מצב סבוךחיה שוורץ
היי, פתחתי ניק לצורך השאלה, לא בא לי שידעו מי אני .
היה לי קשר מעולה עם מישהו לפני כשנתיים וחצי , הקשר הסתיים מכיוונו. אני נותרתי שבורה המון זמן.הוא חתך רגע לפני הדבר הגדול בלי לתת הסבר שמניח את הדעת, השתפן. לקח לי קרוב לשנתיים להתאושש כמעט לגמרי, בתוך השנתיים האחה שמעתי כבר שהיה לי סיפור דומה עם מישהי אחרת, חתך גם ברגע האחרון ( במקרה אני מכירה אותה, אין לי קשר איתה, חברה של חברה) ככשמעתי על זה אפשר לומר שזה נתן לי עוד דחיפה בדרך להשתחרר לגמרי ממנו. .
השנה הראשונה בעיקר הייתה מייסרת, בכיתי בה המון, התפללתי שה' יוציא מהמחשבות והלב שלי.
לפני כשלושה חודשים עשיתי סגולה שדרשה ממני משמעת עצמית ( מה שנקרא התחמשתי בנשק משולב) ,להפתעתי בתום זמן ביצוע הסגולה הוא יצר קשר... הרגשתי שזה היה ממש נס מבחינתי, החזרה לא הייתה פשוטה כי בכל זאת נכוותי קשות וגם הסיפור על הקשר שהיה לו לא סייע לי להיות שקטה . בסיכומו של דבר, חזרנו.
בקשר החדשה כבר הייתי יותר זהירה, נזהרתי מלהקשר, וגםהקשר היה שונה לגמרי ממה שהיה בעבר. קודם כל הוא השתנה חיצונית בצורה שלא מחמיאה לו בכלל, מבחינת שאר ההדברים הוא היה כמו מישהו שהזמן עצר מלכת אצלו, הוא לא השתנה כמעט בכלום. . בעוד אני מרגישה שכן השתנתי המון, למדתי, פגשתי המון אנשים חדשים, יש לי שאיפות, השתנתי.
אני מחזיקה את הקשר להרגשתי על בסיס הזכרון הטוב של העבר, אני מרגישה שאנחנו כבר לא כ"כ מתאימים, החיצוניות מציקה לי ( ובאמת באמת אני לא אדם בררן וחיצוני..) אני לא כל כך מבינה מה קרה. הדבר האחרון שאני רוצה זה להיות כפויית טובה כלפי ה'. אני כל הזמן משתדלת לשאול את עצמי - מה ה' רוצה ממני- ולפי זה לפעול.דברנו מעט על התחושות, שיתפתי שהקשר אינו כבעבר וכו' , הוא גם מרגיש שהדברים השתנן... אני באמת לא יודעת מה לעשות. אני לא רוצה לפגוע בו ולא לפגוע בי.
מה דעתכם?
אם אתם לא מתאימים - אל תתחתנו. הקב"ה לא רוצה את זהתרחיב לבי

אני מבין את המקום שלך, הוא מאוד מבלבל ולא פשוט.

יש לי גם קצת ניסיון בזוגיות, ובסגולות, ובספק ניסים...

אם שאלת - הוא מר, מר מאוד...

עזבי סגולות, הסגולה הכי טובה, שבגללה התירו לי, כגבר, לראות אשה (געוואלד! לא בציניות בכלל), היא:

"ואהבת לרעך כמוך".

התורה לא רוצה שנתחתן עם מי שלא מתאים לנו, גם אם זה מסיבות ממש חיצוניות.

בטחי בד' ועשי טוב!!

ויתן לך משאלות לבך, בע"ה!

מסכימה עם הדברים.נשמע מורכב וקשה,בהצלחה!חלושששש
אפשר לבקש ממך להרחיב מעט מה הכוונה כשאתה אומרחיה שוורץ
שיש לך ניסיון מר עם סגולות? אני דווקא מאמינה
תודה!
עניתי באישיתרחיב לבי

תודה רבה!חיה שוורץ
ה' רוצה שתעשי את מה שנראה לך הכי נכוןבת 30

את מניחה שה' שלח אותו אחרי הסגולה שלך כדי שתתחתנו. מי אמר?

אולי הוא שלח אותו לצורך בירור סופי כדי שעכשיו תוכלי סוף סוף להשתחרר טוטלית ולפגוש את החתן האמיתי שלך?

אל תסתבכי עם חשבונות של ה'.

תעשי מה שנראה לך נכון

ובחיים, בחיים, אל תתארסי עם מישהו שלא טוב לך איתו ושאת מסוייגת מהמראה שלו.

בהצלחה!

מסכימה עם מה שכתבתניצנים

ולפותחת נראה לי שאת יכולה פשוט לקחת את זה כמחמאה שלמרות שעברו שנתיים 

ושהוא היה בקשר רציני עם אחת אחרת הוא עדיין זכר אותך ואת הקשר איתך, כמשהו משמעותי.

בהתחלה הקשר בניכם היה הצגה, הצגה טובה ומשכנעת. 

היום את רואה אותו באמת ובלי מסכות.

ואולי וזו רק מחשבה שלי, מה שאת לא אוהבת זה את פנימיות שלו כי עד היום ראית את החיצוניות. 

אני ממש רוצה שיהיה לך רק טוב!

זו התלבטות קשה.

אבל הכי טוב ללכת עם הלב.

בשורות טובות

^^^^^ חושבת גם כך. כתבת יפה!!הלליש
תמים תהיה!מוטיבציה
הקב"ה רוצה שיהיה לך טוב. אל תעשי חשבונות שמים כי לא תצאי מזה וזה גם לא שלך.
תעשי מה שאת חושבת שטוב ובעז"ה הקב"ה יעזור לך.

הרבה כוח!
תודהרבה על התגובות.חיה שוורץ
אני רק רוצה לחדד כמה דברים:
אם הייתי פוגשת בחור אחר אם אותם נתונים כמו שלו בנקודת הזמן הזאת סביר להניח שלא הייתה שום בעיה.(חוץ אולי מהחיצוניות))
יש לו מעלות אחרת לא הייתי כואבת הרבה זמן.
הבעיה שלי היא שאני מרגישה שאני מתקשה לחשוב בבהירות. אני נגשתי לקשר הזה מראש עם חששות להפגע, יש בי משהו שמחפש דווקא את החסרונות שלו, למשל עניין החיצוניות- אף פעם לא התלהבתי ממנו חיצונית רק שבקשר הראשון למדתיללהכיר את האישיות שלו והאישיות עזרה ( כמעט בתחילת כל פגישה הייתי מתבאסת ממראהו וזה היה עובר תוך כדי הפגישה). עכשיו השתנה לרעה אומנם אך לא ברמה של דחייה וגועל..
מבחינת אישיות הוא נעים ונחמד, חכם ואפילו כיפי .
יש התאמה מבחינת השקפה. דרך חיים. גיל .
משהו ביננו כאילו התקלקל, לא יודעת איך להסביר.
אני מרגישה מבולבלת כי אולי אני נוטרת לו קצת ולא סלחתי עד הסוף. אולי אני לא מאפשרת. כי איך יתכן שאני מרגישה כך עכשיו, היה טוב מאוד בעבר.
התיזמון שבו יצר את הקשר מערער אותי לגמרי.
ברור שזה קצת מסובך...ד.

התחושה של "משהו התקלקל".

יש אולי צד של ה"נטירה"..

יש צד של החשש, עד שיצאת מזה - לחזור אל הסיפור הזה.

יש חשש "להיפתח" לכך, בגלל המחיר ששילמת על דבר כזה בעבר.

גם הצד שאז דברים נבנו מההתחלה, חדש, ו"נשברו". וכעת זה כאילו לא בתהליך ה"טבעי", קומה על קומה מההתחלה.

זה באמת דברים שיש בהם מורכבות עדינה בנפש, בתחושה.

וה"תיזמון" - כלומר, גמרת איזו "סגולה", ופתאום הוא מתקשר - לא מיקל עלייך. מי שמאד רצית בעבר, עברת תקופה ארוכה קשה בגללו, והנה הוא מתקשר אחרי זה בדיוק..  אבל אז צף גם הצד של "עד שיצאתי מזה, והתקדמתי"...

כמו שאמרה "בת 30" מקודם, קשה לדעת מה המסר של התיזמון. האם שהנה חזר.. או אולי שתראי כעת שבעצם זה לא היה כמו שחשבת - וכך תוכלי לגשת בשלוה לשידוך חדש, ללא חשש שיצוף בעתיד שוב הכאב.

אז תשקלי בישוב הדעת. שום דבר לא בוער. אולי תדברו קצת על הנושא הזה עצמו - ותראי אם משהו ישתנה.

ואת לא צריכה כעת לעשות את החשבון של "לא לפגוע בו". את לא פוגעת. הוא ניתק בזמנו - לקח סיכון כעת כשביקש לחדש, ואת צריכה לבדוק מה טוב עבורך.  אם ביחד- מעולה. אם מתברר שלא - אז גם טוב.

"אין שמחה כהתרת הספיקות".

לשחרר קצת את המתח, להחליט לקחת קצת זמן, ולבדוק במתינות. כאילו "מחדש". בלי ציפיות מוגזמות, ובלי פחדים מוגזמים. פתיחות ומתינות.

בהצלחה.

תודה.חיה שוורץ
נשמע לי הגיוני. איך מתחילים באמת מחדש, דף חלק? להתעלם ממה שהיה, לשכוח?
אולי לומר לעצמך,ד.

היה נחמד בעבר.

כעת אני מתעלמת מזה. מסתכלת במבט חדש. בנחת.

אם יתברר שזה טוב, אז הנחמד שבעבר, ביחד עם ה"תשובה" שלו - יצטרף אל ההווה (כמובן, במצב כזה, לבדוק שהוא אכן כבר לא עם תכונה של "פחד ברגע האחרון").

אם יתברר שלא - אז זה עוזר שלא יצוף העבר שוב בעתיד. כי הנה, ביררנו מחדש, בשלב הנוכחי.

בנחת ובהצלחה.

לפי מה שאת מתארת האמון שלך נפגע.כוחות שמימיים
אמון זה דבר בסיסי כל כך.
זה הבסיס של החיים שלך, שלכם ושל הילדים.

זה יהיה לך טוב לחיות ללא האמון הזה ?

האם את באמת מסוגלת לחיות ללא אמון ?

אולי תנסי לדבר איתו על כך ולהסביר שאת צריכה את הזמן שלך להחליט ?

ממליצה לך להתייעץ עם אישה חכמה שמנוסה בעניינים הללו, אולי הרבנית ימימה?

תראי, אם היה בינכם אמון אני מאמינה שכל הסיפור היה שונה לגמרי אבל עוד לפני החתונה הוא מעל באמון וזה ממש מותיר סימן שאלה.

כשמתחתנים צריך להיות אמון בין בני הזוג ואם אין אותו כבר לפני זה לא טוב בכלל.

מה שכן הייתי ממליצה לך לבדוק גם עם עצמך, האם יש נקודות אצלך שמאפשרות יחס כזה. ואם כן זאת הזדמנות לצמיחה.

אגב- האם הוא מודע לכך שהוא פגע בך? ביקש את סליחתך? קיבל להבא? לא סיפרת על זה.

אמרו לך פה דברים חכמים.
ועוד משהו.כוחות שמימיים
אף אחד לא יודע את התשובה יותר טוב ממך.

שבי עם עצמך לבד בזמן רגוע תנשמי עמוק ותשאלי את עצמך האם את רוצה? לא רוצה?
איך זה מרגיש לך, מרגיש טוב? מרגיש לא טוב?
מה מניע אותך? איזה מחשבות ורצונות?
רצון לרצות אותו? את עצמך על הסבל שעברת? מפחדת להפסיד אותו? מפחדת להשאר לבד ולא מאמינה שיגיע מישהו טוב? רצון לסלוח לו ולהתחתן איתו באמונה?

מה יושב שם?
תבדקי, רק את נגישה למה שקורה שם באמת ורק את יודעת מה הכי טוב לך.

נכון, האמון בהחלט נפגע.חיה שוורץ
מה ז"א לבדוק נקודות שמאפשרות יחס כזה? איזה יחס? שחתך ברגע האחרון?
אני לא יודעת, הוא עשה את זה לעוד מישהי.

מבחינת מודעות לפגיעה- ברור שמודע. איך אפשר שלא? זה היה הנושא המרכזי שעליו דובר בהתחלה. הוא התנצל והסביר מה גרם לו לחתוך- הוא נלחץ , תפס רגליים קרות.
הוא משקיע, מאוד משקיע,מחזר.. אבל לא מצליחלגעת בי.
להפרד ולהמשיך הלאה.הלוי
ובעניין "כפיות הטובה", יכול להיות שה' החזיר אתכם יחד לזמן מה דווקא כדי שתוכלי להשתחרר ממנו כמו שצריך.
^^^^ לגמרידניאל55

באמת לא פשוט. אני מצטרפת להצעה של ד. לקחת איזשהיאנונימית1111
הפסקה. תראי איך אץ מרגישה ללא בלבולים. ואז לקבל החלטה. בשורות טובןת.
בוקר טוב! מה שלומך?..הייזל
ואולי הקב"ה רוצה שתסגרי סופית-סופית את הפינה של הבחור ההוא, שתנקי מלבך את שאריות המחשבות שאולי הוא האיש שלך, שהיה לך בהיר לגמרי שלא?

איכשהו עניין החיצוניות פחות מהותי כאן לדעתי, כי גם בפעם שעברה זה לא זרם חלק מיד, אבל אח"כ התרגלת (בכל פגישה מחדש התבאסת ואז התגברת? וואי, יש אלופות בעולם. לא מצליחה לדמיין את עצמי בכזה מקום); מה שבאמת מפריע לי הוא הפער הנפשי-רוחני ביניכם. גדלת והשתנית והוא לא זז. אולי למי שהיית לפני שנתיים הוא התאים (ובשורה התחתונה מסתבר שגם לה לא), אבל לך היום? לא. את צריכה מישהו אחר לגמרי. מישהו טוב-לב וחכם וחי וגדל, מישהו שרגיש אלייך, וגם חתיך בעינייך מבחוץ ומבפנים.
את נשמעת לי מאפשרת מאוד. עברת תהליך של שנתיים כדי להשתחרר ולצמוח מהטינה ומהאכזבה. תאמיני לעצמך. הוא פשוט לא שלך.

ואת נשמעת כ"כ טובה, כ"כ מכווננת, כ"כ יקרה. בעז"ה - הבא.
חיבוק.
רגשת אותי. באמת. תודה!חיה שוורץ
הנקודה, שהיא אומרת שבלי ה"עבר", היה נראה לה מתאים היום..ד.

זו ממש לא הנקודה לדעתי.הייזל
לא התכוונתי שזו הנקודה הראשית של כל הענין...ד.

בוודאי שלא.

אלא ה"נקודה", ביחס למה שהסקת שהוא לא מתאים לה היום (ואולי גם לא אז).

ועל זה הערתי, שה"בעיה", שהיא אומרת שאם היתה מכירה אותו היום - בלי מה שכבר היה - זה היה נראה לה הצעה טובה.

אז זה קצת מערער את ה"תזה" שבנית. אם כי אני לא אומר שהיא לא אפשרית. אבל קשה לקבוע מסמרות לפי מה שזה מתדמיין, כשהיא מעידה כך..

נכון. אם לא היה עבר הוא היה יכול להתאים.חיה שוורץ
ואפילו מאוד מתאים.אם אין עבר אין גם אפשרות להשוות ולראות אם יש או אין תזוזה ( אני מסתייגת בעניין הזה כי זה שאני השתנתי לא אומר שבהכרח מישהו אחר צריך להשתנות, ושינויים יכולים להיות דקים )
מה שעוד מפריע זה שאני פשוט לא מרגישה כלום לפני ואחרי פגישה, לא מצפה להן,לא מרגישה צורך ולכן גם לא מתארגנת מי יודע מה, אפור כזה..למרות שבפגישה עצמה יכול להיות לי נחמד ואפילו כיף.
הוא מצידו משקיע המון.
נראה שאתד.

אולי עוד קצת ב"טראומה"...

צריכה להחליט אם רוצה לנסות בכל-זאת.

ואם כן, אז גם קצת "להשקיע"..

[לגבי ה"התקדמות" - קשה להסיק. אצל בנים ואצל בנות זה נתפס אחרת]

אני מצטרף להערכת המצב של רוב החברים.היום הוא היום
עם זאת, אני מציע לפני שאת יושבת עם עצמך ומחליטה לשאול את הבחור שיסביר את ההחלטה שלו להפסיק את הקשר בזמנו והרצון לחדש אותו עכשיו. (אולי גם לעמת אותו מול הסיפור עם הבחורה השנייה). לי היה מקרה של קשר שהיה יחסית משמעותי והיא החליטה להפסיק ואחר כך רצתה לחדש את הקשר אז שאלתי אותה לפי מה שכתבתי עכשיו והבנתי שזה לא זה. (יכול להיות שרק ממה שתראי מבין השורות זה יתן אינדיקציות אבל בטח שגם מתוכן הדברים).

במקביל לזה נראה שחשוב שיהיה לך עם מי להתייעץ ןמישהו שילווה אותך בתהליך הדייטים אפילו אברכית נחמדה זה המון.

בהצלחה!
הוא הסביר וגם סיפר על הקשר הנוסף שהיה לו.חיה שוורץ
והבנת את הסיפור? אז. נראה שעכשיו כדאי להתייעץ באמתהיום הוא היום
בערך הבנתי . הגירסה ששמעתי ממנו לעומת החברה הייתה קצת שונהחיה שוורץ
אבל לא התעכבתי על זה .
ולגבי להתייעץ, יש לי 2 חברות טובות מאוד שאיתן אני מתייעצת..ולא עוזר לי להחליט..
לגבי אנשים בוגרים יותר, הורים וכו' אני מעדיפה בינתיים פחות לערב אותם כי כשהקשר הסתיים כל העולם ידע ושאל ולעיתים קרובות בחוסר רגישות, מה שהוסיף לקושי ( כי כבר הוצאנו הזמנות ..). בקשתי גם ממנו למעט ביצירת קשר בזמן שאני בבית, הוא הבין.
הכוונה לאיש מקצוע ממש? אני לא כזה בטוחה שיעזור, מה כבר יחדשו לי ?
אם זה הסיפור,הללישאחרונה
אזמצטרפת להמלצה על איש מקצוע.

חברות לא ממש יועילו כאן, וגם סתם מבןגריםאולי יועיל אולי לא. שווה ללכת לייעוץ מסודר לדעתי..
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך