זה בסדר?נהורה היפה

אני לא יודעת מה לעשות יש לי חברה שאני מרגישה שאני באמת שונאת אותה אבל אני מרגישה ממש רעה כי היא לא עשתה לי כלום אבל פשוט יש לי מין ריחוק ממנה ואני פשוט גם לא מבינה למה ומה אני בדיוק מרגישה ואני פשוט כל הזמן חושבת כאלו מה היא עשתה לי ולא מבינה וזה מאוד מעצבן ורע ומתסכל! אבל פשוט אני באמת לא יודעת איך לשנות את זה והכי נורא שאני בעיניה החברה הכי טובה שלה ואני מרגישה צבועה ומגעילה ואני פשוט לא יודעת מה לעשות!!

מתלבט אל לענותעיאית"י

קנאה?

זה לא היה בוטה בכללאח

<צ>, לכל מי שלא הבין

אוף אני באמת לא יודעת!נהורה היפה

יכול להיות אולי באמת קנאה כי אני מוצאת את עצמי באמת הרבה פעמיים מקנאת בה אבל לא נראה לי שזה הכל.

יש עוד אפשרות - הגיונית מאוד...אח

יכול להיות שיש בה בפנים מידות לא כל כך טובות שדוחות אותך (ואולי אפילו בתת-מודע)?

או שאת במצב רוח לא טוב?..

סליחה שאני אומרת אבל..ט1

בכל אדם יש מידות לא טובות אז ... כמו שכל אדם רוצה שיקבלו אותו עם הדברים הפחות טובים שלו גם היא צריכה לקבל את חברה שלה

אני ככלל חושבת שצריך לדון לכף זכותנוגעת בלב
זה מאוד קשה לקבל אנשים עם כל "החבילה" שלהם והמידות הרעות.
ואני בטוחה שהיא מאוד מנסה לקבל ולהכיל את חברה שלה, אבל זה קשה. מאוד.
וצריך לדון אותה לכף זכות וחלילה לא לשפוט וישר לומר שזה מידות רעות... יכול להיות, אבל לדעתי זה פשוט "אתגר" בר תיקון ושינוי, ולא בהכרח כדאי לקרוא לזה מידות רעות...(כי אולי זה מרתיע, וגורם למחשבה שעבודת המידות היא מאוד כבדה וקשה, ומייאש כבר מההתחלה... ואתגר זה משהו שמשפר, שמצריך חשיבה והתמודדות, שמצריך שינוי והתחדשות.משהו טוב)
לגמרי, אבל זה יכול להסביר למה היא שונאת אותהאח

אבל נכון, זה באמת מה שצריך לעשות

יכול להיות שזו קנאה?נוגעת בלב
אולי את מקנאה בה? לא בהכרח במשהו ספציפי, אולי באופן כללי בה?
או שאולי זה פשוט עניין של התנהלות? לי יש ילדה מהכיתה שאני פשוט לא מחבבת כי כל ההתנהלות שלה, הדיבור, ההליכה עם האף המורם, הכל- פשוט מחרפן אותי. ואני לא יכולה להתקרב אליה... אולי זה מה שקורה גם לך?
יכול להיותנהורה היפה

נראה שזה פשוט גם קנאה וגם התנהלות מעצבנת.

אני מכירה את זה..גפן המתוקה

גם לי זה קרה ככה פעם (לא עם החברה הכי טובה שלי, אבל עם חברה קרובה)

זה באמת מוזר. ולא, זה גם לא קנאה.

אני פשוט התרחקתי ממנה סתם ככה ורק אח"כ הרגשתי שהייתי ממש מגעילה אליה..

ואז פעם דיברתי איתה על זה דוגרי, אמרתי לה שאני לא יודעת מה עובר עלי ושבזמן האחרון אנחנו די התרחקנו (באשמתי) ואני לא יודעת למה ואז הגענו למסקנה שאנחנו צריכות להפגש יותר, לעשות צחוקים, לצאת לסרט טיולים שופינג או כל דבר אחר שיכול לגבש בינינו- וזה עזר  ברוך ה'

שיהיה בהצלחה!נשיקה

יש לך הרבה עבודה...ט1
על המידות לעשות ... צריך לעבוד על זה ... בהחלט זה דבר רע ...
כמו שכבר כתבתי לך, לדון לכף זכות זה אולי הכי חשוב בחיים.נוגעת בלב
ולא כדאי למהר לשפוט ולומר "יש לך הרבה עבודה על המידות", "צריך לעבוד על זה", "זה דבר רע".
סמכי עלי שאני יודעת מה דבר רע ומה מצריך שינוי ועבודה. וסמכי עלי שאני (וכל אדם בעולם) בעבודה מתמדת על המידות שלי, ואין שום צורך לשפוט או להעיר לאדם אחר, בטח ובטח שזה בנימת ביקורת שכזאת... זה בהחלט לא נעים.
שבוע טוב!
נכון מאוד, וגם הדרך לעזור לתקן את זה היא לאאח

להגיד "זה גרוע", "צריך לעבוד על זה".

אלא - "בהצלחה", "אני בטוחה שתצליחי", וכו'.

חחציקציק
'יש לי חברה שאני באמת שונאת אותה"-אז את חברה או לא??
אגב גם לי עד לא מזמן היה מישהו שלמד איתי חופר ברמות ואחרי הרבה תפילות העיפו אותו..
אני חברה...נהורה היפה

כי פשוט לא נעים לי וגם היא לא ילדה של שיחות וכזה אז אני לא יכולה לדבר איתה...

ואני לא בידיוק שונאת אותה אני פשוט לא ידעתי איך לנסח את זה, יש בה משהו שדוחה אותי ואני לא יודעת מה.

אני אומר לך שגםציקציקאחרונה
לי אישית זה היה זה מום עובר )אני מתכוון לזה שלא תסבלי איתה כל החיים( פשוט תשמרי מרחק..
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך