שלום לכולם! יש לי שאלה ואשמח לתגובותמעיין נובע*
אנחנו מאמינים (או לפחות משתדלים להאמין) שכל דבר שעובר עלינו הוא מה' יתברך והוא טוב. אז איך זה מסתדר עם זה שיש דברים שאנחנו מתפללים עליהם שישתנו, הרי הם קורים כי ה' החליט שהם טובים לנו עכשיו אז למה לבקש שינוי?
לדעתיdavid7031

התוצאה של מה שעובר עלינו היא טובה, אבל הדרך יכולה להיות יותר טובה

אבל האמת היא שהקושיה טובה מאוד

תשובה אחת (נרלי של המהר''ל אבל לא בטוח) היאעשו יכין
שהתפילה שלנו באמת צריכה להיות שה' יעשה הישר בעיניו ולהתפלל שיכוון הכל לטובתנו ולהאמין בזה ולכן לא לבקש בקשות ספציפיות. עכשיו הסיבה למה אנחנו עדיין מבקשים אותם זה כדי שבאמת נתפלל לה' ושיהיה מה ''לדבר'' איתו עליו, זה ממריץ אותנו להתפלל אליו.
תגובההמצב חסה

זו שאלה מסובכת. הרמב"ם בהלכות תשובה עונה עליה..

הי לא נולדתי
לדעתי זה פשוט שה' מכוון אותנו לדרך מסויימת טובה, אבל זה עובר בתהליך של תפילה. יענו ה' שם אותי במקום שהוא לא כזה טוב (כדי שאני אתפלל), ואז אני קוראת אליו, ובעזרת התפילה שלי ה' "מזכה" אותי במה שייעד לי... המקום הטוב האמיתי הוא אחרי התפילה..
אנחנו גם מאמינים..רנה בנה

שהקב"ה עושה את זה כדי שנגיב, שנחשוב, שנלמד ושנתפלל, שנדבר איתו.. שנבקש!! משל יפה: (אני לא יודעת מה המקור)

לאיש אחד, עשיר, היו שתי נשים, אחד שאהב פחות, ואחד שאהב יותר.
זאת שאהב פחות באה אליו וביקשה אלף ש"ח לכל מיני דברים, אז הוא נתן לה מליון ש"ח, לא באמת היה איכפת לו למה, [כסף זה לא הבעיות שלו בחיים] רק שתקח מה שהיא רוצה, תעזוב אותו ותלך.

אשתו השניה, [שהוא אוהב יותר] באה וביקשה גם היא אלף ש"ח. אז הוא התחיל לשאול אותה מה היא רוצה לקנות,לאן היא הולכת וכו', ואז נתן לה רק מאה ש"ח!

אמרנו שכסף זה לא הבעיה שלו, וזאת האישה שהוא יותר אוהב, טבעי שיביא לה יותר ולא משנה למה, לא??

אז לא. הוא באמת אוהב אותה והוא לא התקמצן עליה. הכסף לא היה תלוי במה אשתו מתכננת ולאן היא הולכת, הוא כ"כ אוהב אותה שהוא מתענין בה, הוא רוצה לדעת מה היא חושבת ומה מענין אותה, רוצה לשמוע אותה, ולדבר איתה. הוא נותן לה רק קצת, חלק, כדי שתחזור!! שתבוא שוב!! שידברו אחד עם השני. הוא רוצה להרגיש את הקשר איתה, לחזק אותו. 

הוא שם, אוהב ורוצה לתת!!    זאת שהוא פחות אוהב, לא ממש איכפת לו מה איתה, שתקח מה שהיא רוצה ותלך, שתבלה.
אבל לה הוא מחכה שתחזור, מחכה לשמוע ממנה, רק שתבוא ותבקש!!, שתהיה קשורה אליו!

הנמשל די ברור זה דרך מאוד מעניינת להסתכל על המציאות. הקב"ה לא סתם זורק לנו קשים, התמודדויות ומקרים שונים בחיים. הוא לא מתקמצן. זה לא כי הוא רוצה שנלך ונסתדר עם זה לבד. הוא רוצה שנפנה אליו!! שנדבר, שנבקש, שנזכור שהכל בידיו והכל ממנו. שהוא באמת רוצה בנו. אוהב ומתענין. רוצה שנרגיש שהוא אבא!! שהוא קשור אלינו!

מקווה שזה עונה על השאלה שלך.. גם אם לא זה הסתכלות יפה על קשיים שלכולם יש בחיים

תכלס הייתי מעדיף להיות האישה השנואהעשו יכין
שובניזםםםםsuper girl

הנה עוד כמה דוגמאות טובות:אח
  • היה היה מלך שהיו לו שני בנים. האחד היה גר בארמון. כל מה שבן זה רצה - היה צריך לבקש קודם מאביו, שגם לא תמיד הסכים. הבן השני חי מחוץ לארמון, ואף פעם לא ראה או תקשר עם המלך, אבל היה לו תקציב מכובד שיספיק לו לכל החיים אם לא יותר. כל מה שהוא רוצה - הוא מקבל, יש לו הכל. חוץ מקשר עם אבא שלו.
  • הנחש (עפר תאכל כל ימי חייך - לכאורה זה טוב כי בכל מקום אליו הוא הולך יש לו אוכל)
  • מצרים (שלא צריכים גשם)
אני חושבתהלב והמעין.

שלפעמים ה' קובע לנו דברים לפי המעשים שלנו ואולי דבר אחד שהוא קבע לנו זה בכדי ללמדנו ובכך הטוב אך אם שינינו את מעשינו אנחנו יכולים גם לשנות את הגזרות עלינו. (אני יודעת שזה לא מספיק אבל זה מה שהצלחתי להוציא כרגע מהמוח הלא עובד שלי) אבל בתכל"ס השאלה טובה

כיוונת לדברי הרב קוקזקוק לגאולה

"החושב בתפילה שמשנה את העניין האלקי, הרי זה מחרף ומגדף, והחושב שאינו משנה אלא את עצמו הרי זה מקטין את ערך התפילה, ועמה יחד את כל הערך של העבודה האלקית. אבל המכוין, שהוא פעל לשנות את עצמו לטוב, וע"י היחס שמעצמות הוייתו (אישיותו) משתנה, משתנה כל הערך של כל ההויה אליו לעילוי ולטוב, כי כל ההויה כולה מתפעלת מאחד מחלקיה הרוחניים בייחוד".

הרב קוק בעצם אומר שמי שמתפלל משנה את עצמו, וע"י כך את כל המציאות עקב הקשר הקיים לכל יחיד עם העולם. 

הרב יוסף אלבו (ספר העיקרים מאמר רביעי, פרק יח) מביא משל יפה.

מלך אחד גזר גזירה על כל הערלים במדינה, שיקבלו עונש. אם ערל ילך וימול - אזי הגזירה לא חלה עליו כלל. הגזירה נשארה בעינה, אך היא לא כוללת אותו! 

ואם נאמר - והלא נראה שאני נשארתי אותו אדם לאחר התפילה? אלא, שאפילו שלאחר התפילה אין הבדל (ניכר, כמובן), בזמן התפילה נהיינו לאנשים אחרים, וממילא ה"גזירה" שחלה עלינו כבר אינה תקפה לגבינו.

בנוסף אני מסכים עם התשובות של ירא ורך הלבב ו@david7031

אפרופו תפילהזקוק לגאולה

ראיתי עוד משהו יפה שכתב הרב חרל"פ:

"יסוד התפילה אינו מפני שאנו זקוקים למה שנאמר בה, אלא מפני שהאמת כך היא, שהוא חונן לאדם דעת, רוצה בתשובה , מרבה לסלוח וכו'... ומפני שהאמת כך היא רוצים אנו בהפקת אמת זו. את עצמנו אנו מסלקים לצדדים ואך את האמת אנו מבטאים ולה מודים ומייחלים" (מי מרום חלק י"ג)

זו מעלה גבוהה מאוד להסתכל כך על התפילה, לכן כ"כ מתאים שהרב חרל"פ ז"ל כתב כן, אך יש בזה גם צד שאנו צריכים ויכולים להתחבר אליו. יה"ר שנזכה.

אולי אנחנו מתפלליםאחת העם=)
לא לשינוי המצב... אלא שנצליח לראות למה הוא טוב?
לפעמים. אבל לא תמידמעיין נובע*
הרבה פעמים מתפללים שישתנה. לדוג' כשבנאדם חולה, את מתפללת לרפואתו.
אולי באמת כמו שענו כאן- שהמצב הנוכחי(מחלה) הוא טוב כי הוא חלק מתהליך שאנחנו עוברים בחיים וה' רוצה שנהיה בקשר ונתפלל כל הזמן.
דעתי העניהמי נהר!
יש דברים שפשוט מתפללים עליהם שנזכה לראות את הטוב שבזה..ויש דברים רעים שקורים פשוט כדי ש שנתפלל יותר חזק! יותר חזק! יש עניין שמתהפך הכל לטובה, יש לנו יד בזה לא הכל קבוע מראש
לדעתי התשובה פשוטה (בשכל לפחות..)ירא ורך לבב

ה' טוב, והוא עושה הכל לטובה, אבל יש טוב שהוא כיף ומתוק, ויש טוב שהוא לא כיף ומר.

גם תרופה היא טובה, אבל אנחנו מעדיפים להיות בריאים או לפחות שהתרופה לא תהיה מרה.

לכן בראש השנה אנחנו לא מבקשים שתהיה שנה טובה, כי בכל מקרה השנה תהיה טובה, כי ה' מנהיג אותה, אלא אנחנו מבקשים שנה טובה ומתוקה.

לדוג': אם ה' רוצה שאדם יחזור בתשובה, הוא יכול לעשות שאמא שלו תהיה חולה במשהו מסוכן, והופ, האדם מתעורר, וחוזר, אבל ה' יכול גם להכניס את הבן-אדם "במקרה" לשיעור של איזה מישהו שיחזק אותו לחזור בתשובה, ויגע לו בדיוק בנקודה בנפש וככה האדם יחזור בדרך יותר נוחה.

ואין מה לדאוג, לה' לא חסרות דרכים...

כתבת ממש יפה והגדרת לי טוב את הסוגי טובמעיין נובע*
אבל לא התכוונתי לתפילה על השנה הבאה או על דברים שעדיין לא קרו, אלא למצב נוכחי שאנחנו מבקשים שישתנה. ואם עכשיו ה' נתן לי מצב מסויים שהוא טוב (אבל קשה) אז הוא רוצה שאתמודד איתו. ואם אני מקשת שהוא ישנה את המצב, זה כאילו אני טוענת לפניו שהוא טעה במה שנתן לי. לא?
אוףף קצת קשה לי להסביר את עצמי מקווה שהבנת..
וד"א, יש הבדל גדול בין טוב ל-לטובה.
הוא לא טעה. חס ושלום.ירא ורך לבב

הוא הביא דבר קשה, הוא החליט שהוא רוצה לתת "טוב מר",

אז אנחנו מבקשים שישתנה ל"טוב מתוק",

זה לא אומר שמה שהיה הוא רע, אבל הוא לא נעים לנו ואנחנו מבקשים שהוא ישנה, זה לגיטימי.

זו גם דרך התמודדות, כשה' מביא קושי, בדרך כלל זה כדי שנפנה אליו בתפילה.

(אם זה נסיון בעבודת ה', אז ברור שצריך להתמדד, אבל חייבים גם לפנות לה', כי "אלמלא אין הקב"ה עוזרו - אינו יכול לו"

ואם זה קושי אחר, אז גם, ה' רוצה שחוץ מההתמודדות איתו, נפנה אליו שיעזור.)

לגבי הד"א, אשמח לשמוע, אבל בעיקרון אני חושב שזה די אותו דבר, קשה לחלק בין אותה מילה בזכר ובנקבה...

סבבה עכשיו הבנתי.. ותודה לכלמי שענהמעיין נובע*
לדעתי טוב בהקשר הזה, זה האמונה שכל מה שבורא עולם עושה זה טוב ממש באותו רגע שזה קורה, וגם אם אני לא רואה את הטוב אני מאמינה שהוא קיים. הכל לטובה זה האמונה הפחות נכונה (לעניות דעתי) שאנחנו בעצם אומרים "אני לא חושבת שמה שקרה לי עכשיו זה טוב, אבל זה מה' ולכן *ייצא* מזה טוב בהמשך".
אולי זה חלק מהאי הבנה שלנו את המציאות. אנחנו חושבים שטוב זה מתוק וכיף, כמו שהגדרת..
אני חושבת-יש לי סיכוי

שהטוב המתוק זה הטוב, והטוב המר זה לטובה..

כי כרגע זה מר, וייצא מזה משו טוב.

לא ממש הצלחתי להסביר, מקווה שהבנתחושב

מה פירוש?ירא ורך לבב

ממתי טוב זה הווה וטובה זה עתיד?

אולי לטובה זה הטוב המר, אבל זה נכון גם על לטוב.

כי זה מר  אבל בסוף זה מביא לטוב/ה.

זה מגיע מהגמראזקוק לגאולה

מהסיפור על נחום איש גמזו, שאמר על כל דבר "גם זו לטובה", אבל אתה צודק שאין הבדל טכני בין המילים. משהו שהשתרש - "לטובה" זה התוצאה, "טוב" זה ההווה.

זו הייתה כוונתי בערך..מעיין נובע*
שובירא ורך לבב

זה לא העניין אם זה טוב או טובה.

ההבדל הוא טוב וטובה או לטוב ולטובה.

טוב וטובה זה ההווה, לטוב ולטובה זה התוצאה.

התכוונתי מה ההבדל בין -יש לי סיכוי

טוב לבין לטובה.

זה מה שהיא שאלה. וזה ההבדל.

טוב זה הווה,

ולטובה זה עתיד.

פשוט מבקשים מה' שאת הטוב הנפלא שהוא בכל מקרה יביא לנולשם שבו ואחלמה

אנחנו רוצים שיביא בדרך אחרת, שאנחנו מעדיפים. 

לא בגלל שהדרך שאנחנו מתפללים היא יותר טובה

אלא פשוט היא דרך שאנחנו מעדיפים. היא נעימה לנו יותר. 

פעם שמעתי את התשובה הבאה...מבקש אמונה

זה כמו שאדם חולה...

לטובתו הוא לא יכול לאכול דברים מסויימים.  

לטובתו הוא חייב לקחת תרופה מרה מסויימת. וכו'

אחרי שהוא מבריא זה משתנה... עכשיו הוא יכול לאכול את מה שהיה אסור קודם, וזה גם לטובתו.

ככה גם פה..

במצב הנתון כרגע יש דברים שאם יביאו לאדם זה יזיק לו.  או שבלי הייסורים הוא היה שוכח את הקב"ה

אבל התפילה משנה את המצב של האדם ומקרבת אותו לקב"ה.

ואז אפשר להביא לו את מה הוא ביקש. ולא רק שזה לא יזיק זה יקרב אותו. ועכשיו זה נהיה לטובתו

זה לא סותרט1

כל מה שעובר עלינו זה מהשם 

ולפעמים הקדוש ברוך הוא קצת מנער אותנו וזה לא נעים אז... 

אנחנו מתפללים שיגמר מקבלים על עצמינו לחזור לתלם ועושים זאת..

צריך להאמין שהכל לטובהעוד יהודי

אבל, למה שדברים יקרו בדרך הקשה??מבולבל

לקב"ה יש מספיק דרכים לנהל את העולם (סופסוף אני מסכים עם הירא ורך הלבב במשהו...), 

צריך להתפלל למיתוק הדין, וחוץ מזה, יש סיפור חסידי לא מוכר כ"כ,

שמספר על איזה אדמו"ר עשה "עליית נשמה" לבטל איזו גזרה קשה,

ופגש בעולמות העליונים גדולי ישראל שנהנים מזיו השכינה, ולא נראה שמפריעה להם הגזרה,

שאל אותם אותו אדמו"ר: רבותינו, אתם ודאי יודעים על הגזרה למה אתם לא פועלים לביטולה?

ענו לו, שמעולם האמת רואים שהכל לטובה, שאל אותם: אם כן רבותי, למה שאנו בעלמא דשקרא נתפלל לביטול הגזרה??

ותשובתם היתה, שבעולמם שלנו צריך להתפלל על מה שנראה רע, חשבונות שמיים, משאירים לקב"ה, ואנו נתפלל לביטול הגזרה.

כי לא תמיד מה ש-ה' מחליט זה גם מה שאנחנו רוצים.עינגניסטית גאה

ברור שזה טוב. אבל אנחנו לא יודעים לראות את הטוב שבזה

אם זה כמו שאת אומרתירא ורך לבב

אז למה אנחנו רוצים שישתנה?

אם זה הכי טוב, ואנחנו רק לא יודעים לראות את זה, אז שנבקש לראות את זה, לא שישתנה.

לא כל מה שטוב גם כיף ונוח.שירוש16אחרונה

עונש שניתן לילד בעקבות חוצפתו מועיל ותורם לחינוך שלו.

אבל (ברוב הפעמים) זה לא נעים.

אז במקום לקבל עונש לפעמים בקשת סליחה מועילה, והיא באה במקום העונש. ולפעמים זה לא מספיק. (למשל- ילד שמתנצל מאה פעמים על כך שהתגנב לארון תרופות ולקח כמה כדורים בלי רשות. זה לא יעזור. הוא עדין יובהל לבי"ח ויצטרך לעבור פרוצדורות לא הכי נעימות.)

בנוסף- 

במקרים רבים הקב"ה מכניס את האדם למצבים לא נוחים בכדי שהוא יפנה אליו בבקשה לשנות את המצב. (דוגמה- שרה, רחל ולאה היו עקרות).

הרמח"ל, הרמב"ן והרמב"ם מדברים על זה. (מכיוונים שונים).

מומלץ לעבור על החיבורים שלהם.

בהצלחה!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך