אשמח לשמוע מה הדעה שלכם לגבי חוזרים בתשובה. כמה אתם חושבים שאפשר לסמוך עליהם בלב שלם? על מה הייתם פוסלים חוזרים בתשובה? ולהפך- מה המעלות שאפשר למצוא..?
לצאת עם חוזר בשובהשירה מ.
חוזר בתשובה זה לא נרקומן...ה-מיוחד
בסדר.. אבל עדיין יש דברים לא טוביםשירה מ.
שהוא יכל לעשות בתור חילוני ואני כדתייה מלידה לא...
שטויות. את יכולה לעשות מה שאת רוצהמקרוני בשמנת
יש סיבה שקוראים לזה "בחירה חופשית". אני מניחה שההבדל הכי משמעותי הוא שדתי מלידה יודע כשהוא חוטא ועושה דבר שהוא אסור, ואילו חילוני מלידה חוטא מחוסר היכרות עם התורה והמצוות.
אז תגידי לי את - מה יותר חמור, בשוגג או במזיד?
נפגשתי עם כמה חוזרים בתשובהריבוזום
כל אחד מהם עולם ומלואו ואינו דומה לחברו
כאלה שחזרו ממזמן-עוד מתקופת התיכון וודאי!נאוה תהילה
כאלה שחזרו בתשובה רק לאחרונה, לא. אני רוצה מישהו עם ידע נרחב ומעמיק לא אחד שרק עכשיו גילה את העולם...
לא, ברור שלא .... אבל את יודעת, המשפחה עדיין חילונית לגמרישירה מ.
ולכי תדעי מה נשאר לו בראש ומה לא
אם המשפחה ממש חילונית תאמת כן יפריע לי.נאוה תהילה
קשה להתנהל ככה כשמתארחים אחד אצל השני.. לי לפחות. מכירה את ההתמודדות הזו מהמשפחה המורחבת שלי. זה נראה לי תלוי עד כמה את מכילה ויש לך יכולת להבליג...
יצאתי עם חוזר בתשובה אבל המשפחה שלו גם חזרה..
הלוואי שגם אצלי...שירה מ.
ולדתי את יודעת מה יש בראש?מקרוני בשמנת
שאלה רטורית...
בקיצור - תכירי את הבנאדם, לא את ההגדרה הדתית שלו מלפני עשור. זה לא רלוונטי.
תשובה:תפוח יונתן
בהחלט כפי שרמזת, על בעלי תשובה קשה יותר לסמוך שהם יתגמשו/יחליקו/יחפפו/יעלימו עין ויגלשו ללייטיות.
הם הרי בחרו באורח החיים הזה מבחירה ושכנוע פנימי, בהרבה מקרים כנגד הזרם תוך הקרבת קשרים עם חברים חילונים (וקשרות עם חברות...). באופן כללי הכיוון שלהם בחיים הוא לעבר הקדושה, ולשם הם בדרך כלל מתקדמים. הם מכירים את העולם החילוני מקרוב ממש, היו שם, ולא מרגישים שהם מפספסים איזשהו פרי אסור שמעולם לא טעמו.
אז כן, לא היית סומך עליהם בעניין הזה...
אז היית סומך או לא?שירה מ.
אם הם מכירים- אז לא תהיה להם את הסקרנות והמשיכה לשם, כי הם היו שם...
תקראי שוב ותביני על מה לא הייתי סומך עליהם.תפוח יונתן
אאה..שירה מ.
ועוד משהו:תפוח יונתן
חוזרים בתשובה לא מתאימים לבנות שלא מאמינות בלב שלם בתשובה ובנהפוך הוא שהתשובה עושה לזדונות.
והם גם לא מתאימים לבנות שמפקפקות בגמרא ברכות לד: על מקום עמידתם של בעלי תשובה.
לא אמרתי שבנות כאלה לא בסדר, רק שלא תהיה ביניהם התאמה, זה הכל.
לא, זה ברור שלא שכחתי את כל הצדדים הנ"ל אבל תקרא את מה-שירה מ.
שכתוב בהמשך על הפייסבוק. (כל מעלות שכתובות בחז"ל, ובכלל יש המון רבנים ואנשים יראי שמיים בדורנו שהם דמויות להערצה בלי פקפוק והם המקור שלי להתחזקות רוחנית) אבל חוזר בתשובה באמת- פרושו להתנתק ל ג מ ר י מהעבר, ואם יש לך פתאום חשד זה מפקפק בי את האמון. (ותאמין לי שמאד התלהבתי ממי שהוא על פניו)
לא מדוייקת הטענה שלך..אנונימית1111
תראי, גם אני לא טלית שכולה תכלת מהעברשירה מ.
כמו להרבה חבר'ה דתיים- יש קצת נפילות רוחניות (ולא חייב מעשים דווקא) וזה מרגיש לי הרבה יותר נוח מאדם שלא יודע כלום ולא שמע. יש מישהו שיכול להבין את המקום שלך. כמובן שאדם חילוני היה במקום יותר נמוך השאלה כמה הוא באמת עזב אותו
הייתי בודקת שהוא מיוצב בדרך שלו, עבר כמה מחזורים של עליותאנונימית1111
כל השאר פחות מעניין..
תראי, לא בדקתי, אבל יש משהו..--שירה מ.
אם נניח את מגלה שהיה לו פייסבוק בעבר והפוסטים לא מחוקים? (אני מאד מקווה שזה לא המצב אצלי)
פייסבוק יש גם לחלק ניכר מהדתיים..השאלה אם התכנים שם בעייתייםאנונימית1111
חשוב לבדוק את הרצינות של החזרה שלו.
אני אגיד לך את דעתי האמיתית על הפייסבוקשירה מ.
זה שיש להרבה הדתיים זה לא מצדיק! בפייסבוק אין לך שליטה על בן/בת זוג. הם יכולים לעקוב אחרי אנשים אחרים / לדבר בצ'אט ולמחוק שיחות / להיחשף להמון תכנים לא צנועים... (במיוחד אם הם היו חילונייים- מי היה מדבר איתם שם ואולי היה גורם קצת להתגעגע לתקופה ההיא...) אפילו לא בתור אישה נשואה- מבחינתי זו בגידה, ואת יודעת למה? כי יש סיפורים מפה ועד להודעה חדשה על דברים שקרו, אבל כשאת חשה סיפור כזה על בשרך מול העיניים- תאמיני לי שהיית מקבלת פורפורציות אחרות לגמרי
הבנתי אותך.אנונימית1111
יש ציפייה שיתנתק מהעולם הקודם לפחות עד להתייצבות בדרך שלו.
תבררי את זה מולו.
סליחה שאני נדחף שוב...תפוח יונתן
לא ידעתי שלשלוט על בן זוג במקום לבנות איתו מערכת של אמון הדדי זה ברוח ההלכה...
הכוונה לא לשלוט ממש! הכוונה להרגשה שאתה יכול ללכת לישון בלישירה מ.
דאגות ובלי פחדים עם מי הוא התכתב ולמה התגובה על הפוסט פתאום מחוקה.. וסליחה- עם כל הכבוד בני זוג צריכים לשמור אחד על השני מבחינה רוחנית! תתן לאישתך ללכת לפאב כל הלילה?! 'מה פתאום..' 'אבל זה לשלוט עליה..?!'
אני אגלה לך סוד:מקרוני בשמנת
והכי חשוב - אמון נבנה לא על ידי הגבלה של פעולות הזוג, אלא על ידי פתיחות, כנות ובעיקר רצון אמיתי לקשר בריא. אם את לא מוכנה שיהיה לבעלך פייסבוק כי את חוששת שהוא יעשה בו שימוש אסור - אז תסלחי לי זה ממש לא אמון. זה חוסר אמון משווע.
ואם היא לא מרשה לו להתייחד עם אשה. זה גם חוסר אמון?מבקש אמונה
אמממ.. כן.מקרוני בשמנת
ומלכתחילה לא אתחתן עם מישהו שאני פוחדת לתת לו להסתובב לבד, אלא עם מישהו שאני סומכת שישמור על עצמו, לא רק למעני, אלא גם למענו.
זה לא חוסר אמון בו. זה חוסר אמון ביצר הרע שלו. הבנתוש?מבקש אמונה
זה מצחיק להגיד "מי שלא נאמן גם ככה יבגוד" זה מה זה חרטה..
כי יש אחד שלא רוצה אבל הפיתויים יכולים לגרום לו לעשות שטויות.
את חושבת שכל דבר רע שאדם עושה זה בכוונה תחילה ובמזיד.?
מקרוני אוטוטו מתחתנת
תקשיב למה שהיא אומרתתפוח יונתן
ההפך, אם היא רוצה להישאר נשואה שתקשיב לי
מבקש אמונה
מבקש!.......נפש חיה.
אההה.. מה עשיתי????מבקש אמונה
אתה שואל או מתמרמר עליי?!...נפש חיה.
שואל...חס וחלילה להתמרמר בפורים
מבקש אמונה
לא חשוב. רק שקצת הציק לי משהו ב'עקיצה'נפש חיה.
@מבקש אמונה
אה נו... התחפשתי לדבורהמבקש אמונה
דבורה הנביאה לא עקצה!....נפש חיה.
ניצחוני בני!
מבקש אמונה
נו נו....
נפש חיה.
נו נו....
נפש חיה.
פורים שמח וטוב

משאלותיך לטובה בשפע גדול ובנחת בתוך כל עמ"י
אמן ואמן...גם לכבוד הרבנית
מבקש אמונה
אמן!נפש חיה.
אמממממ... נו נו...נפש חיה.
זה לא מדויק.ד.
אמנם לא צריך להגיע למצב שאשה בכלל צריכה "להכריח" לדבר כזה, אבל טבעי לגמרי שאם אכן אדם לא שומר על ההלכה הבסיסית הזו, היא תתערב ולא תסכים. זה נוגע גם לה. שהרי הסיבה שהתורה אסרה זאת, זה "קרבה לערווה" - כלומר, התורה עצמה ראתה בכך דבר שיש בו "מקדם-קרבה" יותר מידי, ואסור. טבעי לגמרי שנימוק כזה מספיק כדי שזה יהיה נוגע לאשה יותר מאשר אם יתפלל בכוונה...
אבל בוודאי נכון שלכתחילה צריך להיות אדם כזה שאפשר לתת בו ממש אמון ולסמוך עליו. אדם כזה, גם לא יעבור על הלכות יחוד מן הסתם, כי הוא נזהר במה שאמרה תורה בכך.
לא קשור ךשליטה.אנונימית1111
זה בדיוק מה שאני חושבת...שירה מ.
לא במקרה שבו הוא חוזר בתשובה באמתתפוח יונתן
חוזר בתשובה לא בשביל עולמו הבא במובן הצר של הביטוי, אלא בשביל לזכות גם אחרים ע"י כך שהוא שומר על קשרים עם הסביבה שלו כדי לתת דוגמא אישית ולהראות שאפשר לחזור בתשובה ועדיין להשאר עם כל התכונות הטובות כמו חברתיות, הכרת טובה לחברי ילדות, ונורמליות, תוך הבנה שלא סתם ריבונו של עולם שם אותו בחברה חילונית בשביל שיזרוק אותה, אלא בשביל שירומם אותה. ייתן לאחרים רושם שהיהדות היא אטרקטיבית ושדרוג של החיים, ואולי אפילו לגרום לאחרים להרהר שגם הם רוצים להיות כאלה. זה בשבילי תשובה מאהבה בקיצוניותה.
את זה לא מבינים ומסוגלים ביום אחד..בד"כ זה תהליךאנונימית1111
מי שסומך על עצמו מדי בשלבים ראשונים של התשובה וחושב שמסוגל להתנהל ולהבנות נכון תוך כדי שמירה על העולם הקודם- הייתי חוששת לו..
צודקת במאה אחוזה-מיוחד
חחח כן רק-שירה מ.
שזה עניין קצת מסובך להסביר.. בכל אופן הברור יוכל להיות רק עוד הרבה זמן (מסיבות מסוימות) ועד אז אני צריכה להדחיק את כל הספקות והשאלות לצד ( וזה קשהה..
)
חחחחחחשקר החן
בדיוק, אנחנו גם בני אדם ![]()
ולפותחת השיחה זה שונה מאדם לאדם- יש חוזרים בתשובה שעושים תהליך הדרגתי,
ויש כאלה שבבת עושים שינוי קיצוני (אבל הוא גם חייב להיות הדרגתי כי אחרת זה לא יחזיק מעמד הרבה זמן ויהיה קשה מידי)- במקרה כזה הם כן בבת אחת מוחקים את הפייסבוק.
אבל גם אלה שעושים תהליך הדרגתי כבר משלב מסוים מוחקים את הפייסבוק.
לבעלי התשובה בשלבים מתקדמים שאני מכירה כמעט לכולם אין פייסבוק. (אז את יכולה להירגע )
מה זאת ההדעה המתנאת הסטיגמטית הזאת?אריק מהדרום
חוזר בתשובה ודתי מבית זה לא פשוט.הנקין
ודוקא בדיוק מהסיבה ההפוכה, חוזרים בתשובה בד"כ עובדים את השם בצורה הרבה יותר שמחה ובהתלהבות, הם בחרו בדרך הזו מעצמם והיו בעולם החילוני ולכן רוב הסיכויים שלא יחזרו אליו, ולא רק שלא יחזרו אלא גם ינסו להתרחק ממנו כמה שאפשר, מה שלצערי כמעט ולא קיים היום אצל דתיים.
הם הרבה פחות מתלהבים מהשטויות של עולם השקר, סמארטפון טמבלויזיה תוכניות ריאלטי מוזיקה לועזית וכו', לעומת העולם הדתי לאומי שלצערי חזק בתוך זה היום.
ומכל הסיבות האלה, אני חושבת שדתי מבית לא יבין את האורות והדרך של חוזר בתשובה....לא שאין מקרים יוצאי דופן, אבל מניסיון זה פשוט עולם אחר.
^^^^^מבקש אמונה
רק לסייג, בכל מגזר יש את אלה המתלהבים מהעולם הזה, ואלה שרוצים להתקדש.
השאלה איזה לגיטימציה יש בכל קבוצה לפריצות וחומרנותלעד חיה בלבבנו
בתור דתי מבית חשוב לי לומר שאני מסכים, אבל..arixon
^^^ כל יום התחיל מחדש- זה דבר שכולם יכולים לאמץ. גם אנשים "נפש חיה.
"דתיים מבית"
יש הבנותמאד יפות שמסייעות לבנות השקפות נכונות
ללא קשר למידת הקירבה לדת.
נכון. זה נכון מה שאמרו רבותינו "במקום שבעלי תשובה עומדים..."חלושששש
זה לא בגלל שהוא היה דתי מביתלשם שבו ואחלמה
(אגב, רבקה לא היתה "חוזרת בתשובה" אלא היתה תמיד צדיקה)
היתרון של יצחק שהיה לו אבא צדיק, אברהם,
וזה אומר שהיתה לו זכות אבות
אגב, היום לכל יהודי יש זכות אבות, גם לחוזר בתשובה.
בקיצור, הדוגמא בכלל לא רלוונטית לדיון
לא הבנתי את מה שכתבת בסוףarixon
אשמח אם תפרט תנמק ותסביר..
ברור שאין הבדל, כי חזל מדברים על אדםלשם שבו ואחלמה
מי שיש לו אבא כזה, גם היום, יש לו באמת יתרון,
אבל סתם דתי מי יודע אם הוא נחשב בכלל לצדיק אפילו קטן...
זכות אבות זה דבר שמתייחס לצדיקים גדולים
זו סברה מעניינתarixon
למי שיש הורים סבירים, תהיה לו זכות הורים סבירה.
אפשר להתייחס לזכות אבות גם בתור משהו מיסטי רוחני שמשפיע על המשפחה, אבל יש עוד צד שהאבות טבעו במשפחה תכונות ומידות טובות, לכן בצורה טבעית מי שגדל בבית כזה, התכונות שלו יהיו יותר טובות.
לא מבין למה אתה עושה את החילוק השחור לבן הזה? יש סולם דרגות אינסופי בזכות אבות.
לענ"ד

אבל אני לא מדבר על סברותלשם שבו ואחלמה
זאת ועוד, לצערינו אין קשר בהכרח בין דתיים למידות טובות.
מידות טובות ניקנות על ידי עמל של שנים על התורה והמידות,
בהרבה מאוד בתים דתיים אין את זה.
תראה לדוגמא את מה שכתבה @כ@כבשה מתולתלת
אה, אני מסכים דתי מבית לא אומר שהאבות צדיקים.arixon
^^^ הכוזרי מפורש.כמעין הנובע
אפשר מקור מדויק?arixon
מאמר א' ואם אני לא טועה פיסקה צו' או צז'כמעין הנובע
אם תרצה תזכיר לי מוצ"ש או ראשון ובלי נדר אבדוק.
וואוarixon
בדקתי עכשיו וזה פיסקה צה, אבל זה לא נראה לי הכי עוזר לוויכוח הספציפי שלנו. אין שם דברים חותכים.
זה זכור לי מהרבה מקורות תורנייםלשם שבו ואחלמה
בכל מקרה אתה טוען שיש זכות אבות
אז אתה צריך להוכיח.
כל המקורות שאני מכיר מדברים על הורים צדיקים.
מדוע לא?כמעין הנובע
ועיין שם, גרעין מוגדר רק לפי "זכות אבות".
אך שוב, אין לי את הספר ליידי ולא רוצה להגיד משהו לא נכון.
כאמור, אתפנה לזה יותר ביום אחר בלי נדר. ואם אזכור..
בכ"מ, אין חולק שהרבה יותר קל להיות עובד ה' בהתלהבותחלושששש
דעה קצת אחרתאמא_מאושרת
יכול להיות שסוגי האוכלוסיה שפגשתי בהם הם קצת שונים,
אבל יצא לי לפגוש חוזרים\ות בתשובה שגם אחרי כמה שנים טובות עדיין כל כך נרגשים מהדת ואוהבים אותה וממלאים את המצוות ברצון ובשמחה אמיתית, שגרמו לי לחשוב שיש לי המון מה ללמוד מהם
לעומת זאת פגשתי כבר "דתיים מבית" שעושים את הדברים כי כך גדלו, ואולי קצת פחות שואלים שאלות ובודקים ומתלהבים. כמובן שזה מאוד אינדיבידואלי ותלוי בבנאדם.
אבל יש משהו בזה שחוזרים בתשובה נמצאים במצב שלהם הרבה יותר מתוך בחירה מאשר חבר'ה שנולדו לתוך בית דתי ופשוט זרמו עם זה. וזה ממש יאמר לזכותם. הם בחרו לעשות את השינוי. גם כל ההתמודדות עם מה אומרים בבית ומה חושבים החברים זה מהמורות לא קלות בכלל שהם צריכים להתמודד איתן ועצם העובדה שהם עושים זאת זה ממש יראת שמיים- כי אני למשל שהגעתי מבית דתי אף פעם לא הייתי צריכה לעבור את זה.. וממה שראיתי זה בכלל בכלל לא פשוט..
דברים שכן הייתי בודקת זה שהבנאדם יציב בדעתו כבר מספיק זמן בשביל שדעתו תהיה מבוססת. וזה נכון גם לגבי הזרם: שלא יחזור פתאום ח"ו בשאלה וגם מנגד שלא ייעשה פתאום חרדי לדוגמה (או כל אחד כמובן מה שמפריע לו..) (לא שיש לי חלילה משהו נגד חרדים כבודם במקומם מונח ואני מלאת הערכה פשוט לי אישית לא מתאים חתן כזה
)
ועוד דבר שכבר נאמר פה וצריך לשקול זה הענין של המשפחה. אבל לדעתי צריך לראות איך המשפחה מקבלת את החזרה בתשובה.
כי אם הם מתנגדים זה יהיה קשה.. מנגד יש לי חברה (חרדית מבית) שהתחתנה עם בחור מקסים שחזר בתשובה והמשפחה מאוד מקבלת את זה
אז נכון שכשפוגשים את הסבתא היא קושרת מטפחת שנראית כמו חצאית מיני מעל המכנסיים וככה פוגשת את הילדים אבל לחברה שלי יש מספיק חכמה בשביל לבחור את ה"מלחמות" שלה ועל מה להעיר ועל מה לא, ובסה"כ היחסים מאוד טובים.
כשהם שם בשבת שמים להם פלטה ומיחם ומביאים אוכל מקייטרינג.
מצד שני אם המשפחה היתה עדיין מתנגדת לחזרה בתשובה זה היה הרבה יותר קשה, אז צריך לבדוק את זה..
סליחה על החפירה 
מעניין מה שאת כותבת (מהרהר)תפוח יונתן
במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמודלשם שבו ואחלמה
אני בעז״ה מתחתנת בשבוע הבא עם חוזר בתשובהכוח הרצון
*יוצא בשאלהמקרוני בשמנת
נכון. וזה גם לא "בשאלה".ד.
כי תשובה היא מלשון לשוב, לחזור. לא מלשון תשובה על שאלה. וממילא גם הביטוי "בשאלה" הוא מושאל... פעם היו קוראים לזה, "התפקר"...
לא הבנתי את הקטע שכתבת "אתם חושבים שאפשר לסמוך עליהם" למהלא?הפי
חוזרים בתשובה מקיימים את המצוות נטו מתוך אהבה
הם "מעריצים" את הבן או הבת זוג שלהם שכל חייו ניהל אורח חיים דתי.
חוץ מזה אני לא חושבת שסתם נאמר " במקום שבני תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד"
אני גם ממש חושבת שצריך לכבד אותם ולא להתנשא מעליהם וכמובן גם לא לחשוב על מה לפסול אותם.
בתור בעל תשובהlior 64548
בכל אופן, ב"ה אני נשוי לאישתי דתיה מבית בשמחה ובקדושה.
לפני הכל, לעניות דעתי, אין דבר כזה ביטוח נשואים !
זה לא משנה מה הרקע שלכם ממנו באתם, וכמה אתם "צדיקים" מבית ומחוץ, מה שיקבע בפועל, זו הידיעה והעשייה שנשואים זה בנייה ועבודה, וכל דבר טוב שיחזיק מעמד בקשר שלכם, יהיה מעבודה זוגית עליו. הדבקות בתורה, באהבה בין בני הזוג, וכבוד הדדי אלו מפתחות קריטיים לבית בישראל.
לכן, מה שהכי חשוב לדעתי, זה שאתם מודעים לדבר ומוכנים להשקיע את שארית חייכם בבניין עדי עד על אדני התורה והקדושה. לתת אמון אמיתי זה גם חלק מהבנין, וכל אדם עובר ניסיונות שונים בחייו, חלקם הוא מתמודד איתם יום יום וחלקם כבר מזמן סגורים אצלו.
שנית, כפי שכבר ציינו כאן, לבעלי תשובה לרוב יש תשוקה ודבקות מרצון ולא מתוך הרגל, ואני חושב שזו מעלה גדולה.
עם זאת ! אחת הסכנות הגדולות היא דווקא בכיוון ההפוך, כלומר דרישות כלפי בן הזוג השני שיתחזק יותר וכו'.
לרוב זה נובע מכך שבעלי תשובה מרגישים בתחילת דרכם רצון עז להחזיר את כל הסביבה בתשובה ( ממקום חיובי ) אך לפעמים מבלי לשים לב יכולים גם לפגוע חלילה...
לאור זאת, אני חושב שאחד הדברים החשובים בקשר כזה הוא לברר ראשונה מי הרב של הבחור, מי מנחה אותו, מי מעביר לו את התורה מסיני... לדבר עם הרב אם צריך, להבין מה הכיוון שהוא מנחה אותו והאם זה מתאים לאופי ולשאיפות שלך.
בנוסף, כדאי בבוא העת (גם לזוג דתי מבית אבל קל וחומר כאן ) לבחור רב משותף לשניכם, שתסכימו עליו, שתוכלו לפנות אליו בכל עת כאשר מתקיים עימות בלתי פתיר בחיי הזוגיות והמשפחה שלכם בעז"ה.
מאחל לך זיווג הגון ובנין בית נאמן בישראל.
פורים שמח ובשורות טובות

כתבת יפה. תודה רבה!arixon

תודה רבה רבה!!שירה מ.
כל כך חכיתי לתגובה של חוזר בתשובה שיוכל לדבר מנסיון! אני לוקחת איתי כל מילה.. בעז"ה נקווה שהכל יסתדר
פורים שמח! ![]()
גם חוזרת בתשובהארץטרופיתיפה
לדוג' מוזיקה וכו' (בעלי לא מכיר אפילו את מש' בנאי, לא יודע מה זה 'זהו זה' בטלויזיה וכו').
בנוסף, יש פערים עצומים בידע התורני. מה שבשביל אחד מאיתנו מובן מאליו השני בכלל לא מכיר.
כמו כן, שאלות הנוגעות לאמונה. בד''כ חוזרים בתשובה יותר 'רוחניים'. מחפשים משמעויות וכו'. אני לא מתחברת לזה, אבל תבדקי את הנקודה הזאת, אם הוא כזה ואם זה מתאים לך.
צודק הבחור בקשר לרב משותף, זה הכי חשוב לדעתי.
בנוגע למשפחה, לדעתי זה להכניס ראש בריא למיטה סבוכה. אצלי המשפחה גם ככה שומרת כשרות ומסורת, אבל אצל הרבה יש בעיה אפילו לבקר בשבת או לאכול משהו פשוט. תחשבי על פסח וסוכות שאת אפילו לא יכולה לשתות אצלם כוס מים.
תחשבי על שבועות שבשבילם זה עוגת גבינה והביתה.
בהצלחה!
תודה רבה !
שירה מ.
חשוב לי להדגיש נקודה נוספתlior 64548
כל דבר יכול להוות התמודדות, אבל צריך לזכור שמהרגע שאתם משפחה, ההחלטות שלכם יהיו משותפות, ואם לא נעים לאחד מכם במקום מסויים בכל סיבה שהיא, ניתן לחשוב מחדש על תדירות הביקורים, זמן הביקורים והידברות עם ההורים אם צריך.
בכל אופן, צריך לזכור שכל בן זוג צריך להתמודד עם המשפחה שלו כך שבן/בת זוגם ירגישו בנוח ובשמחה.
מנסיון, כמה שבעל תשובה יותר רוכש כבוד גדול להוריו, מאיר פנים, וקשוב לפנימיות שלהם, ניתן לבנות דבר עצום.. לדעתי המשפחה שלי הצחזקה בעיקר בזכות זה
ודבר אחרון, רוב המניעה של אנשים לאכול אצל הוריהם או אנשים אחרים נובעת מבורות הלכתית שמובילה הרבה פעמים לפגיעה ברגשות חסרת בסיס.
יש ללמוד ולהתחזק היטב את ההלכות בנושא, ועדיף להסתמך על הקלה הלכתית ( אם קיימת ) בייחוד במצוות דרבנן ( כמו שתייה מכוס זכוכית ללא טבילה ) מאשר לעבור על מצוות מהתורה כמו כיבוד הורים והלבנת פנים... כמובן כל משפחה לגופה, אבל רק באמצעות אחדות כבוד ואהבה נביא בעז"ה גם את הגאולה השלמה, ממליץ בחום על רבנים ממכון מאיר בירושלים למי שאין רב להתייעץ עימו בנושאים שכאלו
ברכה והצלחה לכולם !
נ.ב
שמח שהתחברתם למה שרשמתי קודם.
תלוי בסגנון הדתי של הבן זוג.רותה החמודה
חוזר בתשובההכל מאת ה'
ברור שכל אחד מרקע שונה ועדייף שבני הזוג יהיו מאותו רקע(אבל לא מחייב),וזה משפיע בחיי זוגיות.
אבל....
יכול להיות שהוא חוזר בתשובה וההורים שלו גם חזרו או שהוא חוזר בתשובה וההורים שלו גרים בחו"ל כך שאין כלכך קשר עם בנם או כל מיני סיבות.
אז לא ישר לפסול,וגם להכיר.
לשאול? מה הרקע? מה הסגנון? מה אני מחפשת?
יש בנות שהמחשבה על מה עשה או לא עשה כחילוני מדירהחלושששש
נראה לי טבעי.
עכשיו יבוא מישהו ויטען שאותן בנות לא מאמינות בכח התשובה ..
ככה זה, אין מה לעשות, זאת עוד מחשבה שצריך להתמודד איתה.
אני לא בטוחד.
שזה סותר אמונה בכח התשובה.
ומי שמרגישה כך - ובוודאי מי שמרגיש כך - צריך להיזהר מ"להיאבק" עם התחושה (הטבעית) הזו באופן מלאכותי. מי שלא מתאים לו, אז לו. מי שכן, אז כן. לא סותר את המעלה האישית הגדולה של בע"ת של אמת.
וואו קלעת למטרה...שירה מ.אחרונה
צריך לבדוק את הרקע ומידות טובות כמו לדתי מבית, אבל יותרירושלמית טרייה
חשוב לשים לב שהקפדה על מצוות לא מבטיחה מידות טובות. יש אנשים שחזרו בתשובה כי רצו שינוי בחיים שלהם או כי הם נמשכים לקיצוניות, ולא כי הם נמשכים לטוב.
כדאי לבדוק שגם אם המשפחה לא דתית כלל, לפחות הם אנשים טובים עם קשרים טובים ביניהם. שזה לא חוזר בתשובה ממשפחה הרוסה שבעצם רצה "למחוק" את הרקע שלו. כי אי אפשר למחוק. הדברים הרעים יצוצו.
מכירה גם כאלה שהמשפחה הרוסה אבל הבחור צדיק, אבל כאלה קל לראות שהם נמשכו למצוות מטוב ליבם.
בקיצור, צריך לבדוק עוד יותר את המידות, כי אע"פ שזה תמיד חשוב, אצל חוזר בתשובה זה לדעתי עוד יותר קריטי.
כל מיני התנהגויות שלדתי מבית הן טבע שני ומובנות מאליהן, לא תהיינה כאלה אצל חוזר בתשובה, וכאן יש צורך להסתמך רק על המידות הטובות.
ויש בעיה שרבנים מאד בקלות ממליצים על בחורים, כי הרי הם החזירו אותם בתשובה ורוצים לדאוג להם לכלה, אבל הם לא רואים את טובת הבחורה לנגד עיניהם.
אניכבשה מתולתלת
ככה שגם דתיים מבית לא בהכרח תמיד ספגו קדושה כל החיים . כשבעלי הלך לישיבה והתחיל להקפיד יותר ולבקש מהם יותר הקפדה על דברים שקשורים גם אליו הוא קיבל מאמא שלו את הכינוי "הרבע מקוצק בתחת" . וביטויים כמו "הלך לישיבה ונדפק לו המוח" .
משחזרתי בתשובה לא הייתי במיוחד באורות פרוג'קטור או בהתלהבות מטורפת. היום יש דברים שאני מקפידה עליהם מאוד, אבל אני לא כזאת תורנית ביחס לנשים אחרות שאני מכירה. אני גם מאוד נוטה להקל בתוך ההלכה ונגד חומרות בדרך כלל.
בעלי לא היה צבוע , וקיבל אותי כמו שאני מבחינת מה היה פעם עם החבר שהיה לי, כי גם הוא עשה שטויות לפני שהתחזק יותר, לא ברמות שלי. ועדיין , יש פה חוסר הגינות לא לרצות חוזרות בתשובה מהסיבות האלה , כי על עצמי אני יודעת כמה לילות בלי שינה בכיתי והתייסרתי ודיברתי אל ה' . הייתי במדרשה 90% מהזמן באלול עם עיניים נפוחות ואדומות. למה עוד יותר להקשות ולייסר? אם ה' סולח , למה שבשר ודם לא? אנחנו לא מזכירים את זה , וחיים יופי ביחד. אגב, מי שנפל בצ'אטים והסתבך איתי בשקרים על אתרי אינטרנט וקווי טלפון דוחים , זה הוא ולא אני . ומחלתי לו .
אבא שלו לא מבין במחשבים ובאיך הפייסבוק עובד , והוא לא ידע שכשהוא עושה לייק לדברים סוטים אז כל מי שנכנס לו לפרופיל רואה את זה . הקטע שלקח לו כמעט שנה לשים לב ולמחוק.
אבא שלי לא מתעסק בשטוית כאלה בכלל
או שהוא בעבודה , או שהוא עושה משהו מועיל בבית או שהוא עושה סידורים לבית או שהוא מטפל בנכדים או שהוא כל יום אצל סבתא שלי שהיא סיעודית, כדי לתת למטפלת שעתיים שקט לעצמה שתוכל לעשות הליכה או ללכת למרכז העיר לנשום אוויר. ערכיות היא לא רק אצל דתיים.
הפייסבוק שלנו משותף. בחיים לא מוחקים כלום. לא מדברת עם אנשים ממין זכר שהם לא משפחה .
אני חושבת שכל מקרה לגופו , לא כל החוזרים בתשובה באורות או באקסטרה התלהבות.
ההורים שלי הכשירו את המטבח לגמרי , הם באים מבתים שומרי כשרות , גדלו באותו בית עם סבא וסבתא דתיים והם יודעים יופי לא להטריף כלים . פעם אחותי לקחה גלידה עם כפית בשרית ואמא שלי התעצבנה עליה ש"אפילו שזה קר וקר זה לא בעיה , שלא תתרגלי לזה ותכיני ככה קפה בסוף !!! "
באים אליהם חופשי ... אוכלים אצלם מהכל 1 בקשר מצויין איתם ,
וההתנהגות שלהם הרבה יותר עדינה וערכית מההתנהגות של ההורים של בעלי שחיים מגיל 0 בקהילות דתיות.
הם לא מסורתיים בבסיס , אבל גם לא כופרים להכעיס, אף פעם לא היה בשר טרף או פירות ים בבית ,גם לא בחוץ, אבל גם לא בדקו אם יש חותמת על השוקולד שחברים מביאים מחו"ל...
אל תפסלי, ואל תהיי בסטיגמות שכל הבעלי תשובה הם ככה או אחרת...
אני דיי שוברת את הסטיגמות ..
ומכירה מישהי שבכלללל לא מתאימה לדמות
שמאלית , פמיניסטית , פעילה בנאמני תורה ועבודה ,
הצביעה למימד, הולכת למיניין שיוויוני , חברה טובה שלה קראה לה את הכתובה בחופה, בני זוג בירכו יחד בשבע ברכות , והיא מקפידה על שתי תפילות ביום מה שגם לא כל הדוסות עושות בהכרח. ובן אדם מלא אמונה ואהבת ה'.
יש מהכל..
כתבת מאוד יפה. מדובר בבני אדם, לא בתוויותלשם שבו ואחלמה
ויש דתיים שהם גרועים מחילונים
ולכן התווית חוזר בתשובה היא לא רלוונטית.
ןהדוגמא שלך ממחישה את זה יפה.
ומאוד אהבתי את המשפט שלך "אם ה' סולח , למה שבשר ודם לא?"
משהו קצת צבועshindov
שיחזרו בתשובה אבל לא אצלי. כל דתי מצוי מאמין שכל החילוניים ישובו בתשובה שלמה. אבל לפי השאלה הזו. שלא יגעו בו. דוסים יקרים- נא להתאפס. אם חילוני/ת חוזר/ת בתשובה יש מצב שהוא/ היא רוצה להתחתן גם עם דתי/ה אוריגינל/ית. ולאו דווקא עם בעל/ ת תשובה. זכותו או זכותה המלאה לכל דבר ועניין בלי לרדת לחייהם.
חוזר בתשובה-אנונימית1111
אז כשאומרים "חוזר בתשובה" הסטיגמות הרבה פעמים לא ממש בעלות אחיזה במציאות, צריך לבחון על מקרה לגופו.
אהבתיאמא_מאושרת
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳