יהודי לא מענה יהודי????!?!!?!אל ההרים

האינתיפאדה השנייה , אמצע הלילה , השבכ מקבל ידיעה על מחבל פלסתינאי שמתכוון להטמין פצצה בתחנה מרכזית פתח-תקווה. 

השבכ מייד מתחיל לחפש אחריו ומקבל ידיעה שאח של המחבל יודע היכן הוא מתחבא. השבכ במרוץ נגד הזמן .. השבכ תופס את אחיו של המחבל -- מה הוא עושה כדי שתוך פחות משעה הוא יצליח להוציא ממנו איפה מתחבא אחיו , כדי שיספיקו לתפוס את המחבל להוציא ממנו איפה החביא את הפצצות ולנטרל אותם???---    כמובן זו לא שאלה- עיינוים !  נהיה מוכנים לענות גם את האחיינית של האחות של החברה של השכנה של הסבתא שלו כדי להציל את היהודים.    השבכ כמצופה מענה [מאוד, אירגוניי זכויות האדם יצאו על כך בתקיפות רבה..] את האח של המחבל, תוך שעה מוצא את המחבל מענה גם אותו מנטרל את הפצצות , ואף אחד בבוקר לא יודע מה היה עלול לקרות ...

טוב, אז בא נשנה קצת את המקרה,

בא נגיד שזה לא מחבל פלסתינאי אלא יהודי ..  למה הוא עושה את זה ? לא משנה - חושב שהמדינה -שמואלנית מדי/ימנית מדי/דתית מדי/ חילונית מדי/זרמו עם זה לא משנה מה הסיבה אפילו חולה נפש..

טוב, השבכ מקבל על זה ידיעה ותופס אותו ...   מה השבכ עושה כדי לגלות איפה הפצצות?? טוב אני חושב שזע עדיין די ברור - מענה אותו!!   אבל יהודי לא מענה יהודי?!  בסדר בסופו של דבר חייבים לעשות את זה כדי להציל יהודים אחרים..

ונגיד שהשבכ לא מוצא אותו , אך יודע שאח שלו יודע איפה הוא נמצא,  לענות את אח שלו ???   אני חושב שעדיין די ברור שכן ..

ונגיד שלא יודעים איפה אח שלו, אך יודעים שסבתא שלו יודעת איפה אח שלו שיודע איפה היהודי שרוצה להרוג יהודים ....   נעיר אותה באמצע הלילה ונענה אותה ??  אהמממ,  כשאני חושב על זה ושם על המשוואה  לענות סבתא או כמה יהודים מתים , אני עוד פעם חושב לענות את הסבתא...

ונגיד שלא יודעים איפה הסבתא, אך יודעים שהשכנה של הסבתא מהקומה למעלה יודעת איפה הסבתא שיודעת איפה האח שיודע איפה  היהודי שרוצה להרוג יהודים..    עכשיו זה כבר יותר קשה ..  אני אומר עדיין לענות. אך יש כאלה שיחשבו פעמיים...

ונגיד שלא יודעים איפה השכנה , אך לשכנה יש חבר שיודעת איפה היא , לענות או לא ??[אני עדיין חושב שכן..]

ונגיד שלא יודעים איפה החברה , אך לחברה יש אחות שיודעת לענות או לא??[ואני עדיין חושב שכן..] 

ונגיד ונגיד ונגיד....  אפשר להמשיך את זה עוד הרבה כל אחד ייעצר במקום אחר [לעומת ערבים שלא נראלי שאני לפחות ייעצר מתי שהוא, כי בכל זאת זה יהודים...].(כמובן שהכל מדובר כשהם לא רוצים לשתף  מידע ..)

ונגיד שיש יהודים שרוצים להרוג ערבים , על דעת עצמם,  לא על דעת המדינה ולא על דעת הרבנים , ויודעים שבגלל זה יהיה פיגועי נקמה[ אל תחרטטו שלא , ראינו שזה קרה...!] וימותו יהודים....

אבל... אוי.. איזה ברוך.. - השבכ לא יודע מי עשה .. אבל הוא מכיר אנשים שיודעים משהו בנושא , שמכירים את אותו היהודי שהרג ערבי שבגלל זה נהרגו יהודים .

יש הבדל ??  לא יודע לכל אחד יש גבול בו הוא נעצר..

הצלחת לעשות לי הרבה בלגן בראשט1

אם לנסות להבין את מי שחושב כמוך אפשר לומר שאתה צודק וגם המדינה פשוט לא יכולה לתת למצב כזה להיות שאנשים יקחו את החוק לידיים אז בטח שאם אדם עושה דבר רע על דעת עצמו ולקח חוק לידיים היא חייבת להגיב בחומרה 

אבל אפשר גם להבין את הצד שלוקח חוק לידיים 

תחשוב כמה מבנים בלתי חוקים יש בבעלות ערבית ואף אחד לא אכפת ושיש מבנה לא חוקי בבעלות יהודית הכל הופך לבעיה 

אז ברור שהם ירצו לקחת חוק לידיים ולעשות "הפליה מתקנת" 

אבל כמו שכבר אמרתי כתבת ממש חזק והצלחת לעשות לי הרבה בלגן בראש

הבדל אחד פשוטצריך עיון
"המבדיל בין קודש לחול ובין אור לחושך ובין ישראל לעמים"

אתה מאמין בקדוש ברוך הוא?
מאמין בתורה?
חיים של יהודי ושל ערבי לא נמצאים אפילו על אותה סקאלה.

מדינה שמשווה בין יהודי לערבי לא יכולה להיות מדינה יהודית, זו לא המדינה שלי.

העניין עם הנקמה זה חארטה, הם הורגים כי הם מבינים שהם במלחמה.
היו הרוגים לפני דומא, סתם לידע כללי.
הבדל אחד יותר פשוט...someone

במקרים בהתחלה מדובר בפצצה מתקתקת, אם תוך שעה גג לא ימצאו את המחבל, ימותו אנשים. אבל כשרוצים למצוא אשמים ויש הרבה זמן אז אין שום היתר לענות... אפשר לגלות באיומים, הפחדות, חקירות, אבל בשום אופן לא עינויים. בוודאי לא כשמדובר ביהודים. 

אז סליחה, אבל פשוט בזבוז זמן לקרוא את מה שכתב @אל ההרים

ואם יגיעו למצב שיהודי הוא פצצה מתקתקת?צריך עיון
עדיין, צריך להיות ברור לכולם שיהודי לא שווה לגוי.

אתה הבאת הבדל מקרי, אני מנסה לשים דגש על המהות.
אם הוא פצצה מתקתקת ליהודים,צריך.someone

אם לגויים,אין לי מושג

דובר על יהודי שמתכנן לפגוע בלא יהודיצריך עיון
יהודי שמנסה לפגוע ביהודי זה 'רודף', שמצילים גם בחיי הרודף, אם אין דרך אחרת. אני די בטוח שזה לא מתיר לגעת במשפחה/מכרים שלו, לא בדקתי.
אתה רוצה שהגויים בעולם יתחייסולפטי
ליהודים כמו שאתה רוצה להתייחס לגויים???
מה אתה דפוק?!
אין שום קשר לגויי העלם. הם לא מעניינים אותנו..אל ההרים

אני קובע את היחס לגויים לפי התורהצריך עיון
אף אחד לא אמר להרוג סתם, אמרתי שלא מענים יהודי בשביל להציל גוי

ובמקרים שצריך, אז צריך להרוג גוי גם אם העולם לא אוהב את זה (כמובן, במידה וזה לא יגרום לעולם להשמיד אותנו, 'וחי בהם')
נכון, אבל יש גבולות..רחמו
הבאתי את המקרה בתור מקרה..אל ההרים

רוצה עוד אלף מקרים ?? תפתח חומש גמרא וספרי הלכה- הכל מלא במלקות . מזה מלקות עם לא עינויים???

לא ראינו בתורה מעולם עונש של מאסר..  

מה שכבתי היה כמובן מדובר על האירועים בדומא , אך כמו ששמתם לב לא הזכרתי את דומא .

למה?  כי אינני מסכים עם כל מה שהיה שם . בשבכ יש שחיתות , והרבה והוא צריך בדיקה יסודית. וכבר ראינו אצ זה בקו 300 ובמחתרת בת עין...

אבל כשיוצאים להפגנות ושכל הרעש הוא בעיקר על היהודים לא מענים יהודים , יש פה משהו קצת מעוות , שיכול חס ושלום להחלי שאת השבכ שעושה הרבה עבודת קודש [ובכלזאת יש בו שחיתות והוא מריך בדיקה] .

בנוסף זה נותן לגיטימציה לאירוגני השמאל וזכויות האדם לעשות רעש כשיענו ערבים..

אני כותב את זה בהסתכלות לאחור לאחר שגם אני הייתי בהפגנות נגד השבכ..

אני מאחלת לך באמת מכל הלב-לך ולעוד כמה חברים כאן בפורום.ציון חמדתי
שתזכו ונזכה כולנו להבדיל בין האור והחושך.
אהמאל ההרים

א. תכבדי ,תכירי בזה שיש עוד דעות חוץ ממך, לא הכל זה חושך ואור  , אני לא שללתי אף אחד אלא אמרתי את דעותי.

ב. יש רבנים המחזיקים הדעה זאת.

ג. אם הובנתי לא נכון,  העינויים שהשבכ עינה את עצורי דומא צריכים בדיקה גדולה, בשבכ יש הרבה שחיתוית, וזה ידוע , אבל אין לכל זה קשר לקריאה של היהודי לא מענה יהודי!!

א. כתבתי גם שנזכה.ציון חמדתי
יש לי המון המון המון במה להשתפר ביחס לעמ"י ולרבנים... ונכון שיש רבנים המחזיקים בדעה זו, ואני לא מסכימה איתם -כמו שאני לא מסכימה איתך
הכל בנחת ובהשתדלות לאהוב כל יהודי.
יום טוב!
וכמובן שאין להשוות יהודי לגוי .. וכל מקרה לגופו..אל ההרים

את אותו הדבר אפשר להגיד על 'יהודי לא מגרש יהודי'...אדם כל שהואאחרונה

או 'יהודי לא הורג יהודי'.

אז יש מצבים שבהם מותר ומצוה להרוג יהודי, יש מצבים בהם מותר ומצווה לגרש יהודי, ויש מצבים בהם מותר ומצווה לענות יהודי.

אבל כשמישהו רוצח מישהו בגלל שהוא עקף אותו בכביש, אני לא אומר בעיקרון מי שמסכן חיים מותר להרוג אותו, ועבירות תנועה יכולות להיות מסוכנות, וכו', ולכל אחד יש גבול בו הוא נעצר.

אלא ברור לי שזה מחוץ לגבול, ואני מתייחס לזה כרצח.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך