חיים משמעותיים באמת.!''הכל לטובה''

יש לי שאלה שמעסיקה אותה באמת הרבה זמן.

איך אני יעשה את החיים שלי באמת משמעותים ..

?

איך אתם עוושים אותם כאלה?

מוצאים מטרות בחייםכבשה

הרב קוק(בלי הקטע הכבד)אומרשאג
שצריך בכל דבר שעושים להתרכז רק באותו דבר לעשות אותו בשלמות ובשמחה וזו תכלית החיים=חיים משמעותיים
ואני(הקטן)...שואל את עצמי למה אני עושה מה שאני עושה. לא מוצא חן בעיני -לא עושה זה נותן הרגשה שלכול מה שעושים יש משמעות (הלמה)
אני לא חושבת שזה באמת יכול לקרואsuper girl

לא הבנתי איך מה שכתבת מסתדר עם החתימה שלךשאג

אני מתכוונת שאני באמת רוצה לעשות את''הכל לטובה''

החיים שלי מלאי ערך ומשמעות כי באמת לא באנו לכאן סתם

כל אחד ודרכוארי-אל
תמצא את מה שאתה הכי טוב בו והכי אוהב, תעסוק בזה, תמצא דרך להביא תועלת בעולם. תחפש תשובות לשאלות שלך, תעמיק באמונה ובדברים שאתה אוהב.
אני לא ממש סגורה על עצמי עכשיוsuper girl

הדבר הכי חשוב בעולם! בדיוק בשביל זה את פה, ומי שאומר שזה לאPlok
אפשרי אז לדעתי יש לו בעיה בהבנה של החיים.
לא באנו לפה סתם, ואיך אומר הקטע (שבמחילה אני לא זוכרת מי אמר אותו)" לא באנו לפה סתם, לא באלי למצוא את עצמי בגיל 80 ולגלות ,לא עשית כלום"
זה הזמן שלנו לבנות את עצמינו ולתת.. תתחילי מהתנדבות, מהדרכה והעברת מסרים שיבנו את חניכות שלך והסניף לאנשים גדולים יותר. תכווני כל מעשה ומעשה ששלך שבע"ה יהיה ע"מ לחיות חיים עם משמעות. שאת יושבת ללמוד, ע"מ להוציא תעודת בגרות ע"מ שבעתיד תוכלי לפתח דברים ןלעזור לעמ"י, תוכלי לפרנס משפחה יהודיה.. וכו..
בע"ה שנזכה..המון הצלחה
מקיימים מצוות..מוצאים מטרה וממשים אותה..צ'וקלייט

אני לא יודע עד כמה אני הופך את החיים שלי למשמעותיים..סתמישוו
אבל ישלי בערך שאיפה..
לעשות את כל המעשים לשם שמיים, בשמחה גדולה!
ו.. אני ממש לא אחד שתופס ממעשים גדולים, כאילו.. גם כן. אבל המעשים הקטנים הם אלה שתופסים באמת, היומיומיים, הקבועים, הקטנים..

ולימוד תורה!
הדרכה אני עוד לא.בעז''ה אני אהיה אני עוד לא בגיל הזה''הכל לטובה''

תוודה לכולם תביאו עוד תשובות''הכל לטובה''

אני חושב...noamwink

אני חושה שעל ידי לעשות לעצמך מטרה לשינוי משהו או עזרה בהתפתחות קהילתית/שכונתית/עירית/לאומית ואפילו אולי בין- לאומית

בדיוק למדנו את זה בכיתה עם הרב!בת לעם קדוש

למדנו כל מיני מקורות של רבנים איך לחיות חיים בעלי משמעות.. לא כל כך הסברתי טוב הגיוני שזה אולי לא ממש מובן.. תגידי מה לא ברור ואני ממש אשמח להסביר

אני אישית הכי התחברתי לדברים של הרב קוק והרב דסלר (השתיים האחרונים)

ואפשר לשאול בת כמה את?

הרמב"ם:

יש לאדם תכלית בעולם, אנו יודעים זאת מכיוון שלכל חפץ בעולם יש מטרה, לדוגמה מטרת הכסא- שישבו עליו. מטרת השולחן- לאכול עליו. אם לחפצים, שנבראים ע"י האדם- יש תכלית, קל וחומר שלאדם, שנברא ע"י הקב"ה- יש תכלית. התכלית היא השגת המושכלות, להיות איש חכם וטוב. והידיעה הכי גדולה- היא ידיעת ה'. הנימוק לכך הוא שהאדם נפרד מבעלי החיים בכך שיש לו שכל, דעת, ולכן התכלית שלו תהיה קשורה בכך. האדם צריך ללמוד ולהחכים, להשיג מושכלות, ובעיקר ידיעת ה'. ובנוסף יש לעשות מעשים טובים כי אדם חכם בלי מעשים טובים לא השיג את מטרת חייו. לכן תכלית האדם היא להיות איש חכם (בשכל) וטוב (במעשים).

הרמח"ל (פרק א'):

מטרת האדם היא להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתו. מטרה זו מושגת במלואה בעולם הבא, אך גם בעולם הזה היא מתקיימת ע"י עשיית מצוות ומעשים טובים.

המעשים שלנו בעולם הזה הם הדרך להשגת התכלית בעולם הבא, כדברי חז"ל: "העולם הזה דומה לפרוזדור בפני העולם הבא"- כל החיים שלנו בעולם הזה הם הדרך לעולם הבא, ונגיע באמצעות המצוות. "היום לעשותם ומחר לקבל שכרם"- בעולם הזה אנו מקיימים את המצוות, ובעתיד, בעולם הבא- נקבל על כך את השכר.

הדרך לזכות בעולם הבא להתענגות על ה' היא ע"י עמל ויגיעה בעולם הזה, להשתדל ולהידבק בה' ע"י המצוות.

הרמח"ל (פרק יט'):

צריך להיות אדם טוב ולקיים מצוות כדי לקבל על זה שכר בעולם הבא, אבל זה לא יכול להיות מטרת האדם בעולם, כי אז האדם שקוע רק בעצמו, עסוק בעניינים שהם לטובתו בלבד.

ולכן תכלית האדם בעולם היא להגדיל את כבוד ה' בעולם, שכולם יכירו את ה', לא רק שהאדם בעצמו יכיר את ה' אלא שכל העולם כולו ידע ויכיר בכבוד ה'.

הגדלת כבוד ה' בעולם נעשית ע"י שלושה שלבים:

1. להצטער על מיעוט קרבתו לקב"ה,

2. להצטער על מיעוט כבוד ה' בעולם,

3. להתפלל הרבה על הגאולה (כי הגאולה מגדילה את כבוד ה' בעולם).

הגדלת כבוד ה' בעולם זוהי מטרה גדולה וחשובה והאדם צריך לשים מטרה זאת לנגד עיניו כל ימי חייו, שבכל דבר שיעשה יזכור שתפקידו הוא להגדיל את שם ה' בעולם. כמו שנאמר: "נקדש את שמך בעולם כשם שמקדישים אותו בשמי מרום".

הרב דסלר:

משמעות החיים לפי הרב דסלר זה לעסוק בנתינה ובחסד וכך להידבק במידותיו של הקב"ה ולזכות ליהנות מזיו שכינתו.

טענתו המרכזית היא שכשאלוקים ברא את האדם הוא ברא בו שתי כוחות- נתינה ונטילה (האדם אוהב לתת אבל אוהב גם לקחת). כוח הנטילה הוא שורש כל הרעות (זה לא טוב שאדם רק יקבל, הוא צריך גם לתת) ולכן צריך להמעיט בו ואילו כוח הנתינה שהוא כוח עליון ממידות הקב"ה שמרחם ומיטיב ונותן מבלי לקבל דבר בתמורה- צריך להרבות להשתמש בכוח זה ובכך להידמות כביכול להקב"ה.

"עולם חסד יבנה" ה' ברא אותנו בחסד והוא נותן לנו חיים כל שעה ושעה וחסדו העמוק והמהותי יותר איתנו הוא שנוכל ליהנות מזיו שכינתו. כדי לזכות ולהידבק בו, להיות קרובים אליו- יש לנו צורך להיות בעלי יכולת להכיר את חסדו וכדי להיות כאלו עלינו להיות גומלי חסדים בעצמינו כי רק מי שעושה חסד מסוגל להבין מהו. (אדם ששקוע בנטילה למשל, כשרואה שאחרים עושים חסדים אינו מאמין שעושים לשם החסד כי אם לשם הנאה כלשהי שיוצאת להם מכך).

בנוסף, אנו כביכול עושים עם הבורא חסד שבזכות מעשה החסד והנתינה מביאים את העולם אל תכליתו. וגם, כשאדם רק מקבל הוא אינו מכיר בטובתם של אחרים ונעשה כפוי טובה ולכן הוא אטום רוחנית והדרך להידבק בה' היא רוחנית.

הרב קוק:

משמעות החיים לפי הרב קוק זה לראות את הקב"ה בכל דבר שהאדם עושה.

טענתו המרכזית היא "בכל דרכיך דעהו"- לכוון את כל פעולות האדם (כולל פעולותיו בתחומי חול) לעבודת ה' ולמילוי רצונו בצורה הטובה ביותר שיכול. וכך יוצא שהאדם עובד את ה' בכל מעשיו ובכל דבר ה' נמצא איתו. לדוגמה כשאדם עוסק בגמילות חסדים, יבקש מה' שיעזור לו לעשות את הטוב ביותר לחברו.

וכן בשאר הדברים שישתדל בכל כוחו ושכלו לעשות את מה שעושה בתכלית השלמות ונימצא שיודע את ה' יתברך בכל דרכיו.

זהו דרך חיים שממלא את החיים בקדושה. אפילו דברי חול מקבלים משמעות והופכים לחלק מעבודת ה'. בדרך זו, האדם מבין שכל חייו נועדו לעבוד את ה', ואין דבר שנפרד מזה.

כך לדוגמה אדם שעובד כמנקה רחובות, מקיים בכך מצווה. בכך שהוא מנקה הוא עובד את ה'.

וכך כל חיינו מלאים בקדושה ובעבודת ה', וממלאים את מטרתנו בעולם.

התחברתי לדבריו משום שכל חיינו אנו משתדלים לקיים את רצון ה' ולעבוד אותו ולחיות חיי קדושה, ומרגישים לפעמים שיש דברים שמונעים זאת ממנו משום שאנו נדרשים גם לחיי חול, לדוגמה לימודים, עבודה וכו'. הרב קוק מחדש לנו שדברים אלה אינם מונעים ממנו לחיות חיי קדושה, אלא הם חלק מעבודת ה' ומוסיפים קדושה.   

זה לא העוגב אבל..העוגב

אני חושבת שתיקח/י את הכוחות שבך(הדברים שאת/ה טובים בהם) ועם זה תקדשו שם שמים ותנתבו את זה למקומות טובים.. ככה אני חושבת שזה חיים משמעותיים בשבילי שבמה שהקב"ה חנן אותי לטובה אני עוזרת במדינה ומעבירה הלאה..בעז"ה נעשה ונצליח.

לשנות.. להפוך את המצב ליותר טוב..קיפודהאחרונה

לא ללכת לחפש רחוק. אפילו כזה ביישוב מישהו אפילו חד פעמי שסובל ממשו זה לעזור, להתנדב במקומות שאפשר לתרום, פשוט להתחיל לשים לב לסביבה..

זה נותן סיפוק כמו ..

ולשאוף גבוה 

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך