בנאדם שהוא לא מאמין באלוקים בגלל מה שהוא עבר (והוא עבר...)איך גורמים לו בחזרה להאמין....?זה יכול להיות שהוא לא מאמין בכלל? תודה אשמח לעצות.......
אנשים יש לי שאלה..זה לא כ"כ מגובש לי בראש אבל בערך....אור מ
אפשר להסביר לו לה ה' יכול לעשות לו את זהגעזלאן
כי הוא חטא אולי
נסתרות דרכי ה'O.L
אסור לחפש סיבה, זה שורש האמונה. ה' מעמיד אותנו בנסיונות ואנחנו לא יודעים למה, להתחיל לחשוב מהי הסיבה למה שה' עושה זה להכנס לחשבונות שמיים ולא בריא לעשות את זה, בטח לא למי שרוצה להתחזק באמונתו.
זו שאלת השאלות על האנשים שעברו את השואההמצב חסה
ממש מתפעל....בן-גרא
שמשהו יודע לצטט את "יאיר" - אברהם שטרן
אך יש לזכור את התנ"ך - ספר איוב כדוגמה
אם כבר ניצל''שת, תסבירהמצב חסה
אף אדם לא יכול לעזור זה תהליךט1
לפי דעתי
חוסר אמונה?שירוש16
או כעס על אלוקים?
אפשר לכעוס רק על מישהו שקיים. (בנ"א שכועס על ה' מודה בהכרח בקיומו)
תקופות קשות לעיתים משכיחות מהאדם את האחד שבאמת עוזר לו לעבור שלב שלב.
וזה בסדר. זה עובר.
אח"כ צריך לדעת איך לקום ולחזור לשיגרה.
מי שחי עם תחושת עוול וכעס פנימיעובד
הבעיה עם ה' תחכה לסוף..
דבר ראשון הוא צריך לטפל בעצמו ולשחרר את המתחים כעסים טראומה או מה שלא יהיה.
אחרי שיעבור תהליכי ניקוי ושחרור,
אפשר יהיה להגיע גם להשלמה ופיוס דבר ראשון עם עצמו(אני בסדר, אני סולח לעצמי על מה שקרה, אני אוהב את עצמי וכו') דבר שני עם מי שפגע בו, ובסוף בע"ה גם עם המשגיח העליון שמארגן לנו את כל האתגרים ומצמיח אותנו מהם...
אם זוכים ממש, אפשר לראות בסוף גם איזה מתנות גדולות קיבלנו מה'מכה'-
עת צרה היא ליעקב ו**ממנה** יוושע-
ז"א שמקבלים מהצרה כוחות ויכולות לתשועה גדולה בהמשך-
יוצאים מצרות עם שרירים חדשים בנפש שמגדילים ומחזקים את האדם..
מנסיון-
וטיפ גדול לסיום, אם עושים את כל התהליך מתוך אמונה ומתחזקים באמונה, אפשר לעשות את התהליך הרבה יותר קצר, קל ומועיל. וכמובן גם להגיע הרבה יותר רחוק בתוצאות-
אני מכירה מקרובשאלו פרטי תדעו
יש לי חברה שהפסיקה להאמין כי סבא שלה נפטר והיא כלכך התפללה וניסתה להתחזק (היא ממשפחה מסורתית..) והוא עדיין נפטר.. אז יצא לי לשבת איתה ככה ופשוט לאט לאט התחלתי להסביר לה איפה היה הקב"ה בכל הסיפור הזה... אמרתי לה שכנראה הוא לקח את התפילות האלה ואת כל ההשתדלות שלה בשביל משהו אחר (סיפרתי לה את הסיפור עם האיש שכל הזמן התפלל להצליח בלוטו ובסוף הוא לא זכה אבל ניצל מדריסת משאית אבל הוא אפילו לא ידע עלזה כי המשאית לא דרסה אותו ) ושגם כנראה ושסבא שלה אולי פשוט סיים את תפקידו בעולם ועשה את השליחות שלו בצורה הכי טובה שיש בכל מקרה זה תלוי מה המקרה אם תרצה - ב"ה אני טובה בשאלות באמונה גם בכל דבר קטן וגדול.. אתה יכול לכתוב את המקרה ומה היה ואני ינסה להגיד איפה היה ה' בסיפור הזה כדי שאותו אחד יחזור להאמין..
ישלי עוד חברה שבמקרה שלה היא הפסיקה להאמין כי היא אמרה שזה לא הגיוני ש-ה' יעשה שהרוע יהיה חזק יותר ושבדרך כלל הרוע ישלוט אז קודם כל הבאתי לה כמה דוגמאות מהחיים שמראים שהרוע לא הוא זה ששולט כי הרוע לא יכול להתקיים ללא הטוב וגם הסברתי לה שפשוט הרוע זה כנראה אנשים שאין להם מקום בעוולם הבא אז הקב"ה נותן להם כאן להשתולל ולפעמים זה השליחות שהוא נותן להם להיות רעים כי אולי אנחנו צריכים להבין משהו או להתגבר על משהו או להוכיח משהו והנוכחות שלהם והקיימות של הרוע עוזרת.. להכל יש בעולם הזה מטרה ושליחות... פירטטתי לה גם יותר בנתיים סוגשל איבדתי כבר תפואנטה אז אני ישתשש (יענו יהיה בשקט בשפת השישושיםם)
וואי זה שאלה שממש קשה לענות עליה ככה..שירה חדשה~
אבל בגדול-
א- כמו שעובד אמר- קודם כל צריך לנקות את הכעסים והטראומה בכללי (טיפול?), אחרת אין באמת אפשרות להתקדם.
חוץ מזה - ברגע שמשנים את ההסתכלות על הקב"ה מסבא נחמד שמחלק מתנות (כמו שהנצרות מסתכלת על זה),למנהל של העולם, לאבא שאוהב בלי סוף ורוצה שיהיה לילדים שלו הכי טוב ולפעמים בשביל זה הוא גם צריך לתת סטירות- הרבה יותר קל לקבל את זה.
אנחנו צריכים להבין- אנחנו לא פה בשביל לקבל כל מה שאנחנו רוצים, והחיים הם לא פיקניק.
כמו שכולם יודעים שהורים שנותנים הכל לילדים שלהם בלי גבולות ובלי עונשים הם הורים פושעים- ככה צריך להיות ברור שריבונו של עולם לא נותן לנו הכל, כי הוא אוהב אותנו ורוצה שנצמח הכי טוב שאפשר.
לא הכל יש לנו אפשרות להבין. חלק אנחנו מבינים עכשיו, חלק נבין בעתיד, וחלק לא נבין בכלל. אבל כן אנחנו צריכים להבין שאנחנו לא מבינים קמצוץ ממה שקורה בעולם הזה. חשבונות שמים גדולים ועצומים הרבה יותר מהשכל האנושי והקטן שלנו. ואם זה מה שקרה- אז זה מה שהיה צריך לקרות, וזה מה שטוב לנו, עם כל הכאב הגדול. כי ריבונו של עולם אוהב אותנו כל כך..
ומכאן- הניסיונות באים לא לשם הכאב- אלא לשם מה שהוא מוציא מאיתנו. כדי להגדיל את האדם, לטהר ולזכך אותו, לגלות בו כוחות חדשים שהוא לא הכיר, לגלות לא את העולם שלא מזווית חדשה ויפייפיה. (מי שמכיר את שטיסל- אז יש את הקטע ששולם נופל על הרצפה ושובר רגל, ואז דבורה פתאום גם שוכבת לידו ואומרת לו שזה מדהים איך רואים את כל הבית מזווית אחרת כשאתה על הרצפה.. אז לפעמים אנחנו לא יודעים לראות את הזווית מהרצפה בלי ליפול! ואין ברירה אחרת.)
אין אדם שלא עובר ניסיונות,וכל אחד זה לפי הגודל שלו..
אף אחד לא נהנה לקבל סטירה, בין אם זה לאבד מישהו קרוב ובין אם זה לקבל 40 במבחן. אבל אנחנו צריכים להשתדל להסתכל על הכל מנקודת מבט אמונית, שרבש"ע עושה הכל באהבה עצומה שאנחנו לא מסוגלים בכלל להבין.
שניסיון זה הרבה מעבר לכואב או לא כואב, חטא ועונשו.. לא תמיד מי שנראה שמגיע לו חוטף, ולא תמיד מי שחוטף אנחנו חושבים שמגיע לו. אבל מה אנחנו יודעים? מה אנחנו רואים בכלל בעיניים הקטנות שלנו?
אני חושבת שהכי חשוב זה להבין שריבונו של עולם כל כך כל כך אוהב אותנו. אותך באופן אישי. אתה הבן שלו, ולעולם הוא לא יעשה לך משהו שלא טוב לך.
תדבר איתו, הוא כאן לשמוע..
סורי שחפרתי. אני מקווה שזה עזר..
בהצלחה
צריך לחדד את ההבנהאביחי מנחם
קודם כל תודדהה ♥אור מ
אבל מה אני בתור חברה ( ואני בת לכל אלו שטעו..) אמורה להגיד לבנאדם? זה לא שאני יכולה לשכנע אותו שאלוקים קיים כי אין רע יורד מלמעלה! הוא לא תמים. ואני יחסית בנאדם קרוב אליו שהוא מצפה ממני.....
ושוב תודה לא ציפיתי..תאמת שהתלבטתי אם לכתוב.... )
אם כבר אדם יכול לכפור במשהו בגלל דברים שהוא עבראבני אקדח
נניח הוא האמין שה' עוזר במקרים מסוימים והוא לא רואה סימן של ישועה, אז הוא כופר בהשגחתו של אלוקים על האדם.
אבל אם הוא רואה את מהות האל כמשרת לאדם ועוזר לו בעת צרה, אז ברגעי משבר ללא סימני ישועה הוא יעזוב את האמונה באותו אל שהוא בעצם פונקציונר לאדם אם אותו אל לא משרת אותו ממילאהוא איננו. אדם שכפר באל בגלל השואה כפר באל הזה.
האמת היא שהאדם צריך להכיר את אלוהיו לא בגלל פונקציה שממומשת בין האדם לאותו אל. כמו השגחה ועזרה. אלא מחמת שזה האמת המוכחת מהמציאות ומהבריאה.
אין דבר כזה להאמין בכללאוהבת את מלכנו
שטבוע בנשמה שלנו! אא לגרום למישהו להאמין או להסביר אפילו איך.. זה משהו שצריך לבוא ממנו ומהרצון האמיתי שלו

לא נכוןReminder
גם לבן אדם מאמין יש לפעמים ספקות ורגועים שהוא לפעמים פחות מאמין
לתת לו זמן, ועם הזמן הכאב יעבור.דוס
והרגש לא ישלוט על השכל ואז תוכלי לדבר איתו\איתה.
תשובה שלי-''הכל לטובה''
היי(:
קודם כל כתבת ''זה יכול להיות שהוא לא מאמין בכלל?'' אז אין דבר כזה שהוא לא מאמין.
דבר שני,אם הוא חזר בשאלה זה יכול להיות אפילו דרך טובה יותר אחרי זה לחזור להק''בה.
הרבה שחזרו בשאלה,חזרו אחרי זה אל הק''בה אפילו יותר מאמינים.
שיקרא ספר איוב....בן-גרא
מכירה אחד כזה שהקטע של הברסלבים ממש חיזק אותו וקירב אותוקיפודה
ואחד שממש ההפך מזה.. זה תלוי בבן אדם נראה לי
לדעתי צריך לעשות הבדלציוני דתי
וואוו......אור מ
אז ככה. הבנתי שאני צריכה לתת לו זמן לבד שיעכל את הכל....(כמה זמן זה כבר עיניין שלו.)
הבנתי שאין דבר כזה שבנאדם לא מאמין.אולי זה מוסתר בתחפושות אבל הוא מאמין.
אולי זה קשה לו לדעת שיש מישו למעלה שאחראי על הכל בגלל שהוא נותן לו רע.......(??)
וזה נכון שמישו אמר כאן שאחרי שהוא יתפקח אז השכל יכנס לתמונה ולא רק שהרגש יתפוס מקום (ותכלס להאמין באלוקים
אחרי הכל זה הרווח היחיד שלנו!!שאנחנו מודעים לזה שיש מי ששומר עלינו ואנחנו יכולים לסמוך עליו..זה משו פסיכולוגי
סתם משו שעלה לי פתאום...)
אז...זה לא אנוכי קצת...? שכאילו הוא בוחר להאמין ברע...(לוידעת איך הגעתי לזה..)
אשמח להבהרות......ושוב תודה לכל מי שנתן לי תובנות.....![]()
קודם כל צריך להבין ולדעתאסתרק
שתגובה כזו הכי מוכיחה שהוא מאמין באלוקים.
הוא מבין שיש מי שמנהל את העולם, ולכן כועס עליו שהוא גרם לו לעבור את מה שהוא עבר.
כי אם אין מי שמנהל את העולם, הוא צריך לבוא בטענות כלפי מי שהזיק לו/ עשה לו רע.
אחאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.