יש לי חברה שממש רוצה להתחתן(זה אומר 18..)
ישמצב שזה יקרה (מצב גדול)
כולם נגד זה ממש..
רק אני בעדה..
זה כן קצת בעייתי אבל תכלס זה החיים שלה אז שתעשה מה שהיא חושבת שטוב לה..
הייתם משכנעים אותה שלא כדאי או תומכים בה לגמרי..?
רייצ'ל=)יש לי חברה שממש רוצה להתחתן(זה אומר 18..)
ישמצב שזה יקרה (מצב גדול)
כולם נגד זה ממש..
רק אני בעדה..
זה כן קצת בעייתי אבל תכלס זה החיים שלה אז שתעשה מה שהיא חושבת שטוב לה..
הייתם משכנעים אותה שלא כדאי או תומכים בה לגמרי..?
בעיקרון אם מישהי רוצה להתחתן והיא לפחות בגיל 18, זה בסדר (אם היא בוגרת כמובן).
אז מה בעייתי כאן? אם היא לא מספיק בוגרת, כולם יכולים להיות נגדה, גם אם זה החיים שלה, הרי ברור שרוצים בטובתה.
אלה אם כן זה לא קשור לזה- בוגרת או לא...
תגידי מה הסיבה שכולם נגד זה שתתחתן ומה בעייתי כאן. כדי שנבין יותר ת'תמונה ונוכל להתמקד במשהו ולעזור לך יותר.
בהצלחה... ![]()
שכולם חושבים שזה לא חכם להתחתן עכשיו כי אין לה מושג מה זה אומר בכלל והיא לא מוכנה מספיק וזה..
אולי יש בזה משו..
אבל היא ממש רוצה
היא כן בוגרת אבל יש משו במה שכולם אומרים לה שהיא לא באמת יודעת לקראת מה היא הולכת..
ותכלס, בארך כל מי שהתחתן לא באמת ידע לקראת מה הוא הולך... אז שתלך על זה ושיהיה לה בהצלחה...
השאל היא האם מוכנים לשינויים או לא.
אם לוקחים את החיים כעבודה אין סופית ומוכנים להתגמש ותמיד לזוז קדימה אז אני חושב שזה נפלא להתחתן בגיל כזה.
אבל ברגע שאת הבנאדם היחיד בערך שתומך בעדה.. אז קצת קשה.
וכן הסברתי לה שאולי זה לא נכון.. ברור.. שלא תחיה באשליות..
אבל לא יכולה להגיד לה שלא תעשה אתזה..
לפעמים אדם עושה טעות ויכול להרוס את עצמו
בכל מיני החלטות גדולות שהוא עושה בחייו
את זה יכולים לדעת רק אנשים שממש קרובים אליו
וממש אוהבים אותו
ולפעמים גם הם טועים והוא צודק
יש לי אחות שהתחתנה בגיל הזה והכל טוב אצלה וברוך השם היה נשואה 10 שנים באושר גדול מאוד
ויש לה 5 ילדים מתוקיםםםם
בס"ד
בגלל שסביר להניח שלא, הייתי מסתייג
עדיף לחכות סה"כ שנה-שנתיים ושייראה קצת יותר נורמלי.
18 זה עוד גיל בעייתי.
חבר שלי עומד להתחתן בגיל הזה וכולם מעקמים לו את האף... לא חבל?
אז זה לא נראה לי הגיוני כל כך.
זה רק התסמין.
מעקמים את האף כי לא רגילים בעולם להתחתן בגיל הזה, למה לא רגילים? כי רוב רובם של הנערים המגיעים לגיל 18 נחשבים עדיין בגיל ההתבגרות. כולם עם פרפרים בבטן כי רובם טוענים "מה שבא בקלות הולך בקלות" - וזה לא פשוט את/ה מוצא/ת את הבעל/אישה שלך > שמעת כמה סיפורי אהבה או אפילו הבנת מזה להקים בית > חתונה.
זה יותר להתמצא בזה, בעיקר העניין של הניסיון שרוכשים בשנים האלה.
כך אני חושב, לא משהו אישי 
קיצור צריך להתייחס לגופו של עניין ולא להתייחס למי מעקם את האף ועד כמה.
שיהיה לו אף עקום"...
בכל כלל יש יוצא מן הכלל, אך הסיבה שבגינה אתה היוצא מן הכלל צריכה להיות מאוד מספקת.
אני רק מציג את הצד הנגדי, אבל מאחל טוב ומזל טוב בכל מקרה 
וד"א אני בת 18 (כמעט 19) ומאורסת ב"ה
למשל, להיות מספיק אחראי, בשביל לפרנס [גם אם זה יצריך לקום בזמן בבוקר, למשל..].
או להיות מספיק אחראי, כדי שכשהאישה שבוע חולה בשפעת, וצריכה את הבעל בסביבה, שהוא יוותר על דברים שהיה מתחשק לו ללכת אליהם.
או לא לריב מריבות של ילדים קטנים עם האישה.
וכל זה בגרות שנצרכת כדי להתמודד עם החיים הסטנדרטים, לא עם אתגרים מיוחדים שעלולים להיות.
דבר ראשון ברור שלתמוך בה, אבל זה לא מחייב לתמוך בדעה שלה! צריך לבדוק מהיכרות קרובה אם היא באמת בנויה לזה...
אף פעם אין תחושה ש'באמת בנויים לחתונה' אבל יש רצון וידיעה פנימית שרק אדם יכול לדעת מהיכרות וברירור פנימי שלו עם עצמו איפה הוא ביחס לזה. ואת בתור חברה קרובה כדאי שתכווני אותה לברר את הרצון הזה, אם הוא ברור לה אז תהיי לצידה! בהצלחה צדיקה!
המלצה שלי לא מחייב.
אני יפרט למה:
צריך שני דברים כדי להתחתן:
1. אחריות- חדר מסודר, לעשות את המוטל העליה, שעורי בית וכדו'(לבנות גם לשטוף כלים
).
2. לב טוב- פשוטו כמשמעו.
איך נדע אם יש לנו את שני הדברים האלו??
נפנה למי שהכי מכיר אותנו:
הורים חבר\ה הכי טוב אבל מישהו שלא ישקר(יותר נכון יחניף) לנו, כי זה עניין חשוב.
וחוץ מזה בלי קשר ל-1 ו-2 כדאי לקבל קצת(קצת הרבה) יסודות בתורה כגון הלכה ואמונה לפני שמקימים בית ובמדרשה נראה לי זה הכי טוב.
בהצלחה
.
לא נולדתילמה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.