עדכון וסקרזקנת השבט

הילדה שלי מחלימה בימים אלו משפעת מסוג אלים . תודה לכל מי שהתפלל/ה!חיוך

והנה השאלות

1. האם חיסנתם את הילדים נגד שפעת

2. האם היתה שפעת לילדים החורף הזה ?

3. שאלה קצת אישית . האם אתם גרים באזור צפוף יחסית. 

4. האם אתם משתדלים להקפיד על תזונה בריאה : הרבה ירקות , קטניות מלאות, שותים מים ואוכלים ממתק פעם בכמה ימים. בסקוויט לא נחשב ממתק. ולחם עם ריבה גם לא . גם לא תה מתוק. 

עונה חלקית, וטוב לשמוע שהיא מחלימה ב"ה!!!ש.א הלוי
1.לא (אבל נראה לי שהוא נחשב קטן מידי)
2. קיבל וירוס מאחד הילדים בגן- שעבר תוך יום בניגוד ל3-4 אצל שאר הילדים עם וירוס דומה. (לא יודעת אם בדיוק אותו וירוס, אבל אותם תסמינים) אבל לא שפעת! (הרופאה המליצה על המשך הנקה ולא אנטיביוטיקה)

3. נראה לי שכן - אבל אני לא אוהבת לצאת מהבית ככה שהוא די מבודד הילד. (חוץ מהמעון שיש לנו בבית בבוקר)

4. אצלנו ביסקווטים נחשבים ממתק, וגם ריבה סוג של נחשב- אז משתדלים לאכול פחות סוכר מהסוג הזה, שותים רק מים, לא מקפידים על קטניות מלאות, פירות - זה הממתקים העיקריים שלנו, אוכלים ירקות. אני לוקחת ברזל ותוסף ויטמינים בגלל ההנקה.

המשפחה שלי (ההורים והאחים) לא התחסנה לשפעת- וכולם חטפו את זה קשה החורף, אחרי הפעם הראשונה(שרק אבא שלי ואחותי חלו) הם רצו להתחסן אבל לא הספיקו וחלו שוב-כולם.

לא יודעת אם בגלל החיסון עלתה רמת התחלואה בשפעת (שהרי מהרגע שהתחיל המבצע חיסון - מקרי השפעת קפצו פתאום) או שלהפך-זה הגן על מי שהתחסן.

לי היה צינון וקצת כאב גרון. לבעלי לא היה כלום החורף והוא בא במגע עם המון אנשים. בעז"ה שהחורף ימשיך לעבור על כולנו בבריאות.
עונהl666

1. לא חיסנתי

2. חצי מילדים היו בריאים החורף וחצי היו חולים פעמיים עם אנטיביוטיקה, לא נראה לי שזאת הייתה שפעת

4. אוכלים הרבה פרות אבל כן יש ממתק פעמיים ביום- כוונה לשוקולד , עם מים משתדלים

3. זאת שחולה ומדביקה היא שנה ראשונה בגן ויש שם 34 ילדים

אני חושבת שאין בזה כללים. ברוך רופא חולים.אמא, ברוך ה'

יש ילדים רגישים יותר ויש פחות, כך נראה לי. האם ניתן לחסן אותם טבעית? שאלה טובה. אולי אם את חוששת לויטמינים את יכולה לתת מולטיויטמין דובונים וכאלה. ברוך ה' שעברה את זה, אבל לדעתי חבל לך לייסר את עצמך.

1. מעולם לא.

2. לא, וגם אני לא זוכרת שהיתה שפעת, לפחות לא שפעת קשה בינתיים, ברוך ה'. היו לפעמים דלקות אוזניים וגרון, אבל לא הרבה (השנה בינתיים רק לילד אחד דלקת גרון) הם כן קצת משתעלים/מנוזלים לפעמים. גם לא בטירוף. 

3. לא נראה לי שהאזור שלנו נקרא צפוף אבל גם לא מרווח. אזור עירוני רגיל.

4. ירקות - משתדלים לתת בכל ארוחה, לא תמיד הם אוכלים אותם בגן ובבית הספר. פרות - כנ"ל. יש ילדים שיותר משתפים פעולה ויש שפחות. אני לא רואה הבדל בחולי בגלל זה. שותים מים+כוס שוקו כל יום ולפעמים תה עם סוכר. שבת מיץ. ממתקים - בעיקר שוקולדים אבל גם חטיפים וסוכריות, הם אוכלים ביום יום. לא בהגזמה לדעתי (לא במקום אוכל), אבל גם לא מתנזרים. אני לא מחזיקה מאגרים (רק של שוקולד, בסקויטים וקורנפלקס- שוקולד מריר ובסקויטים אוכלים כל יום כמעט, אבל הם משיגים חטיפים מהגן, מבית ספר, מהבית כנסת, ומדי פעם קונה להם..) הם שותים בבוקר שוקו עם בסקויטים, אוכלים 3 ארוחות מסודרות, ואחר הצהריים משתדלים לתת להם גם פרות ושוקולד מריר, ולפעמים הם מוסיפים לעצמם חטיפים... רק בעלי מקפיד על עצמו על קטניות מלאות.

טוב לשמוע היא מרגישה טוב יותר!בת 30

1. אני לא מחסנת לשפעת

2. לא היתה לנו שפעת. (אחת הייתה יומיים עם חום וזהו. האם זה שפעת? או סתם וירוס?)

3. לא גרים באיזור צפוף.יש כאן אוויר הרים בשפע (עכשיו מלא באובך, אבל בדרך כלל לא..)

4. מקפידים על תזונה בריאה. הרבה פירות וירקות, קטניות, דגנים מלאים כמה שאפשר, וכמה שפחות דברים קנויים. אין אצלנו ביסקוויטים, משתדלת שיהיו עוגיות ביתיות בדרך כלל. שותים רק מים (בשבת קצת מיץ).

5. לא שאלת אבל בכל זאת- כשילדה מראה סימני "עוד מעט אני נהיית חולה"- אני נותנת מינון גבוה של ויטמין C.

תודה רבה רבה . מוסיפה את התשובות שליזקנת השבט

חיממתם לי את הלב ..

1. לא חיסנתי.

2. היתה לה שפעת בחורף , היתה חולה גם בקיץ עם וירוס -כנראה שפעת. הפעם היה מפחיד.

3. אני גרה באזור צפוף ומה שגרוע גם עם זיהום אויר.

4. נושא כאוב שכבר כתבתי עליו . אין כאן ממש משפחה , ויש חוסר תקשורת בין כל המבוגרים שבקשר עם הילדה והם רבים , והיא ילדה אחת. אז מה שקורה ,זה שכל אחד חושב שהוא היחיד שנותן לה ממתקים ומשקאות מתוקים ושטויות. אני המכשפה הרעה , והמטיפה בשער אבל לא תמיד זה עוזר לי . 

אולי-בת 30

אם כמו שכתבת אין לך שליטה על כל מה שהיא אוכלת, תנסי לחשוב איך מה שכן בשליטתך הוא הכי טוב.

אם נותנים לה הרבה ממתקים- אז את תתני לה ממתקים הכי מיוחדים, שאת הכנת בעצמך ואולי אפילו תכינו ביחד.

כדורי קוואקר או פצפוצי אורז עם דבש ושקדיה, או דבש וטחינה, או כדורי תמרים עם אגוזים, או סוכריות קליפות תפוזים. וכד'- כאלה דברים.

מפונקת . לא נוגעת בהרבה דבריםזקנת השבט

על טחינה אין מה לדבר, גם לא על אבוקדו , ואפילו לא על דייסת קווקר מתוקה . אבל בגדול , אני לא מתייאשת מלנסות מדי פעם . 

ברוך רופא חוליםסדר נשים

1. לא

2. לא

3. יחסית צפוף, עכשיו אנחנו לא יוצאים הרבה וגם כשכן- בד"כ אין עוד אנשים בסביבה

כי רק אנחנו ההזויים שיוצאים גם כשטיפה קר..

4. יחסית משתדלים, שותים רק מים, פרי וירק ליום, לצערי אוכלים לחם לבן (מדי פעם עם שוקולד)

אין אצלינו ביסקויטים וממתקים (חוץ ממה שמקבלים כל סוף שבוע- בגן- בביה"כ- בתהילים, וכל יומולדת

וכל הזדמנות שרק אפשר בגן שנחשב ל"בריא".. (כן, זה סוג של פריקה..))

יוצא מהסקר הקטן הזהזקנת השבט

שאם יש לך גנטיקה טובה , אתה אוכל בריא פלוס מינוס , וחי בצורה מאוזנת -הסיכוי שלך להדבק יותר קטן. נדמה לי. 

הגיוני מה שכתבתבת 30

אם דואגים לתחזוק הגוף באופן שוטף- אז כל המערכות מוכנות ליום שבו יבוא הוירוס...

ב"ההודלולהאחרונה

אני חיסנתי נגד שפעת כי יש לי 2 ילדים אסמטיים בקבוצת סיכון, ואם הם היו חוטפים שפעת זה היה עלול להסתבך...

משתדלת להקפיד על תזונה בריאה,

בקושי יש ממתקים אצלנו בבית

ואני גרה במקום פתוח לא צפוף.

ובזכות החיסון הם לא מפספסים יום אחד במסגרות

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך