כיפה סרוגה או שחורה לילדיםאנונימי (פותח)
עד כה חשבנו כי ילד צריך לחבוש כיפה סרוגה כמו אביו

ותברר לנו השבת כי הכיפות הסרוגות עושים טעות שמפורשת במשנה ברורה
שצריך כיסוי ראש של 2 שכבות... והרי בכיפה שחורה יש 2 שכבות ולעומתה בכיפה הסרוגה יש רק שיכבה אחת...
חשבנו על זה שראש ישיבת ההסדר של גוש עציון היתה לו כיפה שחורה . וגם הרציה קוק ככה ועוד רבנים ששיכים לדרכנו
אולם בביתנו זה יישמע כאילו התקלקלנו ונהיינו חרדים...

מה אתם מציעים לנו לעשות ?
איפה כתוב דבר כזה,ד.

במשנה ברורה?

[וגם מה שיש בכיפה שחורה "שתי שכבות", זה לא בגלל כל מיני כוונות, אלא פשוט כי טכנית זה מיוצר כך, שיחזיק מעמד]

ומה שהלך הרצי"ה זצ"ל ככה, ועוד רבנים, כי למה שילכו אחרת?.. הם מעל ה"רמה" הזו שילבשו כיפה כזו או כזו מ"חשש" שיזהו אותם כסטיגמה כזו או אחרת. הלכו, כי כך גם הלכו אבותיהם, ולא היתה להם כל סיבה לשנות.

יש חסידים מסויימים, שהולכים דווקא עם כיפה מצמר, ואצלם זה באמת חלק מ"תג הזיהוי".

אבל אכן ב"ציבורנו", התפשט הדבר הזה, שרבים הולכים בכיפה סרוגה. נחמד. הרצי"ה זצ"ל היה מעיר רק על הגודל, שיהיה בגודל ראוי.

[עפ"י הסוד, יש משהו כזה שנקרא "תרי מקיפין", שני מקיפים. בחב"ד שמים לב לכך. אבל זה ע"י חבישת כובע מעל הכיפה]

התקלקלתם ונהייתם חרדים?להיות חרדי זה קלקול?אנונימי (3)
ניראלי הוא מתכווןהכל מאת ה'
ש"הקילקול" הכוונה שהם חושבים עכשיו אחרת בגלל הכיפה .שהחליפו את דעתם,מגזרם, והם כבר לא באידיאל של כיפות סרוגות,וכל הנוגע לקיטלוג כיפות.
זה לא נכון 👆
לגבי שתי שכבות- יש הרבה רבנים בציבור שהולכים עם כיפה סרוגה ובטוח הם בדקו את העניין לגבי זה .וכניראה אין איסור כי אם הם הולכים כך.. אז בוודאי שהם מהווים דוגמא לעם.ולא ניראלי שהם רוצים להטעות ציבור שלם! אם ישנה טעות בנושא אז תגיד ..
הכיפה זה לא אמור להיות משנה. בכל אופן עדיין זה מראה על סמליות מסויימת..לא רמה רוחנית,לא רמה דתית,אך ורק השתייכות,וגם בהשתייכות זה לא תמיד נכון.
יש בתי ספר שאומרים להם לבוא רק עם שחורה או רק סרוגה..כי הם מחנכים לאידיאלים מסויימים.
יש ביתספר שגם וגם, כל הכיפות..זה הכי טוב!
תעשו מה שנוח לכם,וגם מה שאדם מרגיש. לדוגמא..שמעתי על רב שכאשר הוא התחזק אזי הוא החליף מכיפה שחורה לסרוגה כי עם כיפה שחורה הוא הרגיש יותר מקורב, יותר שלם במצוות..
וגם להפך..אדם עם כיפה שחורה שמחליף לסרוגה כי עם כיפה סרוגה הוא מרגיש שהוא יותר מתחבר לה',יותר מרגיש הזדהות עם ערכים,יותר עושה מצוות .
יש כאלה שיגידו שעם כיפה שחורה או סרוגה לא משנה זה לוחץ אותם,זה מחייב אותם אז הם רוצים להחליף כיפה..
זכותם שיעשו מה שמקרב אותם לה' [[:
ממתי להיות חרדים זה להתקלקל?זקנת השבט

ומה אכפת לכם איך זה יישמע???

ללכת עם האמת שלכם , ושהעולם יעשה מה שהוא רוצה. 

על הדרך תרוויחו ילדים עם חשיבה עצמאית . 

אם צריך 2 שכבות אז כיפה שחורה לא תעזורלשם שבו ואחלמה
כמו מה שכתב ד. ברגע שזה דבר אחד, זה לא משנה שהוא יוצר מכמה שכבות. אם צריך 2 שכבות אז שימו כיפה ואז כובע.
בכל מקרה, מה המקור המדויק שצריך 2 שכבות?
אז תסרגי לו למטה עוד שכבהרות כ1

קחי בד גזרי אותו בצור עגולה

ותתפרי לחלק התחתון של הכיפה

ופתרת את הבעייה

הרבה כיפות שחורות הן בצורת צלב וזה הכי גרוע.יותש

כיפות שחורות מארבעv חלקים זה כמו צלב. הכי גרוע. לכן הרבה דואגים ל 6 חלקים.

יש כיפות בוכריות עם בטנה ויש כיפות כמו שחורות אבל צבעוניותברווזה

בל תוסיף?שלומישלומי

במעבר לכיפה שחורה מהסיבה שציינת קיים חשש לאיסור דאורייתא של "בל תוסיף".

אי אפשר לעבור על חשש דאורייתא בשל עניין שהוא בגדר מנהג ישראל או מקסימום עניין מדרבנן.

בל תוסיף?!מודדת כובעים

המום

.

חושף שיניים

זו אגדה נפוצהעוקר הרים

לא מופיע במשנ"ב שני כיסויים, מה שמופיע שלא להסתפק בכיפה אלא ללבוש גם כובע כי ככה עומדים לפני אנשים חשובים.

היום לא הולכים ככה לפני אנשים חשובים ואין בכך שום עניין.

הדרשה המוזרה שעשו שכיפה שחורה נחשבת שני כיסויים, היא וורט לא מוצלח ולא מעבר לכך.

אגב, חב"דניקים שמקפידים על עניין שני כיסויים על פי הקבלה, במקרה שאין להם כובע לובשים 2 כיפות ולא מספקים בכיפת הקטיפה.

אין שום עניין הלכתי בכיפה שחורה או סרוגה. יש עניין הלכתי בגודל הכיפה (ויש בכך כמה דעות).

יש עניין שתהיה כיסוי ראש שמרבה יראת שמים (ולכן אין שום טעם בכיפות עם דברי ליצנות).

רבנים גדולים שמו כיפה שחורה כי זה מה שהיה נהוג כשהם היו ילדים.

בפירוש שמעתי כך מהרב זלמן מלמד שהוא עצמו לא מחליף את הכיפה, אבל יש צד של הידור דווקא בכיפה הסרוגה כי היא יותר יפה...

הרב בניהו ברונר על שני כיסויי ראש.

אחי לא הבנת נכון. כנספלוניאואלמוני
עיין בסימן צ''א ס''ק י''ב. שם כתב המ''ב:"ובזמנינו צריך להשים בעת התפלה כובע בראשו כדרך שהולך ברחוב ולא בכובע הקטן שתחת הכובע כי אין דרך לעמוד כן לפני אנשים חשובים" יוצא מכאן שאדם שעומד לפני רב ראשי או ראש ממשלה בכיפה סרוגה כך גם יכול להתפלל.
אכן ענית נכון.הרב יאיר

אין עניין בשתי שכבות אלא רק משום עמידה לפני מלך. ואנחנו עומדים בכבוד היום עם כיפה סרוגה לכבוד ולתפארת. וגם זו כיפה יותר יפה ובדרך כלל יותר יציבה על הראש.

הראש זה לא לחם משנה שצריך שתי שכבות להיות דומה למן במדבר !

אני אעשה סדר בדבריםחתונת הדמים
א. כשהמשנה ברורה מדבר על שני כיסויים הוא מדבר על כובע וכיפה משום שכך היה הדרך להתלבש אז בצורה מכובדת. שניי הכיסויים בכיפה השחורה לא קשורים לזה. זו פשוט מין בדיחה שחרדים אומרים על הכיפה הסרוגה כמו הבדיחה שבכיפה הסרוגה יש חורים דרכם בורחת היראת שמים... לא צריך להיות טמבל.
ב. הרב אבינר לא יודע את משנ"ב? הרב שרקי גם לא? את יותר צדיקה מכל רבני הציונות הדתית? קצת צניעות.
ג. אגב, רק כדי להבהיר עד כמה את מדברת שטויות. אם זה היה נכון חרדים לא היו לובשים מגבעת... כל הקטע של המגבעת זה בשביל הכיסוי השני. אז אם את כבר חוששת לכיסוי השני תקני לילד כובע או אפילו תהדרי בשטריימל....
ב. הכיפות השחורות שרבני הציונות הדתית לבשו פעם היו משכבת בד אחת, לא כמו כיפות הקטיפה שכיום נהוגות בציבור החרדי. כך שגם מזה אין ראיה. מה גם שהם פשוט לבשו כיפות שחורות כי עוד לא היה נהוג כיפות סרוגות.
מחילה מכבודךיעל בר
אומנם כל מה שכתבת נכון
אבל מה זו ההתנשאות הזו?!?!
מה הסגנון כתיבה הזה?
יש כאן מישהי שיש לה שאלה, יש לך תשובה תענה בצורה מכבדת ולא דורסת.
סליחה אבל מניין לכם שהשואלת היא נקבה ולא זכר???????אחת שאכפת לה

תקראי טובלשם שבו ואחלמה
רמז: "כמו אביו"
מה זה הזלזול הזה??אנונימי (4)
אוי הבורות, גם כיפה שחורה של פעם היא שתי שכבות.ירושלמית טרייה
רק ששתיהן בד.
ככה זה כשכותבים בלי למשש ממש את.הנושא..

זה לא חשוב לכלום, סתם התחשק לי לתקן.
שני כיסויים?? מאיפה זה הגיע?אוראנוס

גם לאוזניי גונבה השמועה על הצורך בשני כיסויים, אבל אף אחד עדיין לא הראה לי מקור לדבר, אולי זאת טעות שמגיעה ממה שהמשנה ברורה כותב לגבי הטלית, שלא כדאי שיסיר את הכיפה

(הכובע הקטן- כלשונו) מתחת לטלית כי לפעמים הטלית נשמטת ואז מתפלל בגילוי הראש. ברור לכל בר דעת שמכאן אין להוציא שיש ענין בשני כיסויים.

מכאן יש להוכיח ההפך..אנונימי (5)

ואולי אבא שלו גם ילך בכיפה שחורהאנונימי (6)

מעבר למה שהזכירו כאן בדיון שלא ברור שכיפה שחורה טובה יותר מכיפה סרוגה, גם אם נניח שזה נכון, אני לא חושב שילד צריך ללכת עם כיפה שחורה "כמו המשנ"ב" כשאביו ממשיך ללכת עם כיפה סרוגה.

לדעתי, לא ראוי להחמיר על ילדים בדבר שההורים עצמם לא מקפידים עליהם לגבי עצמם.

הדיון בנושא הזה הוא אחר, וזו פעם ראשונה שאני נתקל בזה בהקשר של כיפה, אבל כבר יצא לי כמה פעמים להיתקל בהורים לילדים עם פאות ארוכות "כי זה נחמד \ יותר יפה" או "כי ככה פיאות באמת צריכות להיראות", בעוד האבא לא חושב לרגע שזה יפה על עצמו, או שככה צריכות להיות הפיאות שלו.

אני לא מדבר על ילד שמבקש דבר כזה, האם לתת לילד "להחמיר" בדבר שההורים לא מחמירים, אלא על מקרה כמו פה, שההורים עצמם באים ויוזמים דבר כזה, שיפול על הילד, ואולי גם יגרום לו סבל חברתי (אני לא יודע לאיזה בית ספר הוא הולך ואיך יתייחסו שם לכיפה שחורה), כשהם עצמם לא חושבים לשלם את המחיר הזה.

כל מילה בסלע.תמיד נשאר אני

אם ההורים משאירים לילד כי זה יפה, אז זה לא נקרא לתת לילדלשם שבו ואחלמה

להחמיר. אין פה החמרה, רק משהו שלטעמם יפה. 

לא עניין דתי בכלל. 

אם הילד לא מתנגד וזה לא גורם לו שום סבל,

נניח שלא אכפת לו, 

אז אין עם זה שום בעיה גם אם לאבא אין. 

אבל אני מסכים איתך שלא נכון להטיל על הילד חומרות שההורים לא עומדים בהם. 

אפשר לחבוש כומתה שחורה של חיל שריון.shindov

ואז גם שחור וגם ציוני.

אהתי -כומתה שחורה . או כיפה סרוגה שחור .אבני חןאחרונה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך