היי, אני חדשה פה..
אז ככה-
יש לי חברה, ממש ממש טובה שלי, שעברה הטרדה*מתחילת שנה שעברה עד יום העצמאות בערך.. היא לא שיתפה אף אחד בזה ושמו לב איך היא פשוט שוקעת ונעלמת בתוך עצמה.. הרבה פעמים ניסיתי לדבר איתה והיא רק בכתה וחיבקתי אותה.
לפני חודשיים שלוש, היא באה אליי ואל חברות שלי (אנחנו חבורה כזאת של 5 בנות כזה..) וסיפרה לנו. מסתבר, שהבן הזה השיג את המספר מבנות מהיישוב כשהוא אמר להן שהוא צריך רק לשאול אותה משהו בקשר לאח שלה הגדול.
היא הייתה צריכה לישון עם הפלאפון שלה כדי שאם הוא יתקשר היא תענה ישר בלי שהוא יתעצבן וזה.. קיצור, ממש סרט. רק אחרי פוול זמן היא השתחררה מזה וחזרה לעצמה פחות או יותר.החבר הכי טוב שלו, גר ביישוב והוא מגיע לפעמים. בקיץ היא נתקלה בו והוא שאל אותה איך מגיעים לאיפשהו ביישוב והיא כמעט התעלפה. היא הגיעה אלינו חיוורת ומתה מפחד..
היא דיברה עם איזה בן לא מהיישוב שהמשפחה מכירה כולם בשכבה יודעים (גם הבנים והם ממש כזה מתנסים להיות איתה ולא מבינים למה היא בוכה או נבהלת) ופשוט מתעצבנים עלייה שתצא מהדיכאון שלה וזה רקמה שגורם לה להכנס יותר בתוך עצמה., וזה מה שעשה לה הכי טוב. זה שיחרר אותה, החזיר לה את הבטחון שלה וגרם לה לחשוב שלא כולם כאלה.. בנות מהשכבה התחילו איתו וזה גרם לו ממש להסתבכויות וממש לא טוב והיא החליטה שהיא מפסיקה כדי שיהיה לו טוב. אכפת לה ממנו יותר ממה שאכפת לה מעצמה.
היא לא סיפרה לשום בן אדם מבוגר ואנחנו לא בטוחות שזה טוב. ננכון, היא ממש יצאה מזה וחזרה לעצמה כמעט לגמריי אבל עדיין.. זה יכול להשאיר סימנים לכל החיים..
למרות שהרבה קלטו ודי הבינו-לא כולם בשכבה יודעים (גם הבנים והם ממש כזה מתנסים להיות איתה ולא מבינים למה היא בוכה או נבהלת) ופשוט מתעצבנים עלייה שתצא מהדיכאון שלה וזה רקמה שגורם לה להכנס יותר בתוך עצמה. הייתה איזה שמועה ביישוב שהיא נפגעה מינית ופשוט בנות שאלו אותה וזה..
יש לה יופי מיוחד, כאלה צת של בובה.. וכל השכבה חושבת שהיא עפה על עצמה רק בגלל שהיא יפה.. היא באמת לא חושבת שיש בה משהו מיוחד אבל כן שמחה באיך היא. ככה שהיא ממש לא מתגאה וזה. חברה ביישוב יותר גדולים שדי נחשו וקלטו קצת תומכים בה באמת ושוב, הבנות בשכבה לא מרוצות מזה ומציקות לה.
לדבר עם השכבה יום אחד ולהסביר להם שפשוט יניחו לה? לדבר עם מישהו מבוגר? היא ממש השביעה אותהו שלא נדבר על זה בלי רשות ממנה..
סליחה שזה מבולגן.. אני ממש חייבת תשובות כי היא לפעמים פשוט בוכה. היא יצאה מהסרט הזה שהוא הולך לפגוע בה, אבל השכבה פוגעת בה.. רק הגדולים מתחשבים..