שאלה שמעסיקה אותי!אנונימי100

בתורה כתוב הההכככלללל!!! אבל באמת הכל!!

אז למה יש דברים בחיים שהם לא מדוברים? שהם בטאבו..?!

אם לתורה מותר לדבר ולהסביר עליהם, אז למה כשאנחנו שואלים בתורה, הרבנים/המבוגרים תמיד מתחמקים מתשובות מלאות..

בסופו של דבר אנחנו (בדורנו) מגלים הכל.. לא חסרות דרכים- אינטרנט, ספרים, סרטים, וסתם דיבור בחבר'ה..

לא חבל שאנחנו מגלים הכל בדרך של טומאה?

למה שלא פשוט נלמד עלזה מלכתחילה בצורה של טהרה????!

יש זמן מקום וצורה לכל דבר.שירוש16

גם בעולם ובמיוחד בתורה.

התורה תמיד משתמשת בלשון נקיה ומשנה סדרי פרשיות בהתאם לזמינות ולצירוף הנכון.

גם אנחנו צריכים לדעת איך לדבר ומתי להגיד מה.

לפעמים יש דברים שצריך לשמוע בגיל קצת יותר מבוגר מ-6/9/12 וביחידות.

ולפעמים יש דברים שדווקא חשוב לשמוע ולדעת עליהם בגיל קטן.

התורה שלנו מיוחדת. היא מורכבת משכבות רבות. יש בה רבדים מאוד עמוקים.

כל שנה קוראים את התורה מחדש (למרות שהסיפורים מוכרים כבר מהגן) וכל שנה מגלים דברים חדשים מכיוון שמוח האנושי מתפתח ומסוגל להכיל מורכבויות שונות וגם נוספות חוויות חדשות. שני המשתנים הללו תלויים בזמן ומשפיעים על התפיסה וההבנה של האדם במהלך העיניינים שבתורה.

ולכן, גם אם מאוד רוצים- א"א להבין ולהסביר את הכל בבת אחת.

צריך להתקדם בשלבים.

השאלה צריכה להיות לא על התורה אלא על החשיפה המיותרת שמעניק האינטרנט הפרוץ ו"תרומת" הטלוויזיה ללגיטימציה המעוותת שהוצמדה לנושא. חבל באמת.

(אגב, יש לזה פיתרון)

אם כבר הגענו למצב שיודעים הכל, לא עדיף שדמות רבנית תיידע אותהזקן בן המאה
בשביל זה יש הורים.שירוש16
קשר פתוח וכבוד הדדי תורמים כמובן להיסתברות שזה יבוא מהם ופחות מהחברה.
מלכתחילה- עדיף לחנך ילדים בסביבה שיש הסכמים הדדים לגי חינוך בסיסי.
מי שלא מעוניין לחשוף את ילדיו לזוועות שבטלוויזיה- אז שלא יגור בחברה שמעודדת צפייה בתכנים לא מבוקרים.

בדיעבד- לאחר החשיפה ניתן לפנות להורה או למבוגר שסומכים עליו (-נדיר) כדי להבין את הפן היהודי-השקפתי בנושא.
הרב הוא לא מלאך, יש חובות המוטלות עליו ויש חובותהמצב חסה
המוטלות על ההורים. במיוחד בנושאים רגישים..
זאת בדיוק השאלה שלי, גם ככהאנונימי100

אנחנו בסופו של דבר מגלים הכל! לא חבל שזה נעשה בדרך של טומאה? אם אפשר לעשות אתזה בדרך טהורה?

(כולנו יודעים שההורים לא עושים אתזה)

ואני לא מדברת על גיל 8, אלא על סביבות גיל העשרה...

גיל העשרה?שירוש16
סבבה.
אז שיפנו להורים עם הממצאים החדשים.
שם יקבלו הסבר.
אני חושבת שלא הבנת אותי:/אנונימי100

יש מצב.שירוש16

תוכלי להסביר לי?

את רצינית ?ט1
מה יגידו להורים היום בכיתה מישהי אמרה .. זה נכון ?
נראה לך שזה באמת יהיה ?
לחלוטין.שירוש16

כל עוד יש קשר טוב בין ההורים למתבגרים- אני לא רואה בזה בעיה.

אדרבה, עדיף שיפנו להורים מאשר שינברו באינטרנט או שיתבשלו עם השאלות והתהיות שלהם.

זה יפה ונכון,..לתקופה שלא היה אינטרנטמי נהר!
עכשיו הכל שונה. ילדים שלא מקבלים את מידע הולכים ומוצאים אתזה באינטרנט בטומאה. אז עדיף שיסבירו לנו בטהרה. אגב, אני לא חושבת שילדים בני שמונה צריכים לדעת הכל, אבל מה שעצוב הוא שבגיל שכבר אפשר לברר, גם אז לא באמת אומרים..
אין שום סיבה לנדב את המידע הזה מראש.שירוש16

אם הילד לא מוכן מבחינה נפשית-שיכלית לשמוע את הדברים ולעכל אותם (אפילו אם הוא נחשף לחלקיקי מידע פה ושם ללא בסיס ברור) אז זה לא הזמן המתאים.

לחשוף ילד לעולם שלם בלי שיהיו לו את הכילים המתאימים להתמודד מולו זה עוול (קודם כל) לילד.

המציאות אכם עגומה. אגב- ניתנת לשינוי.

(אין שום סיבה לתת לילד בן 8 לנבור חופשי באינטרנט ללא הגנה וללא השגחה.)

מסכימה עם כל מה שאמרת, אבל יש לי מה להוסיףאניייי

נכון אמרת שילדים בני שמונה לא צריכים לדעת הכל ועצוב שהם יכולים לברר?

אז יש לי פתרון לזה,

מה הסיבה בעצם שהם הולכים לברר?

כי זה מעניין אותם, כי לא סיפקו להם תשובות...

אז מה צריך לעשות?

לספק תשובות.

ברור שלא צריך לענות בצורה מלאה. אפשר חלקית.

אבל לדעתי צריך להתייחס לשאלות כי אחרת הם פשוט יבדקו לבד בדרכים לא טהורות כמו שאמרו פה קודם.

אם כשילדים שואלים שאלות שהתשובות לא רלוונטיות לגיל שלהם רק יגידו להם שזה לא לגילם יש הרבה סיכוי שהם ילכו ויבדקו בעצמם ולכן צריך לענות תשובה שתספק אותם אפילו קצת ואז הסקרנות תתפוגג עד לגיל שהם צריכים לדעת יותר.

אני למשל גיליתי דברים בשלבים. כשהיתי קטנה שאלתי שאלה לתומי והסבירו לי בקטנה ככה. בלי הרבה פרטים אבל זה סיפק אותי. ולאט לאט כשגדלתי יותר קיבלתי עוד ועוד תשובות. 

מקווה שעזרתי...

בהצלחה!

^^^שירוש16
לילד בן 8 יהיו שאלות כי הוא סקרן לדעת על העולם ומהלכיו. זה תהליך טבעי לחלוטין.

אבל כמו שאמרת- בשלבים.
כי לא כולם מגיעים לסתרי תורה.דוס

ותראה\י מה שכתב הרב אהרן ראטה בהקדמת ספרו "טהרת הקודש" עמוד יב.

ותבין\ני כבר

הזוי, בדיוק בדיוק על זה היה לנו דיון מטורף השבוע!!מי נהר!
אני איתך בזה
אני לגמרי מסכימהט1
אני בכיתה ה הייתי ממש תמימה ויום אחד כל הבנות בכיתה דיברו על הנושאים שהצניעות יפה להם
ובאמת חבל שהפעם הראשונה ששמעתי את זה לא היתה ממבוגר וזה..
באמת למה?מוריוש

צריך לדבר על הכל לדעתי- אבל במידה ובלשון נקיה.

באמת זה בעיה אצל חלק מהאנשים, אבל היו גם אנשים שענו לי ולימדו אותי איך עושים את זה נכון.. 

וואלה צודקים....ההוא מת"א

אבל זה לא נכון לכל הרבנים, אצלנו בישיבה הרבנים דיברו על זה באופן גלוי ומי שרוצה מוזמן לדבר איתם ולספר ולהתחזק...  משפט חזק - דקה אחת של עצבים זה ביזבוז של 60 שניות של אושר!

מורכב מאוד.*צועד*
ככלל, לדעתי הרבה לא מדברים על זה עם תלמידיהם וילדיהם בגלל המורכבות הזו.

מצד אחד אתה מפחד לחשוף אותם יותר מדי, מצד שני אתה מפחד להשאיר אותם ככה חשופים לאו מאה כהגדרתך.

מה הפתרון הנפוץ? שב ואל תעשה. פשוט לא עושים! לא מדברים וגם לא לוקחים אחריות.

פתרון טוב? לא בטוח.

אבל את מוכנה לקחת אחריות על המון הורים שלא ידעו לעשות את ההבדל הדק וילמדו את ילדיהם משהו מוקדם מדי? את יודעת מה המשמעות של זה?
אני חושבת ש...rozi >.<

כל המקרים של האונסים זה מחוסר ידע של בנות שלא ממש הבינו מה הולך ואם הם הבינו כבר הם לא ידעו איך למנוע אתזה...

לכן אני חושבת שמאד כדאי שבגיל מסוים 14 או 15 שההורים יסיברו למה צריך לשמור על הגוף וכו' וגם ל-ה-ס-ב-י-ר כי אם בתכלס יבוא אליכם ככה לא תשימו עלזה פס... אם יסבירו אני בטוחה שיותר

אונס*צועד*
זה מקרה שונה לחלוטין. צריך לדבר עליו.
אין שום קשר.שירוש16

בחורה שמפנימה את המסר: "הגוף שלך שייך אליך בלבד, ואין לאף אחד זכות לגעת בו ללא רשות"- לא צריכה להיות גאון כדי להבין שאם מישהו נוגע בה ללא רשותה ובצורה שלא נוחה לה זה מעשה אסור.

כנ"ל ילד.

אבל את מבינה שבסופו של דבר אנחנו שומעים על זה!! אזאנונימי100

בעייני זה כל כך חבל שלא מבינים את המשמעות הטהורה שבדבר!! ושבכלל מלכתחילה אנחנו צריכים לשמוע על זה ממקום טהור..

ולא לשמוע אתזה כמעשה טמא, ולהגעל, ולא להאמן, ולהכחיש... זה קשה!!

וזו בעיה.שירוש16

אבל לא של התורה ולא של המחנכים.

זו בעיה של החשיפה.

נראה לך שפעם הכל היה סבבה?

מתבגרים ומבוגרים תמיד נחשפו למידע הזה בצורה לא טהורה.

זו המציאות של העולם. השטן לא יושב רגל על רגל ומתבטל.

יש אפשרות להבין את העומק הרוחני שבדבר. 

אבל כל דבר בזמנו.

שומרים על הילדים, נותנים להם כילים להתמודד עם מצבים דומים.

וכמובן פותחים את הדלת לשאלות.

גם אם ילד נחשף לנושא בצורה לא נכונה- תמיד אפשר לתקן את החוויה ולתת לו להיחשף לפן ההלכתי-השקפתי.

14-15? מהגן צריך ללמד את זה!ציף
לא נכון בשיט...שאלו פרטי תדעו
דווקא בגלל שהבנות מעריכות את הגוף שלהםומבינות מה ישלהם ביידים הם מרשות לעצמם ללכת ככה ... הרי בת שלא אוהבת את הגוף שלה היא תרצה להסתיר אותו.. חכם לא? הגיוני... וזה לא אשמתם כל המקרי אונס זה מקרים של אי שליטה על היצר של הבןן.. הוא פשוט מכור לזה רוצה אתזה והיא היתה נראית לן אחת שלא תספר אז הוא הלך עליה זה לא קשור לאיך שהיא מתלבשת...
אני חושב שאתה צודק וברוב המקומות לוקים מאוד בתחום הזהא"י זה קשה

וגורמים נזק גדול לתלמידים.
אני בתור שמיניסט קלטתי שהחמשושים שלי עוברים שנה שלמה בלי שמישהו יותר איתם כמו שצריך על הנושא. אז החלטתי לקחת את הדבר לידיים כיון שאני אדם די בוטה והעברתי לחלק מהם חבור'ה על כל הנושא. יש קטעים שקצת פספסתי ואני מתחרט על זה אבל ככלל אני חושב שהיה ממש חשוב ואולי עזר להרבה חבר'ה שם. לעיתים הפחד מזה זה הדבר הכי גרוע, וברגע שהנוער רואים שזה לא משהו מפחיד ולא טאבו אז זה משחרר הרבה מהלחץ הזה ותורם הרבה. אני חושב שכל אחד צריך לקחת את זה לידיים- הורים מורים מדריכים שמיניסטים ואפילו אחים גדולים.
 אין ספק שהמצב בעייתי וזו חובתנו לדבר על זה. אפילו בין חברים.
אצלנו בישיבה סביב הנטספרק חסימה לטלפונים התפתח דיון סביב זה אם צריך או לא ואני פתחתי את הדיון לפסים האישיים של התמודדות ויצא מזה דיבור ארוך של שעתיים עם חבר שבא מרקע שונה לחלוטין ממני והחלטה משותפת שלנו שאנחנו במלחמת תרבויות חסרת רחמים וחייבים לצאת להלחם עם כל הכח. 

אני בת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!rozi >.<

וגם...rozi >.<

לדוגמה ש"הזהירו" את הכיתה שלי שאין לה ממש ראש על הכתפיים ולא הבינו מיזה ולכן צריך להסביר הכל ואין למה להסתיר חלק מהדברים

אכן לא הגבתי לך...א"י זה קשה

אולי כדאי ללמוד לשרשר נכון..

אתה צודק,יאירוש

לרוב מה שכן מדברים מגיע מאוחר מדיי- כשיודעים כבר כמה דברים שהיה עדיף להחשף אליהם בצורה יותר טהורה.

וחבל.

הרב שלי מעולם לא התחמק מלענות לי.די"מ
יש דברים שיש צורך לדבר עליהם, לא הכל..אדם כל שהוא

לא כל שאלה שילד/נער שואל מסקרנות או בגלל שהוא נהנה לעסוק בנושא צריכה לקבל תשובה. יש חלקים בתורה שמומלץ ללמוד בשלב מאוחר יותר.

אבל יש הרבה דברים שבאמת צריך לדבר עליהם, [וגם בהם, צריך להזהר מהגזמה]. אבל זה לא פשוט.

ויש הבדל גדול בין כיתה בוגרת [זה לא רק עניין של גיל], שאפשר לדבר איתם על נושאים כאלה ברצינות, לבין כאלה שהתגובה שלהם תהיה צחקוקים וכדומה.

חייבים את השלב של הצחקוקים.מוריוש

לדעתי-

בגלל שהכיתה שלי מיצתה את כל הציחקוקים בכיתה ט', עכשיו אנחנו יכולות ללמוד בית חינוך ומשפחה ברצינות ובבגרות.

כי תמיד בפעמים הראשונות יהיו צחקוקים, אז עדיף שזה יהיה בגיל צעיר אבל גם בוגר.

הסיבה שרבנים בישיבה\אולפנה וכו' לא מדברים עלאברימל'מד

צניעות מבחינה הלכתית, היא כי אסור מבחינה הלכתית כי "לא מדברים על עניני עריות בפרהסיה"

כשאנחנו שאלנו את הרב בישיבה על הפרשה של "הרב מהצפון" הוא אמר ש"לא  מדברים על עריות בפרהסיה" ואם חושבים על זה יש בזה הגיון.

אני חושב שקודם כל הורה צריך לגרום שהילד לא יחשף לזה דרך אינטרנט וכו' ע"י סינון האינטרנט וכו' ונכון שעדיין יש חברים אבל נגד זה אין מה לעשות. והורה\רב שרואה שיש ילד\תלמיד שהשאלות מפריעות לו צריך לקחת אותו לאיזה שיחה ולהסביר לו באופן אישי, אבל לא בפרהסיה!

יש כאלה שמדברים על זה חופשי בצורהלשם שבו ואחלמה

עניינית וצנועה.

ובן שצריך עזרה בעניין מוזמן לאישי בשמחה. 

תשובה כנה ופשוטה בלי להתסבךשאלו פרטי תדעו
כי לפעמים פשוט הילדים מתפדחים לשאול כי הם מבינים שזה משו לא בגדר הצניעות אז הם מעדיפים לקבל את המידע הזה מהאינטרנט
בדרך כלל אבל מקבלים את המידע מהחיים.. מדיבורים שמסתובבים וכל מיני
וחוצמזה כן מקבלים מידע בכל גיל יש משהו אחר כיתה ו' זה המחזור שכן באים ומרצים עליו וכו וכו וכיתה ט' נראלי כבר יש כזה שיעור חינוך מיני וכו וכו.. וקיצור פשוט לפעמים מתפדחים לשאול או לדבר עלזה ולא מקבלים את המידע מסרטים רואים סרטים בלי קשר ואז המידע מגיע אבל לא רואים את הסרטים בשביל המידע
ברור שמקבלי מידע ואנונימי100

ושלא רואים סרטים למטרה הזאת!

אבל לא מקבלים את המידע בזמן, אז הוא מגיעה לאוזן בדרכים טמאות!

לא מקבלים את המידע בזמן כי מתפדחים לדבר עליושאלו פרטי תדעואחרונה

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך