כיבוד הורים''הכל לטובה''

איך לבצע את זה באמת?

שאלה קשהמלק ישראל חי

שאלה מורכבת,יאירוש

אני רק יניח פה את הרמב"ם (הלכות ממרים פ"ו ה"ז): עד היכן הוא כיבוד אב ואם אפילו נטלו כיס של זהובים שלו והשליכו בפניו לים לא יכלימם ולא יצער בפניהם ולא יכעוס כנגדם אלא יקבל גזירת הכתוב וישתוק ועד היכן מוראן אפילו היה לובש בגדים חמודות ויושב בראש בפני הקהל ובא אביו ואמו וקרעו בגדיו והכוהו בראשו וירקו בפניו לא יכלימם אלא ישתוק ויירא ויפחד ממלך מלכי המלכים שצוהו בכך שאילו מלך בשר ודם גזר עליו דבר שהוא מצער יתר מזה לא היה יכול לפרכס בדבר קל וחומר למי שאמר והיה העולם כרצונו.

זה לא מעשי.^. לפחות לא אצלי.shira935

מעשי זה בטוח כן,יאירוש

השאלה אם את רוצה בזה.

כדאי לך לקרוא את המפרשים על "איש אמו ואביו תיראו"(ויקרא יט ג) ו"כבד את אביך ואת אמך"(שמות כ יא)- אולי זה יתן לך נקודת מבט שונה.

אני רוצה. וזה לא מעשיshira935

אה, סבבה.יאירושאחרונה

הבנתי. לא משנה. 

אבל איך רצית לשאול את השאלה הזאת אם זה לא מעשי?

^. נכנסתי הרגע לאתר כדי לשאול אותה שאלה בערך.shira935

להתחילהכל מאת ה'
בדברים הפשוטים,שהם צריכים עזרה לעשות זאת (לפעמים זה מאוד קשה שאת עסוקה במשהוא ואז אומרים לך לדוגמא תזרקי את הפח,תעשי כלים וכל דבר אחר..לעזוב הכל ולעזור.ככל שיותר קשה לך השכר שלך גדול הרבה יותר! אפשר אם את עסוקה לבקש אם אפשר יותר מאוחר..אבל עדייף לסיים,כי לפעמים זאת עצת היצר שאומר לך לדחות את ההעשייה עד שגורם לאדם לא לעשות בכלל..
זה לא רק לעשות מה שאומרים לך לעשות.
אלא באמת לכבד לשאול בשלומם,לעזור ,לאהוב.
שיש יחס אוהב בין האדם להורים שלו אז יותר קל לקיים את המצווה.שאת בקשר איתם ויש לכם יחסי ידידות אז את כבר מכבדת אותם.חשוב לקרוא את ההלכות בנושא הזה. 3 שותפים באדם הקב"ה אביו ואמו.
ברגע שאת משתדלת לכבד את ההורים שלך יש לך על מי לסמוך,זה 2 בני אדם שהכי אמינים,הכי ירצו את הכי טוב בשבילך!! והם עושים הכל בשבילך,נותנים לך קונים לך אוהבים אותך,משקיעים בך,משלמים עלייך,מעניקים לך,נותנים לך בית,חום.אהבה.

למה שאת לא תחזירי להם בחזרה על כל הטוב שהם עושים לך?!(שאלה למחשבה) ברגע שאת מודה על הטוב שעושים לך ומכבדת אותם אז גם הקב"ה רואה זאת ונותן לך שכר. וגם הוא רואה את הדברים הטובים שאת עושה.
ברגע שאת מכבדת את הורייך,ישירות את מכבדת גם את הקב"ה!! נכון זה קשה מאוד..צריך לעבוד על זה כל הזמן שנייה ,שנייה.
שתצליחי[[:
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך