ברית על הבוקראנונימי (פותח)

בהמשך לשרשורי בריתות.

רציתי לשמוע מה דעתכם.

אנחנו גרים די רחוק מכל המשפחה (שעתיים נסיעה פלוס מינוס) וחשבנו לעשות ברית בשמונה וחצי בבוקר (7.30 תפילה).

השיקולים בעד:

ברית קצרה כי כולם ממהרים לעבודה.

יש לי עדיין כוח ולא כמו בצהרים ערב שאני סמרטוט.

לחברים, שכנים, קולגות וכו' יותר קל להגיע כי הילדים במוסדות.

השיקולים נגד:

לומר למשפחה (הורים יבואו ברור!הם לא צריכים לארגן ילדים ומקסימום יצאו מוקדם בבוקר) הקרובה והמורחבת שהם לא חייבים להגיע..יותר נכון..הם לא יבואו ויש מצב שהם קצת יעלבו שאנחנו עושים את זה בשעות 'הזויות' מבחינתם.

דעתכם?!

רק להדגיש שזאת לא ברית ראשונה אצלינו!

אין לי מושג..מדי פעם פה

אבל מוסיפה שככל הידוע לי, ההתאוששות קלה יותר לתינוק כאשר הברית בבוקר.

שקיעה מאוחרת. אחה"צ!העני ממעש

יש גם עניין הלכתי להקדים....אנונימי (3)

אנחנו גם הלכנו על השעות שציינת בשל ההלכה, אע"פ שהמורחבת לא אהבה כ"כ את הרעיון והרבה לא הגיעו...

לא הלכה. ומתנגש עם כיבוד הורים. גם בלוויה להבדיל. תשאל רבהעני ממעש

בזמנו, ביררנו עם רב וכן פתחנו מקורות הלכתיים נוספים.אנונימי (3)

הכי נכון זה לעשות עם הנץ, מה שגם לנו לא התאים.

הפותחת כתבה בפירוש שההורים יגיעו בכל מקרה...

אגב, אני בת.

^^^אנונימי (8)
אני לא רב אבל שמעתי פעם שיעור שהנושא שלו היה שלא לגרום צער לבריות והזכירו שם על ברית מילה- שהתינוק סובל כל עוד אין לו שם . משהו עם הנשמה שלו. אני לא מבינה בעניינים הללו אבל נשמע לי הגיוני שמכניסים אותו בבריתו של אברהם אבינו ולעם היהודי ולמה לחכות לסוף היום כשהוא יכול להיות יהודי כבר על הבוקר.....
בדיוק. מצווה מזדרזים לקייםאנונימי (9)

חלילה! הוא יהודי גם לפני הברית!yr

ואם הקב"ה קבע שכל היום זמנה של המצוה אז לא צריך להתחכם ולהמציא דברים.

זריזין מקדימין זה ודאי נכון אבל להגיד שזה צער לתינוק והוא לא יהודי וכו' זה כבר הפרזה גדולה.

ואיפה הצער למשפחה שרוצים להגיע? (לא כולם רק מחפשים תירוץ להשתמט. יש כאלה שזה באמת מצער אותם)

לא הלכה?גוונא

שולחן ערוך מפורש ידידי.

גם בקבלה הפליגו מאוד בדבר. והאור זרוע בהלכות ראש השנה כתב ״ המאחר קיום מילה עד אחר שליש היום מראה שמצוות בזויות עליו ״.

פשיטא דלא לעיכובא. ויש כאן צורך במשקל.העני ממעש

עם כל כך הרבה מקורות שהפליגו בחשיבות הדברגוונא

למה לפספס? ובמיוחד בנידון דידן שהמשקל מוטה בצורה ברורה.

כ"אהעני ממעש

וחשבונותיו

נראה שכדאי להתייעץ לגופו עם מו"צ

יו"ד רסב- זריזין מקדימין

זהירות קודמת לזריזות- מסל"ש

ועשר גם טוב? להורים זה יהיה סביר, הילדים עדיין במוסדות..ירושלמית טרייה

נראה לי כדאי טיפהלה להתפשר בהידור של הזמן כדי להדר עם האורחים.

הקהל במצווה גם משמעותי להידור, לא?

או שאולי תעשו ברית ליד ההורים ותישארו שם קצת לפני ואחרי? הקולגות והחברים כנראה לא ייעלבו. מבינים שמשפחה קודמת.

הפותחתאנונימי (פותח)
אני לא כתבתי שיקול את הידור הזמן..
10 זה אומר שאני אהיה אחרי כמה שעות טובות של ערות עם כל הילדים. גמורה! וזה אומר שאני תוקעת את יום העבודה להרבה אנשים.. כלומר מי שירוויח מזה זה רק המשפחה.

השאלה בעצם היא, טובתו של מי קודמת.. שלי ושל כל האנשים או של המשפחה (כולה למעט ההורים).

בלתי אפשרי לזוז ממיקום הברית. אנחנו השתקענו כאן. ממש לא יפה לעשות אירוע ולא להזמין כאן.. אנשים ייפגעו ו.. טוב שכן קרוב מאי רחוק..לא ככה?!
בהתחשב שזו לא ברית ראשונה נשמע לי שזה בסדראנונימי (4)
גמור.

תמיד אי אפשר לרצות את כולם, ואם חשובים לכם כרגע הקהילה שלכם, וזו טובתך כיולדת ועוד שיקולים חיוביים אז תעשו לבריאות!

שיהיה במזל טוב והחלטות טובות!
באמת מסובך, אבל בעניין הקהילה - לדעתי לא.ירושלמית טרייה

עם כל הכבוד ל"טוב שכן קרוב" המשפחה חשובה יותר.

השכנים הקרובים יכלים להיות חברים טובים, אבל כשבאמת צריך עזרה, עזרה שמצריכה הקרבה אמיתית כמו הרבה זמן וכסף, אז זה רק משפחה.

אתם בטח צעירים..

ממרומי גילי (P- אני יודעת כבר שחברויות פשוט נמוגות כשהתנאים משתנים.

יש לי חברות שאני מאד אוהבת אבל כשכבר לא יוצא להיפגש אז זהו.

מקום עבודה, גם אם נראה שזה ממש עולם מלא, בשניה שעוזבים כמעט הכל מתפוגג..

שכנים - אם אתם או הם עוברים אז די נשכחים.

ורק משפחה נשארת.

זה לא אומר שאת צריכה בגלל זה לעשות משהו שלא נוח לך.

נראה לי שהעצה לשאול את ההורים היא דווקא טובה.

אמא שלך יכולה להבין מצוין שזה פחות נוח לך ופחות טוב הלכתית ואת לא רוצה אחה"צ.

אפשר לשאול בפירוש, שאת רוצה בוקר אבל מה הכי מוקדם שהם והאחים והאחיות יכולים.

ולהגיד שאתם רוצים משהו קליל. מותר שיהיו לכם רצונות..

זה שתשאלי לא אומר שתצטרכי להיכנע לכל מיני לחצים ובקשות, לדעתי.

רק שמחות!!

אתם ספרדים? אם כן יש ברית יצחק ערב לפני כן.. אזאנונימי (5)
אפשר לסדר שאולי ישנו ערב לפני כן באיזור בו אתם גרים.. אפשרי?
הפותחתאנונימי (פותח)

לא נראה לי מציאותי לארח את כולם.. אני כולה שבוע אחרי לידה, בקושי יש לי כוח לטפל בילדים שלי

מה עכשיו לטפל בכל המשפחה.. זה נראה לי השקעה גדולה מידי.

אני באמת חושבת על זה. 

זה פוגע שאנחנו מאפשרים להם לא להגיע או שסהכ זה חוסך להם נסיעה מטורפת עם הילדים והשקעה של מלא שעות סהכ על ברית (שלא ראשונה ובעז"ה גם לא אחרונה)?

לא התכוונתי אצלך.. אבל אין סיכוי שיש שכנים שיכולים לעזור?אנונימי (5)

אם לא כל המשפחה, אז לפחות ההורים של בעלך.. ככה אני חושבת..

אבל מה שתחליטי - בשמחה

אם זה שעתיים נסיעהאמא, ברוך ה'

הייתי עושה את הברית בתשע וחצי/עשר או בארבע. אם זה שייך מבחינתכם, אפשר שהתפילה תהיה בשמונה וחצי וכל אחד יעשה את שיקוליו אם להגיע לתפילה אצלכם או אחרי התפילה. אבל אני לא יודעת אם זה שייך אצלכם תפילה בשעה מאוחרת יחסית.

לדעתי האישית, גם אם הקשר עם השכנים הוא טוב, המשפחה (הקרובה=אחים ואחיות וילדיהם) יותר חשובים. בנפתולי החיים, משפחה היא דבר שתמיד נשאר ואותה לא מחליפים... כדאי לכבד ולהשאר בקשר טוב, אך זו כמובן דעתי בלבד.

אם את מתעייפת עם הילדים, תנסי באותו יום למצוא מישהי שתעזור לך להפעיל אותם ולשמור עליהם.

אם זה אפשרי ושייך מבחינתכם, סבתא יכולה להיות אחלה פתרון, שתגיע ערב קודם או באותו יום מוקדם ותעזור.

ודרך אגב, גם ברית בשעה מאוד מוקדמת היא פרוייקט לא תמיד קל בשבילכם. יש התארגנויות על הבוקר...

אנחנו עשינו באזור תשע וחצי/עשר שתי בריתות (כי הן יצאו ביום שישי ובערב חג, כך שבכל מקרה היה תירוץ טוב לעשות מוקדם, וגם ההעדפה שלנו היתה מוקדם), אבל לא הייתי מעיזה לעשות קודם, כי המשפחה גרה רחוק. וההורים באו לברית יצחק ערב קודם ועזרו לי עם הילדים. רוב הקהילה באו רק לברית ומיהרו אחר כך לעבודה/סידורים - עשינו להם בופה של קוראסונים, בורקסים ושתייה. המשפחה וקצת חברים טובים נשארו לסעודת מצווה.

ועוד דבראמא, ברוך ה'

אם הקשר שלך עם המשפחה פתוח, תנסי להתייעץ איתם על זה. או אפילו להתייעץ עם ההורים ושהם יעשו בשבילך את הבירורים. אם האחים לא יפגעו וזה אפילו מבחינתם נוח, אז סבבה... לי זה נראה שלהגיע לברית של אחיין זה "חובה" ומפגש משפחתי שכולם צריכים לכבד או לפחות להשתדל לכבד, יכול להיות מאוד שלאחרים זה נראה אחרת והגישה שלהם שונה..

הפותחתאנונימי (פותח)

ייתכן מאוד שאת צודקת.

אני מסתכלת בעיניים שלי ומנקודת היכולת שלי ואחרי שברית קודמת היתה בחמש כדי שלכולם יהיה נוח ואני סבלתי!

לכן שאלתי כאן, כדי לשמוע עוד דעות של אנשים ממשקפיים אחרות משלי כרגע..

כי אם אני יישאל אותם יכול להיות שמעצם האופציה שאני מעלה הם יפגעו. מצד שני.. אני לא אשרוד שוב ברית אחרי צהרים.. לא מתאים לי נפשית להיות נחמדה אחרי יום שלם ולחזור מיד אחר כך עם הילדים הביתה וכו'.

ברית בבוקר מאפשרת לי מיד אחרי הברית לשלוח את הילדים למוסדות ולהכנס להתאושש ולישון.

לצערי הרב, המדינה שלנו לא מכירה בעובדה שבעל צריך ימי חופש לפחות שבוע כדי להיות עם משפחתו אחרי כזה מאורע

ואני לא יבקש מאף אחת מהמשפחה להשאר לעזור לי.

אז שתדעי שעכשיו יש משהו חדשת.מ.
לא יודעת אם כבר נכנס או עוד מעט יכנס
שבעל יהיה זכאי לקחת 8 ימי חופשה אחרי לידה...
ממה שידוע לי זה עדיין לא נכנס... ולפותחתאמא!!

אני בתור משפחה קרובה הייתי נעלבת שהברית בשעה שאין לי אפשרות לבוא...

גם ככה הנסיעה היא השקעה רבה שאני עושה בשמחה, אז לפחות לאפשר זאת.

אם הסיבה היחידה לא לעשות אחרי צהרים זה המותשות שלך,

אפשר אולי לחשוב על עזרה בשבילך. בבוקר הילדים במסגרות, ובשעות צהרים למצוא סבתא/ בעל/ בייביסיטר 

שישמרו על הילדים ואת תנוחי כדי שתגיעי רעננה לברית.

מבינה אותך מאודאמא, ברוך ה'

אני לא הייתי "נחמדה" באף אחת מן הבריתות שלנו. תמיד הייתי כל כולי עם התינוק ובקושי ראיתי את האורחים, וזה לא היה תלוי שעה.. בברית האחרונה, התקשרתי אחרי לכל האנשים שלא הספקתי להתייחס אליהם וכן היה לי חשוב...

עזרה אפשר גם בתשלום ממישהו שהוא לא משפחה, כחלק מהוצאות הברית.. תחשבי אם זה אפשרי, כי לפעמים זה שווה, גם אם תעשו בשעה מוקדמת. ובשעה מאוחרת - אפשר שמישהו יעזור להביא ולהחזיר את הילדים מהמוסדות ותוכלי לישון קודם.

ואני חושבת שמלהתייעץ לא נפגעים, תוכלי להציג את הצד שלך ולשמוע את התגובות. אולי תופתעי לטובה והרבה חששות ירדו ממך ואז תעשו בבוקר מוקדם בכיף...

מה שאני יודעתאנונימי (6)

שגיסתי עשו ב8 וחצי בבוקר והייתי צריכה לצאת מהבית ב5 כדי להגיע בזמן, ולקחת איתי את הילדה הגדולה כי אף אחד לא ישמור לי עליה ב5 בבוקר. פשטו לא נסעתי.

בעלי נסע לבד.

אני לא יכולתי. מבחינתי זה יותר מידי השקעה אפילו שזה משפחה קרובה.

וגם אצלהם לא ברית ראשונה.

צ"ל אצלםהעני ממעש

הפותחתאנונימי (פותח)

אוקי.. אני לא מצפה שיגיעו לברית בשמונה וחצי בבוקר.

אני פשוט מצפה שלא ייפגעו מהעובדה שזאת שעה שהם לא יכולים להגיע.

לא מצפה מהם להתנצלות על כך שהם לא מגיעים!

מגיבה שובמדי פעם פה

תראי, לעניין העייפות שלך - 

דווקא ברית אחרי 2.00 יכולה לעזור. תעמדו על כך שהילדים ילכו למסגרות בבוקר - ותיכנסי לישון. תבואי ככה רעננה לברית, ובסיומה תתארגנו בזריזות לשינה (תשאירו את המתנות ליום אחר) - ולישון!

אני חושבת ש(כמו שכתבתי קודם) - השיקול העיקרי הוא טובת ונוחות התינוק, אולי כדאי שהתגובות בשרשור יעסקו גם בזה. ותתייעצו בעניין גם עם המוהל - איזה שעה נוחה לו יותר. כמדומני שברית בבוקר יותר קלה לתינוק.

למה משפחה לא יכולים לבוא ב9.00? משעה 5 יש אוטובוסיםl666

אם הם ברכב אז בכלל. לא מבינה למה זה יעזור להם ברית אחרי צהריים. הם יצטרכו לצאת מעבודה באחת ולמצוא סידור לילדים או להוציא אותם מוקדם ולסחוב אותם עד אלייך או למצוא ביביסיטר. ברית לא מתחיל בזמן בדרך כלל ולא חייבים לבוא ממש בזמן.

לדעתי לעשות אחר"צ- אני הייתי ממש נפגעת...אמאשוני
לעשות במקום או בזמן שברור שלא יוכלו להגיע זה פוגע...
לעשות ב10:00 זה תקוע למי שגר קרוב ורוצה להמשיך לעבודה אח"כ אבל זה עדיף על האופציה הראשונה.
לדעתי 14:00 זה סביר בהתחשב בשאר הנסיבות
17:00 זה באמת מאוחר לך ולמארגני האירוע עד שכולם יתקפלו...
תנסי לישון בשעות הבוקר גם ככה שבוע אחרי חידה אין יום ואין לילה..
תנסי לארגן בייביסיטר שתהיה אחראית לארגן את הילדים לישון.
אני אפילו הייתי מוצאת מקום לנוח בו עם התינוק ונכנסת הביתה אחרי שכולם ישנים...
הפותחתאנונימי (פותח)

מה עוזר לעשות ב14:00 זה תוקע את כולם ומכריח לקחת יום חופש ואף להשאיר את הילדים בבית.

אפשר לחפור לך קצת כדי להבין למה את היית נפגעת?

זה באמת נקודה חשובה לי..

אני גם הייתי די נפגעתג'נדס
רבאק, זה אח/ות שלי שילדו ילד! הם יקרים לי! הם לא מעוניינים שאהיה איתם ברגעיהם המאושרים???
ויש לי להוסיף עוד משהוג'נדס
מראש מתנצלת על הכתיבה הקצת גוערת, זה לא כלפיך ח"ו.

לפני עשר שנים היתה מלחמת לבנון השניה. כל משפחתי גרה בצפון בהתחלה עוד נשארו, אח"כ עברו לדוד אחר שלי מחדרה, ואז כבר עברו אלינו (מרכז הארץ).

כל יום היינו ישנים עם הבני דודים במזרנים בסלון או לפעמים אנחנו, מהילדים המארחים, ישנו אצל חברים כדי לפנות מקום בבית...
היינו הולכים יום יום לטייל בעיר ולעשות דברים,לף לנשום... כמובן שהטלויזיה היתה דלוקה 24/6...

לא ידענו מתי המלחמה תיגמר, מה יהיה מחר...

אני לא צכה לומר שההורים שלי בטח היו מותשים פיזית, נפשית מהאירוח שלא-ידוע-מתי-נגמר... אני לא יודעת על זה.
יודעת למה?
כי הם עשו הכל בשמחה. זה היה ברור שבשביל דודים שלי (אחים שלי אמא שלי) נעשה הכל גם אם נישן על התיקרה.
היה נוח? ברור שלא. היה מפחיד גם? וודאי, אמצע מלחמה...

ובכ"ז היה שמחה כל הזמן בבית. איזה יופי של הכנסת אורחים. כולנו ביחד....

למה נזכרתי בכל זה?

נשמע שחווית טראומה מהקושי בברית הקודמת.
היה לך קשה להוציא את הפועל, התחושות שזכורות לך זה העייפות והעצבים, הדאגה לתינוק וזה שלא היה כמו שרציתם...

נשמע שיצא הרע אולי הצליח להשכיח ממך את המצווה הגדולה שאתם זוכים לה! להביא עוד יהודי לעולם! למול אותו בבריתו של אברהם אבינו!!!!

איזה שמחה גדולה!!!!

אני ממש אבל ממש לא מזלזלת בקשיים של האירגון וההוצאה לפועל של האירוע!!!
אבל המוטו שלי זה-
קצת קשה אבל אחר כך כיף! (לא באמת המוטו שלי... אבל זה קו שמנחה אותי)
אני שמחה להתאמץ בשביל המשפחה שלי. השמחה שלהם להגיע לאירוע שלנו. לשמוח איתנו שמחה אמיתית. לרקוד איתנו. להיות ביחד...
זה לא שווה הכל??

את כמובן לא חייבת להזדהות איתי...

ועוד דבר- תזכרי תמיד שהמשפחה תמיד תהיה שם לצידך. גם אם זה נראה וגם אם זה לא נראה... לחלוק איתם את הרגעים החשובים זהו ערך עליון שלא תצטערי עליו לעולם... אם כבר ההיפך...
ברור שההתלבטות עכשיו היא נגזרת די משמעותית של הברית הקודמתאנונימי (פותח)

הברית הקודמת היתה בחמש, באולם, עם מלא אנשים!! (את לא יכולה להזמין רק חלק.. אם משפחה- מזמינים את כולם. אם חברים- מזמינים את כולם. אם שכנים- מזמינים את כולם וכו') הברית כיסתה את עצמה כלכלית אומנם.. אבל היא עלתה הון תועפות! שלמפרע.. לא חרם על כל האנשים שהוציאו כסף כי הם באו לכבד?!?!?!

מה היה בפועל?? אני לא התייחסתי לאף אחד! היתה ברית קשה ממש לתינוק! רוב המשפחה..(כמו שאמרתי גרים רחוק) איחרו בשעה וכשנאלצנו לעשות את הברית עצמה לפני שהם (חיכו באולם קרוב למאה איש למשפחה שאיחרה..) הגיעו הם כעסו ממש! לא הפסקתי לבכות כל האירוע.. 

בקיצור.. אני חושבת שיצאנו מפרופורציה.. סהכ ברית היא מצווה.. מתחשק לי משהו קטן ולא מחייב, קצת נמאס לי לרצות, להצטרך לדפוק בגדים לי ולילדים כי זה אירוע מכובד יותר אם זה בצהרים. ומצד שני לא מתחשק לי לריב עם המשפחה. מורכב..

למה הם צריכים לכוון את עצמם בהתאם אלייך ואת לא מוכנה לבואאנונימי (9)

לקראתם?

אם העריכו והחליטו שנח להם לעשות בשעות הבוקר,ואין הבדל משמעותי בין הבוקר לצהריים אפילו יכול להיות שבצהריים יהיה קשה יותר לכל הנפשות הפועלות,אז מה זה שייך להגיד שהם לא רוצים שתהיי איתם?

להפך,בכל החלטה עושים שיקול של כל הנתונים ומחליטים מה הכי טוב לכולם. אין מציאות שבה כולם מרוצים..

מחליטים מי הכי חשובג'נדס
לדעתי המשפחה הכי חשובה. יותר מחברים. ובתוך המשפחה- המשפחה המצומצמת הכי חשובה...
ומה ז"א שאני לא מוכנה לבוא לקראתם?! אם קובעים ב7 וחצי בבוקר וזה מרחק שעתיים נסיעה ולא מזמינים אותי לישון בקרבת מקום או בכלל לא מציעים... איך אני אמורה להגיע?! זה כמעט כמו לומר במפורש שאני לא רצויה... הייתי בוכה!
הפותחתאנונימי (פותח)

לדעתי זה לומר במפורש תבואי לבקר בזמן שאני יהנה וישמח ולא שבוע אחרי לידה באירוע קשה

אז יש עוד אפשרות שגם אותה את יכולה להעלות למשפחהאמא, ברוך ה'

להחליט שעושים את הברית בבוקר מוקדם, מכל הסיבות שהזכרת, ותעשו בזמן אחר, עוד חודש או יותר, כשתהיי רגועה יותר ונינוחה, סעודה משפחתית של הודיה על הרך הנילוד. ותעשו את זה איפה שגרה המשפחה כך שלא יצטרכו לטרוח ולנסוע.

סתם רעיון, כדי שיראה למשפחה שאת כן חושבת עליהם וחשוב לך המפגש איתם, פשוט בזמן הברית זה לא רלוונטי מבחינתך... 

ויכול להיות שבאמת לא צריך, ועצם זה שתסבירי להם את נקודת הראות שלך זה מספיק, אבל יכול להיות נחמד (בכל מקרה אל תזכירי את "טוב שכן קרוב מאח רחוק"- אני חושבת שזה היה החלק הפוגע בדבריך, למי שהרגישה נפגעת אם היתה אחותך... לא שאר הדברים שהם לגיטימיים בהחלט)

יש מצב שזה רעיון מעולה!אנונימי (פותח)

מסיבת הודיה במקום ברית??? זה עיוות מושגים במחילהyr

אתם יודעים מה זה ברית???
אליהו הנביא מטריח את עצמו לבוא לכל ברית!

יש דין שאם מזמינים אתה חייב לבוא! (ולכן רק "מודיעים" למקרה שמישהו לא יוכל) 

הערך של השתתפות בברית היא עצומה. זו לא סתם הטרחה למסיבה קטנה.

הלו הלו הלו..נשואים פלוס

אף אחד לא זילזל בחשיבות של ברית.

אבל לא עושים ברית פעמיים נראה לי.

ושבוע אחרי לידה לעשות משהו גדול ומכיל אתכולם יש כאלה שקשה להם.

האופציה הנוספת שהעלו זה ברית קטנה ולאחר מכן מן אירוע הודיה שנועד כדילהזמין את מי שלא הגיע לברית

אני מבינה אותךג'נדס
את ממשיכה להישמע כאובה מפעם קודמת...
זה באמת קשה... אבל זה לא ביקור...
את יודעת איזו מצווה חשובה זו?! בתור אחות, לא להשתתף במצווה הזו עם אחותי/אחי זה פוגע...
שוב, לא מדברת על בנדוד. מדברת על אח/אחות...

החלטות טובות והכי חשוב- לידה קלה!!!
לפותחת-אמאשוניאחרונה

מהשרשור פה נשמע שכן היית רוצה שאחים ואחיות קרובים יבואו לשמוח בשמחתך רק שלך קשה מאוד פיזית עם זה.

זה די חריג מהמקובל ולכן אם לא תסבירי להם סיכוי גבוה שייפגעו.

לדעתי שווה לעשות מאמץ לעשות בזמן שהם יוכלו לבוא ואם ממש אי אפשר אז להתקשר ולהסביר.

נכון זה גם דורש כוחות להרים טלפון לכל אחד בנפרד אבל לדעתי זה נצרך כדי שלא יפגעו.

בסופו של דבר כמו שג'נדס אמרה, המשפחה הקרובה היא זו שתהיה לצידך בזמנים המשמחים והזמנים הקשים...

אז נכון את יולדת, אבל אם תחשבי רק על עצמך אז אל תצפי שאחרים יחשבו עלייך כשתצטרכי אותם...

ובעניין הכוחות- נשמע שפעם הקודמת הלכתם על קונספט שממש לא התאים לך ויצאת עם תחושות מאוד קשות.

אולי תנסי לפתוח את הראש לעוד רעיונות איך לתקן הפעם בלי לוותר על נוכחות האחים?

(אני יכולה לתת לך דוגמה שהייתה אצלנו והלך מצוין- אבל אולי לך יתאים משהו אחר, העיקר להיפתח לעוד אופציות שיוכלו לשלב נוחות לך עם השתתפות האחים)

אצלנו הברית הייתה אחר"צ הברית עצמה הייתה בביכנ"ס והאוכל היה באולם ליד, לי היה חדר קטן צדדי שהיה חדר פרטי בשבילי (כמו חדר ייחוד בחתונה) מראש דאגתי שיאבזרו אותו בכורסה נוחה וכריות, אחות אחת הייתה אחראית להביא לשם אוכל, היה ציוד הנקה וציוד לתינוק כל מה שהייתי צריכה.

אחרי הברית לקחתי את התינוק להרגיע אותו שם, המוהל ואמא שלי בדקו אותו, אחות אחת הביאה אוכל, השניה עזרה לי עם ההנקה וכו'.

לבינתיים באולם ההורים שלי, בעלי וההורים שלו הרגישו מארחים והתייחסו לכל האורחים שהגיעו וכיבדו אותם יפה, כמעט ולא הרגישו בהיעדרי. 

אח"כ אחרי שהתינוק נרגע ונרדם, ולי היה כוחות כי אכלתי ונחתי ופרקתי את המתח שלפי הברית וכו' נכנסתי לאולם, רוב האנשים באו אלי ככה שלא הייתי צריכה לקום, אח"כ קמתי להגיד שלום למי שלא אמרתי (בד"כ דודים מבוגרים שמן הראוי שאני אבוא אליהם אבל גם אין כ"כ מה להאריך איתם בשיחה...)

זה היה סיבוב של רבע שעה וחזרתי לשבת, אחרי שעה בערך שהיית באולם המשפחה המורחבת התחילה להתפזר ונשארה רק משפחה מצומצמת ואז יכולתי להתייחס אליהם אישית יותר גם לכל הגיסים והגיסות שביקשתי שלא יבואו לבקר בבי"ח זאת הייתה הזדמנות לדבר ולשתף אותם קצת יותר.

סה"כ הייתי רבע שעה על הרגליים ואף אחד לא הרגיש שלא התייחסתי אליו מספיק או שהוא לא שותף לשמחה שלנו. 

מה לעשות שלהיות אחרי לידה זה לא פשוטאנונימי (9)

וטובתה של היולדת היא מעל הכל ומי שלא מבין את זה זו בעיה שלו בלבד. אין ממה להפגע זה בכלל לא קשור כי לא עושים את זה נגד מישהו כזה או אחר

מדובר ביום אחד.ג'נדס
אף אחד לא מבקר אותך יום יום בתקופה קשה שלך.
דופק בלי סוף על הדלת.
מתיש אותך.

סך הכל, נאזרים בכוחות לרגע הזה...
זה יום מיוחד... אולי כדאי להתפלל על זה שה' יסייע ויתן כוחות...
אולי אפשר לחשוב על אזור 15:00?אנונימי (7)

3-4 אחה"צ.

זה עדיין לא ערב, המשפחה תצא מוקדם מהעבודה כדי להגיע , אני מניחה שזה עדיף מבחינתם  מאשר לא להגיע בכלל לעבודה אם הברית בתשע.

והשכנים - מי שרוצה ויכול יגיע, מי שלא- יגיע בטח לברית יצחק ערב קודם, או בשבת יגיד מזל טוב. אחרי הכל הם קרובים וזמינים ופוגשים אותך לעיתים קרובות יותר,

ולמשפחה הרחוקה זו הזדמנות יותר נדירה. 

אופציה 2: במרחק 40 דק לכיוון המשפחה בשעות הבוקר הסבירות להגעה. נאמר שצריך לצאת מהבית לקראת שבע מקס' (בתנאי שזו לא דרך פקוקה) כך שהברית בשמונה וחצי בערך, אח"כ אורחים חוזרים לעבוד. 

ותתפלאי לגלות שהחברים והשכנים פחות יטרחו לנסוע להשתתף בעוד שהמשפחה ממש תתאמץ לעשות זאת.

תקחי תוספת ברזל אם את סמרטוט כבר בצהריים. זה משפיע תוך יומיים לפעמים על ההרגשה והאנרגיה.

אנחנו עשינו תמיד על הבוקראילנ_ה

כך היא ההלכה. 

רוב הדעות פוסקות שעדיף לעשות על הבוקר מאשר שיהיה רוב של אנשים.

מבחינת להיעלב - כנראה שרוב האנשים לא מודעים להלכה הזאת. ולכן ניתן להסביר שזאת ההלכה (וגם אם אתם חשים כך - ואתם מאוד רוצים שהם יבואו, וגם מאוד יצער אתכם שלא יבואו, אבל לגמרי תבינו כי זה ממש קשה בשעה כזו בשבילם).  

אותנו זה ממש ציער שכמעט לא היה אף אחד מהמשפחה המורחבת, אבל זה לא העליב אף אחד, לפחות לא מה שידוע לנו. 

דעתי-+mp8
הייתי נפגעת מאוד אם מישהו מהמשפחה היה עושה ברית באופן כזה שמראה לי שהוא בכלל לא מצפה לבואי.
גם אם זו היתה הברית העשירית.
עשיתי בריתות בצהרים. כל הבוקר הייתי בנחת. נחתי, אירגנתי בשלווה מה שצריך, כשהילדים הגיעו מהגנים/ בתי"ס- התלבשו והלכנו. לא הייתי עייפה יותר מהרגיל.
אבל כמובן תעשי מה שטוב לך.
עשינו ב 7:30 כי רצינו מוהל מסוייםארץטרופיתיפה
רק האחים וההורים שלנו באו לברית בבי''כ
אח''כ באו לאכול אצל הוריי עוד כמה דודים שלי, אבל די בקטנה, יותר כמו קידוש

היה נחמד מאד ולדעתי זה לא משנה איזנה מספר הילד, לכולם מגיע אותו הדבר (נאה דורשת אך לצערי לא מקיימת...)
את אחרי לידה, תתחשבי בעצמך.ש.א הלוי
לך הכי טוב ונוח בבוקר, יש לך עוד ילדים שצריכים אותך ואחד שרק נולד שצריך לנוח ואמא רגועה.
תסבירו למשפחה שזה מה שנוח לכם- אתם יכולים להגיד שהרב המליץ לעשות על הבוקר.
ברית זה תמיד בשעה תקועה - 10 הורס לאנשים שעובדים וצהריים - זה אומר לעשות מאוחר על גבול השקיעה..

את והילד קודמים למשפחה. אחרי לידה את לא צריכה להתחשב באף אחד.

זו דעתי.
הפותחתאנונימי (פותח)

היית חושבת את זה גם אם היית האחות? או רק כשאת מתבוננת בעיניים של יולדת

לא עקבתי אחרי מה שכתבו אבל...אנונימי 5

אחותי עשתה ברית לפני חודשיים בבוקר וזה היה סיוט לכולם... לדעתי אחים לא יכולים לא להיות וזה שיגע את כולם לקום כ"כ מוקדם בבוקר ולאחר לעבודה.... בקיצור לדעתי חד משמעי עדיף צהריים.

יש הבדל אם מאחרים לעבודה או אם יוצאים מוקדם?אנונימי (פותח)

אם יוצאים מוקדם מהעבודה הכוונהאנונימי (פותח)

אני חושבת שזה תלוי מנטליות בעיקר. אני לא הייתי נעלבתאיזו נחמה

אצלנו צרכי היולדת הם בעדיפות ראשונה. ובאופן כללי מעדיפים לערוך את הבריתות כמה שיותר כשמסתדר (בעלי רצה בנץ! אבל את זה אני לא אפשרתי כי לי זה היה קשה נורא) בגלל העניין ההלכתי שבכך.

כתוצאה מכך יש אנשים שבאמת לא מגיעים לברית בגלל שהם לא רוצים/יכולים להפסיד יום עבודה זה רחוק להם וכו'.. אבל הקרובים קרובים תמיד הגיעו. כולל סבא וסבתא שלי שיחיו שהגיעו לישון בלילה לפני, כדי להיות על הבוקר.

את צריכה להתחשב בעצמך כיולדת, וכשזה מתיישב עם ההלכה להקדים בעשיית המצווה, על אחת כמה וכמה. 

תספרי לכולם את מה שסיפרת פה, תגידי שתשמחי מאד אם יגיעו ותביני אם לא יצליחו ותחליטו לעשות מה שהכי נכון לכם כרגע.

אני כותבת את זה בעיקר בגלל שבאמת קיים הידור מצווה לערוך את הברית בבוקר, אני חושבת שאת יכולה להישען על זה ולהדר במצווה ועל הדרך לעשות גם את מה שנוח לך. את בודאי קודמת לכולם את אם התינוק!

כן, מובן לי שכשאשר גרים רחוק אי אפשר להתחשב בכולםש.א הלוי
ולא כולם יכולים להגיע לכל אירוע, במיוחד לא לאירוע שהוא לא בערב.
להתחיל להתחשב בכולם כדי שיגיעו - לא נראה לי שווה את הטרחה.
בעז"ה יהיו לכם עוד שמחות- בר/ת מצוות וכו' שאותם תוכלו לעשות בזמן שהוא יותר נוח.
אצלינו כל אחד עשה מתי שהתאים לואמא יפה
בלי להתחשבן לגבי האחרים ואני חושבת שכך צריך להיות!!!! זה לא חתונה וגם לא בר מצווה. היום זה נהיה ממש כמו אירוע וזה הבעיה.
שוכחים שמשהי פה ילדה וסך הכל אמורה להיות כאובה ועיפה וכל אחד מצפה שיתחשבו בו.
זה לא אמור להיות כך.
היחידים שאותם צריכים לספור זה אבא ואמא כל השאר יעשו איך שנוח להם ויחליטו אם הם מעונינים לבוא או לא.
וברור שזה משנה אם זה ילד ראשון או לא יש פחות מחויבות.
אצלינו ההורים גרים במרכז ואח אחד עשה ברית בבוקר בצפון אז ההורים הגיעו לישון לילה לפני כמובן לא אצל היולדת ועוד אחות נשואה הגיעה לבד לילה לפני ועוד זוג אחד הגיע בבוקר עם רכב ויש עוד כמה שגרים באותה עיר אז לא היתה בעיה.
אף אחד לא נפגע כולם הבינו שהם עשו את זה כי כך הם ראו לנכון.
בלי קשר הם היו שמחים שכולם יבואו אבל גם הבינו אותם שלא באו
אני חושבת שזה הכי חכם ונכון להתחשב בעיקר בעצמינו.
לדעתי תעשי איך שנוח לך מי שבוחר להיפגע זה בעיה שלו בלבד!!!
כשאני מנסה להיזכר-העני ממעש

אולי לא אצל כולם,

אבל יש דודים שבשבילם משנים שעה ובסוף הם מגיעים בכלל.

כך שלא להשתגע מדי..

אם זה ההורים, כדאי מאד להתחשב..

יו"ד רסב- זריזין מקדימין

זהירות קודמת לזריזות- מסל"ש

מהמם על הבוקר לדעתי הכי נח..לגמור ודי אח"כ תוכלי לנוח...רק אמונה

לענין מי שיעלב הוא לאאמור להיעלב השאלה איך מודיעים?

אם אומרים מבינים שזה קשה אבל  זה מה שנוח לנו אם זה יסתדר מאוד נשמח שתבואו..

אמרו לי דברים כאלה ולא נפגעתי הפוך פחדתי שהם יפגעו שלא הפסדתי עבודה בשבילם ובאתי

זה מובן ומוכר חבל"ז ואם דוחים לא"חכ זה נמרח ומחכים לכולם ומורט עצבים הייתי בבריתות רבות מנסיון קובעים שעה מי שבא ברוך הבא זה הילד שלך  ואת מחליטה מה יהיה ..לפי איך שנח לך

במיוחד שזה לא בן ראשון...

מזל טוב ובהצלחה במה שתחליטי...העיקר תהיי שלמה עם זה

ההורים שלי עשו יותר מוקדם ממה שאתם מתלבטיםמה המצב
א"א לא טועה זה היה 7 בבוקר וזה היה עוד חופש..היה מדהים!!! גם דודים רחוקים הגיעו..
וגם אנחנו עשינו ברית בבוקר נראה לי זה היה 8 (לא הייתי באיפוס) הסיבה ששלנו היתה שזה היה שישי.. היה מוצלח!! גם מי שרחוק לו מגיע אם זה חשוב לו.
לדעתי ביום עבודה יותר ריאלי בוקר וגם מבחינת הכוחות שלך שזה הכי הכי חשוב!!
לנסות ללכת על הצד הטוב ביותרמאמינה בטוב

אנחנו עשינו אחה"צ.

לרוב בגלל כיבוד הורים, בשתי הבריתות זה היה בשתיים בצהריים.

בברית השניה כבר כל מהלך ההריון בנינו על רב מסוים במקום מסוים, כנראה שה' החליט אחרת.

ברגע האחרון אותו רב שמקבל רק אחרי ותיקין ( שההורים רק מלשמוע על הרעיון.. התפחלצו...).

לא היה יכול לקבל אותנו.

האופציה השניה של רב אחר גם נפלה ברגע האחרון בגלל שיעור שלא ייכל לבטל.

בקיצור הבנו שיד ה' בדבר.

אנחנו שנינו אנשים שאוהבים לשתף בשמחות שלנו, משפחה חברים ככווללללםםם.

למזלנו הברית האחרונה יצאה על יום בחירות אז לא היתה לנו בעיה של לקחת יום חופש מהעבודה.

אבל כאן את מדברת על שעתיים נסיעה, שזה מכובד גם מבחינת הדלק גם הנסיעה עצמה ועוד עם ילדים, ואת לא מוכנה לאחר קצת בשביל המשפחה?

סליחה שאני שיפוטית, אבל כאחת שמשתדלת להגיע לכל שמחה שמזמינים אותי, זה קצת מרגיש שאת לא באמת רוצה שהם יבואו... זה קצת כמו לומר, אנחנו מבינים שיהיה לכם קשה להגיע, אז עזבו מראש... וכן הייתי נפגעת.

אצלנו גם להורים היה חשוב להזמין את החברים שלהם, לנו מה אכפת שישמו כולם, כמובן זה רק רווח נקי שלנו...

לבסוף באמת משמיים עשינו בצהריים ואף זכינו במצוות כיבוד הורים... שהיתה לה משמעות גדולה כאן...

בתכלס מי יכול לישון ביום של הברית???

אפשר לשים את הילדים מול המחשב לעיתים,,, יש מצבים שצריך לתמרן...

הם גם ככה יתרגשו גם ובעלך בטח לא יעבוד ביום של הברית, אז הוא יוכל לעזור לשמור על הילדים.

בקיצור, כשדברים חשובים, מצליחים להסתדר.

בהצלחה, שיהיה בקלות והחלטות טובות.

משום מה אני לא נפגעתאנונימי (פותח)

יש מצב שהמשפחה תרגיש בדיוק כמוך..

אבל בדיוק כמו בתיאור שלך.. את מסתכלת על הסיטואציה בעיניים שלך ומתוך ההנאה שיש לך מאירועים כאלה.

אני לא אוהבת אירועים! סובלת מכל סיטואציה המונית שצריך להיות בה יצוגיים ונחמדים. ואני לא יודעת איך אצלך.. אני חייבת לנוח אחרי ההמוניות הזאת.

כנראה שבאמת מי שיפגעו זה אלה ששונים ממני מנטלית. ויש מצב שזה פחות מעניין אותי כרגע.

אולי במקום שאני ינסה להבין אותם ולחשוב מה הם יחשבו.. אני אנסה לבקש מהם לעשות ההיפך.

כמובן שכל אחד שיבוא אני אשמח, אבל בהחלט לא אפגע ממי שלא יגיע. ולא בגלל שהם לא חשובים לי! אלא בגלל שאני לא מייחסת לאירוע חשיבות גדולה בכלל מלבד עניין המצווה (אותה אפשר לעשות עם מניין בלבד)

הדברים החשובים לי הם הבריאות שלי והשמחה שלנו כמשפחה גרעיניתאנונימי (פותח)

מהאירוע הזה..

ויתכן מאוד שהדברים החשובים לך היו שונים. ולכן הצלחת להסתדר

ערוך השולחן כותב שיש לעשות בבוקר ולא לדחות גם אם לא כולםלעד חיה בלבבנו

יוכלו להגיע. צריך להתחשב בזה ,אלא אם כן מישהו ממש יפגע , אז זה משהו אחר.

מנצלש"תאנונימי (10)

בעלי ביקש שלא לדעת את מין הילוד...

ואני נשארת קצת לבד עם המחשבות על הברית...

אז זה מאוד עוזר לי הדיון פה...

אנחנו גרים בישוב "מעבר לקו הירוק", את הברית של הראשון עשינו בישוב, זה היה בסוכות וממילא כולם באו לחג.

עכשיו קצת יותר מורכב ביטחונית להגיע אלינו ואני יודעת שזה ירתיע חלק נכבד מהמשפחה.

האמת שגם אני קצת חוששת להזמין לישוב שמא חס ושלום ל"ע יקרה משהוא בדרך...ואני אשאר עם יסוריי מצפון...

אני יודעת שבעלי מאוד לא יאהב את המחשבה לעשות את הברית מחוץ לישוב, לי לא מפריע לבוא לקראת האורחים ולעשות לדוג' בירושלים...

לא רוצה להתווכח איתו אחרי הלידה, גם לא יהיה לי כוח לעמוד על שלי...

האם במצב כזה הייתם עושים ברית ביישוב או באים לקראת האורחים?

לא שווה לריב בשביל ברית.נשואים פלוס

אתם יכולים לדבר על זה עכשיו תאורטית

ובפועל לתת לו לעשות מה שמתחשק לו..

וסתם בלי קשר.. הקבה הוא זה שקוצב חיים לכל חי ואם נגזר על ישהו גזירה..

לא הנסיעה למקום מסוים היא הגורם לכך שהיא תתקיים.

מקסימום אתם יכולים לארגן אוטובוס ממוגן מאיזה חניה מסודרת בתוך הקו אליכם.

הסעה ממוגנת היא באמת רעיון טוב!אנונימי (10)

תודה! הרגעת אותי!

בחזרה לפותחת. אנחנו עשינו בבוקר וככה גם אחי.הה"ה

זה נח בבוקר כי ככה אנשים לא צריכים להפסיד יום עבודה בגלל אירוע וגם בגלל שבבוקר יש ליולדת יותר כח. במשפחה שלנו מי שלא בא אני חושב שהוא לא נפגע אך  במקרה שמישהו קרוב יכול להפגע שווה לראות מה אפשר לעשות כדי שזה יהיה בבוקר בלי לפגוע. למשל לעשות את הברית במקום יותר קרוב או לדאוג לו למקום שינה בערב לפני זה. 

אגב אותה בעיה קיימת גם באירועים בישובים מצד משפחה שמפחדת לבא. אצלנו פשוט קבענו עובדות והדודים שפחדו באו בממוגן, הסתדרו עם זה ואפילו גילו שיש פה ישובים נחמדים.

לו הייתי קרובת משפחתכם. אתם כ"כ נוחים אני הייתי מברכתאחת שאכפת לה

אתכם שאתם לא מאלצים אותי לקחת עוד יום חופש ולהגדיל את החוסר ההולך וגדל בימי חופש...

וכאות הערכה בחול המועד הקרוב הייתי משתדלת להתאמץ להגיע לבקרכם עם מתנה יפה.

מזל טוב!

לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

אטופיק דרמטיטיס - מה אתן יכולות לספר לי על זה?מתואמת

אחרי כשבוע של פריחה דמוית עקיצות לקטנה, שהלכה והתפשטה, וחלק מהעקיצות הפכו למעין כתמים ורודים ואחד מהם גם לנגע שפשוף/גירוי כזה -

הגעתי איתה הבוקר (שוב) לרופאה.

(לפני שבוע היינו איתה ועם עוד שני ילדים אצל הרופא, כי גם להם הייתה פריחה כזו, והוא הסתכל בעיקר עליהם ואמר שזו פריחה ויראלית, ואפשר לחזור ללימודים כשלא יצוצו נגעים חדשים. להם זה כבר עבר אבל לה לא.)

הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו אטופיק דרמטיטיס, ואמרה שנלך לרופא עור כדי לוודא, ושנמרח לה משחה מתאימה.

באותו רגע בעיקר שמחתי שזה לא מדבק ושהיא יכולה סוף סוף לחזור למשפחתון, אבל עכשיו אני מנסה להבין במה מדובר...

לא נראה בכלל שזה מציק לה. היא עליזה וחיונית (אפילו יותר מדי🙈), ולא שמה לב בכלל לנגעים האלה שיש לה.

אני לא בעד שימוש בתרופות כל עוד זה לא נצרך מבחינת סכנת חיים או הפרעה בתפקוד ובנוחות, ולכן נוטה לא להשתמש במשחה הזו.

אבל אולי אני טועה?

מה יכול לקרות אם לא מטפלים באטופיק?

עדיף בעצם לחכות לרופא העור, ולפי זה להחליט מה לעשות?

עוד משהו שעזר אצלנו-כביסהקנמון
עברנו לכבס עם אבקת כביסה ומרכך כביסה של תינוקות. יותר עדין לעור
יש כאן מורות למתמ' / יועצות בתיכון?רוני 1234

אשמח להתייעץ:

לבת שלי יש כתב לא קריא. עשינו אבחון והיא יכולה להקליד במחשב בכל המקצועות מלבד מתמ'.

במבחנים פנימיים יש לה שכתוב/הקראה לאדם נייטרלי אבל אמרו לנו שאי אפשר במתכונות ובגרויות.

האם נגזר עליה להכשל בבגרות? אשמח לכל רעיון ועצה 🙏

לא מהמקצועות שציינתאמאשוני

אבל למה לא נותנים לה הקלדה במתמטיקה?

יש דרכים לכתוב משוואות עם המקלדת, צריך ללמוד את זה, אבל אפשרי טכנית.

לדעתי אין כזו אפשרות בהתאמותמתיכון ועד מעון
באסהאמאשוני
מה ההבדל בין זה לבין מקצועות שפה?
הנחיות של חוזר מנכלמתיכון ועד מעון

לא יודעת מה הסיבה, אבל אין התאמה בכתיבה במקצועות דלי מלל

סיבה טכניתרוני 1234
במקצועות רבי מלל מאד קל להקליד אבל משוואות או גאומטריה הרבה יותר קשה (הצ'ט אמר לי שיש טאבלטים עם עט שיכולים לפתור את הבעיה אז בטח עוד 20 שנה זה יגיע למשרד החינוך)
למהתקומה

במבחנים חיצוניים אין לה?

הייתי מנסה לברר את זה יותר עם בית הספר.

אני יודעת שיש מקרים שבהם נותנים בוודאי.

השאלה בית הספר אומר את זה כי היא לא זכאית, או כי הוא מתקשה להביא מישהו שיעשה את זה.

איזה אבחון עשית?מתיכון ועד מעון

פסיכודידקטי?

דידקטירוני 1234
זה לא מסמך קביל לצורך קבלת התאמות בבגרויותמתיכון ועד מעון

צריך אבחון פסיכודידקטי

את טועהרוני 1234

כנראה תלוי איזה התאמות או שהיה שינוי בנהלים.

בדקתי שובמתיכון ועד מעון

אכן לצורך הקלדה מספיק אבחון דידקטי.

האם בי"ס הגיש אותה לוועדת התאמות? מה הייתה התשובה של הוועדה?

עוד לא הגיש, האבחון בוצע לאחרונהרוני 1234
המאבחנת אמרה שאין הקלדה במתמ' ואמרו לנו את זה מראש גם בבי"ס.
אם לא הגישומתיכון ועד מעון

אז באמת שאין אפשרות לקבל התאמות, רק וועדת ההתאמות יכולה לאשר את ההתאמות ולא בית הספר

מקווה שהוועדה תאשר

אולי לא הסברתי מספיק ברוררוני 1234
הקלדה או שכתוב במתמ' בכלל לא על הפרק. לכאורה אין התאמה כזאת או לפחות לא עבורה.
אין התאמה כזו בכללמתיכון ועד מעון

אין התאמה של הקלדת תשובות הבחינה במקצועות דלי מלל.

זה ציטוט מחוזר מנכל, זה לא ספציפי עבורה.

הדבר היחיד שמצאתי שכולל התאמות במתמטיקה זה התאמות ברמה 3 שאכן כוללת התאמות במתמטיקה, ודורשות אבחון פסיכודידקטי.

השאלה אם שווה לך לעשות הרחבה של החלק הפסיכולוגי לצורך זה

ובעצם, זה לא יקנה לה התאמות בכתיבה אלא התאמות אחרות ממה שזכור לי...

היה מקרה דומה בתכנית "יהיה בסדר"אין יאוש315

לדעתי המקרה הזה היה שבוע שעבר, והם הצליחו לאפשר לאותה בחורה לגשת למבחן בהקלדה (לא מתמטיקה, כי היא פספסה כבר)

תבררי איתם, אולי יוכלו לעזור

יהיה בסדר בגלצ

הפותחת מדברת רק על מתמטיקהאורי8
בשאר המקצועות יש לה אבחון ואם ועדת ההתאמות תאשר תהיה לה הקלדה. פשוט אין התאמה של הקלדת תשובות במתמטיקה כי לכאורה יש במקצוע הזה פחות כתיבה. ולא כתיבה של אותיות. גם בכתיבת מספרים הכתב שלה לא קריא? בוחן שקורא את הבגרות לא יבין את הספרות שהיא כתבה? אני יועצת בתיכון. וגם הכתב שלי לא קריא. אבל עשיתי בגרויות כשעוד לא היו התאמות בעולם.  ותמיד אמרו לי שלא יקראו לי את הבגרויות. ( כנראה קראו... כי ב"ה היו לי ציונים טובים). פשוט סיגלתי לעצמי שיטה של לכתב לאט ואז הצלחתי לכתב ברור יותר. אולי במתמטיקה שתשקיע בלכתב ברור , זה פחות כתיבה ולרוב גם כשהכתב לא קריא , אם עובדים לאט אפשר להוציא כתב סביר . אולי אפשר לבקש הארכת זמן מוגדלת במתמטיקה בגלל הצורך להשקיע בכתיבה שתהיה ברורה? אני מניחה שהארכת זמן רגילה יש ל( מאוד,קל לקבל גם בלי אבחון(. אפשר לנסות לקבל הארכת זמן מוגדלת . יש בכל תיכון רכזת התאמות. תפני ליויצת או אליה ותבקשי שתשלח בקשה. 
נסית להקליד תשובות במתמטיקה?נופנופ

זה לוקח מלא זמן

בגלל זה אין את ההקלה הזאת

להגיד לתלמידה שתשקיע בלכתוב לאט ומסודר עלול להפעיל עליה לחץ במבחן

וגם ככה הבגרות במתמטיקה מאוד ארוכה ולחוצה

לדעתי עדיף לכוון לשעתוק

אם יש אופציה כזו ברור,שעדיףאורי8
כל מה שדובר פה זה שאין במתמטיקה אופציה כזו. מציעה לשאול שוב את הרכזת התאמות ולדייק איתה אם יש אופציה כלשהי. מה שהצעתי זה למקרה שאין. תלמידות שאני מכירה עם הקושי הזה הסתדרו במתמטיקה . כי בכתיבת ספרות זה לא כמו אותיות. ברור שאם קיימת אופציה לשעתוק היא עדיפה. 
תודה, בנתיים לא הצליחו לקרוארוני 1234
היא כבר נכשלה בכמה מבחנים בגלל זה
יש פתרוןנופנופ

דבר ראשון? באיזה כיתה היא? 

אם היא עדיין בכיתה י' (כך נשמע ממך) אין עדיין מה להחלץ כי רק שנה הבאה יהיו הבגרויות 

לצערך, אין הקלדה במקצועות דלי מלל (מתמטיקה, פיזיקה, מדמ"ח וכו')

ולכן אין על מה לנסות להתבאס, זה מה שיש, ועם זה מנצחים

ההתאמה שמחליפה את ההקלדה היא שעתוק (ובהחלט עדיף מאשר לנסות להקליד במתמטיקה, תנסי ותראי שזה סיוט)

ההקלה של שעתוק היא שהבת שלך כותבת את המבחן כמו כולם כולל תוספת זמן אם צריך

ולאחר סיום המבחן היא יושבת עם מורה אחרת מבית הספר (שהיא לא המורה הישירה שלה) 

והן ביחד מעתיקות את הכתוב במחברת למחברת חדשה

שתי המחברות נשלחו לסריקה ובדיקה, הבוחן מוודא שכתוב בהן אותו דבר, אבל הוא תכלס בודק את הכתב המסודר

אז איך מוציאים התאמת שעתוק?

פונים לרכזת התאמות בבית הספר, מבקשים ממנה שתבנה "תיק" מבחנים לבת שלך, 

ואת התיק הזה שולחים למשרד החינוך ובדרך כלל אם יש באמת כתב גרוע 

מקבלים את ההתאמה הזאת

במתכונת ובמבחנים בדרך כלל לא עושים את השעתוק כי המורה מצליחה לקרוא את כתב היד, ואם משהו לא ברור היא יכולה לפנות תמיד לתלמידה

למיטב ידעתי אין צורך בשום אבחון לשעתוק

אלא המורה/מחנכת מדווחים שיש לה כתב לא קריא ומתחילים תהליך של בניית התיק

אז משום מה אמרו לי הפוךרוני 1234
הרכזת התאמות אמרה שיהיה לה שעתוק (קראתי לזה שכתוב/הקראה למעלה) רק במבחנים פנימיים ולא בבגרות. אדבר איתה שוב (הילדה סיימה עכשיו ט אז יש עוד זמן).

תודה רבה!

אין התאמה של הקלדה במתמטיקה124816

יש התאמה של שעתוק אבל מאוד קשה לקבל אותה.

אם לא מצליחים לקבל משהו לכתיבה אז הארכת זמן תעזור לאפשר לה לכתוב יותר לאט ואולי קצת יותר קריא, וגם מבחן מותאם יאפשר לה לבחור שאלות שדורשות פחות כתיבה.

מלמדת הרבה שנים מתמטיקה בתיכון וזוכרת אולי מקרה אחד שאישרו שיעתוק.

אז איך בכל זאת אפשר לקבל שעתוק?רוני 1234
כבר יש לה הארכת זמן וזה לא עוזר…
שרכזת ההתאמות תבדוק מול המדריכה שלהאורי8
זו תהיה התשובה הכי מדויקת. בגלל שנדיר שמקבלים. והנחיות יכולות להשתנות משנה לשנה. כדאי לבקש מרכזת ההתאמות לבדק שוב מול משרד החינוך( בדרך כלל יש מדריכה של המשרד שהיא יכולה להתיעץ איתה). ולהגיש גם אם יש סיכוי קטן. כבר היו לנו הפתעות שהגשנו בקשות שהיו נראות לנו חסרות סיכוי  וקיבלנו אישור. 
אז אולי שווה לחכות לשנה הבאה או עוד שנתיים?רוני 1234
היא אק מסיימת ט עכשיו
בכיתה י זה הזמן לברר את הכלאורי8

בעוד שנה ושנתים עלול להיות מאוחר מידי. רכזת ההתאמות אמורה לדעת את כל הנהלים והניואנסים. לועדת התאמות בשביל הקלדה מגישים במהלך כיתה י ואז מקבלים אישור לבגרויות שאמורות להתקיים ב יא- יב. אם מגישים בכיתה יא זה מאוחר מידי לבגרויות של יא. 

לא לחכות. הזמן של סוף ט תחילת י הוא הזמן לקבלהשקט הזה

התאמות.

אחכ זה כבר יותר מסובך

גם אני זוכרתמתיכון ועד מעון

ששעתוק זה משהו שמקבלים בקושי ...

אבל נשמע שבדיוק כאן מדובר על המקרה הנדיר ששעתוקיראת גאולהאחרונה

זה מה שהתלמידה צריכה.

לאיזה מקרים יוצאי דופן התכוונו אם לא לכזה מקרה של תלמידה שאי אפשר לבדוק את המבחן שלה במתמטיקה בגלל הכתב?

מענין איך מקבלים אישור כזה? לבן שלי יש כתב נוראיכולנה

אבל תמיד חשבתי שאם ירצה ויכתוב לאט יותר כן יבינו מה כותב.

כל מבחן שלו כתוב שצריך לשפר את הכתב.

מתי החלטתם שזה דורש אבחון? 

כדאי לקראת הבגרויותאורי8
לפני כיתה י. וכדאי קודם לדבר עם היועץ בבית הספר שלו כי בחלק מבתי הספר אבחון פרטי לא תופס בכלל. במקום שאני עובדת בו אנחנו בתכנית מלקות ללמידה. וזה עובד אחרת. 
גם אחי עשה אבחון כזה בזמנו ונתנו לו הקלותהמקורית

כתב יד לא קריא זו סיבה להקלות

לא יודעת איך הלך האבחון ומול מי האמת.. אבל כדאי לבקש

כשהמורים לא הצליחו לבדוק את המבחןרוני 1234
הפנו אותנו לאבחון
בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

מדהים!דיאן ד.

אני מאוד מתחברת לחיסכון כזה

שהוא חיסכון בלי לגעת ברמת החיים.

לעבור לקנות בסופר זול במקום במכולת זה לא שינוי צריכה, זה שינוי הרגלים.

יש עוד הרבה טיפים לחיסכון בסופר בלי להגיד לא לקנות

למשל ללכת לסופר כששבעים, להכין רשימה מראש, לעשות קניות מרוכזות ועוד

אבל לי קשה להתחבר לגישה לחסוך בסופר באמצעות לא לקנות....

ניתוח לילדים בהרדמה כלליתרוני 1234

עד איזה שלב ההורים נמצאים עם הילד?

אנחנו איתו בזמן ההרדמה?

אצלנו בעלי נכנס עד שנרדם עם מסיכה ואז יצאכולנה
אני נכנסתי ששמה לה מסיכהמתיכון ועד מעון

כמה פעמים בהרדמות, זה כמה שניות, ואז יצאתי

אצלנו היו 2 ניתוחיםטארקו

בשניהם היינו איתו עד שהוא נרדם

בחלק של ההרדמה רק אחד ההורים יכול להיכנס

בניתוח השני הייתי בהריון אז אמרו שעדיף שבעלי ייכנס כי יש שם כל מיני מכשירים וחומרים ולא יודעת מה..

נכנסתי עד שהילדון ישן עמוק ת'אמת- לא חוויה הכיאמהלה

כיפית לראות שמרדימים את הילד שלה.....

לקח לי כמה דקות טובות להתאפס

מצד שני לא הסכמתי לוותר לבעלי שהוא יכנס

הייתי חייבת להיות שם ברגע הזה.....

אני הייתי עם הבן שלי עד שהוא נרדם לגמרי.חזקה בעורף

לצערי קראו לי כשהוא כבר היה ער, בוכה ומבולבל😔

למרות שחיכיתי בלחץ בחדר המתנה.

תדגיש להם מראש שייקראו לך מהר.

בהצלחה!!!

כן ההרדמה זה עניין של שניותאמאשוני

מסכה (כמו של אינהלציה) זה רק לקטנים,

לגדולים ההרדמה בעירוי.

עד איזה גיל זה קטנים?טארקו
כי אצלנו בשני הניתוחים(גיל 3 וגיל 5.5) היה מסכה+עירוי.
לא יודעת במדוייקאמאשוני

אבל אצל הבת שלי בניתוחים של גיל 11, ו12 היה בהרדמה בעירוי.

(לקטנים שמים עירוי למטרות אחרות אבל החומר הרדמה עצמו לדעתי זה רק דרך המסיכה)

אצלי הסבירו לי שההרדמה המיידית היא במסכהטארקו

אבל יש חומר שמוזרם לאורך הניתוח בעירוי

כן הגיוני באמתאמאשוני
צריך לוודא לאורך כל הניתוח שהילד עדיין מורדם והוא כבר לא מתנגד לעירוי אז הגיוני שזה ככה.
אצלנו היתה הרדמהעוד מעט פסח

בשאיפה גם בגיל 14.

אבל אם אני זוכרת נכון, אמרו שזה רק להתחלה, ואחר כך מכניסים ישר לווריד.

האמת שאני לא זוכרת כל כך.

שאלה טובה...מתואמת

הבת שלי עברה ניתוח בגיל 6 והייתה עם מסכה. בגיל 15 כמובן היה לה עירוי.

עכשיו בת אחרת שלי, בת 7.5, גם אמורה לעבור ניתוח... מניחה שכן תהיה מסכה, היא די קטנה בסופו של דבר, ומחט של עירוי זה מפחיד...

הבן שלי נותח עכשיו, בן 10+ שמו מסכה לטשטושאמהלה

והרדמה בעירוי...

הסבירו לו בכל שלב מה עושים. נהניתי מזה מאד.

הבן שלך עם מבנה גוף צנום יחסית?אמאשוני

כי הבת שלי בגיל 11 כבר הייתה מפותחת יחסית,

סביר להניח שזה הטווח פחות או יותר.

בכל אופן בגלל שכולם לפני כתבו על המסיכה, והפותחת לא ציינה את גיל הילד, אז כתבתי שלא תופתע.

לא. נורמלי לגילו. בעקרון מראש הרופא אמר לו שיתנואמהלה

לו את הבחירה אם להרדים בעירוי או במסיכה

זה קצת אכזב אותו שאכן לא שאלו אותו ותוך כדי ששמו לו את המסיכה כבר תקעו לו את העירוי ביד.

הוא אמר לי: אבל הבטיחו שישאלו אותי.... צודק 🤷‍♀️

למזלי בגלל שזו היתה מרדימה מיומנת הכנסת העירוי לקחה לה חלקיק שניה.....

אוי מסכנצוקאמאשוני

חוויה לא נעימה, גם ככה הכל מלחיץ. 😏

אם הרופא נתן לו אפשרות לבחור, כנראה שהוא על הגבול, אז מצאנו את שלב המעבר פחות או יותר (שמבוסס על מבנה גוף, ובכל זאת הגיל מהווה אינדיקציה מסויימת)

@טארקו לשאלתך.

מאוד תלוי איזה ניתוח ואיפה מבוצעמולהבולה

הרבה פעמים מסכימים שיכנסו עד שמתחילים להרדים כדי שהילד יראה

את ההורים עד שנרדם ולהוריד לחץ (גם להורים)

נמצאים עם הילד כששמים לו את המסכהמתואמת

ויוצאים כשהוא לכאורה נרדם.

האמת שלא תמיד זה נראה שהוא נרדם - הוא עדיין יכול להיות בעיניים פקוחות - אבל לטענת הצוות הוא כבר רדום... (ככה היה לי כשהייתי עם הבת שלי בניתוח. בשאר הפעמים בעלי היה, ולא זוכרת אם הוא תיאר אותו דבר)

גם אצלנו הייתי איתה עד שנרדמה עם החומר מהמסכהאולי בקרוב
מה שלי אמרו שקודם מרדימים ככה ואז מכניסים את האירוע ונותנים גם דרכו וככה אין את הכאב של הדקירה. שלי הייתה בת שנתיים והיא ישבה עלי עד שנרדמה ואני הנחתי אותה על המיטה. די זירזו אותי לצאת כי הם לא רצו שאני אשאף את החומרים נרדמה או משהו כזה. כשהיא התעוררה אבא שלה היה איתה אבל אם אני זוכרת נכון היא לא התעוררה לפני שהוא נכנס.. היא נבהלה קצת מהמסכה ולא כ"כ שיתפה פעולה אבל נתנו לי לתת לה מוצץ וזה קצת עזר. בהצלחה ורפואה שלימה!
כן עד שהוא רדוםאורוש3
אצלי מניסיוןקפצתי לבקר

של ארבעה ניתוחים.

נותנים להיכנס עד שהילד ישן, ברגע שישן מוציאים את ההורים.

חוויה לא נעימה, במיוחד בילד מתנגד..

לקראת עוד ניתוח 😑

אני נשארתי עד אחרי שהילד נרדםשושנושיאחרונה
לא מלחיץ, היה ממש בסדר 
כל תחילת הריון הזוגיות שלנו נמדדת😔מעיין34

כל פעם מחדש, בתקופה הכי מאתגרת (בחילות,  הקאות, מושבתת למיטה), אם המשפחה שלו רוצה שנתארח אז זה מה שיהיה, והוא יכעס אם יקרה אחרת.

הם לא יודעים על ההריון כי זה ממש ממש בהתחלה,

אבל הןא רואה איך אני, איך אפשר להתארח כשאני סמרטוט רצפה במיטה.

אוף

פעם קודמת הם גילו על ההריון ממש בהתחלה רק בגלל זה, כי אי אפשר להסתיר

מבאס ממש

אז אולי פשוט לא להסתיר?רוני 1234
שלום בית מעל הכל…
אין לי אומץ להתארח ושיטפלו בי כמו סיעודיתמעיין34

אני מצפה מבעלי שיבין את הסיטואציה

זה לא נעים בכלל

להיות במיטה כל השבת וכל הזמן דואגים לי. זה לא המשפחה שלי, זה מּמש ממש מצב לא נעים 

האמת אני איתך. ♥️המקורית
תודה🫶מעיין34
וכשאת לא בתחילת הריון?תהילנה

איך זה עובד? חייבים ללכת תמיד למשפחה שלו כשהם מזמינים?

בעיני החלטה של התארחות צריכה להיות החלטה משותפת. ואם לצד אחד זה לא מתאים אז לא בכוח."על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו", כפשוטו לשני הצדדים. אתם הכי חשובים!

בגדול הם הבינו שאנחנו אוהבים את הביתמעיין34

ולכן מלכתחילה מזמינים אחת לחודשיים בערך, או בחגים שזה תורות.

אז זה מצידםתהילנה

אבל מצידכם מותר להגיד שלא מתאים.

רק כדי לנרמל- אנחנו לא היינו בשבת אצל חמי וחמותי כבר למעלה משנה וחצי, והם מזמינים לאחרונה כמעט כל שבת. אז מה? אנחנו נחמדים ומנומסים וגם כנים במידה שמתאים לנו לשתף את הסיבות. אבל בעיקר בעיקר חושבים על עצמינו, ואני חושבת גם על הילדים שלי, ועל זה שהדבר האחרון שהייתי רוצה זה שהם יבואו אליי בלי שמתשחק להם ועל חשבון שלום הבית שלהם

ואו חלוםמעיין34
אני חושבת שלא נכון להסתירדיאט ספרייט

ובכל מקרה, כדאי לנהל את כל הנושא הזה בהידברות.

אם את לא יכולה להתארח,

ואת מתארחת ונאלצת לשדר עסקים כרגיל  זה לא תקין.

לא מהבחינה הזוגית ואולי גם לא מבחינה רפואית. הכי נכון שתחליטו יחד ויהיה לך מקום גם להגיד לא. 

הכי נוח לא להסתירמעיין34

אבל הברכה שורה על הנסתר

במיוחד שאני יודעת שהמשפחה לא ששה מזה כי ההריונות שלי קשים ומאתגרים את כל המשפחה

סליחה, אבל עם כל הכבוד למשפחהדיאט ספרייט

לא אמור להיות להם say בנושאים של כן או לא הריון.

ואם ההריונות שלך מעמיסים עליהם (או שהם טוענים שזה מעמיס עליהם) אתם צריכים לקבל עזרה בתשלום ממקור חיצוני.

אם אתם תלויים בעזרה שלהם, הם מרגישים בנוח להביע דעתם, אם אתם מסתדרים לבד אתם יכולים להגיד להם בפה מלא- וככה אני עושה לפעמים, למרות שיש לי אהבה גדולה להורים שלי ולחמים שלי- שזה לא עניינים/לא על חשבונם/משהו בסגנון.

אני מבטיחה לך שהקשרים שלנו יפים וטובים למרות שנאמרות מילים לא פשוטות, כיוון שהן נאמרות בכנות, בחיוך ובכבוד.

כדאי אולי למתוח להם גבולות.

שלכם כזוג כלפיהם. 

הכוונה שמאתגר את כל המשפחה שלימעיין34

הילדים, הבעל

מהם אני לא דורשת ולא מבקשת

והם לא אומרים לי אם להביא או לא, אבל מספיק לראות את הפרצוף או בכללי שהם לא מרוצים מהסיטואציה, זה מספיק בשביל לרצות למנוע לספר

את הפירמזיסית?רוני 1234
תרגישי טוב ❤️
ב"ה לא ברמה הזו, מקיאה פעם ביום בערךמעיין34
כל שאר היום בחילות קשות מאוד וחולשה עד כדי שאני מושבתת במיטה
מבינה אותך לגמרימחכה להריון

שהייתי בהריון בהתחלה היה לי מאוד קשה להתארח שאני על הפנים וגם רציתי למשוך עוד קצת ולא לספר עדיין..

אני חושבת שזה תלוי בהרגשה שלך ומה יעשה לך טוב הייתי נשארת שבת בבית ונניח ללכת עוד חודש חודשיים שכבר תרצו לספר

ושתרגישי יותר טוב 

זו היתה השאיפה, עד שהזמינומעיין34
מותר לסרב בנימוס, רק אומרתהמקורית

אני חושבת שבעניין הזה נדרש שיח שהוא מעבר לרגיל אצלכם.

בעלך כבר לא רק הילד של ההורים שלו, ואם הוא לא מצליח להבין אותך ואת צריכה ללכת בכל מחיר, זה קצת בעייתי בעיניי האמת ואומר יותר בעדינות - בסוף זה לרעתכם כי ריצוי יכול ליצור בסוף תסיסה קשה של כעס ורגשות קשים. גם את מולו וגם את מול עצמך.

הייתי חושבת שוב אם להשאיר את זה ככה או לפתוח את זה בטיפול. לא יכול להיות שמספיק שמזמינים וחייב להגיע בכל מחיר. יש לכם חיים וחוסר ההתחשבות בך פה הוא קצת בעייתי בעיניי.

מקווה שאת קוראת בטוב♥️ ומקווה שאני מבינה את הסיטואציה נכון. הכל בדרכי נועם כמובן ולא ממקום של פתיחת חזית אבל מותר לך להרגיש לא בנח לנסוע ולכל הפחות צריך להיות פה שיח ענייני שרואה את התחושות שלך ונותן לך מקום

מסכימהשיפור
צודקת, ומתסכל כאחדמעיין34
כי זה מגיע מכיבוד הורים,אין לו עמוד שדרה מולם
ריצוי זה לא כיבוד הוריםרקאני

זה דפוס התנהגות שדורש שינוי

אנחנו לא סיפרנורקאני

ומי שמבין שותק בנימוס

לא מפריע לי שיבינו ויסתמו

מפריע לי שישאלו וידברו על זה

אז אם אנחנו שותקים סימן שאנחנו לא רוצים עדיין לדבר על זה

כשנרצה נספר

בכל מקרה אני לא חושבת שזה נכון להתארח בכל פעם שהם מזמינים

אלא לפי מה שמתאים ומסתדר לכם ולהם

צודקת אני איתךמעיין34אחרונה
טהרה אחרי לידהרקאני

אני חודש אחרי לידה

מרגישה שיכולה לעשות הפסק סוף סוף

רק מה? יש לנו חתונה של גיסתי עוד שבוע

ומיד אחרי זה שבת חתן ושבע ברכות והכל

ואני לא רוצה שיצא לי מקווה באחד האירועים האלה

אני לא יודעת מה לעשות

מתה לטבול כבר נמאס לי לגמרי לגמרי מכל ההרחקות

דווקא אחרי לידהמוריה
זה יותר פשוט.

את יכולה לנסות לעשות הפסק ביום שבו שבוע אח"כ אין לך משהו מסויים.

כמובן, שהכל יכול להיות, ויש דברים שיכולים לשבש. אבל אפשר לנסות.

זהורקאני

שזה לחכות עד יום ראשון

וזה מבאס

כי החתונה חמישי הבא אז אני לא אעשה היום

ואז שבת חתן

ואני צריכה לברר גם אם בראשון יש שבע ברכות של הצד שלנו 

ואז זה לחכות לשני

אוף

האמת שאם זה רצף ולא יום אחד הייתי מתעלמת מהאירועיםאוהבת את השבת

ופשוט מנסה לעשות הםסק

אח"כ תראו מה לעשות...

ומה שלומכם??

ואז טובלתרקאני

ביום של ארוע? או בשבת חתן?

מלחיץ אותי מידי

אנחנו בסדר ב"ה

חוזרים לשגרה לאט לאט

תודה💕

אפשר לדחות את הטבילה אפ זה מוסכםמקרמה

על שניכם

הרב שלנו דוקא אמר שאחרי לידה לעשות הפסק ברגע שאפשר

לבדוק שביעי

ואז אפשר גם לטבול יום אחרי

ועוד משו

האם יש איזשני בדיקה מאתמול שיכולה להחשב כהפסק?

או אחרי החתונה למצוא מקווה בסביבה שפתוח עד מאוחר

הייתי עושה מאמץ כדי לא להיות אסורים בשבת... לא כיף

(ומתי חופה? אולי אפשר להספיק לפני?)

זהורקאניאחרונה

לא ידעתי מה עדיף, לדחות את ההפסק או את הטבילה אחרי ההפסק

אני אשאל רב באמת

אתמול שכחתי לצערי הרב לעשות הפסק כי לא הייתי בבית

מלחיץ אותי מקווה ביום של החתונה

זה אחות של בעלי

זה אומר שאנחנו שם מוקדם לצילומי משפחה

עם איפור של ערב

ויוצאים אחרונים מהחתונה....

ונשמע לי מטורף אחרי האירוע להתחיל הכנות

מורכב.מוריה
בהצלחה והחלטות טובות.
אני הייתי עושה הפסקהשקט הזה

גם ככה אף אחד לא מבטיח שה-7 נקיים ילכו חלק (בעז"ה שכן).

אחכ הייתי שוברת את הראש מה לעשות אם זה יוצא ביום פחות טוב.

השכבות של כמה ילדים, איך מתנהל אצלכן?איך?איך?

יש ילדה בגן, עייפה מוקדם

ילד שובב מאוד במעון, ישן שם ועייף מאוחר

ועוד תינוק קטן בן שלושה חודשים שלא כל כך רגוע בערב

יש גם ילדים גדולים שעוזרים כל היום אבל בשעת ההשכבות אף אחד לא פנוי מכל מיני סיבות

ואז אני מוצאת את עצמי עם ילדה עייפה מאוד

ילד שבוכה מלא או עושה הרבה בלגן במיטה במשך יותר משעה

ותינוק שרק רוצה לינוק ולהיות על הידיים כל הערב

בעלי לא נמצא בבית בשום ערב

אני כבר מתחילה להתייאש, כל ערב נגמר בבכי של שני הקטנים ושעות של השכבה (כשהקטן נרדם אני סוף סוף פנויה להתחיל עם ההשכבות של התינוק. לא יכולה לעשות את זה במקביל כי זה בחדרים שונים)

אין לי זמן לעצמי וזמן לשאר הילדים

אשמח לרעיונות איך אפשר לעשות את זה יעיל וקל יותר

כשהייתי עם תינוקהשם שלי

לפעמים השכבתי את הגדולים יותר כשהתינוק היה במנשא.

היה שלב שהתינוק היה נרדם לפני, ואז הייתי פנויה להשכיב את הגדולים. אבל הרבה פעמים הוא בדיוק התעורר, ואז הייתי באה אליו, והם היו נשארים לבד.

כיום הקטן שלי ישן צהריים במעון, והולך לישון יותר מאוחר.

כשאני משכיבה את הגדולים יותר, הוא מסתובב. לפעמים הגדולה מעסיקה אותו, לפעמים הוא קצת יושב עלי.

יעזור לקבוע מראש עם הגדולים, שיהיו פנויים בזמן הזה? אולי שתהיה איזו תורנות ביניהם, כל אחד ביום אחר?

גם אני עזרתי במנשא עם תינוק ופעוטמצפה88
לצערי אין כל כך אפשרות לעזרה מהגדוליםאיך?איך?

לפעמים עוזרים נקודתית פה ושם אבל ההשכבה באמת ארוכה ככה שרוב הזמן אני לבד

אני משתמשת הרבה במנשא ובאמת לא חשבתי להשתמש בו בהשכבות.

אז איך זה בדיוק הולך, היית שמה את התינוק מקדימה? כי אז זה נראה לי מפריע קצת להיות פנויה לילדים, זה גם ידרוש ממני לעמוד ולא לשבת לידם (משום מה הוא לא רגוע עם המנשא כשאני יושבת יותר מכמה רגעים)

והקטן שבמעון- אין אפשרות להשאיר אותו להסתובב בבית. הוא ממש שובר וחייב השגחה צמודה 

אין אפשרות לבקש מהם להשכיב אותו?אמאשוני

אבל הם יכולים להעסיק אותו בזמן שאת משכיבה את הילדה, או שהם לא יכולים לעזור בכלל בזמן הזה גם לא בלהעסיק אותו?

אולי אם תמקדי את העזרה רק לזמן שאת מרדימה את הגדולה ולא את התינוק הם יצליחו להחזיק מעמד?

הקטן שבמעון עולה לגן או ממשיך במעון?

השלב הזה שהם ישנים יותר מדי במעון ממש קשוח.

הייתי מציעה לצאת עם התינוק והפעוט לסיבוב בחוץ אחרי שהילדה נרדמת במקום לרדוף אחריו בבית. או שהתינוק יירדם בדרך, או שהוא יתעניין בחוץ.

כך או כך יכול להיות שיהיה לך יותר קל כשהם רגועים בחוץ.

אולי גם תצליחי לאכול משהו כשאת איתם בחוץ. איזה סנדוויץ לפחות.

לפעמים הם לא בבית בכללאיך?איך?
אבל באמת אנסה לראות אם ילך שלפחות חלק מהפעמים כשהם בבית ישמרו עליו בזמן שאני אבל משכיבה את הגדולה יותר.אני קצת חוששת שאם אעשה ככה וכשהילדים הגדולים לא בבית אשכיב אותם ביחד זה יבלבל את שניהם
אז אולי כשהם לא בבית תשימי לו סרט או משהואמאשוני

אולי לשמוע סיפור באוזניות?

לא הייתי מנסה להשכיב אותו, זה רק גומר אותך והופך את ההרדמה למתישה.

תחשבי איך אפשר לגרום לו להיות לידך בשקט בלי לישון.

אם הוא עולה לגן עירייה זו בעיה ממוקדת ליודשים הקרובים ואז זה ייפתר מאליו.

אז שווה גם לתאם עם בייביסיטר או שבעלך יגיע יותר מוקדם בימים מסויימים לחודשיים הקרובים.

אם שנה הבאה הוא עדיין במעון זה רק ילך ויחמיר

אז תצטרכו לחפש פתרון מובנה.

תנסי להפריד את השינה שלהם, לדעתי יש סיכוי טוב שהגדולה תירדם לך מהר בלי בעיות ואז הכל יהיה פשוט יותר.

הוא לא יושב לשניה 😀 אין סיכוי לסרטאיך?איך?

ויש לו עוד שנה במעון, בגלל זה רוצה לפתור את העניין

(והוא גם יחסית מהקטנים, עוד לא בין שנתיים. לא יודעת למה השינה הזאת כל כך מעכבת את שנת הלילה)

אני מבחינה באמת אין לי ברירה אלא להפריד אבל מנסה לחשוב איך באמת לעשות את זה

אולי משהו תנועתי אבל שלא מסוכןטארקו

כמו טרמפולינה, ערסל חיבוק...

ואז הוא גם יוציא מרץ שזה יכול לעזור להרדמה רגועה יותר אחכ

ויעסיק אותו שתוכלי להתפנות להרדים את הגדולה יותר

ואת הגדולה אולי יעזור שתהיי איתה כמה דקות ואז לשים לה שירים/סיפור ברמקול בלוטוס? אצלנו זה ממש עזר לשחרר אותנו בגיל גן..

רעיונות טוביםאיך?איך?

אנסה אולי לשים לה סיפור

הלוואי ויעבוד

אמן! אולי תסבירי להטארקואחרונה

שהיא גדולה

אז תשבי איתה איקס זמן

ואז את מפעילה לה סיפור ויוצאת..

ותשמעי איך היא מרגישה עם זה

כששמתי במנשא זה היה בעמידה או הליכההשם שלי
הייתי שמה מקדימה.
תודהאיך?איך?
אנסה
לשחרר את ילד המעון משינה מוקדמתיעל מהדרום

לק"י

את התינוק להרדים בידיים/ עגלה או מה שנוח בישיבה ליד המיטה של הגדולה.

בהצלחה!

אין ספק שזה מאתגר.

הבעיה זה מה הקטן יעשה בינתיים..איך?איך?
הוא לא יכול להיות רגע בלי השגחה ואין מי שיהיה איתו 
הבנתי. אז אולי עם משחק לידך בחדר?יעל מהדרום
גם עם משחקים הוא לא יושב יותר מחצי דקה😆איך?איך?

אולי יעניין אותך