היי חבר'ה...
שמעו יש מישו שבאמת יודע תערכים של בנ"ע?
היי חבר'ה...
שמעו יש מישו שבאמת יודע תערכים של בנ"ע?
נחלבנ"ע בנ"ע עבודה זרה,
כל חניך כל מדריך
ישלו חברה.
|מפזם להנאתו|
מקום אחר
נחלכמובן שזה היה בצחוק..
האידיאל זה תורה ועבודה. בפועל זה מקום שבו בנים מדברים עם בנות, ומידי פעם המדריך מעביר להם פעולה על ערכים...
ולכן אני מרגיש שאני מכיר טוב מאוד מה שהולך שם, ואני מדבר "מבפנים". אני מכליל כי עד עכשיו יצא לי לראות ב90 אחוז מהסניפים שאני מכיר (ואני מכיר יחסית הרבה). זה האווירה שם, כמובן שיש גם סניפים שהמצב בהם הוא לא ככה. אבל הם מיעוט. וכמובן שגם בסניפים שהאווירה בהם היא לא טובה מבחינה דתית יש גם חברה שהם מקפידים על קלה כבחמורה. אבל האווירה הכללית זה שעושים חוחא והיטלולא..
לשלב את התורה עם ארץ ישראל והעבודה...
אפשר להגיד שאני לא דוגמא מוצלחת....
כן, עבודה מעולה לפני בערך עשרים שנה בחוץ לארץ, קרוב ללבות מטורף...תנועה של עם. ולא בציניות. אבל, קצת פספסו את הפואנטה עכשיו. בפועל מה שקורה עכשיו בסניפים מעורבים לא צריך לקרות, כמובן שזה הכללה. אבל באמת מה הקטע להכניס בנים ובנות בגילאים שהכי צריך להזהר מדברים כאלה, להיות ביחד? זה לא צורך השעה כמו שהיה כשהקימו את התנועה. הערך הזה אצלכם נוגד את התורה, בפרהסיה. וזה קצת הכללה להגיד על תנועה שלמה שהיא לא חיה את התורה, אבל הערך הזה אצלכם לעניות דעתי פוגם בכל הבסיס, תורה ועבודה.
נוגעת בלבבני עקיבא זאת תנועה שנולדה על ערכים של תורה ועבודה.. אז מזה בעצם אומר לי?
קצת היטוריה- באותה תקופה הכל היה קיצוני... זה או שאתה כופר או שאתה חרדי ורק לומד תורה
מגיע הרב קוק ומחליט לשנות אתזה ולקרב בין כולם הוא מקים את הציונות הדתית...
אתה יכול להיות דתי ולקיים וללמוד את התורה אבל גם להתגייס לצבא ולעבוד את האדמה..
כלומר לא רק ללמוד ולא לעשות אחרת מזה שווה?! אם אתה לומד שצריך להפריח את ארצו של הקב"ה אז למה אתה לא עושה אתזה הרי מה יעזור שרק תלמד?
מתוך זה נולד בני עקיבא.. - לחיות את דרך התורה מתוך העבודה
1. חינוך דור נאמן ומסור לתורתו, לעמו ולארצו, החי על עבודתו ברוח התורה.
2. חינוך להגשמה אישית של רעיון “תורה ועבודה” וחתירה להקמת חברה של “תורה ועבודה”- בארץ.
תנועת בני עקיבא מחנכת את חבריה לחיי תורה שלמים, לאהבת העם כולו, לאהבת ארץ ישראל ומדינת ישראל ולמילוי תפקידים חלוציים בבניינה ובהתפתחותה החומרית והרוחנית, לקראת הגשמת החזון של מדינה יהודית הבנויה על אשיות התורה והמסורה.
לאור עקרונות יסוד אלה, תחנך התנועה את חבריה:
• ללימוד תורה;
• לעבודה עצמית;
• להתיישבות קיבוצית ומושבית ברחבי הארץ כולה;
• לקליטת העלייה ולמיזוג הגלויות;
• לקירוב לבבות בין כל חלקי העם ולהיות חיל חלוץ של היהדות הדתית הלאומית, על כל משימותיה.
בני עקיבא רואים בחיים בהתיישבות הדתית, הקיבוצית והמושבית, את הדרך העיקרית להגשמת רעיון תורה ועבודה.
לפחות בהשתדלות..רנה בנה
שאלה כואבת.. מרוב להכיל כבר איבדנו את עהעקרונות [ראש כ"כ פתוח שנפל השכל]..
יש לי ספרון עם החוקה אם זה יכול לעזור...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים