,יש לי שאלונת קטנטונת- לדעתכם, דתיים קרובים (בכל המובנים) יותר לחרדים או לחילונים?
,ואולי אפילו יותר בקלות מחילונים,
רק שבד"כ החרדים לא כ"כ רוצים...
תשאל את החרדים יגידו לךעשו יכיןזה עם חבר שלי. הוא אמר חילונים ואני אמרתי חרדים. אני טענתי שמבחינת המצוות והאורח חיים אנחנו יותר קרובים לחרדים.
הוא טען שזה יותר עמוק מזה ובהשקפה אנחנו יותר קרובים לחילונים.
אני עדיין חושב שחרדים..
אנחנו לא קרובים לזה ולא קרובים לזה כי אנחנו יותר חרדים (במובן של קיום מצוות) מהחרדים-כי מה שווה התורה שלהם (אני לא אומר שהיא לא שווה כלום ח"ו, אני קצת מקצין) בלי ארץ ישראל (מצוות התלויות בארץ, צבא, ההבנה שארץ ישראל היא אתחלתא דגאולא וכו'), ויותר ציונים מהחילונים (האידאליסטים, כי היום רוב החילונים לא כ"כ אידאליסטים, אז נגיד מהחילונים של פעם)-כי מה שווה ציונות בלי תורה (אני עוד פעם מקצין)
אבל לשאלה ששאלת נראה לי שיותר לחרדים
נראה לי חרדים.![]()
כשיש טיש באיזה חסידות אפילו של קיצונים אני ירגיש בנוח להיות איתם על הפארנגס ולשיר ולקפוץ, אבל בחיים אני לא העז להתקרב למועדון של חילונים...
מ שכן הרבה פעמים החרדים מתייחסים לדתיים לאומים בזלזול כאילו אנחנו לא באמת שומרי מצוות, ואז חוטפים שוק כשאני מצטט להם פרקים מהרמב"ם...
לי קל להתחבר לשניהם אבל אני מרגיש שאני יותר דומה לחרדי מלחילוני, כי הרי מקור השם חילוני הוא חול אדם שעסוק בדברים החוליים של החיים, ואני מרגיש שאני משתדל לפחות להיות כמה שיותר בחיי קודש...
בתוכה יש הרבה שקרובים יותר לחרדים ויש הרבה שקרובים יותר לחילונים. יש גם חילונים גמורים שנוח להם לשמור על השיוך הסוציולוגי, ולהמשיך להיקרא "דתיים לאומיים".
לא על המצב בפועל.
אמנם יש השקה, אבל עדיין קיים הבדל בין ההתייחסות המהותית לבין המציאות.
יש שקרובים לחילונים ויש לחרדים
למרות שכמובן ישנם הרבה מאוד שקרובים יותר לחרדים, כפי שהם נקראים בעגה המקצועית דוסים ![]()
החרדים מסתכלים על הד"לים מלמעלה. ויש כאלה שעושים טובה שמוכנים לצרף אותם למניין. מעבר לכך מדינת ישראל מהווה על החרדים נטל. והם יהיו אולי מוכנים לעשות לד"לים טובה אם יכתבו על קרן השור שאין להם חלק ונחלה במדינת ישראל. דרך אגב השמאל הישראלי והחרדים יכולים להסתדר יפה מאוד. כמו שזוג גרוש מסתדר... עבור שניהם מדינת ישראל היא ערך שמותר להמעיט בערכו. העתיד של מדינת ישראל, אם נרצה שתמשיך להתקיים, תלוי בשותפות שבין הדתיים לחילוניים. לפי החזון הדמוגרפי יהיו המרכיבים העיקריים חרדים וערבים, את שני בני הזוג הללו מדינת ישראל לא מעניינת כלל וכלל.
דתיים לאומיים שהחליפו את תורת משה בציונות - ודאי יותר קרובים לחילונים, כל עוד הם ציונים, ומבחינתם אין הבדל בין החרדים לערבים.
אבל פעמים רבות ניתן לראות שיבוש סולם ערכים קיצוני, כמו זה שshindov הציג.
אין שום דתי לאומי שמחליף את דת משה בציונות. גם אין שום סיבה לעשות את זה. החרדים החליטו ששיבת ציון בדרך הזו לא נוחה להם, והחליטו להתנכר לה. אם היה תלוי בהם, היו מוחקים את מגילת רות ואת מעשה בנות לוט, שמהן יצא משיח. אבל הקב"ה לא שאל אותם. וגם לא היה מוצא חן בעיניהם שמשיח יצא מאיזו בחורה כנענית ששמה תמר. שנכנסה להריון לא בצורה הכי מכובדת. אבל שוב לא שאלו את החרדים. היו יכולים, גם את זה היו מוחקים. כמו שהם מוחקים עוד דברים שלא נוחים להם.
הרבה יחליפו.
לצערינו.
ע"ע סוגיית סרוב פקודה, שירת נשים בצה"ל, ועוד.
לא משנה איך שיבת ציון, לעבור על ההלכה אסור. לכן מה שכתבת לא קשור.
הדוגמאות שהבאת, חז"ל (לא החרדים אלא אלה שלפני מעל אלף שנים...) אומרים שזה נעשה באופן בסדר, אחרת פרץ וזרח, וגם דוד היו ממזרים, שאינם יכולים לבוא בקהל, בעוד אלה ודאי יכלו. חוץ מבנות לוט, אבל זה לא קשור, הם עשו מעשה פסול לכל הדיעות, ובכל זאת ה' רצה שמהם יבוא משיח, זה לא סיבה ח"ו להתיר לעבור על ההלכה בשביל להביא משיח. "החפץ לה' בעולות וזבחים כשמוע בקול ה'?! הנה שמוע - מזבח טוב, להקשיב - מחלב אילים."(שמואל שם שם).
אם כבר דיברת על הוצאת שם רע, אז יזהר דיבר על אנשים מאוד מסויימים שהחליפו וכו', אתה הוצאת שם רע על כל החרדים, שאם היה תלוי בהם הם היו מוחקים וכו'. שים לב..
"הוצאת שם רע" זו הכותרת של תוכן הודעתך?
אם כן, למה כתבת את זה?
(זה כמובן בציניות, אבל תחשוב על כך. עד כמה אתה לא מודע לעצמך)
הכללת והכפשת את כל החרדים.
היום הדתיים יותר קרובים לחילונים
למרות שתלוי איזה: יש דתיים לייט, דתיים חפיפניקים... הם יותר קרובים לחילונים.
אבל בעיקרון: נראה לי יותר לחרדים. לא אומר שאנחנו מסכימים עם כל דרכי החינוך שלהם ודעותיהם...
אבל הציונים הדתיים הם כאלו חצי חצי.
יש דברים אסורים שהם עושים כי הם חושבים שהם מבינים את אלוקים ועושים קולות(ולפעמים הקולות שלהם זה עבירה).
זאת דעתי והיא יכולה להשתנות(הכותב הולך עם כיפה סרוגה).
בהצלחה
עשו לי על זה פעם פעולה אני חושב שחוץ מזה (בכללי)שהחרדים מקימים את התורה החילונים את העבודה ואנחנו את שתיהם. היום זה כבר אחרת כי יש מלא דתים ומלא חילונים וזה כבר שונה ולא כל דתי הוא כמו דתי אחר (בלי להיכנס למה זה דתי)וזה מה שהיה פעם היום זה לא ככה.. ואני חושב שרוב הדתיים יותר קרובים לחילונים אבל קשה להגיד כי - מה זה דתי? מה את מגדירה חילוני? קיצר...
והתשובה שלך קצת מגוחכת. כי תכל'ס יש ציבורים שונים, ונשאלה היא למי הציבור שלנו יותר דומה.
כמו שלא נצביע מרץ כי הם יהודים...
יש חרדל"ים ויש דתיים לייט
סך הכל שמתי לב שאלה שאמרו חילונים בשירשורים אחרים אפשר לראות שהם לא תורניים מאד (סליחה אם זה פוגע במישהו)
ואלה שתורניים יותר אמרו חרדים
ונמצא בחושך גדול. חילוני לא מאמין ביסוד של תורה מחייבת מן השמיים , ושהמעשים שלך משפיעים על החיות והשפע בכל העולמות . הוייכח עם חרדים הוא אולי על דרכי הגאולה. אבל עם החילונים הויכוח הרבה יותר מהותי על יסודות האמונה והעולם בכלל. חילוני בכלל לא יודע מה מטרתו בעולם.
המטרה היא להתקרב ולהתענג על ה'.
אם לא יש כאן בעיה ..
אהבת ישראל!!למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.