מורא רבך כמורא שמיים!!!!!אל ההרים
עבר עריכה על ידי אל ההרים בתאריך ט' באדר תשע"ו 22:30

בזמן האחרון ראיתי המון התבטאויות נגד הרבנים..[אפילו בפורום כאן ראיתי לא אחת ...]

באיזה נושא- המון נושאים ..

לדוג' דומא, הר הבית,מדינת ישראל, תמונה של הרבנים הראשיים עם נוצרי ארור...[ @המצב חסה אני באמת מבקש תוריד את התמונה ..]   ועוד ועוד ...

לא רק חברה צעירים, גם מבוגרים , ובלי להשוות בין רבנים- אבל כולנו יודעים שיש הבדל בין גדולי תורה [אני נזהר בפי בכוונה -לא רומז על אף אחד ועל שום רב !!]  רב שכונה בעפולה[לדוג'] לא דומה לא לרב אברום, לא לרב ליאור לא לרב דודי דודקביצץ לא לרב  צבי טאו  לא לרב שמואל טל ולא לרב גורדין... 

למה מחלוקות של רבנים הופכות ישר לפוליטיקות זולות שכל ארחי פרחי ברחוב צריך לצעוק הרב הזה אפיקורס שלא מאמין במדינת ישראל! והרב הזה רשע גמור שאומר לאנשים לא לעלות להר הבית.. והרב הזה בוגד בעם ישראל בזה שמעודד את השבכ.. והרב הזה ככה והרב הזה ככה וכו וכו..

טוב אז מכירים את הבדיחה על זה שבישראל כל נהג מונית יכול לפתור את הסיכסוך במזרח התיכון???

אז קחו גירסא משופרת- בעם ישראל כל שישסט מצוי וכל בחור ישיבה שיעור א' ,  וכל רב בית כנסת וכל העמארצים הזקנים[וגם אלו שלא] שיושבים ומדברים באחורה של הבית כנסת - יכולים לקבוע מי צדיק וגדול בתורה שהוא חלק מל"ט צדיקים נסתרים ויש לו פוטנציאל להיות המשיח ... ומי [מהרבנים ] יהיה לו שבעה מדורי גיהנום הוא רשע גמור ואפיקורס ויכול להיות שהוא בכלל ממזר ...

יהודים לאן הגענו???!!!    מה עם "הוי זהיר בגחלתן שלא תכווה , שנשיכתן-נשיכת שועל!!  ועקיצתן עקיצת עקרב!! ולחישתן לחישת שרף!! וכל דיבריהם כגחלי האש!!!"???

צודק לגמרי.כבשה
אם תקרא את תוכן הדברים שאני כותב לא תבלבל את המוחהמצב חסה
לא בילבלתי , התמונה מפגינה זילזול..אל ההרים

גם לי יש שאלות ותמיהות על התמונה הזאת וגם אני לא מתלהב ממנה , אבל  בין זה לבין לפרסם אותה ולכתוב בושו והיכלמו שאלו ראשיכם  ...  נראלי שזה לא מכבד כי בכל זאת גם אם לא תמיד תפסוק הלכה כמותם כי יש לך רבנים אחרים שאתה הולך על פיהם.  זה הרבנים שהוכתרו כרבנים הראשיים - לא סתם הם קיבלו את התואר הזה וצריך לכבד אותם מאוד

מי שחולק כבוד לעבודה זרה וקד בפניה, הוא מחלל שם שמיים ברביםהמצב חסה
ובמקום שיש חילול ה לא חולקים כבוד לרב.
וואללא אתה הורג אותי.. כמה תורה למדת כבר?? אתה יודערחמו
ש״ס ושולחן ערוך בעל פה? איך אתה יכול להחליט שמה שהם עושים זה ע״ז???!?
תיזהר לפני שאתה מדבר על חכמים.. יאבו תיזהר
רק מי שיודע ש''ס לשולחן ערוך בעל פה יכול לראות מהו חילול ה?המצב חסה
דווקא הרמב''ם מצדיק כל קנאי ש''מברך'' את השם או שבועל ארמית.

לא אמרתי שהם עובדים עבודה זרה אלא מחללים את ה. זו זכותי וחובתי למחות.
טעות כתב,המצב חסה
הרמב''ם מצדיק כל קנאי שרוצח בועל ארמית בפרהסיה או מברך את השם.
נ.ב. זה לא זלזול זו מחאה. אם יש לך תמונה יותר טובה אתה מוזמןהמצב חסה
לשלוח לי
צודק מאה אחוז!!רחמו
כואב לי הלב שיש אנשים שפשוט חושבים שהם יותר גדולים מכל החכמים, ומכל הרבנים.. כי הם למדו הרבה ומה הרבנים למדו? הם עמי הארץ >צ<
החכמים יודעים וצריך לשמוע אליהם.. זה נורא חשוב!!
אני לא אומר שהם לא למדו. אני לא חולק כבוד למי שמבזה את בורא המצב חסה
כן ואתה חושב שחכם עובדיה וחכם יצחק ורב לאו מבזים את הבורא??רחמו
הם פי מליון יותר גדולים ממך.. יא אללא .. אני פשוט לא מבין!
במקרים מסוימים כן. לא תמיד כוונה טובה ממשיכה למעשה טוב.המצב חסה
ובדיוק בגלל זה פרסמתי את התמונה הזאת ככה.
אז מה הבעיה?די"מ
אם לדעתך הם בסדר למרות שהן נפגשו עם האפיפיור. מה הבעיה שהוא מפרסם תמונה שהם נפגשו עם האפיפיור?
הכותרת ששמתי מתחת..המצב חסה
מה היא הייתה?די"מ
בושו והיכלמו אזרחי מדינת ישראל שאלה ראשיכםהמצב חסה
כל הפוסל במומו פוסל.די"מ
אתה אומר שאי אפשר לקבוע מי צדיק ומי לא אבל לפני זה אומר שלא כל רב שכונה דומה לרבנים מסויימים שאתה החלטת שנחשבים יותר ממנו.

ולמה @המצב חסה צריך להוריד את התמונה הזאת? הם נפגשו והצטלמו איתו. זה לא שהם מתביישים בזה.
אתה מסכים איתי שהרב מרדכי אליהו עם כל גדלותואל ההרים

אתה מסכים איתי שהרב מרדכי אליהו עם כל גדלותו לא משתווה לרמבם??   וזה לא פוחת מערכו , אבל יש רבנים בדרגות שונות שכולנו רואים את זה ... ואני שוב אומר אני לא רומז ואפילו לא חוושב על שום רב!

אלו מחלוקות של גדולי ישראל , שלא כל תלמיד חכם צריך להתערב בהם למרות שהוא יהודי צדיק וירא שמיים ויודע תורה!    

הוא עדיין לא משתווה לגדולי ישראל ... 

אבל מי מחליט?די"מ
זה לא החלטה .אל ההרים

זה ידיעה!!   כמו שאני יודע ששהרב שלי בישיבה עם כל הערכתי אליו ועם כל זה שהוא גדול בתורה הוא לא ברמה של גדולי הדור בכל הזרמים!! 

מאיפה לך שרב שכונה לא גדול כמו הרב טל/גורדין/דודקביץ'?די"מ
אני חושב שהוא אומר בגדול.. אולי יש איזה יוצא דופןרחמו
ואני לא מכיר את הרבנים שהזכרת אבל בוודאי יש מדרגות שונות.. יש גדולי ישראל ויש סתם רבנים.. זה ידוע
אז אני כן מכיר ולא מבין ע"פ מה ההגדרות שלח.די"מ
בסדר אז חכמים גדולים כמו רב דוב ליאור, רב חיים קניפסקירחמו
חכם יום טוב, חכם מאיר מאזוז.. הם יותר גדולים מסתם רב.. זה ברור.. אני לא מבין אותך?? אתה חושב שאתה יודע יותר מהם? אתה חושב שאתה רב?
מה הקשר אליי? שאלתי שאלה פשוטה ואתם מתחמקים.די"מ
לפי מה אתה מחליט מי גדול ומי לא.
קח לדוגמא את הרב משה לוי בכל ה"מנוחת אהבה" גאון עולם.הרב עובדיה היה קם לכבודו כשהוא נכנס לחדר. אבל...הוא נפטר בגיל 36 (בערך לא סוכר כרגע המדוייק) ולא התעסק בפוליטיקה ולא היו לו יחצנים. אז צי שמע עליו?...
אתם טוענים שיש דרך לדעת מה ההבדל בין רב X לרב Y ואני שואל מה היא הדרך לדעת את ההבדל.
יפה.. הוא כן היה חכם גדול.. גם האר״י ע״ה נפטררחמו
כשהוא היה צעיר.
אני חושב שגדולי עולם צריך להחליט.. וזה בא מדור לדור.. מימים ימימה.. והנה ראית שחכם עובדיה קם לכבוד חכם משה לוי.. וכבד אותו.. וכל החכמים אמרו את זה על חכם עובדיה.. וכך כל החכמים
ומי מחליט מי הם הגדולי עולם?די"מ
חרדים אשכנזים מעולם לא שמעו עליו.
דבר עם חרדי על הרב ליאור מבחינתו זה סתם עוד רב כי הוא לא מכיר אותו באמת.
לפי מה קובעים?
גדולי הדור מדור לדור.. כלומררחמו
אם מורינו ורבינו הראי״ה קוק אמר שהרצי״ה הוא מגדולי הדור (או רב חרל״פ) או כל גדול אחר אז הוא כן... וכן הוא יכול לומר שתלמידו הרב ליאור הוא גדול (וכן הרבה חכמים אמרו.. לא תלוי אם אנשים יודעים או לא).
מקווה שהבנת אותי.. זה אולי קצת כמו מסורת
ואם הוא אמר שבן גוריון היה גדול הדור אז הוא גדול הדור?המצב חסה
לא הבנתי.מי החליט מי גדול הדור מתחילה?די"מ
יענו...מי אמר שהראי"ה הוא גדול הדור?
גדולי הדור בדור שלו (לדוגמה הרב מישיבת וולווזין)רחמו
וכן הלאה ממשה רבינו עד ימינו
מי מחליט מי הגדול דור בכל דור?די"מ
גדולי אותו דור.. כמו היום אם יבואורחמו
רב חיים קנייבסקי ורב שטינמאן, וחכם מאיר מאזוז ורב דוב ליאור ורב צבי טאו ויאמרו (או חלקם) על איזה אחד שהוא באמת גדול.. אז הוא כן גדול
מי מחליט מי הם גדולי אותו הדור?די"מ
על פי מה זה נקבע? מי שהתפרסם?
גדולי הדור שקודם להרחמו
ומי החליט שהם? איפה מתחילה השרשרת?די"מ
אפשר לקבל את הרשימה?
משה רבינורחמו
באמת? ישנרשימה ממשה רבנו עד הרב קנייבסקי?די"מ
ודאירחמו
אז תכתוב אותה. בכבוד.די"מ
אתה לא באמת מצפה שהוא יכתובגעזלאן

הוא טוען שזה קייםדי"מ
זה נגמר בגמרא. הרמב''ם מונה את הרשימההמצב חסה
אפשר לראות איך תלמידי חכמים אחרים מתייחסים אליו..אדם כל שהוא

אם יש מישהו שתלמידי חכמים שיש להם שאלה קשה מתייעצים איתו, כנראה שהוא ת"ח גדול.

אם אתה פותח כמה ספרי הלכה בני זמננו בנושאים שונים, ותראה שמביאים ומייחסים חשיבות לדעתו של רבי שלמה זלמן אורבעך, אתה יכול לשער שהוא היה תלמיד חכם גדול.

אז לא תגיע מזה לדירוג מדוייק, אבל זה נותן כיוון כללי ברוב המקרים.

כי אם תלמידי חכמים למדו בספריו/ שאלו אותו שאלות/ שמעו שיעורים שלו, והם התרשמו שהוא גדול בתורה, אז כנראה שיש בזה משהו.

אין בעיה לכבד חכם מסוים כתלמיד חכם גדול.די"מ
הבעיה מתחילה כשהכבוד הזה הוא על פני חכמים אחרים.
מי אמר שהרב אליהו לא משתווה לרמבם? אני ממש לא חושבת כךט1

חיה בסרט.ירא ורך לבב

יפתח בדורו כשמואל בדורו..המצב חסה
אני לא חושב שיש מקום לעשות משוואות כאלה.
זה לא נושא לדיוןגעזלאן

אין בכלל מה להשוות

צודק!!ט1
לא קראתי הכל.ירא ורך לבב

אני חושב שעקרונית אתה צודק,

אבל לא כל רב הוא "חכם", ואם יש מישו שאני חושב שהוא לא טועה, אלא אפיקורס (לדוג') אז אני לא נזהר בגחלתו, כי גחלתו היא לא גחלתן של חכמים.

ואתה מחליט אם הוא חכם או לאגעזלאן

גם חכם,ירא ורך לבב

אם הוא אפיקורס אז אני לא אמור להזהר בגחלתו.

(קצת מוזר לי להגיד חכם אפיקורס, כי חכם זה רק מי שלמד הרבה, הוא אמור להיות גם צדיק..)

כל הנקודה של השרשור זה האם כל אדם פשוט יכול להגדיר מי חכםגעזלאן

וזה מה שאמרתי, שגם אם הוא חכם,ירא ורך לבב

אם הוא אפיקורס וכד' אז אני לא נזהר בגחלתו.

כך שלא משנה איך להגדיר "חכם".

אולי איך מגדירים אפיקורס.

רב. רבי. ומה שבניהם.טוביה2אחרונה
קודם כל צריך לדון עיניינת לגבי הדברים שנכתבו - אם מה שנכתב (בשם אותו רב) זה לא דברים עינינים אלה לגופו של כותב (איך אתה מעיז לחשוב. הרי רב פלוני אומר אחרת) הרי שהתגובות יהיו בהתאמה וירדו לגופו של רב. ואם התגובות יהיו שרב פלוני אומר כך וכך ונימוקו הוא כך וכך - הרי שהתגובות יהיו לגוף הכתוב ולא הרב.

תשים לב שבתוך רשימת הגדולים שלך שמת בין השאר את הרב דודקביץ - שהוא רב שכונה (ישוב של 230 משפחות וגם שם סמכותו כרב לא מקובלת כל הרבה) ואני מכיר אותו ומסכים שהוא אכן בליגה אחרת מרוב הרבנים. אבל אני גם מכיר את הפסיקות שלו - שחלקם זה אמירת דבר אחד וכוונה לאחר (אחרי שיחות אישיות שלי איתו על פסיקות צבוריות שלו) לרב כזה אני לא מקשיב בכלל כל עוד הוא לא מביא מקורות - ואני לא חושב שרבנים אחרים שונים מדי

אם רבנים לא היו נכנסים לפוליטיקה - הם לא היו מתלכלכים ממנה. אבל מי שנכנס שלא יתפלא

להגיד מי מהרבנים יקבל וכמה זה חלק מהאמירה של אל יבי חלקי עמהם - דרך מגוחכת וילדותית - לא כל כך נורא

זהירות בכבודם לא על חשבון כוד התורה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך