באתם או הגדירו לכם מטרה מסויימת לטיפול,
אן שפשוט דיברתם?
למה הולכים לדבר כזה? בגלל משו מסויים דווקא או כללי? -יש מטרה בללכת לטיפול/ לקבל ליווי בלי מטרה מוגדרת?
זה עוזר? ואיך עושים דבר כזה?
זה מהרבה סיבות.
טראומות, קשיים..
והם מטפלים בך דרך דיבורים ומשימות..
ואם משהו הולך, סימן שקרה איזה משהו שחושבים שזה יכול לעזור לו.
לא תמיד זה עוזר..
אצלי נגיד זה לא ממש עזר ודווקא לדבר עם בן אדם רגיל יותר עזר לי.
אבל כן כדאילנסות. למרות שזה ממש לא נחמד ונותן הרגשה לא ממש מהממת..
*כל מה שכתבתי כאן, זה לגביי..
לפעמים יש הפרעה נפשית כמו חרדה או דיכאון ואז יש אבחנה, מטרה וכו'.
אבל לפעמים אנחנו בריאים בנפשנו ובכל זאת מרגישים תקועים.
כמו שהיועצת בבי"ס אומרת להורים "הילדה לא מממשת את הפוטנציאל...".
אנחנו לא מאמינים בעצמנו, לא מעריכים את עצמנו, לא אוהבים את עצמנו.
בטיפול פסיכולוגי המטפל מקבל אותך כמו שאת ועוזר לך גם לקבל את עצמך כמו שאת.
כמובן שצריך למצוא מטפל שתתחברי אליו ושתרגישי בנוח לשתף אותו.
בהצלחה
לי אישית זה לא עזר, לא הייתי עושה שם כמעט כלום (זה היה טרפיה)
אבל אני לא יודעת זה בטח תלוי בסוג טיפול, ובאדם שאת בכללי ובמטפל..
בהצלחה![]()
בס"ד
מטרה מוגדרת? סיבה?
אני יכולה להגיד לך שאני לגמרי המצאתי סיבה.
כבר בפגישה הראשונה שלי עם המטפלת היא הבינה שזה ממש לא בעיה מה שאמרתי.
חיפשתי תירוץ ללכת, הרגשתי שאני חייבת את זה.
הטיפול הלך לכיוונים אחרים לגמרי.
אני מצטערת שעשיתי את זה רק עכשיו ולא בתיכון, היה חוסך לי המון בעיות.
אם את מרגישה קושי, אם את מרגישה שאת צריכה, אז לכי.
אפילו פגישה אחת.
תבדקי.
מטפל שם כדי לעזור לך להתמודד עם הקשיים שלך, עם הקונפליקטים, עם הדברים שאת מרגישה שאף אחד לא יודע איך להתמודד איתם, או שכולם רק שמים לך פלסטר.
מטפל שם כדי לשקף לך את עצמך ולעזור לך למצוא את הדרך שלך.
לעזור לך למצוא את עצמך.
אני לא חושבת שכל אחד צריך מטפל, אבל אני חושבת שכל מי שמרגיש צורך כנראה צריך.
וחבל להיתקע עם זה.
הייתי בטיפול, אני שמחה שהייתי בטיפול, אני רוצה להמשיך אותו.
הוא עושה טוב.
ואגב, גם אם אין סיבה אמיתית, כמו שלא הייתה אחת אצלי, בסוף מגלים הרבה על מאיפה הקשיים נובעים.
מוצאים את הבעיות האמיתיות.
ותאמיני לי, זה מוביל לחיים הרבה יותר מודעים וטובים.
ב"הצלחה.
מוזמנת לפנות אם את צריכה משהו.. 
זה יכול להרגיע, לתת תחושה שדברים מטופלים ולא נדחקים. גם יכול לעזור לך להיות בהתבוננות ולהכיר את עצמך יותר....
זה גם כייף לפעמים שמשהו מקשיב לך וחופר איתך בתשלום ואז אתה לא מרגיש מטריד...
מה שכן, אני חושבת שחשוב מאוד לברר אצל מי אתה הולך לחפור בנפש שלך. שיהיה אדם ישר, אופטימי, נעים ושותף. שיהיה אדם מאמין וגם לא ציני...
חבל לעבור תהליכים מבלבלים עם אנשים לא ישרים מספיק. אתה שם בידם את הדבר הכי יקר!
בהצלחה רבה!

מה לעשות שחיינו אינם קלים. ולכולנו קשיים מסוגים שונים.
כמו שהולכים לרופא כשכואב חלק בגוף, כך נכון ללכת לייעוץ כשכואב בלב...
לי זה עזר מאוד.
בהצלחה, נשמה!!!
דבר ראשון לא לכולנו יש את הכלים לפנות לרגשות שלנו ולתת להם מענה.
לפעמים זו טראומה שאתה נסחב איתה ומפריעה לך בהמון תחומים או מטרידה אותך בחיים בשינה וכו'..כל אחד אינו יכול לשמור הכל אצלו האנשים בחוץ מאוד יכולים לעזור מומלץ לספר עצם זה שמשהו שומע לך מבין אותך
יכולהיות עוד דבר: ללא הצלחה או דבר אחר אצלך . שמעוד יכול להגיע להדרדרות והכל קשור לגוף לנפש גם אם אינך רואה את זה בראיה עכשיוית. מאוד ממליצה על דבר של נפש לא פסיכולוגית אלא השקפה ונתינת עצות בשילוב תחביב שאתה אוהב כמו אומנות ריכוד וכדו' שיתנו לך איזה טעימה של הצלחה וכך גם ישפיע על הדבר שלשמו באת. עוד דבר יש תורת הנפש העוסקת בנפש יהודית וגם שם מאוד יש קשר חם וטוב והטיפול שם נהדר.
בהצלחה לכולם
זה היה יותר בקטע של להביע רגשות דרך המוזיקה ולפעמים גם דיברנו על זה....
אם את מתחברת למוזיקה מומלץ מאוד!
משהו טיפולי (אני חושב שאחר אבל אני לא בטוח כבר עברו כמעט 15 שנה)
היה מטרה מוגדרת לטיפול אבל בעיקר דיבורים על הנושא והרבה על מה מפריע לי ומה אני חושב שיועיל לי
הלכתי כי הפכתי לילד מאוד אלים וזה קרה אחרי מקרה ספציפי שבו הרבצי לילד אחר בכיתה מכות מטורפות
זה היה משהוא כללי - אבל ההבנה שצריך טיפול היתה בעקבות ארוע מסויים
עזר מאוד
שנה שעברה הלכתי ליועצת ודיברתי איתה על משהו ספציפי והיא ממש עזרה לי בו בעצות וכלים.
השנה העובדת סוציאלית דיברה עם כל בת בכיתה לבד סתם ככה, לא משהו ספציפי אבל דרך זה הצליחה להגיע לבנות שצריכות עזרה במשהו, אני אישית עדין לא אמרתי לה על משהו ספציפי אבל אם אני ירצה אז יהיה לי הרבה יותר קל לפנות אליה בזכות השיחה הראשונית...
|מתלבט מה לכתוב...|
אז ככה, הייתי בטיפול אצל עובדת סוציאלית.. ברוך ה' עזר מאוד.. לא אפרט לכם את כל סיפור חיי...
אבל עברתי אחרי תקפוה ארוכה מאוד למישהי אחרת מחוץ לאולפנה. ברוך ה' אחלה ומעולה... (אני לא הרבה זמן אצלה.. התחלתי לפני לא הרבה זמן..)
כשהייתי אצל עוס"ית לא היה משהו מוגד ממש, וזה עזר..
בכל אופן, כרגע אני הרבה יותר ממוקדת ולי אישית זה טוב יותר (מרגיש לי ככה..)
איך עושים דבר כזה???
האמת זאת שאלה טובה... לי הייתה סיבה מספיק טובה להתחיל והתחלתי די הרבה זמן אחרי שרציתי כשהמצב באמת לא היה משהו.... ואני ממש ממ שלא מגזימה כאן...
כשרציתי לעבור זה גם לא היה כזה פשוט אבל בזכות אנשים טובים שנמצאים באמצע הדרך (וחלקם עצם אולי קצת מההתחלה....
אז הצלחתי ועברתי למקום מעולה...
ברוך ה'!!
אני מציעה לך אם את יכולה לדבר עם ההורים, להסביר להם, לבקש - אחלה!! אני נגיד פחות הייתי יכולה לעשות את זה.... (בגלל מיליון ושלוש דברים רובם נראלי היו תלויים בי אבל לא הכל...)
בקיצור... שיהיה לך ממש בהצלחה!!!
ולמה הולכים לדבר כזה?? אני הייתי צריכה.. וזה היה ברור לי מאוד... רציתי לעבד כמה דברים מסויימים עם מישהי מקצועית, אבל עד שהתחלתי וזה קרה המצב כבר נהיה ממש לא טוב וזה כבר השתנה....
בהצלחה ענקית!!!!!!!!!!!!!!!!
מעודד לדעת שאתה לא הבנאדם היחיד... 
כמה שיגידו לך שיש עוד כאלה, זה מעודד לראות את זה גם... וכשאתה יודע שהם נוער, בדיוק כמוך... הרבה יותר... 
תודה אנשים!! חיזקתם!! 

למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.