בס"ד
אני אתה ואת, משה רבינו, כלל ישראל.
וְאַתָּה תְּצַוֶּה..."
אור החיים הקדוש שואל על המילים האלה " ואתה תצוה. צריך לדעת למה הוצרך לומר ואתה אחר שעמו היה מדבר? עוד למה אמר תצוה ולא צו? עוד למה אמר לשון ציווי..."
כידוע, המילה אתה מתייחסת למשה רבינו, ובכל הפרשה שמו של משה אינו מופיע, בין אם לפי דברי בעל הטורים בגלל "מחני נא מספרך" או החסידות, שבכללי מדברים על דרגת "הביטול והגילוי" אליה משה רבינו מגיע ומקבל שם אתה.
אבל אני רוצה לתת כיוון אחר, משה רבינו יש בו בחינה של כלל ישראל, כפי שמובא בשל"ה הקדוש ועוד כנראה.
ואתם יודעים מי מצווה, לא רק משה רבינו, מתבקש לצוות, אלא אני, אתה ואת, אתה זה שקורא את הפסוקים, הם מדברים אליך. ובזה גם אפשר לענות על לשון הצווי כתצווה ולא כצו, כי צו הוא זירוז, אבל תצווה, הוא גם לשון ציוות, צוות.
כי אנחנו יוצרים את כלל ישראל, כל יהודי, הוא אתה בפני עצמו, והוא מצווה לצוות ולאחד, לנסות לאוהב ולתת אחד לשני.
להמשיך בדרך, להתעלות, אמונה.
אז מה מצווים? מה מאחד את עם ישראל?
"וְיִקְחוּ אֵלֶיךָ שֶׁמֶן זַיִת זָךְ כָּתִית לַמָּאוֹר לְהַעֲלֹת נֵר תָּמִיד"
לוקחים את הדרך, לוקחים את שברי החיים ומתעלים איתם באמונה אמתית, תמידית של עם הנצח.
"שמן זית זך כתית למאור" השמן הוא כתית שבור, אבל השברים האלה, זה למאור, להאיר. ואת זה צריך לקחת, את אותם קשיים, הדרך שעברנו, ואיתה מעלים נר תמיד, נמצאים באמונה תמידית באורו של עולם, ומאירים שפע לעולם.
אנחנו לא יודעים תמיד מה לעשות, מה לענות, לא יודעים גם מדוע אנחנו באמת אחים, והתשובה היא להסתכל למעלה, להסתכל לשמים, להעלות נר תמיד את האמונה.
יש לנו אבא בשמים שמחזק אותנו, ובגלל שכולנו בניו, כולנו בנותיו אז באמת אפשר להיות מאוחדים, לשאול בשלום השני ולעזור אחד לשני.
פורים, האחדות והפירוד.
המן שמח שיצא לו חודש אדר מכיוון שאז נפטר משה רבינו, נפטר בעצם כלל ישראל, הוא יכל לומר "ישנו עם אחד מפוזר ומפורד" אך הוא לא ידע שמשה רבינו גם נולד, וכנ"ל פרשת תצווה היא באזור של פורים תמיד, כי יש לנו אחדות, יש לנו מקום שלא שייך רק לאדם אחד הוא שייך לכולנו, "לך כנוס את כל היהודים".
אתה שעומד שם בשקט,
תעיתי כשה אובד, תלקט,
האר לי את הדרך אליך.
תגע בנשמתי, אני ילדך.
צא לחיים, פגוש מלאכים,
ועליך הם שומרים, מסתכלים.
ואין גבול לשמחה,
היום אנחנו ביחד, באהבה.
שנזכה, להכיר אחד את השני, לראות את ההשגחה הפרטית בכל צעד, שה' מוליך אותנו, לדעת להכיר במלאכים שמסביבנו, ולהתעלות לקדושה ושמחה.
שבת שלום ומבורך מאיתו יתברך!!! ופורים קטן שמח!
מפירות בית הכנסת יהושע נחשון שלסינגר
פרשת תצווה פורים קטן
זה משמח לשמוע. +תוספת.