ככה פשוט רואים את הדברים המגייסים ברוב החברות. אני כמובן מדבר על הנדסה, אבל ממה שידוע לי, הדברים נכונים גם לגבי מדעי המחשב. (ואני מכיר קצת גם שם).
אני לא מזלזל במה שלומדים במכללה ובקושי, אבל אני רק אציין שבלימודים שלי היו לי שני קורסים שהממוצע בהם היה בערך 95. אותו מרצה היה מרצה גם במכללה מאוד נחשבת בת"א וסטודנטים שם התלוננו שהמבחנים שלו קשים.
סטודנטים במכללה מתחילים לרוב בנקודת פתיחה נמוכה יותר מבחינת יכולות - לא כולם, אבל זה נכון באופן די גורף.
אנשים עם ממוצע בגרויות נמוך יותר ועם ציון פסיכומטרי נמוך יותר.
אני יכול לספר לך על ימים שבהם הייתי רואה את הזריחה מחלונות הפקולטה...
אלו דברים שכל מעסיק ומגייס יודע.
ההבדל בין מכללה הוא לא הבדל של 10 נקודות, הוא הבדל שיכול להגיע גם ל-100 נקודות. את יכולה לבדוק באתרי הדרושים ולראות שלתפקידי הפיתוח הרציניים בחברות הגדולות, יש דרישה מפורשת לבוגרי אוניברסיטאות בלבד.
לעיתים, מפרטים שם רק את הטכניון, ת"א ובן גוריון.
אלו חברות שגם סטודנט ממכללה עם ממוצע 100 עגול, לא יעבור בהן כח אדם. (ולא מדובר בחברות נדירות - מדובר על חברות כמו אינטל (עם יוצאים מן הכלל), גוגל, אפל, אפלייד מטריאלס, אורבוטק וכו').
כמובן שיש יוצאים מן הכלל, אבל הם מגיעים דרך חברים שלא העבירו קורות חיים, אלא שמו אותם לראש הצוות על השולחן והתחייבו על הבנאדם.
הסיכוי להגיע למשרת פיתוח איכותית בחברה טובה ממכללה, הוא קטן מאוד מאוד מאוד מאוד וזה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר קשה.
ההחלטה על מקום הלימודים היא ההחלטה הקריטית ביותר שיש כשמתחילים ללמוד הנדסה.
חברות ההיי-טק מעסיקות בוגרי מכללות - לרוב בבדיקות תכנה ו-QA או במקרה הטוב, בולידציה, וריפיקציה ואנלוג (שהוא תחום שיש כאלה שמאוד אוהבים, אבל מספר האנשים שרוצים לעסוק בו הוא מאוד נמוך).
זה כמו לכתוב שכמעט מחצית מהעובדים בחברות ההיי-טק הן נשים - רק שרובן המוחלט עבוד בתחומי המנהלה.
זה לא האחוז, זה התפקיד.
לגבי ניסיון, כשניתן לרכוש ניסיון רק ב-QA, זה לא באמת יעזור לבוגר מכללה לעבור לתפקיד יותר מעניין ואיכותי.
1. עבודה בחברות קטנות מאוד ובמיוחד סטארט-אפים, לא מוכרות ע"י החברות הגדולות כניסיון (אלא אם עשו אקזיט).
2 נדיר מאוד למצוא עבודה כזאת בהיי-טק. ואם מוצאים, אז לרוב זה יבוא על חשבון התנאים.
דווקא במשרות כאלה יש לבוגרי מכללות יותר סיכוי להתברג כיוון שאלו משרות שרוב בוגרי האוניברסיטאות פשוט לא רוצים.
3. אם הרצון הוא בסתם עבודה, אפשר פשוט לעשות BA כללי. אין סיבה לעבוד קשה מדי.
5. בגלל החוק, אוניברסיטאות חייבות לקבל סטודנטים ממכללות לתואר שני לפי הציון שלהם. כמובן שהאוניברסיטאות לא ממש אוהבות את הענין וגם לא אנשי הסגל, אז הרבה יותר קשה להם למצוא מנחה - ובלי מנחה, אין תואר שני, ואם הם מוצאים מנחה, ידרשו מהם השלמות של קורסים בציונים מאוד גבוהים.
לא בלתי אפשרי, אבל מאוד מאוד מאוד קשה.
אני לא בא לריב איתך על זה. אני פשוט מתאר מציאות שקיימת: הסיכוי עבור סטודנט מצטיין (95) ממכללה להגיע למשרה טובה לעומת הסיכוי של סטודנט בינוני (85) מאוניברסיטה להגיע לאותו משרה היא קלוש.
זו החלטה מאוד מאוד גרועה לבחור ללמוד במכללה וכל מי שמתכוון להתחיל ללמוד, צריך לדעת את זה.
זה המצב היום בשוק ההנדסה. (מדעי המחשב, יש המון נישות ולכל נישה יש היצע וביקוש משלה - אבל גם שם, המשרות הטובות הולכות לבוגרי אוניברסיטאות.
*אגב, אני אותו אנונימי שכתב על הנדסה את התגובה המפורטת.