אנחנו. האנשים ההם.חלילית אלט
שיעור חברה. המורה סופקת כפיים - תנועה אופיינית לה כשהיא מתחילה לדבר. הנושא שנידון בשיעור הוא הפרעות נפשיות ואיך צריך להתייחס לסובבים אותנו ברגישות.
ברגע הראשון אני מרימה את הראש בבהלה, ואחרי שניה אני מרכינה אותו בבושה.
"לא צריך להשתמש במילים כמו 'דיכאון' או 'OCD' בשפת היום-יום. אף פעם אי אפשר לדעת אם זה לא פוגע בנקודה רגישה של מישהו. יש בחברה אנשים שמכירים את המושגים האלה מקרוב כי יש להם איזשהו חבר או קרוב משפחה שסובל מזה, ואפילו הם בעצמם. תהיו רגישות, בנות. קצת רגישות, כי אתן לא מבינות מה זה דיכאון ואלו אסוציאציות זה מעלה לאנשים מסויימים."
המורה צודקת. אני קוברת את הראש שלי בין הידיים. שאף אחת לא תראה את הפרצוף האדום שלי.
"אבל מה הבעיה בזה?"
"אנשים כאלה לא צריכים להיפגע, הם כבר יודעים שזאת השפה המדוברת."
"אני לא מבינה למה יש פה בעיה."
"הם צריכים להבין שאנחנו מתכוונים בצחוק!"
הם. כלומר, אנשים כמוני. אנשים עם הפרעות נפשיות.
אנחנו לא צריכים להיפגע כשצוחקים מהבעיות שלנו. אנחנו לא צריכים לכעוס אם מזלזלים בנקודה הכי רגישה אצלנו. אנחנו לא צריכים להתקומם בגלל שאנשים לא מנסים להיות קצת רגישים.
נכון? זה לא צריך להפריע לנו, הרי דיכאון וOCD כבר הפכו לסלנג בחברה.
מה שהחברה לא מבינה שאצלנו הסלנג הזה פוגע כמו חץ בלב. שכשאני שומעת מישהי שואלת חברה "למה את בדיכי?" זה צורם. אנשים לא סובלים מדיכאון בגלל ציון גרוע במבחן.
"אל תתייחסו לדיכאון כמו לעצב, אלה שני דברים שונים." המורה מנסה לגבור על בליל הקולות הרועש בכיתה. "דיכאון הוא מחלה, זה לא משהו שמזמינים. כמו שאף אחד לא מזמין לעצמו סרטן, כך אף אחד לא מזמין לעצמו דיכאון."
את צודקת, המורה. רק חבל שהבנות בכיתה לא מסוגלות לקבל.
"אבל מה הבעיה?"
"למה הם נפגעים, מה פוגע בזה?"
"הם צריכים להבין שאף אחד לא מתכוון לפגוע."
אני מרימה את הראש וצורחת על שירה. דווקא היא, חשבתי שתבין. היא מודעת למה שאני. סיפרתי לה. היא היתה כל כך אמפתית אז. כנראה שהיא לא כמו שחשבתי.
"את לא יכולה לדעת איך מישהו שסובל מדיכאון מרגיש כשמדברים על זה!" אני מרימה את הראש וצורחת עליה. אבל היא מתעלמת, כמו שאר הבנות. הן ממשיכות לצעוק דברים שרק מראים עד כמה הן טיפשות.
כמה ילדות ילדותיות במיוחד מגחכות. אולי הן נבוכות.
אני מרכינה את הראש בחזרה לשולחן ונותנת לדמעות לפרוץ. אני זועמת. "סתומות! הן לא מבינות כלום, כלום!!!" אני חושבת בכעס.
המורה שותקת, ככל הנראה מההלם על חוסר הבגרות שהבנות הפגינו. והן מצידן ממשיכות לצעוק.
"הם לא צריכים להתייחס, הם לא צריכים להיפגע, מה הבעיה להתבדח, זאת רק בדיחה, זה לא אישי..."
הם. אנחנו. אני.
בפעם הראשונה אני מרגישה חריגה באמת.
ואז קמה שרון, והיא היחידה שמצדדת בדברים של המורה. "נכון! זה בדיוק כמו לומר לאדם שחולה בסרטן 'איזה מסורטן אתה', זה פוגע!"
דווקא שרון. דווקא היא, שזרקה לי כל כך הרבה משפטים כאלה. דווקא היא שהיתה הכי פחות רגישה אלי תמיד. "את חולת נפש!", "יש לה מאניה דיפרסיה, רק בלי הדיפרסיה" [גיחוך], "את אל תדברי על דיאטות," "תפסיקי לתלוש לעצמך שערות!" [מחזיקה את היד שלי בכוח], "סוף סוף את אוכלת!" [מוחאת כפיים].
ועכשיו היא צועקת, כאילו היא לא בעצמה כמו כולן. כאילו שהיא איזו צדיקה בסדום. כמו תמיד, מנסה להראות איזה אדם טוב וחכם היא.
אפילו שהיא הכי לא.
השולחן מתמלא בשלוליות קטנות של דמעות. אני רוצה לקום ולצעוק. אני רוצה לצרוח על שרון, לצרוח על שירה, לצרוח על כולן. אני רוצה שהן יראו את הלב שלי, הסדוק. שידעו שזה כואב. שיראו את הדמעות.
אבל אני לא רוצה להביך אותן, אז אני קמה ויוצאת מהכיתה, תוך כדי ניסיון עלוב להסתיר את הפנים שלי. אני בוכה בשרותים עד הצלצול, ואז אני נכנסת לכיתה, לא מסתכלת על אף אחת, לא רוצה לדבר עם אף אחת. אני דוחפת את החפצים שלי לתיק ומכתפת אותו.
"לאן?" המורה להיסטוריה כבר בכיתה.
"הביתה" אני אומרת לה ויוצאת מהר, עוזבת את בית הסםר ברגליים רועדות ואגרופים קפוצים מזעם ובושה.
הם לא צריכים לכעוס, נכון? הם לא צריכים להיפגע. הם צריכים לשבת ולחייך, להיות כמו כולם, נכון? או שאולי עדיף שהם פשוט לא יהיו שם.
לא חייבים להגיב, אבל בבקשה תקראו. תקראו כי זה חשוב.חלילית אלט
[ההחיוך טיפה מטעה אבל דמייני את זה בלעדיו...]ענבל

תודה לך...חלילית אלט
וואו.יומנים נשרפים
זה מדהים.
ועצוב כ"כ. וגם נכון
תודה. אני מקווה שאנשים יקחו את הלקח לחיים, כי בשביל זה נחשפתחלילית אלט
חיבוק חזק ואמיץ.נוגעת בלב
מזמינה אותך לפרטי
יש לי דוד עם OCD וזו התמודדות ממש לא פשוטה עבורו ועבורנו, המשפחה.
כשחברות צוחקות או אומרות "מה את ככה? יש לך OCD?" אני מצטנפת בפינה, אוטמת את עצמי.
הזדהיתי המון.
.
תודהחלילית אלט
"מצטנפת בפינה." בהחלט
וואווט1
בלה לטקס

זה עצוב. וקשה.

וואו.. זה ממש חזקשאלו פרטי תדעו
אבל מפריע לי זה שאם מודעים למצב זה לא יעזור צריך גם לשנות אותו... חוצמזה זה לא נכון כ"כ הקטע ששואלים על הדיכי כי דיכאון יש דיכאון של הפרעה ויש דיכאון חולף של רגע של עצב.. זה הכל ולפעמים באמת צריך להיזהר אבל גמאתם צריכים לא להיפגע מיזה אלא להתחשל מיזה.. אם לא הבנת )ואיכשו חשבת שאני נגדך( דברי אני ינסה להסביר לך...
לא כלכך הבנתי אותךחלילית אלט
דיכאון חולף הוא לא דיכאון - הוא עצב. למה לערב בזה הפרעה נפשית?
ואי אפשר לומר לי לא להיפגע, כי זה פוגע בלי שאני ארצה. תחשבי רגע על נקודה שמאוד רגישה אצלך. ותחשבי שמזלזלים בה. זה לא צורם לך?
מצטערת... לא צורם לישאלו פרטי תדעו

אני פחות חושבת על עצמי יורת חושבת על הזולת 

זה ביטוי שהוא מאוד נפוץ ודיכאון הוא לגמרי לא מחלה נפשית 

דיכאון זה לפעמים תוצאה של מקרה שקרה וגורמת להתנהגות מאוד מדוכאת (לא עצובה.. פשוט מדוכאת התנהגות עצובה זה שונה לגמרי....) 

ההפרעה הנפשית הזאת? אז יש כאלה שהיא מגיעה אליהם לתקופת זמן מסוימת בגלל מקרה מסוים.. הבנת? זה דיכאון לכל דבר...

ולאלאלא את לא אמורה להיפגע זה כמו שמישו תגיד למישהי נפלת על הראש? בבית חולים ליד המחלקה של הפצועי ראש... אפחד לא יעלב מיזה...

חוצמזה אם את מודעת למצב אלךל תשארי בזה.. זה לא ישנה את זה שתהיי מודעת.. תנסי לשנות אותו

לא מדויק...מתקדם...
ההגדרה קיימת בdsm...
את מדהימה! ריגשת מאוד!מתקדם...
בעז"ה נשתדל יותר!
ותודה לך על ההכרעה על מה אני הולך לדבר בפעולת חב"ב השבת;)
רק בזהירותחלילית אלט
כי בכיתה שלי, כמו שראית, זה לא נגמר טוב. הבנות רק התעצבנו וזה לא עזר.
תודה
אני כותבת בזהירותרבקה כהן

כי אין לי שום כוונה להמעיט בכאב שלך. 

הוא אמתי וקורע לב.

אני כן רוצה לכתוב קצת על מה שאולי קורה אצל שאר הבנות חסרות הרגישות.

נדמה לי שכאשר המורה פתחה בצורה הזאת את הנושא "קצת רגישות, בנות" - שאר הכיתה הרגישו מותקפות. 

כשמרגישים מותקפים בדרך כלל תוקפים חזרה - "מה הבעיה? שילמדו להתמודד!" אף אחת לא רוצה להרגיש לא בסדר. 

כשעושים צחוק קבוע ממשהו, זה בדרך כלל כי מרגישים שהוא מאיים. 

לא צוחקים על סרטן, כי רובנו לא מפחדים באמת לחלות בזה, אבל הרבה מאתנו חווים זמנים של ערעור נפשי, והפחד מזה הוא עמוק מאד, אז כדי להרחיק את הפחד צוחקים. יורדים על אנשים שנראים על הגבול כי - מי יודע? אולי מחר זה יהיה אני?

אני לא מנסה להצדיק התנהגות כזאת, אלא רק להצביע על מאיפה, לדעתי, זה מגיע. 

נראה לי שאם המורה רוצה להעביר את הנושא בצורה טובה, אולי כדאי להביא מישהי שמתמודדת עם מחלת נפש לדבר על זה עם הכיתה, כדי ליצור הזדהות במקום מרחק. אולי להסביר מה קורה, למה זה גורם, איך נראית ומרגישה ההתמודדות עם הדבר הזה, אבל בלי לתקוף את הבנות, ושהן יסיקו מסקנות לבד.

נשמע גם שכדאי בכלל לעשות פעולות לשיפור האווירה הכיתתית. הרי גם אמירה כמו "מה? את עיוורת? איך לא ראית????" גם אם אין אף אחת עיוורת בכיתה, היא אמירה לא נעימה כי היא מהווה ירידה וזלזול באותה בת שדיברו אליה.  

את לא במקרה מישהי שאני מכירה??חלילית אלטאחרונה
כי מישהי אמרה לי בדיוק את מה שכתבת...
והסכמתי איתה לגמרי
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך