שאלונת..קיפודה

למה ה צריך שנברך אותו? למה אנחנו אומרים כל הזמן ברוך ה? למה הוא צריך בכלל עולם? כאילו למה הוא ברא אותו?

זה לא שאלונת- אלו שאלות טובות מאד!נפש חיה.

יש אינסוף ספרים שאת יוכולה להיעזר בהם
@ דרך אמונה בחרתי
@ דורנו מול שאלות הנצח- א. ברט
@ דע מה שתשיב לעצמך- הר זאב קרוב
@ התבהרות- הרב ראובן ששון

בהצלחה!

בטוח יענו לך כאןם לפחות תחילת תשובה..

בהצלחה!

רוצה חיזוק? פתחי!רותי גלדר

לדעתי זו לא שאלה, ה' ברא את העולם כדי שנעבוד אותו.

העולם הזה הוא לא הכל אנחנו רק אורחים פה.עולם האמת זה למעלה.

זה כמו פרוזדור העולם הזה. תאוות.

לעולם הבא לא לוקחים כלום חוץ ממצוות.

בתקווה שתפנימי.

יהודיה שדואגת לך לעתיד.

ובקשר למה אומרים ברוך ה' אני חושבת שזה גם בגלל שכך את כל הזמן זוכרת את ה'.

וגם כל מה שה' עושה זה רק לטובה.

זו לא ברכה של "ישימך א-לוקים כאפרים וכמנשה..."אח

זו יותר ברכה של תודה, כמו "שיבורך, כל פעם עוזר לי מחדש".

לגבי ההמשך - שאלה רצינית שעצם השאלה מראה כמה הוא אוב אותנו. הרב יוני לביא יכול לעזור...

מה הרב יוני לביא.. איך משיגים אותוקיפודה

וה' הוא המברך אז מי יברך אותו?

אמרת שהוא לא צריך שיברכו אותו...אח

הרב יוני לביא
מנהל מוקד "חברים מקשיבים"
054-6702313
yonilavi10@gmail.com

הוא לא צריך.. נראה לי.. ותודהקיפודה

אז מה שאלה הזאת "אז מי יברך אותו"?.. בשמחהאח

כי אם אנחנו אומרים ברוך ה אז יש מישהו שכאילו מברך אותוקיפודה

רבי חיים מוולוזין מסביר בספר "נפש החיים".מצד עצמותו של ה'אנא ה הושיע נא

יתברך - הוא כלל לא צריך דבר. הוא כל יכול , אין סופי וכו.      אבל הקב"ה מתגלה אלינו בצורה מסויימת שבא הוא בנה מערכת של שפע שבונה ומשכלל את כל העולמות ורוחניים וגם את העולם הגשמי שלנו. היחיד שיכול להוריד שפע בכל העולמות ע"י מעשיו וברכותיו הוא הישראלי. כי שורש הנשמה שלו מעל כל העולמות.   לכן יש פסוק "תנו עוז לאלוקים". הוא מסביר שאנו כביכול נותנים כח לאלוקים ע"י המעשים והברכות.   לכן "ברוך" הכוונה הברכה וריבוי של טוב ושפע שאנו מורידים . 

מקווה שמובן. אם לא בלי נדר אנסה לכתוב מובן יותר.

הוא לא צריך שנברך אותו''הכל לטובה''

שאנחנו מברכים אותו,זה מראה לנו עד כמה גדול ועצום הק''בה.וזה מחזק את הקשר שלנו

ברוךבת- מלך

ברוך - מקור השפע והברכה. (ע"ד חנון ,רחום וכו')

נפש החיים ב,בזקוק לגאולה

"ברוך פירושו לשון תוספת וריבוי"

דהיינו מלשון להבריך (פעולה שלוקחים ענף, ומכניסים לאדמה וגדל עץ). בעצם שהוא יכול לקחת משהו ולהשפיע עליו ולהגדילו ולהאדירו.

צדיקה, תלמדי נפש החחים שער א. הקב"ה קבע שרק ע"י הברכה שלנואנא ה הושיע נא

יכול לרדת שפע לעולם. הברכה נותנת "עוז לאלוקים" כמו שכותב נפש החחים שם. וזה לא חידוש שלו , זה דבר פשוט בקבלה. 

אלו שתי שאלות נכון?אש לבנה

1. ה' האיסופי לא צריך את זה, אבל ה' ברא את העולם כך, שאם לא יברכו אותו הוא לא יוריד ברכה ושפע לעולם. זו הכוונה לברך את ה' - לברך את הנהגת ה' בעולם. כי כביכול הוא לא יכול להוריד ברכה לעולם אם מלמטה לא יברכו אותו ('אסור' לו בגלל שזה החוק שהוא קבע בבריאה). כך אומר נפש החיים ועוד.  

2. רמח"ל, דרך ה', חלק א תחילת פרק ב:

"הנה התכלית בבריאה (מטרת הבריאה) היה להיטיב מטובו יתברך לזולתו"

הוא כותב שה' ברא את העולם כדי להיטיב לנו, וזה העולם הבא, שם יש תענוגים כ"כ עצומים שאנחנו לא יכולים לתאר. את העולם הזה הוא ברא כדי שנעבוד בו, ואח"כ נקבל בשכרנו את התענוג המדהים הזה.

אבל אם לא היה עולם הזה אז גם לא היה גן עדן וזה לא?קיפודה

לא. אם לא היה נברא העולם הזהאש לבנה

היינו נבראים ישר לתוך העולם הבא.

אבל יש חסרון עצום בכך שנקבל תענוג ב"חינם", אז ה' ברא אותנו לעולם הזה. 

ה' לא צריך שיברכו אותואגוז16

זה יותר בשבילנו.. לעורר אותנו שנבין את גדולתו של השי"ת ונתקשר אליו גם מהצד הזה.

לגבי השאלה על בריאת העולם יש הרבה תשובות אבל הכי חשוב-"לו ידעתיו הייתיו" אף פעם לא נוכל לדעת כי אנחנו לא הוא!!   מקווה שעזרתי קצת..ואלו שאלות מהממותמתפלפלחושב

הממ...ארי-אל
ראשית, לעולם לא תדעי את התשובה לשאלות הבאות: איך, מה, ולמה. התשובה הפשוטה ביותר היא-נותנים לך משהו אדיר- לא תגידי תודה? ה' שם אותך בעם הנבחר, נתן לך תכלית. הוא רוצה אותך. אוהב אותך. כל שבריר שניה שאת חיה זה נס- לא מגיע לו תודה?
אני אומרת תודה כל הזמן זה וברוך זה דבר אחרקיפודה

בדיוק הפוך.אבני אקדח
חכמים מסרו לנו בתפילה נעילה ביום כיפור-

"כי כל מעשינו תהו וימי חיינו הבל לפניך ככתוב ומותר האדם מן הבהמה אין כי הכל הבל אבל אתה הבדלת אנוש מראש ותכירהו לעמוד לפניך כי מי יאמר לך מה תעשה ואם יצדק מה יתן לך".

ואם יצדק כלומר אם יהיה צדיק ויקיים מצוות, מה יתן לך?! הרי זה לא יתן לך כלום, ולמה אנו עושים מצוות כי הצטוונו.
אותו דבר על העולם. זה רצונו ואין לאדם יכולת להבין למה העולם נברא. כמו שאין לו יכולת להביןלמה הוא נברא מלכתחילה. (על זה נאמר - על כרחך אתה נוצר, נולד, חי ובסוף גם מת. אין תשובה למה, זהו רצונו)

שאומרים ברוך ה' זה כמו תפילה של האדם אל אלוקיו. לא משהו שה' צריך.
ראיתי תשובה אחת לשאלהזקוק לגאולה

"יסוד התפילה אינו מפני שאנו זקוקים למה שנאמר בה, אלא מפני שהאמת כך היא, שהוא חונן לאדם דעת, רוצה בתשובה , מרבה לסלוח וכו'... ומפני שהאמת כך היא רוצים אנו בהפקת אמת זו. את עצמנו אנו מסלקים לצדדים ואך את האמת אנו מבטאים ולה מודים ומייחלים" (מי מרום חלק י"ג)

זו מעלה גבוהה מאוד להסתכל כך על התפילה, לכן כ"כ מתאים שהרב חרל"פ ז"ל כתב כן, אך יש בזה גם צד שאנו צריכים ויכולים להתחבר אליו. יה"ר שנזכה.

[אי"ה אני אשתדל להביא עוד תשובות...]

עוד תשובהזקוק לגאולה

שמעתי ממשיהו שלמדתי איתו (אני לא יודע מי זה... הוא סתם בא ושאל אם אני רוצה ללמוד איתו ומעולם לא למדתי מה שמו) שהקב"ה קבע כללים בעולם, והוא מקפיד מאד לא לעבור עליהם (הוא לא יעשה סתם ניסים, וכו').

לכן אנו "מברכים" אותו שאם ל"ע אנחנו לא נעשה טוב, והוא יצטרך להענישנו, או למנוע ממנו טוב ע"פ דין, אנו מברכים אותו שהוא "יצליח" (כביכול) לרחם, ויסלח לנו (חנון המרבה לסלוח), או יברך השנים וכו'. [זה בעיקר הסבר של הגמרא במסכת ברכות ז ע"א: תניא א"ר ישמעאל בן אלישע פעם אחת נכנסתי להקטיר קטורת לפני ולפנים וראיתי אכתריאל יה ה' צבאות שהוא יושב על כסא רם ונשא ואמר לי ישמעאל בני ברכני אמרתי לו יה"ר מלפניך שיכבשו רחמיך את כעסך ויגולו רחמיך על מדותיך ותתנהג עם בניך במדת הרחמים ותכנס להם לפנים משורת הדין ונענע לי בראשו וקמ"ל שלא תהא ברכת הדיוט קלה בעיניך).

אבל התשובה הכי טובה לדעתי, היא של ר' יעקב  בן חביב, מחבר ה"עין יעקב". הוא קצת ארוך, אך אני חושש לעוות את דבריו, לכן אני ממליץ לך בחום לפתוח עין יעקב מסכת ברכות דף ז עמוד א', ולקרוא את פירוש "הכותב" (כך נקרא הפירוש שלו).

באמת, הוא עונה על השאלה שלך באופן הכי טוב שאפשר (לדעתי).

תודהקיפודה

כתבתי את מה שאמרת באינטרנט וזה מה שפתח לי-http://www.mechon-mamre.org/b/l/l1101.htm

אין לי ככ איך לשיג אתזה..

אז יש לך מקור אחר באינטרנט? כי לא ממש הבנתי את זה..

תודה בכל זאת

יש פהזקוק לגאולה

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=47602&st=&pgnum=41&hilite=

(פירוש הכותב, ממשיך בעמוד הבא)

אבל זה קשה לקרוא.

אני הייתי ממליץ לך ללכת לבית כנסת/מדרש קרוב לבית. ברובם יש את הספר "עין יעקב", ותעייני שם.

עזוב.. עוד דקה כל הייושב חושב שאני רפורמית.. אני פשוט אנסה לקיפודהאחרונה

לקרוא את זה.

תודה

הוא דמיין איך יהיו וייראו מעשי הצדיקיםלשם שבו ואחלמה
הוא אהב את מה שהוא חשב עליו,
זה מצא חן בעיניו,
אז הוא ברא את העולם כדי שזה יתממש
ויהיו עם ישראל בעולם שיהיו צדיקים
ויקיימו תורה ומצוות
יש סיפור מהבעל שם טוב הקדוש..מתן4

יש סיפור שהבעל שם טוב הקדוש התחיל להנהיג את זה שכשיהודים מדברים הם יאמרו "בעזרת ה'" ו"ברוך ה'".

והוא הפיץ את זה עם כל הצדיקים הנסתרים..

אני מאמיןחיוך גדול

גם טוב לספר מהבעש"ט במוצש...

אבל למה?? מה זה אומר??קיפודה

מסכימה עם מתן,מלה

הבעש"ט אומר שיש להקב"ה נחת ממש גדולה כשיהודים מזכירים את שם ה'

חוץ מזה, באופן אישי אני חושבת שכשמזכירים את הקב"ה זה עושה משו, יש פחות אגו ויותר הבנה שה' מנהל את העולם ולא אנחנו..

אבל אני אומרת ב"ה החיים אחלה זה לא נקשור אליי שהחיים אחלהקיפודה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך