,יש לי שאלונת קטנטונת- לדעתכם, דתיים קרובים (בכל המובנים) יותר לחרדים או לחילונים?
,ואולי אפילו יותר בקלות מחילונים,
רק שבד"כ החרדים לא כ"כ רוצים...
תשאל את החרדים יגידו לךעשו יכיןזה עם חבר שלי. הוא אמר חילונים ואני אמרתי חרדים. אני טענתי שמבחינת המצוות והאורח חיים אנחנו יותר קרובים לחרדים.
הוא טען שזה יותר עמוק מזה ובהשקפה אנחנו יותר קרובים לחילונים.
אני עדיין חושב שחרדים..
אנחנו לא קרובים לזה ולא קרובים לזה כי אנחנו יותר חרדים (במובן של קיום מצוות) מהחרדים-כי מה שווה התורה שלהם (אני לא אומר שהיא לא שווה כלום ח"ו, אני קצת מקצין) בלי ארץ ישראל (מצוות התלויות בארץ, צבא, ההבנה שארץ ישראל היא אתחלתא דגאולא וכו'), ויותר ציונים מהחילונים (האידאליסטים, כי היום רוב החילונים לא כ"כ אידאליסטים, אז נגיד מהחילונים של פעם)-כי מה שווה ציונות בלי תורה (אני עוד פעם מקצין)
אבל לשאלה ששאלת נראה לי שיותר לחרדים
נראה לי חרדים.![]()
כשיש טיש באיזה חסידות אפילו של קיצונים אני ירגיש בנוח להיות איתם על הפארנגס ולשיר ולקפוץ, אבל בחיים אני לא העז להתקרב למועדון של חילונים...
מ שכן הרבה פעמים החרדים מתייחסים לדתיים לאומים בזלזול כאילו אנחנו לא באמת שומרי מצוות, ואז חוטפים שוק כשאני מצטט להם פרקים מהרמב"ם...
לי קל להתחבר לשניהם אבל אני מרגיש שאני יותר דומה לחרדי מלחילוני, כי הרי מקור השם חילוני הוא חול אדם שעסוק בדברים החוליים של החיים, ואני מרגיש שאני משתדל לפחות להיות כמה שיותר בחיי קודש...
בתוכה יש הרבה שקרובים יותר לחרדים ויש הרבה שקרובים יותר לחילונים. יש גם חילונים גמורים שנוח להם לשמור על השיוך הסוציולוגי, ולהמשיך להיקרא "דתיים לאומיים".
לא על המצב בפועל.
אמנם יש השקה, אבל עדיין קיים הבדל בין ההתייחסות המהותית לבין המציאות.
יש שקרובים לחילונים ויש לחרדים
למרות שכמובן ישנם הרבה מאוד שקרובים יותר לחרדים, כפי שהם נקראים בעגה המקצועית דוסים ![]()
החרדים מסתכלים על הד"לים מלמעלה. ויש כאלה שעושים טובה שמוכנים לצרף אותם למניין. מעבר לכך מדינת ישראל מהווה על החרדים נטל. והם יהיו אולי מוכנים לעשות לד"לים טובה אם יכתבו על קרן השור שאין להם חלק ונחלה במדינת ישראל. דרך אגב השמאל הישראלי והחרדים יכולים להסתדר יפה מאוד. כמו שזוג גרוש מסתדר... עבור שניהם מדינת ישראל היא ערך שמותר להמעיט בערכו. העתיד של מדינת ישראל, אם נרצה שתמשיך להתקיים, תלוי בשותפות שבין הדתיים לחילוניים. לפי החזון הדמוגרפי יהיו המרכיבים העיקריים חרדים וערבים, את שני בני הזוג הללו מדינת ישראל לא מעניינת כלל וכלל.
דתיים לאומיים שהחליפו את תורת משה בציונות - ודאי יותר קרובים לחילונים, כל עוד הם ציונים, ומבחינתם אין הבדל בין החרדים לערבים.
אבל פעמים רבות ניתן לראות שיבוש סולם ערכים קיצוני, כמו זה שshindov הציג.
אין שום דתי לאומי שמחליף את דת משה בציונות. גם אין שום סיבה לעשות את זה. החרדים החליטו ששיבת ציון בדרך הזו לא נוחה להם, והחליטו להתנכר לה. אם היה תלוי בהם, היו מוחקים את מגילת רות ואת מעשה בנות לוט, שמהן יצא משיח. אבל הקב"ה לא שאל אותם. וגם לא היה מוצא חן בעיניהם שמשיח יצא מאיזו בחורה כנענית ששמה תמר. שנכנסה להריון לא בצורה הכי מכובדת. אבל שוב לא שאלו את החרדים. היו יכולים, גם את זה היו מוחקים. כמו שהם מוחקים עוד דברים שלא נוחים להם.
הרבה יחליפו.
לצערינו.
ע"ע סוגיית סרוב פקודה, שירת נשים בצה"ל, ועוד.
לא משנה איך שיבת ציון, לעבור על ההלכה אסור. לכן מה שכתבת לא קשור.
הדוגמאות שהבאת, חז"ל (לא החרדים אלא אלה שלפני מעל אלף שנים...) אומרים שזה נעשה באופן בסדר, אחרת פרץ וזרח, וגם דוד היו ממזרים, שאינם יכולים לבוא בקהל, בעוד אלה ודאי יכלו. חוץ מבנות לוט, אבל זה לא קשור, הם עשו מעשה פסול לכל הדיעות, ובכל זאת ה' רצה שמהם יבוא משיח, זה לא סיבה ח"ו להתיר לעבור על ההלכה בשביל להביא משיח. "החפץ לה' בעולות וזבחים כשמוע בקול ה'?! הנה שמוע - מזבח טוב, להקשיב - מחלב אילים."(שמואל שם שם).
אם כבר דיברת על הוצאת שם רע, אז יזהר דיבר על אנשים מאוד מסויימים שהחליפו וכו', אתה הוצאת שם רע על כל החרדים, שאם היה תלוי בהם הם היו מוחקים וכו'. שים לב..
"הוצאת שם רע" זו הכותרת של תוכן הודעתך?
אם כן, למה כתבת את זה?
(זה כמובן בציניות, אבל תחשוב על כך. עד כמה אתה לא מודע לעצמך)
הכללת והכפשת את כל החרדים.
היום הדתיים יותר קרובים לחילונים
למרות שתלוי איזה: יש דתיים לייט, דתיים חפיפניקים... הם יותר קרובים לחילונים.
אבל בעיקרון: נראה לי יותר לחרדים. לא אומר שאנחנו מסכימים עם כל דרכי החינוך שלהם ודעותיהם...
אבל הציונים הדתיים הם כאלו חצי חצי.
יש דברים אסורים שהם עושים כי הם חושבים שהם מבינים את אלוקים ועושים קולות(ולפעמים הקולות שלהם זה עבירה).
זאת דעתי והיא יכולה להשתנות(הכותב הולך עם כיפה סרוגה).
בהצלחה
עשו לי על זה פעם פעולה אני חושב שחוץ מזה (בכללי)שהחרדים מקימים את התורה החילונים את העבודה ואנחנו את שתיהם. היום זה כבר אחרת כי יש מלא דתים ומלא חילונים וזה כבר שונה ולא כל דתי הוא כמו דתי אחר (בלי להיכנס למה זה דתי)וזה מה שהיה פעם היום זה לא ככה.. ואני חושב שרוב הדתיים יותר קרובים לחילונים אבל קשה להגיד כי - מה זה דתי? מה את מגדירה חילוני? קיצר...
והתשובה שלך קצת מגוחכת. כי תכל'ס יש ציבורים שונים, ונשאלה היא למי הציבור שלנו יותר דומה.
כמו שלא נצביע מרץ כי הם יהודים...
יש חרדל"ים ויש דתיים לייט
סך הכל שמתי לב שאלה שאמרו חילונים בשירשורים אחרים אפשר לראות שהם לא תורניים מאד (סליחה אם זה פוגע במישהו)
ואלה שתורניים יותר אמרו חרדים
ונמצא בחושך גדול. חילוני לא מאמין ביסוד של תורה מחייבת מן השמיים , ושהמעשים שלך משפיעים על החיות והשפע בכל העולמות . הוייכח עם חרדים הוא אולי על דרכי הגאולה. אבל עם החילונים הויכוח הרבה יותר מהותי על יסודות האמונה והעולם בכלל. חילוני בכלל לא יודע מה מטרתו בעולם.
המטרה היא להתקרב ולהתענג על ה'.
אם לא יש כאן בעיה ..
אהבת ישראל!!זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים