עבר עריכה על ידי נולאית בתאריך ט"ו באדר תשע"ו 12:07
בס"ד
לא בקטע רע, אבל אני חושבת שלפעמים די, לך ישר בדרך ה' אל תתעסק בעיניינים ובשטויות של הדויים, די, למה? (גילוי נאות לא צפיתי בסרטון או בקישור ואין לי מושג על מה אתה מדבר)
ה' הוא האלוקים ואין עוד מלבדו, מוסכם?
עכשיו כל דבר שהוא לא אלוקים הוא עבודת אלילים?ומה ה' שונא? יפה.
אברהם אבינו היה יהודי? לא.. בני דורו..? לא, אז מה בדיוק היה העניין? מה הייתה הבעיה שהם עבדו לפסלים/ישויות/מערכות השמיים/המצאות שלהם?
לא בקטע רע, אבל זכור לי איפושהו שלפעמים דעת ההמונים 'הע'מך' יותר ישרה וברורה מאשר של המתפלספים והמתפלפלים, כי אלו האחרונים מתעמקים ומתפלספים ועושים תיאוריות של התיאוריות עד ששוכחים את הקרקע ושוכחים את ה'ישרות', שכל הישר' או את הפשיטות של התורה,
ואילו הע'מך' לא פלספנים וחוקרים ומפלפלים גדולים, אבל הדברים עדיין ברורים להם בישרות.*
יש אלוקים- הוא ה' אחד וה' שונא עבודה זרה.(ואיך בכלל אפשר עוד לדמיין לנסות לתת לגיטמציה לעבוד שקר ולהמליך אותו למלך, כשיודעים שה' הוא המלך, זה כמעט נשמע לי מרידה במלכות..)
אז תחשוב שנייה לא בקטע פלספני(לא בקטע רע) אלא בקטע של היגיון בריא ופשוט- של יהודי,
יש אלוקים מבלעדי ה'? לא
האם לעבוד/להתפלל/לבקש שיעניקו כוח/להחשיב אותם כאלוהים זה בסדר? אממ .. לא. זה עבודת אלילים, נכון שהם גויים, אז מה?
וכמו שהקב"ה אמר על נביאי השקר, שהוא נותן להם
כוחות וכביכול נבואות שקר, זה רק בשביל לנסות את בני ישראל...
והגויים שנודעים בתנ"ך שיש להם נבואות.. זה ה' נמצא בנבואות שלהם.
וכמובן, פטריות הזיה, אוהלי הזעה, מכות בראש, שיכרון עד אובדן חושים, התעללות בגוף עד התעלפות ודמיון מפותח יכולים לעשות את העבודה של חיזיון לא רע בכלל..
וכמובן חזון הגאולה: וביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד.. מדבר על הגויים... אז בטח שחשוב לנו.
וכשיבואו לבית המקדש, זה יהיה כי הם באים לעבוד את ה' ואת ה' בילבד, לא לעשות 'חינגת עבודה זרה מכל העולם' וכל אחד שיביא את האליל שלו.
* האינטלגנציה וההמון
http://yesmalot.co.il/shiurhtml/malotsh1497.asp