נוער דתי לאומיאנייייייי
טוב, אז אני רוצה לשתף אתכם במשהו שחשבתי עליו בעקבות שיעור בלימודים.
הנוער שלנו, הנוער הדתי יודעים לדבר ויודעים להסביר טוב מאוד על כל נושא ביהדות כמה חשוב זה להשמר מלשון הרע, לא להעתיק במבחן, לא לשקר, צניעות ועוד הרבה דברים...
אבל בפועל- לא עושים את זה בחיים שלנו!
זה לא קצת חילול ה'? אני לא יודעת... אנחנו מדברים המון על ערכים גבוהים וכמה שזה חשוב.. אבל בפועל- אם משהו מבחוץ יראה אותנו בחיי היומיום אני לא בטוחה שזה יהיה קידוש שם שמיים... (במילים עדינות...)
אנחנו יכולים לדבר המון על זה שחשוב להתפלל ואסור לחלום בתפילה או ח"ו לדבר אבל בפועל (לפחות אצלינו אני לא יודעת איך זה במקומות אחרים...) אבל אדם מבחוץ שנכנס לכיתה בתפילה חושב שיש שם מלחמה... זה לא נראה תפילה (ושוב אני אומרת שאני מדברת על עצמי לא הכללתי אף אחד.. אבל אני בטוחה שיש עוד מקומות כאלה- תקנו אותי אם אני טועה...)
כמה נדבר על זה שלא מעתיקים במבחן אבל בפועל- בואו נראה מה יקרה אם נעשה מבחן בכיתה בלי מורה...
זה אפילו לא עניין של כל אחד לבד.. לדעתי זה יותר עניין של אווירה- יש (לפחות אצלינו) אווירה של אם המורה יצאה בתפילה אפשר לדבר ואם המורה יצאה במבחן- אפשר להעתיק...
למה זה ככה?! הרי אם נלך לחבר'ה חילוניים אני בטוחה ב1000 אחוז שנדע להגיד להם כמה זה חשוב שאסור להעתיק במבחן ושזה גניבת דעת וכו'... אבל בחיים שלנו אנחנו לא מתייחסים לכל האמירות האלה...
אנחנו פשוט עובדים על עצמינו!! זה צביעות (לדעתי)...
אפשר לדבר הרבה השאלה היא אם אנחנו מיישמים.. ונראלי שזה קצת בעייה בציבור שלנו (תתקנו אותי אם אני טועה)...
ואני אוסיף שלדעתי בעניין הזה אפילו חברה חילונית יותר טובה- יש הרגשה שמה שהם עושים- עושים מתוך הבנה.... הם שמחים במה שהם עושין ויודעים מה הם עושים.. ואנחנו??

זהו, אני סיימתי ואני מקווה שהייתי מובנת
אני אשמח שתגיבו אם אתם מכירים את התופעה או אם אתם יודעים ממה היא נובעת.. למה זה ככה?!
יום טוב
אני ממש מסכימה איתך......עליתיסטית

זה גם קורה בשירים שאחנו שומעים ובסרטים שאנחנו מסתכלים

כן... אני רק נתתי דוגמאות..אנייייייי
זה מתבטא בעוד המון המון המון דברים
צריך לחלק בין מציאות לאידיאלדוס

המציאות לא אידאלית אבל אפשר לראות כאלו שדווקא כן מקיימים הכל(רבנים) לכן צריך לשמש תלמידי חכמים כדי לומר אני יודע שכל הדברים האלו אפשריים.

אני מכיר אנשים שאומרים לאדם שמדבר לשון הרע "אחי אתה מדבר לשון הרע אני לא מעוניין לשמוע" אני מכיר נשים שהולכות לפני כללי הצניעות.

אני מכיר מלא כאלו שלא מעתיקים במבחנים ולא נותנים להעתיק.

אני מכיר אנשים שמתפללים בדבקות(בלי לחלום).

נכון את לא באידיאל אבל תשאפי לשם תלמדי הלכות לשון הרע כל יום(מומלץ הספר "נצר לשונך" ללמוד ההלכות לשון הרע הוא ספר קליל להבנה) ולהתמיד בזה עד כדי כך שלא יעבור יום בלי שלמדת הלכות לשון הרע(אדם שמדבר לשון הרע מאבד את הצלם אלוקים שלו).

אל תעתיקי במבחנים ותלמדי על חומרת העניין.

למדי הלכות צניעות ותיישמי אותם(גם בלי להתחבר) ואחרי שתעשי את זה תשאלי למה צריך. אותו דבר צריך לעשות בכל ההלכות כמו שמירת נגיעה, שמיעת שירים וכדו'.

אבל כל עוד את לא שם תזכרי שיש מציאות ויש אידיאל ואת צריכה לשאוף לאידיאל וזה שאת לא באידיאל את לא שקרנית(אלא אם כן את לא עושה כלום כדי לשאוף לאידיאל).

עצה שלי תתחילי לקיים את רוב המצוות שאת לא מקיימת ואחר כך תשאלי עליהם שאלות.

והחילונים אינם יותר טובים מאיתנו הם הרבה יותר גרועים.

לחילונים(אני מכליל) לא באמת אכפת למצוא את האמת הם רוצים את הנוחות שלהם וגם אם 100 אחוז הם ידעו שיש אלוקים הם לא יהיו דתיים(רובם) הם לא מתעניינים בדת(מאדם שהיה חילוני והוא בתהליך חזרה בתשובה). במיוחד אפשר לראות את זה בעדת המסורתיים(שלא שואפים לקיים את כל מצוות השם ולעומת זאת מאמינים בו) הם שקרנים הם הרמאים ובאמת חלקנו(חובשי הכיפות הסרוגות) רמאים ושקרנים(כי הם לא מנסים להגיע לאידיאל).

אני הכללתי פה והלכתי לפי הרוב המוכר לי והידוע לי.

חיזקו ואימצו ובהצלחה בדרך לאידיאל

אניאנייייייי
אני דווקא יחסית כן חיה את האידיאלים שלי..
אבל מה שמפריע לי הוא היחס והאווירה בחברה שלנו...
יש אווירה כזאת שלא אכפת מהאידיאלים...
ואני אתן דוגמא:
אצלי בכיתה בתפילה לדוגמא יש אווירה של- מי שבאמת רוצה להתפלל שתתפלל בחוץ...
למה זה ככה?! זה צריך להיות בדיוק הפוך!!
דיברתי גם עם חברות שלי מאולפנות אחרות וגם שם זה ככה אחרת הייתי עוברת למקום אחר...
אני לא מצפה מכולם להיות כמוני אבל אני כן חושבת שראוי לחבר קצת בין הרצוי למצוי אחרת מה שווים כל הדיברים שלנו?
מצטרת אם זה נשמע שאני יוצאת על משהו ח"ו זו ממש לא הייתה הכוונה.... פשוט ממש מציק לי האווירה שיש בחברה שלנו...
את לא חולקת עלי.דוס

לא כל כך מסכיםעוד אחד187

אי אפשר לחיות באופן מוחלט לפי האידיאלים, אנחנו בסוף רק בני אדם..

בטח שאפכפת לנו מאידיאלים(לי לפחות) ואני כן משתדל לחיות לפיהם, אבל אי אפשר בלי חטאים ונפילות.

לא נראה לי שיש חילונים שחושבים/מצפים מאיתנו לשלמות. אבל נכון שיש לנו עוד למה להתקדם

אתה צודק..אנייייייי
ברור לי לגמרי שאי אפשר לחיות בלי נפילות..
ואני גם חושבת שיש לא מעט אנשים שחיים פחות או יותר לפי האידיאלים שלהם..
אני דיברתי לא על כל אדם כפרט אלה על החברה שלנו באופן כללי.. על האווירה...
דרך אגב אני גם יודעת על חילונים בעיר שלי שאמרו: אתם מדברים מאוד יפה על ערכים ואידיאלים אבל בואו נראה מה הנוער שלכם עושה כשהם יוצאים בערב...
ו...וואלה אני מסכימה איתם... כן יש חבר'ה מהנוער הדתי שכשאתה רואה אותם ברחוב אתה אומר איך הייתי רוצה להיות כמוהו ויש כאלה שאני מזועזעת מזה שזה מה שאנחנו משדרים....

ושוב אני לא ח"ו כועסת על אף אחד אני פשוט באמת רוצה להבין מאיפה זה בא? אולי זו בכלל רק הרגשה שלי מהמקום שבו אני נמצאת...
על איזה אווירה את מדברת?עוד אחד187

האווירה במגזר היא ממש מסתובבת סביב אידיאלים, לכי למכינות הקד"צ ולישיבות הסדר ותראי באיזה להט הם מדברים(כנ"ל רוב הישיבות התיכוניות והאולפנות). נכון שיש עוד הרבה מה לתקן ולשפר..

החבר'ה שיוצאים בערב שאת מדברת עליהם זה מיעוט לדעתי

לפחות אנחנו מודעים לזה שזה לא טוב קיפודה

אצלנו דווקא בדברים הבסיסים החברה ממש אחלה!יהדות=דרך חיים

לומדים כל בוקר הלכות לשון הרע בכיתה, וזה משפיע.

להעתיק במבחנים בחיים לא יקרה אצלנו. השבוע היה לנו מבחן בלי הרב הוא היה צריך לסדר דברים ולא היה העתקה אחת כל המבחן.

הדברים שצריך לעבוד עליהם זה שיהיה אכפת להם מארץ ישראל מלימוד תורה ועם ישראל. 

מרגיש כאילו רבי נחמן אמר על הכיתה שלי "נכון אתם אנשים כשרים אבל לא לזאת הייתה כוונתי...."

אוקיי. אז אני ממש שמחה לשמוע שזה לא ככה בכל המקומותאנייייייי
לי הייתה תחושה שזה קצת משהו כללי (גם אצלינו יש כמה כיתות שיודעים שאפשר לתת להם מבחן ולסמוך עליהם ב100 אחוז..) פשוט זה לא הרוב- לפחות אצלינו...

אצלי בכיתה דווקא מאוד אכפת מא"י ומלימוד תורה (בשיעורי קודש מאוד מכבדים ויש לי חברה שמתמודדת בחידון התנך ומאוד מעריכים ומכבדים גם על עצם הזכות ללמוד) אבל ל"ה, צניעות, תפילה... זה דברים שאנחנו צריכות לעבוד עליהם...

יש לכם רעיונות איך לגרום לכל השכבה להשתפר בדברים האלו?
אני אשמח לרעיונות- זה ממש ממש חשוב לי
גם אצלנו מכבדים בשיעורי קודש, אבל אין הרבה חברה שילמדויהדות=דרך חיים

לימודי קודש בבית. ו90 אחוז מהחברה גרים בגוש דן ויהודה ושומרון מרגיש להם כמו חוץ לארץ...

המלצות לאיך לגרום לשכבה שלך להשתפר? כל יום אחרי התפילה לימוד יומי של שמירת הלשון של החפץ חיים, עשינו את זה בכיתה שלי וזה עובד ממש טוב

לגבי צניעות אין לי עצה אנחנו ישיבה של בנים והחברה פחות מתעסקים בזה...

ולגבי תפילה אם יש לכם בית כנסת או אפילו כיתה שתוכלו לעשות בה את התפילה אז יהיו שם רק מי שבאמת רוצות להתפלל

וככה גם אין רעש, יש אווירה יותר רצינית, וכו... ותוך כדי זה לבקש מהרב\מורה לדבר על חשיבות התפילה, 

אצלנו בישיבה חילקו חוברות כאלה שמסבירות את חשיבות התפילה וכו, אם תוכלי אפילו לארגן שיחות של רבנים על חשיבות התפילה זה עוד יותר טוב.

כבר היו מלא שיחותאנייייייי
של רבנים ואנשים מבחוץ וזה לא עזר...
ואנחנו מתפללות בכל כיתה ולא רוצים לעשות כיתה שרק מי שמתפללת תהיה בה כי החינוך של האולפנה הוא חינוך כן להתפלל אז לא יגידו מי שלא רוצה שלא תהיה פה..
לגבי שמירת הלשון- תודה רבה אני אנסה בעז"ה...
מה שווה שיש תפילה בכל כיתה וחצי מרעישות ואז גם מי שכןיהדות=דרך חיים

מתפללת לא יכולה להתרכז ולכוון?!. כדי שהאולפנה לא תגרום גם לאלו שכן רוצות להתפלל להיתיאש כדי לכם לעשות את זה. לדעתי לפחות...

את צודקת..ויש לי מה להגיד!מי נהר!

יצא לי להיות שלושה ימים בסמנריון כזה של בנות דתיות לאומיות, זה היה מעניין ואשמח לשתף אותכם.

היו לי הרבה ויכוחים והייתי מתוסכלת מאוד מהמצב, בנות דתיות שלומדות עם בנים וחושבות שזה אידיאילי- מכל מיני סיבות למשל שכשבנים לומדים לבד אז יש הרבה מקרים מאוד רעים בפנימיות שלהם.

היינו חמשה-שישה בנות עם חצאית מתחת לברך מתוך 200.

היינו קצת ממש שידעו שבזמן שאנחנו פה יש נערים מעונים בשב"כ,

היינו היחידות בקבוצה שלי  שכששאלו אותנו למה אנחנו גרות בארץ הזאת, התשובה הראשונה הייתה התורה.  

היינו בין היחידות שבדקנו את הכשרות לפני שאכלנו.

זה לא הכללה, זה עצוב... ניסינו כל כך לאמר כל הזמן שבאמת אם אנחנו נוער איכותי כל כך, בואו נראה שאנחנו כאלה- גם חיצונית. כי הדבר הראשון שרואים עלינו ברחוב זה שאנחנו דתיים, בואו לא נצא פשרנים כאלה! נחיה את האידיאלים והתורה, שזה אנחנו....

כמו שאמרתי, יצאתי מתוסכלת..אבל, גיליתי מתיקות, ותמימות, ורצון טוב...באמת אנחנו עם מיוחד...בואו נקפיד על גם להראות חיצונית כמה טובים אנחנו, לא פשרנים.

לגבי התפילהאנייייייי
אני גם חשבתי כהה עד לא מזמן ואפילו דיברתי עח זה עם הראש אולפנה...
הוא אמר שזה יוציא את הבנות הדוסיות שבאמת רוצות להתפלל המוזרות... קיצר אי אפשר לעשות את זה למרות שזה היה יכול מאוד לעזור...
באמת לא מצליחים להתפלל בכיתה
ול "מי נהר"- זה בדיוק מה שאני מדברת עליואנייייייי
העניין שאנחנו מאוד לומדים ויודעים מה האמת שלנו ואיפה אנחנו צריכים להיות אבל אנחנו לא שם
כן, לכן אמרתימי נהר!

שאני חושבת שכל אחד באופן אישי צריך לחשוב על זה שכשהוא הולך ברחוב- הוא מייצג...ואנחנו לא רוצים לצאת ציבור פשרני- אז בואו ולא נהיה ככה, נחיה את הדברים וגם מבחינה חיצונית, נעשה ורק אחר כך נשמע

אשכרה..ציקציק
תאמת.הכל מאת ה'אחרונה
כל מה שכתבתם נכון, הציבור הדתילאומי משתפר,ככל שישתפר יותר, יראה דוגמא לקבוצות אחרות:לומדים תורה כמו שצריך,הולכים עם האמת עד הסוף בלי פשרות.
ומתבונן מהצד יעריך את זה.
בתור שומרי תורה ומצוות,אדרבא צרייכים להראות דוגמא לעם.
כל קבוצה/מגזר צריכה ללמוד מכולם.
גם מחילונים,גם מדתיים לאומיים,גם מחרדים.
והתנהגות זה לא רק בעיה "במגזר" כי תופעות כאלה קורות לכולם לצערנו.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך