לא יודעת אם זה קשור לפורום ...טיפה של אור
אני ממש חייבת לדעת , אני יודעת שזה אתר של דתיים לאומיים , אבל בכל זאת ...
מה דעתכם על הרצל ?
לא מזמן נודע לי דבר על הרצל ותוכניותיו שהיו על א"י וממש הזדעזעתי , משהו ממש שונה ממה שלימדו אותי בבית ספר .
(לא לתקוף אם זו לא דעתכם ;)
חילוני משכיל כופר ורשע.ירא ורך לבב

לשון הרע הוא גם על מתים...לך דומיה תהילה

רשע ידוע ומפורסםטוביה2

ומים אחרונים חובה.ירא ורך לבב

אדם טוב אבל עשה כמה טעויותרחמו
אבל בורא עולם החליט שהוא יביא את הגאולה (לפחות ההתחלה ) בידו.. רבינו צבי יהודה קוק ע״ה היה לו תמונה של הרצל בביתו
וגם חכמינו הספרדים העריך אותו.. ונתנו לו כבוד

הרה"ג משה זצ"ל כמו רבים מגדולי ישראל לא הכירו אותו באמתירא ורך לבב

ביומנים שלו הוא כותב פעם אחר פעם על רצונו לנצר את עם ישראל, על הטבלות המוניות לנצרות. את בנו כמו שאתם בטח יודעים הוא לא מל מתוך עיקרון, והיה בעד לבטל את מצות מילה. זה רק תחילת מגילת ה"שבחים" עליו. 

כל הדברים הללו לא היו ידועים לרבים מגדולי ישראל. 

למרות זאת השי"ת החליט לגלגל ניסים על ידו, כמו על ידי אחשורוש וושתיקורץ

אני חושב שהוא כן ידע.. אתה גם חושב שרב צבי יהודה לא ידע?רחמו
אתה גם חושב שרבינו אברהם יצחק קוק לא ידע?!
ברור לי שלא.ירא ורך לבב

אם הם היו יודעים הם לא היו מכבדים אותו.

האמת, לא ברור לי, נראה לי,ירא ורך לבב

ואני דן לכף זכות שזה אכן כך.

אתה מזלזל ברבנים שהרבה יותר גדולים ממךעוד אחד187
ומציג אותם כאילו הם טיפשים ותמימים. נראה לך שהרב קוק פסק בלי לדעת עובדות???
אני לא מזלזל. חס ושלום.ירא ורך לבב

אני חושב שהוא לא ידע.

אם הוא היה יודע הוא לא היה פוסק ואומר את מה שפסק ואמר.

ומה עם האפשרות..אדם כל שהוא

שהוא ידע דברים מעבר למה שאתה יודע?

מה הרב קוק פסקטוביה2

חוץ מלהתנתק מציוניות (שאני מתאר לעצמי שלא לזה התכוונת)

רק היום יודעים מה הרצל כתב ביומנו, וגם זה לא היה פשוט.המצב חסה

ואם כבר אז אתה מזלזל בו כי אתה אומר שבעצם הרב קוק הסכים למחשבות המבאישות שלו

אתה באמת חושב שרבינו צבי יהודה ע״ה לא ידע מה הוארחמו
כתב?!?!?!
אני אומר לך שרק לפני 20 חשפו את היומן האישי שלו לציבורהמצב חסה
גם את של ז'בוטינסקי
בדיקה באתר הספריה הלאומית..אדם כל שהוא

מגלה שלפני 55 שנה יצאה מהדורה עברית של יומני הרצל. [איני יודע האם זו המהדורה  הראשונה בעברית, ונראה לי שקודם הם יצאו בגרמנית].

אוקי שמע, עד אתמול חשבתי בדיוק כמוך.יומנים נשרפים
בדיוק היום למדנו בהיסטוריה על הרצל ותולדות חייו.
לגבי הנצרות- הוא אמר את זה בשנות ה20 לחייו, אחרי כמה שנים אמר שזה היתה אמירה של גיל הנעורים.
כל היחס שלו לגבי העם היהודי השתנה כשהיה נוכח במשפט דרייפוס, כשראה שהצרפתים שהם אלה שייסדו את האמנציפציה והם לא עמדו בזה, ובכל זאת מצאו את הדרך לפגוע ביהודים גם כשהם התבוללו בינהם, אז ראה שזאת לא הדרך ושם החליט שלא משנה איפה היהודים יהיו, התנכלו אליהם והם חייבים טריטוריה משלהם.
אני ממש לא מצדיקה אותו, וממש לא הולכת לסגוד לו, אבל חשוב להכיר את כל הסיפור, את כל הרקע. ממש לא חכמה להגיד משהו בלי הסיפור מסביב. הוא כמו כל נער, היה נער, ולאחר שנים התחרט על מה שאמר, וכדאי לדעת את זה, אני אישית לא ידעתי את זה..
יוסף אמר שהוא לא מל את הבן שלועיאית"י

מתוך אידאל מה שאומר שהוא היה כופר גם אחרי דרייפוס 

הוא היה עתונאי צעיר באותו זמן ולפי מה שזכור לי הוא לא היה נשואי!

מי זה יוסף?יומנים נשרפים
אוקי, ברור.
אני לא אומרת לשיבחו, וכן הקטע של הברית באמת לא בסדר.
אני גם חושבת שהוא כופר רשע וכו'.
רק היה חשוב לי להבהיר, שלגבי הנצרות זה לא נכון, חייב לספר את הסיפור במלואו.
זהו
לא רק הברית עוד כמה וכמה דבריםעיאית"י

יוסף=המצב חסה

אהה. ממ כן ברור. אני איתכם בראש, רק חשוב להבהיר דברים.יומנים נשרפים
אדם חילוני כופר שהשם בחר לפתוח בידיו את הגאלהט1

לא הבנתי מה הכוונה של 'לפתוח בידיו את הגאולה' ?טיפה של אור
הקדוש ברוך הוא השתמש בו כדי לפתוח את הגאולהט1

איפה כתוב ?טיפה של אור
סליחה על הבורות אבל באמת מעניין אותי ... אם יש לך מקורות, אני אשמח
לא יודעת אם זה כתוב ... אבל זה עובדהט1
מה למדת? על אילו תוכניות בדיוק? מה הגילוי המרעיש?מי האיש? הח"ח!

קראתי אנציקלופדיות שלמות על הרצל ודבר לא הרעיש אותי. הוא ניסה לפתור את בעיית הגלות היהודית והיה יסודי עד כדי כך שייסד את התנועה הלאומית לשיחרור. הוא מהמנהיגים הדגולים ביותר בהיסטוריה של כל העמים באשר הם, בשורה אחת עם לינקולן, וושינגטון, רוזוולט. מובן שכל חייו היו סוערים, מלאי מאבקים וגם לבטים פנימיים קשים. מרוב ייסורי נפש וכמובן הקושי האדיר להנהיג עם כמו היהודים אחרי כמעט 1800 שנות גלות, הוא אישית לקח ללב הכל וספג התקף קטלני בגיל ארבעים וחמש בלבד. אני לא חושב שיש לי אפילו דעה עליו, הוא פשוט היה מה שהיה לטוב ולמוטב. ההיסטוריה מדברת בעד עצמה.

מה היה הדבר שזיעזע אותך? מה סיפרו לך? ואגב, האם חשבת שבית הספר מלמד משהו שראוי בכלל להיחשב כמידע מספק?

ושאף לנצר את כל היהודים, לא עשה ברית לבנו ועוד.ירא ורך לבב

סיימת לזלזל באינטליגנציה של הרב צבי יהודה?מי האיש? הח"ח!

ולהתנשא ביוהרה?

מי דיבר על הרב צב"י?!ירא ורך לבב

זו עובדות על הרצל.

נראה לי שאתה דיברת עליו.מי האיש? הח"ח!

אה, בעצם טעות שלי, ברור שתחת אותו כינוי ותחת אותה חתימה עשויים לעמוד שני בני אדם שונים לגמרי. קבל ביטול מארקיז, הכל בסדר.

אה, סתם אתה לא יודע לשרשר כנראה.ירא ורך לבב

בכל מקרה, אני לא מזלזל חס ושלום.

לא לדעת זו תכונה אנושית.

נביא הוא לא היה, וגם לנביא לא הכל גלוי.

זה לא זילזול להגיד שהו לא ידע.

לא, אני עושה מה שנראה לי לעשות.מי האיש? הח"ח!

אני לא מחוייב לשום כללים, לא בענייני שרשורים ולא בענייני גינונים. אם כבר, יותר חשוב מבחינתי לא להניח הנחות מגוחכות ומופרכות, אלא לעשות שיעורי בית ולא לדבר בלי לדעת כלום כמו בור.

סליחה אני חוזר בי.ירא ורך לבב

הוא היה לא אנושי, נביא שלא נסתר ממנו כלום.

<צ>

אם תרמה לדון עניינית - אשמח.

בדיון ענייני לא נטפלים לכל תת-שרשור ומפריעים כמו ילד מעצבן.מי האיש? הח"ח!

כבר אמרת את שלך עוד לפני כן. למה היית חייב להפריע גם בפתיחה של עניין אחר לחלוטין, לגבי השאלות בכיוון אחר לגמרי שעניינו אותי, ושהייתי שמח לסייע לגביהן? היית חייב הרי, נכון? אין טיפה של שליטה עצמית והתאפקות?

מה שעשית עכשיו זה מה שלא עושים בדיון ענייני.ירא ורך לבב

אתה הבאת תגובה על כמה הוא היה אדם טוב, ושכחת כמה פרטים (לא יודע אם בכוונה או לא..)

הזכרתי אותם, זה הכל.

ואז באת בטענה על תגובות אחרות שלי..

בוא נקרא לאט מתוך מה שכתבתי:מי האיש? הח"ח!
"אני לא חושב שיש לי אפילו דעה עליו, הוא פשוט היה מה שהיה לטוב ולמוטב (שזה אגב ביטוי די ישיבתי שמחליף את "לטוב ולרע" כדי להשתמש בלשון נקייה)". אז עכשיו בוא נחשוב, מה השיפוט הערכי שמצאת בדברים על "כמה הוא היה אדם טוב"? שהוא היה טוב על אף שאני אישית מדגיש "לטוב ולמוטב"? אתה באמת מעוניין להמשיך בזה עד שתיאלץ להתנצל ולהפסיק, ובעיקר לשבת ללמוד ולתרגל הבנת הנקרא? אומר לך דבר אחד: זה באמת לא נעים לי לעשות את זה מעל דף הדיון הזה. תחסוך את זה מעצמך, בחייך. זה פומבי מדי.
לטוב ולמוטב זה לא לטוב ולרע.ירא ורך לבב

אם זו היתה כוונתך אז סבבה.

מה אתה אומר.מי האיש? הח"ח!

חבל שפרופסור מאיר בר-אילן, איש הפרשנות לספרות הגאונים וסידור התפילה, חושב בדיוק כמוני:

http://www.parshan.co.il/index2.php?id=3751&lang=HEB
שלא
לדבר על עוד הרבה קישורים שאומרים בדיוק כך. אבל כן, עכשיו תלמד כאן גם עברית.

חוץ מזה שאני גם במקרה דווקא יודע היטב שזה זה. תביא לי מקור שאומר אחרת.

אם זה מה שהתכוונת, אז סבבה.ירא ורך לבב

מה יכולה להיות דעתנו?ענבל

בס"ד

אישית אני מאוד אמביוולנטית ברגשותיי כלפיו.

מצד אחד הוא החל את תהליך השיבה לארץ.

מצד שני חלק מרעיונותיו כמובן לא היו לרוחי.

מעדיפה פשוט להגיד שהוא היה חלק בלתי נפרד מתהליך השיבה לארץ.

ושאין לי עניין לשפוט אותו כאדם, זה גם לא מתפקידי.

היה לו תפקיד חשוב וזהו.

על מה שהוא עשה אני בהחלט חושבת שצריך להכיר לו תודה.

סה"כ הוא היה בחור טוב.. אפח'ד לא מושלם..סתמישוו
הוא קידם את הגאולה.
כמדומני הרב קוק כתב שיש בו ניצוצות של משיח.
לא הכל היה מושלם..
אבל יש לנו הרבה דברים טובים בזכותו.
יש אנשים שבשבילם יש בעולם הזה רק כן לא שחור ולבן.. וזה לא ככה.. מסתבר שלקב"ה יש דרכים להביא את הגאולה לא רק בדרכים שאותם אנשים ציפו.. גם אם זה בדמות של אדם שלא חבש כיפה.
אני יודע, באמת הוא לא היה מושלם.. אבל היו לו דברים טובים מאוד!!

אולי אני אפרט יותר מחר..
הקב"ה מביא את הגאולה בדרכים לא צפויות.ירא ורך לבב

זה לא אומר על האדם כלום.

כי ה' מביא בדרככים לא צפויות - כולל ע"י רשעים, כופרים ועוכרי ישראל.

אם ככה אז אנחנו צריכים לשמור תודה לפרעה...המצב חסה

אבל הרצל לא היה גוייהודיה בנשמה

ופרעה כן.

(אני לא מנסה לומר את דעתי אלא להבין אותך...)

הטענה לפיה מה שהוא עשה קידם את ה''גאולה''המצב חסה
ועל זה צריך להודות לו, מקביל לעובדה שמה שפרעה עשה קידם את הגאולה ואנחנו זוכרים אותו לגנות.

זה שהוא עשה מהלך טוב לעם ישראל, לא מחייב את זה שנזכור אותו לטובה.
אחלה בחור! רציני ודבק במטרהרייצ'ל=)

על יחסי הרצל והנצרות:לך דומיה תהילה

[למי שאין כוח לקרוא, בבקשה שלא יגיב.

ומי שמגיב, בבקשה יעשה זאת בבגרות...].

ברקע הדברים צריך לזכור שהרצל גדל, לא כמוכם, בין יהודים כמוהו. במרכז אירופה החילוניות המוצהרת הייתה התפיסה השלטת. ההשכלה כבשה את היבשת, במידה כזאת שלא הייתה אפילו "מלחמת דעות" - היהודים היו מיעוט בלתי-נספר ולא-נחשב. זה בלבול שקיים גם היום, בין אם בגלוי ובין אם בסמוי.

אמנם במכתב פרטי כתב הרצל שהיה מעדיף בהתנצרות לאומית של עם-ישראל, אבל מאותם תנאים שמניתי מראש: היהדות נתפסה כחלשה, מחלישת הלאומיות שרצה הרצל לקדם. הרצל לא היה היחיד שחשב כך, כך חשבו רוב הציונים-החילונים וכך גם הרבה יהודים חרדים. כל היתרון בנצרות היה בעיניו חברתי, ולא דתי. תעיד על כך העובדה שנשאר חילוני כל ימי חייו...

על כל פנים, לקראת סוף ימיו הוא חזר בו גם מהרעיון הזה. ביומן שלו הוא כתב:

"אתמול נתקבלתי אצל האפיפיור... הוא קבלני בעמידה והושיט לי את ידו, אשר לא נשקתיה... נדמה לי, כי בזה קלקלתי את יחסו, שכן כל הבא אליו כורע ונושק לפחות את היד..."

להזכירכם, האפיפיור הוא בעל כוח פוליטי בינלאומי, כוח שהרצל היה צריך כדי להניע את הציונות. למרות זאת הרצל הקריב את הכוח הזה לאור עקרונותיו.

הרצל תפס את היהדות כמרכיב חשוב בזהות הלאומית. את ספרו "אלטנוילנד" הוא חותם כך:

דמויות העלילה מתקבצות ודנות מה הביא להקמת המדינה.

אחד מציע: הצרות! השני: הרצון! השלישי: הדעת! וכו' וכו'

הרב שמואל הזקן (הרצל רומז כאן  לר' שמואל מוהליבר) מכריז: האל!

זו דרך מאוד לא אתאיסטית לסיים את החיבור הגדול שלו.

לסיכום: קשה מאוד להצדיק פרקים מחייו של הרצל. אמנם פועל חייו הגדול היה חיובי, אבל היו בו גם צדדים לא-טובים אחרים, בהשפעת התקופה. אמת, היה טיפוס מורכב ולא הכל היה כשר. כך או כך, אל תתפתו להכריע חד-משמעית על סמך קטעי כתבים (חלקם מעוותים) שמופצים ברשת על ידי גורמים מגמתיים שהיחס שלהם לציונות הוא בלאו הכי שלילי.

(ובנימה אישית, צריך להיות לכם בלב מינימום של הכרת הטוב, גם לאנשים חילונים כופרים. הלוואי שרוב המגדפים היו נוהגים באותו מידה של ביקורת עצמית גם כלפי עצמם, לפחות היה בזה מן הישרות...)

ענבל

בס"ד

[זכרתי שהיה משהו שסתר את הקטע עם הנצרות ולא זכרתי מהו. תודה!]

מוסרים את הנפש גם על נצרות לצורך חברתי.ירא ורך לבב

לא מבין איך את מבינה מהסיפור עם האפיפיור ימ"ש שהוא חזר בו.

הנצרות אינה אתאיסטית, זה שיש א-ל מוסכם גם עליה.

*אתה, מבין.ענבל

לא צריך את הסיפור עם האפיפיור לדעת שהוא חזר בו..אדם כל שהוא

הבעיה של האנטישמיות הטרידה מאוד את הרצל.

לפני שהרצל הגיע לרעיון של הציונות, הוא חשב על פתרונות אחרים, ובהקשר הזה עלה בדעתו הרעיון של התנצרות.

בדיעבד, הוא כתב ביומנו כך - "בראשונה פגעה בי שאלת היהודים עד מאד. אולי היה זמן, שהייתי מתחמק ממנה ברצון, אולי אל הנצרות, לכל מקום שהוא. מכל מקום, היו אלה נטיות עמומות שבחולשת-נעורים."

[איני יודע האם זה מייצג בצורה נכונה את דעתו בתקופה המוקדמת, או שלאחר שהוא חזר בו, הוא מתבייש כך, ומנסה להקטין את המשמעות של הרצון, על כל פנים, ודאי הוא חזר בו].

לאחר מכן הוא הגיע למסקנה, שהפיתרון לבעיה של היהודים הוא במדינה עצמאית, ולא בהתבוללות והתנצרות. 

בספר מדינת היהודים, הוא מסביר למה ההתבוללות איננה הפיתרון - "על דבר ההתבוללות כבר חויתי דעתי.  איני חושב אף רגע, כי דרושה היא לנו.  הקבוץ הפרטי של עמנו נעלה הוא הערכו בדברי הימים, אף גדול כבודו, למרות הכנעתו ושפלותו, ולא לו להיות כלה ועובר מן העולם" הוא גם מסביר שם מדוע זה גם לא אפשרי מבחינה מעשית.

לא הכרתי את המקור הזה. תודה.לך דומיה תהילה
יש איזה שהוא מקור...אדם כל שהוא

שהרצל רצה בהתנצרות כדי לקדם את הרעיון הלאומי?

[או בכלל, שהוא החזיק ברעיון הזה, בזמן שהוא התחיל בציונות?]

לפי מה שידוע לי, הרצל חשב על התנצרות, כדי לפתור את הבעיה ההומניטרית של היהודים שסבלו מאנטישמיות.

די מהר הוא עזב את הרעיון של התנצרות והתבוללות, וראה את הפיתרון לבעיה הזו בהקמת מדינה יהודית.

עצם זה שהיה לו הוה אמינא על התנצרותירא ורך לבב

מספיק לי כדי לא להחזיק ממנו.

ומיתרו, שעבד את כל העבודות זרות שבעולם, אתה מחזיק?אדם כל שהוא

תגובתי...מבקש אמונה

המשבח רשע בפני בני אדם, בפניו או שלא בפניו. ואף על פי שלא יצדיק אותו על מעשיו הרעים,

אלא אמר בסתם: איש טוב הוא – על זה נאמר (משלי כח ד): "עוזבי תורה יהללו רשע". כי זה המשבח, לולי שעזב התורה – לא הלל לזה שעובר עליה ועל דבריה.

גם לא ימליץ על הרשע בפני בני אדם לומר: הלוא הוא עושה טובה זאת, לכן תחמלו עליו. ומי שעושה כך – זהו רע מאוד, כי השומעים סבורים שהוא צדיק ויתנו לו כבוד. ויש מכשול גדול בכבוד הרשעים, כי כשיש כבוד לחכמים הצדיקים והם עליונים – אז כל העם ישמעו לעצתם. ועוד: שאחרים יקנאו במעשיהם הטובים, ויוסיפו לקח ותרבה הדעת, ומתוך שלא לשמה בא לשמה...

ועתה, אחרי שיש מכשול לעולם בכבוד הרשעים – יזהר שלא יספר טובה מרשעים. גם לא יזכירם לטובה, שנאמר (משלי י ד): "ושם רשעים ירקב"; וכתיב (שם כט כד): "תועבת צדיקים איש עול". ואם אינו רוצה לספר רשעו – גם טובתו לא יספר.

(אורחות צדיקים - שער החניפות)

וואו וואו וואו להרגע כולם פה! (חוץ ממי שדן אותו לכף זכות)kly3

הרצל לא רשע ולא נעליים.

תקראו את הספרים שלו לפני שאתם מפציצים שטויות. תקראו ואח"כ תשפטו.

אני קראתי המון כתבים של הרצל. אלטנוילנד, את היומן שלו, מדינת היהודים.

כמו כן, ישנו ספר מחקרי נהדר של ד"ר שלמה וויס - יהודי שומר תו"מ בשם "הרצל - קריאה חדשה". בספר הוא מנתח לפני ולפנים את דמותו ה*אמיתית* של הרצל.

הוא עושה הבחנה בין הרצל המשכיל והמתבולל לבין הרצל היהודי והאותנטי.

הרצל אמנם לא צדיק במובן של סיפורי צדיקים, אבל הוא צדיק מסוג אחר.

אז להרגע.

תוכיח, בנתיים רק זרקת סיסמאותהמצב חסה

אנחנו יודעים עליו כל מני דברים רעים.

אם אתה רוצה להגיד שהוא היה טוב בסופו של דבר, אתה צריך להוכיח.

נגיד אושר (לך דומיה תהילה) מביא רעיון מעניין, אם כי זה עוד לא מוכיח שום דבר.

אין דבר כזה "הוכחה" אחת וחותכת.kly3

זה ניתוח של הדמות.

אם אתה רוצה הוכחה לדוג', קרא את "אלטנוילנד" מהתחלה ועד הסוף. אין שום אזכור ולו הקטן ביותר לנצרות. כל הכתיבה, השיח, היומנים שלו שאובים מן היהדות והמקורות. הכתיבה שלו היא מאוד "עברית".

קטע קצר של ד"ר יצחק ווייס מחבר הספר "הרצל קריאה - חדשה".

תכל'ס, רשע.המצב חסה

רצה לנצר את היהודים וכו'.

לא היתה לו שום זיקה ליהדות, אולי קצת לאומיות היתה בו, אבל לא כיהודי

רב כהנא אמר שהוא היה אדם גדולרחמו
Great אני חושב
הרב כהנא באמת אמר שהוא עשה דברים טובים לעם ישראל,המצב חסה
אך בכל מקום הוא הדגיש כי הוא מתנער מהציונות של הרצל ואין לו תקשורת עם מזה דיין כמו שיש לו עם נטורי קרתא בגלל התורה.
כמו אריק שרוןציקציק
אני חושב שאנשים מפספסים כאן את המבט הכלליזית שמן ודבש

הרצל לא היה מנותק מהסביבה.

הסביבה היהודית היתה במצב לא טוב: התבוללות, נטישת של ישיבות. מצב כללי של התפרקות.

במצב הזה , התעורר אדם יהודי עם רעיונות של תחיה.

היחידים כאן שמפספסים את המבט הכללימי האיש? הח"ח!

זה אנשים שבמקום לקרוא ספרים וללמוד ולדעת, יושבים כל היום מול סרטוני הסתה הזויים ביוטיוב. ולא רק שלא לומדים כלום בחיים, אלא גם הופכים לאלימים, בוטים, גסים ומזלזלים. האנשים האלו הם מיעוט, הגם שקולני וצעקני, והרוב כאן - כלומר כל היתר - לא פיספסו שום דבר.
הבעיה היחידה היא, שכאשר בדיונים שהיו צריכים להיות ברורים מאליהם, נשמע בעיקר קולם הצרוד של הצרחנים, נדרש מכל היתר - העייפים-כבר מהוויכוחים האלו - לשנס את מותניהם הדוויים ולהיכנס שוב לעובייה של קורה מיותרת, שכבר נידונה לפני כן אלפי פעמים עם בדיוק אותן המסקנות. זה דרוש לא כדי להוכיח שוב את מה שכבר הוכח, אלא כדי לסייע מיידית למי שחדש בעסק הזה לפתח כישורי למידה והסקה, ולא לנהות אחרי מדקלמי סיסמאות וקלישאות.

אני בסהכ שאלתי על דעות אין צורך באיומיםטיפה של אור
או בכעס וכו ... לכל אחד מותר שיהיה לו דעה , וגם שלא ישנו לה אותה .
חומר טוב האטוביה2

שיבת ציון התחילה לפני אותו אחד - כמו כן התרומות לישוב הארץ (כולל הישוב החדש) וכן רוב מכריעה  של העולים בתחילה - היו דתיים

חילונים התחילו לעלות במסות אחרי הפוגרומים (מי ששמע על קישנב) ורוב הנודדים נדדו לאמריקה ולא לישראל, הקבוצה הגדולה הבאה שעלתה היו הייקים אחרי עליית הנאצים (שוב הרוב לאמריקה) - שני הקבוצות ברחו לארץ ולא עלו ממניעים אידאולוגים

נכוןטיפה של אוראחרונה
אני חושבת שגם אחרי הקמת המדינה עלו המוני אנשים כי המדינות בהם גרו איימו עליהם לעזוב ולקחו להם את הרכוש .
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך