שאלה בעיקר לבניםdavid7031

מה דעתכם על מעבר לישיבה גבוהה בתיכון (שביעית שמינית)

(גם בנות מוזמנות לענות, אולי כאלה שהלכו למדרשה)

יש עת לכל דבר, אני חושב שתקופת התיכון חשובהעשו יכין
להתפתחות האישית והחברתית של האדם, זה מבגר ועוברים בתיכון חוויות שאין בכל מקום אחר. התיכון זה זמן יקר שלא צריך לבזבז- ההזדמנות האחרונה להיות באמת ילד בלי יותר מדי דברים על הראש, בלי להיכנס לעולם התורה שכמובן הכרחי אבל יותר רציני ועמוק ומצריך גישה שגורמת לך לאבד חלק מהילדותיות שבעיני חשובה מאוד.
גם בתיכון אתה יכול ללמוד תורה, אולי לא ברמה של ישיבה אבל אני חושב שצריך להיכנס לעולם הזה קצת קצת ובהדרגה.
זה כמובן מחשבות שלי...אני מדמיין שהרבה פה לא יסכימו איתי
^^ דווקא מסכים מאוד!החיים דבש!
גם אני חושב שהישיבה התיכונית נותנת לאדם הרבה מאוד דברים, שחשובים לא פחות מלימוד תורה אינטנסיבי..
( ואני אומר את זה בתור אחד שלא היה בישיבה התיכונית בשמינית, (וגם לא בישיבה גבוהה.. ) ואני מרגיש שפספסתי הרבה דברים )
אבל כמובן שזה תלוי באדם, כלומר אם אתה מרגיש שאתה סתם מבזבז את הזמן בישיבה התיכונית, ולא מתחבר לחבר'ה ואתה ממש רוצה לשבת וללמוד כל היום, אז זה כבר בחירה שלך..
אבל שוב- דעתי האישית- לא לעבור לישיבה גבוהה באמצע ישיבה תיכונית.. ( חוץ מזה שכולם יחפרו לך- מה עם הבגרויות?! )
בהצלחה!
אף אחד לא יחפור לי לגבי הבגרויותdavid7031

והתכנון הוא לעשות בגרות

............ט1

אני לא עשיתי את זה 

גיסי עשה 

ועכשיו הוא כבר בן 30 משלים הכל וזה 

תאמת הוא עושה את זה  בפחות מחודש 

וגם נגיד אח שלי למד בבני צבי עבר בגרות אבל לא באמת ידע הרבה 

ושהוא הלך לצבא זה היה דרך איזה פרויקט של חרדים שלא עשו בגרות אז לימדו אותם את כל התיכון ב 2 חודשים 

ואח שלי עכשיו בסייבר בצבא שזה אומר שהוא באמת הצליח להשלים ולשלוט בחומר של מתמטיקה ואנגלית ברמה גבוהה

וגם אחי וגם גיסי הוחכה לזה שאפשר אחר כך להשלים בשניות  ולהשקיע במה שיותר חשוב לראות במה באמת אתה מאמין ולקום בשביל הדבר החשוב ביותר ולמלא את הנשמה כל בוקר מצד אחד 

ומצד שני הם עכשיו עם ילדים וזה טיפה יותר קשה להשלים והם היו צריכים לתפוס את עצמם בידיים להשלים כי אין מורה כמו בתיכון שיעזור ויחפור ללמוד 

אז אם אתה חושב שאתה אחר כך תוכל להשלים בגרות בשביל  עבודה ולתפוס את עצמך בידיים אז רוץ על זה 

אבל אם אחר כך לא תעשה אם עצמך כלום וחס וחלילה יהיה בעיות פרנסה אחרי שיש ילדים אז תוותר 

אבל כל הכבוד על האומץ ועל אהבת התורה !

את מדברת רק על צד אחדהחיים דבש!
אני גם עשיתי את כל הבגרויות בלי מורים, וב"ה הצלחתי מצוין.. אבל לא כל אחד יכול לעשות את זה.. זה דורש המון רצינות ומשמעת עצמית..
( אגב, לא רק במסלול של החרדים אפשר להשלים בגרויות, כל חייל יכול להשלים בגרויות דרך הצבא).

ועוד דבר, את דיברת רק על הבגרויות, אבל יש עוד צדדים- חברים בגילך, פנימייה, חוויות שיש רק בתיכונית ועוד הרבה דברים שמוסיפים לאדם המון! וזה לא סותר שאפשר להישאר בתיכונית וללמוד תורה..
ממש בעדמאיר.
ישיבה גבוהה או הסדר זה אווירה שונה
זה רצינות שאין בתיכון
זה עוצמות אחרות
נסה אין מה להפסיד
אם אתה תלמד בישיבה כל היום - אחד השוויםצבי-ליזציה
אבל אחרי ההתלהבות - זה כ"כ אישי. דבר עם רב, ועם מורה למתמטיקה, כי זה שני כיווני ההתלבטות בעיניי
אני עשיתי את זה.ירא ורך לבב

אני חושב שזה ממש תלוי בבן-אדם, בסיטואציה, במסגרת שהוא עוזב ובמסגרת שאליה הוא נכנס. כל מקרה לגופו.

עלול לגרור הרבה בעיות. אבל יש גם הרבה יתרונותלשם שבו ואחלמה

תלוי מי.יאירוש

יש כאלה שזה יעשה להם טוב ויש כאלה שלא. כל מקרה לגופו.

מומלץדוס

אם אתה חושב שזה יעשה לך טובsuper girl

הרב נריה אמר לרב שלי בישיבה לא לעשות את זהnkfhtkprbxאחרונה

כשהוא היה בשביעית וחשב לעשות את זה ואבא שלו אמר לו לשאול את הרב נריה הוא אמר לו שלכל זמן ועת והוא צריך לגמור שמינית כמו כל נער אחר

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך