ישיבה קטנהאורי8

אני לא יודע מה לעשות?

אני רוצה ללכת לישיבה קטנה ללמוד תורה אבל כולם מפחידים אותי שזה יתקע אותי כל החיים אחר כך

אשמח לשמוע מכאלה שהיו בהתלבתות כמו שלי ומה עשו אוסתם עצות

תודה

יש ישיבות קטנות שמשקיעים בלימוד התורה ובשנה עושים בגרויותנפש חיה.

הייתה לי התלבטות כזאת בכיתה י'אביחי מנחם
בסוף נשארתי בישיבה התיכונית שלי.
תכל'ס מצטער על זה.
ואפשר לעשות בגרויות בשמינית
תלך. זה ממש לא ביג דיל להשלים בגרויות אחרי. מנסיון.די"מ
תלוי מה רוצים לעשות אחר כך...א"י זה קשה

אם רוצים עבודה שדורשת הצטיינות אז זה לא כל כך פשוט.. אבל כמעט הכל אפשרי

למה לא?די"מ
כי בשביל רפואה או הנדסה צריך בגרויות מאוד גבוהותא"י זה קשה

לפעמים אפשר להשלים אבל זה דורש מינימום מכינה ולפעמים זה אפילו לא אפשרי

אז זה יותר קשה. זה עדיין לא כזה ביג דיל.די"מ
זה די ביג דיל..א"י זה קשה

וכמה אחוז מהואכלוסיה עושה את זה?מושיקו

אם זה לעבוד קשה - זה בכל שלב.

נכון. רק ציינתי שלא הכל אפשריא"י זה קשה

לא יותר מאשר לעשות בתיכון.די"מ
לא מפסידים בלימוד תורה!!מושיקו

קח לעצמך יעדים תורניים תעלה ותצליח.

אם אתה מסדר לעצמך את המטרות נכון זה לא בעיה כ"כ גדולה להלשים בגרויות וכו בהמשך החיים

אין מה לפחדצבי-ליזציה
אבל כמובן כדאי לסיים בגרויות לפני חתונה ולא אחרי. אם אתה מסוגל, זה רעיון מצוין ורבים וטובים לפניך עשו את זה
כן.ירושלמית טרייה
מכירה הרבה גברים תקועים ומתוסכלים.
אם תתחתן צעיר ועם בגרות חלקית או בלי בכלל, יהיה קשה להשלים ויהיה מאד קשה גם ללמוד משהו לפרנסה.

בגרות זה ידע בסיסי ביותר, זה לא אוניברסיטה, ואין שום סיבה לחשוב שזה או זה או תורה.

כדאי לברר טוב טוב ולחפש מקום שבו יש רמה גבוהה בלימוד וביראת שמים וגם עושים בגרות. גם אם בגרות לא מדהימה, אבל שיהיה לך קל יותר להמשיך אחר כך ללימוד מקצוע.

נראה לי שכל מי שענו לך צעירים יותר. אני קרובה לארבעים. מרקע חרדי מודרני ומכירה הרבה מהציבור החרד"ל. מכירה כאלה שהשלימו בגרות לבד אבל זה מתאים למבריקים ועם משמעת עצמית ולא לכל אחד. ובגרות זה עוד לא פרנסה!

אתה בפורום נוער וגיל ההתבגרות אז רוב הכותבים כנראה צעירים ורווקים. אז לא מפתיע שבבית מפחידים אותך וכאן קיבלת תמיכה גורפת.
אלה שענו לו ממש לא צעיריםלשם שבו ואחלמה
^^^די"מ
בגרות זה לא גזה ביג דיל.
סיימתי בפחות משנה (התחלתי ללמוד אחרי סוכות) בערך חצי מהבגרויות ובלי טיפת השקעה.
ברוב הישיבות הקטנות עושים בגרות בשנה האחרונהמעוז אסתר לנצח

והניסיון הראה שזה עובד בגדול.

ממש ממש לא נכון,ברוב הקטנות זה לא כך,בועת סבון

וחוץ מזה - לך תעש את כל הבגוריות, בשנה אחת בלי ללמוד כמעט לום?

אל תחיה בסרט

להיפך, מורחים את הזמן בתיכוניותלשם שבו ואחלמה
לא צריך כל כך הרבה זמן בשביל הבגרויות
קשקוש. •בועת סבון

זכות!!הכל מאת ה'
אם אתה חושב שתוכל ללמוד רק תורה ולגשת בי"ב לבגרות אז זה מעולה זה ימלא אותך למשך כל החיים!
זו כזאת זכות אדירה ללמוד תורה!!ורק אם תטעם באמת מהזה ללמוד הרבה שעות תורה,תדע מה זה.
רק אתה יכול לדעת מה מתאים לך,לאופי שלך,לרצינות שלך..
אני לא כלכך מכירה ישיבותכאלה אבל אני ממש ממש שמחה שיש אלטרנטיבה כזו (ישיבה קטנה) גם בציבור הדתי לאומי.
ישיבה קטנה זה דבר נפלא!לשם שבו ואחלמה

אתה תרוויח לכל החיים.

בהמשך החיים הרבה יותר קשה להשיג לימוד תורה מאשר לימודי מיקצוע או עבודה.

שניהם זה לא קל,

אבל אם אתה עם המבט לעתיד הרחוק,

אז לימוד איכותי עכשיו ישפיע עליך לטובה הרבה יותר בעתיד. 

לעומת זאת אם תלך לתיכונית אז אתה עלול להידפק בהמשך,

אתה תפסיק ידע תתורני שלעולם לא תוכל להשלים,

גם לא בישיבה הגבוהה.

שלא לדבר על החברים שלך שיהיו הרבה יותר תוררניים וישפיעו עליך לטובה.

השלמת בגרויות  וכל זה,

זה באמת לא קל,

אבל זה גם לא כזה סיפור.

ואנשים ש"אכלו אותה" בגלל בחירות שגויות יש בכל מקום ובכל בחירה,

והשאלה היא כמה אתה חרוץ ולא כמה אתה מבריק,

והכי חשוב, כמה התורה חשובה לך. 

הלימוודים בתיכון עם חשיבות  מועטה בשביל המיקצוע בעתיד,

ואם אתה שקדן אתה תוכל להשתלב בכל מיקצוע שתירצה בעתיד. 

אבל הלימוד תורה הוא היהלום היקר שיש לעם ישראל ועליו לא כדאי לוותר

ובגלל מה כתבו לפני אני רואה לנכון לכתוב שעברתי את גיל ה30 ויש לי פרספקטיבה לראות את הדברים. 

מי שבעד לימודי תיכון בדר"כ גם מאוד מעריך ומכבד את עצם הרעיון של ההשכלה הגבוהה בלי קשר בהכרח למיקצוע. 

תודה רבה לכולםאורי8
אני הייתי בישיבה קטנהנשוי שמח
היו כאלה שעשו בגרויות בשנה הרביעית במקום אחר שלמדו חצי יום בישיבה וחצי יום שם..
אני אישית לא עשיתי
תתמלא בתורה...טולית
התורה היא עמוד התווך לכל החיים...
בגרויות תמיד אפשר להשלים..
ולא נורא אם חסר בגרות כזו או אחרת...
אבל להיות חסר בעולמה של תורה זה הפסד ענננק ולא תמיד בר תיקון.
ואיך אתה מסתדר היוםאורי8

אני מרשה לעצמי לענותחוזרת

בתור אשתו של @יעקב א.

כעת אני סטודנטית ויעקב אברך.

מהכרותי עם אנשים (גם גברים וגם נשים) הרבה משלימים בגרויות בחצי שנה-שנה מכינה לפני הלימודים הגבוהים, או משפרים בגרויות, ואחרי כמה שבועות לתוך הסמסטר- אי אפשר לדעת מי עשה מתי את הבגרויות שלו. ההבדל משמעותי למי שישר אחרי כתה י"ב רוצה ללמוד, אם אתה רוצה אחרי צבא/...- זה כבר לא משנה כי גם ככה לרוב תעשה מכינה.

האמת המרהgps

חבל שרוב המגיבים פה מסלפים את המציאות. בעיני אם תלמד בישיבה תיכונית תורנית, ברמה טובה, אתה תיבנה בצורה הרבה יותר טובה!.

תסתכלו על העובדות בשטח.

במבחן המציאות:

הרבה בוגרים של הישיבות הקטנות לא מוצאים את עצמם, מסתובבים מתוסכלים.

בפועל אם תלך לישיבה גבוהה/ הסדר לא תראה כמעט הבדל בין הבוגרים של הישיבות הקטנות לישיבות תיכוניות תורניות אחרות. לא ברמה האישית ולא ברמה הלימודית.

להשלים בגרות זה ממש לא קל, לעיתים גם בלתי אפשרי. בפרט אם לאדם יש שאיפות בתחום המקצועי ומעוניין בבגרות ברמה סבירה- גבוהה. להשלים בגרות זה לא הכל, השאלה גם מה הבגרות הזאת שווה.

והעיקר לדעתי, ושמעתי את זה גם מרבנים חשובים, לדור שלנו ישיבה קטנה זה פשוט לא מתאים!! אדם לומד במוסד ללא מחויבות לכלום, עם מסגרת מינימלית ביותר. זה עצוב לומר, אבל המחויבות לבגרות היא זאת שתופסת הרבה מהנוער ומחזיקה אותו במסגרת! וללא זה- הוא הופך לנוער נושר. בפועל התלמידים בישיבות הקטנות לא מגיעים להשיגים משמעותיים שלא מגיעים עליהם בישיבות אחרות (ושוב פעם אני מדבר על ישיבות תורניות, ברמה) ,

ויש עוד מה להאריך.

לא חושב שאת צודקתלשם שבו ואחלמה
הרבה בוגרים לא מוצאים את עצמם?
הרבה אנשים, גם חילונים, לא מוצאים את עצמם, זה נכון,
אבל מניין לך שדווקא אצל בוגרי הישיבות הקטנות הרבה לא מו?אים את עצמם יותר מאשר במסגרות אחרות?

להשלים בגרויות זה לא קל, אבל תמיד אפשרי. גם למי ששואף גבוה.

ובכל מקרה, קדוש יאמר למי שהשאיפה התורנית שלו גבוהה, למרות שזה אולי אולי בא על חשבון שאיפה מיקצועית גבוהה.

דווקא לימודים ךמען הבגרויות נעשות הרבה פעמים עם פשרות, והסתפקות במעט יחידות, וכדו, ודווקא איפה שהלימודים נעשים מתוך אחריות אישית של הנערים, הלימודים יותר איכותיים.
אנחנו בדור גבוהה יותר שאילוצים חיצוניים כמו בגרות פחות מדברים אליו.
אתה כותב "שאיפה מקצועית" כאילו שזה דבר שלילי.ירושלמית טרייה
בדור שלנו נשתכח איזה דבר בסיסי, שהגבר אמור להיות אחראי עיקרי לפרנסת הבית.

ואם אילוצים חיצוניים פחות מדברים היום, זה לא בגלל דור גבוה יותר כנראה, אלא בגלל דור מפונק יותר. דור שלא רוצה להתאמץ.

ולהשלים בגרויות זה אולי תמיד אפשרי, אבל על חשבון מי? על חשבון האישה שתצטרך לפרנס לבד שנה נוספת, לטפל בילדים עם פחות עזרה שנה נוספת כי הבעל רק עכשיו מתחיל תואר או בגרויות וכו'?
בהנחה שלא מתכננים להתחתן מעט מבוגרים יותר (ובוגרי הישיבות הקטנות דווקא נוטים להתחתן צעירים מאד יחסית), זה על חשבון האישה.
ועל זה דובר בדיוק בכנס ירושליםמושיקו
לא כתבתי את זה כאילומזה שלילילשם שבו ואחלמה
ואני לא חושב שזה שלילי.
רק שהשאיפה התורנית היא מרכזית וחשובה יותר.
האשה שתבחר להינשא לו, תבחר בו כמו שהוא, כולל הנטל שתיארת,
ברור שיש פה הקרבה מסויימת, מצידו ואולי מצידה, אם הוא יתחתן מוקדם,
אבל זה למען מטרה נעלה שחשובה לכל עם ישראל.
השאלה האם הבעיה בלא ללמוד~מישי~
לימודי חול היא אך ורק הקושי בפרנסה. זה אכן דבר חשוב והייתה לזה התייחסות מכיוונים שונים. אך נדמה לי שייתכן לומר שיש חשיבות גם בלימודי החול, תוך שימת דגש עיקרי על הקודש מתוך הבנה שזה חלק מלמידת הבריאה (זה בעיקר מקצועות המדעים) המביאה להכרה בה' , לאהבתו ויראתו כפי המוזכר ברמב"ם וכן שזה תורם להבנת התורה כי יש התייחסויות רבות הקשורות למתמטיקה וגם למדעי הטבע.הגר"א אומר שכפי שיחסר לאדם בחוכמות יחסר לו מאה ידות בתורה.
בוודאי שלימודי חול זה חשוב, אבללשם שבו ואחלמה
בשני שאדם בונה את היסודות של הנפש שלו, רצוי שזה יהיה על טהרת הקודש,
יסודות חזקים,
שלא מעורבב בהם חול,
בשנים האלה לימודי החול הם פחות משמעותיים מצד אחד,
ולימודי הקודש זה להיפך, הם מאוד משמעותיים
ולכן במיוחד בגיל הזה כדאי להתמקד בקודש.
אני מדברת על החול שקשור לקודש~מישי~
מעבר לכך האם את באמת חושבת שלאחר הישיבה הקטנה הוא ילמד מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה... אני בספק. אם כן ישר כח! במצב כזה שהוא מתכוון לשם שמיים ללמוד מדעים ברצינות בהמשך ולא יוותר אז אולי כן כדאי ללמוד בישיבה קטנה. כל עוד דואג למסגרת מחייבת, לבחון את עצמו על הלימוד וכו'.
נכון. תבחר בו כמות שהוא, בגיל 19, בלי להבין את המשמעות של זהירושלמית טרייה

לפעמים צריך להקשיב להורים ולזקנים, מה לעשות.

את ממש מגזימה.די"מ
להשלים בגרויות זה ממש לא ביג דיל.
איך אפשר להכליל- לדור שלנו?מוריוש

נכון, לא לכולם מתאים, זה לא אומר שלאף אחד זהב לא מתאים.

לכן יש ישיבות קטנות אבל הן מאוכלסות בקושי..

אם יש בנאדם שרוצה ללמוד תורה- למה למנוע ממנו?

שילך ינסה שנה, גם ככה כיתה ט' מבוזבזת כשלומדים לבגרות..

- וזה לא שאני לא מסכימה איתך, רק כמה הערות קטנות..

מזדהה עם gps~מישי~
יש חשיבות גדולה במסגרת ובמחויבות. שילוב של מקצועות חול ,לדוגמא מתמטיקה ומדעי הטבע, ולדעתי גם לשון וספרות ברמה גבוהה כל עוד אתה ממשיך להתאמץ וללמוד ברצינות תורה יכול לתרום לך גם ללימוד התורה ולהעשיר את העולם הרוחני שלך. חזק ואמץ!
תחשוב טוב על זהאגוז!

אם אתה רוצה להיות בעתיד בן אדם עצמאי ואמיד מומלץ לא לדחות את הבגרות ולא לזלזל בה אלא ללמוד במקום אם רמה תורנית גבוהה שעושים שם בגרויות או אפילו ללמוד באופן פרטי לבגרויות ולעשות אותן מוקדם. אם לא תעשה בגרות טובה ולא תתקן אותה זה יכול לדפוק לך את כל הסיכויים לפרנסה טובהץ

יש שילוב מעניין,יאירוש

ישיבה קטנה-תיכונית. לומדים רוב היום תורה ובסוף היום יש מספר שעות קטן של לימודי חול. היתרון הוא שאפשר להוציא בגרות טובה. כדאי לך לברר.

יש גם "ישיבה לצעירים". כמו ישל"צ לדוגמא...אח

יש דגש רציני מאוד ומובהק על הקודש, ואיזה שעתיים-שלוש ככה חול ועושים בגרות מלאה. שווה לבדוק.

בישיבת גמזו עושים בגרויות בכיתה י"ב .ממה שאני מכיר זו ישיבהאנא ה הושיע נא

מעולה. 

שלום, אני למדתי בישיבה קטנה(מעלה חבר)שמואל ש

ואני מאוד ממליץ!!!

אומנם לא עשיתי בגרות, אבל יש אפשרות למי שרוצה לעשות בי"ב וצריך מאמץ אבל זה אפשרי...

אני חושב שהעיקר זה לא אם עושים בגרות בישיבה(תיכונית תורנית) או לא, אלא מה העיקר וכשיש גם לימודי חול זה מאוד משפיע!

ואם אתה לא מתכנן להיות רופא או משהו כזה(שאז זה הרבה יותר מסובך להשלים...)

ממליץ בחום!!!!

תלוי...google

אם אתה רוצה להיות רופא ומקצועות כאלה שצריך ממוצע בגרות ממש גבוה-קשה לי להאמין שתצליח להשלים...אבל בתכלס בשביל בגרות ממוצעת אתה יכול להשלים אחרי הלמודים...

אני בתכלס מצד אחד לא מתחרט שהלכתי לישיבה תיכונית-כי בעז"ה יהיה לי תעודת בגרות הרבה מעל הממוצע ב"ה...מצד שני אני מתחרט כי אני בכלל לא ידע ללמוד גמרא-ואני אפילו שונא ללמוד גמרא-תוצאה של החינוך הנפלא של הישיבות התיכוניות שמתנהגים לגמרא ולמקצועות קודש כאילו זה חשבון-זה גורם לחבר'ה לא לסבול את המקצועות האלה...

1.יש היום בצבא מסלולים (מיועדים בעיקרון לחרדים) -שישר לומדים שם מקצוע...ואתה נכנס עם מקצוע לשוק בלי צורך בבגרויות (או שהצבא עוזר לך להשלים בגרויות)

2.אתה צריך לדעת שאם אתה תרצה להשלים אתה תצטרך לקרוע את עצמך וללמוד כל היום...

3.תזכור תמיד שהערך של הגמרא והתורה הרבה יותר חשובים מכל מקצוע...נגיד אני שמיניסט שמסיים בעז"ה השנה ישיבה תיכונית-ולא יודע איך לומדים גמרא ולא נהנה מזה בכלל! אני מודע לבעייה הזאת לכן בעז"ה שנה הבאה אלך לישיבה ששמים שם דגש על לימודי הגמרא-ככה שאני כן ידע בעזה ללמוד ויעשה את זה מתוך בחירה עצמית ולא מתוך כפייה.

4.כאחד שלומד בישיבה תיכונית היתי ממליץ לך ללכת לישיבה קטנה-מקסימום תשלים בגרויות אחרכך...זה קשה? בסדר הכל קשה...ככה זה החיים צריכים להסתדר-קשה יש רק בלחם....

5.שיהיה לך בהצלחה רבה אח יקר-שתדע שה' אתך והכל לטובה!! גם אם בסוף הלכת למוסד שלא מתאים לך-תדע שה' גרם לך לעשות את זה והכל לטובה!!

גבריאל

ממש תודה רבהאורי8

לא בטוח שישיבה קטנה זה טוב גם מבחינות אחרותא"י זה קשה

ישיבה קטנה מייצרת הרבה פעמים בחורים מאוד ממסדיים ומאוד דוסים סגורים.
אין לי שום בעיה עם דוסים ואני עצמי כזה אבל ישיבות קטנות זה מקום שאליהם מגיעים עם מטרה מסוימת ושום אפשרות להתלבט על זה בדרך. כי זה כל המטרה של הישיבה. המקום של ההתבגרות ושל לקיחת אחריות הרבה פעמים קטן מאוד כי יש ציפייה אוטומטית מכולם להיות בדיוק בקו של הישיבה ומי שסוטה ממנו גם מתרחק חברתית.
אולי אני ינסה להסביר יותר.
בגיל ההתבגרות אנחנו עוברים הרבה יותר מאשר רק ללמוד. לא בגרויות ולא מקצועות קודש זה התהליך העיקרי שאנחנו עוברים.
אנחנו מתבגרים מבחינה נפשית. שואלים את השאלות הקשות, מתלבטים מחדש על הכל, לפעמים כועסים ולפעמים זורקים, בונים את עצמנו כאנשים עצמאים שבחרו את הדרך שלהם מתוך בירור אמיתי.
בישיבות קטנות הרבה פעמים הבירור הזה פחות נעשה. חברה מגיעים עם רצון לא מבורר של דבקות בקודש, שזה בדיוק מה שאמור להיות בתחילת חמישית אבל לא בהכרח עוברים תהליך של בירור אחר כך של מה הם מחפשים ומה הם רוצים. זה עלול להיות אוטומטי ותקוע כזה.
בסופו של דבר אפשר לגדול בצורה מעולה גם בישיבה תיכונית טובה. אני יכול להמליץ על ישל"צ. אמנם יש לי הרבה ביקורת גם על ישל"צ אבל אני חושב שזה מקום טוב. גם מקור חיים זה מקום טוב.

יצאתי מאוד מקטרג. אני חושב שגם בישיבות קטנות גדלים אנשים נפלאים וענקים עם שאיפות עצומות.
בסך הכל רציתי לעורר נקודה שיכולה להיות חסרה שם.

הבעיה הגדולה של הבגרויות בתיכון זה הלחץ להן הן גורמותדי"מ
עדיף ללמוד בנחת ובשקט בשנים החשובות האלה.

וואלה בישיבה הקטנה בה למדתי לא למדתי הרבה תורה.
אבל למדתי עבודת השם. זה ממש בנה אותי ואני לא מתחרט על זה לרגע.
זה לא נכון.מ.ש.

התורה מגדלת ומרוממת אותך יותר מכל אחד אחר. (כמובן אם אתה רציני בלימוד התורה...)

קודם כל מי שאומר ביטויים בומבסטים כמו "יתקע אותך לכל החיים" הוא לא נשמע אדם רציני.

אדם רציני מתמקד בבעיה מסוימת (מקצוע, פרנסה וכו')

שלא יפחידוך סתם.

כל ההבדל (בעיני גוי בשר ודם לפחות...) הוא כולה תעודת בגרות מסכנה.

א. מי אמר שאם תלך לתיכון תצא עם תעודת בגרות?

ב. מי אמר שהמקצוע בו תעבוד יצריך ממך תעודת בגרות?

ג. מה הבעיה להוציא תעודת בגרות אחרי הישיבה קטנה? ממש אבל ממש לא ביג דיל כמו שנשמע (אומר לך מישהו שיש לו תעודה כזו).

ד. חובה על כל אדם ללמוד תורה. זכית שיש לך אפשרות ורצון לגדול בתורה. עם ישראל זקוק לך מאוד. נצל את המתנה. עלה והצלח!

זה לא סותראגוז!

הבגרות לא באה על חשבון התורה אם מתנהלים נכון ובעתיד אם לא תעשה בגרות תתקשה במציאת עבודה וזה יכול לבוא על חשבון לימוד התורה. אנשים רבים שלא עשו בגרות מתקשים מאוד בפרנסה ולפעמים הם מגיעים לעניות.

אולי קצת הגזמתיגעזלאן

ההורי שלי שמחים שאני רוצה ללמוד תורה אבל רוצים שאסיים י"ב עם בגרות

(אורי8 זה ההורים שלי שכששאלתי את השאלה המחשב היה פתוח על זה)  

ישיבה קטנה היא תורה ודרך לחיים! אין מה לדאוג!חושב חיים

ב"ה אני לומד בישיבה קטנה, ושמח מכל רגע. ארבעת השנים הללו נותנות מטען אישיותי ותורני לכל החיים!!מתפלפלחיוך גדול  בגרויות עושים בשיעור ד', וכמעט כולם זכאים לתעודה מלאה! בהצלחה!

אני למדתי בישיבה קטנה תיכונית שעשינו בה בגרות מינימליתL

-אני לא ממש קראתי את התגובות עד עכשיו-

ראשית כל אני אישית לא חושב שלימוד בישיבה קטנה 

שבה לומדים כל היום או אפילו בישיבה קטנה תיכונית

שבה לומדים רוב היום למעט 3 שעות קודש,

זו מסגרת שאינה שמתאימה להרבה אנשים.

אבל למי שהיא כן מתאימה היא לא חוסמת דבר,

בצבא דיברתי עם חיילים חרדים והם אמרו שאת הכל הם מצליחים להשלים

בכשנה עד שנתיים חוץ מאנגלית שאת זה הם לא מצליחים להשלים.

אישית עשיתי שלוש יחידות מתמטיקה ואני לומד כרגע שנה

שנייה באוניברסיטה מקצוע מדעי שדורש ידע במתמטיקה בלי

להשלים בכלל ל-5 יחידות אני התקשתי כמו כולם ולא יותר מהאחרים.

הסגנון של הלימודים בתיכון בכלל לא קשור לאוניברסיטה.

העיצוב של המחשבה והאמונה והיכולת לפתוח גמרא וללמוד לבד

בגיל צעיר אלא דברים שקשה להפנים בצורה חזקה בגיל מאוחר יותר.

לעומת בגרות שניתנת להשלמה ושיפור בקלות יחיסת.

אני לומד בגימזוצםדיק

אני לומד בישיבה קטנה- דרך חיים. אני בשמינית ועושה בגרויות בלי הרבה בעיה. התחלנו ללמוד רק השנה, ולמרות זאת לא עובדים כל כך קשה. אני עושה חמש יחידות במתמטיקה וארבע באנגלית. יש לי גם חבר שעושה חמש מתמטיקה, חמש אנגלית וחמש מחשבים. זה נשמע מסובך,אבל זה באמת לא כל כך קשה. הרווח שמרוויחים משלוש שנים של לימוד תורה בלי דאגות שווה מאמץ קטן בשמינית.

עזרתם לי מאודאורי8

ומה החלטת?לשם שבו ואחלמה
נראה לי שאלך לישיבה קטנהאלישיב יהודה

בהצלחה. אבל מה החליט פותח השירשור?לשם שבו ואחלמה
תבדוק תשם הפרטי שליגעזלאן

מעלה חברנחמן053
כמעט כל השמיניסטים שלי עשו בישיבה קטנה בגרות הם התאמצו וזה היה קצת קשה אבל הם אמרו שזה היה שווה וגם אצלנו מאד זה חרטה שאנחנו מאד סגורים הרמים אצלנו כמו הורים מלאה יחס אישי יש מלאה חברה לשחק....בקיצור תלך לישיבה קטנה עם ישראל צריך אנשים של תורה גם אם בסוף לא תהיה רב...העיקר איש של תורה.
שמעת על ישיבת שומריה לצעירים??האור המנחם...!אחרונה

שווה לבדוק...

אני גדלתי שם מ-בחור חסר חיים לבחור שב"ה יושב לומד וחי חיי תורה !!!!

http://yshomriya.co.il/

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך