הגעתי למסקנה שכדאי לשאול גם פה..Pumpin blood
האם מישהו מכם יודע בוודאות, שמע בברור, איזה תלמיד חכם אמיתי, גדול הדור, שפוסק באופן נחרץ שראוי רצוי ואף כדאי לתרום למדינה במסגרת השירות הלאומי בצורתו הנוכחית?
עכשיו בבקשה, כשתענו, אני מחפשת תשובות חותכות. רבנים גדולים באמת שבקיאים בדעת תורה (לא איזה רב בי"ס), ציטוטים או אמירות נחרצות ולא משהו מתחמק ומגמגם ומעגל פינות.
אם אחרי כל זה עדיין נראה לכם שיש אחד כזה אני יותר מאשמח לשמוע.
תודה!
בטח הרב דרוקמן...תרחיב לבי
@הרוזן מק מלאכי...?
וגם הוא ודאי מחלק בין מקומות שונים וכו׳
אכן מעודדהרוזן!
אין לי מושג מה בדיוק מחלק וכו'
בשמחה אתן בע"ה בל"נ מספר טלפון שלו באישי לשמוע את דעתו מהמקור
הרב דרורי קשור לאחת העמותות, לא?צריך עיון
הרב צפניה דרורי הוא יו"ר העמותה להתנדבותצריך עיון
*האגודהענבל

הרב ליכטנשטיין זצ"ל מספיק גדול בעינך?הקולה טובה

או שגם הוא "רב בי"ס"?

אמנם לא שמעתי באוזניי, אבל אני יודעת בודאות שהוא בעד.

צריך עוד?

* היהטוביה2
ואני אשמח לראות מקור לזה - בהחלט הוא היה אחד מגדולי הדור (גם אם לא המפרסם שבהם)
בהחלט. תודה.Pumpin blood
ובכל זאת, אפשר בבקשה מקור כתוב?
הרצי"ה זצ"ל,ד.

היה בעד באופן עקרוני.

כמובן, ללא סתירה לצורך הנחרץ לדאוג לתנאי צניעות ללא פשרה.

האם זה אמר ש"בצורתו הנוכחית" כיום גם - זו שאלה.

אני חושב שתלוי מאד איפה. מה התנאים.

יש הצד של החשיבות העקרונית. יש ה"איך". בהחלט יש מקומות שעלולים לצאת משם חלילה "בשן ועין"..

כמו שכתבו,הרב צפניה דרורי הוא יו"ר העמותה הגדולהותן טל
והוותיקה ביותר של ש"ל:האגודה להתנדבות. הוא תלמיד של הרצי"ה, מזקני הרבנים שלנו ותלמיד חכם גדול. זה מספיק לדעתי...
אני לא בטוחטוביה2
אבל שמעתי פעם שאצל הרב דרורי זה דינבד. כל
לא בטוח למה התכוונת. נסח שוב.ותן טל
בכל מקרה מהיכרות אישית איתו (אבי תלמיד שלו במקור...) אני אומר לך שלא משנה איזה לשון הרע שמעת, זה לא נכון. הרב הוא צדיק גדול והוא לא יעסוק בדבר שהוא לא מאמין בו בכל ליבו... הרב דרורי מעודד בנות ללכת לש"ל, מעביר סמינריונים רבים, דואג שהאגודה שלו תדאג לכל פרט ותדאג לכל בחורה ובחורה עד הדקויות הכי קטנות. מידיעה.
לא לזה התכונתיטוביה2
אני לא ח"ו טוען שהוא עושה משהוא כדי להרוויח בלי להאמין שזה נכון.
התכוונתי שאני שמעתי שלמרות שהוא חושב שעדיף שלא ללכת - הוא עדין יודע שילכו בכל מקרה. ולכן בשביל אלו שכן הולכות יש את העמותה שתעזור לא להגיע לדברים שליליים
אה,כתבת דיעבד. לא הבנתי בהתחלה מה כתבת.ותן טל
אז אומנם לא הייתי בתוך מוחו אבל מהמציאות של כל הדברים שהוא עושה קשה לסבור שהוא עושה את זה רק בדיעבד. האגודה משקיעה הרבה בלמשוך בנות לשירות בכלל ולשירות באגודה בפרט. קשה לי לראות בזה בדיעבד.
יש לך הסבר איך אתה רואה את זה שבשבילו זה דיעבד? או שמישהו שמחובר אליו ומבפנים אמר לך את זה בפועל? כי אני דיברתי עם מנכ"ל האגודה ועובדים רבים שם ובשום דרך לא ראיתי שדעת הרב היא דיעבדית.
כך שמעתי פעם. זה לא מקור מוסמך מידיטוביה2
אני לא יכול למדוד גדולה אמיתית כמובןלשם שבו ואחלמה
ואני בכלל לא מכיר את הרב דרורי
אבל אני לא חושב שהוא נחשב לפוסק מרכזי
בטח לא לאחד מגדולי הדור
שתי דברים לא קשוריםטוביה2
גדולי הדור לא חייבים להיות פוסקים - במיוחד בדברים שכמו אצלנו הם שאלות בעיקר רעיוניות ואח"כ מציאת מקום זה כבר על פי רב פוסק.

נ.ב. נדמה לי שהרב דרורי הוא רב עיר. אם כן אני לא מבין למה הוא לא ׳פוסק׳ זה שאין לא ישיבה שזה דבר היוצר ציבור (רוב המשפחות קשורות לרבני הבעל וזה מהשיבה) לא משנה לעניין ידיעת ההלכה (אני שמעתי כבר על רבנים שיש להם ציבור - ישיבה וכו׳ - שבענייני פסיקה אין להם כלום. ברמה כזו שהם ערכו חופות לתלמידים שלהם - והיה צריך אחר כך להתאמץ להכשיר את החופות)
הוא ראש ישיבת ההסדר קרית שמונהצריך עיון
בוודאי שהוא פוסקלשם שבו ואחלמה

השאלה כמה הוא נחשב למרכזי בציבור שלנו (ושוב, אני לא מתייחס לגדולתו, זה לא הנושא)

אבל גדולי הדור ודאי חייבים להיות פוסקים

תלמיד חכם שהוא לא פוסק הוא כלל לא תלמיד חכם

הוא אפילו לא רב זוטר

הוא אולי הוגה רעיונות

הבסיס של להיות תלמיד חכם זה היכולת לאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא

כל היתר זה רק על גבי העניין הבסיסי הזה. 

שאלה מעשית שקשורה להנהגת הציבור

היא קודם כל הלכתית, אחרי זה רעיונית. 

עצם המחשבה שגדולי הדור לא חייבים להיות פוסקים היא עיוות נוראי.

הוא גם פוסק וגם מרכזי. זה שאתה לא קשור אליו לא אומרותן טל
כלום. בדיוק כמו רבנים רבים אחרים.

או שאולי אתה יכול כאן ועכשיו להביא לי רשימה של "גדולי הדור" (מהציבור שלנו) החיים כיום כפי שאתה רואה את זה ולפרט לפרטי פרטים מה "הופך"אותם לכאלו...

(וכמו שכתבו, הרב דרורי רב עיר שנים רבות מאוד, זה הגדרה מעולה לפוסק בזמנים שאין סנהדרין...אלא אם כן כמובן אץה הוא זה שמחליט על דעת עצמך מיהו פוסק...).

ותן לי רק לספר לך על הגדולה שלו למשל בתחום הכשרות, שלמרות שהוא נותן כשרות "רק" רבנות, בכל זאת אנשים רבים בכל הארץ, שאוכלים בכללי רק בד"ץ (חרדים וכאלו שלא) - אוכלים מוצרים בהשגחתו (מדובר בעיקר על "עוף הגליל") כי הוא נחשב אחת מכשרויות הרבנות המוצלחות והמהודרות ביותר.
ההגדרה לפוסק מגדולי הדור תלויה באיך שהציבור מחשיבים אותולשם שבו ואחלמה

לכן אני צריך רק להאזין למה שנראה לי אומר הציבור. 

אגב, מהמעט ששמעתי עליו שמעתי רק דברים טובים ונפלאים

וזה נכון בהחלט שזה שאני לא קשור אליו זה לא אומר כלום ולא טענתי שזה אומר משהו

אז תקשיב קצת יותר...במחילה, לא מתוך רצון להעליב.ותן טל
אולי זה פשוט הסביבה שלך שפחות "קשורים", בפועל הרב דרורי בהחלט מרכזי ומאוד ידוע בציבור. לא סתם הוא אחד מחברי ועדת הרבנים של הבית היהודי (בלי להתייחס כרגע לכמה הם משפיעים/לא משפיעים שם...).

אני מעולם לא ראיתי פסק של הרב ליכטנשטיין זצ"ל/לא למדתי מתורתו ובכל זאת ברור לי שהוא מגדולי הדור שהיו לנו.

סבבה, יכול להיות שטעיתי...לשם שבו ואחלמה

רק בנוגע לפסקה האחרונה שלך. יש לך מקור לזה?יוני
מי אלו אותם אוכלי בדץ שאוכלים את השחיטה של הרב דרורי?

מתוך היכרות עם מערך הכשרות שלו, יש שם לא מעט בעיות כמו בכל מערך כשרות רבנות אחרת.
אני ממש לא יודע מאיפה אתה מביא את זה שרבים מכל הארץ שאוכלים רק בדץ אוכלים משחיטת עוף הגליל, תביא מקור לדבריך.
להגיד שמות מפורטים איני יודע, אבל אני יודעותן טל
שהם ישנם בוודאות (ואיזה "מקור" ניתן להביא לכך כאילו מדובר במשהו שכתוב בספרים או בהלכה... זה דבר שנוהג ואנשים שקשורים ומעורים בנושא ונאמנים עלי בהחלט, אמרו לי). אני לא ארבה בפרטים מחמת אאוטינג אבל מכיר אישית חלק מהשוחטים והמשגיחים של הרב...
נכון אתה כמובן צוכל לטעון אם תרצה ל"נוגעים בדבר" אבל זה לדעתי טענה לא מספיקה. מדובר באנשים יראי שמיים שלא ישקרו לשם "כבוד" או משהו מעין זה.
ואני מאמין שאני מכיר את מערך הכשרות שלו מעט יותר ממך, אבל אני לא באמת הולך להתווכח על זה, בטח לא כאן.
לא אמרת כלוםיוני
הבאת טענה מסויימת בשביל לבסס את מעמדו בתור רב גדול, ("ותן לי רק לספר לך על הגדולה שלו..") הבעיה היא שהטענה עצמה חסרת ביסוס.

אני גם כן מכיר אישית ושמעתי ממקורות אמינים על בעיות 'רגילות' של הכשר רבנות במפעל הזה וביקרתי שם במשחטה ואני מכיר עוד גופי כשרות לשם השוואה ומכיר הכשר רבנות שבאמת מהדרין... ההכשר של הרב דרורי לא מתקרב ללהיות מהדרין ואין למקפידי בדץ מה לאכול שם.

רק לשם הבהרה, אני ממש לא נכנס לדיון לגופו של הרב, רק בנוגע לטענה שלך על גוף הכשרות רבנות קריית שמונה.
אם יש לך פרטים ודוגמאות על הטענות שלך על ההכשר שלוימ''ל

אשמח לשמוע (אפשר במסר).

אנחנו חלק מקהילה גדולה ומקפידים לקנות רק בהכשר מהדרין (בלי להיכנס להגדרות ומותגי כשרות, לפי רמת הכשרות נטו) והרב שלנו ממליץ רק על הכשרים מאד מסוימים אותם הוא בדק בעצמו (הוא גם שוחט) ואחד מהם זה ההכשר של הרב צפניה דרורי. לכן אם יש לך פרטים כאלה זה חשוב לי מאד לברר אותם.

תודה

לא מעונייןיוני
זה רבנות לכל דבר, לא יודע על סמך מה הרב שלך חושב שזה הכשר יותר טוב מכל רבנות אחרת...

ובאמת, אני מכיר מערכי כשרות רבנות שמתנהלים כמו מהדרין, זה לא אחד מהם..
הנה, ימ"ל התחיל רק בקטנה ממש להוכיח שרבנים סומכיםותן טל
על הרב צפניה יותר מעל רבנים אחרים (כמו לדוגמא, שחרדים רבים סומכים על השגחת הרב אוירבך בטבריה אף שזה לא בד"ץ. חלק גדול מהמלונות בטבריה תחת השגחת הרב אוירבך והחרדים אוכלים שם.)

אמרתי הרבה וגם אתה לעומתי לא אצרת יותר מידי. אני, שוב, לא אכנס לאאוטינג אבל יש לי קשר חזק מאוד עם מערך הכשרות שם. המציאות היא שזוהי כשרות מוערכת מאוד בארץ. בהשוואה להרבה מאוד כשרוחות אחרות כולל בדצים (ושלא תדע מה שמעתי ממשגיחים ובעלי עסק,למשל מסעדות, שיש להם כפל כשרויות, של הרבנות ובדץ, על מה שהם רואים בבדץ...ולא נפתח פה כי זה לא ראוי. רק רמזתי מספיק).

אם זה ממש קריטי לך אולי אם יהיה לי כוח אבקש אם יכולים לתת לי שמות של רבנים ספציפיים שממליצים על הכשרות הזאת. אבל לא מבטיח.

(ולסיכום: בעלי עסק יראי שמיים בקריית שמונה, הצהירו שמבחינתם ההידור של כשרות הרבנות מעולה ורצינית בהרבה נכשרות המהדרין בדץ שיש להם גם, עד כדי שאין להם סיבה אמיתית להחזיק כשרות בדץ ורק מסיבות כלכליות שעדיין ישנם כאלו שיתעקשו על בדץ, הם מחזיקים גם את הבדץ).
לא התייחסתי לרב עצמו לדעתי טיב הכשרות כלל לא רלוונטית לענייןימ''ל

למעט העניין שזה כנראה מעיד על יראת שמים, כשרות טובה לא מעידה על גדלות בתורה דווקא. אנחנו לא סומכים על ההכשר בגלל השם של הרב שעומד בראשו אלא בגלל איכות ההשגחה וההקפדה על ההלכה במשחטות.

דיברתי כאן ספציפית על הכשרות...ותן טל
שסומכים עליו בעניין הכשרות.

לעניין גדלותו הכללית, ובכן, בשביל זה צריך להכיר אותו (כמוני) או לכל הפחות תלמידים שלו ובעיקר רבנים שלמדו ולימדו אצלו... ככה אפשר לשמוע על גדלות בתורה. לי זה ברור אבל שכל אחד יעשה את הבדיקות והמחשבות שלו. בסופו של דבר זה דבר שקשה "להוכיח" בצורה אובייקטיבית ומוחלטת. זה הרבה עניינים שבלב כל אחד ובתפיסות התורניות וההיכרות עם הרב...
קצת קשה להתמודד עם טענות כשלא מוכנים להוכיח אותםימ''ל

אשמח מאד אם בכל זאת תפרט לי מה החשדות שלך ומדוע, תראה את זה כחסד עם כמה מאות אנשים ויותר שאתה יכול להציל מלהיכשל בהכשר שלא היו סומכים עליו אם ידעו מה שאתה יודע לטענתך.

על מה הוא סומך? הוא בדק ובירר כמו שכתבתי (לצורך העניין יש לא מעט "בד"צים" שהוא פסל).

לא באתי עם חשדות ולא עם סיפור מסוייםיוני
העבודה היא בהתאם להכשר רבנות. איך אני יודע? אני מכיר.

עכשיו, מה אתה רוצה? שאפרט לך מה ההבדלים בין בדץ לרבנות?
טענת שמהיכרות שלך הרמה שם היא כמו רבנויות רגילות אחרותימ''ל

או בלשונך "ושמעתי ממקורות אמינים על בעיות 'רגילות' של הכשר רבנות במפעל הזה וביקרתי שם במשחטה... ההכשר של הרב דרורי לא מתקרב ללהיות מהדרין ואין למקפידי בדץ מה לאכול שם". ואתה שב וטוען זאת עכשיו.

אז מה אני רוצה? שתפרט לי מה ראית שם או שמעת שנראה לך בעייתי ל'מקפידי בד"ץ'. תודה

זה פשוט מאודיוני
יש רבנות ויש בדץ
בדצים (ברובם) מקפידים על דברים שרבנות לא מקפידים.

אם אתה אוכל רבנות הכל טוב.
אם הכשר רבנות לא מספק אותך כי אתה מעוניין להדר בכשרות ולא לאכול דברים שברבנות נכנסים לכתחילה והבדצים לא היו מכניסים גם בדיעבד... אז אין הבדל בין רבנות קריית שמונה לבין כל רבנות אחרת.
בקיצור חוץ מסיסמאות וכותרות לא אמרת כלוםימ''ל

זה לא נכון שכל הרבנויות מחפפות (אני מכיר כאלה שגם בודקות בצומת הגידים מה שחלק מהבד"צים לא עושים) ושכל הבד"צים מקפידים יותר (יש בד"צים שגרועים מרבנויות), אמרת ששמעת וראית בעיות בכשרות שם, לא שאלתי מה ההגדרה שלה ואם קוראים לה רבנות או בד"צ כי זה לא משנה ולא מעניין, אלא על בעיות כשרות שאמרת שיש. רב כשר ונאמן בדק אתה ההכשר הזה וסומך עליו כמהדרין, אם אתה לא רוצה / לא יודע לספר על בעיות שיש בכשרות אז אין סיבה להוציא אותו מחזקת מהדרין והיה עדיף שלא תגיד כלום מלכתחילה כי זה סתם נשאר בגדר הוצאת שם רע.

לאאאאאאאאא!!!! |מיואש|יוני
טוב, לא באמת מיואש

יכולת להבהיר את הנקודה שלך כבר בהודעה הראשומה, לא היית צריך להמציא סיפור...

עכשיו סתם גרמת לכמה קוראים עקצוץ בעין.

אבל בשביל הספורט:
1 זה לא נכון שכל הרבנויות מחפפות- "בדצים (ברובם) מקפידים על דברים שרבנות לא מקפידים". אפחד לא אמר מחפפות.

2 ושכל הבד"צים מקפידים יותר (יש בד"צים שגרועים מרבנויות)- "בדצים (ברובם)"

3 אמרת ששמעת וראית בעיות בכשרות שם- "שמעתי ממקורות אמינים על בעיות 'רגילות' של הכשר רבנות". מה שמהדרין מגדירים בעיה ובשביל רבנות זה כשר רגיל, כמו שהסברתי בהמשך יש "דברים שברבנות נכנסים לכתחילה והבדצים לא היו מכניסים גם בדיעבד.."

4 אין סיבה להוציא אותו מחזקת מהדרין- הוא לא בחזקת מהדרין, הוא בחזקת הכשר רבנות.

5 והיה עדיף שלא תגיד כלום- "תראה את זה כחסד עם כמה מאות אנשים ויותר שאתה יכול להציל מלהיכשל בהכשר.." ואמשיך, מלהיכשל בהכשר שיש מי שמנסה לצייר כאילו הוא מהדרין והוא לא. אז למען אותם מקפידי הבדץ, היה עדיף שאומר זאת.
אולי פשוט תתייחס עניינית? |יותר מיואש|ימ''ל

אין לי שום נקודה להבהיר ואין לי מושג על איזה סיפור אתה מדבר, אני בסך הכל רוצה להבין מה הסיבה שאתה טוען הפוך מהרב שלי שבדק את זה לאור הטענה שלך שאתה יודע שיש שם "בעיות רגילות", אחד מכם טועה (או שהמידע שלו לא מעודכן).

למה אתה קורא "בעיות רגילות"? לא ברור לי למה אתה נתפס להגדרה 'רבנות'/'בד"ץ' כשברור שזאת הכללה שלא תמיד היא נכונה. ההבדל בין רבנות לבד"צ זה שלרבנות יש סמכויות וחובות חוקתיות (ונכון שחלק מהחובות לעתים פוגעות ברמת הכשרות אבל לא תמיד).

למה אתה נתפס בסמנטיקה במקום להתייחס לשאלות במורה עניינית? אני לא מקפיד על בד"ץ אלא על כשרות טובה, אם אתה יודע שהכשרות של הרב דרורי לא כזאת אז בבקשה הסבר מניין לך.

אתה נשמע כמו פצל"ש של ניק אחר פה בשרשוריוני
והויכוח הזה דומה בסגננו לעשרות ויכוחים שהיו לי איתו פה בפורום.

או שגם לך יש חוסר בהבנת הנקרא או שגם אתה דמגוג כי אתה חוזר שוב ושוב ומבקש שאומר משהו שיוביל את הדיון למקום מסויים. אל תגיד לי מה לומר, בסדר? אמרתי את דברי, תאכל מה שבא לך ואת כל השאר תזרוק, מה שעושה כל משתמש בפורום הזה....

ותחסוך ממני את המשך תגובתך כי התגובות שלי היו סופר ענייניות במקרה הזה
אז טעית ידידי כי אני ממש לאימ''לאחרונה
ואין לי שום אינטרס כמו שרמזת (מעבר לבירור האמת) ובטח שלא עניין להתווכח איתך. 
ייתכן שלא הבנתי אותך נכון, לי נראה דווקא הפוך ושפסלת פה במומך. אבל אם כבר דמגוגיה אז נראה לי שמי שמשתמש בהכללות וסמנטיקה ריקה הוא הדמגוג ולא מי שמבקש הסברים בצורה עניינית כדי להבין את דברי השני (סה"כ ביקשתי תיאור מעשי של מה שראית/שמעת וביקשתי את זה במסר אישי ולא במטרה ליצור התנצחות פומבית כמו שאתה ניסית ליצור, לא מבין במה אתה חושד בי ולמה אתה מסרב לבקשה הלגיטימית והפשוטה הזאת).

כל טוב ויום מבורך.
אתה לא מכיר ובכל זאת כותב מה שכתבת. מעניין מאוד.ותן טל
עצם זה שאני לא מכיר הוא סיבה בשבילי לכתוב מה שכתבתילשם שבו ואחלמה

שהרי אם היה מרכזי סביר שהייתי מכיר אותו

אתה יוצא מנקודת הנחה שרב מרכזי בהכרח כולם "שומעים"ותן טל
עליו. וזה בכלל לא נכון. במחילה, "פשוטי העם" לא בהכרח חייבים "להכיר" כל גדול ופוסק, כדי שהוא יהיה כזה...
בבקשה אל תגרמו לשרשור הזה להימחק ט'

שני דבריםימ''ל

א. מכיר הרבה שמתנגדים, לגבי מה שכתבו שהרב צפניה דרורי בעד - ע"פ הידוע לי הטענה נכונה עקרונית אבל מצד שני גם הזכירה לי את זה.

ב. לגבי התרומה למדינה / לחברה - בכלל לא ברור שמנגנון השירות הלאומי תורם למדינה (ברמה המערכתית). הוא גורם לעבודות שאמורות להתבצע בצורה מקצועית ע"י אנשי מקצוע בשירות המדינה (כמו שירותי סייוע בצרכי חינוך, סיעוד, ובבתי החולים) לעבור לידיים לא מנוסות ולא מחוייבות של נערות צעירות (למרות הכוונות הטובות) ואת התוצאות אפשר לראות בעומסים בבתי החולים ובמערכת החינוך ברמה לא פורפורציונאלית למדינות אחרות שאין בהם שירות לאומי (לכאורה זה היה אמור להיות הפוך...), ובנוסף ייתכן שהוא אפילו מעמסה ונטל לפחות מבחינה כלכלית (ראו כאן לדוגמא).

מעבר לזה, יש לי תהייה מבחינה רעיונית - יש תחושה שכל העניין של השירות הלאומי נוצר בתור גלולת מצפון לציבור הדתי כדי להמיר את חובת הגיוס לצבא של הנשים הדתיות בסוג אחר של 'תרומה', דבר שנראה לי לא נכון פעמיים - גם כי אין חובת גיוס לנשים וממילא אין צורך בתחליף (וזה שהחילונים חושבים שנשים חייבות להתגייס ושזאת "חובה ציונית" לא הופך את זה לנכון), וגם בגלל שלא נכון לעשות דברים רק בשביל עצם העשייה כי אז עושים דברים לא מועילים (כמו תעשיית השרות הלאומי) ומשיגים את היפך המטרה.

כל מילה!!כמעין הנובע
תודה רבה! זה ^^ בדיוק הבסיס לשאלה שלי.Pumpin blood
ובעיקר סעיף א', שיש כ"כ הרבה גדולי דור שמתנגדים ובכל זאת ציבור שלם ממשיך ללכת לשירות לאומי.
אז שאלתי כי תהיתי אם פספסתי משהו. אם באמת יש גדולים שפוסקים שמותר צריך וכדאי ורק אני הקטנה לא שמעתי מזה.
אם זה מתאים לך- את יכולה לשאול את הרב שמואל אליהו באופן אישיכמעין הנובע
והוא קובע לכל בת באופן פרטי- בהתאם למשפחה, חברה, איזה מקום שירות וכו'

אם את הולכת לפיו..
מי הרבנים שאוסרים?קוד אבל פתוח
עבר עריכה על ידי -ינון- בתאריך כ"ב באדר תשע"ו 09:50
מעניין אותי לשמוע.... כמובן חוץ מרבנים חרדים, שכל ההשקפה שלהם היא שונה.
מה שאני כן יודע זה שיש שאלה מתי זה נכון וחשוב ואין שום בעיה, ומתי זה אסור ויש המון תקלות.
לגבי הטיעון של ימל, הבאת טיעונים לא רציניים, הסתכלתי בדהמרקר ומה שהם אומרים שם לא נכון בעליל, הם מחשבים במידה ואתה בחורה עובדת במגזר הציבורי 35 שנה כמה כאלה יש? ודבר שני הם מחשבים את השנתיים של חוסר עבודה כחוסר הכנסה למשק עם וותק. לגבי מערכת החינוך, זה המדד? יש כל כך הרבה פרמטרים שמשפיעים ושירות לאומי זה הבעיה??
באמת צריך חשוב על זה עוד פעםצריך עיון
לא יודע עד כמה זה תורם
אבל לא הייתי מסתמך על דה-מרקר בעניין, אני לא אופתע אם הם מקדמים אינטרסים.
איזה אינטרסים?הולם במיוחד
קראת את הכתבה?קוד אבל פתוח
ותקרא את התגובות...
זה בבעלות 'הארץ'צריך עיון
ברור שהם יהיו נגד מפעלים של הצה"ד ויעוותו קצת בהתאם
(לדוג', אני די בטוח שכל מקום שמקבל תקן ש"ל משלם עליו סכום כלשהו, ככה שלפחות התקנים שבמקומות פרטיים מבזבזים פחות)
נערות לא מנוסותאריק מהדרום
בשביל להיות מנוסה צריך להתחיל להתנסות, לא?
וואו ממש תודה!הולם במיוחד
כמעט נאלצתי לעשות את המחקר שבthe marker בעצמי. לא ידעתי שכבר עשו..
ויש גם נקודה חשובה נוספת שאומר הרב אליעזר מלמד פה: http://www.yeshiva.org.il/midrash/4751 .
בחלק השני אתה די טועה. למעשה הש"ל אמור להיות חובהותן טל
חוקית ולמען האמת אפילו יש שנים רבות חוק בשבילו, שרק לא "נכנס לעבודה" כי הוא תלוי בהחלטת ממשלה כדי שיחילו אותו בפועל והחרדים דואגים לעצור את זה כל העת.
ככה שלמעשה זה החוק גם אם כעת הוא בדרך התנדבות גמורה כי מסיבות פוליטיות חרדיות החוק לא מופעל. וכל עוד בת חילונית מחוייבת ללכת לצבא ההגינות בהחלט אומאת שראוי שבת דתייה תלך לש"ל. כמובן שאם יבטלו את חובת הגיוס בכלל לבנות, זה יהיה כבר משהו אחר.
אגב קח גם בחשבון שבצורה עקיפה כמעט ישירה, הש"לותן טל
מהווה מעין שנת סטא'ז להרבה בנות שבפועל מתנדבות במקום שיש סיכוי טוב שירצו לעבוד בו בעתיד או במקום שכמותו. ככה שזה עוזר להן יותר מהר להבין האם זאת עבודה שתתאים להן או לא.
כן! הרב אבינר ב'רעים אהובים'אלטלנה

כתב בכללי שחשוב לתרום למדינה ושנבנים מזה תוך כדי

עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

מצד הנהגות דקדוק לבושפתית שלג
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 8:11

אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה

באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
כשאת אוהבת את הילדים שלך קשה לך להציב תנאים עם עזרה, ככה זה אהבה
זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 11:03

נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)

בהצלחה רבה

יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :

https://www.yeshiva.org.il/

יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:

בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי

יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:

ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים

יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :

גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה

יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:

דף הבית - ישיבת הר ברכה

יש אתר של הרב אבינר:

הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר

האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :

שיעורים - ישיבת שיח יצחק

מעניין אותי, למה אתה קורא רוח הלימוד של הדת"ל?פתית שלג

אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?

השורה הראשונה לדעתי היא הבסיסנפשי תערוגאחרונה

ברוב הישיבות הדת"ל תמצא שלומדים הכל.

הרב קוק אבל גם ברסלב וחב"ד

פסיקה של ילקוט יוסף/ שמירת שבת כהלכתה

יחלקו כבוד לרבנים חרדים

לעומת זאת, ברוב הישיבות החרדיות זה לא קיים.

לא תמצא ישיבה שלומדת הרב קוק

אפילו את ההלכות הרב מרדכי אליהו רוב החרדים הספרדים לא לומדים

וכבוד לרבנים הדת"ל. אין מה להרחיב.

תסיק כאן למה ומה זה אומר

הממ"ד שלכם מוכן? או המקלט?זיויק
חדר השינה של הילדים, תמיד בכוננות.ל המשוגע היחידי
רגע זה עדיין נקרא שאגת הארי או שזה כבר האריה שאהבקעלעברימבאר

תות?

האריה שאהב יירוטפשוט אני..
חחחחחחחחקעלעברימבאראחרונה
זה כבר האריה שאהב תותעשב לימון

אבל נחכה לשם הרשמי כדי לוודא

רוצה לעזור לי לפנות מקום?פתית שלג
אני מוכן לבואל המשוגע היחידי

60 לשעה

צודקל המשוגע היחידי

80 לשעה

לא כולל הפסקות אוכל

שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת

על כל אדם/מגזר איזשהו.

מה עולה כשרואים חתול?רקאני

מה עולה כשרואים חילוני?

מה עולה כשרואים עץ?

מההקשר אני בעצם מבין שאתה שואל:פתית שלג

האם אתם מסתכלים על הדרך שלי בעין טובה או רעה?

אז זהו- כשאני רואה חרדי שמח עם מלא חיים- אני שמח ומעריך. בדרך כלל אלה חסידים.

כשאני רואה חרדי שכלוא בתוך המגזריות שלו, או בתוך דרך שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה, שרואים על הפרצוף שלו מלא אתכפיא- אני מרחם עליו..

חייל, לובש מדיםעשב לימון

ותמיד תוהה אם טוב לו באמת בדרך הזו

כלוםטיפות של אור
אני לא נגד מגירות. זה מועיל וחשוב וכו. אבל בסוף מתחת לכל התחפושות כולם בני אדם, וכשמגיעים לשמים לא שואלים את האדם 'לאיזה מגזר השתייכת'

+ באופן כללי הגישה שלי שעדיף שכל אחד יתקן את המגזר שאליו הוא 'שייך' ולא מגזרים אחרים

אז היחס הכללי שלי הוא בעיקר 'זה עושה את החיים קלים לגור באזור שלידו יש חרדים - שטיבלך/קניית ארבעת המינים/בתי מדרש שפתוחים במשך היום וכו' '

פינגווין קיסריכְּקֶדֶם
אין אסוטיציהנפשי תערוגאחרונה

כמו שלא עולה לי כלום עבור דת"ל או חילני

אתם מכירים את ארץ-ישראל מספיק? צריכים יותר?זיויק

מה עדיף?

ידע?

טיולים?

חיבור להתיישבות?

חקלאות?

אני בדיוק מתלבט בעניין

הכרת הארץ לאורכה ולרוחבה ובאופן מייטבי ע"י טיוליםפ.א.

ומסעות

זה אכן אחד הדברים החשובים ביותר שמקבלים מהשנים היפות בתנועת הנוער. טיולים, מסעות, מחנות קיץ 

אני ישמח לקבל עוד מהכלל המשוגע היחידיאחרונה

מכל דבר פה (אולי חוץ מחקלאות)

יש לי קצת ואני לאט לאט מקבל עוד.
אני לא חושב שזה סותר, 
ודווקא לפעמים זה דברים מקבילים ומשליכים אחד לשני.

לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימון
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
תגובות בוטות המביאות מחלוקת בהתאם.נחלתאחרונה
כמה לקו באצבעקעלעברימבאר

אמור מעתה: באצבע לקו 72 קלוריות, וב100 גרם לקו 532

וידוי של עריק...מחפש אהבה

ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.

שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.

סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.

לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.

אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"

זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.

ואז זה השפריץ ממנו החוצה:

"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",

"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"

"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".

פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.

אתם פשוט מנסים לשנות אותי.

גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"

"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.

היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".

היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''

"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"

"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".

"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".

"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".

בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".

זהו, עניתי כבר חודש אחורה... מה קורה???מחפש אהבה

העסק ישן..

תתחילו להפציץ

אולי יעניין אותך