אחרי צו מנהלי, ופינויים וגירושים שלא חודלים, אני לא רואה את עצמי משרת בצבא.
כוחות הבטחון הקדושים והטהורים החריבו בתים היום בארץ ישראל.המצב חסה
איפה?משה
בגבעת מנחם שליד נחליאל, בגאולת ציון, ועוד היד נטויההמצב חסה
כל המאחזים שלמועצות ולמאורגנים לא אכפת מהם.משה
ככה זה תמיד.המצב חסה
אבל הפעם זה כי המשטרה מאויימת מנטיעות גדולות לקראת ט''ו בשבט
מקווה שהם לא יגיעו להרוס את הנטיעות..דרשתי קרבתיך..
ובמעוז אסתרהמצב חסה
גבעת מנחם (ליד נחליאל),מעוז אסתר לנצח
גאולת ציון (בגוש שילה), במעוז אסתר (ליד כוכב השחר), ובעוז ציון (ליד גבעת אסף [ליד בית אל])
רק עכשיו נשברת מצה"ל?אלעד
לא.המצב חסה
אה סבבהאלעד
לרגע נבהלתי
שמע, כמו שאדמין רמז -
כל הגבעות הפירטיות שאין להן גב פוליטי של מועצה/אמנה/הסתדרות ציונית/ישוב סמוך
לא מחזיקות מעמד.
אני עוקב כבר עשור בערך וזה פשוט לא עובד
לכן, אילו הייתי מנסה לשכנע או מחפש אשמים, הייתי פונה לגופים הללו ולא לצבא שפועל בהתאםלהנחיות רגילות שאינן מפתיעות איש
בעשור האחרון לא קם אף ישוב/גבעה חדשהדי"מ
מגרון במיקומה החדש, שכונות בתוך הקו הכחול ועודאלעד
רק בשבוע שעבר נתבשרנו על מבנה חשוב על ציר אסטרטגי שסופח למועצת גוש עציון ויאוכלס יהודים
הוא נקנה מידי נוצרים בגיבוי ראש הממשלההמצב חסה
וזה רק בזכות המועצה הארכי פוליטיקאית בגוש עציון..
זה לא מאחז חלילה וגם לא גבעה
אז בעצם אתה רוצה שרק מה שלא נעשה במשותף עם "הממשל"ותן טל
ייחשב התיישבות שטוב שנעשית.
וכאן בדיוק הטעות שלך ובדיוק מה שאמרו לך למעלה, דבר שוט וברור - לרצות שרק דברים לא חוקיים ייעשו ובלי שום קשר לממשל ובלי שום רצון להגיע להסדרה אמיתית באמצעות שיתוף פעולה עם הרשויות - זה לב ליבה של הבעיה.
יותר נכון, אם להיות חריפים - יש לי חשד כלשהוא שלו מאחז לא חוקי מסויים במפתיע היה מקבל תמיכה נלהבת של עשרות ח"כים וראש הממשלה בעצמו היה מגיע נלהב אליו וחותם עם שר הביטחון על האישור שלו - כל נערי הגבעות שמאכלסים את המאחז היו עוזבים בשאט נפש את המאחז ו"בורחים" לאחד אחר כי היו נבעתים מהמחשבה שזה "מאחז שנבנה במשותף עם הרשויות גיוועאלד".
אני מדגיש - זה נטו חשד שלי וברור לי שהואלא בהכרח נכון, אבל מה לעשות ואין לי אלא מה שעיניי רואות וקוראות, וככה נוצר אצלי המצג הזה, בין אם הוא שווא ובין אם לא.
אני רוצה להדגיש שמה שכתבתי מעלה היא דעתי בלבד והיא הייתהותן טל
אמורה למעשה להיכתב בתור שאלה ולא קביעת עובדה, וזה פאשלה אישית שלי שניסחתי את זה כקביעת עובדה.
זאת שאלה שמבוססת על הבנה אישית שלי על סמך קריאת דברים שנכתבו מעלה ובכלל... אפשר לא להסכים עם ההבנה הזאת, זה לגיטימי.
אין לי יכולת לערוך, אז נאלצתי להבהיר את זה כאן בהודעה חדשה.
כל טוב.
מחקו את תגובותי.המצב חסה
מדבריך נשמעזקוק לגאולה
שאם זה חוקי זה רע?
מה רע בזה שיש ליישוב יותק חסינות מפני הריסה (כמובן שאין כ"כ הרבה חסינות, שכן הכל אפשרי אחרי ימית, גוש קטיף ועוד היד נטויה)?
מגרון במיקומה החדש זה לא נחשב.אריאל דל"ת
הרסו את היישוב הקודם, זה לא שהקימו נקודת התיישבות חדשה, להיפך. רק ויתרו על שטח.
על המבנה השני אין לי מושג מה הוא, אבל אתה מבין שרק 2 דוגמאות שאחת מהם לא רלוונטית זה לא הוכחה לכך שישובים מוסדרים נבנים בצורה מהירה יותר.
ושכונות בתוך הקו הכחול זה בעייתי, תראה- יש מלחמה על האדמה, על השטח. איך אמר פעם איזה פוליטיקאי אחד? "תתפסו עוד גבעה, עוד הר, תקימו עוד ישובים, כל מה שיתפס יהיה בידנו.." אז להקים עוד 8 גורדי שחקים בבית אל זה חיובי, אבל זה רווח חלקי, לעומת חוות גלעד לדוגמא שמבחינת שטח זה בערך בגודל של בית אל א'..
רק נדייק, ברשותך, לא "ויתרו" על השטח - כלומר, בהקשר שלותן טל
נתינת שטח לערבים - על פי מה שידוע לי השטח הזה עכשיו הוא שטח צבאי - לא ככה? כלומר - שגם ערבים לא קיבלו אותו, ושבנוסף, לפחות על פי מה שאני יודע, עדיין מתנהלים דיונים בתי משפט בערכאות נמוכות בנוגע לבעלות על הקרקע - ככה שממש לא מן הנמנע שעוד כמה שנים אם באמת יצליחו להוכיח שקנו את הקרקעות, שזה יחזור לידי היהודים ואולי בעזרת ה' יצליחו להקים שוב את היישוב ג-ם במקומו הישן.
לוותר על שטח - ככה לכל אופן לפי התפיסה שלי - זה לתת אותו לערבים - נניח, מה שקרה לא עלינו בגוש קטיף.
ובסופו של דבר ככה או ככה, מגרון בנקודתו החדשה הוא ישוב - גם אם לא במקום שרצו וגם אם לא בשטח הנרחב שרצו וכו' וכו' - בסוף בסוף, הם עדיין שם, קיבלו מקום שאישרו להם אותו וממנו בעזרת ה' בעיקר יתרחבו ולא יהיו תקועים במקום. זה שזה בא "במקום" שטח אחר זה מעצבן, אבל כמו שאמרתי למעלה, זה לא סותר את זה שגם השטח הישן אולי בהמשך יחזור אליהם.
בנוגע "לקו הכחול" אשאיר לכם לנהל את הדיון הזה, לא אתערב בו, זה עניין של תפיסות.
הם לא ויתרו על שטח, אלא מיקמו את הישוב קרוב לשם ועם אישורים.אלעד
מבחינתי זה הישג.
אני מבין את התסכול אבל לא סבור שיש בעיה עקרונית בהסכם - יעקב שילם הרבה לאחיו הרשע תמורת שלום, יבנה וחכמיה ניצלו בעזרת הסכם עם הכובשים הרומאים, וגם אלון מורה קדומים וכו' התחילו בפשרות והסכמים עם פקידים צרי עין ולא בעליה הירואית לקרקע.
ישובים מתרחבים, ועם הזמן הקו הכחול מתרחב עימם.
ישובים נבנים על אדמות מדינה או בשטחים צבאיים, ועם הזמן מקבלים תוקף של ישוב בר-קיימא.
ישובים נבנים בתיאום עם גורמים שלפחות חלקם לא אוהדים את ההתיישבות, ועם הזמן הערבים נסוגים, השטחים מופקעים והישוב נותר על עומדו.
דרושה פרספקטיבה רחבה ואורך רוח,
והמצב אכן מתסכל
ההתנהלות של המועצה וכד' כאמור מקוממת אותי הרבה יותר כי היא לא מכירה בכלל באופציה של תפיסת שטחים שלא בהתאם להיתרים.
ישובים מתרחבים, כן.די"מ
עכשיו, לגיטימי לסבור כמו הרב מלמד ש העיקר זה כמות ולא שטח.
אבל גם לגיטימי לסבור הפוך ואז אין אפשרות בצורה חוקית.
ואם סוברים שהעיקר זה השטח, אז בצורה לא חוקית יש אפשרות..אדם כל שהוא
ריאלית?
לא.די"מ
אז אסכם -אדם כל שהוא
הדרך להגדיל את ההתיישבות כמותית היא בצורה חוקית, אין כרגע דרך ממשית להגדיל את ההתיישבות מבחינת השטח.
מה המסקנה?
שצריך להילחם על הארץ.המצב חסה
שצריך להשקיע בהפלת המדינה.די"מ
א. זה לא רעיון טוב.אדם כל שהוא
ב. אני מניח שהמושג היותר מתאים למה שאתה מתכוון הוא מהפכה.
כמו המהפכה הצרפתית, המהפכה באיראן.
זה אמנם בכל מקרה רעיון לא טוב, אבל כשאתה מדבר במושגים של הפלת המדינה זה נשמע אפילו עוד יותר רע.
הפלת ממשלה היא תוצאה של מהפכה.המצב חסה
אתה מכניס כאן מושג שלישי..אדם כל שהוא
הפלת ממשלה, זה דבר שלא צריך בשבילו אפילו מהפכה.
זה דבר שקיים כחלק מהמערכת של המדינה, וקרה כבר במדינת ישראל.
אבל אני אומר, שאפילו כשהופל שלטון במדינה, והוחלפה לגמרי שיטת הממשל, כמו באיראן [למשל ממלוכני חילוני לאיסלמי] לא משתמשים בביטוי שהמדינה נפלה.
המדינה לא נפלה, אלא הממשלההמצב חסה
בהודעה קודמת כתבת ממשלה. [כנראה בטעות והתכוונת למדינה].אדם כל שהוא
אכן.המצב חסה
אפילו שהיישוב רק "זז"זקוק לגאולה
שכחת עוד פרט אחד - הערבים. כשיש שטח פנוי - הערבים לעתים לא רחוקות משתלטים עליו, או שרק הולכים לשם, ושטח צבאי ביו"ש לא נשאר ככה הרבה זמן אם אין שם נוכחות (שאגב לא תמיד יש שם נוכחות צבאית - ע"ע חומש, כדים גנים וכו')
היקב זה זמני (בעקרון) עד שיעברו לאדם.די"מ
שכונות בתוך הקו הכחול זה מה שאמרתי שרשמית זה חלק מחשוב קיים.
"מגרון במיקומה החדש!"מעוז אסתר לנצחאחרונה
זה במקום הישוב ברמה!
זה כמו לומר שבנו בבית אל 30 יחידות דיור (ליד הכיכר הגדולה),
אבל בעצם זה במקום מה שהרסו בגבעת האולפנה!
מועצת יש"ו ושותפיה לא עושים בשטח כלום בארץ ישראל.
כלום!
אתה אומר ללכת נגד המועצה ולא נגד הצבא?המצב חסה
כיוון מעניין
אכןאלעד
המועצה מורכבת מאנשים ספציפיים,
בעוד הצבא מונע ע"י הגדרות תבניתיות קבועות ובירוקרטיות וניתן להשפיע עליו בקושי רב
זה נכון באופן כללי, אבל יש בעיה אחת-המצב חסה
לראש מועצה יש הרבה כח פוליטי וביקורת פוליטית.
ולכן הסיכוי לגרום לו לעשות דבר בנושא קטן יותר, כי הוא מטעמי משרה יפחד לעשות דברים כאלה..
למרות ששמעתי רבות על קשרי ראש מועצה-מח"ט.
צריך באמת לחשוב מה עושים עם זה
ניחוש שלי: היוזמה להרס באה ממוצעת בנימיןמשה
גם העובדה שזה עבר בשקט, וגם מה שהגיבה הדוברת שלהם לאתר אינטרנט מתחרה:
מדוברות המועצה האזורית בנימין נמסר ל'כיפה': "אלו מאחזים שלא נחשבים ליישובים שלנו ואלו גם לא תושבים שלנו, הם לא חוקיים ולא לגיטמיים".
בטח זה מחווה למינהל..המצב חסה
אני אתך לגמרי.זקנת השבט
זו שאלה היום אם להתגייס או לא . ככה דעתי ,ואל תכעסו עלי בבקשה. אחרי ההתנתקות -קשה לי .
רוצה להגיב לך על זהl666
כשהייתי בתיכון בחו''ל ורציתי לעשות עלייה אז אימא שלי הכינה לי רשימה ארוכה מה רע במדינת ישראל ומה לא
אז לפי הגיון הזה עדיף לשבת בחוץ לארץ, לא להתגייס, לא לעבוד ולא להתחתן ולא להביא ילדים ולא לחיות בכלל
שאלו פעם את הרב שלי בנושא והוא אמר שעד ביאת המשיח לא יהיה מושלם, עד כמה יהיה יותר טוב או יותר רע זה כבר תלוי בנו אבל מושלם לא יהיה,
ומה שכן שצריך להודות שאנחנו בכלל יכולים להיות פה ולא תחת בריטים או ערבים, לראות את היש
טוב, אותו רב היה מסורב עלייה הרבה שנים אז הוא יודע להעריך
ואנשים פה לא יודעים להעריך כלום- חיים במדינה עשירה ומתלוננים על יוקר מחיה, יש להם ירושלים וחברון והם נוסעים לאוקראינה לחג, יש יהודים בשפע אבל בנות מצליחות להתבולל, יש חנויות כשרות ומקווה במרחק הליכה אבל לא בא להם
אנחנו לא בורחים מהמציאות.אחד אחד
אנו פשוט פועלים לתיקונה בדרכים יותר נכונות..
בלי להתייחס לרוב שאר הנושא, רק לעצם העניין שהעלית.מי האיש? הח"ח!
במדינת ישראל יש כיום בעיות רבות מספור. לגבי זה שאנשים לא יודעים להעריך - אולי, אבל יש סיבות כבדות משקל לכל הטענות שאתה טוען נגד היחס של אנשים למדינה. התלונות על יוקר המחיה מוצדקות לחלוטין. הן אפילו לעתים חלשות מדי. מבחינה כלכלית, השיטה הישראלית היא פשוט אסון. היא חד-משמעית משרתת מיעוט קטן על חשבון הרוב. זה שהמדינה עשירה לא אומר שמשרד האוצר ממש דואג לחלשים ולעניים, ושלא מתאכזרים לאומללים. הנסיעות לאוקראינה - אני מבטיח לך שמי שנוסע לשם נמצא מספיק גם בירושלים וחברון, הבעיה היא לא ממש בו (למרות שגם הנסיעות לשם בכללן כללו בתוכן לעתים מעשים שרחוקים מצדיקות, אבל זה עניין אחר שבכלל נוגע למצב החברתי והחינוכי - אז כן, נו, בסופו של דבר זה אכן סימפטום של צרות צרורות נוספות). לגבי התבוללות בנות - הדבר הזה קורה מסיבות רבות, ורובן ככולן קשורות במחדלי השלטון ואוזלת יד משטר המדינה. ההתפרעות במגזרים הידועים הן בצפון הארץ והן בדרומה, יחד עם חברה יהודית-ישראלית שחלקה ממש נטושה וללא יד מכוונת (בנות עולים בכרמיאל, תלמידות קשות יום באופקים וכדומה - יש כאלו שמוצאות את עצמן באהלי בדואים עם תינוק בשם מוחמד לפני שהספיקו לדקלם אום כולתום). על משטרת ישראל אין טעם להרחיב. האכיפה והענישה במדינה הן צחוק, אני מתאר לעצמי שעלית ממדינה דוברת אנגלית ואני מזמין אותך לערוך השוואה בין דיני אדם של ערכאות הנוכרים להבדיל מבני ישראל, ובין מה שמתרחש כאן. להגיד "עם סדום, קציני עמורה" זה לפעמים אפילו לא מספיק כדי לתאר. אז בוא נפסיק קצת לתת לעצמנו את הטפיחות האלו על השכם. לגבי חנויות כשרות או שמירת תורה ומצוות בישראל - משונה בעיניי שאתה מצפה שדמוקרטיה שאפילו התבוללות איננה מסוגלת לעצור, תהפוך למין תיאוקרטיה שבה ליהודי אסור לאכול "דבר אחר". חכה רגע עם זה, אפילו הנביא אומר "חבור עצבים אפרים הנח לו". הלוואי שנהיה חברה מחוברת, שבה מבינים מצד אחד שלעתים וואלה, לא על כל פיסטין אפשר להתיישב (וכולי האי ואולי), ומצד שני שהתבוללות בכפר בדואי זה קריעה, זה לשבת שבעה. ועד אז חכה עם זריקות אבנים על מכוניות בשבת או שלילת כשרות ממלון רק כי היתה בו מסיבת ליל 1 בינואר, אבל גם מצד שני לאלו שמחרימים תוצרת של יהודה ושומרון שיירגעו, וגם אצלנו לא לסנגר על לימודים במוסד חינוכי מעורב דתי-חילוני שיש כאלו שמתהדרים בו. החברה מפולגת ומשוסעת, מקוטבת ומתפלמסת (גם אם נצראללה טעה במחשבה שזה יפורר את ישראל אם הוא ישגר כמה רקטות מעבר לגבול).
אם זו האמת שלך לך איתהHakuna.Matata
שחס וחלילה איזה משרד ממשלתי לא יחייב אותך לעשות צבא גוואלד. או חס וחלילה לשלם מיסים.
ראש הממשלה לא שומר תורה ומצוות בלשון המעטה. אז אני לא רואה את עצמך מתאזרח במדינה.
אם אתה מאמין שאפשר להלחם במדינה עשה זאת. אולי דרכך תגיע הישועה.
חלק מנסים מבפנים וחלק מבחוץ.
כולם בסופו של דבר מכוונים לאמת לגאולה
שנצליח
כאילו שהצבא ראה אותך משרת בו...די"מ
כרגע כןהמצב חסה
גם אני קבלתי את הפטור רק בגיל 18+אחרי שכבר היה לי תאריך גיוסדי"מ
הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי
בס"ד
הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי
מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.
למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.
אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.
נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל
הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.
ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.
כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.
כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.
השוואה מדוייקת בעיניימרדכי
בס"ד
בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!
בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל
ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.
כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.
לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.
בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.
זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.
הטבלה מאוד ברורהמרדכי
בס"ד
היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.
אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.
לפי ההסבר שלךמשה
עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.
נכוןמרדכי
בס"ד
בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.
השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום
נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.
והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.
אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי
פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.
מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.
בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה
גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.
היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל
בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.
לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.
אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.
הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.
אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסףאחרונה
לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.
לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר
כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.
כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.
לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.
-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת
ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר
היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.
החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי
כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.
מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.
הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום
מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.
נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.
בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.
אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.
אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.
רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות
לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון
הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).
היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.
גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.
הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום
וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל
שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.
הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה
הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות
זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)
זה משיקולי ארנונהמשה
בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.
משהו לא ברור שםברגוע
הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??
היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל
אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.
מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע
וינטר כבר הגישמשה
לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל
וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע
גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.
בתור חרדיקבלה
יגמור מחוץ לכנסת.
תרשמו.
ברורמשהאחרונה
אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.
על דאטפת אטפוך...הסטורי
עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".
הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."
דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7
(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)
אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה
אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.
כמו שזה נשמע כרגענקדימון
גפני כנראה היה איש ימין חסוד ביחס למה שיחליף אותו.
וסוף מטיפיו?נקדימון
והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג
הם רוצים פטור מלא מגיוס
ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה
בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.
לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני
גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גיל
כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.
החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.
גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.
המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.
ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.
הנאמן של הרב שך היה הרב רביץ, שגפני העיף בביזיוןהסטורי
גדול הרבה יותר, מהבזיון שעשו לו השבוע.
כשהרב שך זצ"ל כבר לא היה, גפני הפעיל את מלא המניפולציות, כדי לנטרל את הרב רביץ (שאגב, בשונה מגפני באמת היה תלמיד חכם), דאג שב'יתד' לא יזכירו אותו במילה, למרות שזה הבטאון של התנועה שהוא עמד בראשה.
אפילו כשהרב רביץ נפטר, ביתד הוא לא הוזכר, לא הוספד, לא נערכו עליו כתבות. האבסורד היה שתנועת דגל התורה וכל הגורמים המסונפים אליה - שמו מודעות אבל עליו - ביתד, אבל בכתבות ובטורים לא היה לו זכר (או זייכער).
על דאטפת אטפוך על מלא.
למען ההגינותאיתן גיל
הח"כים הראשונים שנבחרו לכנסת מטעם דגל התורה היו רביץ וגפני. מאוחר יותר נכנס מקלב מקורבו של הרב אלישיב, שהתחמם על הקוים. רביץ פינה מקום, גפני התקדם, ומקלב סומן מספר 2.
38 שנים היה גפני בכנסת, תקופה מרשימה ללא ציניות. שורשיו חסידיים והוא חובש ספודיק בשבתות ובחגים, ובמובן מסויים הוא סדין אדום בעיני ליטאים רבים.
רביץ לא 'פינה מקום' מרצונו, גפני דאג לפנות אותו...הסטורי
יכול להיות שאתה צודק, אבל לא מצאתי לכך שום מקוראיתן גילאחרונה
ידוע שנפטר זמן קצר מאוד לאחר פרישתו או שהופרש מהכנסת.
גם אייכלר עוזבקבלה
יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל
כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל
לא יכול להיות שהשב"כ והמוסד לא ידעוhamedinai
הביון של איחוד האמירויות ומצרים פי כמה יותר חלש מאשר הביון של ישראל. ואם הם ידעו, לא יכול להיות שהשב"כ והמוסד לא ידעו, והם אכן ידעו.
וכאן נשאלת השאלה למה כל העולם הזהיר את ישראל, את נתניהו, ואילו השב"כ שלנו, הרמטכ"ל שלנו לכאורה, גם כאשר ידעו על בטוח חזרו לישון.
בימין ממתינים למוצא פיו של וינטראיתן גיל
בסבירות של 98 אחוז הוא לא יחבור לאף אחד, ואולי כן ואולי לא יעבור את אחוז החסימה.
אם לא יעבור וישרוף כמעט 4 מנדטים, המרויחים יהיו כל המפלגות שנכנסו לכנסת, באופן יחסי למספר המנדטים שקיבלו.
במקרה הגרוע ביותר יפסיד גוש הימין שני מנדטים נטו.
שיטת חלוקת המנדטים לפי חוק באדר עופר מטיבה עם מפלגות ככל שהן גדולות יותר.
ואולי הגיע הזמן שבמדינת ישראל יתמודדו לא יותר מחמש מפלגות, וכולן תהיינה מיוצגות בכנסת.
יש הרבה שינויים שאפשר לעשות בשיטת הממשלאריק מהדרום
צריך לראות מודלים שעבדו בעולם ואנחנו רוצים לייבא אותם לכאן, לא להמציא סתם מצוץ מהאצבע בוא נראה מה ילך.
שיטות ממשל זה לוחות טקטונים שמזיזים קצת כל פעם או פעם אחת בצורה דרסטית כשיש עושק מאוד בולט לעין וזה צריך להעשות פעם בכמה מאות שנים אם בכלל.
אי אפשר לראות "בואו נראה אולי ננסה להגביל כמות מפלגות נראה מה יהיה מקסימום נחזיר את זה עוד חצי שנה" לא משנים את חוקי המשחק כל פעם שמפסידים.
אני לא יודע למה סמוטריץ' ובן גביר ראשי מפלגותאיתן גיל
וגם פייגלין.
כולם צריכים להתמזג עם הליכוד ולהשפיע מבפנים.
הליכוד, עוצמה, והציונות הדתית מדברים אל אותו קהל יעד, ומייצגים אותם ערכים כביכול, ועדיף ממפלגה שיש לה כ- 50 ח"כים
המפד"ל ההיסטורית ייצגה ערכים יהודיים ודתיים, אבל יורשתה מתעסקת בכל דבר, חוץ מענייני דת. ענייני דת כל כך לא מעיינים אותה, שאפילו נציג מטעמה במשרד הדתות היא לא דרשה.
תשאל את פייגלין למה הןא לא מתמודד בתוך הליכודאריק מהדרום
נראה שיש לו קצת ניסיון בזה.
פייגלין רוצה שהפוליטיקה תתאים את עצמה לגחמות שלואיתן גיל
וזה לא עובד ככה.
מסתבר שזה כן עובד ככהאריק מהדרוםאחרונה
עוזר פרלמנטרי יבוא לראיון אצל הרב לנדונקדימון
כלומר הרב לא סומך באמת על השלוחי דרבנן שלו לכנסת, ככה למעשה. יש לו חשש שהם יפעלו נגדו או הפוך ממנו בדרכים עקלקלות, ולכן צריך שהאנשים הצמודים אליהם יצטרכו אישור עבודה מהרב, ובכך להכפיף את היועצים לא לחבר כנסת אלא ישירות לרב. אמנם ספציפית לח"כ יהיו יכולות אופרטיביות אחרות, אבל היועצים יהיו תולעים מלשניות עמוק בבשר הפרלמנטרי. מלכתחילה להטיל חשדנות בין איש לבין רעהו.
הרב לנדו לא יהיה האב הרוחני של המפלגה, מורה דרכה ונר לרגליה - הוא יהיה בעל השליטה בפועל, שר צללי התורה של המפלגות החרדיות.
אני מתחיל להבין את החרדה של הציבור הכללי מהדיסטופיה החרדית.