מה העיניין של בחורי ישיבות חזקים ללבוש שחור לבן?
רציני אני שואלת ..[אין לי משו נגד אף אחד] סתם מעניין ..למה זה לא יודעת...נגיד כחול לבן ?! כאילו יש קטע מיוחד בזה או שזה סתם
כמו תקנון כזה?
אהלן כולם ~ אז יש לי שאלה ..מיכל =>מה העיניין של בחורי ישיבות חזקים ללבוש שחור לבן?
רציני אני שואלת ..[אין לי משו נגד אף אחד] סתם מעניין ..למה זה לא יודעת...נגיד כחול לבן ?! כאילו יש קטע מיוחד בזה או שזה סתם
כמו תקנון כזה?
שזה בשביל לכבד את התורה שהם לומדים... כמו שראש הממשלה הולך עם חולצה לבנה כדי לכבד את עצמו כך גם הם 'להבדיל' הולכים עם חולצה לבנה כדי לכבד את התורה הקדושה שהם לומדים.
בן-ציוןא. יהודים חרדים לבשו שחור שנים לפני שהמדינה חלמה להיוולד, כך שאם כבר אבל, אז לא על המדינה(אולי על העתיד לבוא...?
)
ב. לובשים שחור כי זה גורם לענווה, או גורם ליר"ש,משו כזה(לא זוכרת מדויק)
ג. וכמו שכתבו קודמיי, לבוש מכובד.
הטענה שלך על החרדים שהם לובשים ככה כי זה מסמל אבל זה שטויות
זה נכון שהחרדים מאמינים שהגאולה לא הגיע (והיא לא!!!)
אבל זו לא הסיבה שהם לובשים שחור
בן-ציוןגם כבוד התורה..
וגם שככה יותר פאדיחה לעשות עבירות כי כולם מסתכלים עליך בזכוכית מגדלת.
וגם שלא שמים לב מי עני ומי עשיר.
אבל דוקא לגבי העשיית עבירות - מפורש הפוך..
גמרא מועד קטן דף י"ז ע"א:
"תניא: ר' אילעאי אומר: אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו, ילך למקום שאין מכירין אותו, וילבש שחורים ויתעטף שחורים ויעשה מה שלבו חפץ, ואל יחלל שם שמים בפרהסיא.
גם לגבי הלשים לב מי עשיר - זה לא מונע כלום, יש מותגים, שעונים ועוד מלא פריטים....
קראתי שהגמרא הזאת נאמרה כנגד יצר הרע... שהמעשה של לבישת שחורים והליכה למקום רחוק גורמת לשבר את הלב שלא לעשות עבירה... (וגם לא לעשות חילול ה')
אם ככה, יוצא שסתם ככה ביום יום מסתובבים עם לבוש שכן עלול לגרום לחילול ה' במקרה של עבירה.
רק אני אגיד לך שבתקופה שהלכתי עם שחור לבן הרגשתי יותר אחריות על עצמי.. אבל ח"ו אני לא אומר שמי לא לובש לא בסדר...(וגם אני כרגע לא הולך עם שחור לבן)
רק רציתי לשאול מאיפה הבאת את זה שחרדים לובשים שחור בגלל הגלות...
מאותה סיבה שעו"ד שופט וראש הממשלה ושאר חברי הכנסת לבושים כך באירועים רשמיים..
עם השחור לבן שלהם,(מכנסיים משופשפות,חולצה מלוכלכת וכו) ויש הרבה מאד אחרים שלא לבושים ככה ומראים ממש טוב!
זה עדיין לא נוגד את העיקרון
מזה "לא לובשים ככה"? כאילו ..לא לובשים שחור לבן ונראים טוב?
אם כן..אז זה לא מחייב בכלל דווקא יצא לי לראות פעם בחורי ישיבה חרדים עם שחור לבן ..שנראים ממש טוב! כאילו מסודרים כאלה ונקיים את יודעת.. בגד מגוהץ נורמאלי שעון עניינים..נראים טוב
שזה בעיניי יפה לראות אנשים מסודרים ככה.
ותמיד יש את האלה הסטלנים עם מכנס משופשף וחולצה זרוקה חח.. זה לא נוגד לדעתי
ויש הרבה שלא... תלוי איפה את נמצאת
ככה התלבשו לפני 100 שנה ומאתיים שנה, וכידוע "חדש אסור מן התורה",
ולכן נשארים עם זנבות שועלים וחליפות שלבשו במאה ה19...
כמרים ושאר מרעין בישין.
יש את זה שכולם לובשים ככה וזה גורם לגאוות יחידה וכבוד.
מציעה לכולכם לבדוק היטב לפני שכותבים בפורום ציבורי דברים שגויים.
רוב מוחלט של התשובות שנכתבו כאן לא קשורות למציאות.
וגם לא קורה בפועל
אצל חרדים הולכים בשחור לבן כי ככה חרדים מתלבשים
אצל דלי"ם לא ולכן גם בחורי הישיבות לא (תראה לי ישיבה דלי"ת שהולכים בה שחור לבן)
מה שכן ראוי ללכת מכובד בשעה שלומדים תורה ולכן תוכל לראות הרבה חוצות מכופתרות ולא תמצא כל כך מכנסים קצרות
נ.ב. זה נכון גם לגבי התפילה ולכן ראוי שמי שלארוע מכובד הולך מכופתר - שגם יתפלל כך (בד"כ זה גורם ללכת מכובד כל הזמן)
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.