יש ילדים רגישים יותר ויש פחות, כך נראה לי. האם ניתן לחסן אותם טבעית? שאלה טובה. אולי אם את חוששת לויטמינים את יכולה לתת מולטיויטמין דובונים וכאלה. ברוך ה' שעברה את זה, אבל לדעתי חבל לך לייסר את עצמך.
1. מעולם לא.
2. לא, וגם אני לא זוכרת שהיתה שפעת, לפחות לא שפעת קשה בינתיים, ברוך ה'. היו לפעמים דלקות אוזניים וגרון, אבל לא הרבה (השנה בינתיים רק לילד אחד דלקת גרון) הם כן קצת משתעלים/מנוזלים לפעמים. גם לא בטירוף.
3. לא נראה לי שהאזור שלנו נקרא צפוף אבל גם לא מרווח. אזור עירוני רגיל.
4. ירקות - משתדלים לתת בכל ארוחה, לא תמיד הם אוכלים אותם בגן ובבית הספר. פרות - כנ"ל. יש ילדים שיותר משתפים פעולה ויש שפחות. אני לא רואה הבדל בחולי בגלל זה. שותים מים+כוס שוקו כל יום ולפעמים תה עם סוכר. שבת מיץ. ממתקים - בעיקר שוקולדים אבל גם חטיפים וסוכריות, הם אוכלים ביום יום. לא בהגזמה לדעתי (לא במקום אוכל), אבל גם לא מתנזרים. אני לא מחזיקה מאגרים (רק של שוקולד, בסקויטים וקורנפלקס- שוקולד מריר ובסקויטים אוכלים כל יום כמעט, אבל הם משיגים חטיפים מהגן, מבית ספר, מהבית כנסת, ומדי פעם קונה להם..) הם שותים בבוקר שוקו עם בסקויטים, אוכלים 3 ארוחות מסודרות, ואחר הצהריים משתדלים לתת להם גם פרות ושוקולד מריר, ולפעמים הם מוסיפים לעצמם חטיפים... רק בעלי מקפיד על עצמו על קטניות מלאות.