תחפושות לפורים...אמא אוהבת+
נושא קשה...הבן שלי בן 3 לא רציתי לפתוח איתו דיון על מה להתחפש לפני שאני בכלל רואה בשטח מה יש וכמה מחיר אני מוכנה להוציא .....
מהון להון כל התחפושות עלו מאוד יקר(הכוונה למותגים שנמצאים כרגע בראש הקטנים, סמי הכבאי וכו) זה אומר 170 לא כולל אביזרים ואני לא מוכנה להוציא על זה ככ הרבה כסף זה נראה לי ככ לא הגיוני לשלם על תחפושת ליום אחד ככ יקר(זה גם לא שלאור שמצבי הכלכלי אני גם יכולה להרשות לעצמי)
אז אחרי שאמרתי שכבר אלך כי כבר פחדתי שלא ישארו מידות.. הקצבתי לעצמי לקנות תחפושת ב50 לא כולל אביזרים ככה שעם אביזרים זה עולה באזור ה70..מספיק הוצאה
אז מצאתי במידה שלו הכי חמוד שוטר וקניתי אביזרים..יצא לי 65..הראתי לו הבוקר והוא לא רוצה!!!הוא רוצה דמות מצוירת שמעולם לא שמעתי עליה ולא ראיתי אותה בכלל בתחפושות..ואני מאמינה שהיא עולה הרבה יותר יקר(מאה פלוס במקרה הטוב) מה עושים?? אני ממש מבואסת ומתוסכלת..מה גם שאי אפשר להחזיר תחפושת.. אוף
אולי תנסי לחשוב על תחפושת שלאו דוקא קונים אותהבת 30

או שתחפשי בחנויות חרדיות- ראיתי מחירים שבכלל לא מגיעים למחירים האלה.

השאלה היא האם להיכנע כביכול ולתת לו להחליט?אמא אוהבת+
או לקבוע לו עובדה?
אגב הייתי בחנות חרדית שהמחירים לא היו רחוקים
קחי אותו לגמ"ח תחפושות ושיבחר בעצמואפונה

יעלה לך 5-10 ש"ח לתחפושת. ותסבירי לו שבגמ"ח אפשר להתלבט כמה שרוצים, אבל אחרי שלוקחים - אי אפשר להתחרט.

מכירה שני גמ"חים מעולי - אחד בשוהם ואחד בבית אל.

לא נראה לי שאסע עד שם.אמא אוהבת+
בגמח כצלנו היה מזוייע...
לא נורא נקבע חו עובדה והוא יצטרך להתמודד.
תודה לכולם על הניסיון לעזור
בדרך כלל הילדים רוצים להתחפש למשהו מוערץmp3

כנראה שהדמות המצוירת שהוא מדבר אליה קרובה אליו יותר משוטר.

מה שאני הייתי עושה- הייתי מראה לו סרטון של שוטרים בפעולת חילוץ או משהו כזה שהם ממש גיבורים שם כדי שהוא יוכל להעריץ אותם. ואז כשישאלו אותו למה התחפשת? התשובה לא תהיה "שוטר" אלא "שוטר שמציל אנשים"...

אפשר גם להפגיש אותו עם שוטר אמיתי. הם ישתפו איתך פעולה בשמחה.( כשהבת שלי היתה קטנה היה לה פחד משוטרים.היא היתה רואה שוטר מרחוק היתה בוכה. פגשנו בכותל 2 שוטרות מקסימות שנענו לבקשתי לבוא לדבר מעט עם הילדה, הן היו כל כך מתוקות ודיברו עם הילדה והראו לה את המדים,הסיכות,הקשר וכל מה שהיה עליהן, לא זוכרת בדיוק, הפחד של הילדה נעלם ונוצר מצב הפוך אפילו,לשמחתי)

בקיצור,הרעיון הוא שהוא יתחפש למשהו שהוא רוצה להיות -התפקיד שלך זה לגרום לו לרצות את זה.

אני לא יודעת מאיפה את אבל אם את מאזור הצפון אז יש את "מאי בייבי" בירכא כל התחפושות שם בהנחה של 20% עד 50%. 

בהצלחה.

איזו דמות?בלדרית
אולי יהיה לי רעיון איך להכין לבד. אני טובה בזה .
ובכל אופן, אני בטוחה שהוא יהנה בחג!
בלת"ק . יש לי שיטה מניפולטיבית לא חינוכיתזקנת השבט

תציעי לתת את התחפושת לילד אחר ותתארי בצבעים חיים איזה כיף יהיה לילד הזה בתור שוטר . 

עדכון....אמא אוהבת+
הוא פתאום שינה דיעה והחליט שהוא רוצה שוטר..
סתם נלחצתי זה פעם ראשונה עם הגיל הזה אני עוד לא רגילה להפכפכות
חחחאמא_מאושרת
רק עכשיו ראיתי את השרשור..
הבן שלי גם בן 3 החליט שהוא רוצה להתחפש לפאוור ריינגר אדום.
הייתי קצת בשוק כי הילד לא ראה טלויזיה מימיו אבל אם הוא רוצה..
אז הלכנו לחנות והוא התלהב מכסדות ועניינים וכל כסדה שואל אותי "זה פאוור ריינגר?"
מפה לשם הבנתי שהוא אפילו לא יודע איך זה נראה, כנראה סתם ילד בגן שחופר על זה.. והתחלנו להסתכל על תחפושות כדי לקבל כיוון מה מעניין אותו..
אגב בסוף לקחתי תחפושת מגיסתי של בוב הבנאי ( גם אותו הוא לא מכיר אבל התלהב מהאביזרים ואני הרבה יותר מרוצה כי זו דמות הרבה פחות אלימה)
וכן, אני חושבת שזה ממש ממש מוגזם להוציא 170 שח על תחפושת לילד ליום אחד. גם למי שיש את זה וגם למי שאין את זה.. אפילו חוסר אחראיות צרכנית לקנות דבר כזה.
יש לי בן כמעט בן שלושלאההה
והאמת שממש לא חשבתי לשאול לדעתו...
מתכננת ביום של התחפושות להלביש לו את התחפושת וזהו..
לא נראה לי שכדאי לכפות על ילד להתחפש למשהו שהוא לא רוצהשירהלי
כל העניין זה שמחה וכיף של הילד.
זה באופן כללי.
בכל אופן טוב שהוא החליט שהוא כן רוצה.
נראה לי שכדאי לתת לו ללבוש את התחפושת עוד פעם פעמיים לפני פורים ולהלהיב אותו כדי שהוא יתחבר לזה וביום התחפושות הוא ילך עם זה בשמחה בע"ה.
בהצלחה!
רק המלצה למקום זול לתחפושותאנונימי (2)
במקס סטוק יש תחפושות ממש יפות
בעד 70 שקל לתחפושות כולל אביזרים.
אני קניתי שם תחפושת של זחל ב40 ש"ח וסמי הכבאי ב60 ש"ח.
רק כדאי למדוד לפני שקונים כי המידות שם ענקיות..
אני באתי אזה פרסום של התחפושות שאלתי מה אתה רוצה ... כיווןאבני חן

שלום

גם לי יש ילד בן שלוש (שלוש וחצי כך )

הבאתי דף אם פרסומי התחפושות ושאלתי מה הוא רוצה .(בעיקר זה היה לבת הגדולה בת  כמעט  7....)

כמובן שאמר זה וזה וזה ....בסוף אמרתי לו טוב את תהיה סמי הכבאי טוב

(אחד מהתחפושות שהוא הציעה )

וזהו  זה .(חמותי מטפלת בעניין התחפושת שלו .... ואמא שלי מסתובבת אם הגדולה לקנות משהו ....)

נ.ב יש גיל שיש כבר דרישות ....וגם אפשר לשאול שכנים /שכנות - מעיין החלפת תחפושות .

אצלנו שאלו למי יש שוטר במידות כך וכך , או שמלה תכלת לסינדרלה ( ולא אליסה !) במידה כזאת ......

לפי דעתי בגלאים כאלה כן , צריך לשאול את דעתו כבר רק לנסות לצמצם לכמה דברים בודדים

שיבחר תחפושות אחד מתוך 2-4 ולא עשר ......חוף מזה אפשר לתפור אם יש לך זמן /אוהבת את זה.

שהיה פורים שמח

בכל אופן אם דקה לפני פורים ישנה שוב דעתו תשחקי משחק שאתאחת שאכפת לה

זורמת איתו. קני בגרושים בד "אלבד" ציירי לו את הציור שהוא מפנטז עליו ותאמרי לו שיש לו שתי ברירות: השוטר

או התחפושת המאולתרת שכביכול עונה לבקשתו.

לייק (;אמא אוהבת+אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך