אני מרגישה שעובר על חברה טובה שלי משו.היא לא מספרת וכל היום שקועה בעצמה.שקטה כזאת וכל הזמן היא רואה סרטים
אני מנסה שהיא תשתף אותי אבל היא מתעצבנת מיזה,או שהיא מנסה להתחמק ולהתעלם.
מה אני עושה?
אני מרגישה שעובר על חברה טובה שלי משו.היא לא מספרת וכל היום שקועה בעצמה.שקטה כזאת וכל הזמן היא רואה סרטים
אני מנסה שהיא תשתף אותי אבל היא מתעצבנת מיזה,או שהיא מנסה להתחמק ולהתעלם.
מה אני עושה?
תבואי אליה יום אחד כשהיא רגועה, ותנסי לברר למה היא ככה, ותסבירי לה שאת רק רוצה לעזור לה.. ושכמובן זה נשאר ביניכם...
מתוקה!
אני מכירה ככ הרבה סיפורים על בנות שהצילו את חברה שלהם בזה ששמו לב שמשו עובר עליה. נכון אני קצת קיצונית (אולי הרבה) אבל אף פעם אי אפשר לדעת. תנסי בעדינות לבדוק, לשאול לפנק במשו טעים עם פתק נחמד...
עם זה לא עובר כדי לשתף מורה\ יועצת \ חברה שאת סומכת עליה שאת יודעת שיש לה חשיבה בוגרת וכ'ו..
אם את רואה עוד דברים שניראים מוזרים כזה.. - נירתעת מחיבוק, עצבנית, מפחדת ממשו, או כל שינוי אחר שניראה לך מוזר.. כדי לספר...
אני קצת מגזימה שריטה שלי להקצין בנושא הזה.. ובכל זאת תעקבי כל הזמן ותסתכלי..
אני לא כזה עונה בפרטי אבל את מוזמנת ייקח לי זמן עד שאשים לב אז אל תעלבי.. 
פשוט אל תתיאשי וגם אם לא מייד זה יבוא מתישהו..
שלפעמים לא כדאי ללחוץ אני לדוגמא, לא מרגישה מספיק בנוח לשתף חברות במה שעובר עלי בבית.. אבל אם באמת היא מתנהגת מוזר וגם זה משהו שמתמשך ולא איזה דיכי חולף אני הייתי בודקת עם אמא שלה(אם את מרגישה מספיק בנוח לפנות אליה)שהיא אכן יודעת ממה שקורה לבת שלה..כי בסופו של דבר, האחריות היא של ההורים שלה ולא שלך.
אבל זה ממש יפה שאת שמה לב, כל הכבוד!
אם היא לא מצאה לנכון לשתף את אמא שלה, לא תפקידך לעשות זאת במקומה. אף אחד לא מבטיח לך שאמא שלה תדע מה לעשות עם זה, ואולי היא רק תהרוס- ותגרום לילדה שלה ללמוד להסתיר יותר טוב את מצבי הרוח שלה- עד שזה יתפוצץ.
את צריכה לשתף מישהו שמבין בדברים כאלה (יועצת/ מורה שאתן סומכות עליה). וכמובן תנסי קודם בלי להגיד שמות, תנסי לשכנע את החברה שיהיה לה טוב אם תבקש עזרה...ותדגישי לה שאת אוהבת אותה בכל מצב.
אני באופן אישי הייתי מרגישה נבגדת ביותר אם היו מחליטים להודיע לאנשים שאני מכירה שמשהו עובר עלי... ואז הייתי מקבלת חפירות ושיחות נפש לא רצויות.
תזכרו שגם אם עובר על בן אדם משהו, זה לא סיבה לקחת ממנו את העצמאות... זה רק עושה יותר גרוע!
לא כל התבודדות של מישהו צריכה להדליק נורה אדומה שמא הוא יתאבד... כדאי לקחת דברים בפרופורציה ולא לקפוץ למסקנות. נכון שנשמע כאילו עובר עליה משהו, אבל אפשר להביא את הסוס לשוקת, אי-אפשר להכריח אותו לשתות.
כמו שאמרו, גם אם היא דוחה אתך, יכול מאוד להיות שהיחס מקל עליה.
יישר כוח.
ושותף... תשדרי לה בעינייך שאת איתה באש ובמים שאת שמה לב לקושי שלה ושהיא אותה ילדה רגילה ומהממת ושמחה... תשדרי לה את ה שאת מאמינה בה שהיא תחזור לעצמה ושאת זוכרת אותה כפי שהיא באמת.....
זה כל כ חשוב!
אל תלזלי בכוחך!
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.