לילה טוב לכם.שאלה לי!
חכי ותני לו זמן להבהיר את עצמו..arixon
אתה צודק. אבל כן חשוב לי לדעת פחות או יותר כדי לדע מה לשאולשאלה לי!
פוביה זה שם כולל לפחד שהוא כרוני.פינגו0
לכל אחד יש את הפוביות שלו, אני משער שגם את תוכלי למצוא כמה מהרשימה להלן:
קלסטרופוביה - פחד ממקומות סגורים
אגורפוביה - פחד ממקומות פתוחים
אוסמופוביה - פחד מריחות מסויימים
אופידיופוביה - פחד מנחשים
אמטופוביה - פחד מהקאות
טכנופוביה - פחד מטכנולוגיה
ארכנופוביה - פחד מעכבישים
דנטופוביה - פחד מרופאי שיניים
המטופוביה - פחד מדם
זואופוביה - פחד מחיות
נומופוביה - פחד כשהפלאפון לא פועל או שלוקחים לך אותו.
ניקטופוביה - פחד מהחושך
נקרופוביה - פחד ממוות
טרייפוביה - פחד מחורים
כימופוביה - פחד מחומרים כימיים
מיזופוביה - פחד מלכלוך
פדופוביה - פחד מילדים
פוטופוביה - פחד מאור חזק
אקרופוביה - פחד גבהים
הידרופוביה - פחד ממים
קולורופוביה - פחד מליצנים
ויש מן הסתם עוד..
אני משער שהוא התכוון שיש לו כל מיני דימיונות שדברים רעים קורים או יקרו.
או שיש לו איזו חרדת נטישה.
תראי אם סה"כ נחמד לך איתו, אני לא בטוח שצריך כ"כ לחשוש.
אבל אם את בכל זאת חוששת, אולי תבקשי ממנו שיביא לך חוות-דעת פסיכולוגית.
אוקיי, חלק בטוח המצאת...יוני
חחח אין מצב שתכניס את הפחדים שלי לתוך מסגרת

וואו לא ידעתי שיש אנשים ששיש להם פחד ממקומות פתוחים. על כלכמעין הנובע
מסכנים.
איך הם חיים בעולם?
"מקומות פתוחים" הכוונה גם סתם באמצע הרחוב או דווקא מדבר לדוגמה שהוא מקום ענק ופתוח, מקום לא מאוכלס?
זה לא מדויק- אגורפוביה זה לא פחד ממקומות פתוחיםיעלה5
אלא- זה פחד מהתקף חרדה במקומות פתוחים= הומים אדם.
הפחד הנפרז...
הייזל
צחקתייוני
חחמלה
כן גם אני חושבת שחלק מזה מומצא.. פחד מילדים? יש דבר כזה?
יש פוביות על כל דבר בערך... זה גם שאלה של התמודדות -מפרום
איך הוא ביומיום...
לא הבנתי מה הקשר למה שכתבתי - אשמח שתסביר.פינגו0
שכל הסוגים שרשמת נכונים ויש עוד 1,001 סוגים נוספים לפוביותמפרום
אחרי ההודעה הזו^^^קוצ'ינית =)
חבר'ה, הוא לא המציא כלום..
*מי שהמציא את זה, זה כנראה הפסיכולוגים שהמציאו לעצמם סיבה למשכורת..
<ר>
לא חשבנו לרגע שהוא המציא.כמעין הנובע
רק שאלתי על פוביה מסויימת..
זה דיי מעניין.
דווקא חלק באמת מוזרים..קוצ'ינית =)
וכשהפלאפון לא פועל או שלוקחים לך אותו, ה-כ-י מוזר..
דווקא האחרון הכי הגיוני בעידן המודרני;)הלליש
כן...ה-מיוחד
כמעט הרגתי מישהו
תצחקי עליה-מיוחד
ומאיפה אתה יודע איך מתנהג נרקומן בקריזהייזל

ישראל 2016: פלאפון= חיי אדםכמעין הנובע

גם הגיוני. זה הפך לחלק בלתי נפרד מהחיים של כל אחדכמעין הנובע
זה אפילו נהיה "חוק" במדינת ישראל, ומי שפוגע בפלאפון של אחר נכלל גם כי עבר במה שציינתי בהתחלה.
עצוב קצת, לא?
למה עצוב? זו התקדמות טכנולוגית...הלליש
אולי יום אחד אסבירכמעין הנובע
מה יום אחדה-מיוחד
אמ..ammyy admin
הלוואי עלינו.
רשימה מלחיצה..הוא לא מיקד איזה סוג..כן, בינתיים טוב לי איתו.שאלה לי!
נראה לך שייך לבקש חוות דעת מפסיכולוג? כולה פגישה שלישית..לא נעים בכלל ולא מכבד..הוא חייב לי משהו ? בנוסף, מוכרח שהוא מטופל אצל פסיכולוג, ?הוא לא ציין זאת..
אם מעורב בזה טיפול פסיכולוגי משמע שזה לא פחד פשוט כמו שלי יש עם גבהים למשל..
פוביה פחד כרוני, כלומר משהו שילווה אותו כל החיים או שאפשר כם להעלים את זה בטיפול?
סליחה שאני מפציצה בשאלות..
גם אם הוא מלווה אצל פסיכולוג זו לא סיבה לדאוג.כוחות שמימיים
אמממ.... האמת שאם היית יודעת כמה אנשים מטופלים אצל פסיכולוגים היית כבר מרגישה חריגה.
וגם אם זה משהו שייתכן לכל החיים זה לא אומר כלום כי כמעט תמיד אפשר למצוא מישהו שמומחה לטיפול.... ובאמת יכול להיות לפחדים כל כך הרבה גורמים.
(דוגמאות? נטישה, טראומות, כעסים.
לחץ נפשי כלשהו.
ובמיוחד בתקופה קשה כמו עכשיו אני מניחה שהרבה אנשים מגלים אצלם פוביות.)
לדעתי את לא צריכה להבהל, אלא לנסות לבקש ממנו בעדינות שישתף אותך אם מוכן .
שנית- תבדקי האם את מוכנה לשמור את סודו כי בטח שזה לא לפרסום כי זה לא נעים, אפילו שמשפחתך תדע...אלא אם כן ירצה, ולעזור לו ולהיות לצדו במשך החיים עם הקושי הזה?
בינתיים בלי להבין, כשאת לא יודעת בדיוק מה מי מו, תנסי לדמיין מציאות שאדם מפחד מאוד סוג של התקף שיתוק . או לחילופין הסטריה.
כדאי לך לשאול אותו איך זה בא לידי ביטוי אם בשיתוק אם בהסטריה.
ובכל אופן, בעיניי זה גם מראה על עדינות רבה.
אני לא חושבת שיש סיבה לחשוש כי לא מדובר על משהו רע. אבל שוב, תנסי לברר בעדינות כשיתאפשר לך....
אולי להגיד שאת מאוד מעריכה שסיפר לך ושאת תשמרי את סודו גם אם תחליטו אחרת.
בהצלחה רבה !

זה תלוי בכמה טוב לך איתו בקשר..פינגו0
אולי תנסי עוד כמה פגישות לנסות את הנושא הזה שוב,
ולראות איך זה משפיע על החיים שלו והיכן זה פוגש אותו.
תעשי זאת מתוך התעניינות, לא לחקור אותו.
דברנו על זה והוא לגמרי הבין את המקום שלי, מעצמו הזרים המוןשאלה לי!
הרגשתי שהוא קלט מה שהרגשתי, עשה חושבים והחליט להפתח.
את צודקת, פוביה היא פחד מדבר ספציפיd.i.d
מניסיוני לא שייך לדרוש בפגישה שלישית לשוחח עם הגורם המטפל שלו (במידה ויש כזה), הקשר בין מטפל למטופל הוא עדין ונבנה נדבך על גבי נדבך וכל מי שמעוניין להיכנס ולהציץ פנימה מוכרח לעשות זאת בזהירות ובזמן המתאים. לגיטימי שתגידי לו שאם הקשר ימשיך ויהיה רציני תצפי בשלב כלשהו לשיחה עם המטפל.
כן שייך שתבקשי הסבר ברור יותר ואפילו לשאול מה בדיוק האבחנה שניתנה לו אם ישנה כזאת. ברגע שיש אבחנה מקצועית ברורה את יכולה לפנות למידע חיצוני ולהיעזר בו כדי לקבל תמונה נרחבת יותר וכלים להכלת הקושי שלו במידה ותחליטי להכיל אותו.
חשוב לי לומר לך שזו זכותך המלאה להחליט שזה גדול עלייך ומבהיל ולסיים את הקשר איתו. אני לא אומרת לך לעשות זאת, אלא רק מציינת שזאת תמיד ברירה קיימת ואת צריכה לבדוק לא רק מולו, אלא גם מול עצמך - האם ההתמודדות שלו מתאימה לך.
תודה לך. הניתוח שלך די נכון. מדובר בחרדות ויש גם פוביותשאלה לי!
הבעיה לא התחילה אתמול והוא מטפל בזה באמצעות שיחות אצל פסיכולוג . לא נוטל תרופות.
ויש לי חומר רב שאני עוד צריכה לעכל ולהבין מה לעשות איתו.
וואו כמה סטיגמות יש פה...יעלה5
הבן אדם כנראה החליט לספר לך משהו שהוא מרגיש שהוא משמעותי כדי לראות איך תגיבי.. ואולי לקדם את הקשר לאנשהו.
פוביה זה דבר שבהחלט ניתן לטיפול! רק אם רוצים.. (אי אפשר לחייב מישהו לטפל בזה) פוביה זה לא דבר שחייב להיות כרוני! ניתן ללכת לטיפול בחשיפה/ CBT לדוגמא.
ומי שמטופל אצל פסיכולוג זה לא מחייב שהבעיה שלו גדולה, זה פשוט אומר שהוא החליט לטפל ולהתמודד עם משהו שכנראה ניתן לשינוי. תקחי לדוגמא פחד מכלבים: תכלס זה יכול ממש להטריד ולהפריע לשלוות החיים (כי לפעמים עולים לאוטובוס עם כלב, או הולכים ברחוב ויש כלב משוחרר וכו.. ) ומי שהחליט ללכת לפסיכולוג לטפל בפוביה מכלבים, כי בא לו ללכת ברחוב בלי פחד שכלב יעבור לידו.. זה לא כזה נורא! לעניות דעתי כמובן.
מעבר לזה, אני מציעה לך לראות את המכלול שלו, כרגע מה שעומד לך בראש (ממה שאת אומרת) זה רק הפוביה שלו. זה מפריע לך לבדוק את האישיות שלו...
שורה אחרונה: פוביה ניתנת לפתרון- בתנאי שהבן אדם רוצה בכך (ולא מקבל את זה כעובדה מוגמרת עד 120). וזו הנקודה שאת צריכה לבדוק.. אבל אל תלחיצי אותו כמו שעשית בפגישה הזו.. תתני הרגשה שהכל בסדר..
מדגישה שתגובתי מתייחסת לפוביה ספציפיתיעלה5
אם זו הפרעת חרדה כללית זה כבר משהו אחר...שגם ניתן לטיפול אבל זה טיפול ארוך יותר
לא מדוייק לעניות דעתי והבנתיd.i.d
למשל מאכל מסויים, מקום כלשהו, צבע ספציפי ועוד.
פוביה היא לא בהכרח כרונית לפי היכרות עם מקרים בהם אנשים, בעזרת טיפול פסיכולוגי/ התנהגותי, השתחררו ממנה וחזרו לתפקד מבלי שהפחד הקיצוני ישתק אותם.
אז את מוזמנת לתקן את ההגדרה של הערך באנציקלופדיהפינגו0
אין לי עניין בערך האנציקלופדי הקייםd.i.d
איך זה מתבטא בחיי היום יום?שירוש16
זה הכל.
(מסתומה הוא כבר חי עם הפחדים הללו שנים ויודע כיצד להתמודד איתם.)
תודה. שאלה חשובה.שאלה לי!
מה לפרט? זה פחות או יותר מה ששיתף.על הרבה שאלותשאלה לי!
שאר הדברים האישיים לא נראה לי שייך לפרט על גבי פורום ציבורי.
מצריך ברורפרה
אם הוא שיתף, אז לדעתי זה משהו שקיים בחיים שלו ולא משהו סתמי כמו הפחדים שלך שתיארת שאכן יש מהם לכולנו.
צריך לנסות לגשש מה בדיוק הבעיה, האם מטופל, במה זה מתבטא- האם משתלטת לו על חלק מהחיים או מקפיא אותו לזמן מסויים, האם לוקח כדורים, מאושפז? האם מצליח לתפקד כמו כולם בחיי היומיום?
הכל בזהירות כי נראה שהנושא רגיש אצלו.
וכן זה יכול להשפיע על הבית ועל החיים. תלוי מה זה ואיך זה.
לכל דבר יש השלכות, לאופי ליופי ולבעיות.
בהצלחה
בהחלט! מבינה את החשש שלך. תבררי.חלושששש
נכון, אצל כל אדם יש ביטוי אינדיבידואלי לקשיים ואתגריםd.i.d
כלומר לא רק ללמוד על הבעיה, אלא על ההתמודדות האישית שלו. כדי להבין את הההשפעה של ההפרעה על חייו, שהרי את בתהליך של היכרות איתו אישית ולא עם המחלה.
מה הוא מוכן לעשות כדי לטפל בזה אם יתעורר צורך?תרחיב לבי
לכל אחד יש את האתגרים שלו, במגוון רבדים ומישורים.
וחלק מחובתנו בעולמנו הוא העבודה בדיוק בנושאים הכואבים האלה.
ב"ה הקב"ה נתן כלים להתמודד גם עם דברים כאלה,
ואם זה מפריע לתפקוד, או סתם לקשר בינו לבין אשתו הספציפית - חייבים לטפל בזה.
זה לא שיפוטי!
אתם באים לבדוק היתכנות להקים בית יחד,
ומנסים לבדוק את ההתאמה ביניכם.
יש בנות שתסתדרנה עם זה,
ויש כאלה שיתחרפנו מזה.
תמשיכו, ותנסי לברר איתו ולראות איך הוא מתנהל עם זה.
אני חושבת שבתור התחלה את חייבת! לקבל ממנו את האבחנה המדוייקתאנונימית1111
לא כולם בנויים להתמודד עם אנשים בעלי קשייפ מסוג כזה ( כמובן תלןי מה בדיוק), אני חושבת שהרוב לא בנויים..
אני יותר מודאגת מזה שלשאלותייך הוא בחר לענות "לא יודע", הרבה פעמים מי שיודע ממה הוא סובל יש לו ידע לא מצומצם בתחום הקושי שלו...
יתכן שזה נובע מחשש לשיפוטיות ודחייה ועם זאת את חייבת לגשת לעניין מעמדה שהמידע נחוץ והוא חייב לתת לך אותו כדי לאפשר לך לבחור אם לחיות עם זה או לא!זכותך המלאה! ( ברגישות, כבר אמרתי?)
יש פוביות שמשפיעות בצורה קשה וישירה על חיי זוגיות והחיים המשותפים וזו לא רק תהיה התמודדות שלו לבד...
כדאי לתת לזה זמןחבוב
אני לא חושב שכדאי ללחוץ עליו לספר - זה יכול לגרום לו (ולך) להרגיש רע ולפגוע בו ובקשר.
תני לזה את הזמן - אם את ממשיכה להפגש איתו זה לא אומר שאת מסכימה להתחתן איתו. חשוב שתבדקי בדיוק מה המשמעות של הפוביה הזו ואיך היא תשפיע לך על החיים, אבל זה לא חייב להיות כאן ועכשיו.
אם את עדיין מוטרדת - אני הייתי שואל פסיכולוג (בטח יש איש מקצוע שאת מכירה) לגבי המשמעות של להיות עם פוביה והמשמעות של להיות נשוי למישהו עם פוביה. ניחוש שלי - הוא יגיד שזה תלוי...
תזכרי שלהרבה אנשים יש קשיים נפשיים. פגשת בחור עם אומץ לספר את זה, גם אם באופן כללי, בשלב ראשוני של הקשר.
תבדקי את הבעיה הספציפית הזו מתאימה לך או לא.
בהצלחה!
תןדה. עזר לי מאוד מאוד הדברים שכתבת.שאלה לי!
כמו בכל דבר, יש הלכות גם בזה. לא הצורך לדעת ולהבין קובעסוג'וק
אלא ההלכה. ויש הלכות מאוד מסודרות בזה, מי ומה ואיך ומתי לומר.
ולפי ההלכה בלבד אפשר לקבוע מי ומה בסדר
ומה טעון שיפור
בדרך כזאת נמנעים סרטים
אם את רוצה להמשיך איתוסוג'וק
תתיעצי\ו לגבי העניין אך ורק !! עם דמות מקצועית רבנית-טיפולית - שמבין\ה גם בדברים האלו וגם בהלכות השייכות לדברים כאלו בעניייני הכרויות.
אם את רוצה להתקרב להרס היחסים ביניכם - תשמעי לעצות באינטרנט, כולל כאן. או לעצות מכל מיני אנשים..
אם את נכנסת לעניין בעצמך, כפי שכבר חשת, את נכנסת לסרטים רגשיים שישפיעו גם עליו אחכ ! וחוזר חלילה
תישמרי. מנסיון
ברכה והצלחה
העצות שנתנו לה זה לברר אודות הנתון הזה...צורבאית
אתה פשוט הפנית אותה לדמות מקצועית.
מצטרפת. רק אוסיף דגש, דמות מקצועית רבנית, לא רק רבנית.
קודם כל לא להיבהל, שהרי לא צריך להחליט על חתונה מחר כמובן.d.i.d
מדברייך נשמע שהוא חווה קושי נפשי/ רגשי שאינו יודע להגדיר ולא להסביר את הקושי. דבר זה מוביל אותי למחשבה שייתכן והוא כלל לא נמצא בקשר עם גורם מקצועי ולא מטפל בבעיה, ולכן זאת השאלה הראשונה שאני מציעה לך להפנות אליו - באיזו דרך (מתי ומי ליווה) הוא גילה שהוא סובל מקושי כזה ומה הוא עושה כדי להתמודד איתו.
כאשה עם הפרעה נפשית נדירה אני עשיתי המון שיעורי בית בעצמי על ההפרעה שלי לפני שסיפרתי עליה לאחרים. וברור לי שאדם שסובל מבעיה רגשית/ נפשית חייב הכוונה ועזרה מגורם מוסמך ומקצועי שייתן לבעיה שם ודרך טיפול והתמודדות, אחרת המצב עלול להדרדר ולהחמיר במקום להשתפר.
אפילו אם מדובר בבעיה כרונית, מוכרחים לקבל הדרכה כיצד לשפר את התפקוד היום יומי וכיצד להתמודד עם עצם קיום הבעיה. במיוחד אם רוצים לבדוק אפשרות לבניית מערכת זוגית ותא משפחתי במקביל לקיום הקושי.
תודה רבה לכולם.שאלה לי!
לדעתי האישית - אל תהיי תלותית ברצון שלך לעזור לו...נהנה ברווקות
זה הדבר הכי גרוע בקשר...
זה הורס קשרים...
זה לא מתאים - תני לו להתמודד לבד עם הפוביה שלו...
תנסי לראות אם מתאים לך לחיות איתו גם עם פוביה, אחרי שתחוו סוג של קשר יותר ארוך מ-3 פגישות...
לטעמי הוא טעה כשהוא סיפר לך רק אחרי פגישה שלישית, כי, זה דבר שמספרים אחרי שבטוחים יותר בקשר, אחרי שבונים מערכת יחסים טובה ויותר בריאה, כשלא מפחדים לדבר על הפיל שנמצא בחדר במקרה זה הפוביה...
להתחיל עכשיו לדבר רק על הפוביה, ולא על האדם - זה דבר שכדאי להבין שהורס את הקשר...
כי, במקום לצאת עם האדם הזה, את יוצאת עם הפוביה שלו, וזה דבר מאוד מסוכן למחשבות שלך עליו, ועל הרגשות הפחדניים שלו כלפי העולם...
אני חוויתי את זה מהמקום שלו עם בעיה אחרת משלו, אבל, אני כיום בהליך של "חשב מסלול מחדש"...
בהצלחה בקשר.
לענ"ד159951
סתם שאלה:
אףלאור הפרטים הרבים שכתבת, את לא חוששת שהוא יראה את זה פה בפורום במקרה?
צודק לגבי החלק השני, צריך להזהר עם פרטים אישיים וכו'...חלושששש
הי, שאלה לי!
chani50
לא קראתי את התגובות האחרות אז אולי אני חוזרת על מה שנכתב אבל בכל זאת..
קודם כל, אני חושבת שאין יותר מדי מה להילחץ בשלב הזה. בסה"כ הוא הרגיש בנח להיפתח אליך בשלב הזה, וזה לא מחייב אותך בשום צורה. יש מקום לברר עוד מה זה אומר מבחינתו, איך זה משפיע עליו, למה בחר לשתף אותך בשלב הזה וכו'..
כשזה מגיע לפחדים יש שני סוגי פחדים- חרדות ופוביות.
חרדה- פחד מדבר לא מוגדר. פשוט תחושת פחד לא מוסברת.
פוביות- פחד מדבר מוגדר (כמו הדוגמאות שניתנו לעיל). לכן מעניין שהוא לא ידע להגיד לך ממה. יש מקום לברר..
אני חושבת שיש מקום לנסות להבין יותר לעומק למה הוא התכוון- האם זה משהו מוגדר, מאובחן או תחושה שלו? איך זה בא לידי ביטוי בחיים שלו? איך הוא מתמודד עם זה בחיים? איפה זה מגביל אותו? האם הלך לטיפול?
התפקיד שלך, לעניות דעתי, הוא לא לטפל בו אלא להבין אותו יותר טוב וכשיהיה לך את כל המידע שאת צריכה- לקבל החלטה אם זה משהו שאת יכולה לחיות איתו או לא.
אני מבינה שלפתוח את הנושא בגוגל יכול להיות מבלבל ומלחיץ- כי זה נושא גדול. יש רמות שונות של פוביות- קלות יותר וקלות פחות. תני לו להסביר לך כמיטב יכולתו, ואם יש צורך וזה נראה לך רציני- פני לאיש מקצוע (מטפל רגשי) ותבקשי חידוד, הסבר ואולי גם הכוונה.
דעי לך שהרבה אנשים סובלים מחרדות ופוביות, ברמות שונות, ואפשר לחיות עם זה ולטפל (מדברת מנסיון אישי
). אל תילחצי. קחי את הזמן הדרוש לך לברר, מתוך נחת, ורק אז ואם יש צורך- עם הכוונה מקצועית, לקבל החלטה מרוגע ונינוחות.
וכמובן, תני לעצמך את הזמן הדרוש לבירור. תעשי רק מה שמרגיש לך נכון, בלי לחץ מאף אחד. ההחלטה צריכה לבוא ממך.
בהצלחה!
בהחלט! ההחלטה צריכה לבוא רק ממך!חלוששששאחרונה
תנסו בנחת,ד.
לדבר על הענין.
"גלגול בגוגל" בענין כזה, יכול להבהיל לשווא. זה כמו בערך לגלגל בערך "מחלות"...
תנסי לא להראות מתח מיוחד, אלא לשוחח עניינית, בנחת.
יש להניח, שכך יוכל יותר בקלות להסביר למה הוא מתכווין. לפחות מה התופעות ולמה הוא חושב שאלו "פוביות".
אחרי שיהיו לך הנתונים, תוכלי לשאול רופא מומחה בתחום, מה המשמעות. או לשאול אותו האם עומד בקשר עם איש מקצוע ומסכים שהלה יתן לך מידע.
[הרי גם פחד ממקומות סגורים למשל, זה נקרא "פוביה", נו.. וכן עוד. תלוי לגופם של דברים]
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלתאחרונה
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳