נתתי לחניך שלי שיחה בטלפון ואמרתי לו לפני זה בתנאי שהוא מחזיר לי ישר כמובן שהוא לא החזיר לי אז תפסתי אותו והפלפון נפל על הרצפה ונשבר המסך(לתקן עולה 150ש"ח)
מה הייתם עושים?...
נתתי לחניך שלי שיחה בטלפון ואמרתי לו לפני זה בתנאי שהוא מחזיר לי ישר כמובן שהוא לא החזיר לי אז תפסתי אותו והפלפון נפל על הרצפה ונשבר המסך(לתקן עולה 150ש"ח)
מה הייתם עושים?...
אם הוא באמת אשם
נראלי שאם זה בגיל שמבינים עניין אז תתפוש אותו לשיחה ותסביר לו וכו, מקסימום יבקש מההורים שלו עזרה כספית...אם זה לא הגיל תפנה להורים בעדינות...לענ"ד
הייתי מעודדת אותו שזה בסדר גמור, אבל חשוב להיזהר על חפצים זל אחרים..( בהנחה שהוא קטן)זהו, חשבתי על זה אבל אמרתי לו מראש להחזיר ואחרי זה גם והוא לא החזיר ובגלל זה תפסתי אותו והוא עדיין ניסה לברוח ובגלל זה הפלפון נפל...(לא ככה?)
הרב אריאל
הרב שלום.
מה הדין בנזק שנגרם על ידי ילד קטן? האם יש התייחסות נוספת למעט החובה של ההורים לפצות במקרה זה? ומה עם החובה של הילד לאחר שיגדל? אשמח לתשובה ולמראה מקומות.
תודה.
הרב יעקב אריאל |
מעיקר הדין ילד שאינו בר מצוה אינו חייב לשלם אם הזיק. ואף הוריו פטורים מכך.
אך מבחינה חינוכית על הילד לקחת אחריות ולשלם את הנזק או חלקו על חשבון ממתקים או צעצועים שהבטיחו לו יש מקומות בהם תקנות הציבור שהורים אחראים לנזק של ילדם כמו שבירת חלון בבי"ס וכד'. הילד לאחר שהתבגר ומבין את שהזיק ממידת חסידות לשלם .
ולא יהיה כיסוי לדברים שהוא עושה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים