אני מיואשת מהגמילה, הצילו!לגו

אני מנסה לגמול את בת השלוש ועוד רגע מתייאשת  

זה כבר היום השני שהשארתי אותה בבית בשביל זה ועדיין היא רק מפספסת, עוד לא הצלחנו אפילו פעם אחת בשירותים. 

הבוקר ישבתי איתה כמעט שעתיים על האסלה ואז התייאשתי חצי שעה אח"כ עשתה קטנים פעמיים בהפרש של כרבע שעה אחד מהשני.

זה סבב שני של גמילה, ניסיתי בקיץ אבל זה היה גדול עליי, הייתי בסוף הריון שהיה גם ככה בסיכון ושניה לפני מעבר דירה. החלטתי שאנסה למרות כל המניעות גם מבחינתי וגם מבחינת הילדה ואפשרויות הנסיגה, ואם יזרום סבבה ואם לא אפסיק, ולא הלך, לא ממש נלחצתי וגם לא שידרתי לחץ ופשוט החיתול חזר והיא הייתה לגמרי סבבה עם זה.

כבר הרבה זמן נראה לי שהיא מוכנה, אומרת שעשתה מראה התעניינות בשירותים. דחיתי וחיתי בגלל המזג אויר והתזמון מבחינתי והשבוע התאים לי להשאיר אותה איתי ויאללה שיצליח לנו

אז היא בבית מאתמול ובינתיים כיבסתי הרבה פיספוסים ועוד לא הורדנו את המים עם הצלחה ועוד לא קיבלה הפתעה.

יש לכם עצות בשבילי? אני לא רוצה להתייאש, היא כבר גדולה ומוכנה, לא מוכנה לעשות את הפיפי הראשון בשירותים.

אגב, יש לי ניסיון עם גמולים, גמלתי כבר כמה ילדודים שלי, אבל בגיל צעיר יותר ועם יותר הצלחה (לפחות לפי הזיכרון שלי שיכול להיות שהוא סלקטיבי צוחק)

תודה

סבלנותסדר נשים

התחלתם רק אתמול!

זה לא קורה כ"כ מהר, תני לזה שבוע לפחות

אני מקווה שאצליח לגייס את הסבלנות...לגו

אצל האחרים זכור לי שכבר היינו על המסלול ביום השני

תודה, הכנסת אותי לפרופורציה

אצלנו זה לקח שבוע והיא נגמלה .זקנת השבט

משתמע , שאפילו בלי לרצות את מפעילה לחץ וזה לא עוזר לעניין . מקווה שאני לא פוגעת.

יש לך אפשרות להשאיר אותה שבוע בבית?

אני זוכרת ששמתי אותה מול המחשב עם רצף שירים , ולא עבד . אבל אח"כ ישבתי וסיפרתי לה סיפור וזה היה נחמד מאד . ככה כל פעם בבוקר , או אחרי ארוחת צהרים . יצא -יצא . לא יצא -לא נורא . זה נשמע שהיא פשוט לחוצה.

לא הבטחתי ולא נתתי שום הפתעה . הישיבה על הסיר הפכה להיות מה שבשבילי הישיבה בשרותים , שעת הרגעות כזו עם ספר נחמד -שדרך אגב לא קשור לשרותים (אליעזר והגזר , כספיון וכאלו) אני אוהבת לקרא עיתון בשרותים והילדה שלי אוהבת לשמוע סיפור בשרותים . עכשיו כשהיא כמעט בת 5 -לרוב אני מסרבת בנימוס.....

שבוע? אצלי מדובר בחודשים..יעל רחובות

אמנם אני גומלת בגילאים צעירים יותר אך מדובר אצלי בחודשים..

צריך המון סבלנות ולהחליט שאין סיכוי שאת מחזירה ולא משנה כמה זמן זה ייקח.. זה משחרר מהעול של הלבטים והקונפליקטים לגבי זה..

ילדה בת שלוש צריכה שתשחררי לחץ.. בסוף הערב מכונה מייבש ונגמר..

להכין ערכות להחלפה כולל מכנסיים, תחתונים, מגבונים, נייר סופג ושקית בסלון כדי שלא תצטרכי לטרוח בכל פעם מחדש..

וממש לא יושבים שעות.. זה עלול (בלשון המעטה) ליצור אנטי או הימנעות או פחדים מבחינה פסיכולוגית וטחורים מבחינה פיזיולוגית (שמעתי על מקרים)..

הולכים על קטע טוב, חיזוקים והפתעות על כל ישיבה וכשכבר יושבת בקלות על כל הצלחה (עדשים זה רץ טוב).

בנוסף, זה שהקודמים נגמלו בקלות, לא אומר שהיא חייבת גם.. תמיד יש אחד שעושה בי"ס ומלמד אותנו שעור בסבלנות וקבלה ללא תנאים.. ואל תשכחי שנוסף תינוק למשפחה.. זה בטח לא עוזר למצב.. אז יש מצב שהיא עושה בכוונה ואם כך הלחץ שלך מתגמל מאוד וצפי המשך של ההתנהגות הנל..

ללכת בטוב, כמה זמן שייקח ייקח, בזמן פספוס לא לשאול אותה "למה" או "חבל" ולהתכוונן על כך שהקטנים/גדולים רוצה להיות בשירותים ולא על הרצפה וכדומה..

בהצלחה!!!

נכון , שכחתי , להכין המון תחתוניםזקנת השבט

אפשר ב20 שקלים לקנות 5 תחתונים עם ציורים יפים...אז תקני כאלו 4- ככה שיהיו לך 20 זוגות תחתונים . ככה שלא יכאב לך הלב . זה לא תופס המון מקום במכונה , ואח"כ תמיד אפשר להעביר לילדה אחרת. 

גם לי יש בת בגמילהשלושים פלוס

וזה לא היה קל ועדיין אחרי חודשים לא קל

למה?

רק סיבה אחת- כי אנחנו לא סובלים לנקות אחריהם.

בוא נגיד ככה - אם היתה לך מנקה בבית שמחליפה לה ומנקה אחריה ומכבסת את הבגדים ותולה

האם היה לך קשה ככה?

ודאי שלא.

ברגע שתפנימי שתהליך גמילה כולל המוןןןןןןן פיספוסים

את תהי רגועה ומוכנה לגמול את הבת שלך.

תחשבי שבסוף זה יקרה והיא תיגמל

אל תתייאשי

תוציאי שטיחים תרחיקי אותה ממיטות או סלון מרופד

תהי איתה במקומות שלא נורא אם תפספס

ואל תתרגשי מהפיספוסים

כל פיספוס פשוט תתנהגי בטכניות - תחליפי לה וזהו.

אל תתאכזבי למרות שזה קשה

מה לגבי סיר..א..א..
יותר זמין להם. ככה גמלתי את כל ילדי
אני חושבת שכמה שבועות זה זמן סביר להיגמלl666

אבל אני פשוט מורידה טיטול, שמה תחתונים ומראה איפה הסיר

ומשתדלת לא לעשות מזה עניין לא לצד לחץ מצידי ולא מצד התלהבות והפתעות

לגדולה שלי לקח חודשיים, לבן שלי יומייםאביוס

כל ילד ומה שמתאים לו.

סבלנות

תנסי לשים על הסיר/אסלה מיד כשמתעוררתמדי פעם פה

אולי סיר ילך יותר טוב?מולדת

ההתחלות קשות… .גאולת ישראל
היו לי שני ילדים שהיה לי מאד מאד קשה לגמול אותם ( את רק בהתחלה לא להלחץ… .) שברור לי כעת שזה היה קשה בגלל שהיתה להם בעיה תחושתית… לא מחייב רק הערה למי שמתקשה נורא לגמול… (הכוונה חודשים, כמעט יותר משנה… )
בהצלחה!! !
אצלנו עוזר ברז פתוחאמא_מאושרת
כשהמים זורמים גם העניינים אצלו משתחררים.
תנסי..
גיסתי עשתה מעשה לפני הגמילהזוהרת בטורקיז
ואמרה לאחיינית שלי(בת 2) שכל פעם שיש לה גדולים או קטנים(היא הייתה עם טיטול!) שתגיד לה.היא הייתה באה ואומרת לה:"אמא קטנים"! גיסתי הייתה לוחקת אותה לשירותים מורידה לה את הטיטול והייתה עושה בשמרותים.שזה צעד חכם קודם להרגיל את הילד לזה שהוא יבין מתי יש לו גודחים וקטנים(מבחינל הרגשה מתי הוא עוזה) אחרי שבוע היא הורידה לה את החיתול ועוד פעם אותו סיפור רק שהפעם אין חיתול.לאחיינית שלי ברח רק 4 פעמים והגמילה הייתה מהירה. כמובן שבלילה היו מעירים אותה וכו..
לכל ילד הזמן שלואלי6

יש ילדים שהתהליך הריגשי הרבה יותר ארוך אצלם מאחרים

יתכן זהיא רגישה יותר

בכל אופן, לא מבין למה את משאירה אותה בבית ?

אם היא אכן מוכנה לגמילה, תני לה ללכת עם חיתול, וכל פעם שהיא רוצה שתוריד או תבקש ותעשה בסיר או שירותים.

כך זה יכול להימשך כמה זמן שצריך.

מנסיון של רבים, אם דוחקים היגמלות שלא הבשילה עדיין זה יכול לגרום לנזק ארוך - כלומר הפעם הבאה שתנסי לגמול אותה יכול לקחת הרבה יותר זמן ממה שהיה לוקח אם לא הייתם עוברים את החוויה של נסיון גמילה טרם זמנה.

בהצלחה

המון סבלנות, כל אדם עם הנפש שלו

הייתי מחכה שזה יבוא ממנה+mp8

כל ילד בקצב שמתאים לו, בלי קשר למה שהיה עם אחיו ואחיותיו.

הלחץ שלך סביב זה נראה לי לא מועיל.

חוזרת קצת לעדכן לגו

תודה לכם על התגובות והיחס.

אז כנראה שפשוט שכחתי מה זה.. סנילית משהו צוללן

היא קלטה את העניין ביום רביעי כשעתה פעם אחת בסיר ואז המשיכה לפספס אבל לפחות מאותו רגע כבר היה למה לשאוף כולל ההפתעה ליקוק

בחמישי התחילה עם פיספוס קטן ואז באה לעדכן אותי, יושבת בסיר ועושה עוד קצת, מודיעה שזהו, שופכים, נוטלים ידיים, אשר יצר, הפתעה ו-2 דקות אח"כ כל השאר שהיא לא שיחררה. עשתה את זה בחמישי ושישי

בשבת כבר הצליחה לשחרר הכל בסיר אחרי הפיספוס הקטן.

בקיצור ב"ה אנחנו על דרך המלך  

איזה כיףאמא_מאושרת
בקרוב אצלנו
בהצלחה בהמשך!+mp8
לא קראתי הכל-ויקי7אחרונה

הבן שלי היה "מוכן" לגמילה (מוריד טיטול, מבקש לשירותים וכו) אבל ברגע האמת לא עשה באסלה. הבנתי שהוא פשוט מפחד. שמתי סיר בסלון (קראוון, אז הבית ממילא לא גדול) וכשהוא רצה הוא ישב. הוא נורא התלהב. לא היה אכפת לי שיפספס- שופכת מים וסבון- וגורפת החוצה. 
וגם ספרים- ילדים מנסים לפעמים לחקות את הילד בספר- "טולי כבר בלי טיטולי", "הסיר של נפתלי" (המקביל לבנות) וכאלה. כמה חודשים לפני הגמילה הלכתי  לסופר וקניתי כמה ספרים (גם על גמילה ממוצץ)...

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך