נושא כבדאנונימי (פותח)

אשמח שתספרו לי מה אתם אומרים לילדים בנושא של הטרדות מיניות, אם אתם מתרגלים איתם סיטואציות או מזהירים אותם, עד כמה מפרטים את התרחישים האפשריים, איך נכנסים לנושאים האלה, מאיפה מתחילים...

רק כדי שהשרשור לא יגלוש לאלף מקומות לא קשורים, מדגישה: אני לא שואלת על דיבור עם ילדים על נושאים צנועים באופן כללי, אלא רק על הנושא של זהירות מהטרדות. אני צריכה רעיונות.

תודה.

הכי חשוב - ערוץ פתוח עם ההורים,ומסר ברור שהגוף שלי ברשותיחכמת נשים

אפשר ממש מגיל קטן:

ללמד ילד על סודות טובים ורעים,וההבדל ביניהם

יש הצגה לקטנים של נעה אריאל על זה-לא ראיתי אבל שמעתי דברים טובים

יש ספר "מוטב להזהר ולא להצטער",לצערי לא זוכרת כרגע שם הכותבים.ספר מצויר חמוד והותאם לציבור חרדי

כשאני מקלחת ילד או עוזרת לו בשירותים וכד' , הוא ישמע ממני בנוסף לשמות האמיתיים של איברי הגוף את הכינוי "המקומות הפרטיים" וכך זה נכנס לתודעה באופן בסיסי  

ללמד אותם על המרחב האישי ושיש לכבד את המרחב הזה אצל האחר,וגם אצל עצמך-דרך זה אפשר להכנס גם למצבים שצריך להגיד "לא" תקיף, רק באופן כללי בלי תיאורי מצב ספציפיים כדי לא לגרום חרדות איפה שלא צריך..

אצלנו בבית ממש סיסמה "הגוף שלי ברשותי - אל תיגע/י בי" - הם יודעים שזה טיעון מנצח במריבותחיוך

ושוב-אם קורה משהו (לא רק בהקשר הזה)לספר תמיד לאמא -או במקרה הצורך למבוגר משמעותי אחר

קצת מורכב.שירוש16

בצורה מפושטת-

'הגוף שלך הוא שלך בלבד, ואין לאף אחד זכות לגעת בו בלי רשות'.

(^^משפט ששמעתי מגיל 0 וגם מעבירה אותו הלאה לדור הבא).

זה^^ לא בא מהמקום המיני אלא מהבנה פשוטה שיש כללים וגבולות. ומי שחוצה אותם עושה משהו לא בסדר.

ילדים מבינים גבולות. אם זה בציורים בגן/בי"ס. ואם זה כלפי הסביבה או סמכות.

כמו שילדים  מודעים לכך שיש קווים ואסור לחצות אותם (מדברים פשוטים כמו קווי המחברת ועד דרך ארץ וכיבוד הורים)

כך גם לסביבה יש קווים וגבולות ואסור להם לחצות אותם ולהיכנס אל תוך המרחב הפרטי-אישי של הילד.

בנוסף -מודדת כובעים

לתרגל ולשנן את הסיסמה: לצרוח, לברוח ולספר לאבא ולאמא (הקרדיט לחיים ולדר).

חברה שליכוחות שמימיים
סיפרה לי שהם מגיל קטן אומרים לילדים כשהם מקלחים אותם ומלבישים אותם- רק לאבא ואמא מותר לראות ולגעת וכל מיני משפטים כאלה. אם מישהו אחר נוגע אז אומרים לאבא ואמא.וככה הם רגילים.
תודה לכולכן. החכמתי.אנונימי (פותח)

בתור ילדה שעברה אי אלו הטרדותאנונימי (3)

בערך פעמיים שלוש בתור ילדה ..

קצת הסתבכתי עם זה . אמרתי לילדה -"אם מישהו מציע לך סוכריה - את לא צריכה לדבר איתו , אלא פשוט לברוח. וגם אם מישהו אומר לך שהוא מחפש את הכלב שלו וצריך עזרה "...זה התברר כלא כל כך טוב , ונכון לעכשיו היא קצת פוחדת ממבוגרים. 

בכלל צריך למצוא דרך לא מפוחדת לשוחח על זה .

במקרה שלנו , אני מרגישה שלא יעזרו שיחות . ילדים הם מאד מאד תמימים וצריך פשוט להיות שם כמה שיותר.

פעם ראיתי ספר שמדבר על זה בצורה יותר יפה . משהו עם ג'ירף . הסיפור היה על ילד , שהבייביסיטר שלו , שהיה ילד גדול בן 14 נגע בו באופן שלא היה לא נעים . אני דיי מצטערת שלא רכשתי את הספר. נדמה לי שבסיפור אמא שלו שמה לב , שהוא עצוב , והוא סיפר לה. 

ללמדאנונימי (4)

את הילדים לומר "אני צריך לשאול את רשות" על כל דבר שמבוגר זר (ולצערנו גם מוכר) מציע לילד שלא בנוכחותנו.

מציעים לך סוכריה - אני צריכה לשאול את אמא.

מבוגר מבקש עזרה כלשהי - אני צריכה לשאול את אמא רשות.

ככה זה גם פחות מפחיד את הילד וגם מציב תמרור אזהרה למבוגר המטריד -  עצור יש מי שמשגיח על הילד גם אם כרגע הוא לא נוכח. 

*את אמא.אנונימי (4)

אני מנצלש"ת ושואלת- האם אתם קוראים לאיברים המוצנעים בשם?אנונימי (5)

אני לא יודעת איך להתייחס לזה עם הבן שלי בן כמעט שלוש שפתאום התחיל יותר לשים לב לאיבר.

איך לקרוא לזה? וגם לישבן?

סליחה על השאלה- מצד אחד לא רוצה להתעלם מקיומם לנצח וליצור תסביכים ומצד שני

חסרת אונים וידע...

קוראים, ברור.ויקי7

גם כי לילד שעובר הטרדה קשה יותר לבטא את עצמו אם אין לו מילים,

וגם כי אלה איברים בדיוק כמו ידיים. מלמדת שמות (בעברית ובאנגלית- אני מדברת איתם אנגלית) ומלמדת אותם גם "למי מותר לגעת". הם יודעים יפה ועונים- רק לאמא ואבא במקלחת ובשירותים. 
אז הם מכירים גם שמות "מדעיים" וגם איך שקוראים בגן.

סליחה אבל איך??? אני מזה מתפדחת זה מרגיש לי לא צנוע ועם זאתאנונימי (5)

אני יודעת שזה בעייתי לא להתייחס... לא יודעת אם שייך לפרט אבל אם אפשר לפרט שמות שיהיו הכי צנוים אשמח לרעיונות...

אנחנו קוראים להם פשוטלשם שבו ואחלמה

בולבול וטוסיק. 

לא מבין מה הסיפור. 

אבל אם את רוצה צנוע יותר את יכולה ללכת על פיפי וישבן או אחוריים. 

זה סיפור כי איברים נשיים\זכריים נשמעים הרבה פעמים כמו מילה לאנונימי (5)

ישבן זה בסדר וגם טוסיק איכשהו..אבל קשה לי לראות את עצמי מלמדת את המילה שכתבת...

כמו מילה "ל"? התכוונת שזה נשמע כמו מילה גסה?לשם שבו ואחלמה

תראי, אני יכול להבין אותך, אבל זה רק בהרגשה שלך,

בשביל הילדים כל האברים האלו וגם קקי ופיפי הם חלק מהחיים 

בדיוק כמו ידיים ורגליים ובדיוק כמו לאכול ולישון, זה הכל חלק מהחיים

מבחינת הילדים הטהורים והתמימים שלנו אין בזה שום דבר מיוחד

תנסי להיכנס לראש של הילדים ולבוא בגישה שלהם, 

אצלם זה לא אברי מין, אלא סתם חלק מהגוף החמוד והמתוק שלהם. 

אפשר גם להמציא לזה שם חיבה, אפשר לקרוא לו "פושפוש" וכדו

כן ,התכוונתי למילה גסה. יצ א כך בטעות.אנונימי (5)

מציעהאנונימי (6)
לבנים- ברית. יש כמה וכמה שמשתמשים בזה וזה מאוד מכבד וגם מזכיר את התכלית בבוא העת.
לבנות- המקום. אפשר גם המקום הפרטי האישי או שלך או הצנוע. או אותו המקום.או איזור. איך שנעים לך ואפשר גם להסביר שיש לזה כל מיני שמות כמו שיש שמות לצואה אז אומרים יפה גדולים כך בבית מדברים יפה במילים יפות צנועות ונעימות כדי לשמור על הכבוד והאווירה הטובה...איך שאת רוצה... ואפשר להסביר שזה מקומות צנועים ופרטיים ולכן נותנים להם שמות צנועים כדי לשמור על הפרטיות . איך שנראה לך...

זה בסדר שאת מתביישת וזה טוב לדבר בשפה נקייה, אני בטוחה שהילדים שלך ילמדו ממך ויושפעו ממך לטובה !

שמעתי מאישה חשובה שהייתה משמשת את הרבנית קנייבסקי ע"ה ושאלה אותה איך זכתה לבנים צדיקים- וגם שתיתן לה עיצה והנהגה טובה.
אמרה לה- מעולם לא השמעתי בביתי מילים לא יפות ושמרתי על שפה נקייה.
לדוגמה אפילו על צלחות- לא אומרים בביתנו- הצלחת מלוכלכת. אלא- הצלחת לא נקיה. לא זבל אלא אשפה ועוד ועוד....
והייתה עוד עיצה אבל היא כבר לא קשורה- שבמה זכתה שבעלה היה כה צדיק- עי שמסרה נפשה שלא לבקש ממנו דבר אפילו לא לזרוק את האשפה....

שיהיה לעילוי נשמתה הקדושה והאהובה....
וואי, למה?ויקי7

המקום? זה נראה לי להכניס לילדה שזה אסור, שהיא צריכה להתבייש, שזה "המקום-שאין-לומר-את-שמו". יש לזה שמות. כמו שלא תגידי "המקום, על הזרת. זה איברים בגוף. אפשר ללמד עם הסיר של נפתלי-
לנפתלי יש גוף, כמו לך. ובגוף הרבה איברים יפים ושימושיים. ראש לחשוב, פה לדבר ולאכול... פיפי לעשו פיפי, ישבן לשבת ובו חור קטן לעשות קקי. 
אין בזה שום בעיה, ובבקשה אל תלמדו את הבנות שזה "המקום", שאסור אפילו לקרוא לו בשם. ברור שבנות יתביישו בזה שהם בנות וירצו להיות בנים...

תודה!אלו מיילים באמת יותר צנועות שאני מרגישה יותר בנוח להשתמאנונימי (5)

ש בהן. אגב,  אנחנו קוראים לצרכים גדולים וקטנים. לא אוהבת את המילים הרגילות, מגעילות אותי-בייחוד הגדולים.

ממש רעיון טוב לקרוא לזה ברית. צנוע ומכבד. גם המקום כמובן אבל כרגע מתמודדת עם בן.תודהרבה!!

אני חושבת שפשוט לקרוא לזהאמא יפה
איפה שעושים קטנים/פיפי ואיפה שעושים גדולים/קקי אולי זה יותר ארוך אבל נראה לי יותר צנוע וגם מאד ברור.
ולא איזה מילה ערטילאית כמו המקום וכדו..
אהבתי.רעיון יפה.כוחות שמימיים
בעיניי הכינויים האלה בעייתייםאנונימי (פותח)

ברית - אז מה הילד יחשוב כשיגידו לו שהולכים לברית? או שעושים לתינוק ברית?

אם כבר אז אולי איבר הברית.

המקום - זה כינוי לקב"ה...

אולי עדיף לצנזר-ויקי7

לבנים- פיפי, בולבול או פין. 
לבנות- פיפי, פושפוש או פות. 
עם זה גם מדברים על מה עושים איתם- פיפי. ומי אמור לראות- אמא במקלחת, בשירותים או כשמתלבשים, או המטפלות במעון. 

אז הייתי השבוע בשיחה של איילת בוכניקאנונימי (7)
והיא אמרה לקרוא לכל האיברים בשמם האמיתי. בלי להתבייש. כשילדה גדלה ויודעת את כל השמות של האברים בגוף שלה(יד, רגל, ראש וכו..) אבל לאיבריה המיניים קוראים למטה/המקום/פיפוש היא מבינה שבעצם יש כאן משהו שהיא צריכה להתבייש ממנו ולהרגיש לו בנח איתו..
מה גם שהאסוציציות לא טובות..
פיפוש-מזכיר פיפי. בדכ מתפרש כמגעיל/מלוכלך למרות שזה לא באמת נכון והילדה בלי מודעות עושה את ההשלכות לאיזור הזה כמו ההשלכות על פיפי(מגעיל..מלוכלך..)..
כמה השפעה יש לנו..
בהצלחה!
אז תכלס באיזה מילים להשתמש לדעתה?אנונימי (8)
איבר המין? או שיש כינוי אחר מתאים?
היא דיברה על בנות יותר..אנונימי (7)
לקרוא לזה "פות"
וואו חשבתי על זה בשבתמודדת כובעים

עם כל ההערכה לאיילת בוכניק, אבל אני לא מסכימה עם הגישה הזו.

יש עניין לדבר בלשון נקיה.

הגישה שלנו לא נגמרת בשמות, אפשר לקרוא בכל שם לאברי המין ובכל זאת להיות סגורים ועצורים בנושא.

ואפשר להפך - לקרוא בכל שם אחר ולהיות סופר פתוחים וטבעיים לגבי הנושא.

ואני מכירה את שתי הגישות (הגישה בה גדלתי מול הגישה שאנחנו נוקטים עכשיו).

זה בדיוק העניין. מה לא נקי בזה?? זה שם האיבר..כמו יד רגל וכואנונימי (7)
איזה שם את מציעה?
פיפוש/המרום וכו זה לא השמות..סה לא קשור לנקיות.
לעוד הרבה דברים יש שמות משלהםמודדת כובעים

ואנחנו לא משתמשים בהם.

אני לא מציעה שמות, שכל אחד יבחר לעצמו מה שנוח לו.

(ואני לא מגלה את השמות הסודיים שלנו כאילו מוציא לשון )

והילדים שלי יודעים שיש שמות אחרים.

"שפה נקיה" - לא קשור ל"ניקיון", אלא למשלב דיבור.

אגב, אם את האנונימית ששמעה את איילת בוכניק- גם היציאות שלנו זה לא דבר "מלוכלך" או "מגעיל", כמו שכתבת. וזה לא נכון ללמד את הילדים כך. 

זה הכי טבעי שיש. זה שלא נוגעים ושוטפים ידיים זה קשור לחיידקים ולא ללכלוך. זה מעיד ב"ה על גוף בריא. זה הכל.

אני זאת ששמעתי את השיחה..אנונימי (7)
תוכלי לראות שכתבתי שזה לא נכון שפיפי זה מלוכלך..אבל זה ההקשר שהתת מודע עושה כי זה מה שילדים חושבים על יציאות.
אשנח באמת לדעת באיזה שמות את משתמשת ולהבין את הגישה השניה..זה שהייתי בשיחה לא אומר שזה פשוט לי לקבל..
נקודה למחשבהאנונימי (6)
בשפת התורה שהיא נקייה וגם בשפת חזל אין למקום הזה שם.
(זה שרופאים נתנו זה עניין אחר. )
קוראים לו' אותו המקום' ואני בטוחה שזה לא מגיע ממקום של הדחקה וזלזול או כל דבר שלילי אחר חלילה אלא כבוד . המקום היחידי שמוזכר זה מתוך תיעוב- אני חושבת במעשה של זמרי והמדיינית. וגם שם אני לא בטוחה שהוזכר.אולי בלשון חזל.

מודדת כובעים- אהבתי את דברייך.
למילה מקום יש הרבה משמעויות וילד קטן יתבלבל מזהl666

לדוגמא  - לשים דברים במקום

מצוות בין אדם למקום

הייתי באיזה שהוא מקום

אני חושבת שדיבור עם ילד קטן אמור להיות ברור

אותו דבר עם גדולים וקטנים - מילים כל כך נפוצות, משתמשים בהם בכל מיני משפטים וילד יחשוב שמדברים על שירותים

זה לא המלצה לכינוי "מקום", אלא זה דוגמאות מבססות מהתנךמודדת כובעים

אני ממש לא מתלהבת ממילים סודיות ודו-משמעיות ועוד לפעוטותl666

מטפלת או מישהי אחרת לא תבין מה הוא אומר

או ילד אחר או סתם בן אדם יגיד משהו שזה במקרה מילה סודית ואז אותו ילד לא יבין אותו כמו שצריך

לא מזמן לקחתי ילד של שכנה מהגן ועברו ליד יציאות של כלב, אז בן שלי אומר -קקי! ואותו ילד צוחק ואז מסתכל עלי פתאום באי-נוחות ומחכה למשהו ועכשיו אני מבינה שבבית שלהם כנראה לא אומרים את המילה

תלוי כמובן מה נהוג בסביבה, אבל אם בסביבה בדרך כלל אומרים מילה רגילה או מילה מסוימת אחרת אז ילדים ירגישו טיפה שונים שאצלם בבית יש מילים שונות. לא יודעת איך לנסח את זה טוב- כשבהתנהלות של משפחה או בשפה בתוך משפחה יש הרבה דברים שונים מהסביבה זה כאילו מפריד אותם מכולם. 

^^^^ על שתי התגובות האחרונות שלך. ענייני וברור.אנונימי (4)אחרונה

סליחה אבל בגלל שהנושא כן כבר גלש...binbin
בעניין הפיפי קקי...
בעיניי מיותר לחפש לזה שמות אחרים..
עד גן חובה הם ישמעו כבר שזה לא 'גדולים או ברית' ואז מה? ירצו לחזור על זה שוב ושוב רק כי זה חדש ומרגיז את ההורים...עדיף להגיד להם מההתחלה מאשר שיחשבו שזה אסור ויגידו כדי לעצבן...כי תכלס... זה שום דבר
צריך להפסיק לחפש שמות מיוחדים ו'צנועים' לאיברים של הגוףשולמית1

אחר כך זה מבלבל וחוסם את הילדים בגילאים גדולים יותר.
כשתלמדי את הבת על וסת גם תדברי על 'המקום'?!
זה קושי שלנו שלא נעים לנו לדבר במילים האלה. אני מקלחת את ביתי התינוקת ואומרת לה את שמות האיברים מעכשיו כדי שלי השמות יתגלגלו בטבעיות
זה שיש מילים אחרות לא חוסם את הילדים!מודדת כובעים

אנחנו מתייחסים מאוד בטבעיות לגוף ולכל שאלה שיש לילדים.

קוראים לכל דבר במילים שמיוחדים למשפחה שלנו.

הילדים יודעים גם שמות אחרים: גם "רפואיים" וגם שמות רחוב.

ואני חושבת שזו דרך נהדרת.

בבית אנחנו שומרים על נקיות הדיבור ולא משתמשים במילות רחוב, אבל גם יודעים ומכירים ומדברים ושואלים חופשי.

אוווף אז מה לעשות?? אני כבר מתבלבלת משלל התגובותאנונימי (5)

בגלל שזה עניין כל כך רגיש אני לא רוצה שיהיו לילד משקעים בעקבות כך. הבן יודע מה זה קקי ופיפי כי כך קוראים לזה לפעמים המטפלות אבל בבית אנחנו קוראים לזה גדולים וקטנים וכך הוא רגיל וזה גם יותר יפה בעיניי.

יצא לי לשמוע ילדים שמכריזים בקולי קולות בקניון- יש לי קקי" וסליחה אבל זה הגעיל אותי.

לא עצם זה שיש להם אלא שמעורר משהו לא נעים...אני צריך להתפנות, או יש לי גדולים יותר עדין ומכבד בעיניי.

אבל שוב אני לא רוצה שיהיה לילד תסביך על איברי הגוף שלווו מה עווששייםםםם??

לכי עם הלב שלך.אנונימי (4)

קודם כל בחינוך ילדים אפשר תמיד לתקן.

ושנית, אין פסול בשפה נקיה, עדינה ומכבדת, בתנאי שמשוחחים עם הילדים בפתיחות על כל נושא שעולה, עונים לכל שאלה ולא מדחיקים או מסתירים.

כמו שכתבו, את צריכה לבחור את הגישהלשם שבו ואחלמה
שלך.
כל גישה שתבחרי היא בסדר בתנאי שאת בעצמך עומדת מאחוריה בעיקביות ובטחון.

מה שאת צריכה לעשות זה לשקול את הגישות שראית ולבצע בחירה. לבחור באופן מוחלט וסופי ומאז להתמיד בבחירה שלך בבטחון ואמונה שזה הדרך שלך ושל הבית ואז לילדים לא יהיו תסביכים.

אבל הססנות וחוסר עקביות וחוסר בטחון הם אלה שיכולים לגרום לתסביכים ולהרגשה שמשהו לא בסדר עם האיברים שלהם
נכון מאוד! ולאנונימית-כוחות שמימיים
ולאנונימית- בעצם, הכל תלוי בגישה.

כמו שזה מאוד משנה מה תאמרי, ומאוד חשוב, בעצם הכי חשוב זה גם א י ך תאמרי...

כמו שאפשר לומר- ' לא 'בכמה דרכים .
אפשר לצעוק, לא! !!!!!!!
ואפשר לומר בשלווה ובבטחון- לא ....(! )
ואפשר לומר בהססנות בבהלה ובחוסר החלטיות- לאאא...? ...!...

אז כל מה שתאמרי מאוד קשור לאיך תאמרי... אפשר לשדר בכיף שלמות ושמחה ואהבה לגוף ( גם ) עם מילים יפות ונקיות...העיקר החיוך והדרך שתאמרי...ומסתבר שילדים קולטים בעיקר את הדרך והמנגינה שבה את אומרת להם את המילים...
גם מילים חיוביות אפשר להרוס עם גישה לא נכונה לכן חשוב לשים לב גם איך מגישים את מה שאת רוצה להנחיל להם.

יצא לי להכיר פעם מישהי שבאורח חייה עשתה דברים שאני מסכימה איתם, אבל הדרך שעתה אותם עוררה בי דחייה עזה. לא אפרט מה בדיוק היה שם אבל כל הגישה שלה הייתה ב"דינים" ומרמור על הכל, על המלמדים ועל כל יצור אנושי, וממנה למדתי שאפילו בעשיית דברים נכונים- הכל תלוי באיך אתה מגיש אותם.וגם מאיזה גישה ומבט חיים אתה מביא אותם.

שנזכה

ואם ילד שומע בחוץ מילים שלא לרוחך זה ממש לא בעייה אין צורך להבהל, אפשר להסביר בסבלנות ובמאור פנים שיש הרבה מילים ובבית מדברים בשפה נקייה ,זה הכל בלי בירבוש ותסבוכים...

לסיכום- השילוב מנצח אוכל משובח בכלים נאים בתוספת חיוך
תבחרי מילים שנוח לך איתםבת 30

ותשתמשי בהם. אבל תשתמשי בהם- אל תתעלמי מהאברים האלה...

אגב, גם ילדים שרגילים לדבר ב"פיפי וקקי"- כשהם גדלים אפשר ללמד אותם להגיד "אני צריך ללכת לשרותים"....הם מבינים את זה מעצמם מתישהוא...

הפותחת. אבל איך עושים את זה?אנונימי (5)

איך מלמדים ילד גם את  השמות הרפואיים וגם שמות צנועים? הבן שלי הגדול אוטוטו בן שלוש ועדיין לא דיברתי איתו על שם המקום.

האמת שלא היה צורך להגיד לו משהו שקשור לזה אבל באמת שאני לא יודעת מה לעשות ואיך להתיחס לזה.

אם מישהו שמע גם שיחה של רב או דמות תורנית שמדברת על זה יהיה נחמד להחכים.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך