כבר שם וטוב לה...אנונימית1111
זהו, אז ממה שהבנתי מדבריה זה שהיא עוד לא כבר שם ומכאן אמרתיכמעין הנובע
את מה שאמרתי
שאת צודקת בעקרון.הלליש
מצד שני-דרך של הרבכהנא זה מלחיץ בכללי. כלומר-יכוליות שאם זה היה פער השקפתי אחר הוא לא היה חותך.

כפיש?
מי שזה מגיע לרמה של להלחיץ אותו כנראה לא מכיר בכלל613

את ההשקפה האמיתית של הרב כהנא.

לא משנה.הלליש
זה משהו שונה בכללי מסתם השקפה דתית שונה.

אישית ברור לי שהייתי פוסלת. ואין לי בעיה עם בחור בסגנון דתי שונה ממני כל עוד יש הערכה וקבלה אחד של השני, רק שזה עולם דתי שפחות אוכל להכיל אותו.
השאלה היא כמה ההשקפה נוכחת בחיים המשותפים.די"מ
נניח אני לא יוכל להתחתן עם מישהי שמתנגדת להשקפה שלי כי מה שאני מאמין בו דורש השקעה ממנה
תמיד יהיו וויכוחים ומחלוקות בין בני זוגכמעין הנובע
אז למה להוסיף עוד "שמן למדורה"?
זה מצריך כוחות נפש אדירים, וזה דבר שבהחלט אפשר להימנע ממנו, וחבל.
לא שיש לך אידאולוגיה מיוחדת וייחודית. יש הרבה בנים שמאמינים כמוך, וכן הייתי ממליצה לך לחפש רק בחורים בכיוון הזה.

רשמת שזה יכול להיות כיף ונחמד ולהוסיף קצת פלפל בחיים- זה בדיוק מה שנקרא "אהבת הניגודים". יש לנו נטיה לחשוב שמה ששונה מאיתנו, אחרת מאיתנו, כך הוא ישלים אותנו ויספק לנו מערכת חיים הרבה יותר תקינה ומושלמת כביכול. אך לא כך. בהמשך, כל שוני בין בני זוג (ובוודאי שוני מהותי כמו אידאולוגיה) יכול להוביל לידי וויכוחים ומחלוקות דבר שנראה בעינייך כרגע כרווקה כמשהו דווקא נחמד וכך נכיר דעות חדשות ויהיו פלפולים, אך בעז"ה כשתתחתני תראי שזה לא דבר נחמד וסתם צורך כוחות נפש אדירים- מה שהיה ניתן למנוע כבר מלכתחילה.
כדי למנוע עוגמת נפש, אל תצאי עם בחור ממלכתייוני
למה את צריכה עוגמת נפש כזאת?!
את רוצה לגזור על עצמך לדפוק את הראש בקיר פעמים ביום למשך כל חייך???!!
Iמגלגל עינייםI613

פשוט בבירורים שלפני תדאגי שהוא ידע שאלו הדיעות שלךarixon
כמובן עם תוספת שאת לא מרובעת ושתסתדרי גם עם ממלכתי.
(שבעיניי זה קצת תמוה, אבל בטוח שיש אנשים כאלה)..
לדעתיברקת

את צודקת שהעיקר הוא יראת שמים ושמירת מצוות,הבעיה שאת מציגה את זה שאת תומכת ברב כהנא ז"ל זה ישר מצלצל בראש שאת נערת גבעות בפוטנציאל (אל תיפגעי כן?אני לא חושבת ככה) שתומכת במקרה דומא וכו' וצריך לגרש את כל הערבים והוא כבר בראש חושב שהפגישות הבאות שלכם יהיו בתא המעצר...

לדעתי את צריכה לציין את זה בשלב יותר מתקדם ולא בפגישה שנייה.

עצוב כשאשר שמו של הרב כהנא הי"ד עולה613

מיד מדמיינים תגי מחיר ותאי מעצר.

התהייה שלי היא האם גם אם אציין את זה בשלב יותר מתקדם זה לא יגרום לו לחתוך. כמובן שכל אדם יכול לעשות עם זה משהו אחר, אבל בכ"ז, אני תוהה לעצמי מה הכי נכון לעשות. חוצמיזה שאני גם לא מבינה, זה משהו בעייתי שאני צריכה להסתיר את זה עד לשלב מתקדם? זו אני ודעותיי וזה לא חולשה שלי.

אגב, אכן צריך לגרש את כל הערבים מהארץ אין דו קיום איתםננה-בננה וזה בסדר, במקרה דנן אפילו הבחור הממלכתי הנ"ל אמר שהוא חושב שהם לא צריכים להיות כאן.

נכוןברקת

אני מסכימה איתך כי למדתי על הרב כהנא ועל האישיות המדהימה שהייתה לו,אבל זה העולם.

זה לא משהו בעייתי אבל זה דבר שעדיף לספר אותו שאת יותר בטוחה בקשר.

לדוג' ואני ממש לא משווה בין 2 המקרים,נניח והיית יוצאת עם בחור שהוריו גרושים והוא מספר לך את זה לאחר חודש,עכשיו מאוד יכול להיות שלך זה יפריע  ומאוד יכול להיות שלא וזה לגיטימי אבל אין ספק שהבחירה שלו לספר את זה לאחר חודש משפיעה על ההחלטה האם לסיים את הקשר

תודה על כל התגובות613

אני צריכה לעכל ולחשוב על מה שכל אחד כתב. ללבן את זה עם עצמי. לכן אני לא מגיבה לכל אחד...

רק רציתי לומר שאני מאוד מעריכה את הציבור הקווניקי, ואני אפילו לומדת עכשיו במסגרת כזו. הרבה תורה קיבלתי מהם, הרבה אמת. יוצא להתדיין על נושאים אקטואליים כאלה ואחרים, ואני מוצאת שההבדלים לא כאלה קיצוניים כמו נטורי קרתא וציונות חילונית. יש פעמים שבהם אני לא מסכימה עם מה שנאמר, אבל זה ממש לא 100%, והחיים לא מסתכמים רק בזה.

ועוד משהו- זה שאני כהניסטית זה לא אומר שאני נערת גבעות (אולי כי לפי מה שאני רואה רב נערי ונערות הגבעות הם בכלל לא כהנסטים, הרב כהנא גם היה ממלכתי בדרכו שלו...). אז זה לא נכון לשייך כל אדם שמצהיר שהוא כהניסט בדעותיו ישר לנוער הגבעות ולתגי מחיר. (ועוד 2 הערות- 1. גם בתוך נוער הגבעות יש זרמים, לדוגמא יש כאלה שמתמקדים ביישוב הארץ ובניית מאחזים ויש כאלה בפעולות נקמה. 2. שלא ישתמע שאני מסתייגת מנוער הגבעות, כמו שאמרתי מקודם שניתן למצוא אמת בכל מקום, גם בציבור הנפלא הזה יש הרבה דברים טובים).

קצת קשה לי עם הבעה בכתב, יותר טובה בוורבלי, מקווה שהובנתי...

שוב תודה רבה לכם והמשך יום מוצלח.

צריך לשאול את הרב אטינגר שהתחתן עם ביתו של הרב כהנאאריק מהדרום
מה הוא אומר...
רק שהבת שלו לא הלכה בדרכו.די"מ
לדעתי זה תלוי...אחת העם=)
אידאולוגיה זה לא סתם מחשבה! זה גם דברים שמשפיעים על הרבה תחומים בחיים.. גם העבודת ה' ויראת השמיים יכולה להיות מושפעת מהאדאולוגיה! אם זה אדאולוגיה שאני לא מסכימה איתה- והיא משפיעה על הפעולות שלו בחיים זה יפריע לי! ואם זה רעיוני בלבד והוא פשוט מחבב את זה אבל לא עושה שום דבר בשום תחום שלא מוצא חן בעיניי סבבה אגוזים
יכול לקום או לפול על אידיאולוגיהחכחעחילםכ
את לא צריכה לפסול מראשהרוזן!

אם לדעתך זה לא משהו לפסול עליו. אם את חוששת שיפסלו אותך בגלל זה, אפשר לציין את זה מראש - ואם הוא ירצה בכ"ז, שיחתוך הוא בעצמו.

לשאלה עצמה... אני לא יודע. השאלה מה זה אומר "כהניסטית"...

היחס למדינה הוא דבר מאוד יסודי בנפש האדם. זה משנה את היחס לחברה שלו, למה שקורה סביבו.

"האדם הוא יצור מדיני". זה ייחודו של האדם, החיבור שלו לחברה שלמה, העובדה שהוא נהייה חלק מהחברה. מהמדינה.

ולכן ייתכן שהאופן בו רואים את המדינה יפריע עד כדי שלא יתאים.

אבל לכן השאלה היא מה זה אומר "כהניסטית"... כי לא בהכרח שזה שונה מהותית.

האמת, לא הייתי יוצא עם בחורה ממלכתית, אבל זה כי אניחסדי הים
בררן, ואני רוצה אחת שתהיה קרובה אלי באמונות ודעות, כדי שישרה שלום בינינו, ובגלל חינוך הילדים.
יפה! לא הכרתי. פה הרב יעקב יוסף על ה'מנהיגים החוטאים'חסדי היםאחרונה
לעומת הרב כהנא זצ"ל [אצל חלק המצדיקים הנסתרים היה ידוע, שהרב כהנא הי"ד, הוא חלק מהבחינה של משיח בן יוסף.]:
דייט מתקדם באזור הכותל.הייזל
מטיילים בסביבת השוק הערבי בואכה הרובע.
הבחור עוצר ליד איזה קיוסק.
הוא: בואי, אנחנו נכנסים הנה...
אני: מה? לאן?
הוא [כבר עם רגל בתוך הקיוסק]: לכאן. איזה ארטיק את רוצה?
אני: אבל חשבתי שאנחנו מפרנסים רק יהודים...
הוא: אה, כן. ברור. התכוונתי שנקנה בקיוסק שמעבר לסיבוב...

הוא הובך מאוד (בטעות. באמת-באמת לא הבנתי לאן הוא רוצה שניכנס...) והייתי צריכה להרגיע אותו. אבל אח"כ זו נהייתה כאילו-בדיחה בינינו על הימניות הקיצוניות (עלק) מול הממלכתיים מחבבי המגנום...
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך