אשמח לשמוע מה הדעה שלכם לגבי חוזרים בתשובה. כמה אתם חושבים שאפשר לסמוך עליהם בלב שלם? על מה הייתם פוסלים חוזרים בתשובה? ולהפך- מה המעלות שאפשר למצוא..?
לצאת עם חוזר בשובהשירה מ.
חוזר בתשובה זה לא נרקומן...ה-מיוחד
בסדר.. אבל עדיין יש דברים לא טוביםשירה מ.
שהוא יכל לעשות בתור חילוני ואני כדתייה מלידה לא...
שטויות. את יכולה לעשות מה שאת רוצהמקרוני בשמנת
יש סיבה שקוראים לזה "בחירה חופשית". אני מניחה שההבדל הכי משמעותי הוא שדתי מלידה יודע כשהוא חוטא ועושה דבר שהוא אסור, ואילו חילוני מלידה חוטא מחוסר היכרות עם התורה והמצוות.
אז תגידי לי את - מה יותר חמור, בשוגג או במזיד?
נפגשתי עם כמה חוזרים בתשובהריבוזום
כל אחד מהם עולם ומלואו ואינו דומה לחברו
כאלה שחזרו ממזמן-עוד מתקופת התיכון וודאי!נאוה תהילה
כאלה שחזרו בתשובה רק לאחרונה, לא. אני רוצה מישהו עם ידע נרחב ומעמיק לא אחד שרק עכשיו גילה את העולם...
לא, ברור שלא .... אבל את יודעת, המשפחה עדיין חילונית לגמרישירה מ.
ולכי תדעי מה נשאר לו בראש ומה לא
אם המשפחה ממש חילונית תאמת כן יפריע לי.נאוה תהילה
קשה להתנהל ככה כשמתארחים אחד אצל השני.. לי לפחות. מכירה את ההתמודדות הזו מהמשפחה המורחבת שלי. זה נראה לי תלוי עד כמה את מכילה ויש לך יכולת להבליג...
יצאתי עם חוזר בתשובה אבל המשפחה שלו גם חזרה..
הלוואי שגם אצלי...שירה מ.
ולדתי את יודעת מה יש בראש?מקרוני בשמנת
שאלה רטורית...
בקיצור - תכירי את הבנאדם, לא את ההגדרה הדתית שלו מלפני עשור. זה לא רלוונטי.
תשובה:תפוח יונתן
בהחלט כפי שרמזת, על בעלי תשובה קשה יותר לסמוך שהם יתגמשו/יחליקו/יחפפו/יעלימו עין ויגלשו ללייטיות.
הם הרי בחרו באורח החיים הזה מבחירה ושכנוע פנימי, בהרבה מקרים כנגד הזרם תוך הקרבת קשרים עם חברים חילונים (וקשרות עם חברות...). באופן כללי הכיוון שלהם בחיים הוא לעבר הקדושה, ולשם הם בדרך כלל מתקדמים. הם מכירים את העולם החילוני מקרוב ממש, היו שם, ולא מרגישים שהם מפספסים איזשהו פרי אסור שמעולם לא טעמו.
אז כן, לא היית סומך עליהם בעניין הזה...
אז היית סומך או לא?שירה מ.
אם הם מכירים- אז לא תהיה להם את הסקרנות והמשיכה לשם, כי הם היו שם...
תקראי שוב ותביני על מה לא הייתי סומך עליהם.תפוח יונתן
אאה..שירה מ.
ועוד משהו:תפוח יונתן
חוזרים בתשובה לא מתאימים לבנות שלא מאמינות בלב שלם בתשובה ובנהפוך הוא שהתשובה עושה לזדונות.
והם גם לא מתאימים לבנות שמפקפקות בגמרא ברכות לד: על מקום עמידתם של בעלי תשובה.
לא אמרתי שבנות כאלה לא בסדר, רק שלא תהיה ביניהם התאמה, זה הכל.
לא, זה ברור שלא שכחתי את כל הצדדים הנ"ל אבל תקרא את מה-שירה מ.
שכתוב בהמשך על הפייסבוק. (כל מעלות שכתובות בחז"ל, ובכלל יש המון רבנים ואנשים יראי שמיים בדורנו שהם דמויות להערצה בלי פקפוק והם המקור שלי להתחזקות רוחנית) אבל חוזר בתשובה באמת- פרושו להתנתק ל ג מ ר י מהעבר, ואם יש לך פתאום חשד זה מפקפק בי את האמון. (ותאמין לי שמאד התלהבתי ממי שהוא על פניו)
לא מדוייקת הטענה שלך..אנונימית1111
תראי, גם אני לא טלית שכולה תכלת מהעברשירה מ.
כמו להרבה חבר'ה דתיים- יש קצת נפילות רוחניות (ולא חייב מעשים דווקא) וזה מרגיש לי הרבה יותר נוח מאדם שלא יודע כלום ולא שמע. יש מישהו שיכול להבין את המקום שלך. כמובן שאדם חילוני היה במקום יותר נמוך השאלה כמה הוא באמת עזב אותו
הייתי בודקת שהוא מיוצב בדרך שלו, עבר כמה מחזורים של עליותאנונימית1111
כל השאר פחות מעניין..
תראי, לא בדקתי, אבל יש משהו..--שירה מ.
אם נניח את מגלה שהיה לו פייסבוק בעבר והפוסטים לא מחוקים? (אני מאד מקווה שזה לא המצב אצלי)
פייסבוק יש גם לחלק ניכר מהדתיים..השאלה אם התכנים שם בעייתייםאנונימית1111
חשוב לבדוק את הרצינות של החזרה שלו.
אני אגיד לך את דעתי האמיתית על הפייסבוקשירה מ.
זה שיש להרבה הדתיים זה לא מצדיק! בפייסבוק אין לך שליטה על בן/בת זוג. הם יכולים לעקוב אחרי אנשים אחרים / לדבר בצ'אט ולמחוק שיחות / להיחשף להמון תכנים לא צנועים... (במיוחד אם הם היו חילונייים- מי היה מדבר איתם שם ואולי היה גורם קצת להתגעגע לתקופה ההיא...) אפילו לא בתור אישה נשואה- מבחינתי זו בגידה, ואת יודעת למה? כי יש סיפורים מפה ועד להודעה חדשה על דברים שקרו, אבל כשאת חשה סיפור כזה על בשרך מול העיניים- תאמיני לי שהיית מקבלת פורפורציות אחרות לגמרי
הבנתי אותך.אנונימית1111
יש ציפייה שיתנתק מהעולם הקודם לפחות עד להתייצבות בדרך שלו.
תבררי את זה מולו.
סליחה שאני נדחף שוב...תפוח יונתן
לא ידעתי שלשלוט על בן זוג במקום לבנות איתו מערכת של אמון הדדי זה ברוח ההלכה...
הכוונה לא לשלוט ממש! הכוונה להרגשה שאתה יכול ללכת לישון בלישירה מ.
דאגות ובלי פחדים עם מי הוא התכתב ולמה התגובה על הפוסט פתאום מחוקה.. וסליחה- עם כל הכבוד בני זוג צריכים לשמור אחד על השני מבחינה רוחנית! תתן לאישתך ללכת לפאב כל הלילה?! 'מה פתאום..' 'אבל זה לשלוט עליה..?!'
אני אגלה לך סוד:מקרוני בשמנת
והכי חשוב - אמון נבנה לא על ידי הגבלה של פעולות הזוג, אלא על ידי פתיחות, כנות ובעיקר רצון אמיתי לקשר בריא. אם את לא מוכנה שיהיה לבעלך פייסבוק כי את חוששת שהוא יעשה בו שימוש אסור - אז תסלחי לי זה ממש לא אמון. זה חוסר אמון משווע.
ואם היא לא מרשה לו להתייחד עם אשה. זה גם חוסר אמון?מבקש אמונה
אמממ.. כן.מקרוני בשמנת
ומלכתחילה לא אתחתן עם מישהו שאני פוחדת לתת לו להסתובב לבד, אלא עם מישהו שאני סומכת שישמור על עצמו, לא רק למעני, אלא גם למענו.
זה לא חוסר אמון בו. זה חוסר אמון ביצר הרע שלו. הבנתוש?מבקש אמונה
זה מצחיק להגיד "מי שלא נאמן גם ככה יבגוד" זה מה זה חרטה..
כי יש אחד שלא רוצה אבל הפיתויים יכולים לגרום לו לעשות שטויות.
את חושבת שכל דבר רע שאדם עושה זה בכוונה תחילה ובמזיד.?
מקרוני אוטוטו מתחתנת
תקשיב למה שהיא אומרתתפוח יונתן
ההפך, אם היא רוצה להישאר נשואה שתקשיב לי
מבקש אמונה
מבקש!.......נפש חיה.
אההה.. מה עשיתי????מבקש אמונה
אתה שואל או מתמרמר עליי?!...נפש חיה.
שואל...חס וחלילה להתמרמר בפורים
מבקש אמונה
לא חשוב. רק שקצת הציק לי משהו ב'עקיצה'נפש חיה.
@מבקש אמונה
אה נו... התחפשתי לדבורהמבקש אמונה
דבורה הנביאה לא עקצה!....נפש חיה.
ניצחוני בני!
מבקש אמונה
נו נו....
נפש חיה.
נו נו....
נפש חיה.
פורים שמח וטוב

משאלותיך לטובה בשפע גדול ובנחת בתוך כל עמ"י
אמן ואמן...גם לכבוד הרבנית
מבקש אמונה
אמן!נפש חיה.
אמממממ... נו נו...נפש חיה.
זה לא מדויק.ד.
אמנם לא צריך להגיע למצב שאשה בכלל צריכה "להכריח" לדבר כזה, אבל טבעי לגמרי שאם אכן אדם לא שומר על ההלכה הבסיסית הזו, היא תתערב ולא תסכים. זה נוגע גם לה. שהרי הסיבה שהתורה אסרה זאת, זה "קרבה לערווה" - כלומר, התורה עצמה ראתה בכך דבר שיש בו "מקדם-קרבה" יותר מידי, ואסור. טבעי לגמרי שנימוק כזה מספיק כדי שזה יהיה נוגע לאשה יותר מאשר אם יתפלל בכוונה...
אבל בוודאי נכון שלכתחילה צריך להיות אדם כזה שאפשר לתת בו ממש אמון ולסמוך עליו. אדם כזה, גם לא יעבור על הלכות יחוד מן הסתם, כי הוא נזהר במה שאמרה תורה בכך.
לא קשור ךשליטה.אנונימית1111
זה בדיוק מה שאני חושבת...שירה מ.
לא במקרה שבו הוא חוזר בתשובה באמתתפוח יונתן
חוזר בתשובה לא בשביל עולמו הבא במובן הצר של הביטוי, אלא בשביל לזכות גם אחרים ע"י כך שהוא שומר על קשרים עם הסביבה שלו כדי לתת דוגמא אישית ולהראות שאפשר לחזור בתשובה ועדיין להשאר עם כל התכונות הטובות כמו חברתיות, הכרת טובה לחברי ילדות, ונורמליות, תוך הבנה שלא סתם ריבונו של עולם שם אותו בחברה חילונית בשביל שיזרוק אותה, אלא בשביל שירומם אותה. ייתן לאחרים רושם שהיהדות היא אטרקטיבית ושדרוג של החיים, ואולי אפילו לגרום לאחרים להרהר שגם הם רוצים להיות כאלה. זה בשבילי תשובה מאהבה בקיצוניותה.
את זה לא מבינים ומסוגלים ביום אחד..בד"כ זה תהליךאנונימית1111
מי שסומך על עצמו מדי בשלבים ראשונים של התשובה וחושב שמסוגל להתנהל ולהבנות נכון תוך כדי שמירה על העולם הקודם- הייתי חוששת לו..
צודקת במאה אחוזה-מיוחד
חחח כן רק-שירה מ.
שזה עניין קצת מסובך להסביר.. בכל אופן הברור יוכל להיות רק עוד הרבה זמן (מסיבות מסוימות) ועד אז אני צריכה להדחיק את כל הספקות והשאלות לצד ( וזה קשהה..
)
חחחחחחשקר החן
בדיוק, אנחנו גם בני אדם ![]()
ולפותחת השיחה זה שונה מאדם לאדם- יש חוזרים בתשובה שעושים תהליך הדרגתי,
ויש כאלה שבבת עושים שינוי קיצוני (אבל הוא גם חייב להיות הדרגתי כי אחרת זה לא יחזיק מעמד הרבה זמן ויהיה קשה מידי)- במקרה כזה הם כן בבת אחת מוחקים את הפייסבוק.
אבל גם אלה שעושים תהליך הדרגתי כבר משלב מסוים מוחקים את הפייסבוק.
לבעלי התשובה בשלבים מתקדמים שאני מכירה כמעט לכולם אין פייסבוק. (אז את יכולה להירגע )
מה זאת ההדעה המתנאת הסטיגמטית הזאת?אריק מהדרום
חוזר בתשובה ודתי מבית זה לא פשוט.הנקין
ודוקא בדיוק מהסיבה ההפוכה, חוזרים בתשובה בד"כ עובדים את השם בצורה הרבה יותר שמחה ובהתלהבות, הם בחרו בדרך הזו מעצמם והיו בעולם החילוני ולכן רוב הסיכויים שלא יחזרו אליו, ולא רק שלא יחזרו אלא גם ינסו להתרחק ממנו כמה שאפשר, מה שלצערי כמעט ולא קיים היום אצל דתיים.
הם הרבה פחות מתלהבים מהשטויות של עולם השקר, סמארטפון טמבלויזיה תוכניות ריאלטי מוזיקה לועזית וכו', לעומת העולם הדתי לאומי שלצערי חזק בתוך זה היום.
ומכל הסיבות האלה, אני חושבת שדתי מבית לא יבין את האורות והדרך של חוזר בתשובה....לא שאין מקרים יוצאי דופן, אבל מניסיון זה פשוט עולם אחר.
^^^^^מבקש אמונה
רק לסייג, בכל מגזר יש את אלה המתלהבים מהעולם הזה, ואלה שרוצים להתקדש.
השאלה איזה לגיטימציה יש בכל קבוצה לפריצות וחומרנותלעד חיה בלבבנו
בתור דתי מבית חשוב לי לומר שאני מסכים, אבל..arixon
^^^ כל יום התחיל מחדש- זה דבר שכולם יכולים לאמץ. גם אנשים "נפש חיה.
"דתיים מבית"
יש הבנותמאד יפות שמסייעות לבנות השקפות נכונות
ללא קשר למידת הקירבה לדת.
נכון. זה נכון מה שאמרו רבותינו "במקום שבעלי תשובה עומדים..."חלושששש
זה לא בגלל שהוא היה דתי מביתלשם שבו ואחלמה
(אגב, רבקה לא היתה "חוזרת בתשובה" אלא היתה תמיד צדיקה)
היתרון של יצחק שהיה לו אבא צדיק, אברהם,
וזה אומר שהיתה לו זכות אבות
אגב, היום לכל יהודי יש זכות אבות, גם לחוזר בתשובה.
בקיצור, הדוגמא בכלל לא רלוונטית לדיון
לא הבנתי את מה שכתבת בסוףarixon
אשמח אם תפרט תנמק ותסביר..
ברור שאין הבדל, כי חזל מדברים על אדםלשם שבו ואחלמה
מי שיש לו אבא כזה, גם היום, יש לו באמת יתרון,
אבל סתם דתי מי יודע אם הוא נחשב בכלל לצדיק אפילו קטן...
זכות אבות זה דבר שמתייחס לצדיקים גדולים
זו סברה מעניינתarixon
למי שיש הורים סבירים, תהיה לו זכות הורים סבירה.
אפשר להתייחס לזכות אבות גם בתור משהו מיסטי רוחני שמשפיע על המשפחה, אבל יש עוד צד שהאבות טבעו במשפחה תכונות ומידות טובות, לכן בצורה טבעית מי שגדל בבית כזה, התכונות שלו יהיו יותר טובות.
לא מבין למה אתה עושה את החילוק השחור לבן הזה? יש סולם דרגות אינסופי בזכות אבות.
לענ"ד

אבל אני לא מדבר על סברותלשם שבו ואחלמה
זאת ועוד, לצערינו אין קשר בהכרח בין דתיים למידות טובות.
מידות טובות ניקנות על ידי עמל של שנים על התורה והמידות,
בהרבה מאוד בתים דתיים אין את זה.
תראה לדוגמא את מה שכתבה @כ@כבשה מתולתלת
אה, אני מסכים דתי מבית לא אומר שהאבות צדיקים.arixon
^^^ הכוזרי מפורש.כמעין הנובע
אפשר מקור מדויק?arixon
מאמר א' ואם אני לא טועה פיסקה צו' או צז'כמעין הנובע
אם תרצה תזכיר לי מוצ"ש או ראשון ובלי נדר אבדוק.
וואוarixon
בדקתי עכשיו וזה פיסקה צה, אבל זה לא נראה לי הכי עוזר לוויכוח הספציפי שלנו. אין שם דברים חותכים.
זה זכור לי מהרבה מקורות תורנייםלשם שבו ואחלמה
בכל מקרה אתה טוען שיש זכות אבות
אז אתה צריך להוכיח.
כל המקורות שאני מכיר מדברים על הורים צדיקים.
מדוע לא?כמעין הנובע
ועיין שם, גרעין מוגדר רק לפי "זכות אבות".
אך שוב, אין לי את הספר ליידי ולא רוצה להגיד משהו לא נכון.
כאמור, אתפנה לזה יותר ביום אחר בלי נדר. ואם אזכור..
בכ"מ, אין חולק שהרבה יותר קל להיות עובד ה' בהתלהבותחלושששש
דעה קצת אחרתאמא_מאושרת
יכול להיות שסוגי האוכלוסיה שפגשתי בהם הם קצת שונים,
אבל יצא לי לפגוש חוזרים\ות בתשובה שגם אחרי כמה שנים טובות עדיין כל כך נרגשים מהדת ואוהבים אותה וממלאים את המצוות ברצון ובשמחה אמיתית, שגרמו לי לחשוב שיש לי המון מה ללמוד מהם
לעומת זאת פגשתי כבר "דתיים מבית" שעושים את הדברים כי כך גדלו, ואולי קצת פחות שואלים שאלות ובודקים ומתלהבים. כמובן שזה מאוד אינדיבידואלי ותלוי בבנאדם.
אבל יש משהו בזה שחוזרים בתשובה נמצאים במצב שלהם הרבה יותר מתוך בחירה מאשר חבר'ה שנולדו לתוך בית דתי ופשוט זרמו עם זה. וזה ממש יאמר לזכותם. הם בחרו לעשות את השינוי. גם כל ההתמודדות עם מה אומרים בבית ומה חושבים החברים זה מהמורות לא קלות בכלל שהם צריכים להתמודד איתן ועצם העובדה שהם עושים זאת זה ממש יראת שמיים- כי אני למשל שהגעתי מבית דתי אף פעם לא הייתי צריכה לעבור את זה.. וממה שראיתי זה בכלל בכלל לא פשוט..
דברים שכן הייתי בודקת זה שהבנאדם יציב בדעתו כבר מספיק זמן בשביל שדעתו תהיה מבוססת. וזה נכון גם לגבי הזרם: שלא יחזור פתאום ח"ו בשאלה וגם מנגד שלא ייעשה פתאום חרדי לדוגמה (או כל אחד כמובן מה שמפריע לו..) (לא שיש לי חלילה משהו נגד חרדים כבודם במקומם מונח ואני מלאת הערכה פשוט לי אישית לא מתאים חתן כזה
)
ועוד דבר שכבר נאמר פה וצריך לשקול זה הענין של המשפחה. אבל לדעתי צריך לראות איך המשפחה מקבלת את החזרה בתשובה.
כי אם הם מתנגדים זה יהיה קשה.. מנגד יש לי חברה (חרדית מבית) שהתחתנה עם בחור מקסים שחזר בתשובה והמשפחה מאוד מקבלת את זה
אז נכון שכשפוגשים את הסבתא היא קושרת מטפחת שנראית כמו חצאית מיני מעל המכנסיים וככה פוגשת את הילדים אבל לחברה שלי יש מספיק חכמה בשביל לבחור את ה"מלחמות" שלה ועל מה להעיר ועל מה לא, ובסה"כ היחסים מאוד טובים.
כשהם שם בשבת שמים להם פלטה ומיחם ומביאים אוכל מקייטרינג.
מצד שני אם המשפחה היתה עדיין מתנגדת לחזרה בתשובה זה היה הרבה יותר קשה, אז צריך לבדוק את זה..
סליחה על החפירה 
מעניין מה שאת כותבת (מהרהר)תפוח יונתן
במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמודלשם שבו ואחלמה
אני בעז״ה מתחתנת בשבוע הבא עם חוזר בתשובהכוח הרצון
*יוצא בשאלהמקרוני בשמנת
נכון. וזה גם לא "בשאלה".ד.
כי תשובה היא מלשון לשוב, לחזור. לא מלשון תשובה על שאלה. וממילא גם הביטוי "בשאלה" הוא מושאל... פעם היו קוראים לזה, "התפקר"...
לא הבנתי את הקטע שכתבת "אתם חושבים שאפשר לסמוך עליהם" למהלא?הפי
חוזרים בתשובה מקיימים את המצוות נטו מתוך אהבה
הם "מעריצים" את הבן או הבת זוג שלהם שכל חייו ניהל אורח חיים דתי.
חוץ מזה אני לא חושבת שסתם נאמר " במקום שבני תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד"
אני גם ממש חושבת שצריך לכבד אותם ולא להתנשא מעליהם וכמובן גם לא לחשוב על מה לפסול אותם.
בתור בעל תשובהlior 64548
בכל אופן, ב"ה אני נשוי לאישתי דתיה מבית בשמחה ובקדושה.
לפני הכל, לעניות דעתי, אין דבר כזה ביטוח נשואים !
זה לא משנה מה הרקע שלכם ממנו באתם, וכמה אתם "צדיקים" מבית ומחוץ, מה שיקבע בפועל, זו הידיעה והעשייה שנשואים זה בנייה ועבודה, וכל דבר טוב שיחזיק מעמד בקשר שלכם, יהיה מעבודה זוגית עליו. הדבקות בתורה, באהבה בין בני הזוג, וכבוד הדדי אלו מפתחות קריטיים לבית בישראל.
לכן, מה שהכי חשוב לדעתי, זה שאתם מודעים לדבר ומוכנים להשקיע את שארית חייכם בבניין עדי עד על אדני התורה והקדושה. לתת אמון אמיתי זה גם חלק מהבנין, וכל אדם עובר ניסיונות שונים בחייו, חלקם הוא מתמודד איתם יום יום וחלקם כבר מזמן סגורים אצלו.
שנית, כפי שכבר ציינו כאן, לבעלי תשובה לרוב יש תשוקה ודבקות מרצון ולא מתוך הרגל, ואני חושב שזו מעלה גדולה.
עם זאת ! אחת הסכנות הגדולות היא דווקא בכיוון ההפוך, כלומר דרישות כלפי בן הזוג השני שיתחזק יותר וכו'.
לרוב זה נובע מכך שבעלי תשובה מרגישים בתחילת דרכם רצון עז להחזיר את כל הסביבה בתשובה ( ממקום חיובי ) אך לפעמים מבלי לשים לב יכולים גם לפגוע חלילה...
לאור זאת, אני חושב שאחד הדברים החשובים בקשר כזה הוא לברר ראשונה מי הרב של הבחור, מי מנחה אותו, מי מעביר לו את התורה מסיני... לדבר עם הרב אם צריך, להבין מה הכיוון שהוא מנחה אותו והאם זה מתאים לאופי ולשאיפות שלך.
בנוסף, כדאי בבוא העת (גם לזוג דתי מבית אבל קל וחומר כאן ) לבחור רב משותף לשניכם, שתסכימו עליו, שתוכלו לפנות אליו בכל עת כאשר מתקיים עימות בלתי פתיר בחיי הזוגיות והמשפחה שלכם בעז"ה.
מאחל לך זיווג הגון ובנין בית נאמן בישראל.
פורים שמח ובשורות טובות

כתבת יפה. תודה רבה!arixon

תודה רבה רבה!!שירה מ.
כל כך חכיתי לתגובה של חוזר בתשובה שיוכל לדבר מנסיון! אני לוקחת איתי כל מילה.. בעז"ה נקווה שהכל יסתדר
פורים שמח! ![]()
גם חוזרת בתשובהארץטרופיתיפה
לדוג' מוזיקה וכו' (בעלי לא מכיר אפילו את מש' בנאי, לא יודע מה זה 'זהו זה' בטלויזיה וכו').
בנוסף, יש פערים עצומים בידע התורני. מה שבשביל אחד מאיתנו מובן מאליו השני בכלל לא מכיר.
כמו כן, שאלות הנוגעות לאמונה. בד''כ חוזרים בתשובה יותר 'רוחניים'. מחפשים משמעויות וכו'. אני לא מתחברת לזה, אבל תבדקי את הנקודה הזאת, אם הוא כזה ואם זה מתאים לך.
צודק הבחור בקשר לרב משותף, זה הכי חשוב לדעתי.
בנוגע למשפחה, לדעתי זה להכניס ראש בריא למיטה סבוכה. אצלי המשפחה גם ככה שומרת כשרות ומסורת, אבל אצל הרבה יש בעיה אפילו לבקר בשבת או לאכול משהו פשוט. תחשבי על פסח וסוכות שאת אפילו לא יכולה לשתות אצלם כוס מים.
תחשבי על שבועות שבשבילם זה עוגת גבינה והביתה.
בהצלחה!
תודה רבה !
שירה מ.
חשוב לי להדגיש נקודה נוספתlior 64548
כל דבר יכול להוות התמודדות, אבל צריך לזכור שמהרגע שאתם משפחה, ההחלטות שלכם יהיו משותפות, ואם לא נעים לאחד מכם במקום מסויים בכל סיבה שהיא, ניתן לחשוב מחדש על תדירות הביקורים, זמן הביקורים והידברות עם ההורים אם צריך.
בכל אופן, צריך לזכור שכל בן זוג צריך להתמודד עם המשפחה שלו כך שבן/בת זוגם ירגישו בנוח ובשמחה.
מנסיון, כמה שבעל תשובה יותר רוכש כבוד גדול להוריו, מאיר פנים, וקשוב לפנימיות שלהם, ניתן לבנות דבר עצום.. לדעתי המשפחה שלי הצחזקה בעיקר בזכות זה
ודבר אחרון, רוב המניעה של אנשים לאכול אצל הוריהם או אנשים אחרים נובעת מבורות הלכתית שמובילה הרבה פעמים לפגיעה ברגשות חסרת בסיס.
יש ללמוד ולהתחזק היטב את ההלכות בנושא, ועדיף להסתמך על הקלה הלכתית ( אם קיימת ) בייחוד במצוות דרבנן ( כמו שתייה מכוס זכוכית ללא טבילה ) מאשר לעבור על מצוות מהתורה כמו כיבוד הורים והלבנת פנים... כמובן כל משפחה לגופה, אבל רק באמצעות אחדות כבוד ואהבה נביא בעז"ה גם את הגאולה השלמה, ממליץ בחום על רבנים ממכון מאיר בירושלים למי שאין רב להתייעץ עימו בנושאים שכאלו
ברכה והצלחה לכולם !
נ.ב
שמח שהתחברתם למה שרשמתי קודם.
תלוי בסגנון הדתי של הבן זוג.רותה החמודה
חוזר בתשובההכל מאת ה'
ברור שכל אחד מרקע שונה ועדייף שבני הזוג יהיו מאותו רקע(אבל לא מחייב),וזה משפיע בחיי זוגיות.
אבל....
יכול להיות שהוא חוזר בתשובה וההורים שלו גם חזרו או שהוא חוזר בתשובה וההורים שלו גרים בחו"ל כך שאין כלכך קשר עם בנם או כל מיני סיבות.
אז לא ישר לפסול,וגם להכיר.
לשאול? מה הרקע? מה הסגנון? מה אני מחפשת?
יש בנות שהמחשבה על מה עשה או לא עשה כחילוני מדירהחלושששש
נראה לי טבעי.
עכשיו יבוא מישהו ויטען שאותן בנות לא מאמינות בכח התשובה ..
ככה זה, אין מה לעשות, זאת עוד מחשבה שצריך להתמודד איתה.
אני לא בטוחד.
שזה סותר אמונה בכח התשובה.
ומי שמרגישה כך - ובוודאי מי שמרגיש כך - צריך להיזהר מ"להיאבק" עם התחושה (הטבעית) הזו באופן מלאכותי. מי שלא מתאים לו, אז לו. מי שכן, אז כן. לא סותר את המעלה האישית הגדולה של בע"ת של אמת.
וואו קלעת למטרה...שירה מ.אחרונה
צריך לבדוק את הרקע ומידות טובות כמו לדתי מבית, אבל יותרירושלמית טרייה
חשוב לשים לב שהקפדה על מצוות לא מבטיחה מידות טובות. יש אנשים שחזרו בתשובה כי רצו שינוי בחיים שלהם או כי הם נמשכים לקיצוניות, ולא כי הם נמשכים לטוב.
כדאי לבדוק שגם אם המשפחה לא דתית כלל, לפחות הם אנשים טובים עם קשרים טובים ביניהם. שזה לא חוזר בתשובה ממשפחה הרוסה שבעצם רצה "למחוק" את הרקע שלו. כי אי אפשר למחוק. הדברים הרעים יצוצו.
מכירה גם כאלה שהמשפחה הרוסה אבל הבחור צדיק, אבל כאלה קל לראות שהם נמשכו למצוות מטוב ליבם.
בקיצור, צריך לבדוק עוד יותר את המידות, כי אע"פ שזה תמיד חשוב, אצל חוזר בתשובה זה לדעתי עוד יותר קריטי.
כל מיני התנהגויות שלדתי מבית הן טבע שני ומובנות מאליהן, לא תהיינה כאלה אצל חוזר בתשובה, וכאן יש צורך להסתמך רק על המידות הטובות.
ויש בעיה שרבנים מאד בקלות ממליצים על בחורים, כי הרי הם החזירו אותם בתשובה ורוצים לדאוג להם לכלה, אבל הם לא רואים את טובת הבחורה לנגד עיניהם.
אניכבשה מתולתלת
ככה שגם דתיים מבית לא בהכרח תמיד ספגו קדושה כל החיים . כשבעלי הלך לישיבה והתחיל להקפיד יותר ולבקש מהם יותר הקפדה על דברים שקשורים גם אליו הוא קיבל מאמא שלו את הכינוי "הרבע מקוצק בתחת" . וביטויים כמו "הלך לישיבה ונדפק לו המוח" .
משחזרתי בתשובה לא הייתי במיוחד באורות פרוג'קטור או בהתלהבות מטורפת. היום יש דברים שאני מקפידה עליהם מאוד, אבל אני לא כזאת תורנית ביחס לנשים אחרות שאני מכירה. אני גם מאוד נוטה להקל בתוך ההלכה ונגד חומרות בדרך כלל.
בעלי לא היה צבוע , וקיבל אותי כמו שאני מבחינת מה היה פעם עם החבר שהיה לי, כי גם הוא עשה שטויות לפני שהתחזק יותר, לא ברמות שלי. ועדיין , יש פה חוסר הגינות לא לרצות חוזרות בתשובה מהסיבות האלה , כי על עצמי אני יודעת כמה לילות בלי שינה בכיתי והתייסרתי ודיברתי אל ה' . הייתי במדרשה 90% מהזמן באלול עם עיניים נפוחות ואדומות. למה עוד יותר להקשות ולייסר? אם ה' סולח , למה שבשר ודם לא? אנחנו לא מזכירים את זה , וחיים יופי ביחד. אגב, מי שנפל בצ'אטים והסתבך איתי בשקרים על אתרי אינטרנט וקווי טלפון דוחים , זה הוא ולא אני . ומחלתי לו .
אבא שלו לא מבין במחשבים ובאיך הפייסבוק עובד , והוא לא ידע שכשהוא עושה לייק לדברים סוטים אז כל מי שנכנס לו לפרופיל רואה את זה . הקטע שלקח לו כמעט שנה לשים לב ולמחוק.
אבא שלי לא מתעסק בשטוית כאלה בכלל
או שהוא בעבודה , או שהוא עושה משהו מועיל בבית או שהוא עושה סידורים לבית או שהוא מטפל בנכדים או שהוא כל יום אצל סבתא שלי שהיא סיעודית, כדי לתת למטפלת שעתיים שקט לעצמה שתוכל לעשות הליכה או ללכת למרכז העיר לנשום אוויר. ערכיות היא לא רק אצל דתיים.
הפייסבוק שלנו משותף. בחיים לא מוחקים כלום. לא מדברת עם אנשים ממין זכר שהם לא משפחה .
אני חושבת שכל מקרה לגופו , לא כל החוזרים בתשובה באורות או באקסטרה התלהבות.
ההורים שלי הכשירו את המטבח לגמרי , הם באים מבתים שומרי כשרות , גדלו באותו בית עם סבא וסבתא דתיים והם יודעים יופי לא להטריף כלים . פעם אחותי לקחה גלידה עם כפית בשרית ואמא שלי התעצבנה עליה ש"אפילו שזה קר וקר זה לא בעיה , שלא תתרגלי לזה ותכיני ככה קפה בסוף !!! "
באים אליהם חופשי ... אוכלים אצלם מהכל 1 בקשר מצויין איתם ,
וההתנהגות שלהם הרבה יותר עדינה וערכית מההתנהגות של ההורים של בעלי שחיים מגיל 0 בקהילות דתיות.
הם לא מסורתיים בבסיס , אבל גם לא כופרים להכעיס, אף פעם לא היה בשר טרף או פירות ים בבית ,גם לא בחוץ, אבל גם לא בדקו אם יש חותמת על השוקולד שחברים מביאים מחו"ל...
אל תפסלי, ואל תהיי בסטיגמות שכל הבעלי תשובה הם ככה או אחרת...
אני דיי שוברת את הסטיגמות ..
ומכירה מישהי שבכלללל לא מתאימה לדמות
שמאלית , פמיניסטית , פעילה בנאמני תורה ועבודה ,
הצביעה למימד, הולכת למיניין שיוויוני , חברה טובה שלה קראה לה את הכתובה בחופה, בני זוג בירכו יחד בשבע ברכות , והיא מקפידה על שתי תפילות ביום מה שגם לא כל הדוסות עושות בהכרח. ובן אדם מלא אמונה ואהבת ה'.
יש מהכל..
כתבת מאוד יפה. מדובר בבני אדם, לא בתוויותלשם שבו ואחלמה
ויש דתיים שהם גרועים מחילונים
ולכן התווית חוזר בתשובה היא לא רלוונטית.
ןהדוגמא שלך ממחישה את זה יפה.
ומאוד אהבתי את המשפט שלך "אם ה' סולח , למה שבשר ודם לא?"
משהו קצת צבועshindov
שיחזרו בתשובה אבל לא אצלי. כל דתי מצוי מאמין שכל החילוניים ישובו בתשובה שלמה. אבל לפי השאלה הזו. שלא יגעו בו. דוסים יקרים- נא להתאפס. אם חילוני/ת חוזר/ת בתשובה יש מצב שהוא/ היא רוצה להתחתן גם עם דתי/ה אוריגינל/ית. ולאו דווקא עם בעל/ ת תשובה. זכותו או זכותה המלאה לכל דבר ועניין בלי לרדת לחייהם.
חוזר בתשובה-אנונימית1111
אז כשאומרים "חוזר בתשובה" הסטיגמות הרבה פעמים לא ממש בעלות אחיזה במציאות, צריך לבחון על מקרה לגופו.
אהבתיאמא_מאושרת
זה כואבהפי
להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..
למרות שממש התכוונתי אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.
ואז
לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר
ואולי זה הולך לשם ?
גאולה כללית ופרטית
חג שמח
לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..
אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים
מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.
אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".
הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.
הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.
כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.
כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.
ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!
נכון ממשהפי
3>ברוקולי
😶זיויק
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי
גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד
רק נותר לנו למשוך אותו
מבין?
כן. מבין..בנות מרכלות עלי
אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה
כן, מביןארץ השוקולד
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
חנוכה שמח🥰
אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל
חבר'ה אני צריך ייעוץ.
אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).
אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.
אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!
מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?
יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?
א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.
האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'
ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.
ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...
א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb
מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה?
בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.
כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.
גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.
לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.
תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.
לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה
בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.
כלומר,
אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:
לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?
האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?
האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?
האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?
האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?
כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.
בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)
מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.
אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...
מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
סליחהיובללל
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי
את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.
ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.
לגיטימי אבלזיויק
תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...
תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..
..יובללל
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+
לאו דווקא רק בפן התורני.
לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת
בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה
מאשר היא.
אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי
אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון
עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה
שהיה בבית שממנו באה.
אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה
אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.
אבל גם לפי המקורות,
כתוב בשולחן ערוך לישא
בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.
המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.
וגם אם החליטה לשנות כיוון
מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף
תזכר במנהגי הוריה.
אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי
וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה
אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים
ולא כאלה חזקים.
מה דעתכם?
מענייןיובללל
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb
תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.
תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.
המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות
חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה
יכול להיות שכבר כתבו בדומה
תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.
החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.
תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...
גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.
תראה שיש ביניכם התאמה וכו'
אולי זו אשתך?
ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...
האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.
אנשים קשים זו התמודדות
וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה
בהצלחה וה יתן לך עצה טובה
קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים
השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?
זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.
מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?
המהירות של שוק השידוכיםadvfb
ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.
לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,
מה דעתכם על זה?
למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb
אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..
כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.
קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.
אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.
העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.
ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות
אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?
אולי זה יותר הצורה.
מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?
ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.
באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.
לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.
ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..
אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb
אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.
ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.
ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.
אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.
אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק".
אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.
כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.
לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם.
השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.
לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020
"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."
יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.
מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).
אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.
יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.
אין עליךadvfb
אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.
זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.
אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.
נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020
אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.
כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?
הבנתי נכון ?
כןadvfb
אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.
ישר כוח!
תודהלגיטימי?
באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.
אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]
וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...
תודה על ההסבר על השוק.
נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.
זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..
מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.
נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות
אתה מתכווןהפי
שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .
אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר
האופציה הראשונה חחחadvfb
אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים
מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר
וואו. מעניין.פצלשי"ת
אצלי אני לא מרגישה ככה
הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..
וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש
אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד
אני לא חושב,
אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.
התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb
בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.
כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא תשובה כפרהadvfb
על עצם ההצעה.
אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.
תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.
אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.
אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb
ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.
מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.
לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.
ככה מסתבר לי
מקווה שהפעם זה מובן חח
זה מובןארץ השוקולד
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה
הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.
לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020
אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע,
אבל אם כן קיימים, אז זה בונוס נחמד מאוד.
אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.
אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח.
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.
לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס.
היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )
ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס.
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.
הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות) כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל.
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.
יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.
נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
ימי חנוכה שמחים לכולם.
מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy
כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג
אופס ימי החנוכה😂
לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה
ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים,
כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב
להתחיל קשר חדשראובן255
שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי
אני מעוניין לחזור לדייטים
מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?
אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?
תודה לכולם תזכו למצוות
מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד
נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.
מה זה אומר ראש פתוח?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?
האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?
האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?
מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?
האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?
או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?
כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות
המון בהצלחה
תשובה לארץ השוקולדראובן255
זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות) אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג
מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב
ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות
לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?
אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.
התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?
בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?
אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?
איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?
במה מתבטאת הפתיחות שלך?
בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.
מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
לא.לגיטימי?
יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.
אבל מעבר לזה,
הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,
אבל לא רק.
להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,
ככל שיש לך כח להתמודד..
אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.
מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים
"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.
חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.
האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?
הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?
יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.
אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.
הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.
בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.
יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.
הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.
נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.
לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.
לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.
עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.
השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."
התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.
😂😂😂
מדהים!חרמון
מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.
תודה!
תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע
מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..
והרהרתי בשאלה האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!
כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.
לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!!
שזה הבסיס.מוקי_2020
-דעתי-.
המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.
ניקח את שוק הרכב.
אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,
אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.
עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.
אבל קודם הבסיס.
ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.
במה הוא עובד ?
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ?
כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)
בהצלחה.
..שפלות רוח
אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"
חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥