שירת נשים לבנים.נחל
עבר עריכה על ידי נחל בתאריך ה' באדר ב תשע"ו 21:39
עבר עריכה על ידי נחל בתאריך ה' באדר ב תשע"ו 18:31

לכל אלה שלא הבינו-

כוונתי לא לעורר וויכוח שלא יוביל לשום מטרה, לא התכוונתי לזלזל ברבנים.

ברצוני לשמוע מהי ההלכה הכתובה בשולחן ערוך (ולזה קראתי האמיתית, לא מתוך כוונה לומר שהשאר פסולים)

ואם יש הקלות, של רבנים שמקילים- מהם. 

לגבר אסור לשמוע אף בת (מכיר, לא מכיר, ראה, לא ראה) שרה?

לפי ההלכה הכתובה בשולחן ערוך.

אם יש רבנים שמקלים ומתירים,

מה הם מתירים?

הרב עובדיה ביביע אומר סי' י"בירא ורך לבב

אומר שמותר לשמוע בגרמפון או ברדיו אם אינו מכיר צורתה.

כלומר, מותר לשמוע כל עוד זה לא היא שרה ממש, אלא הקלטה שלה וכל עוד הוא לא יודע איך היא נראית.

הוא חזר בו ואמר שצריך להכיר אותהרחמו
מקור?ירא ורך לבב

כי בתשובה שם הוא מאריך למה אפילו אם ראה איך נראית ואפילו ע"י תמונה.

תקרא את זה.. והוא גם מביא מקור מהיביע אומררחמו
אני יסתכל שם (ביביע אומר) בלנ"ד.ירא ורך לבב

*אסתכלמאיר.
הרב עובדיהתנזים
זצ''ל היה מאזין בזמנו הפנוי לאום קולטום.
^^^^^רחמו
הוא מאד אהב אותה
עד שראה תמונה שלה - והפסיק.זה אני

מי אמר.. אני לא מאמין בזה.. אבל תביא מקור לדברךרחמו
ככהט1

יש כאלה שמתירים הכל (אלעק דתייים)

יש כאלה שרק במקלה (אעלק דתיים)

יש שרק אם אתה לא יודע מי זה (נראה לי שזה מה שפסק שולחן ערוך)

ויש כאלה שבכלל לא

דוקא לא.ירא ורך לבב

השולחן ערוך אומר שאסור בכלל.

זה לשונו (אבה"ע סי' כ"א): "וְאָסוּר לִשְׁמֹעַ קוֹל עֶרְוָה".

את זה פסק הרב עובדיה, אבל רק אם זה לא אותה ממש אלא ע"י מכשיר חשמלי וכדומה (או כלשונו: בגרמפון או רדיו).

מי את/ה שתחליט/י מי דתי??,ציקציק
בשביל דברים כאלה הוציאה המילה חוצפה
מי שמקל לא הולך לפי ההלכה האמיתית?פיתה פיתה
מה זאת אומרת?

להחמיר כל אחד יכול. דווקא מי שיכול להקל ולהתיר זה הרבנים. לפי ההלכה!
יש רבנים שהקלו והתירו? אם כן, אז מי הם?לא משנה!!!

בתור בת אף פעם לא התעסקתי בזהפיתה פיתה
לא ראיתי רב שהקל והתיר לאישה לשיר ממש סולו.ענבל

בס"ד

ראיתי רבנים שפסקו שבמקהלה ניתן להקל,

או במקרה שזה גם בנים וגם בנות.

[לגבי השני- ראיתי שהרב דב ברקוביץ התיר. לא טרחתי לחפש עוד הרבה כאלה..

אבל באינטרנט אפשר למצוא המון מידע.]

^^^^^^^^^^^^^^^ענבל

בס"ד

ובכלל, ממתי יש רק להחמיר או להקל?

מה קרה ליש פשוט בסיס הלכתי וזהו?

אני מחוייבת לקיים את ההלכה. אני לא מחויבת לקיים את ההחמרות שכל רב מחליט שהן נכונות.

אם הרב אבינר הוא לא הרב שלי אז ההחמרות שלו בצניעות לא מעניינות אותי.

יותר נכון, מאוד מעניינות אותי, אבל רק כחומר לימודי וממש לא כחומר מעשי.

אני לא רואה פה קולות וחומרות.

יש הלכה ואם מישהו רוצה להוסיף עליה שיערב לו.

לא מדויקעוד אחד187
אין בנושא הזה "בסיס הלכתי" שכולם מסכימים עליו(או שיש והוא מאוד כללי), בגלל שהשתנו הרבה דברים מאז שכתבו את השולחן ערוך, שלא מתייחס בכלל להקלטה/מקהלה וכו' לכן יש די הרבה דעות
מעניין שרק הבנות כותבות את הטענה הזאת.תסיר חרפה מעיר
בלי לפגוע, אבל במציאות שלנו- אין הלכה ברורה, מה לעשות, ולכן כל ההחמרות של הרבנים שאת קוראת להם, הם מצג עצמם מכוונים לאמיתותה של תורה, ואולי נציג את זה שהרב שלך מקל והם בסיס ההלכה? שורה תחתונה: המחלוקות הם על בסיס ההלכה..
קודם כל ישלך הנחת בסיס שלדעתי לא נכונה ..סתמישוו
יש הלכה שהיא הלכה למשה מסיני ועל זה אין מחלוקת..
ויש הלכות שהן משתנות בין רב לרב וכל אחד קיבל במסורת הלכה שונה..

הגמ' בחגיגה כותבת:
"בעלי אסופות אלו תלמידי חכמים שיושבין אסופות אסופות ועוסקין בתורה הללו מטמאין והללו מטהרין הללו אוסרין והללו מתירין הללו פוסלין והללו מכשירין שמא יאמר אדם היאך אני למד תורה מעתה תלמוד לומר כולם נתנו מרועה אחד אל אחד נתנן פרנס אחד אמרן מפי אדון כל המעשים ברוך הוא"

יענוו.. אתה רואה 2 תלמידי חכמים. אחד מטהר ואחד מטמא. אתה אומר לעצמך - בדוק אחד מהם שקרן!! הרי זה לא יכול ששניהם צודקים! או שהכלי טהור או שהוא טמא! אחד חייב להיות צודק ואחד חייב לטעות!
אבל.. ב"ה, הגמ' שינתה לנו ת'חשיבה הזאת והיא אומרת: "כולם מרועה אחד ניתנו" יענוו כל הדברים האלה, הכל ניתן מאת הקב"ה. גם זה צודק וגם זה צודק.
כל אחד לפי איך שהרב שלו אומר לו יעשה..

ויותר מזה, מה שהרב שלך אומר לך זה ההלכה, ההלכה האמיתית!! יכול להיות שרב אחד יקל ורב אחד יחמיר אבל אצל שניהם זו תהיה הלכה אמיתית!!

זה לא שההלכה האמיתית היא שהכל אסור ויש כאלה שמקילים, רבנים לייט כאלה.. לא נכון.

ולכן.. יש כאלה שיגידו שמותר לשמוע אם אתה לא רואה אותב ולא מכיר, ויש כאלה שיגידו שאסור בכלל בכלל לשמוע שום דבר, ויש כאלה שיגידן שמותר לשמוע דרך רמקול ויש שיגידו שמותר לשמוע אם האישה נפטרה..

כל רב שאומר את זה, זו ההלכה האמיתית!

למרות שגמלי לפעמים קצת 'מעצבן' (לא באמת מעצבן, קשה להגדיר בדיוק) שלפעמים יש כאלה שמקילים כמעט ממש וזה נראה הקלה מוגזמת.. אבל עיקר הכוח של רבנים זה להקל.
בכל מקרה, עדיף להחמיר בזה..
לא בטוחתסיר חרפה מעיר
מה האמת? כולם מנסים לברר את ההלכה למשה מסיני. פשוט בגלות חכמת נבונינו נסתתרה ורבו המחלוקות- לכן לא יודעים מה האמת. אבל כל רב פוסק כפי שיותר נראה לו אמיתותה של תורה..
אני אגיב לך פה גם לתגובתך לעיל.ענבל

בס"ד

הכוונה הייתה שאף אחד לא חולק שצריך לשמור שבת, חולקים על הפרטים.

אף אחד לא חולק שצריך לשמור נגיעה, חולקים על הפרטים.

אף אחד לא חולק שקול באישה ערווה, חולקים על הפרטים.

זה בסיס ההלכה שהתכוונתי.

ומשם אפשר להמשיך.

חוץ מזה שיש דברים שבהם יש בסיס הלכתי ועליו רק מוסיפים או מורידים..

אבל לא עולות לי דוגמאות וזה גם לא הדיון.

[ולטענתך שרק בנות אומרות את זה- שמעתי ר"מ שיעור א' במדרשה אומר בדיוק את מה שאמרתי.]

לפי התורה אסוררייצ'ל=)

קול באישה ערווה.זה כתוב מפורש בתורה. צריך יותר מזה? כל השאר זה מקלים..

שטויותרחמו
מה שטויות?! זה כתוב בתורה!!רייצ'ל=)

קול באשה ערווה כתוב בתורה?ענבל

בס"ד

התואילי בבקשה להביא את הפסוק המדוייק?

רמז: לא תמצאי.

זה לא כתוב בתורה.

זה כתוב בגמרא.

וזאת מחלוקת אם זה דין דאורייתא או דין דרבנן.

[ככה סיפר לי הרב גוגל החביב שלנו.]

ווואיי נכון! סליחה סליחה..רייצ'ל=)

פעם שמעתי ממישהו שזה מהתורה והתבססתי על זה. מחילה! אז אני מנסה לברר את זה עכשיו.. התנצלות

זה בסדר, את לא אשמה, רק כדאי לוודא לפני ענבל

בתורה??עוד אחד187
אולי בגמרא, וגם בזה יש הרבה מחלוקות. חלאס להביע פה בורות
תרגע היא כבר תיקנה את עצמה אחרי שהעירו להקיפודה

וההודעה שלך ממש עצבנה אותי. זה נראה ממש התנשאות. זה מה שהיא ידעה וטעתה. אז מה? גם אני חשבתי שזה מהתורה! זה רע? מסבירים. מה ארתה תוקף?

סליחה אבל...עוד אחד187
לא התכוונתי לפגוע אם מישהו/י נפגע. אבל כן יש פה משהו שמעצבן אותי, ושוב פעם, לא באופן אישי, שבאים אנשים שלא למדו אף פעם את הדברים האלה ופוסלים אנשים אחרים.. בקיצור התעצבנתי על זה כי זה היה בדיוק הדוגמה.. קם מישהו/י ומחליט/ה שכל מי ששומע(אני אגב שומע) שיר של קרן פלס עובר עברה מהתורה.. ושוב סליחה אם נפגעת מזה באופן אישי
ממ.. אני אישית לא נפגעתי .. כן יש לי מין בורות כזאת בהלכה..קיפודה

מסתבר..

אבל לא יודעת מה איתה.. בכל זאת,, רק להרגעע כולם לפני שהם מגיבים גם אני

סליחה

מותר לפי חכם עובדיה אם הוא לא מכיר את הזמרתרחמו
וחכם עובדיה עצמו היה שומע לאום כלתום.. וכן אצלנו ממש לא נהגו להחמיר בזה..
הסיפור על הרב עובדיה זה שטויות.לך דומיה תהילה

ומשום מה הסיפור הזה תופס תאוצה.

הוא מוכחש כבר שנים.

אני מכיר טוב טוב.. כולם יודעים.. ואני מכיר אנשים שהיו בנירחמו
בית אצל חכם עובדיה.. והם גם אמרו
מצטער שאני יוצא מעצבן...מאיר.

מה זה צריך להביע "לפי ההלכה האמיתית...לא לפי רבנים שמקילים."

בעצם המשפט הזה אמרת שני דברים שלא יכלתי להתאפק ואגיב.

אקדים, כי לכל אדם הייתי שוקל תגובה אבל היות ואת מנהלת אז זה "חזי לאיצטרופי"

הדבר הראשון והפחות קריטי. ידוע לך שיש רבנים שמתירים וככל הנראה אם עשית חילוק בין ההלכה האמיתית למקלים כנראה ידוע לך שיש שני שיטות אז מראש אמרת יש את ההלכה האמיתית כלומר שאסור ויש את ההלכה שהיא לא אמיתית כלומר שמותר

אז קודם כל, את רומזת ואומרת מה את רוצה לשמוע, ממנהלת לא הייתי מצפה לפתוח שרשור שעלול להיות נפיץ נגד רבנים וזה מביא אותי לנקודה השנייה.

החילוק בין הלכה אמיתית שהיא תורה למשה מסיני( כלומר מה שאת מעוניינת לשמוע) לבין תורה לא אמיתית כלומר תורה לא אמיתית היא רבנים שמקילים

ואני שואל את עצמי מספר שאלות מבלי להיכנס כלל לדיון האם זה אסור או מותר ואת דעתי האישית ואת דעתם של רבניי בנוגע להבנת נגמרא של קול באישה ערווה האם כגדר אובייקטיבי או סובייקטיבי,

קודם כל, מי את בכלל?? רבנים שמקילים את אומרת עליהם תורה לא אמיתית?? כל פעם שתראי מחחלוקת במשניות בין מקלים למחמירים תגידי יש דבר אמיתי ודבר שקר?

בנוסף, התוכן שלך מזלזל מאוד ברבנים והדבר השלישי שכבר הזכרתי, למה את מכניסה את עצמך למחלוקת, ופותחת על זה שרשור נפיץ. כשידוע שאחת מדרישותיו של הפורום הזה זה לא להשמיץ או להיכנס ברבנים.

הייתי יותר ממצפה להבהרה שלך ולעריכה של ההודעה שלך...ובכללי ללמוד קצת על רבנים שמתירים במקום לא אסור במקום לקרוא להם שקרנים או חצי נביאי שקר...

אויש, בכלל לא לזה התכוונתי. כנראה זה היה מנוסח באופן שגוינחל

השאלה שלי התחלקה ל2.

מה ההלכה שכתובה בשולחן ערוך.

ואם יש הקלות בעניין, של רבנים, מהם.

לא רואה בעיה בשאלתי,לא התכוונתי לזלזל כלל וכלל

עניין אותי ורציתי לדעת.

הנה מאמר מהצד ה"מקל":ענבל

בס"ד

http://www.beithillel.org.il/show.asp?id=52431#.VufhqeYnzIU

ואני מזכירה מראש- חבל יהיה אם מישהו יגיד משהו על הרבנים האלה.

השרשור יינעל וזה סתם יהיה חבל שנפסיד דיון פורה.

איפה הדיון הפורה?מאיר.

יש אוסרים

יש מתירים

ויש משנה שאומרת עשה לך רב...

|לא אומר כלום|ירא ורך לבב

|מעריכה|ענבל

לא קראתי הכל אולי אני חוזרת על דברים שנאמרודורשת קרבתך
הרב שמואל אליהו- מותר לשמוע שירת נשים במהקלה שמעתי את דבריו במו אוזניי
אנסה לעשות סדרטהר ליבנו

יש שני עניינים בעייתיים בשירת נשים. יש את הקול עצמו שהוא אסור מצד עצמו (כפי שנאמר בגמרא ע"י שמואל "קול באישה ערווה") ויש את הרהורי העברה שעלולים להיווצר משירים מסוימים, בעיקר של נשים.

ישנם כל מיני מצבים בהם הראשון מתקיים ללא השני והשני ללא הראשון, בשביל שיהיה משהו מותר צריך ששניהם לא יתקיימו. למשל כאשר יש מקהלה אי אפשר לדבר על הקול עצמו שאסור אלא אם הוא ניכר (שהרי תרי קלי לא משתמעי, גמרא מפורשת) אבל עדיין יתכן שהאווירה וקול השירה הכללי יכול ליצור הרהורי עברה ולכן יהיה אסור.

בכל מקרה, כאשר גם אין קול ממש (מקהלה, רמקול וכו') וגם אין חשש הרהור (שיר שקט ורגוע, לא מכיר את הפנים וכו'. התחום הזה יותר סובייקטיבי) אז זה אמור להיות מותר

אחדש לך דעה אחרת לגמריזה אני

שאולי אתה לא מכיר.

יש שני סוגי איסורי קרבה לעריות.

1. איסורי הנאה

2. איסורי הרהור.

אפשר לראות ממש ברמב"ם (שנפסק להלכה בשו"ע). חילוק ניכר בינהם ובאופן הצגתם (פכ"א בהלכות איסו"ב)

איסורי הנאה - הסתכלות ביופיה, שמיעת קולה, חיבוק ונישוק הרחת בשמים שעליה.

איסורי הרהור- הסתכלות במקומות המכוסים (נשים שעומדות על הנהר) הסתכלות בבגדים צבעוניים ביודעה ומכירה איסור הסתכלות בחיות בשעה שמזדקקין וכו'. דברים שהרמב"ם כותב  בהם בפירוש שעלולים להביא לידי קרי בלילה. מה שהוא לא כותב באיסורים הראשונים שכתבתי.

כמו שראית איסור שמיעת קול אישה לא בכלל איסורי הרהור אלא איסורי הנאה. ולכן ברגע שאין הנאה מקולה ממש (כגון ברדיו) גם אם הוא מכיר אותה מותר לו לשמוע (אלא אם יודע בעצמו שיביא אותו להרהור - כמו כל דבר, שאסור לאדם להביא את עצמו לידי הרהור).

לגבי ההיתר שתרי קלי לא משתמעי - גם אם זה גמרא מפורשת היא מדברת לעניין יציאת ידי חובה. לא לעניין איסור שו"ת שרדי אש שהביא את ההיתר הזה בעצמו אמר שהוא דחוק מאוד ואין לסמוך עליו. דבר שני בקריאת מגילה כיון שחביב עליו תרי קלי כן משתמעי משמע שזה דבר אינדווידואלי כך שממש אין לסמוך על היתר זה ושירה במקהלה אסורה (אא"כ זה במיקרופון כמו שכתבתי לעיל).

כמו שכתבת יש תחומים סובייקטיבים בנושא זה ויש דברים שממש לא ניתנים לפירוש שההלכה אוסרת - הפשוט שבהם לשמוע אישה שרה באופן חי. 

אני חושב שצריך מאוד להזהר בטח בדור שלנו שאוסרים יתר על מה שאסרו חכמים. זה ממש מגיע ל'כל האוסר את המותר סופו להתיר את האסור' ולכן אולי לא מומלץ לשמוע נשים גם עם כל ההיתרים אבל זה לא אסור.

מקווה שחידשתי דעה אחרת.

נו שויןטהר ליבנו
קצת הרחבת את מה שאמרתי, ישר כוח.
לא ניסיתי לטעון ששניהם מאותו תחום אלא שיש שני דינים (שזה בעצם הפוך)
זה שהערווה שבקול אינה שייכת לתחום איסורי ההנאה לא אומרת שהיא לא יכולה לגרום להרהור, זה בדיוק החלק השני.
ברגע שאת מדבר על איסורי הנאה ביחס לקול עצמו ברור שכאשר אין "חפצא" של קול אז זה לא אסור מצד זה, ולכן תרי קלי יועיל (חוץ מהמקרים מסוימים כמו חביבות למשל, אבל זה כבר דיון בגדרי תרי קלי)
עדיין אני לא מצליח להבין אותךזה אני

בשירת נשים אין איסור הרהור. 

שירת נשים שייך לאיסור הנאה - אסור להנות מקולה של אישה נלמד מהפס' "כי קולך ערב".

ולכן אם שומעים אישה שרה- מאחורי וילון ואני לא יודע מי היא - עדיין אסור לי לשמוע אותה כי אני נהנה מקולה - אפילו אם לא עבור לי שום הרהור בראש.

ולכן מה שאמרת "אבל עדיין יתכן שהאווירה וקול השירה הכללי יכול ליצור הרהורי עברה ולכן יהיה אסור."- אין זה מוכרח, זה גם כמו שכתבת בסו אינדווידואלי - ומי שזה גורם לו הרהור באמת אסור לו לשמוע. אבל אם לא חכמים לא אסרו את קול השירה הכללי שיכול לגרום להרהור. 

לגבי תרי קלי זה פשוט שני דיונים שאני לא מבין איך קישרו אחד לשני. זה דיון לגבי יציאת ידי חובה בתקיעת שופר וזה דיון לאיסור. לא שייך יציאת ידי חובת איסור שירת נשים. 

ומעבר לכך שזה לא קשור גם אם נגיד שזה כן קשור - כאשר יש לי הנאה והגמרא הגדירה ששירת אישה זו הנאה אז תרי קלי כן משתמעי. 

וועוד, בשניה שזה איסור הנאה- מה זה משנה אם אני נהנה מאישה אחת שרה או מ10  או מ1000? 

סדרטהר ליבנו
איסור ההנאה שאתה מדבר עליו הוא על הקול. הדין השני הוא לא חלק מהותי מקול אישה אלא בכלל מכל התחום (דין זה כמובן מתממש בקול נשים לעיתים)
לעניין האיסור הנאה. ה"חפצא" של האיסור הוא קול של אישה וכמו כן ה"חפצא" של המצווה בר"ה הוא קול השופר, מכיוון שיש חיסרון בחפצא של קול כאשר הוא מתערבב בתוך קולות אחרים אזי אתה לא מקיים את מצוות שופר ולא עובר על איסור קול באישה, סבבה?
הצעה לסדרזה אני

כמו שכבר כתבתי. יש הבדל מהותי בין איסור לבין קיום מצווה. כדי לקיים מצוות שופר חובה לשמוע בבירור את קול השופר. 

לגבי איסור אין דבר כזה יציאת ידי חובת איסור (גם לאכול פחות מכזית חזיר אולי אין איסור דאורייתא אבל ברור שזה אסור).

דבר שני שגם אותו כתבתי - מי אמר שלהנות מכמה נשים ביחד זה בסדר? אם עומדות מולי 10 נשים מותר לי להסתכל עליהן כי אני לא מסתכל על אישה אחת ספציפית? אז מי אמר שמותר לי להנות מהקול הנוצר על ידי 10 נשים?

דבר שלישי גם מה שנאמר שתרי קלי לא משתמעי זה רק לגבי שופר- הידעת שבמגילה שתי קולות דווקא כן משתמעי? כנראה שזה לא משהו בטבע ששני קולות לא שומעים. אלא משהו קצת יותר סובייקטיבי.

ודבר אחרון. שו"ת שרידי אש שכתב את ההיתר הזה אמר בעצמו שהוא דחוק מאוד. ורק בגלל שמדובר בבני עקיבא (אז בצרפת) שמצילה נפשות של יהודים אז אפשר להתיר בדוחק גדול (כאשר מדובר בשירי קודש)

ההלכה היא אמתיתהעני ממעש

ההיתר של הרב עובדיה הוא דעתו

ולכן זה לגיטימי

אמנם, כמדומה שלא פוסקים כמוהו בזה

לפחות לא לכתחילה

אך ודאי שהוא אינו צריך הסכמה מאף אחד שזה "אמיתי"

אין אף רב שמתיר סולו.חתונת הדמים
גם הרב שי פירון שכיום הוא מקום שני במפלגת יש עתיד כתב בתשובה הלכתית שאין שום היתר לשירת סולו. על שירה דרך מקלט או מיקרופון יש מתירים וכן שירת נשים בקבוצה.
אין הכי נמיהעני ממעש

מה זאת אומרת לא פוסקים כמוהו בזה?זה אני

מי שהולך לפי הרב עובדיה אין סיבה שלא ילך כמוהו בזה.

גם לכתחילה. (אא"כ הרב אמר בעצמו אחרת)

כמדומההעני ממעש

הכוונה בדיוק מה שכתוב

מי ש"הולך לפי הרב עובדיה"- לא התכוונתי אליו

כתבת שלא פוסקים כמוהו 'בזה'זה אני

נשמע כאילו בהלכה הזו גם מי שהולך כמותו לא צריך לפסוק כמותו לפחות לא לכתחילה.

אבל כנראה לא הבנתי אותך נכון.

יש רב שאני ממש סומך עליועשו יכין
הוא פסק שכל עוד אתה לא רואה אותה תוך כדי שהיא שרה(הופעה, קליפ וכד'ו) אין בעיה לשמוע שירת נשים
לשמוע אישה שרה אסורזה אני

כל עוד זה בלייב. זו ההלכה בשו"ע. 

מדובר באישה שהיא ערווה - מהעריות שליבו של האדם נוקפו (למעט אחות אמא דודה), לרבות אישה נידה - בערך עד כיתה ו' מותר לשמוע בנות שרות לאחר מכן כיום כל הנשים בחזקת נידות ולכן אסור לשמוע קולן.

כאשר זה ברדיו(זה כבר לא כתוב בשו"ע) יש מתירים - יש אומרים שרק אם לא מכיר צורתה ויש אומרים שגם אם מכיר אותה יכול לשמוע אותה. 

*דודה אסורמתקדם...
וגם אחות צריך להזהר לא להנות...
אם כבר שו"ע...
אחות האב והאםזה אני

היא בכלל עריות שאין ליבו של אדם נוקפו כמו אחות.(רמב"ם)

הדברים האסורים הם רק דברים שבעריות אחרות זה דאורייתא - נגיעה של חיבה - חיבוק ונישוק.

שמיעת קולה שרה זה איסור דרבן שמותר באחות.

תזשובהtehiya2

תסתכל בפניני הלכה צניעות הכל מפורט. מקילים מ

חמירים הכל!

רק עוד נקודה חשובה.ירא ורך לבב

בכל מקרה,

אם השמיעה גורמת להרהורים אז אסור לשמוע.

גם אם לא רואים,

וגם אם לא יודעים איך היא נראית

וגם אם זה ברדיו וכד',

וגם אם הן קרובות משפחה.

וגם לפי הרבנים שהכי מקלים.

זה נכון לכל דבר לא רק לשירה.זה אני

אסור לאדם להרהר. 

אז זה אומר שגם אם זה בנים או חיות זה לא משנה. אסור לאדם להביא את עצמו להרהור. רק שחכמים מדברים קבעו נורמה הלכתית. 

מקפיץ, כי הנושא בוער לי קרוב מאוד ללב...עוד יהודי

בעיקרון, כל הדעות קיימות, במקור בשולחן ערוך ההלכה הבסיסית היא רק על תפילה ועריות,

כל השאר ע"פ השולחן ערוך מותר, אבל כיום המציאות שונה...

אז כל אחד ע"פ מה שהרב שלו חושב, נוהגים בבית, או איך שהוא מרגיש לנכון (כן, אם זה בתחום ההלכה מותר...)

תפילה לחוד ועריות לחודזה אני

תפילה זה נושא אחד שאסור לקרוא קריאת שמע כנגד הערוה או כנגד קולה.

ובלי קשר לתפילה יש הלכה במקום אחר בשו"ע שאסור לשמוע קול עריות.

גם נידה היא עריות, וכיום החל מכיתה ה-ו כל הנשים בחזקת נידות כי הן לא טובלות ואסור לשמוע את קולן או להביט ביופיין וכמובן לגעת בהן. 

לא יודע מה זה 'כל השאר' שאתה מדבר עליו אבל זה בעצם לא מתיר כלום חוץ משמיעת ילדות קטנות.

כיום המציאות שונה כי יש שמיעה דרך רדיו ופה זה נותן מקום לרב להחליט את הפסק על סמך העקרונות ההלכתיים המופיעים בשו"ע האם זה מותר.

כנ"ל לגבי שירה של כמה נשים שלא כתוב עליה כלום בשו"ע (וזה לא הופך את זה למותר - ההפך זה אסור כל עוד יוכח אחרת).

לא חושב שפיספתי משהו שעל פי השו"ע אמור להיות מותר והרבנים אוסרים - אני לא חושב שיש רב כיום שיאסור את המותר מהשו"ע/רמ"א אלא אם כן יש לו מנהג אחר.

זאת ההלכה. תבדוק בנושאי הכלים של השו"ע.עוד יהודי

אם אתה ממש מעוניין, אני באמצע לבדוק את הנושא בכל צדדיו, אני מוכן להעלות אותו, אם אתה רוצה...

נושאי כלים של השו"עזה אני

הם לא פרשנים שלו. הם חולקים עליו ברוב המקרים. ואנחנו לא מחוייבים להם. אנחנו מחוייבים לשו"ע.

דבר שני בנושא הזה אתה יכול לבדוק בנושאי כלים והם רק מחזקים את מה שאני כותב.

אסור לשמוע עריות שרות בכל מצב ובייחוד בקריאת שמע. (לגבי עריות כנראה שיהיה חילוק בין עריות לבין עריות שאין ליבו של אדם נוקפן - אמא אחות וכד')

מי נמצא בכלל עריות? 

אשת איש

אישה נידה (כיום כל אישה מכיתה ה-ו) 

לגבי שירה של כמה נשים לא ראיתי נושאי כלים שמביאים היתר לכך.לכן כמו שכתבתי חובת ההוכחה עליך.

ולגבי רדיו מן הסתם לא כתוב בשו"ע ולכן צריך להבין את העיקרון ההלכתי שעומד מאחורי האיסור ולפי זה לפסוק.

ב"הצלחה בהמשך הבדיקה. 

לפי מה שאתה אומרזקוק לגאולה

אישה שהתגרשה - עד שהיא לא נהיית נידה שוב אפשר לשמוע אותה? (או אם רווקה תטבל?)

אישה שהתגרשה היא גם בחזקת נידהזה אניאחרונה

ולכאורה כן.

רק שאסור לאישה לטבול כל עוד היא לא נשואה.

איוב אומר 'ברית כרתי לעיניי ומה אתבונן על בתולה' - הוא עשה לפנים משורת הדין כאשר לא הסתכל על אישה שהיא לא ערווה (בזמנם נשים היו טובלות). 

אני עונה ללא רקע למה שנכתב קודם,יש כאן קישור לפניני הלכהשואף לאור

בנושא,ובכלל רוב אם לא כל כרכי פניני הלכה נמצאים באתר ישיבה למעוניינים (אומנם הנגישות של זה לא מי יודע מה מתוך האתר,אני מתכוון שקשה לאתר את זה בתוך הדף הראשי של האתר),לכן אפשר לדוגמא להסתכל בשאר הכרכים ע"י הלינק השני שאצרף בסרגל מצד ימין,בכל מקרה מצורך קישור לסוגיה הנ"ל.

ככל מקור הלכתי אני מציע לקרוא בעיון את כל הפיסקה וגם את הסיכום של הנושא בסוף הפיסקה, כדי לא להגיע למסקנות לא נכונות (כאלו ואחרות) :

http://old.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1831&cat=506

קישור לשאר כרכי פניני הלכה:

http://old.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?cat=149

*הערה,לא קראתי את כל התגובות בכל השרשור מן הסתם, אך ממה שקראתי נאמרו בין השאר גם דברים שאינם נכונים מבחינה הלכתית ומבחינה רעיונית (במידה כזו או אחרת),וזה כמובן דבר שסביר שיתרחש בפורומים,אך מכיוון שמדובר בסוגיות חשובות ראיתי לנכון להדגיש לקחת דברים בערבון מוגבל,לכן אני ממליץ להסתכל במקורות מפורשים ולא להסתמך על כל מה שנאמר..

בהצלחה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך