האם אפשר או רצוי להביא לתינוק במוצץ יין-תירוש בקידוש??תודה על הכל!
האם אתן נותנות ? שלי 3 חודשים ב"ה ואני מתלבטת
נותנים מגיל 0. ליקוק קטן באצבע או במוצץבת 30

אני יודעת שנותנים פשוט זרקו לי שיכולים לפתח רגישות או אלרגיהתודה על הכל!
אז תהיתי אם אפשר
עד גיל ארבעה חודשים מינימום - לא נותנת כלום כלום חוץ מחלבאנונימי (2)

בטח שלא משהו אלכוהולי.

הקיבה שלו בנויה לעכל חלב. אין לו בגיל הזה איך להתמודד עם מזונות אחרים. טעימות קטנות של דברים אחרים אני נותנת הכי מוקדם בגיל ארבעה חודשים - זה גיל הטעימות.

פעם אחת ויחידה שאני נותנת לתינוק קטן לטעום משהו שהוא לא חלב: בברית. מיץ ענבים (לא אלכוהול לקיבה כזאת פיצפונת). מנהג ישראל דין, ואני מאמינה שקיום המנהג לא יכול להזיק. אבל לא שמעתי שיש מנהג ישראל לתת לתינוק לטעום מהקידוש...

לא נראה לי שליקוק קטן כזה מגיע לקיבה...בת 30

וכמובן שמדובר על מיץ ענבים ולא על יין.

היא כתבה למעלה יין, לא?אנונימי (2)

מגיע לקיבה או לא אני לא יודעת, אז לא אתווכח.

התכוונתי תירוש כעיקרון.. וזה בסדר?תודה על הכל!
אני מחכה עם זה כמה שיותר. לפחות לתחילת הטעימות אם לא יותר.חילזון 123

אנחנו נותנים יין מהקידוש במוצץ מגיל לידהנשואים פלוס
אם בברית הם מקבלים.. ואם נותנים גרפווטר וכו..
אז טיפת יין לא תגרום נזק.
ביין של קידוש יש ברכה.
אנחנו טובלים את במוצץ בגביע ואז מנערים אותו שיישאר ממש רק רושם מהיין
אגב גם גרפווטר משרד הבריאות אומר לא לתת.אבל הורים לא מקשיביםאנונימי (2)

נותנים תרופות אם צריך, זה נכון, אבל זה כי חייבים וברור שאם אפשר עדיף יותר בלי. כשלא חייבים - לא נותנים לתינוק טעימות לפני הגיל שרואים שמערכת החיסון שלו בשלה להתמודד עם זה (מלקק רצפה וכו).

עניין החובה הוא אינדוודואלי כנראה.נשואים פלוס

מבחינתי טיפה מהקידוש זה חובה..

מטרנה זה דבר חיצוני אות דבר, גם זה תעשייתי ולמרות הכל נותנים.

אני חושבת שרק טוב קורה מלטעום מהקידוש..ובכל מקרה לא יכול לקרות שום נזק (זה לא מחקרי.. אבל כל הסביבה הרחבה שלי במשך כמה דורות עושה את זה ובנתיים לא קרה כלום ב"ה).

מה את מתכוונת חובה? כתוב בקיצוש"ע שצריך לתת לתינוק?אנונימי (2)

אשמח אם תפני אותי למראה מקום אם יש לך.

מטרנה כמובן חייבים לתת בדייקנות, רק מה שהוכן במפעל מוכר עם אישור משרד הבריאות ששמים רק מרכיבים שמתאימים לתינוקות, ורק במינון המדויק של מים ואבקה לפי ההוראות. דווקא נמזה תלמדי כמה חשוב להקפיד על מה שנותנים לתינוקות. וגם אחרי כל ההקפדות - ההמלצה הבסיסית כידוע היא לתת חלב אם ולא מטרנה. כשצריך נותנים מטרנה, גם אני נתתי, אבל לא לומדים מזה על מקרים שלא חייבים.

וכמו שאמרת בעצמך הסביבה הרחבה שלך זה לא מחקרי. אני מהמשפחה הרחבה שלי יכולה ללחמוד שלא מסוכן לסוע בלי חגורה ובלי כיסא בטיחות, וגם אין בעיה בעישון. ב"ה שנתונים סטטיסטיים מסיקים מאלפי אנשים עם double blind ושאר הכללים למחקר סטטיסטי.

חובה לא חייבת להיות עניין הלכתי.נשואים פלוס

את כתבת שאקמולי חייבים לתת ואני מכירה אלפים שלא נותנים דבר כזה לתינוק אלא מורידים חום או מסייעים בצורה אחרת בלי לתת חומרים זרים.

ברמה הזאת, מבחינתי הילד שלי יקבל לטעום מהקידוש. ושוב, זה לטבול את המוצץ ולנער, כך שנותר מעט מאוד רושם של טעם. ואני שוב מזכירה לך שבברית נותנים לתינוק יין וזה לדעתי כן כתוב איפה שהוא וכל הבנים היהודיים בעולם מקבלים את זה ודבר לא קרה. מחקרי יותר?!

אני מבקשת שאם את מצטטת אותי תבדקי מה באמת כתבתיאנונימי (2)

בשום מקום לא כתבתי שחייבים לתת אקמולי. כתבתי כך: "נותנים תרופות אם צריך", וזה מבחינתי וממה שהבנתי מכל הרופאים - היחס הנכון. לתת תרופות, בין אם אנטיביוטיקה ובין אחרות, רק אם צריך. "צריך" זה אומר מצב ששיטות אחרות לא עושות את העבודה. ממש לא רצוי לרוץ לתת תרופות על כל פיפס, אפילו בילד גדול ובטח שבתינוק קטן. החום הוא כרגיל טוב להתמודדות עם המחלה ולא כדאי להוריד אותו. לרוב הנקות מרובות הן המשכך כאבים הכי טוב. אני נותנת אקמול רק במצב קיצוני. ובטח שאני לא מסיקה מזה שאפשר לתת חומרים אחרים, שאין עליהם אישור מיוחד לתינוקות, במצבים אחרים - שאין בהם צורך מיוחד.

כל הבנים היהודים מקבלים יין בברית? לא, הרבה מהם מקבלים מיץ ענבים. זה מה שהילדים שלי קיבלו בהוראת המוהל. גם את זה לא הייתי נותנת ביום אחר, אבל שומר מצווה לא ידע רע, ובברית זו באמת מצווה לתת לתינוק. ביום אחר גם לא הייתי כורתת לתינוקות חלק מהגוף! וזה שעושים את זה בברית לכל התינוקות וכמעט אף תינוק לא הגיע מזה לסיכון - אני לא חושבת שכדאי להסיק מזה שאפשר לחתוך תינוקות גם בימים אחרים....

סתם דרך אגב..לדעתי תירוש יותר גרוע מיין, הוא הרבה יותר מעובדנשואים פלוס

ועם הרבה יותר סוכר.

ושוב, זה די דיון עקר... הילד שלי יקבל יין מהקידוש הרבה לפני שהוא יקבל כל תרופה קונבנציונאלית או מטרנה וכו'

אבל אין בו אלכוהול.מ.א.אחרונה

לא יודעת מה יותר גרוע, רק חשוב להתייחס גם לנתון הזה.

ועוד דבר שלא כתבתיאנונימי (2)

לגבי "כל הבנים מקבלים את זה ושום דבר לא קרה" - אם את רוצה להתייחס לזה כנתון מחקרי את צריכה להוכיח ששום דבר לא קרה מזה - כלומר שאף ילד שקיבל סכרת זה לא קשור לחשיפה הזאת לסוכר, שאף ילד שפיתח אלרגיה בהמשך חייו זה לא קשור למזון זר שהוא נחשף בגיל שהקיבה עדיין חדירה, שאף ילד שפיתח דלקת במעי לא קשור לזה וכו' וכו'. כל זמן שאין לך הוכחה לזה - אי אפשר לסמוך על הנתון הזה כהוכחה שאין בזה סיכון. בגדול עושים ברית (על כל מה שכרוך בה) למרות שיש בה מעט סיכון, כי זאת המצווה. זה כתוב כבר בגמרא.

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך